ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
אני זקוק למחשב נייד לעבודה מחוץ לבית אופי העבודה כולל תיכנות וכן הרצת חישובים מדעיים כבדים (כדוגמת super pi) המסך צריך להיות "15 והמעבד ארנדייל לכל הפחות 520M חשבתי לקחת לנובו T510 בעיקר בגלל המקלדת עם רזולוציה של 1600x900 ואם אפשר ללא כרטיס מסך מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שיהיה מחב' טובה ועם המלצות מניסיון או ידע
-
- 7 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום, אני אשמח לקבל המלצות למחשב נייד לסטודנט, תקציב סביבות 2500 ש"ח, אפשר למתוח עד 3000 אם ממש כדאי. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית * גודל המסך? סביבות 13 אינצ', רצוי מאוד מאוד שיהיה מט * משקל רצוי? כמה שפחות, לא יותר מ-2 ק"ג, עדיף 1.5 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, אני מניח שצריך 6 שעות לפחות, עדיף 8 ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) רצוי אפשרות לתחנת עגינה, יציאת VGA, USB, רשת; רצוי שיהיו מסודרות מאחורי המחשב ולא בצדדים ובכל מקרה לא בצדדים קרוב למשתמש (מפריע לשימוש עם עכבר) * בלוט…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לשמוע את המלצותיכם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי. ה Dell Vostro 1320 שלי כבר משרת אותי נאמנה חמש שנים אך הוא מאוד מקרטע. אגב: מישהו יודע להסביר לי איך זה שהמחשב שלי ייוצר לפני שש שנים ולא קניתי אותו במחיר יקר, ועדיין כשאני מסתכל על מהירות המעבד הוא נראה מהיר יותר מרוב המחשבים כיום בשוק? מה כאן אני מפספס? ומדוע המחשבים העסקיים כיום באים במהירויות נמוכות? הקונפיגורציה: רוב המוחלט של השימוש במחשב ייעשה בבית אמנם, מחובר למסך חיצוני ומקלדת ועכבר חיצוניים. ובכל זאת, עדיין אני מעדיף נייד - מן שריטה אסתטית שכזו. מוכן להשקיע בזה את הסכום שיתווסף על קניית נייח. כמו כן, יש סיכוי סביר שאשתמש בו בעתיד גם בחוץ. פירוט נוסף: * מטרות המחשב? בעיקר: - עבודה משרדית -…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד שיחליף את הנייח במשרד. יש המון משחבים ניידים בשוק ואין לי מושג איך לבחור ומה עדיף יותר ממה. המטרה לנייד היא כי מדי פעם אני יוצא מהמשרד. כמו כן אני אקח אותו מדי פעם לעבוד בבית. לפיכך חשובים כמה דברים : מסך גדול. מקלדת מלאה. דיסק קשיח גדול ככל האפשר. זכרון של לפחות 3 גיגה. אפשר גם כרטיס מסך חזק. חשוב לי שהמחשב ירוץ ללא בעיות , יעלה במהירות ויגיב מהר לפתיחה של כמה תוכנות יחד בו זמנית. אין חשיבות למשקל כי לרוב הוא יישאר במשרד. תקציב- סביבות ה 5000 ש"ח.
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בני התקבל לאקדמיה למוסיקה. לקראת השנה הסטודנטיאלית הראשונה שלו אני רוצה לקנות לו במתנה מחשב נייד. להלן הגדרות לייעוד המחשב: אופיס אינטרנט תוכנות עריכת מוסיקה וקישוריות לפסנתר חשמלי או KEYBOARD. השמעת מוסיקה. מאחר ויש סיכוי שהוא יחזור גם להתמחות הקודמת שלו בגרפיקה תלת מימד אז רצוי ששבב הגרפיקה יהיה מתקדם ככל האפשר. סדר גודל של מחיר: 3000 ש"ח. אני מוכן להוסיף עבור אחריות מורחבת. גודל מסך מועדף: 15.6 מאחר ושמעתי הרבה רעות על ה וויסטה ומאחר וראיתי כבר הצעות לשדרוג ל WIN 7 - אשמח לקבל התייחסות לנושא. לא ברור לי כיצד מתבצע השדרוג מ וויסטה ל 7.
