עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)…

• 7 תגובות
    • 795 צפיות
  2. לפני קניית מחשב, ברגע האחרון אני מתלבט להחליף Intel i5-14600 ב AMD Ryzen 7 8700G. ההחלפה המדוברת תהיה במחיר של מערכת מעט יותר יקרה ויותר חלשה בכ 20% בביצועי ה CPU, אבל מצד שני יש לה iGPU ו NPUs שיוכלו לסייע להרצת משימות AI לוקאליות. המחשבה היא לרכוש מחשב שמספק בביצועים מעל ומעבר, ולא חייב להיות הכי חזק שיש משתי הבחירות - אבל שלא ידרש להיות מוחלף בעוד כמה שנים עקב חוסר תמיכה ב AI, וללא שתדרש השקעה בכרטיס מסך יקר כשהשימוש בו יהיה רק למטרות AI לוקאליות שלא בטוח שיצדיקו את ההוצאה. לשלב הנוכחי אשמח למשל לבדוק אפשרויות של הרצה של Vibe לתמלול שיחות והכתבת טקסט, שמבוסס על Whisper - אך לא רק. אני שואל את עצמי האם המודלים האלו עובדים טוב על הפלטפורמה הזו שמשתמשת ב iGPU מדגם Radeon …

3. הורי פנו אלי שאתן להם המלצה למפרט, ומכיוון שאני ממש לא מעודכנת בתחום, אני פונה אליכם :-) הדרישות: * המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית/גלישה באינטרנט + צפייה בסרטי DVD * יש כבר מסך איכותי חדש למדי, כך שאין צורך לכלול מסך במפרט. * המחשב יריץ לינוקס כמערכת ההפעלה שלו. התקציב הוא כאמור בכותרת, 3000 ש"ח (שוב- ללא מסך). אשמח לשמוע המלצות :-) המון תודה!

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום לכולם, אני ואישתי מחפשים לקנות מחשב עבודה חדש, בתקציב של עד 3000 ש"ח לא כולל ציוד היקפי, אבל נשמח להוציא פחות. המחשב ישמש בעיקר לשימוש משרדי (אינטרנט, אופיס) ולפיתוח תוכנה (אקליפס, אולי קצת מטלב). חוץ מזה כנראה שנשתמש בו למחשב הורדות (יריץ איזה jdownloader או utorrent ברקע). צרכים מעבר: - אופציה לחיבור לשני מסכים. - שקט כמה שאפשר בעלות סבירה. מתוכנן שהמחשב ישאר פועל רוב הזמן. - חיבור wifi (אני מניח שזה די סטנדרטי) בשביל הרשת הביתית שלנו. - הרד דיסק גדול. חשבנו על 2TB. ליתר בטחון, אני ממלא את השאלון שלכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח בלי ציוד היקפי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נשמח לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא ל…

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  5. היי אנשים! אני מעוניין במפרט של מחשב לגיימינג, במחיר 5K-6K לא צריך: מסך רמקולים כרטיס קול צורבים\כוננים הארד דיסק העדפות: מעבד: משהו חזק... תצליחו לדחוף Dual Core ותבורכו. ;D זיכרון: 1GB מינימום כרטיס מסך: תנו לי משהו טוב פה, זה הכי חשוב! לוח M: אי אפשר בלי Pci-e כמובן... מארז: לא צריך משהו בומבסטי רק לא איזו קופסת קרטון לבנה... וזהו!

