ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
אהלן חבר'ה, לאחרונה המחשב הישן שלי הלך לעולמו, אז יש לי צורך במחשב חדש... התקציב הוא עד 2500 שקל עם חריגה קטנה של 200 שקלים אם שווה. הדרישות הן ככה... א. מחשב ספציפית לגיימינג וקצת אופיס בין השאר. ב. כונן קשיח בגודל טרה בייט. מעבר חזק שגם ישמש אותי לעתיד (כדאי להשקיע ב5 ליבות? אני לא מתכנן לשדרג בעתיד הקרוב אלא להשקיע פה... בנוסף שמעתי שהI5 חזק). ג. לוח אם גם די חזק, כולל אופציות שאולי יהיו בעתיד. ד. כרטיס גרפי- יש לי את ה4770HD של ATI, לפי דעתי כרגע מספיק (מהמחשב הישן). מה דעתכם? אני לא הולך לשדרג בשנה הקרובה. ה. מערכת אוורור חלופית! סבלתי ממש מהרעש של המחשב במאמץ ואני רוצה שיהיה לי מחשב שקט גם במאמץ... לא מדבר על קירור נוזלי או מערכת מים ושטויות כאלה אלא על מאו…
-
- 10 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אני צריך מפרט לחבר טוב, בעיקרון השימוש הוא גלישה באינטרנט ומשחק לילד בגיל הרך (קומפי) נדרש פה מערכת מחשב מבוססת אינטל, מסך (עדיף גדול (23") , מקלדת ועכבר ואם אפשר גם קומפי. והחשוב ביותר זה מפרט מksp כי זו החנות הנורמלית היחידה באיזור שלי (ירושלים) תודה רבה מראש לכל מי שיעזור
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-
-
1x Gigabyte GA-K8NS nForce3 250 1x MSI 9800 PRO 128MB 1x RAIDMAX Scorpio 868 Black 420 Watt 1x Thermaltake Venus 12 CPU Cooler for AMD Opteron / Athlon-64 1x Antec 400W SL400P SmartPower 2x GEIL 512 PC3200 400MHz DDR SDRAM value w/hs 1x AMD ATHLON 64 3000+ BOX 1x Mitsumi floppy 1.44 1x NEC DVD X 16 DV5800 1x DELTA 92MM FFB0912EHE Case Fan 1x Seagate 120GB 8MB 7200 Serial ATA סך הכל: 6,255 ש"ח תורידו מהסך הכל 90 ש"ח שזה הספק של המארז ותרידו עוד 100 ש"ח על גוף הקירור של המעבד ותקבלו: 6065!!! נו מה אתם אומרים??
-
- 6 תגובות
- 979 צפיות
-
-
1. אם אני רוצה לבדוק נייד מסויים , אני רואה המון דגמים של אותה חברה. למשל ל HP יש PAVILION DV3-DV4-DV5-DV6 וכו' שלא נדבר על שיש גם המון סדרות. איך אני יודע מה ההבדלים בין הניידים השונים מאותה סדרה מה ההבדל בין הסדרות השונות? 2. אם אני רוצה לבדוק נתונים של נייד מסויים , אני בודק בד"כ בכמה אתרים לראות שלא פספסתי כלום. שמתי לב שיש שוני גדול בין האתרים השונים מבחינת המפרט הטכני. סתם לדוגמה ב HP 1160 - באתר של ניידנייד רשום שיש קורא טביעות אצבע ובאתר הרשמי של HP זה אפילו לא מצויין. איך קורה דבר כזה?
