ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין דוגמאות, מכוון גבוה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מבקש שתרכיבו לי מפרט בעיקר גיימינג גלישה באינטרנט וסרטים תקציב 5000-5500 המפרט צריך לכלול מקלדת ועכבר אלחוטיים מסך 19אינץ + שני צורבים וכונן דיסקטים והכי חשוב שמחשב יחזיק לפחות לארבע שנים ויוכל להריץ משחקים שיצאו בעוד שנתיים ושיהיה מחנות בצפון עדיף TMS תודה.
-
- 9 תגובות
- 581 צפיות
-
-
היי עברו 4 שנים מאז קניית מחשב הגיימינג האחרון שלי, ואני חייב לציין שהוא החזיק דיי טוב עד ימיו האחרונים. (החומרה כבר מיושנת ומתחילה להתפרק, הכרטיס מסך נדפק, ולכן החלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב גימיינג חדש ל 3 השנים הקרובות) להלן המענה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא רלוונטי, עד 7000 ש"ח, כמה שצריך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים, שימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים ל…
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מבקש שיבנו לי מפרט חדש בתקציב של עד 2500 שקל ( עדיף כמה שפחות בלי חריגות ) . המחשב מיועד למשחקים ללא OC . אני רק מבקש שתבנו את המפרט מהאתר חברה של http://www.skypc.co.il ושלא תביאו לי מפרט מאתר אחר כי אני רוצה לוודא שיש את החלקים שאני קונה באתר ובחברה ולקנות את המחשב השבוע . החלקים שאני צריך לקנות הם : מעבד , לוח אם , זכרונות , כרטיס מסך וספק .
-
- 5 תגובות
- 623 צפיות
-
-
השימושים יהיו משחקים בין השאר טיפה כבדים,קצת פוטושופ.. אימיול וכו'... עדיפות - מארז חזק ולא עדין,מעבד AMD,גיגה זיכרון פנימי... מפרט ב2800ש"ח ללא חריגה בתקציב. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 722 צפיות
-
-
פורמט מומלץ לתוכן ההודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? בכותרת 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפייה בסרטים, הורדות. חשוב שהמחשב יחזיק כמה שנים טובות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי הכל חוץ ממעד, לוח אם, זכרונות וכ. מסך 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6.…
-
- 10 תגובות
- 972 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5k בתשלומים עד 160ש"ח לחודש אז ניתן לחרוג מעט על מנת לכלול ריבית. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. בעיקר GTA5 וAC לדורותיהם. מתוכנן farcry5, ו-JUST CAUSE 3 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז וHDD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן בינוני עד כבד 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה…
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מבקש את עזרתכם בבניית מפרט עפי הקריטריונים הבאים: חלקים דרושים: מעבד, לוח אם, קירור, זיכרונות (16GB), כונן SSD (גודל 128GB) ומארז. כרטיס המסך שלי הוא HD5850 וכל שאר הרכיבים כגון מסך, כוננים, ספק וכדומה כבר קיימים. שימושים: עריכה גרפית ועבודה עם קבצי RAW גדולים. שימוש עיקרי עם תוכנות Photoshop cs5, lightroom 4, Adobe InDesign. כמו כן, ישמש בעתיד לעריכת ווידאו באיכות HD עם תוכנות מהשוק הבייתי/מקצועי. מבחינת משחקים, COD, Battlefield3 וכמותם. כונן ה-SSD מיועד למערכת ההפעלה (win7) והתקנה של תוכנות העבודה. כמו כן, העבודה עצמה תיעשה על הכונן ולאחר מכן תועבר לגיבוי. לדעתי כונן של 128GB יספיק בהחלט. תקציב 2500 ש"ח / 500 יורו. אני גר באמסטרדם וככל הנראה אבצע את ה…
-
- 8 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט חלקי לפי הפירוט הבא: -התקציב המקסימלי- 4,500 ש"ח, כל חסכון יתקבל בברכה. -שימושי המחשב כלליים בעיקר, דוגמת אופיס, סרטי HD, וידאו ומדיה מהאינטרנט, משחקים בינוניים (לא גיימר).כמו כן, עורך לא מעט תמונות ברזולוציות גבוהות וכן סרטי וידאו ממצלמת וידאו בהפרדה גבוהה.לפרקים, צפוי גם שמוש בפוטושופ, אך ממש לא ברמה המצדיקה התייחסות ראשית להרכב המפרט.המחשב יהיה בשימוש יומיומי כ 12 שעות ביממה. -אין תוכנות כבדות במיוחד איתן אני משתמש -המפרט מיועד לשימוש עם מסך FULL HD בגודל 22-24, אשר אמור להרכש בנפרד ולא יכלל בתקציב זה. עם זאת, אם יש באנדל או מבצע הכוללים מסך איכותי במחיר מוזל, אזי ניתן להוסיפו כתוספת לתקציב הנ"ל בלא יותר מ 1200 ש"ח נוספים…
-
- 6 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב שישמש אותי לבידור וכעזר לעבודה בתחום פיתוח תוכנה (לא כבדה מדי...), ניהול פרוייקטים, תכנות ורשת. משחקים - אולי בעתיד, לכן זה לא ממש רלוונטי כרגע. כרגע בבעלותי מסך 24, DVD Drive, כונן קשיח WD Black Series 1TB SATA והם יחוברו אל החדש. יש לי צורך במארז בגודל רגיל (בלי תאורה כחולה וכל העניין הזה...) + ספק כח (שקט), לוח אם, זכרונות, מעבד עם אמצעי קירור שקט (חשוב לי שהמחשב בכללותו יהיה שקט). אני לא בטוח שיש לי צורך בכרטיס מסך וכרטיס קול שאינם On Board. נתון לשיקולכם. כמו כן אני מקליט לפעמים קטעי גיטרה ובס על המחשב. אין לי מושג עד כמה כרטיס קול חיצוני/יקר יותר יעשה הבדל בתחום הזה. אפשר להשאיר את העניין הזה כתוספת אופציונלית ואשמח גם שם לעיצות. ה…