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by dodo017,

היי קניתי מחשב חדש לפני חודשיים asus g74sx3d. מחשב מדהים רק שאני לא מצליח להפעיל סרטי תלת מימד. במשחקים זה מפעיל אוטומתית את התלת מימד וגם בhtml5 דרך פייר פוקס אבל לא בסרטים שיש לי על המחשב שהם כן בתלת מימד , צריך תוכנה מיוחדת?? הבעיה היא שהמשקפיים חשמליות והן נדלקות רק מתי שהמחשב אומר להם במהלך משחק או סרט ביוטיוב ואין לי מושג איך להפעיל אותם ''בכח''. ועוד שאלה- שקניתי את המחשב לפי מאמרים שקראתי עליו היה רשום שיש אופציה להפוך כל משחק לתלת מימד גם אם הוא לא בנוי לזה איך אני עושה את זה ניסיתי לשחק בהגדרות של המשחקים וזה לא עבד לי כל כך. תודה רבה על העזרה

• 0 תגובות
    • 577 צפיות
  7. Started by nab,

[table][tr][td]מעבד: [/td] [td] Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB BOX כמות: 1 מחיר: ₪1128 [/td] [/tr] [tr] [td]קירור למעבד: [/td] [td] ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪46 [/td] [/tr] [tr] [td]לוח אם: [/td] [td] Gigabyte GA-PA65-UD3 for 1155 כמות: 1 מחיר: ₪457 [/td] [/tr] [tr] [td]מארז: [/td] [td] Raidmax Iceberg Black 6x120mm (5 With Blue Leds) 2.0-3.0MM Aluminum - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪299 [/td] [/tr] [tr] [td]קירור למארז: [/td] [td] EVERCOOL Value Series 120mm כמות: 1 מחיר: ₪40 [/td] [/tr] [tr] [td]זיכרון: [/td] [td] Corsair 4Gb CMX4GX3M1A1333C9 CL-9-9-9-24 כמות: 2 מחיר: ₪144 [/td] […

• 1 תגובה
    • 572 צפיות
  8. Started by Psibeast,

יש לי NEC 3500A חדש, אז אין צורך בזה. הנה מה שאני מתכנן בינתיים (מחירים מנועה מחשבים): AMD ATHLON 64 3200+ BOX 939PIN 1360 ¤ 1 ASUS A8N-SLI 939 1040 ¤ 1 TWINMOS DDR TWISTER 512mb 400mhz CL2 690 ¤ 2 MAXTOR 200/7200 SATA 8MB 755 ¤ 1 LEADTEK FX6600GT 128MB PCI-EXPRESS 1285 ¤ 1 Thermaltake Silent PurePower 410W 360 ¤ 1 המחשב אמור לשמש גם לגלישה, office וכולי, גם למשחקים מדי פעם, לפעמים קצת קידוד וידאו וכולי, בקיצור, הוא צריך להיות תחנת עבודה שעובדת 24/7, וסוחבת כל מה שזורקים עליה. אני אשמח לשמוע חוות דעת על המפרט, ואם מישהו ממליץ על שינויים.

• 5 תגובות
    • 766 צפיות
  9. Started by MisterVB,

איזה חנות לדעתכם הכי טובה מבחינת מחיר ומבחינת אחריות ואיכות המוצר? אני יודע שיש IVORY יש KSP ועוד כמה מה לדעתכם הכי עדיף? (לא מהאינטרנט)

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  10. Started by originall,

מה שווי השוק של זכרונות יד שנייה 2X4GB מסוג CMX4GX3M1A1600C9? שימו לב שמדובר בזכרונות 1600MHz במתח של 1.65V בדגם שנחשב לאיכותי, שכמעט כבר לא נמכרים היום. כמו כן, ישנה אחריות Lifetime מהיצרנית.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  11. אם אפשר בבקשה המלצות להצעות למחשבים ניידים טובים במחיר מינימלי. אני מעדיף שיהיה כמה שיותר כוח עיבוד וזיכרון, הארד דיסק של 30 גיגה יספיק. אין צורך בישומים גרפיים כבדים. תודה לכל העוזרים (ולהקדים תרופה למכה, אני מעדיף שלא לעבור את ה5000 ש"ח)

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום, . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1280 על 1024 אבל אני מתכנן ליקנות מסך 20 או 22 אינץ' בקרוב. * באיזה סוג משחקים תשחקו? Call of duty 4/MW2 , R.U.S.E ועוד. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוה 3. האם יש …