-
- 14 תגובות
- 979 צפיות
-
-
עריכה: (הכותרת נערכה בשנית). ------------------ אני חושב לקנות מחשב נייד. יש לי בסביבות 9k להוציא על מחשב + ציוד היקפי (אפשר לחרוג עד 10k, אבל לא שקל מעל זה). אני צריך מחשב בשביל לימודים (צריך להיות מספיק חזק בשביל להריץ Eclipse בסבבה), ובשביל קצת משחקים (לא חייבים להיות חדשים. סביבות HL2). אני צריך את הניידות כדי להקליד בהרצאות ולעבוד גם בבית וגם במעונות. חשבתי ללכת על ה P1-DUOE של LG, ולשדרג אותו ל 1GB זכרון. אני מנחש שהמחיר שלו יהיה בסביבות ה 8500 אחרי שדרוג הזכרון. מה דעתכם? האם יש הסתייגויות נוראיות, ניידים מקבילים שאתם יכולים להמליץ עליהם? איך האחריות שמספקת LG על הניידים שלה? (<- אם אסור לדבר על זה, תרגישו חופשי להסיר את השאלה) אני אשמח לכל תגובה
-
- 14 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייח, השימוש באינטרנט הוא כבד בעיקר עבודה עם מספר דפדפנים, בדגש על פתיחת חלוניות מרובות בדפדפן כרום (במחשב הנוכחי שלי גם שימוש בתוספי כרום של השהיית חלוניות שלא בשימוש לא עוזרים מספיק וזה לוקח המון מהמעבד והזיכרון שמגיעים מהר לניצול מקסימלי). לכן חשוב שיהיה מעבד וזיכרון איכותי, שאוכל לעבוד חלק גם במצבים כאלה של פתיחת חלוניות מרובות. תקציב 2,000-3,000, עדיף לא לעבור את ה-2,500. אני לא מומחה בתחום אבל מניסיון רשמתי לי כאן גם פרמטרים שנראים כחיוניים עבור הצרכים שלי ומתוך חשיבה על שדרוגים לעתיד: מעבד - אינטל I5 לפחות גרסה חדשה ולא ישנה (חושב שכדאי 8 ליבות או להתפשר על 6), זיכרון גבוה ומהירות סיבוב שעון גבוהה…
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרט,סרטים קלים מאוד,אולי משחקים קלים מאוד. פעולות פשוטות ובסיסיות. מחשב לצורכי פנאי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה יותר מדי,מה מומלץ למחשב לפעולות פשוטות?. אני חושב ש15 אינץ' יהיה יותר מדי. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כנ"ל כמו לגודל מסך,אני לא חושב שזה מאוד קריטי ההבדל בין הFHD לHDR בשבילה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת n…
-
- 8 תגובות
- 979 צפיות
-
-
היי, המחשב יחובר למסך שעובד ברזולוציה של 1920X1200 אין צורך בשום ציוד היקפי. כמו כן, על המפרט לכלול רק לוח, מעבד, זיכרון, ספק, כרטיס מסך ומארז. אין צורך בכוננים קשיחים/אופטיים או כל חומרה אחרת. כמו כן, אין שום כוונה לבצע OC. אין חובה לנצל את כל התקציב.
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-
-
hp pavilon dv6 2190us - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834157113 ASUS N61JQ-A1 - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220690&cm_re=ASUS_N61JQ-A1-_-34-220-690-_-Product אשמח לקבל גם חוות דעת על המחשבים. תודה.
-
- 0 תגובות
- 979 צפיות
-
-
מפרט - כמו שנאמר בכותרת לשימוש של משחקים, אינטרנט, סרטים מוסיקה וכל מה שמסביב לזה לא כולל ציוד היקפי, תקציב של 4K עד 5K + מסך LCD 19' בתקציב של 2500-3000 ש"ח למטרות הנ"ל, תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 979 צפיות
-
-
התקציב קצת לחוץ אבל תנסו לעזור לי פה, צריך בשביל חבר מפרט לעריכת וידאו בתקציב של עד 4500ש"ח כולל מסך עדיפות גדולה לאינטל ומסך בגודל 19' צפונה העבודה על המחשב לעריכת וידאו תהיה בעיקר עם Premier עדכון: אין צורך בכרטיס טלווזיה, רק firewire
-
- 5 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום, צריך מחשב קטן כ 10.5" לשימוש באופיס לסטודנטית להוראה עד 1000 ש"ח. אם יש בתקציב הזה אפשרות להכניס מסך שמתפרק והופך לסוג של טאבלט אז כדאי אבל לא חובה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000 ש"ח (עד 1300) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם ישנה הגבלה או העד…
-
-
- 6 תגובות
- 979 צפיות
- 1 follower
-
-
יש ברשותי מחשב נייד acer aspire 5738ZG . עשיתי שיחזור דרך ה erecovery הכל הלך טוב ויפה אבל עכשיו אני לא מצליח להפעיל את הוינדוס שלי. הנייד שלי נדלק עד לBIOS ויש עושה בעצמו ריסטרט ובלולאה אינסופית . אני כן מצליח להעלות את הוינדוס בעזרת תוכנה אחרת PLOP ,שזה תוכנה כביכול הפעלה מאולצת . יש גם לציין שהיה לי לינוקס במחיצה אחר והייתה לי בחירה בין גרסאו של לינוקס שהיו לי הוינדוס שלי ועוד איזשהו VISTALOADER אבל עכשיו אין לי את הבוט זה כבר עשיתי אולי 10 פעמים שיחזור אבל לא מצליח ל כלום יש איזשהם רעיונות ?
