ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,462 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אשמח לקבל הצעות למפרטי מחשב בסכום של 3K-4K כולל מסך LCD וכולל כרטיס רשת אלחוטי טוב. אם אפשר אז גם מאיפה לקנות את המפרט המוצע תודה מראש, אבי
-
- 1 תגובה
- 596 צפיות
-
-
[table] [tr] [td][/td] [/tr] [/table]אני מעוניין להחליף את המחשב העייף שלי שנרכש לפני כ4 שנים במשהו יותר עדכני. ציוד היקפי יש, אני מעוניין רק במחשב עצמו. אין צורך במערכת הפעלה. המחשב מיועד למשחקים, ועבודה משרדית. רצוי גם שהמחשב יהיה שקט (כמה שאפשר) המחשב יחובר לטלויזיה בכבל HDMI, ולמסך 22 בכבל dvi רצוי גם שהמחשב יהיה שקט (כמה שאפשר) המחשב ירכש בירושלים, ולכן עדיף שהמפרט יבנה ב ksp, איבורי או חנות כלשהי מהעיר. מניסיון, ברוב הפעמיים שקניתי מחשב נאלצתי לחזור לחנות בגלל בעיות בהרכבה/כרטיס מסך שונה ממה שהזמנתי/חוסר במאווררים או מאווררים שונים ממה שקניתי וכו, ולכן אני מעדיף לקנות בעיר, למרות המבחר המצומצם ושל החנויות פה. תודה לכם
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בין 4800-5000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות מיוחדות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב המשחקים החדשים שיש בשוק וגם הרבה משחקי רשת כמו LOL,דיאבלו, אוברוואץ -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 של סמסונג -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פתיחת מודלים בסוליד (לא עריכה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד כלל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב מיועד לגלישה באינטרנט,שיחות ווידאו(סקייפ למינהם) ואופיס . 1. מה התקציב המקסימאלי? ~1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח אם יתאפשר לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית,שימוש בתכנות לשיחות וועידה וידאו אינטרנטיות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? א…
-
- 8 תגובות
- 663 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500, חריגה עד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים קלים, עבודה משרדית וצפייה בסרטונים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב, לא רועש מידי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? גודל סטנדרטי, תאורה קדמית בלבד 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצו…
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רצוי מאוד לחסוך, מקווה למצוא מפרט באזור 3500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עריכת וידאו, אינטרנט. א) שימוש בתוכנות AVID Media Composer, SONY Vegas, Photoshop ב) המחשב לא מיועד למשחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. מעבר לרכיבים הכרחיים, זקוק לצורב DVD, ול-firewire. 5. זקוק למפרט מלא, אין חלקים קיימים. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? השקט אינו קריטי, אך חשוב. נניח 7. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מבקש מפרט למחשב נייח עבור הצרכים הבאים: - עבודה בתוכנות: פוטושופ (גם עבודה מהירה עם קבצים גדולים), אילוסטרייטור, אינדיזיין. עבודה און-ליין בדפדפן על וורדפרס, אלמנטור, תוכנות נוספות און-ליין. ללא תלת מימד, ללא אפטר וללא משחקים. - צריך שהתוכנות יהיו פתוחות במקביל (כרגע יש לי 16 RAM והוא נחנק לעיתים קרובות) - צריך שהדיסק אחסון של הקבצים יהיה 4 טרה. תקציב: עד 6000 ש"ח. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 823 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, THE WITCHER, NBA, KINGDOMS OF AMALUR, LOL וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1366X768 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מפרט למחשב בסביבות 2,000 שקל שיהיה רק לגלישה באינטרנט, לשמוע שירים ולראות סרטים. אם אפשר שהוא יהיה שקט (כי הוא נמצא בחדר שינה) מה טוב. לא חובה. לא צריך מסך. עדיפות לחנויות באיזור המרכז. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום חברים, מבקש את עזרתכם לבניית מפרט. כתבתי סגנון מדיה-סנטר כי זה לא מדיה סנטר סטנדרטי, אלא מיועד גם לאחסון ויכלול 6 HD מה שמבטל את האופציה למארז שוכב, סוג של פשרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? זה תמיד נחמד לחסוך אבל לא במחיר של איכות. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם בכל זאת אז 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD על כל סוגיהם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ברמת העקרון אני צריך רק לוח, מעבד, קירור, זכרון, מארז וספק (ש…
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
צהריים טובים, אני מחפש מפרט למחשב שמיועד בעיקר לאופיס, אינטרנט, הורדות, אך גם לצפייה בסרטים ובנוסף - למשחקים כדוגמת האלף לייף 2, באטלפילד 2, גיטר הירו, הנסיך הפרסי, למרות שאני לא משחק הרבה במחשב ולא רוצה להוציא יותר מדי כסף על כרטיס מסך משוכלל. הייתי רוצה שהוא יחזיק לי לפחות לשנה וחצי, ואני לא מאלה שקונים את המשחקים הכי חדשים והכי עמוסים מבחינה גרפית... אני לא מבין במחשבים הרבה, ולכן לא מתכוון לעשות OC... אני מעוניין גם במסך דק ורחב. המסך Viewsonic VX2235WM נשמע טוב, למרות שאני לא בטוח שאני צריך 22", אלא יכול להסתפק גם ב-19". ומבחינת אביזרים - הייתי שמח להמלצה על רמקולים איכותיים (שומע מוזיקה במחשב 99% מהמזמן שאני עליו), וצורב DVD. עכבר ומקלדת - מסודר. התקציב שלי הו…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא חושב שתחרגו 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד, ורינדורים בסקאטשאפ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא דרוש 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WIN7 והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המ…
-
- 1 תגובה
- 576 צפיות
-
-
שלום. אני מבקש מפרט למחשב לעבודה בלבד. המחשב אמור לעבוד כמה שעות ביום, בעיקר עם drupal וקצת עם scribus. דרושה תמיכה טובה בוירטואליזציה. התקציה הוא 3500 עם אפשרות דחוקה לחריגה קטנה. חשוב לי שהוא יהיה חזק וחדיש למשך כמה שנים ולא יתיישן במהירות ולכן חשוב לשמור על אפשרויות שידרוג. לא מתוכנן OC. השקט חשוב ברמה של 7 מתוך 10. חשובה איכות צליל בהאזנה למוסיקה. דרוש גם מסך, נראה לי לקחת את samsung 2333t למען העיניים. דרושים גם צורב, עכבר ואל פסק. (ולא- מקלדת ורמקולים) אני ירושלמי אבל גם ת"א זה בסדר. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח אם תמליצו על מפרט למחשב: א. עד ~3500 ( גמיש... טיפה) ב. מטרות המחשב-עבודה (מהנדס אלק')-תוכנות סימולציה,MATLAB ,גלישה , עיבוד תמלילם=הרבה חלונות פתוחים-שלא יתקע. ג. ציוד הקפי נדרש : מסך "17 , כונן אופטי+צורב (כדאי DVD???), מקלדת, עכבר אופטי, רמקולים (פשוטים) ד. העדפות-אין, אשמח להמלצות ה. יופי- לא חשוב. ו. מערכת הפעלה - לא צריך. ז. הרכבה-עדיף מורכב , אלא אם כן זול משמעותית. ח. שיטת התשלום-הרוב במזומן. ט. הערות-שתהיה אפשרות להרחבה ושיפור בעתיד , כרטיס מסך -לסרטים. אנא ציינו מאיפה המפרט האם כדאי לקנות במכירות קבוצתיות/פומביות (מחיר,שרות,סיכון...)? תודה רבה!!!