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם תוספת כספית תוביל רק להבדל קטן בביצועים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג + אוברקלוקינג. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים עם DX11: משחקי FPS, היטמן החדש, משחקי MMORPG, כאלה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא בטוח, אולי 2560X1600, אבל אני מוכן להתפשר גם על 1920. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…

• 67 תגובות
    • 5.8k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חייב, אפשר לחרוג נגיד עד 300 ש"ח בערך, אבל אם יש משהו ממש משתלם וטוב עד תציעו ונשקול את העניין 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends, Guild Wars 2, Dragon Age Inquisition, ועוד כל מיני MMO RPG שהולכים לצאת שהוא משחק, וכל המשחקים החדשים המדוב…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. יש לי כרטיס קול של Realtek ויש לי ווינדוס 7 אולטמייט. בקיצור התקנתי דרייבר של הכרטיס קול הזה והכל. בקיצור יש לחבר של חבר שלי במחשב ב"התקני הקלטה" Front Mic שזה בעצם למי שיש אוזניות עם מיקרופון מחובר יכול להשתמש עם זה. ולו יש דווקא על המחשב כרטיס קול של VIP. השאלה שלי היא האם אפשר להוריד איזה משהו למחשב שיעשה לי גם ב"התקני הקלטה" Front Mic? כי זה בדיוק מתאים לי לאוזניות ולמה שאני צריך.. בבקשה עזרה

• 0 תגובות
    • 663 צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ישנה אפשרות לחסוך אז עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. LOTR וכל משחקי הFPS הכבדים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 1650-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …

• 25 תגובות
    • 4k צפיות
  17. שלום לכולם. אשמח לקבל מפרט לפי הדרישות הנ"ל- 1. מה התקציב? 5000¤ 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים),צפיה בסרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך (CRT) , מקלדת , עכבר , מדפסת משולבת (סורק,פקס ומדפסת יחד), רמקולים , צורב DVD. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא... 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא.. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא ולא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא. אגב- המחשב לילדים עד גיל 10, מחשב משפחתי כזה.. יש מצב? בתודה, אודי.

• 11 תגובות
    • 788 צפיות
  18. שלום, אני בודק אופציות למחשב נייד קל עבור חברה שלי ללימודים, מדובר על 13.3 או 12.1 בלבד הדבר החשוב ביותר הוא המשקל, ורצוי מאוד שהוא יהיה מתחת ל-1.7 קילו, כמה שפחות יותר טוב בהתחלה חשבתי שהאסוס 1201N יהיה מומעד טוב, אבל נראה לי שהוא לא מספיק חזק, ועם חלונות7 הוא לא יציג ביצועים סבירים לעבודה ממושכת בגלל המעבד החלש, ורק 2 ג'יגה זיכרון, אני ישמח לדעת מאנשים שרכשו אותו איך הביצועים בחלונות 7 והם מרגישים שהוא "כבד" בעבודה ממושכת. בכל אופן, אחרי שחרשתי קצת על הפורום והרשת מצאתי כמה מועמדים שנראים לי: Dell Vostro 3300 עם שדרוג ל4 ג'יגה זיכרון, 3 שנים אחריות, מעבד יחסית טוב, סדרה עסקית איכותית.. החסרונות: משקל (מעדיף קל יותר למרות שהוא דיי קל), חסר HDMI בגלל שזה עסקי וזה קצ…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. ששששששששלום, מה שלומכם? אז ככה אני צלם ואני מחפש מחשב שיתאים לצרכים שלי: מסך טוב, מעל 14 אינצ' זכרון ראם לפחות 3-4 גיגה DDR3 מעבד טוב ממ דיסק כשיח רצוי גדול אבל אם אין בדגם שהמלצתם אז לא נורא, צורב DVD טוב קורא כרטיסים (CF\SD) וזהו נראה לי. אני מתכוון לקנות את המחשב בארץ אך אם עדיף בחול (EBAY) זאת לא בעיה. אם עדיף MAC אשמח לשמוע על המלצות, אני לא סגור על חברה כלשהי. אודה להמלצותכם, מוש.

