ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ-3.000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לא לחרוג, אלא אם כן ההבדל יהיה משמעותי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח לכל היותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לסטודנט. בעיקר לימודים, אבל גם חשוב לי שיהיה אפשר לשחק משחקים מדי פעם, כגון פרו אבולושן, קצת קול אוף דיוטי וכו'. וגם שיידע לנגן תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כפי שציינתי. המחשב לא מיועד לגיימינג אך אני אוהב לשחק מדי פעם במשחקים כמו פרו, פיפ…
-
- 25 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני מבקש המלצות על מפרט למחשב בסכום של כ-3500-4000 ש"ח (ללא מסך, אבל עם מקלדת, עכבר, צורב DVD וכונן 1.44). המחשב צריך לשמש כמחשב ביתי - בעיקר אינטרנט, העברת תמונות מהמצלמה, שמיעת מוסיקה ומשחקים של הילדים (כרגע לא כבדים מדי - ייתכן ובעוד מספר חודשים הם יעברו למשחקים בעלי דרישות גבוהות יותר, אבל בשביל מה שהם משחקים כיום - Roller Coaster, Lego - גם הפנטיום 1 הענתיקה עומד במשימה). חשוב לי שיהיה שקט ושיוכל עבוד כמה שנים, גם אם יש יהיה צורך בשידרוג. אני לא מתכנן OC - בטח לא בהתחלה, ייתכן שבהמשך כן. הרעיון הכללי הוא לא לקנות מה שלא צריך כרגע - ברגע שהצורך יתעורר ניתן יהיה לקנות יותר בזול ויותר טוב. מצד שני אני בהחלט לא מעוניין להרגיש ישר בהתחלה שהמחשב "לא סוחב". תודה מראש …
-
- 7 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום. הייתי רוצה מפרט לגיימר בסכום הזה. חשוב לי מארז מאוורר היטב, וספק בתקן ATX 2 בנוסף נראה לי שאני מעדיף את ה X800GT על ה G6600, אבל אתם תגידו. תודה , מנו.
-
- 3 תגובות
- 643 צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקרו לעבודה משרדית וגם משחקים מפעם לפעם )לא משחקים משוכללים מהדור האחרון, אלא משחקים ישנים יותר, בעיקר משחקי ילדים( דרישות: 1. מעבד אינטל 2. זכרון 512 מגה 3. דיסק 120 ג'יגה 4. שני כרטיסי רשת (אחד מהם יכול להיות מובנה בלוח האם) המארז, הרמקולים, העכבר והמקלדת אינם חייבים להיות מהודרים ו/או צבעוניים. את הכסף אני מעדיף להשקיע באלמנטים אחרים. תודה מראש על העזרה
-
- 9 תגובות
- 744 צפיות
-
-
בשביל לקבל תשובה מהירה ועניינית, הלכתי לפי חוקי הפורום. הערותיי באדום, תודה מראש לכל העוזרים!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך איפה שאפשר, אבל חשוב שתבינו שאם אני כבר קונה מחשב לרציני לגיימינג אני מוכן להשקיע איפה שצריך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, נראה לי שמדובר בתקציב די גבוה, לא? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה גרפית (photoshop, 3dmax, maya, unity) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רשום בסעיף הקודם ב) במידה והמחשב מיועד לגיימ…
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב (ללא מסך) שישמש לצפיה בסרטים דרך הטלוויזה ולשמיעת מוסיקה ככה שצריך כרטיס קול וכרטיס מסך טובים (ככה נראה לי אני לא מבין גדול) וגם מערכת רמקולים טובה. המחשב צריך לשמש גם לגלישה באינטרנט ומשחקים קלים. כמו כן המחשב צריך להכיל כרטיס טלוויזה עם טיונר. אני לא מתכנון אוברקלוקינג רציני אולי רק שיפור המראה החיצוני של המארז. התקציב הוא בסביבות ה8000 ש"ח פלוס מינוס (רצוי לא פלוס לא יוהבו את זה בבנק )
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראשית תודה לכל העונים! אני מחפש מפרט למחשב בעלות של 2000 ש"ח, מחשב ביתי למשחקים, בלי מסך וציוד היקפי. אם זה כדאי אני יכול להוסיף עד 2500 ש"ח. חשוב לי שאני יוכל להסתדר איתו בשנים הקרובות והוא יהיה סביר גם אז... תודה רבה!
