ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
שלום, אבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט מחשב למוזיקה, אינטרנט ואולי מעט עבודה משרדית, מסך LCD הכי זול שאפשר בבקשה. ללא כרטיס מסך יקר - ON BOARD יעשה את העבודה, המערכת היא לא למשחקים. חשוב שהמערכת תיהיה יציבה, ולא תיתקע/תקרוס. תודה.
-
- 7 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכל המקצוענים. אומנם אני טכנאי מחשבים אבל ביחס לידע ולמידע המשתולל כאן אני דיי פלקאט. אז בשעה טובה החלטתי לשדרג את הפנטיום 3 שלי ומסך ה-CRT 17 השרוט במשהו טוב יותר( קצת יותר!) כשהתקציב הוא רק 10,000 ש"ח ובזה אמור להיות כלול מסך LCD אז אני מניח שהמפרט לא יהיה הטוב ביותר אבל סומך עליכם בלב שלם שתמצאו לי את הטוב ביותר ביחס לעלות. דרוש לי מסך שיהיה טוב לעריכה גרפית ולזמן ממושך מול המסך (19" 17", לא יודע אם משנה) מעבד וכרטיס מסך שיתאים גם לגרפיקה ובעיקר לעריכת ווידאו לא מקצועי. חשוב שהלוח יהיה ברמה שתאפשר שידרוגים עתידיים ומאחר והמחשב יימצא בסלון אז גם שלא ירעיש במיוחד. אין צורך לכלול בהצעה צורב DVD ו-CD-ROM ,פלופי, כרטיס קול,רמקולים,מע"ה, ונילווים אחרים. תודה רבה מראש
-
- 30 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין לקבל הצעה למפרט מחשב שישמש אותי לגלישה,צפייה בסרטים ועריכתם עבודה עם תוכנות אופיס ועבודה עם תוכנות גרפיות. התקציב שלי הוא עד 5500k חשוב לי שיהיה מעבד של אינטל חזק עדיף מרובע ליבה זכרון 4-6 ג'יגה,מה עדיף לקחת זכרונות של ddr2-ddr3 ? יש צורך במסך (מעדיף led ולא lcd ) יש צורך במקלדת ועכבר ורמקולים(מבקש הצעה לרמקולים איכותים ולא יקרים) המחשב לא מיועד לoc ולא לגיימרים, אני מעוניין שהמחשב יורכב ותותקן עליו מ"ה win7 חשוב לי שהמחשב לא יהיה רועש מידיי בסולם 1-10 נניח 7 המחשב לא מיועד לשדרוגים עתידיים,אם אפשרי שיהיו יציאות usb3 וfw תודה רבה לעונים כל טוב שלומי
-
- 1 תגובה
- 480 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט להנדסת מכונות ומעוניין בנייד למטרת עבודה שוטפת רגילה (Office, אינטרנט וכו') אך גם לצפייה בסרטי HD ועבודה עם Solidworks (הרכבות לא גדולות). גודל מסך: ''13 משקל: עד 2 ק"ג זמן סוללה: ארוך ככל האפשר- מינימום 4 שעות יציאות מיוחדות: רצוי HDMI גודל מינימלי של דיסק קשיח: לא משנה גודל או מהירות צורב DVD: לא משנה אחריות בינלאומית: ניתן להסתדר ללא אך מאוד חשוב לי שהאחריות שתינתן תהיה מ"בית טוב" כלומר מקום אמין שלא עושה בעיות. אני אשמח לקבל הצעות למפרטים מתאימים. יש לציין שכרגע אני מתלבט בין 2 ניידים: Samsung Q330 JS01IL או Asus U35JC-RX057V - תוכלו לומר לי בבקשה אם הם מתאימים לי מבחינת מפרט והאם האחריות עליהם טובה ואמינה.
-
- 0 תגובות
- 670 צפיות
-
-
אני רוצה להשתמש בו בעיקר למשחקים ואינטרנט... לא לאובר קלוקינג או לעריכת וידאו רצינית...
