ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 [כמובן שאני יכול להגדיל אך לא מעוניין עקב דרישות] א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? יכול להחרוג עד 100 אבל לא רואה סיבה למה כן אלא אם תשכנעו אותי שיש צורך לפי הצרכים שלי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) : עבודה משרדית + משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אכן גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שואף לשחק בהגדרות גבוהות : GTA V FIFA 14 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מ…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
Athlon 64 3000+ (S-754) 1 1020 1020 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX כמות מחיר סה"כ 8HDA5J S-754 sata, gbl 1 570 570 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512MB A-DATA 2 490 980 כרטיסי מסך? MSI כמות מחיר סה"כ RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB 1 1290 1290 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 80GB SATA 1 470 470 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 40 40 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD כמות מחיר סה"כ Toshiba X16 1 170 170 צורבים? CD Recorders כמות מחיר סה"כ Lite-on 52 x 32 x 52 (box) 1 190 190 מארזים? כמות מחיר סה"כ HEC Compucase CI-6A19 1 390 390 מחירון עבודות במעבדה? כמות מחיר סה"כ Assembly Com…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחותי הקטנה עומדת לסגור 15 אביבים (טוב, סתוים) והוטל עלי לבחור לה מחשב חדש. המחשב ישמש לעיסוק אובססיבי בתוכנות מסרים, גלישה בלתי סופית ב-Facebook, אולי מדי פעם קמצוץ של לימודים ומשחק אחד ויחיד - SIMS 3 אין צורך בשום ציוד היקפי או במערכת הפעלה. יחובר למסך 22" ברזולוציה של 1680X1050 בעל יציאות DVI ו-VGA השקט אינו שיקול מרכזי (ממילא לא ישמעו את הרעש מבעד למוסיקה המחרישה) , נאמר 4-5 מתוך 10. לא מתוכנן OC. יש צורך בצורב כמובן, וכונן קשיח של לפחות 500gb. אין צורך בשום דבר מעבר לסטנדרט כגון כרטיס טלווזיה או יציאות מיוחדות כלשהן. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב חדש ומתלבט בין שני אלה בינתיים. המחשב ישמש בעיקר ללימודים ועבודה, אבל גם גיימינג מזדמן. הגעתי לאפשרויות האלה: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12339 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12384 הסמסונג מגיע עם כרטיס מסך חזק יותר, וגם שוקל פחות הדל מגיע עם כונן עדיף ומסך FHD למישהו שמסתובב יחסית הרבה עם המחשב, האם ההפרש של חצי קילו משמעותי? והאם FHD יעשה יותר תועלת או נזק כשהשימוש העיקרי של המחשב הוא קריאת\כתיבת מסמכים וגלישה סטנדרטית באינטרנט? תודה לעונים, ואשמח גם לשמוע עוד המלצות בכיוון!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים מחפשת מחשב נייד ללימוד עיצוב גרפי פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור מחשב שישא את התוכנות בכיף ולא בקושי (בעתיד ארצה לשדרג למחשב חזק יותר ) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…
-
- 14 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי HP DV7 שרכשתי בארה"ב, ולאחר שנתיים וחצי לוח האם נפח את נשמתו ועלות התיקון כ-1700 ש"ח. החלטתי לרכוש חדש במקום...עכשיו אני מתלבט האם לרכוש שוב בארה"ב מחשב נייד עם מפרט מעולה ועם אחריות רק לשנה http://tinyurl.com/3ap5tkz או להתפשר ולקנות ביותר כסף מחשב פחות טוב בארץ אך עם אחריות ל-3 שנים מה אתם הייתם עושים במקומי? תודה
-
- 7 תגובות
- 854 צפיות
-
-
-
שלום! קצת היסטוריה גיזרתית - בעבר הייתי סטודנט והיה לי מקבוק פרו (שאני מוכר) ששימש אותי גם כמחשב נייד וגם כמחשב גיימינג. מצבי השתנה. כעת אני מחלק את זמני בין 2 מחשבים - מחשב netbook שממנו אני כותב עכשיו ומחשב נייח לגיימינג (בלבד) שיבוא עלינו לטובה. למרות השינוי במצבי, אני עדיין מחפש מחשב בקייס קטן ונייד שאוכל לקחת מאתר לאתר. ופה האתגר הבנתי שיש סוג של קלאסס מארזים למסיבות רשת שנועד להיות נייד, חזק, מאוורר, בילט אין עם ספק טוב ועם מספיק מקום לכרטיס מסך טוב. אחד מהם הוא ה- GTR Tech GT3, אחר הוא Armor כלשהו של Thermalrake... אני בטוח שיש עוד שאני לא מכיר. הבעיה היא שאני גם לא ממש מכיר מקומות שמוכרים אותם בארץ. לגבי ציוד נלווה - אני אצליח להתארגן עליו כבר לבד המסך א…
-
- 42 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נייד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט אם רלוונטיי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? חלונות 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור מרכז …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה דעתכם ? אשמח להצעות לשיפור..תקציב 4000+- לא מתכנן OC
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקשיבו כרגע יש לי מחשב די חלש שאני רוצה טיפה לשפר אותו . מעבד E2140 לוח אם P5VD2-MX תקשיבו החלטתי שאני חייב לשפר את המחשב הזה . מכיוון שבעזרת ה' אני אמור לקבל מתנה Q6600 והלוח שלי לא תומך בו אני צריך עכשיו גם לוח חדש + קירור למעבד [צפוי OC קטן נגיד לאיזור ה2.6-2.8] אני לא רוצה יותר כי זה המחשב האחרון שאני הולך לקנות בחיים עוד מעט צבא וזה ואחרי זה כבר לא יהיה זמן ואני רוצה מחשב שישאר לי לתמיד . הקירור הוא כנראה Arctic-Cooling FREEZER-7-PRO שאני יכול להזמין אותו כולל הכל ב120 מאייבורי . מה שנשאר זה הלוח . עכשיו אני רוצה שתתנו לי המלצה ללוח טוב שיתאים לי גם לOC שרציתי . כמובן שיתאים גם למערכת שלי שכוללת גם 8600GT .. בקיצור תנו לי המלצות בכמה שפחות מחיר . תודה .
