ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
שלום. נמאס לי מהמחשב הישן שלי ( P4 1.8 ) ואני רוצה לרכוש מחשב חדש. השימושים העיקריים הם ביתים ועריכת וידאו ביתי (שלא אצטרך לחכות שעות אחרי כל הוסף של מעבר בין קטעי וידאו). התקציב למחשב הוא עד 5000 ש"ח ,אני מבקש מפרט עם מעבד אינטל וכרטיס מסך מבוסס readon (כולל מקלדת עכבר(רצוי אלחוטי) רמקולים צורב DVD וכונן DVD). בנוסף אני מעוניין בהצעות למסך LCD 17/19 וציוד לרשת אלחוטית ביתית ל 2-תחנות. תודה מראש לכל העוזרים. אבי
-
- 3 תגובות
- 592 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לקבל שני מפרטים (מכיוון שההחלטה על מה ללכת תקרה ביום הקניה) - אחד ב-2000 ש"ח והשני ב-3000 ש"ח. בשני המפרטים הדרישות זהות: לא צריך שום ציוד היקפי, רק את המארז ומה שבתוכו. המחשב מיועד לשימוש ביתי סטנדרטי וגם לקצת משחקים (בעיקר כדורגל/פיפא וקצת CS/קאונטר-סטרייק). הייתי רוצה שהמשחקים ירוצו חלק ויפה (ואני יודע שהדרישות בשבילם לא בשמיים). כמו כן, כרגע אני עם מסך ישן של LG בגודל 19 אינץ' שישודרג בעתיד כנראה למסך של DELL בגודל 23 פלוס/מינוס. גם יש ברשותי דיסק קשיח של סמסונג בגודל 320GB. האם כדאי להעבירו למחשב החדש או ללכת על קשיח חדש? בקיצור, אתם המבינים פה, אז אני אשמח לעזרה/עצות/מפרטים. תודה!
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הגיע הזמן להחליף מחשב ישן בן כמה שנים טובות (IBM ממותג). 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל הכל (וכך להגדיל זיכרון מ 4 ל 8, לשפר מ I3 ל I5, מארז וספק איכותי וכדומה) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, ומקסימום עד 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים כלליים (משרדי, גלישה ברשת) שימוש יומיומי, גם לפרנסה (ולכן חשובה האמינות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא, אביא ממחשב קודם עכבר, מקלדת, רמקולים, מסך - מסך LG 23 חדש יחסית 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קריטי)? 7 (ומכאן התלבטות לגבי ה HD, דגם green או blue?), רצוי גם שהמחשב לא…
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 (כמה שיותר זול) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אבל אפשר גם לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לצפייה והורדת סרטים, תכני HD, וגם שימוש ביתי קל (אינטרנט, וורד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יתחבר למסך 21' וטלוויזיה 42' FULLHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? צריך להציג סרטים כמו שצריך 3. …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים ביתיים סטנדרטיים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקיפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9-10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך במע' הפעלה ואופיס (לא חובה אם מוריד משמעותית את הביצועים) 8. האם ישנה ה…
-
- 12 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
