ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,356 דיונים בפורום זה
-
כגון מעבד זיכרון וכרטיס מסך ואם זה אפשרי מאיפה קונים?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם המסך leed? ואיך אפשר לבדוק מה הרזולוציה של המסך? תודה
-
- 1 תגובה
- 699 צפיות
-
-
שלום לקהילה מכובדת :-) הציעו לי מפרט הבא ואני מתעניין מה כדאי לשנות לשפר שימושים שלי במחשב בעיקר גלישה, תכנות בMATLAB (עיבוד תמונה) , תוכנות אופיס פחות סרטים ומשחקי אסטרטגיה ישנים אני רוצה מחשב שקט, יציב שעובד חלק גם עם אני עובד במקביל בכמה משימות שהזכרתי. במחשב החדש אני רוצה להתקין WINDOWS 7 , MATLAB 2010, OFFICE 2010 המפרט הבא הוצע לי במחיר של 2500 (חדש) מארז EZCOOL ספק כוח Ci-Power CWT FAN12 500 W לוח אם AMD GIGABYTE GA MA785GM US2H AM2 מעבד ATHLON II 445 T.C. AM3 AMD זיכרון CEON 2GB DDR2 800 MHz כרטיס מסך NVIDIA GeForce 430GT 1G-3 P.O.VIEW דיסק קשיח GB500 SATA2 ועכשיו סעיפים לפי תקנון הפורום . מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך 2…
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
יש לי בעיות עם המערכת העריכה הראשית שלי, שוקל לקנות חדשה. בגלל שאני קרוב לשנה לא בקיא במפרטים החדשים, אשמח לעזרה וכיוון (למשל מה ההבדל בין 870 ל 930? / סוקט שונה ל I5 וה I7?) תקציב- 5 עד 5.5 (בשביל משהו טוב גם נשלם 6) מטרה- עריכת וידאו, אפטר. ללא ציוד הקפי, ללא מארז (מכניס הכל למארז נוכחי), ללא דיסקים קשיחים- רק אחד חדש למערכת הפעלה,רצוי יציב. דגשים חשובים: (ולא מענין אותי שיש "דומה בפחות כסף") : מעבד- רק אינטל, עדיפות I7. כ.מסך- לפחות ברמה של 5770 ומעלה,חברה ידועה, לפחות 1 גיגה (עדיפות ל 3 מסכים) זיכרונות- לפחות 4 או 6 לוח אם- רק אסוס. ספק- לפחות 650 ואט אמיתיים ויציבים. הקנייה תיהיה מלוגיק פיסי (יש לי הנחה קבועה שם). תודה רבה
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום .למי שיכול לעזור. אני מעונין לרכוש מעבד מסוג I7, למעט האקסטרים ( 980 ) אשמח לדעת איזה דגם החזק והמתאים ביותר לאולפן בייתי ועבודה מול קיובייס. כמו כן אשמח לקבל מפרט שייתן מענה גם לציוד ההיקפי ( לא כולל מסך עכבר ומקלדת ) , בטווח של עד 6000 ש"ח אפשר גם פחות אם נכנס. תודה ואשמח להוסיף פרטים אם צריך.