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב 14 אינץ' קל ככל הניתן. המחשב לשימושיים בסיסיים: אופיס, גלישה ברשת, סקייפ + זום וכדומה אני לא צופה צורך בהתקנת תוכנות כבדות . אני מזמין מאמזון ארצות הברית - אם מישהו יכול/רוצה לבדוק אז בZIP CODE צריך להכניס - 07030 אשמח להמלצות במהרה כדי שאוכל להזמין עוד היום שיגיע בזמן לפני שמי שמגיע משם עולה על טיסה. תודה רבה! גיא נ.ב יש לי שלושה מועמדים: 1. Hp - 16 GB, i5 https://www.amazon.com/HP-Notebook-Micro-Edge-i5-1035G1-Wireless-AC/dp/B081DB5QBN/ref=sr_1_11?crid=1IPSKN0ITT38M&dchild=1&keywords=laptops&qid=1592721687&refinements=p_n_size_browse-bin%3A242384…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
מיועד בעיקרון לצרכים משרדיים, אינטרנט, ואולי קצת סרטים וכו'. מסך 15.4 לפחות. מדובר בקנייה של 2 או 3 מחשבים כאלה לאותם צרכים(דוד שלי ואולי אח שלי גם רוצים לקנות לפטופ, ובערך אותו תקציב ואותם צרכים), אז אפשר אולי לחרוג קצת מהתקציב כי בטח נשיג הנחה על זה שנקנה ביחד.. מה דעתכם על המפרט הזה? http://www.saleshop.co.il/Product.asp?PID=VF277EA&Cat2ID=&Cat2Cat1ID=1868 תודה
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אהלן , יש לי המחשב הזה : CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Motherboard Name Gigabyte GA-G41M-ES2L (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) Kingston 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM @ 400 MHz שניים מהזכרונות מלמעלה. ז"א 4 Gigabyte. Video Adapter NVIDIA GeForce 9500 GT 1024 MB זה כנראה מה שחשוב , השאלה שלי היא האם יש אפשרות לשדרג את המחשב שלי ללא OC ? אני רוצה בעיקרון לשדרג ביצועים טובים יותר במשחקים , יש אפשרות כזאת ? תודה רבה מראש , פוסט ראשון שלי כאן ;D
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג מחשב על ידי החלפה של לוח אם, זיכרון ומעבד. אופי העבודה: גלישה באינטרנט, מוזיקה, תוכנות בסביבת Office. תקציב: המינמום האפשרי על מנת לקבל מערכת יציבה ואמינה למשך כמה שנים, התמורה הטובה ביותר עבור הכסף שניתן להשיג. כנראה שמדובר על 500-1500 ש"ח. אני צריך לוח אם בעל מעבד גרפי מובנה, כי כרגע אין אפשרות לקנות כרטיס מסך בנוסף. 512 MB של זיכרון נראים לי מספיקים. מפרט לדוגמה, שלפי דעתי יענה על הצרכים: Athlon64 3500+ Socket AM2 - כ-540 ש"ח ABIT NF-M2s AM2, nForce 6100, DDRII 800, PCI-E - כ-390 ש"ח DDR II 533 512MB TwinMOS - כ-280 ש"ח סה"כ 1,210 ש"ח. אני מעדיף להוציא פחות. אם אתם רואים מקום שאפשר לחסוך בו, אני אשמח לשמוע. אבקש לקבל חוות דעת על המפרט שהצע…
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד בעל אורך סוללה ארוך מהרגיל (8 שעות) שישמש אותי בעיקר לגלישה, סטרימינג, עריכת מסמכים וכו'. תקציב: עדיף עד 2500. מקסימום 3000. כמובן שישווק בארץ ובעל אחריות.