המחשב הישן שלנו התקלקל והגיע הזמן להחליפו. המעבד שהיה בו הוא C2D 6320 ויש גם כרטיס מסך GeForce 8600GT. עקרונית המחשב ענה על הצרכים שלנו ולכן סביר להניח שכל מחשב חדש כיום יהיה טוב יותר. ייעוד המחשב הוא בעיקר צרכים ביתיים, כלומר אינטרנט, אופיס, קצת משחקים, קצת מוזיקה, קצת עריכת וידאו (ממצלמת הוידאו הביתית) וזהו פחות או יותר. התקציב הוא באזור ה-1500 ש"ח כאשר מצד אחד אנחנו מחפשים להוציא כמה שפחות ונשמח למפרטים זולים יותר, מצד שני אנחנו לא רוצים לקנות מחשב שעוד שנה יקרטע. מבחינת המעבד ההתלבטות היא בין סידרת ה-G ולבין סידרת ה-I3, כאשר ברור שעקרונית ה-G אמור לספק, מצד שני כאמור אנחנו לא רוצים מעבד שיהיה מיושן מדי בעוד שנה. לגבי כרטיס המסך, ההנחה היא שנוכל להשתמש בכרטיס הישן או ב…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עריכה: ניראה לי שאלך עם: https://www.amazon.com/Intel-NUC-Kit-NUC6i7KYK-Mini/dp/B01DJ9XS52/ 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי רגיל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p, אם כי אשמח אם תהיה תמיכה עד 4k 60hz לשידרוג עתידי של …
-
- 0 תגובות
- 806 צפיות
-
-
מבקש לקבל הצעה ל- מפרט של מחשב לשימוש ביתי - מחיר 2000 עד ש"ח ועד -3000 ש"ח (יכול לשלם במזומן). אני צריך רק מחשב אחד - אני רוצה שהוא יהיה "חזק" ויעבוד בצורה חלקה ומהירה אבל מבלי להפריז במחיר. ראיתי את מחירי הרכיבים של מספר מפרטים כאן בפורום והתרשמתי שאין גבול לאפשרויות והתצורות שניתן לבנות (ואני לא מבין בזה בכלל). אני לא רוצה להוציא על מחשב 2000 ש"ח היום ושבעוד שנה הוא כבר יהיה חלשלוש או שיהיה כבר לא מספיק ואצטרך לקנות חדש. לכן ביקשתי 2 אופציות , במידה והאופציה היקרה יותר תהיה טובה משמעותית אז אעדיף אותה - בהתאם להמלצתכם. לגבי המפרטים - האם עדיף מחשב מבוסס אינטל או AMD ? השימושים העיקריים : צפיה בסרטים (גם באיכות גבוהה ), מוסיקה, אינטרנט, אופיס. צריך שהמחשב יהיה מסוג…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, המחשב ישמש ילדים בגילאים 5-12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200, רק אם ממש כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי - אינטרנט, אופיס, סרטים. בעתיד ייתכן גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי הרכיב מחשב לפי מפרט שלכם לפני זמן מה ואני הייתי שמח לייעוץ גם כן. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אבל לא קריטי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. cs:go, injustice -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ג…
-
- 1 תגובה
- 763 צפיות
-
-
שלום רב , אני מחפש מפרט למחשב לשימושים כלליים (internet ואופיס) , אין צורך בכרטיס מסך חזק . יותר חשוב שזה יהיה מעבד שיחזיק לכמה שנים , הרבה זכרון ונפח אחסון לא קטן. נושא השקט גם לא כ"כ חשוב כי הוא לא יהיה בחדר פרטי. וכמו שמצוין בכותרת התקציב הוא ללא מסך. אם אפשר אז שיהיה מפרט מחנות באיזור חיפה (ועדיף שלא KSP). תודה רבה על העזרה.
-
- 1 תגובה
- 674 צפיות
-
-
שלום רב , אני מחפש מפרט למחשב לשימושים כלליים , אין צורך בכרטיס מסך חזק . יותר חשוב שזה יהיה מעבד שיחזיק לכמה שנים , הרבה זכרון ונפח אחסון לא קטן. וכמו שמצוין בכותרת התקציב הוא ללא מסך. אם אפשר אז שיהיה מפרט מחנות באיזור חיפה. תודה רבה על העזרה.
-
- 8 תגובות
- 966 צפיות
-
-
צריך: מארז ,HTPC , חרישי. מסוגל להריץ משחק כמו SIMS-2 בקלות. צורב DVD. כרטיס קול + רמקולים סבירים רצוי קטנים/דקים - לסרטים וקצת מוזיקה כניסת וידיאו - כדי לצפות ממכשיר וידיאו ישן לא צריך: מסך כרטיס PVR (ישמש בעיקר לצפייה בDVD + DIVX + מכשיר וידיאו) יציאת וידיאו (כרגע נצפה במסך מחשב. בעתיד נרצה מקרן) זכרון מעל 512MB - נשדרג אם יהיה צורך דיסק מעל 80GB - כנ"ל שלט רחוק - אבל שיהיה אפשר להוסיף בעתיד בתודה מראש למייעצים.