-
- 1 תגובה
- 788 צפיות
-
-
מה חשוב לי: 1.דיסק קשיח הכי מהיר שאפשר (לא SSD יקרים מידיי), שזה כנראה F3 של סמסונג או דגם עם SATA 3 של WD. 2.כרטיס מסך עדיף של NVIDIA,עוד מעט יוצא 580GTX אז אני אחכה אבל בכ"ז תביאו. 3.מעבד i7 לא I5 + קירור ל-OC , כנראה 950. 4.זכרונות מהירים. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב חזק עד מאוד עם יכולות למשחקים גדולים רק בלי הכרטיס מסך כך הוא יעמוד בתקציב שהוא- 4000 ש"ח חשבתי משהוא כזה אבל אני לא בטוח וצריך עזרא: 1 Intel Core i5-760 Processor 2.8GHz 8MB Quad Core LGA1156 BOX BX80605I5760 1,035 ש"ח 1 Thermaltake BigTyphoon VP CL-P0477 199 ש"ח 1 Gigabyte GA-Q57M-S2H Intel Q57 LGA1156 Model 950575 630 ש"ח 1 OCZ 4Gb i5 kit DDR3 1333MHZ PC3-10666 9-9-9-20 Platinum OCZ3G1333LV4GK Model OCZ3410K 510 ש"ח 1 Western Digital 1TB Caviar Black 3.5 64Mb SATA III WD1002FAEX 420 ש"ח 1 LG GH22NP20 Super Multi DVD Rewriter IDE x22 Black Oem 124 ש"ח 1 Corsair TX Series 650W PSU Model 650TXU 615 ש"ח 1 CoolerMaster…
-
- 4 תגובות
- 663 צפיות
-
-
המעבד של המחשב שלי מדגם atlone x2 ql64 אני רוצה להחליף אותו למעבד הכי חזק של Amd שיתמוך בלוח אם של הנייד שלי ..הלוח אם של המחשב הוא amd m770
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אבל אם קריטי אפשר ב100-200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע אין אבל מתוכנן מסך 22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? שיריץ בצורה טובה את המשחקים החדשים בשוק * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבו…
-
- 4 תגובות
- 679 צפיות
-
-
שלום, התייעצו איתי לגבי המפרט הזה שמיועד לצרכי עריכה גרפית: http://tms.co.il/preview/spec/v1puldq9 לא ראיתי שום בעיה עקרונית עם המפרט, למרות שאני חושב שיש כרטיסי מסך יותר מומלצים בסכום הזה (לפחות למטרות גיימינג, לא יודע אם יש הבדל עקרוני לגבי עריכה גרפית). יש לכם אולי הערות או המלצות? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט חלקי לפי הפירוט הבא: -התקציב המקסימלי- 4,500 ש"ח, כל חסכון יתקבל בברכה. -שימושי המחשב כלליים בעיקר, דוגמת אופיס, סרטי HD, וידאו ומדיה מהאינטרנט, משחקים בינוניים (לא גיימר).כמו כן, עורך לא מעט תמונות ברזולוציות גבוהות וכן סרטי וידאו ממצלמת וידאו בהפרדה גבוהה.לפרקים, צפוי גם שמוש בפוטושופ, אך ממש לא ברמה המצדיקה התייחסות ראשית להרכב המפרט.המחשב יהיה בשימוש יומיומי כ 12 שעות ביממה. -אין תוכנות כבדות במיוחד איתן אני משתמש -המפרט מיועד לשימוש עם מסך FULL HD בגודל 22-24, אשר אמור להרכש בנפרד ולא יכלל בתקציב זה. עם זאת, אם יש באנדל או מבצע הכוללים מסך איכותי במחיר מוזל, אזי ניתן להוסיפו כתוספת לתקציב הנ"ל בלא יותר מ 1200 ש"ח נוספים…
-
- 6 תגובות
- 822 צפיות
-
-
צריך מפרט לגלישה ולתוכנה הבאה: http://www.rivhit.co.il/program.html (מחשב די פשוט, שום דבר מעבר). העדפה למעבדי INTEL (מרוב כל המעבדים אין לי מושג מה עדיף) חייב שהיה ווינדוס 7 חוקי + כרטיס רשת חזק (צריך לקלוט ממרחק של 30 מטר דרך קיר). כול השאר נתון לשיקולכם, המחשב צריך להחזיק 3 שנים+ , הוא ישב במחסן (די חם בפנים 30+ מעלות ביום כמו היום). אם יש המלצות למקום שממנו כדאי לרכוש זה היה מצויין (אני צריך הספקה מיידית). תודה רבה לעוזרים!!!
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלשום הייתי בדיזנגוף סנטר והמחשב היה באותו מחיר עד סוף השבוע (לא צריך דרך האתר). אתמול הייתי באופיס דיפו וגם היה. למי שמעוניין ב-15.6 אינץ', ב-3000 זה נראה משתלם מאוד מעבד i3-350 4Gb זיכרון דיסק של 320 Gb מהירות 7200 RPM DVD עם LightScribe מעבד גרפי פשוט של Intel סוללה של 6 תאים Windows 7 Home Premium אחריות לשנה, עם איסוף והחזרה יש בצבע לבן ושחור, למרות שנראה לי שרק נשארו לבנים המחשב נראה די סביר, ושוקל רק 2.2 קג כולל סוללה (ככה אמרו לי) המקלדת גם בסדר, ובאופן מפתיע לא שוקעת כמו כל כך הרבה דגמים (אני שונא את התופעה הזאת). 2949 בבאג. 3000 באופיס דיפו. כמעט קניתי, אבל אני עדיין בהתלבטויות. אם מישהו כבר הודיע על זה, מצטער. לא מצאתי בפורום.
