ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
הי אני רוצה לקנות מחשב חדש שישמש בעיקר בעבודה בתוכנות גרפיות דו מימד ADOBE תלת-מימד רינדורים 3DMAX ועריכת וידאו HD יש לי מסך, ציוד היקפי ושני הארד-דיסקים לאחסון החומר. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? גרפיקה כבדה ורינדורי תלת-מימד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש: פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטריטור, סולידוורקס, היפרשוט כולל תמיכה ב CUDA ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: - לא מיועד למשחקים בכלל * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1280X1024 ייתכן שידרוג בהמשך. 3. צי…
-
- 5 תגובות
- 929 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO ועוד משחקי פעולה/הרפתקאות עדכניים (כדוגמת COD: WW2 ודומיו ועוד). פחות מכיר בעצמי, המחשב מיועד לאחיין. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך ירכש בנפרד, אז אם יש הכוונה שצריך בשביל המסך, אשמח לקבל.…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי יש לי מחשב E6400 חדש ויש לו קורא של טביעת אצבע. אין לי מושג איך משתמשים בו - צריך תוכנה כלשהי? או שיש ל VISTA תוכנה משלו?
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1.האם כדאי לי לעשות OC 2.מה כדאי לשנות מטרת המחשב עיקרית זה משחקי רשת וסרטים תודה מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤781 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם ASUS P5QL-E ¤529 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31253 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤367 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL 5-5-5-15 Value ¤260 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=VS2GBKIT667D2 כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce 9600GT 512MB PCIe ¤655 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=LV470 צורב LG GSA-GH22N X22 DVD ¤128 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA…
-
- 5 תגובות
- 754 צפיות
-
-
תגידו... כאשר קונים מחשב נייד.. אז ברור שהדרייברים מותקנים... אך האם גם מצרפים את הדיסקים של הדרייברים? ידוע שרוב המחשבים כיום מגיעים אם ויסטה מותקן על המחשב... אך אם איני מעוניין בויסטה מכול מיני סיבות... איך אני אמור לפרמט את המחשב ללא הדרייברים? מחכה לתשובה...
-
- 5 תגובות
- 707 צפיות
-
-
רוב הזמן הוא סתם ישמש לצפייה ביוטיוב, מיילים, ואינטרנט סתם... חשוב לי שיהיה אפשר לצפות בחומר בקידוד x265 ללא קרטועים וללא עייפות של המחשב. הייתי רוצה שהוא יאכל בלי מלח הפעלת סרטים של 4K בקידוד x265 ללא בעיה כלל אפילו שכרגע המסך שלי הוא בכלל ברזולוציית FullHD, אבל אם במקרה ארצה להחליף בעתיד למסך של 2K או 4K הייתי רוצה שאוכל לצפות באיכות הגבוהה יותר בלי לשנות כלום במחשב (מלבד החלפת המסך כמובן). (עם המחשב הנוכחי שלי זה פשוט לא מתאפשר. פירוט למטה). מלבד זאת אני לא שחקן רציני ונניח שהגבול העליון מבחינת מה שאני רוצה לשחק בו יהיה המשחק crysis 3 שיצא ב2013 והיה כניראה מפלצת ממה שאני זוכר מבחינת כרטיס מסך שהוא זקוק לו. אז הייתי רוצה שמשחקים ברמה שלו (ומאו…
-
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, אשמח אם מישהו יוכל לחוות את דעתו על המפרט הזה. המטרה היא למשחקים בהגדרות גבוהות. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 1 - CM8064601560615 - Intel - i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 - 3.3 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... 838/821 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 1 - GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi... 284/278 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח 1 - AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series... 333/326 ₪ כרטיסי מסך - ATI PCIe 1 - SR9294GD5HDu…
-
- 5 תגובות
- 775 צפיות
-
-
מה אפשר לעשות? קיבלתי אותו ממישהו ואין לי דרך להשיג את הסיסמה. יש דרך להשיג או לעקוף את זה?