-
- 4 תגובות
- 535 צפיות
-
-
נשמע הזוי אני יודע אבל אני רציני - אני רוצה להישתדרג בלפטופ התקציב בכלל לא מוגבל ואפשר אפילו במחיר 10 אלף אפילו יותר ! אין לי בעיה אם יש את הדגם בארץ או בחול - ולא אני לא רוצה אפל ! המטרה היא: גיימיג, בידור, להשוויץ, עליונות בחומרה (גם אם זה לחודש בלבד) הבהרתי את עצמי? גודל המסך 15-17 אינץ זה מספיק בקיצור אני רוצה את הכי טוב - לגבי משקל הוא פחות קריטי (ואני לא מצפה לנייד כבד רצח) אני מאוד אשמח להמלצות בנושא ולדעת מאיפה להתחיל תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים אני מחפש מחשב נייד לצרכים הבאים : גרפיקה כבדה ועיבוד וערכית וידאו תוכנות שירוצו עליו כמו אופיס פלאש פוטושופ תוכנות לעריכת סרטים כמו אדובי פרימייר ועוד וכמובן איטנרנט ודואר טוב זה שטויות כל מחשב יכול אני החלטתי לאחר סיקור ארוך אבל יצאתי פסיכי בגלל כמה מחשבים ניידים אחרים IBM או DELL ב IBM ?ThinkPad R50e UR0U2IZ Dothan 1.7 GHz??Model? ?ThinkPad R50e UR0U2IZ? ? CPU? ?Pentium M 735 1.70GHz 2MB? ? Memory? ?512MB PC2700 DDR up to 2GB? ? HD? ?60 GB - 5400 rpm? ? Display? ?15" TFT XGA (1024 x 768) 24 Bit? ? GPU? ?Intel Extreme Graphics 2? ? Optical Device? ?DVD Recordable? ? Wireless? ?Intel PRO/Wireless 2200BG? ? Network? ?10/100 Ethernet? ? Bluetoo…
-
- 1 תגובה
- 781 צפיות
-
-
שלום רב, מבקש לקבל את התמורה מבחינת חומרת המחשב במחיר הזה כלומר אם FUJITSU נותן לי מחשב אם מפרט יותר טוב משל DELL אז בכיףשמעתי רק דברים טובים על החברה.המחשב אמור לשמש אותי ב4-5 שנים הקרובות אז משהו מתקדם ולא ישן מבחינת המפרט והביצועים שלו. תודה מראש * מטרות המחשב? לימודים בעיקר כלומר תוכנות כגון: soildworksmicrosoft visual studio מסך 15.6 רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). עדיפות ל-HD 1366x768 * משקל רצוי? כמה שפחות במסגרת המחיר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 8 שעות עבודה לאחר טעינה מלאה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ל…
-
- 0 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה המלצות למפרט. אז ככה זה הפרטים: * תקציב כמו שכתבתי הוא כ3,000 ש"ח אפשר קצת לעבור אבל לא בהגזמה. *השימוש העיקרי של המחשב יהיה למשחקים. *יש כבר מסך אני לא זוכר את הדגם, אבל הוא דק של MAG גודל 22 אם אני לא טועה. *מיועד למשחקים יחסית כבדים, סגנון נגיד...CRYSIS,COD ניראה לי שהבנתם, המשחקים החדשים שיוצאים..לא צריך אבל לרוץ על מקסימום הגדרות נגיד בינוניות-גבוהות. *לא דרוש מסך,רמקולים,מקלדת, עכבר או כל ציוד היקפי אחר. *השקט לא כל כך חשוב..בוא נגיד 6. *לא מתוכנן אוברקלוק. *לא צריך לכלול מערכת הפעלה. *לא מתוכנן שדרוג מאוחר יותר של המפרט. *חשוב: אני רוצה שהמחשב יהיה מבוסס INTEL. אני מקווה שלא שחכתי כלום.. תודה רבה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום רב ברצוני לרכוש מחשב שייעודו העיקרי היינו עבודה משרדית ,ללא משחקים כלל ,בעיקר אופיס וגלישה באינטרנט . התקציב למחשב בלבד ללא מסך היינו עד 2500 ש"ח מקווה שאפשר להרכיב מחשב נחמד בסכום הנ"ל. לצערי הרב המעטתי בעבר בהמלצות של חברים לגבי רכישת מחשב ולכן כעת אני משלם את המחיר ולכן חשוב לי מאוד לשמוע דעתכם ,בנוסף לכך איני מומחה ומבין גדול אז אים הדבר אפשרי לגבי רשימה של הפריטיםן הנ"ל בכדי לקבל הצעות מחיר בתודה מראש רובי