-
- 11 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום אשמח להיעזר במקצועני הפורום כדי להרכיב מפרט למחשב המיועד לעריכת גרפיקה קווים מנחים: דרוש מעבד של אינטל (E4500? פחות? יותר?) דרוש לוח של אינטל. (האם P35 יספיק? האם כדאי G31 או G33?) מה נפח הדיסק הנדרש? (160GB? 250GB? יותר?) כרטיס גרפי (של PALIT/GIGABYTE/ASUS) איזה מומלץ? 8500? 8600? יותר/פחות? כמה RAM? 1GB? 2GB? משנה ל XP או VISTA? מסך "19. האם מסך של LG יהיה בחירה סבירה? התקציב צריך להיות בסה"כ בפרופורציה. תודה
-
- 2 תגובות
- 531 צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח ! אבקש ממכם מפרט למחשב עד 10K לא כולל רמקולים, עכבר, מקלדת. לגבי מסך, האם כדאי לשלב במחשב חזק מסך LCD או CRT ? בתודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, הרבה זמן לי כתבתי פה בפורום, אבל שחבר ביקש ממני לעזור לו עם מפרט ידעתי איפה לשאול המחשב מיועד לצפיה בסרטים בFULL HD בטלוויזיה (יחובר גם לטלוויזיה וגם למסך מחשב במקביל אז הוא צריך לשרוד את זה תוך הצגת הסרטים בFULL HD בלי קטיעות על מסך הטלוויזיה) וגלישה באינטרנט בעיקר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל (לא צריך מסך או מערכת הפעלה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז מגניב אבל אם ההפרשי ביצועיים מורגשים אז תזרמו על כל התקציב... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר להגיד 2300 ככה אם זה ממש ממש משתלם, אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב? גלישה באינטרנט צפיה בסרטים וקצת תיכנות וצפיה בסרטים בטלוויזיה (המחשב יחובר גם לטלוויזיה…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תעזרו לי בבקשה ליצור מפרט *מזיגזג* בלא יותר מ-2400 ש"ח למטרות: אינטרנט, אופיס, משחקים לא כבדים צריך לכלול: הכל חוץ ממסך (צורב רגיל או צורב DVD, פלופי, כרטיס רשת OB, כרטיס קול OB, כרטיס מסך לא OB, עכבר ומקלדת ... עדיף 512MB אם אפשר HD לפחות 80GB, מארז עם USB מקדימה וכו,) תודה
-
- 9 תגובות
- 748 צפיות
-
-
לצורך סרטים אינטרנט אופיס.. שתוכנות המרה [של סרטים וכאלו] וכל מיני תוכנות "כבדות" ירוצו מהר. חשוב כרטיס מסך קצת יותר מטוב חשוב שהמארז ישמור על שקט ;D תודה רבה!!!
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
המחשב בעיקר למשחקים אופיס ואנטרנט אבל לא צריך תכרטיס מסך הכי מתקדם צריך רק מארז,מעבד,לוח אם,זיכרון,הארדיסק,כרטיס מסך,צורב תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 704 צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב לבת המצווה של אחיינית שלי.התקציב בעקרון 2500-3000 ש"חבעקרון היא צריכה את זה לאינטרנט, אופיס וסרטים אבל רוצים שזה יחזיק 3-4 שנים.דרוש גם מסך (21 אינטש)הדרישות נוספות שעלו:• מעבד - i5• זיכרון פנימי - לפחות 4GB• כונן קשיח - 1TB• כרטיס מסך - לא צריך יכולות גראפיות מיוחדות, אבל שתהייה לו יציאת HDMI• חיבורים - לפחות חיבור אחד של USB3.0• מסך - "21האם התקציב ריאלי לדרישות ?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מבקש מפרט למחשב עד 3K לשימוש של אינטרנט, אופיס, משחקי ילדים וגם משחקים לגדולים,הורדות. אוהב לשחק פיפ"א, delta force וכ'ו יש לי מפרט מוכן מ-ksp תגידו לי מה דעתכם עליו ( ישנו לינק מצורף)/ תנו לי מפרט חדש. תודה [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שימושים: אינטרנט , הורדות , גרפיקה עריכת וידאו ותוכנות מוסיקה והקלטה (אולפן ביתי) תודה
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה בקשר לבנית מפרט למחשב. עדיפות לקניה רק בחנות KSP !! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו וגרפיקה. כמובן שאשמח שיהיה תמיכה גם במשחקים בצורה טובה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינצ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיו…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-