-
- 0 תגובות
- 979 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 או פחות, מאט * רזולוציית המסך? HD * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיף יותר מ500GB * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא אבל אם אפשר עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) שיהיה קומפקמטי ונוח, זה להורה...
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-
-
דבר ראשון, אם אני טעוה בפורום אני מתנצל.פשוט לא ידעתי אם זה מתאים לפורום חלונות או לזה ערב טוב. אני מעוניין להתקין מחדש את מערכת ההפעלה וכל ההתקנים של THINKPAD במחשב.(אני לא יכול לעשות RECOVERY מהדיסק קשיח). אני רוצה התקנה חלקה ולהוציא אותו כפי שיצא מהמפעל העניין הוא שאני לא מצליח למצוא את כל הדיסקים של ההתקנה לT60 (אני יודע שאמורים להיות 7 כאלה) אני מצליח למצוא רק כאלה שמותאמים ל T61/R61.ולפי מה שאני מבין הם מתאימם להרבה דגמים מהסדרות הללו יש שני דיסקים,אחד של CD (למערכת ההפעלה) והשני DVD לכל התוכנות והדרייברים. האם אני יכול להתקין את הדיסקים הללו על המחשב שלי,או שזה עלול ליצור בעיות ? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 979 צפיות
-
-
מעוניין במחשב נייד עבור אבא שלי. מעבד core 2 duo, ללא מערכת הפעלה, 1 גיגה ram, בעל יציאת svideo. השימושים: צפייה בסרטי divx ושש ברשת. יש משהו בתקציב הזה או בדומה לו? תודה!
-
- 9 תגובות
- 979 צפיות
-
-
(מקווה שאני בפורום הנכון) חבר נוסע לארצות הברית עוד שבועיים ואני שוקל להגיד לו איזה מחשב לקנות לי נתחיל עם הגודל חייב להיות 13.3' ולא כבד מידי. בנוסף SSD - מאוד חשוב לי , 128 או 256 , תלוי אם יכנס בתקציב. נמשיך עם מעבד, חייב שיהיה HASWELL כי זמן סוללה מאוד קריטי עבורי, לגבי I5 או I7, מעדיף כמובן I7, אך בתכלס האם ההבדלים גדולים? זיכרון פנימי - 8GB . שימושים - הכל מהכל כולל שימוש בתוכנות גרפיות הכי כבדות (משחקים מעט מאוד... מספיק את הצ'יפים ON BOARD שיש על המעבדי HASWELL )מחיפוש קצר ראיתי שMACBOOK AIR עונה על הדרישות שלי ואפשר להרכיב אותו באפל ב1300 דולר , שזה המקסימום של המקסימום תקציב שלי (עם I7 ו8GB זיכרון, ו128 GIGABYE SSD). הפחד שלי , שאני עובד עם הרבה תוכנות שעובדות…
-
- 4 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין 3 מחשבים ניידים שעיקר הצרכים בהם הוא מסך מגע כונן SSD ומעבד I7 HASWELL וזיכרון 16GB או 8 עם אופציה להרחבה אני עובד עם גראפיקה וסרטים וחייב מסך ברמה גבוהה וכנ"ל מחשב מהיר וחזק לטווח של 3 שנים לפחות ההתלבטות היא ככה 1. http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12869 יש בו כמעט הכל רק השאלה אם אפשר להכניס כונן SSD ולהרחיב זיכרון ל16GB כי לא רשום מידע על זה. ויש גם את אלו http://www.nayadnayad.co.il/Product....roductID=13045 http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=20...m_campaign=zap מאותה סידרה שלא הבנתי את ההבדל ואשמח להסבר 2. http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=11968 שיש לו כמעט הכל פרט לכונן SSD השאלה אם אפשר להכניס? וגם יש לו מסך 17 אינץ שז…
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