-
- 6 תגובות
- 713 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בינוניים, אינטרנט, צפייה בתכני HD, עריכת מוזיקה ועריכת וידאו (לא משהו רציני) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase, PowerDirector - משתמש מדי פעם, לא שימוש עיקרי למחשב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch Dogs COD BLACK OPS, GTA IV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדר…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש לקנות מחשב נייד עבור לימודי הנדסת תוכנה. יש לי מחשב נייח בבית, לכן אני לא צריך מחשב רציני במיוחד. חשוב לי שיהיה קל כמה שיותר, אין צורך בכונן אופטי או בכונן קשיח גדול. השימושים העיקריים יהיו עבודה עם מסמכי אופיס, Visual Studio ועוד תוכנות שיצוצו בהמשך. חשוב לציין שעיקר העבודה תיעשה על המחשב בבית אבל בכל אופן אני רוצה מחשב שיהיה איתי בלימודים. אין שום צורך בסרטים, מוזיקה או משחקים בכלל. לגבי התקציב - כמה שיותר נמוך. בסביבות 2000 שקל. את המחשב אני אקנה בארץ. לא כ"כ קריטי זמן סוללה, אני מאמין שרוב הזמן יהיה לי חיבור לחשמל. אין העדפה לחברה ספציפית. הייתי מעדיף מחשב בצבע לבן, אבל גם צבע אחר יתאים, שחור יהיה אחרון בסדר העדיפות. חשבתי לדוגמא על Asus 1215n או על …
-
- 3 תגובות
- 764 צפיות
-
-
שלום שתי הניידים הם בערך אותו מחיר (2 ג'יגה זיכרון, הרחבת אחריות ל 3 שנים)-6500 מה שכן עדיין יש הבדלים שלא ברור לי בדיוק מהו ההבדל, ומקשים עליי להחליט איזה מהם עדיף בכל קטגוריה: אשמח להסבר לחשיבות של לכל אחת מהקטגוריות 1) כרטיס מסך DELL - GeForceTM Go 8400M GS with 128MB DDR2 dedicated graphic memory HP - NVIDIA® GeForceTM Go 8400M DEDICATED 128MB UP TO 384 MB זה ההבדל העיקרי שלא מובן לי 2) זיכרון מטמון (HP עם 2 DELL עם 4) 3) קיבולת זיכרון מקסימלית (4 בדל 2 ב HP) 4) HP מגיע עם ויסטה פרימיום, דל עם ויסטה בייסיק חוץ מזה את שאר ההבדלים אני יודע (הארד דיסק, שאר הפיצ'רים שה HP מגיע איתם) תודה למשיבים
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש והייתי מעוניין לדעת מה הדברים העיקריים שאני צריך לבדוק ברכיבים הנ"ל ואיך אני בודק תאימות של כל פריט לפריט השני. למשל, ראיתי לוח אם כלשהו-ליד הדגם יהיו עוד מלא אותיות ומספרים שלא מובנים. על מה אני צריך להתסכל ואיך?, (כלומר מה טוב ומה לא...) וכעת אחרי שבחרתי לוח אם, אני רוצה להתאים לו מעבד - שוב פעם אותו עיקרון - איך אני יודע שהם מתאימים, מה הכי חשוב לבדוק בו? וכנ"ל לגבי הזכרון. אני מודה מראש לכל מי שיוכל להסביר לי זאת בצורה הכי פשוטה וברורה. השימוש למחשב לשלי - אינטרנט, עבודה, הורדת סרטים, עריכת סרטים. ושוב תודה
-
- 2 תגובות
- 708 צפיות
-
-