-
- 5 תגובות
- 786 צפיות
-
-
היי! אני חייב מחשב בדחיפות לעריכת גרפיקה ותלת מימד. אני צריך מפרט חזק אבל שעדיין יהיה בתחום ה 5000-6000 ש"ח. התוכנות שאמורות להיות עליו הם אוטוקאד ריינו פוטושופ וכיוצא בזה. קיבלתי המלצה מחבר על האתר הזה והוא אמר שפה אני אמצא את כל הפתרונות לשאלות שלי. מקווה שתעזרו לי, זו מתנה לאשתי האדריכלית היקרה!! תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 907 צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב חדש לצרכי עבודה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לא למשחקים. מחשב לפיתוח. בתרחישים מסויימים צריך להיות מסוגל להריץ 3-4 מכונות וירטואליות במקביל, ולקמפל דברים מאוד כבדים (כמו chromium למשל). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבל…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 4 followers
-
-
אני רוצה מפרט למחשב למשחקים ועבודה גראפית. עם כרטיס מסך ati radeon 9500 pro oem\retial עם כרטיס קול מלוח אם בלי רמקולים, עם מסך 19 אינץ איכותי אבל בפחות מ2000 שקל, הארד דיסק בין 40-80 גיגה מהיר ואמין בנוסף רק dvd יש לי צורב, מארז קטן עם ספק כוח איכותי אבל זול אני חושב על הcompucase עם הhec300 מקלדת, עכבר רצוי אופטי, עכשיו ההתלבטות העיקרית שלי היא amd או אינטל אפשר לדחוס מפרט כזה על בסיס מערכת amd או intel בפחות מ7000 אלף שקל.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב שולחני חדש, אחרי שהלפטופ שלי כבר מתקשה לסחוב. השימוש העיקרי הוא מחשב לצרכי עבודה מהבית (שיהיה שקט יחסית). אני מפתח תוכנה ו-UI אפליקטיבי, ואוהב לעבוד עם הרבה חלונות פתוחים ברקע (בזמן ממוצע פתוחות אצלי במקביל הרבה תוכנות די כבדות, החל מכמה חלונות Visual Studio , עד Blend, פוטושופ, ופיירפוקס עם 150 טאבים פתוחים לפעמים.) המחשב הזה צריך להיות המחשב העיקרי לצרכי העבודה, הדרישה העיקרית היא שהמחשב יריץ את כל הנ"ל בלי להזיע, שלא אצטרך לבזבז הרבה זמן אחרי כל פעולת קומפילציה, פתיחת חלון וטעינת פרוייקט וכד'. בנוסף, אשמח אם המחשב יהיה סביר לצורך הרצת משחקים לעיתים רחוקות, שיהיה עם יציאת HDMI, ושיהיה יחסית שקט. אם התקציב שלי נמוך מידי יחסית לציפיות, והשקעה נו…
-
- 5 תגובות
- 815 צפיות
-
-
יש לי לפטופ ישן של HP דגם Notebook 530 שהייתי רוצה לשדרג טיפה במינימום השקעה. הזכרון שיש כעת הוא: רציתי לשאול מה השדרוג המקסימלי שאוכל לעשות לו. לפי מה שהבנתי, המחשב לא תומך ביותר מ2GB כך שכנראה לא אוכל להוסיף יותר מ1GB. מה הכי כדאי? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום וחג שמח אני בשלבי חיפוש כרגע למחשב נייד שיוכל להריץ את התוכנה אוטוקאד חלק בלי תקיעות ובלי לחכות לזמני טעינה ארוכים... חשבתי ללכת על מחשב נייד עם כרטיס מסך קוואדרו בשביל האוטוקאד מה אתם אומרים?... חשובה לי גם תמיכה מובנית באינטרנט אלחוטי וWI-FI מובנה מסך גדול אם אפשר ויכנס בתקציב (משקל פה הוא לא פקטור כי אין לי בעיה להיסחב גם עם מחשב ששוקל מעל 5 קילו) 2 ג'יגה זכרון אם הדרישות שלי מוגזמות אנה תקנו אותי משום שאני לא מבין כמעט כלום במחשבים ניידים ורק עכשיו די נכנסתי לזה... אם צריך תוספת תקציב נכבדת בשביל שהמחשב יענה על הדרישות אנה תאמרו כמה ..ונושא האחריות די חשוב למרות שלא צריך אחריות בינלאומית וכו' תודה והמשך חג שמח
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, סוף סוף הזמנתי מחשב חדש, אחרי התיעצויות רבות כאן בפורום ולא רק... אתמול הייתי בTMS, והזמנתי מחשב עם ההורים שלי. אני אשמח לדעת מה אתם אומרים על המחשב, המפרט מצורף למטה. המחשב מיועד למשחקים בינוניים, עריכת וידאו פשוטה, ועבודה משרדית. הנה המפרט: b]מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe BOX כמות: 1 - מחיר: ¤966 לוח אם: Gigabyte GA-P31-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤402 מארז: Raidmax APEX 2x120mm No PSU כמות: 1 - מחיר: ¤169 ספק כוח: FSP Basic SI 400W ATX400-PNR 120mm + Satax2 P.PFC כמות: 1 - מחיר: ¤175 זיכרון: Kingston Original 1GB DDR2-667Mhz כמות: 2 - מחיר: ¤116 קשיח למחשב שולחני: WD 160GB SATA II AAJS כמות: 1 - מחיר: ¤248 כרטיס מסך: Sapphire Radeon X1950Pro 256Mb DV…
-
- 5 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שניהם מאייבורי - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2458&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2840&CatCode=315 המחשב מיועד לאחותי, סטודנטית.. כתיבה שירים,אינטרנט וסרטים אולי, לא מעבר. חשוב מאוד מסך קטן 14-13 ושיהיה יפה.. (מה לעשות בחורה ) הבאתי את הדגמים האלה כיוון וזה מה שהיא בדקה והציעו לה לא מעבר אם יש כיוון אחר בטווח המחירים אני ישמח לדעת.. תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום לכולם, מתעניין ברכישת נייד עסקי חזק במיוחד למטרות עבודה על מערכת שמריצה מאסות של חישובים מתמטיים כבדים (מעין סימולציה). ביצועי המערכת צריכים להיות בסדר גודל של תחנת עבודה נייחת טובה (כנראה לא כזאת שהורכבה במיוחד למטרות שכאלה - המגבלות ידועות). המערכת מריצה בעיקר תהליכים לינאריים, ואין הרבה הגיון להריץ אותם בצורה מקבילית במסגרת השימוש שייעשה במחשב הנייד, כך שמהירות מעבד מקסימלית לליבה בודדת חשוב בהרבה מהבנצ'מרק הכללי של המעבד בניצולת מלאה של כל הליבות. נראה שמסיבה זאת מעבד i7-620M עדיף על 720 והלאה. גם קומפילציה צריכה להיות מהירה ככל האפשר. זכרון מהיר - 4GB. מהירות גישה מקסימלית לדיסק - המערכת קוראת קבצים גדולים (מאות מגה). האם SSD יביא תועלת משמעותית עבור שימוש…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט מחשב בסיסי בלי ציוד היקפי, כלומר, ללא מסך, מקלדת, עכבר וכו'. השימושים העיקריים במחשב הם גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים! אם יהיה מפרט ממש טוב יחסית לסכום, יהיה אפשר לחרוג קצת באיזור 150 ש"ח. תודה רבה, רז.