-
- 3 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לקנות מיני נייד עד 2000 שח הדרישות שיהיה כמה שיותר קטן עם 2 גיגה זיכרון מינימום תודה מראש אליאור
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה לכרטיס מסך מתאים למחשב שעבודת הגרפיקה שלו תסתכם בפוטושופ ולייטרום ללא 3d וללא אנימציה. עריכת תמונות רגילה. אשמח להמלצה, תקציב עד 700 ש"ח. נראה לי שלא צריך יותר מזה. תודה!
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
ישמש אותי בעיקר למשחקים ותוכנות גראפיות, אינטרנט אלחוטי תקציב5000-6000 שקלים חדשים. תודה חברים
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? : 3000 כולל חריגה 2. משחקים בינוניים-כבדים ועריכת וידאו (למי שמכיר בתוכנות כמו Sony Vegas ו AE) א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. : משחקים חדשים (פעולה בעיקר) 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. מסך בלבד-גודל 22 תקציב - 1000 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)-אם עוד מכניסים כזה דבר-כונן דיסקטים 5. X 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתוכנן אוברקלוק 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב ב…
-
- 0 תגובות
- 588 צפיות
-
-
* קודם כל , אני יודע שיש פורום 'כמה המחשב שלי שווה' , אבל אני מניח שהנושא שלי מתאים יותר לכאן. אז ככה , יש לי את הנייד הזה ברשותי : http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12526 בגרסא שלי המעבד הוא דגם אחד מעל (i3-3120m ) , ובא בלי ווינדוס (Free DOS ). הבעייתיות היא שהמחשב הוא ללא קבלה. את המחשב קיבלתי מחבר בעל עסק אלקטרוניקה שהביא לי אותו כמתנה על עסקה גדולה שסידרתי לו. העניין בעייתי כי במחשבים ניידים עניין האחריות הוא חשוב ביותר , אולי איכשהו אני אשיג ממנו קבלה או תעודת אחריות. אבל בואו נניח שאני מוכר את המחשב בלי אחריות , כמה לדעתכם הוא שווה ? המחשב חדש וסגור באריזה.
-
- 3 תגובות
- 902 צפיות
-
-
המנכ"ל אצלנו בחברה רוצה מחשב לעריכת וידאו, אבקש מכם עזרה והרכבת מפרט למחשב כזה. התקציב פה לא משנה.
-
- 11 תגובות
- 888 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המפרט הבא, כמה לדעתכם בחנות הכי זולה הכל יעלה לי...? לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3 דיסק קשיח: Westren Digital WD1600JS 160GB זיכרון: TWINMOS 512MB DDR2 667MHz Cl5 5300 X2 כרטיס מסך: GeCube X1950Pro 256MB GDDR3 PCI-E מעבד: Intel Core 2 Duo E6300 Box ספק: FSP 400W Nexus NX4000 FSP400-60PFN Retail מארז: HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (no psu)1 אשמח לתשובה, טל קפלן.
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
ללא ציוד היקפי אין העדפות אני פשוט צריך את הטוב ביותר שהתקציב מאפשר
-
- 3 תגובות
- 772 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על ZED www.zed.co.il יש להם 2 מפרטים מאוד מענינים יש לכם מה להגיב בנושא? http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=19001 http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=477356 אני ממהר לקנות את המחשב וזה הכי טוב שמצאתי באינטרנט
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
ה-T42 הישן נשבר (פיזית) והוחלף כבר בחדש כי הגיע הזמן, אבל נשארו הרבה חלקי חילוף במצב תקין לגמרי. למי אפשר למכור? בטוח שיש טכנאים/מעבדות שיש להם שימוש לחלפים.
-
- 1 תגובה
- 872 צפיות
-
-
'1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידה ונחוץ כן,500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינצ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכי…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
מתלבט בין: 13-inch 1.4GHz Core i5 MacBook Pro 256GB storage (mid 2019) לבין: Apple MacBook Pro (13-inch, 2.4GHz quad-core Intel Core i5, 8GB RAM, 256GB SSD יש הבדל של 1000 שקל בינהם. האם ה2.4 שווה את ההשקעה של ה1000 שקל יותר? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
צרפתי קובץ תמונה עם כל הנתונים [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 520 צפיות
-