-
- 0 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני צריך עצה בנושא הנ"ל. ידידה שלי רוצה נייד והציעו לה את השניים הנ"ל: Lenovo IdeaPad G560 M274NIV Fujitsu LifeBook AH530-12 למעט העובדה שזה KSP, מה יהיה מומלץ והאם יש אופציה טובה יותר? אני לא יודע איך FUJITSU אבל על הנייר המפרט יותר טוב והמחיר יותר גבוה ויכול להיות שבמחיר הזה עדיף משהו אחר בכלל. אודה על תשובתכם המהירה - היא צריכה לרכוש כמה שיותר מהר.
-
- 1 תגובה
- 857 צפיות
-
-
אני יודע שאני פותח שיחה חדשה, זה בגלל שהשיחה הקודמת נהייתה ארוכה ומסורבלת להבנה שלי. הנה כל סוגי המפרטים שהציעו לי עד עכשיו, בבקשה שכל אחד יגיד מה חושב ואיזה מהם כדאי לי לבחור. שוב: אני מחפש מחשב ב3000 ש"ח, עם אחריות על הרכיבים! מחפש למשפחה, לימודים, סרטים הורדות וכו'. דבר נוסף - אני גר באזור המרכז, איפה כדאי לקנות את המחשב? אייבורי? IQ PC? SKY PC? KSP? RSM? תודה לעוזרים! מפרט מספר 1: AMD Phenom 2 X4 945 Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪702 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪334 Elixir 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪360 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪189 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪100 ThermalTake V3 Plus Bl…
-
- 7 תגובות
- 879 צפיות
-
-
היי. אני מנסה לעזור לחבר להרכיב מפרט מחשב לעסק שלו (מגרש רכבים). צריך להתחיל מ-0 כלומר כולל ציוד היקפי: מקדלת, עכבר, מסך, רמקולים (אפשר מסך משולב רמקולים), מדפסת משולבת (מדפסת + פקס + סורק). השימוש העיקרי הוא אינטרנט ואופיס, כך שלא צריך להרכיב מפרט חזק במיוחד. השקט ממש לא משמעותי. אם זה לא היה ברור אז לא מתוכנן שום OC, אין צורך באופק שדרוג ואין שום דרישות מיוחדות. התקציב לא מוגדר אבל השאיפה היא כמה שיותר לחסוך, אבל לא עד כדי כך שהמחשב יהיה עגלה. אם אתם מכירים חנות באיזור חדרה עדיף לתת מפרטים משם. אני לא מכיר, אז זה המפרט שבניתי: AMD Athlon 2 X2 245 2.9Ghz Dual Core AM3 Box, יחידות 1 ₪309 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1107 Gigabyte M61PME-S2P NForce430 CHIPSE…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, הבקשה שלי למפרט היא מעט ספציפית מהרגילות שעברתי עליהן עד עתה בפורום, אך למיטב הבנתי הרמה פה היא גבוהה ואני מאמין שתוכלו לעזור לי. כיום יש לי מחשב סביר מאד שמתקשה רק עם המשחקים החדשים והכבדים ביותר. אני רוצה להחליף את החלקים הבאים בלבד: לוח אם, זכרון RAM, כרטיס מסך, ומעבד. הסכום הוא עד 2000 ש"ח אם אפשרי. את כל הציוד הנלווה ומארז אני לא מוצא סיבה להחליף. יש עוד חלק שפיספסתי וקריטי להחליף? אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה,
-
- 1 תגובה
- 548 צפיות
-
-
שלום לכולם! הרכבתי מפרט למחשב באזור ה5000 ש"ח ורציתי את חוות דעתכם. עובדות: 1. המחשב ברובו ישמש לגימינג (fifa, starcraft2, WIC) אבל מעדיף בגדול לא להיות מוגבל למשחק כזה או אחר. 2. בשאר הזמן אינטנרט + עריכת סרטי וידיאו ביתי (בקטנה) ותיקון עיניים אדומות בתמונות שצילמתי.. 3. השקט נורא חשוב לי. 4. המסך שברשותי הינו 2209 של DELL (רזולוציה 1680X1050). אבל מעדיף לא להיות מוגבל ברכישה עתידית של מסך 24". 5. לא יהיה OC במחשב נקודה. 