• 4 תגובות
    • 891 צפיות
  20. מפרט לחבר... לשימוש משרדי פלוס יצירת מוסיקה לא יהיה אוברקלוק כולל ציוד הקפי 3000-4000 תודה

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  21. Started by ReQo_El,

CPU: Intel P-4 2.0A Ghz 512KB Cache Motherboard: ELITEGROUP P4VXAD Memory: Kingston 256MB DDR PC-2100 Video Card: Sapphire Radeon 8500LE 128MB + TV + DVI-I H.D.D: Seagate 80GB 7200RPM ATA-100 CDRW: Liteon 40x12x48 DVD: Microtek 16x48 TV-Tuner: ATI TV-Wonder Monitor: PROVIEW 19" Case: TSUNAMI VIRGO Mouse: Pine Optical Mouse

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום, יש לי לפטופ של סמסונג שקניתי לפני שנתיים. לפטופ מאוד חזק שעלה לי כמעט 5000 שקל בזמנו. הבנתי בלפטופ יש 2 כרטיסי מסך: (הכרטיס החלש שהמחשב משתמש בו כרגע) - Intel® HD Graphics 4000 (הכרטיס "החזק" שהמחשב לא משתמש בו) - AMD Radeon. HD 7670M ההגדרות של המחשב הם: זיכרון - 8GB RAM מעבד - Intel® Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz 2.50GHz מערכת הפעלה Windows 7 64bit השאלה שלי.. היכן אני יכול להגדיר את הכרטיס מסך השני (שהוא החזק ויכול להריץ משחקים טובים)? כי כשאני נכנס לאתרים כמו SystemReqLab לבדוק אם המחשב יכול להריץ את המשחק הוא מזהה לפי הכרטיס מסך 4000 (הראשון). ועוד שאלה, היכן אני יכול להוריד דרייברים לעדכון? כי בערך שנתיים לא עידכנתי.. בגלל שבאתר הרשמי של ATI כשאני מוריד משם, זה…

• 1 תגובה
    • 785 צפיות
  23. אני רוצה לקנות מחשב נייד בארה"ב אני מעוניין להשקיע באזור ה600$ . איזה סדרת מעבדים תתן לי את התמורה הטובה ביותר לכספי? כל האפשרויות פתוחות אין לי בעיה עם AMD או INTEL. בתודה מראש לכל העונים.

• 1 תגובה
    • 780 צפיות
  24. Started by moshemaman25,

1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת לא כבדים ,דיאבלו 3 LOL וסרטים HD מחובר למסך 22+רואב סרטים על 50 LED א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקי רשת רק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DIABLO 3 LOL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 1920*1080 אני חושב+ אני רואה סרטים מהמחשב על 50 LED -לאילו הגדרות…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by שלמה10,

אשמח לקבל המלצמה עבור מחשב למשרד + ללא משחקים מצורף מפרט שק" ספק 12 + BLACK Z835 + (2+1)USB • מארזGIGABYTE GA-B85 VGA+DVI • לוח ראשי INTEL CORE-i5 4460 3.2GHZ 6M CORE2DUE • מעבד צלעות + DDR-3 1600 • זיכרון ראשי 8 גיגה קינגסטון SSD מסוג GB128 • דיסק קשיח מהיר ראשי Western Digital • דיסק קשיח 500 גיגה כחול DVD-RW • צורב INTEL • כרטיס מסך מובנה Realtek High Definition Audio • כרטיס קול מובנה Intel® 82579V Gigabit Network Connection • כרטיס רשת מובנה • סט מקלדת + עכבר ₪ סך עלות המערכת – 3300 ₪ 525 - "22 MAG • מסך ₪ 690 - "24 MAG • מסך ₪ • תוספת למקלדת + עכבר מיקרוסופט - 105 ₪ • תוספת לאנטי וירוס מקאפי רשיון לשנה - 90 - ---------------------------------------------------------…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.