-
- 6 תגובות
- 818 צפיות
-
-
מצד אחד אני מעונין במעבד 4 ליבות ו-OC ל-3GHZ (נראה לי OC מתון יחסית) אבל תנאי האבק אצלי (קומת קרקע) די בעיתיים ולכן אני צריך מארז איכותי ומאווררים שיאפשר ניקוי מסננים. גם מאוורר שאפשר להתקין בו חתיכה גזורה של שקית של שואב אבק יתקבל בברכה אבל צריך לקחת בחשבון שמסנן כזה מוריד את יעילות האוורור וזאת רק תלך ותרד עד שאנקה את המסנן. אני מעדיף להתפשר על רעש מאשר על אמינות! ולכן לא להתבייש לגבי מספר המאווררים או גודלם עפ"י שיקול הממליץ. כדאי לקחת בחשבון ספק גדול יותר מהנדרש (נראה לי 520W יתן תשתית טובה ל-2 דיסקים ונושא האוורור ולמקרה וארצה תוספות חומרה) כי ככל שמתקרבים למקסימום ההספק גם החום עולה - אני מעדיף ללכת על בטוח. אם אני טועה, אשמח לקבל תיקון בנושא. יש לקחת בחשבון שאיני ס…
-
- 3 תגובות
- 649 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? תכנות, סרטים, מעט עריכת ווידאו, מעט משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. SonyVegas מזדמן, Eclipse תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.StarCraft, Civilization, Sims -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 24" 1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 1…
-
- 2 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום אני רוצה הצעה למפרט עד 3000 ש"ח, כש2500 נוספים מוקדשים למסך 26. השימושים: עבודה משרדית כבדה.-עבודה מבוקר עד ערב רצוף, מספר חלונות אקספלורר ולפחות שלוש תוכנות (לא משהו כבד)פועלות בו זמנית צפייה בסרטי HD-הורדה מהרשת. משחק יחיד- סימולטור טיסה של מיקרוסופט. חשוב לי: שיהיה שקט-נמצא במרכז הבית. יעבוד עם חלונות 7 לא מתוכנן אוברקלוק. חשוב כמובן HDMI תודה.
-
- 8 תגובות
- 714 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שח (צריך לכלול גם מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, סרטים, מוזיקה והורדות - בעיקר משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מריץ חישובים שדורשים המון כוח עיבוד בתוכנות כמו matlab ו Mathematica וכן סימולציות רשת. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא נעול על משהו ספציפי (ככל הנראה אתחיל עם Deus ex ו Skyrim ומשם לחדשים יותר...) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך …
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה הצעה להתאמה טובה בין מעבד-לוח אם-כרטיס מסך שיתאימו לשימושים הבאים : עבודה משרדית כבדה. צפייה בסרטי HD משחק יחיד- סימולטור טיסה של מיקרוסופט. המסך שבשימוש הוא 260HD של סמסונג. חשוב כמובן HDMI התקציב יהיה לפי ההצעה. אם אפשר הצעה גם למעבדי אינטל וגם ל AMD. תודה.
-
- 0 תגובות
- 535 צפיות
-
-
כרגע יש לי : AMD 64 3000 754 לוח K8NS Pro 2X 512 Twinmos DDR 400 Leadtek 6600GT AGP איפה כדאי לשפצר?
-
- 3 תגובות
- 582 צפיות
-
-
האלן , אני מעוניין לשדרג את המחשב שיוכל לסחוב GTA IV ו Far Cry 2 על הגדרות גבוהות. כרגע המחשב שלי בעל זיכרון 1GB , כרטיס מסך geforce 7600 , ומעבד AMD Athlon 64 3500+ @ 2200 MHz. הבנתי שאני צריך לשדרג את הכרטיס מסך + זיכרון , האם כרטיס מסך מתקדם יוכל לעבוד עם המעבד הנ"ל או שזה לא ילך ?? ומה בנוגע לספק כוח ?? תודה
-
- 1 תגובה
- 709 צפיות
-
-
במפרט צריכים להיות כלולים מקלדת, עכבר ורמקולים. מסך קיים הוא 19 אינץ' LCD, ויש אופציה שישודרג בזמן הקרוב ל22'. התקווה היא לסגור היום את העסקה. מבקש מפרט מKSP. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש תקציב בין 2500 ל 3000 ש"ח, אשר ישומש בעיקר למשחקי מחשב עבור גיימר חובב גראפיקה מכיוון שיש לי כרטיס מסך חדש שאני לא מעוניין להחליפו NVIDIA GeForce 7600GS אז נא לא לכלול בהצעות מפרט כרטיס מסך אחר.