-
- 5 תגובות
- 516 צפיות
-
-
שלום לכם. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד רציני אחרי שנמאס לי מכל מיני מחשבים מיושנים שהתעסקתי. למזלי הרב יש לי כבר מחשב נייח נורמלי כבר שנתיים, כך שרוב העבודה תהיה עליו, אבל עדיין רוצה שהמחשב הנייד יהיה כזה שמכבד את עצמו. מחפש משהו עם איכות חומרים טובה, עם מהירות עבודה טובה ובקיצור מחשב נייד בסטנדרט טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמורה לכסף. צריך לנצל אז לנצל, לא כדאי לנצל אז לא לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שנראה נכון כל עוד זה יצדיק וייתן תמורה טובה לכסף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אפשר להגיד שאני עומד להשתמש בו בעיקר…
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי! לאחרונה התחדשתי בנייד של לנובו... ולצערי קיבלתי אותו עם ויסטה... הבנתי שיש אפשרות לעשות DOWNGRADE לXP... מישהו יודע האם נכון? ואפשרי? ואם כן אז כיצד? המון תודה מראש...
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
במסגרת התקציב שיש לי אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים: 1. DELL :מסך "15.6 מעבד Intel® T6400 דיסק קשיח 320GB זכרון 4096MB מאיץ גרפי ATI RADEON 4330 זכרון : 4096MB DDR II 800MHz 2. LENOVO: מסך "15.4 מעבד Intel® T5870 דיסק קשיח 250GB זכרון 2048MB מאיץ גרפי GeForce 9300 זכרון: 2048MB DDR II 667MHz
-
- 5 תגובות
- 729 צפיות
-
-
הבת שלי לומדת אוטוקד וזקוקה למחשב חזק. זה המפרט שקיבלתי, אשמח לשמוע חוו"ד של המבינים! DEEPCOOL ALTA 9 CPU FAN אונברסלי DDR4-2400 16GB 1 SanDisk SSD 240G כרטיס מסך 1 GIGABYTE GFORCE 1050 2GDDR5 GV-N1050OC-2GL 1 2000GB SEAGET-TOSHIBA SATA3 מעבד 1 NEW CORE-i7 7700 MAX 4.2GHZ 8M TRY לוח אם 1 GIGABYTE H110M-S2V VGA DVI DDR4 1 PRO 550W REAL 12 ספק כח מקצועי מאוורר ס"מ 1 LG-SAMSUNG-ASUS DVD RW X24 SATA 1 CASE PRO-X GAMER USB3 USB2 RED LED
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני צריך מפרט למשפחה מעוטת יכולת אז כל שקל חשוב פה. יש להם כרגע מחשב בן 5 שנים שהם קיבלו כתרומה שהפסיק לעבוד. יש להם HD של 80GB וצורב DVD. הם משתמשים בו לדברים הפשוטים ביותר, כרטיס מסך OB יספיק להם. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 687 צפיות
-
-
רציתי לשאול אם הכרטיס הנ"ל טוב למשחקים כמו: PES6 ורד אלרט הכי חדש (או קומנד אנד קונקוור איך שקוראים לזה..) הכרטיס הוא: RADEON ATI 2400 PRO 256 DVI האם הוא מספיק טוב? תודה מראש,
-
- 5 תגובות
- 634 צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לקנות מחשב בלי ציוד נלווה (מסך,רמקולים וכדו'), התקציב שלי הוא 6000 ש"ח והמחשב מיועד בעיקר למשחקים, כמו כן אשמח אם תוכלו להמליץ על חנות באיזור רחובות או אשדוד. תודה. נ.ב המחשב יושב בחדר שינה אז חשוב מאוד שיהיה שקט.
-
- 5 תגובות
- 568 צפיות
-