-
- 9 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מבקש לרכוש מחשב חדש המחיר של 2500-3000 ש"ח. שימוש המחשב - ביתי / משרדי, אינטרנט, מעט גרפיקה. הדברים החשובים לי - מעבד i3 או שווה ערך זיכרון 4 GB הארדיסק - 500 / 32 כרטיס מסך - 512 MB - לפחות. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב המורכב מהחלקים:מעבד, זיכרון, לוח אם, כרטיס מסך, מסך, מארז, הארד דיסק בלבד(יש לי את שאר החלקים) בסביבות 3000 ש"ח (לא מעוניין ב OC והמחשב מיועד לגלישה באינטרנט ולמשחק). תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב. ברצוני לרכוש מחשב שיהיה כמה שיותר חזק בטווח מחיר של 3000 K, ושיחזיק מעמד במשחקים. אני צריך רק את החומרה הבאה: מעבד קירור למעבד לוח אם כרטיס מסך זיכרון ספק כוח. תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מפרט ל OC משחקים COD4 וכדומה אינטרנט מולטימדיה .... תודה
-
- 1 תגובה
- 508 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא יזיק לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף לא לחרוג, אבל אם המשמעות היא קפיצה משמעותית בביצועים אז אפשר בכמה מאות שקלים בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סוליד, מטלב, FEA א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין לי דוגמה כרגע -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 8 תגובות
- 837 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי:4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך: אפשרי לנצל את כולו ואם זה קריטי גם לחרוג ממנו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציבעד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה): השימוש העיקרי הוא למשחקי מחשב כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): משתמש בתוכנות לעריכת תמונות כמו לייטרום וגם אופיס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: battlefiled 4, call of duty ghost וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 8 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אנשים , אני זקוק למפרט מחשב לבית : הצרכים שלי הם אינרנט , סרטים , מוזיקה , משחקים (לא ברמה מטורפת) מסך 20-22 אינץ רחב מקלדת ועכבר רמקולים אני מעדיף מעבד אינטל תודה לעוזרים !
-
- 6 תגובות
- 701 צפיות
-
-
המחשב למטרות כלליות. לא צריך ציוד היקפי ואין חשיבות לרמת הרעש. כמו כן, מבקש עם כונן קשיח של 320 ג'יגה, זכרון של 2 ג'יגה, וכרטיס מסך עם יציאה ל HDTV. אין צורך בצורב.
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
שלום, אחרי 7 שנים שאני נגרר עם אותו מחשב חשבתי שהגיע הזמן לשדרוג טוטלי, כלומר החלפה במחשב חדש, מבלי שאחשב למושחת... ההבנה שלי בחומרה היא די מוגבלת ואני גם לא מתמצא בחידושי הטכנולוגיה האחרונים בתחום. לכן כך עזרה תוערך ותבורך. ולשאלון: 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח. אבל זה מחיר שרירותי של מישהו שלא כל כך מבין אז אפשר לחרוג מעט לכל כיוון. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: שימושים כלליים: אינטרנט, תוכנות משרדיות, תכנות, גרפיקה קלה וקצת סרטים ומשחקים קלים מזדמנים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. אופיס, ויזואל סטודיו 2008, פוטושופ. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם…
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב בזמן הקרוב, ואני מבקש מפרט לפי הדגשים הבאים: שיהיה כמה שיותר שקט - המחשב נמצא בחדר השינה עיקר השימוש במחשב הוא גלישה באינטרנט, אך גם לצפייה בטלוויזיה באמצעות כרטיס טלוויזיה Fly video 2000, משחקי מחשב כמו GTA SA, Flight Simulator X' ואולי C&C3. צורב כבר יש לי - LG GSA H30N SATA דיסק קשיח: WD3200AAKS מארז: NZXT APOLLO מסך: אני עומד לקנות אל.סי.די 19 אינץ' של LG דגם 1970hr בנפרד. לא מתוכנן OC. את המחשב בבקשה להרכיב מ-SkyPc. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 734 צפיות
-
-
המפרט הוא לבן דוד שלי. שימושי המחשב הם בעיקר לגלישה באינטרנט ותוכנות, וקצת במשחקים (הוא לא גיימר, אבל פה ושם הוא משחק). הדרישות מהמחשב: זיכרון: ג'יגה אחד דיסק קשיח: 250 ג'יגה מארז: ג'יגבייט טריטון קירור למעבד: שיהיה כמה שיותר שקט (כנ"ל לגבי הספק כוח) איזהשהו כונן: לא צריך כרטיס קול: ONBOARD
-
- 9 תגובות
- 752 צפיות
-
-
היי חברים. הנה לפי הפורמט המבוקש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6000, רק במידה והשדרוג הוא משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתכונות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5, BF4, Skyrim ומלא משחקים שעוד לא יצאו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ', 1920X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…
-
- 31 תגובות
- 4.2k צפיות
-