6. המעבד שברשותי i7-930 קיבלתי במתנה ואינו כלול בתקציב. (ולא, אני לא יכול למכור אותו...) 7. התקציב להשקעה שואף למינימום בכפוף לאילוצים מאחר ואני מעוניין מתישהו לרכוש את הSSD החדשים של אינטל (3G). אם צריך עוד עובדות ששכחתי אשמח להוסיף. ועכשיו …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אהלן! אני מחפש מפרט למחשב לעבודה עם פוטושופ CS5 ואינדיזיין (InDesign) עד 2000 ש"ח חשוב לי שיהיה מעבד של אינטל. ללא צורך בציוד היקפי. ככל הנראה לא מתכונן שדרוג בעתיד, וגם ללא צורך באוברקלוק. שקט: 4+ תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 510 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד עם מסך 13.3-14 שישמש ללימודים. בעיקר אינטרנט ותוכנות משרדיות. אני גם רוצה שהוא יוכל להריץ סרטי HD בלי גמגום ושתהיה לו יציאת HDMI. בנוסף, זמן סוללה גבוה יהיה נחמד. ושיהיה מתחת ל-2 ק"ג. לא איכפת לי אם כרטיס המסך יהיה מובנה או לא, המעבד יהיה נחמד אם יהיה i5. אבל הדבר הכי חשוב מבחינתי הוא שתהיה לו תאורה במקלדת, אני ממש סובל עם הלפטופ הקיים שאין לו כי בחושך זה בלתי אפשרי. ראיתי את האסוס U35JC כמועמד מעולה אבל אז גיליתי שאין לו תאורה במקלדת. בנוסף ראיתי את הטושיבה M645 אבל אז גיליתי שכמעט ואין להשיג אותו בארץ. בנוסף, יש לציין שחשובה לי אחריות יבואן רשמי ולא ייבוא מקבילי. תודה מראש לעוזרים!!!!!!
-
- 1 תגובה
- 963 צפיות
-
-
שלום, עבור חבר מבקש מפרט למחשב שולחני קומפקטי (יש בעיית מקום על שולחן העבודה). שימושים: משרדיים, תכנות קל, עריכת וידאו קלה, צפייה בסרטי FHD. אין צורך בציוד היקפי. החבר מעדיף מעבד אינטל ואין טעם לנסות לשכנע אותו בנושא. הוא דורש מעבד I5 וזכרון 4G DDR3. שקט: 8/10 התקציב גמיש. אין חשיבות לאופק שדרוג. נפח אגירה מספיק 1T. תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 796 צפיות
-
-
נתבקשתי להרכיב מפרט, מפני שאיני מעורה כ"כ בכל החידושים האחרונים אבקש את עצתכם. זה מה שיצא לי הכי משתלם Intel Core I5 760 2.8GHz 8MB LGA1156 - TRAY 932 ש"ח 1 GIGABYTE GA-P55M-UD2 (P55) LGA1156 I5 - mATX 572 ש"ח 1 G.SKILL Ripjaws 4GB 1600MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL7 - I5 590 ש"ח 1 GAINWARD GTX470 1280MB GDDR5 DUAL DVI HDMI - RETAIL 1,690 ש"ח 1 Xigmatek Thor's Hammer 7 Heat-pipe H.D.T (i7/i5/775/AM2/AM3) CPU Cooler 298 ש"ח 1 SAMSUNG 1000GB (HD103SJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F3 299 ש"ח 1 SAMSUNG DVR-S223F x22 (WHITE) DUAL LAYER SATA 119 ש"ח 1 HEC COUGAR 700W ACTIVE PFC Cable management - ספק כח 462 ש"ח 1 COOLERMASTER (RC-932-KKN1-GP) HAF 932 597 ש"ח …
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים וHD עריכה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22" 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?סימס כרגע ובעתיד עוד (אני רוצה כרטיס מסך חזק ושיהיה חזק לאורך זמן) * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מס…
-
- 5 תגובות
- 723 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?כן אלה אם יהיה שווה להשקיע עוד קצת במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים סרטים עבודה קצת וגרפקיה בקטנה רק מתחיל א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:כן * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?המסך כלול 23 אבל לא 2333T אפילו שהוא מסך טוב יש לי מסך בבית אותו פנאל כמו שלו אותו צורה אותו דבר בול אבל 5MS * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד בניניו…
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-