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מפרט למחשב בעלות של 3000 ש"ח פחות או יותר כולל מסך. המחשב מיועד לגלישה באינטרנט, יישומי אופיס ומשחקים לילדים קטנים כמו מקלדת קומפי. יש הצעות או המלצות? :s05: תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 876 צפיות
-
-
מחשב בסיסי לשימושי אופיס, צפיה בסרטים וכו'. לא משחקים, לא תוכנות כבדות. אין הכרח לנצל את כל התקציב. בסה"כ אני צריך מפרט סביר שכל החלקים בו יהיו טובים (כלומר, ספק נורמלי מחברה מוכרת וכו') דיסק קשיח רגיל, לא SSD. אין צורך בכונן DVD. תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלום, מבקש מפרט למחשב בסיסי ביותר בשביל ההורים. המחשב גם ישתף תוכן ברשת ל SMARTTV יריץ windows 7 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אסור 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס, סרטיHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הק…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, מבקש מפרט למחשב בסיסי לקרובי משפחה. אמור להחליף מחשב בן 6! כך שמבחינתם אפילו המחשב הפשוט ביותר יהיה שדרוג עצום. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, עבודה משרדית, צפיה בסרטים, משחקים בסיסיים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי Flash באינטרנט או משחקים מסדרת לגו שדרישות החומרה שלהם צנועות -מהי הרזו…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, שימוש רב בדפדפן אינטרנט, הפעלה של מספר רב של חלונות במקביל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio 2010 שימוש יומיומי. מבקש לאפשר במידה וארצה לעדכן מערכת הפעלה לWindows 8 ללא צורך בעדכון רכיבי חומרה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מ…
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
חברי הפורום שלום, קודם כל - המפרט הדרוש הוא עבור חבר ולא עבורי, והוא דיי מתעקש על מפרט מבוסס Intel. ניסיתי לשכנע אותו שמפרט מבוסס AMD בטווח המחירים הנ"ל הוא עדיף (רצוי כמה שיותר קרוב ל 2500 ש"ח), אז אם אפשר, אבקש מפרט נוסף שמבוסס על AMD. עכשיו, מה שהוא צריך זה לוח, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך, מארז וספק כוח. בנוסף, הוא מעדיף לקנות מ KSP, אז אם אפשר שהמפרט יהיה מהם. בטווח המחירים הנ"ל, נראה לי שהכי משתלם לקנות: 512MB A-DATA DDR 400 - ב 490 ש"ח. RADEON 9600Pro 128MB - ב 590 ש"ח. בנוסף ללוח ולמעבד (שכאמור, הוא מעדיף Intel, אבל לא מחייב), ייתכן שיש לו בעיות מתח בבית (כבר נשרפו לו 2 ספקים ומסך), אז הוא צריך מארז וספק טובים. תודה על התגובות.
-
- 4 תגובות
- 856 צפיות
-
-
יש לי זיכוי באתרhttp://www.compil.org.il/scripts/ מבקש מפרט מתאים מהאתר הזה
-
- 7 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אז ככה אני מעונין לקנות מחשב חדש והוא ישמש אותי בעיקר למשחקים וסרטים. אני מעונין שהמחשב ישמש אותי טוב לשנים הבאות ככל הניתן. אומנם התקציב הוא עד 6K (כולל מקלדת רמקולים פשוטים אין צורך בעכבר) פחות יבוא בשמחה אלא אם כן השינוי יהיה מורגש מאוד. המסך רצוי להיות 22".
-
- 14 תגובות
- 831 צפיות
-
-
אהלן טוב אני צריך מפרט בתקציב הנ"ל. המפרט מיועד בעיקר לסרטים, מוזיקה, גלישה. לא צריך רמקולים , מקלדת ועכבר. מה שכן ראיתי במדור המפרטים שהסמסונג 940bw הוא זמן תגובה של 8 ms ולפי מה שראיתי בפרסומים שונים זמן התגובה שלו הוא 4 ms . אז תקנו אותי אם אני טועה. דבר אחרון אני רוצה לקנות את כל החלקים ממקום אחד ואין לי רצון לפזר את הקנייה במקומות שונים. אז תנו לי מקום כמו לדוגמא ksp שבו אוכל לרכוש את הכל. תודה.