הסיפור הקצר: מישהו מכיר מעבדה שיכולה להחליף ללפטופ ( Dell 5110 ) את הדיסק הקשיח באחד אחר שאביא להם? הסיפור היותר ארוך: אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי לכונן SSD. כדאיות אני כבר בדקתי - חצי שנה שלא עברתי את ה300G אחסון בזכות הכונן החיצוני ( 1Tבמהירות USB3 שבקרוב ישודרג ל3T ). המחשב עם מעבד I7 ו8G של ראם בDDR3. החלק שהכי מאט לי את המחשב הוא הדיסק הקשיח שמת אחרי שנה וחצי. עכשיו, להגיע להרצליה מראשון לציון פעמיים יהיה דבר קשה לאדם בלי רכב אז אני שוקל כבר לוותר על האחריות ע"מ לשדרג את הדיסק הקשיח. ראיתי את הדגם Intel 330 180GB ויש עליו ביקורות מעולות אז אני כנראה אקח אותו. הבעיה היחידה שלי היא שאני לא הכי עדין ומפחד לעשות זאת בעצמי. בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לפטופ לצורך עיצוב גרפי אדריכלות אני צריך מחשב שיוכל להריץ את תוכנות העיצוב כמו אילוסטרייטור ופוטושופ. גודל מסך 14 אינץ' ומעלה. התקציב שלי הוא עד 3000 שקל אני לא מתוכנן לבצע המהרה חריגה מהתקציב רק אם ממש יש כדאיות תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
מSKY PC אני מזמין את זה: (כן, אני מודע לכך שזה בלי הארד דיסק. יש לי הארד דיסק. אמנם ישן אבל עדיין עובד) כרטיס מסך - אין התלבטות. מעבד - גם אין. לוח אם - גם אין. אני מעדיף אותו על פני המתחרים רק בגלל הקבלים שלו. זכרונות - מה זה כבר משנה CL5 או CL4... פחות מחיר אז CL5. מארז - אני לוקח מארז שחור שלא יראו לכלוך וזה סתם מגניב למודינג. ספק כוח - אין בכלל התלבטות. ואני מזמין קירור AC Freezer 7 Pro מפנדה מחשבים. אני רק מתלבט אם כדאי לקחת את הקירור הזה או לא... אולי יש יותר טובים ? (באיזור ה150 ש"ח) עוד שאלות: אני מזמין חלקים ומרכיב הכל בבית. עכשיו, מה אם משהו משתבש אחרי שהרכבתי. נגיד נשרף הזכרון או הכרטיס מסך אחרי כמה זמן... מה אני עושה בדיוק? שולח את זה להם בדוא…
-
- 10 תגובות
- 978 צפיות
-
-
טוב אז תשמעו מחשב כזה הוא טוב מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon XP 2400+ 530 1 530 לוחות אם למעבדי ?AMD? ASUS Price Units Total A7N8X Delux (nForce2)128bitDDR,SATA 720 1 720 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB Micron 580 1 580 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 40 GB 7200 ATA-100 360 1 360 וכרטיס קול יש לי כרטיס מסך גם יש לי סידי רום יש לי כונן דיסקטים יש לי וזהו עכשיו בבקשה תגידו לי אם זה מחשב טוב אם שווה לקנות מחשב כזה תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יש הבדל בביצועים, אם ההבדל קטן אז לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח, אבל אני מאמין ש7000 באמת יספיקו לצרכים שלי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים, FULL HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שיריץ 3D, FULLHD, WIN 7 64BIT ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.Starcraft 2 ,crysis 2 MW3 כל השיט החדש וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מצויין למטה …
-
- 7 תגובות
- 978 צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב נייד ללימודים בעוד מספר חודשים, אני מעוניין שהמחשב ישרת אותי נאמנה ויהייה אמין אני סגור על רוב הדברים ורציתי לדעת מה ההבדלים בביצועים(לא בנתונים היבשים) בין המעבדים הבאים: T8300 T8100 T7700 T7500 מה ההבדלים בינהם? ומה הכי מומלץ בינהם לסטודנט במדעי המחשב? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה לנייד Notebook לסטודנטית שצריכה Office ואינטרנט אנחנו אני יודע ש Notebook יספק את הסחורה אבל אני לא מכיר את הדגמים שיש היום ומה מומלץ יותר, אשמח להמלצה על דגם וחברה מכם. תודה לעונים, מייק
-
- 0 תגובות
- 978 צפיות
-