-
- 4 תגובות
- 557 צפיות
-
-
אחרי שעות ספורות של לימוד החומר וקריאת שרשורים שונים בפורום, אני מרגיש שאני מסוגל לנסח את הצרכים שלי בצורה יותר מדוייקת. אני מעוניין במפרט מחשב, שמיועד לשמש לצורך עבודה משרדית דורשנית (דורשנית מבחינת משאבי המחשב הנצרכים והביצועים המצופים). אינני מעוניין במערכת הפעלה, ולא באביזרים פריפרליים (מסך, מקלדת, עכבר, מדפסת, רמקולים וכו'); אני מתעניין רק במארז ובמה שבתוכו. התקציב העומד לרשותי: 2500 ש"ח עם שוליים לחריגה (עד 500 ש"ח). אינני מתכנן OC. פריט נוסף חשוב אולי: אני מתכנן להרכיב את המחשב בעצמי, וזאת תהיה הפעם הראשונה שלי. להלן הדרישות שלי. מוכן להתגמש עליהן, אם יש לכך סיבה טובה. 1. מעבד: אינטל ליבה כפולה 2. לוח אם: תואם את ערכת השבבים P35, כולל כרטיסי מסך, קול ורשת מובנים - …
-
- 16 תגובות
- 860 צפיות
-
-
יש לי שאלה עבורכם: מה דעתכם על המפרט הזה?: CPU : AMD Athlon XP 2200+ Tray CPU [ ¤ 448.85 ] 1 Motherboards: ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard(ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 514.01 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 2700 Samsung Original Memory [ ¤ 267.96 ] 2 CPU Cooling : Spire SuperRock CPU Cooler for AMD [ ¤ 57.11 ] 1 Hard Discs : Western Digital 40GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 394.96 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9200 256MB DDR Video Card [ ¤ 599.68 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM LG x 52 Black ! [ ¤ 124.61 ] 1 Cases : Simbadda Master I LU Midi Tower …
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב לא לגיימרים יחד עם זה חשוב שיוכל לעבוד מולטי טסקינג בצורה טובה (כמה אקספלוררים + כרומואים +OUTLOOK ) בבת אחת משלוחים להרבה אנשים בפייסבוק פוטו שופ תוכנות להקלטת VOICE ולעריכת וידאו או VOICE בסיסי .(לא קריטי כרגע יכול לקבל שדרוג בעתיד ) מחשב שפתוח רוב היום ברצף . מה המפרט המומלץ? רמי
-
- 8 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אומנם נעזרתי בפורום לפני כשנתיים כשהחלפתי את מחשבי, אבל מאז עברו הרבה מים בנהר ולא ממש התעניינתי בחידושים ( עד שאחליף את מחשבי, שזה יהיה בעוד שנה שנתיים ) ולכן עזרכתם מתבקשת. המחשב מיועד לבן דודי שהוא בן 11, השימוש הוא אינטרנט ומשחקים ( לא גיימר מקצועי, אבל משחק במשחקים, סביר להניח שאפילו לא בחדשים והמאמצים ביותר ). המחשב לא יעבור OC, העיצוב שלו גם לא חשוב, בשורה התחתונה, מחשב פשוט ואמין ושלא יורכב מרכיבים מאד מיושנים, אבל גם לא צריך את החדשים ביותר ( אם מחירם גבוה ). התקציב חייב להיות במסגרת שציינתי ועדיף שיהיה יותר לכיוון ה 2500 מאשר ה 3000. המחשב לא יורכב בחנות ( זה לא נדרש, אני ארכיב לו ) לכן הרכיבים הנדרשים צריכים להיבחר על פי עלותם הזולה, המערכת הפעלה תהיה XP אבל א…
-
- 5 תגובות