-
- 9 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אממ אני צריך מפרט למשחקים עם מעבד INTEL עד 4500 שקל........ חובה: ג'יגה זיכרון... והארד דיסק 80 או 120 ג'יגה. וזה לא מיועד לממש ממש כבדים רק CS:S או UNREAL 2004... ואני לא צריך מסך.
-
- 6 תגובות
- 603 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 מלחשב עצמו ועד 5000 כולל מחשב וציוד הקפי (מסך, עכבר, מקלדת,רמקולים,אוזניות יש לי אבל אני אשמח לשמוע על אוזניות למרות שהתקציב לא מאפשר...) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים בFULLHD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים קלים כמו LOL לא משהו כבד באיכות גבוהה אני ראליסטי לתקציב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך בין 23-24 אינץ', רזולוציה 1920x1080. -לא…
-
- 4 תגובות
- 979 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 4000 שח אפשרי חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב ? משחקים ברמה טובה (לא גיימר) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבועות הקרובים 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאו…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני רוצה לקנות thinkpad , השימוש הוא בעיקר יישומי אופיס ואינטרנט (משתמש בתוכנת החיפוש של מייקרוסופט ככה שיש הרבה אינדקוס ברקע). נפח HD בסביבות ה 320GB נראה לי שיספיק (אלא אם כן ההפרש בינו לבין 500GB הוא בסביבות ה 200 ש"ח) זכרון , עדיפות ל 3-4GB . אם יש THINKPAD שמגיע עם XP אז עדיף , אם לא אז windows7 32bit. גודל מסך : 14-15 אינטש. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני משדרג וצריך את הרכיבים הבאים: 1. מעבד (חשבתי על AMDX2 4200) 2. לוח-אם 3. זכרונות 4. כרטיס מסך (חשבתי על 7600GT של לידטק) הסכום הוא עד 2000, אפשר לחרוג קצת. מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 562 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין ב- HTPC שיאפשר לי גם עבודה עם עיבוד תמונה (עבודה עם קבצי RAW ופוטושופ) יחובר ל-LCD42 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לעמוד בתקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב עיבוד תמונות, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות,PHOTOSHOPאו LIGHTROOM . 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? חיפה והסביבה. 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם…
-
- 2 תגובות
- 533 צפיות
-
-
שלום, לאחר עיון בפורום ובמפרטים המומלצים, ניסיתי להרכיב מפרט ל-HTPC פשוט שיתחבר לטלוויזיה בסלון. נתקלתי בבעיה במציאת מארזים מתאימים, נראה שרוב מארזי ה-HTPC תומכים בmini-ATX ולא בmATX. ובכן, במה אני מעוניין: מה התקציב המקסימאלי - 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - ניתן לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב- ניתן לחרוג בכ-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב- ניגון תכני HD על מסך 46' ברזולוציה 1920X1080 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות - XBMC, PLEX ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג - לא מיועד לגיימינג כלל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא ממש, אבל אם יש המלצה לשלט רחוק, אשמח לקבל. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - לדעתי אין צורך בצורב…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש מפרט לרכש מחשב HTPC בתקציב של 4000 ש"ח ( ניתן לחרוג עד כ 500-1000 אך רצוי שלא, אלא אם כן יש סיבה טובה ) הייעוד העיקרי הוא לצפייה בסרטי FULL HD בחיבור HDMI למסך LCD 42 היטאצ'. אני מעוניין גם בכרטיס הקלטה להפיכת המחשב ל PVR. ( יש ממיר HOT לצורך העניין, אם זה רלוונטי ) כמו כן, הייתי מאוד רוצה שהוא יהיה גם מחשב למשחקים ( רק אם זה נכנס לתקציב ) אין צורך בעכבר-מקלדת, אך יש צורך בכרטיס רשת אלחוטי. ומיותר לציין שהוא צריך להיראות מתאים לסלון ושיהיה שקט. כמו-כן, אני מעדיף מעבדי אינטל וכרטיס מסך של NVIDIA. תודות מראש לעוזרים מנו
-
- 2 תגובות
- 679 צפיות
-
-
אני מעדיף שהוא יהיה עם ליבה כפולה של אינטל לא רוצה כל כך להתעסק ב OC , עדיף עם מסך, ואני חייב למצוא מקום ממש זול! ראיתי את אייבורי יש להם מחירים טובים, מומלץ?