-
- 4 תגובות
- 617 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? עד 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל (אם צריך). ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה (אולי בהמשך זה ישתנה אם זה יהיה קריטי - למשל, אם צריך להוסיף עוד 200 ש"ח לספק כח יותר טוב שיחזיק את המחשב זמן רב יותר אז כן, אבל לפחות בהתחלה ,עד שאבין במה מדובר, אעדיף לא לחרוג מהתקציב). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD, עריכת וידאו ואודיו ברמה חובבנית, וכדומה)? גיימינג - כמו שכתוב בחוקי הפורום - שהכרטיס יוכל להריץ על הגדרות אולטרה וגבוהות (לפחות בחודשים הראשונים או השנים הראשונות לחיי המחשב), אבל לשמור על מערכת מאוזנת שתשרת גם עבודה משרדית (פתיחה של מספר טאבים במקביל). אני לא צריך …
-
- 26 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לקנות לבן שלי מחשב שיריץ פורטנייט סבבה בתקציב מינימלי, פניתי לחנות מחשבים עם תקציב של 2000 ש"ח אמרו לי אין חיה כזאת מישהו יכול בבקשה להרכיב לי מפרט שירציץ את המשחק בצורה חלקה בתקציב מינימלי של ~2500 אם יש כזה או להגיד לי מה התקציב המינימלי שיריץ את המשחק הזה בצורה חלקה? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אי מבקש שתמליצו לי על מחשב למשחקים וסרטי HD ללא מסך וללא צורב. כשאני מנסה להרכיב מפרט אני תמיד נתקע בעניין המארז שצריך להיות במחיר של עד 400 שקל עם ספק אבל לא מארז של פעם אלא מארז מודרני. המארז שאתם ממליצים תמיד זה מארז ישן ומכוער. הבעיה שבחנות אחת יש חלקים שאני רוצה אבל חלקים אחרים אין כגון מארז. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 725 צפיות
-
-
1. המחשב מיועד ליצרת מוזיקה בתוכנה cubase 2.עד 3500 שקל 3.ללא OC 4.לא דרוש מסך 5.לא דרוש אבזרים אחרים אני מעוניין שהיה בו 4GB זיכרון ומעבד חזק מאוד C2Q לא צריך כרטיס מסך חזק שבמארז היה יצאת firewire וספק כוח איכותי ישנו כבר כ.קול חזק במיוחד שמתחבר עם firewire
-
- 2 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב שישמש לי למטרות הבאות: צפייה בFHD, תוכנות סימולציה כמו ORCADE וMATLAB ומעט משחקי FPS. ניסיתי להרכיב משהו בעיקרון אשמח לקבל עזרה. מה שמפריע לי זה המאוורים, ומה שמצאתי שעובד בצורה יעילה בעומס מגיע 26DB אם יש משהו שמגיע 20DB אפילו אשמח הנה המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : "SLBEJ" - BOX ₪1466 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EX58-UD5 ₪1484 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D-4GBRH ₪706 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1478 צורב DVD: [..] SONY NEC DVDRW AD-7240S X24 - BLACK - SATA ₪120 מארז: [..] ANTEC NINE HUNDRED II w/o PSU ₪577 ספק כוח: [..] HEC C…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש, השימוש הוא כללי, אני לא גיימר וסך הכל רוצה לקבל את התמורה הכי טובה לכסף. לא צריך ציוד היקפי אבל אני רוצה צורב DVD.
-
- 2 תגובות
- 617 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך את המפרט הבא: 1. התקציב הוא 2300 אפשר לחרוג בתחום ה50 שח אבל לא יותר.. 2. המחשב מיועד למשחקים. לדוגמה gta 4 על בינוני. אין לי מושג רזולציה טבעית... אם זה חשוב אני אברר. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין רכיבים שלא צריך להוסיף. 5. השקט חשוב 3 6. אין צורך בoc 7-9. לא 10. לא יהיה שדרוג של המחשב. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 570 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? : 5,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? : לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? : 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב ? : משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : Counter strike Global offensive , Tom Clanc'y TheDevision, etc. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב : .1920/1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? : גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. : לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? : לא. 5. עד כמה חשוב ה…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 9,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 10,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים והמעודכנים ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440p או 1080p, תלוי אם זה חורג מהתקציב יותר מדי או לא. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך…
-
- 0 תגובות
- 772 צפיות
-