- 511 צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש הצעות למפרט למחשב HTPC בתקציב של 5K כולל ציוד היקפי ולא כולל מסך. המחשב ימצא בחדר שינה ולכן חשוב מאוד שיהיה שקט. כמו כן, חשוב שיהיה מקלדת ועכבר אלחוטיים (רצוי, אך לא הכרחי, גם שלט לשליטה ב-media center) המחשב מיועד מעבר לצפייה בסרטים גם למשחקים ולתוכנות מתמטיות (MATLAB). אם ניתן ל"דחוף" במסגרת התקציב גם כרטיס רשת אלחוטי זה בונוס רצוי. כמובן שנדרשים גם HD גדול ככל הניתן, כרטיס טלויזיה וצורב DVD (אני מניח שצורב blue-ray לא בא בחשבון כרגע..) תודה רבה מראש על עזרתכם!
-
- 3 תגובות
- 549 צפיות
-
-
הי. אשמח לקבל הצעות למפרט טכני למחשב המיועד להיות מדיה סנטר (מחשב סלוני) ומחשב לגיימר. התקציב העומד לרשותי הוא 5500 ש"ח. בעניין המארז אני רוצה מארז קטן למחשב אבל אם זה לא מסתדר עם המחשב לגיימר אז אפשר גם מארז רגיל. אודה על קבלת רעיונות מאנשי הפורום. בתודה מראש sniza
-
- 8 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אבל אם מקלדת ועכבר (רצוי לגיימרים כמובן)
-
- 14 תגובות
- 792 צפיות
-
-
מחשב amd athlon2800 לוח אם של abit אם 512gזיכרון כרטיס מסך 6800agp מבקש לשמור את הכרטיס מסך ולשדרג מעבד, לוח אם וזיכרונות (שבתח כבר לא יתאימו) אם אפשר בתקציב אז לוח אם שכולל גם agp וגם pci-e שימוש המערכת: משחקים תנו לי אופציה באותו תקציב לקנות בנוסף מארז וספק תודה לכולם!
-
- 4 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מדפדף פה מדי פעם וחיפשתי משהו שיתאים לי ונעזרתי בחיפוש ולא מצאתי...אז אני שואל אתכם... אני צריך מפרטים, לא משנה אם זה AMD או אינטל הדרישות של הן: מפרט 1: עד 4000 ש"ח- כולל מסך לא דק,אבל שטוח,אין צורך בפלופי,רמקולים וצורב דיסק קשיח-120/150 ג'יגה, וזיכרון פנימי 512-1024 מגה... מפרט 2: עד 6000 ש"ח- כולל מסך לא דק,אבל שטוח,אין צורך בפלופי,רמקולים וצורב דיסק קשיח-120/150 ג'יגה, וזיכרון פנימי 512-1024 מגה... תודה לכולם!!! :yelclap:
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים בלי OC... CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1327.91 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IC7 Intel 875P Motherboard (HT, Dual SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X, 1394, USB 2.0) [ ¤ 810.99 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Ultra Memory [ ¤ 724.8 ] 2 Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 754.92 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1619.9 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM Asus x 52 [ ¤ 125.39 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW [ ¤ 259.6 ] 1…
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי מחשב ישן יחסית (מאמצע שנת 2008 בערך) שאני מעונין למכור. הכנתי מפרט של החומרה הקיימת במחשב ע"מ לקבל מכם כיוון לשווי שוק עדכני למפרט הנ"ל. מובן לי שהמחירים על החומרה הישנה כבר לא גבוהים כ"כ, אך עדין אשמח אם תעריכו את שוויה. להלן המפרט: בברכת חג שמח, דין.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-