-
- 6 תגובות
- 667 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC וNAS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 32" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? סרטי HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אולי איזה מקלדת HTPC, או שאפילו אפשר להשתמש באיזה אפליקציה לגלאקסי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני יפרט למטה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-10 עדיף כמה שיותר שקט…
-
- 2 תגובות
- 668 צפיות
-
-
בניתי משהו מזיגזג נא חוו דעתכם המטרה:תכני FHD ללא קרטועים (פענוח חומרה??) המפרט בקובץ [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום! אני מבקש עזרה במפרט (לא מזמן ביקשתי אבל שיניתי את הדרישות): 1. מבוסס אינטל 2. שיריץ win7 64bit בצורה חלקה (יהיה בשימוש משרדי והמרות וידאו מזדמנות) 3. בעל 4GB 4. דיסק קשיח 750GB 5. יש ברשותי מסך LCD "20 אז לא צריך. 6. אין צורך בעכבר, מקלדת או רמקולים. 7. אפשר ורצוי שיצא 2000 ולא 2500. 8. אמין 9. יכול להיות רועש... לא מפריע לי 10. קירור טוב (לא בגלל OC אלא בגלל שהוא ישב במקום חם מאוד) 11. עם כונן אופטי 12. מארז פשוט למראה. 13. ספק מבית טוב! 14. כרטיס רשת אלחוטי 15. אם אפשר מפרט מzigzag2000 כי מוצא חן בעיני שהם עושים stress test 16. תודה!
-
- 2 תגובות
- 515 צפיות
-
-
מתקרב יום ההולדת שלו ובידיוק נשרף לו המחשב אז חשבתי ככה למתנה ליקנות לו מחשב ללא ציוד הקפי התקציב הוא בערך 2000 עדיף לא לחרוג אבל אם צריך אז אפשר יתחבר למסך 1440*900 השקט לא ממש חשוב OC אולי אבל לא משהו רציני ללא מערכת הפעלה וללא הרכבה מעדיף מ SKYPC קניתי אצלהם מחשב לאחותי ומסך DELL והם כבר הרבה זמן בשוק חבל שאת שלי לקחתי ב FOX
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב חדש עד סכום של 3000 ש"ח(+/-),שישמש רק לגלישה באינטרנט,כולל הורדת סרטים ושירים וצריבתם וכן למשחקים מול גולשים אחרים ברשת.ברשותי מחשב נוסף אשר עליו חומר חשוב שכבר ניזוק מספר פעמים מהחיבור לאינטרנט.(הכוונה שרק המחשב הפשוט יהיה מחובר לרשת) אז כך:המחשב אמור לדלוק באופן קבוע(חום,אמינות הספק וכו),יכולת לגלוש/לשחק ברשת בזמן והורדת סרטים במקביל,כרטיס מסך לא מובנה אך פשוט יחסית(לא משחק כבד). לגבי כל שאר המפרט אשמח לקבל רעיונות.(אוליי עדיף לרכוש מחשב מוכן מאחת החנויות?) תודה מראש לכל העונים
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המפרט מיועד לאמא של ידידה שלי. יש לה דרישה למסך 19" LCD משום מה. אני אסביר לה שאין הבדל בין LCD 17 לLCD19 מבחינת רזולוציה (בהנחה שהיא תבין את המונח הזה) ואולי זה יפנה טיפה משאבים לטובת חומרה משופרת. אין צורך במערכת הפעלה והרכבה. יש עדיפות גדולה לקניה מחנות אחת בלבד - היא לא תהיה מסוגלת לרדוף אחרי חנויות שונות במקרה של תקלות ואני לא רוצה להתעסק בזה בשבילה כל פעם. יש צורך בציוד הקפי (לא יודע לדבי רמקולים, אני אשאל) תודה, LazyBoy
-
- 7 תגובות
- 726 צפיות
-