היי, חיפשתי מחשב למשחקים במחיר של 4500 ש"ח במדור מומלצים. ההמלצה היא למעבד AMD: Amd Athlon64X2 (AM2) 4600/4800 2.4/2.5GHz Dual Core Energy efficient 65Watt- Box - 3Y Warranty 750 המחיר הוא 750 ש"ח. זה נראה לי קצת תמוה, מה גם שהלינק מפנה לביקורת די קוטלת למעבד הזה ביחס לאינטל ובכלל. והשאלה שלי, האם לא עדיף c2d e4300 על פני המעבד הנ"ל? הוא גם עולה 100 ש"ח פחות. ועוד שאלה, האם אתם מניחים במדור מומלצים שרוכשים של מחשב חדש יבצעו OC מיד עם הקניה וכך בעצם אתם מחשבים כדאיות? תודה, אופיר
-
- 3 תגובות
- 546 צפיות
-
-
שלום חברים יקרים אני מגלה עניין קל בניידים (למרות שיש לי שולחני מפלצתי)...עכשיו עשיתי בדיקה ואני לא מוצא את הרגליים ואת הידיים מרוב מגוון יצרנים. אני לא אתבייש ואומר שאני פאן בוי של AMD ואני רוצה מבוסס טוריון X2.אני לא מחפש ויכוחים מה יותר טוב מה פחות טוב זה לא מעניין אותי ואני לא מבקש לריב פה עם אף אחד אז כל אלה בבקשה להדיר רגלייהם מדיון זה. מה חשוב ? אני מתעניין בנייד למיסמכים ולא למיסמכים קצת לסרטים משהו כמו ה TX2620 דיי הלהיב אותי אני חייב לציין.אבל הוא קצת יקר ואני לא רוצה מערכת הפעלה עם המחשב אבל אני רוצה את כל החומרה מסביב..כונן קשיח לפחות 250 זיכרון 3 גיגה ואני לא יודע מה ההבדלים בין סדרות הטוריונים השונות לכן אני מבקש עזרה פה וכן אפשר להסביר על ההקבלות של אינ…
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
במפרט אפשר לבחור בין 3 אפשורויות 1 Express Card 2- in 1 Multimedia Card 4 Smart Card 3 בתוספת תשלום בנוסף לחריץ הרגיל של pc card אפשרויות 1 ו- 2 לבחירה ללא תוספת השלישית בתוספת תשלום מה ההבדל בין express card ל - smart card האפשרויות השניה היא קורא כרטיסים
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב רציתי לדעת אילו יתרונות\חסרונות יש למפרטים מסויימים על אחרים אני רואה כן יום יום מפרטים דיי דומים,במיוחד תחת המלצות למפרטים עד 3.5\4 אלף שקל מעניין אותי אילו יתרונות יש למעבדים מסויימים על אחרים, למשל מעבד ה8400 מוצע כאן המון,כמעט כל מפרט שמומלץ כאן מכיל בו את ה8400, מה היתרונות שלו מול ה8200 שברוב החנויות יכול לעלות 150 שקל פחות ? הרי הFSB של שניהם הוא אותו דבר ובסופו של דבר כרטיס המסך (אם אני מבין נכון) לא נשען על מהירות השעון של המעבד אלא על המולטיפלייר לא כן ? למה להוציא את ה150 שקלים האלה על מעבד שייתן בתאכלס את אותם ביצועים כמעט,אולי שיפור של אחוזים בודדים באופן שלא יורגש תוך כדי משחק אם בכלל. כמו כן אני רואה כאן המלצה שחוזרת על עצמה לגבי לוח האם של GIGABYTE…
-
- 2 תגובות
- 578 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מקסימום 4K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. תשלום בויזה, לא מזומן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 4K, רצוי פחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5 לדוגמה, משחקי פעולה / Need For Speed חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 - מסך 23" DELL (יש לכלול במפרט) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-