ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
כולל מסך, אין עדיפות ברורה ליצרן המעבד. תודה
-
- 7 תגובות
- 570 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?*3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?*לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?*לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני*HD*וכדומה)? ************תכנות בעיקר (VS,*eclipse,*Android Studio) *********** מעט עיבוד תמונה ב*PhotoShop***ו**LightRoom *********** הרצה של מכונות וירטואליות בודדות *********** משמש לStorage*עבור*MediaCenter*(יש כבר*HD) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:*-*לא מיועד לגיימינג בכלל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצ…
-
- 0 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום חברות וחברים, אני מעוניין לקנות מחשב קטן מאוד לסלון. המחשב ישמש להורדה וצפיה בסרטים. גלישה באינטרנט. הדרישות: כאמור, מארז שיהיה מה שיותר קטן. עדיפות למשהו אסטטי. נפח HD מה שיותר גדול. יכול להיות גם חיצוני אם זה נחוץ. זיכרון של לפחות 4GB. ישדר בפורמט HD. שקט יחסי. אין לי מושג מאיפה להתחיל. אם יש פורום מתאים יותר, אשמח להפניה. תודה
-
- 0 תגובות
- 773 צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום, אני צריך בבקשה המלצה למחשב שהשימושים העיקריים שלו יהיו לימודים וצפייה של סרטים (ישמש כסוג של סטרימר), חשוב שהמחשב יהיה: 1. בעל זמן סוללה כמה שיותר ארוך-הדבר החשוב ביותר (מעל 5 שעות). 2. שיהיה קל ולא יותר גדול מ-13.3. 3. מקלדת נוחה 4.BT בכלל לא חשוב 5. גודל של HD לפחות 320GB התקציב שלי עומד על 3K ואפשר גם לחרוג מעט, המחשב לא הולך להריץ שום דבר כבד אבל חשוב מאוד שידע להתמודד היטב עם תכנים ב- 1080P- ככה שחיבור HDMI הוא חובה. שתי המחשבים שחשבתי עליהם הם: Lenovo ThinkPad Edge 11 NVY24IV http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2611 Asus 1215N http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9366 הציעו לי גם לשקול את המחשבים של LG ה-T280/380 שרציתי …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט ואופיס אבל גם משחקים קצת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מיני משחקי SHOOTER -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…
-
- 1 תגובה
- 513 צפיות
-
-
יש לי כבר HDD 5200rpm אני מוריד מהטורנט באיכות bluray 4k, הקובץ הוא mkv או mp4 אני רוצה להפעיל בסלון, לא פרקטי להעביר כבל לחדר ואם אפשר כמה שפחות לאגים בהעברה קדימה ואחורה (יש לי מחשב שלם רק שהלוח אם הוא atx "רגיל", והמארז הנוכחי לא נכנס למזווה שמתחת לטלוויזיה, אבל הלוח אם כן יכול להכנס, אולי יש לכם רעיונות למארז קטן יותר פחות או יותר במידה של atx רגיל?) תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 859 צפיות
-
-
לשרת אמורים להתחבר 4 מחשבים ברשת משרדית ומלבד העובדה שנדרשים שני כוננים קשיחים שאחד מהם ישמש לגיבוי אינני יודע מה נדרש למחשב כזה, כך שאשמח לקצת כיוון והמלצות. התקציב - המינימום הנדרש למחשב כזה. אני מקווה שתקציב של 3000 ש"ח יספיק.
-
- 13 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
רוצה המלצה למחשב שקט שלא יפריע לישון דלוק ללא הפסקה. המחיר בין 5000 ל 7000 שקל ללא מסך, האם יש כרטיס מסך לא רע עם קירור פסיבי ? איזה מארז ?שמעתי ש פ180 מעולה, אבל האם מארז יותר זול יתן תוצאות רעש בהבדל משמעותי(רוצה מספר אפשריות) איזה מאוורר למעבד שקט ביותר ומומלץ איזה ספק כוח?
-
- 14 תגובות
- 988 צפיות
-
-
היי, ברשותי HP DV6500 שקניתי ב- 2008 והגיע הזמן להחליף אותו, מה שחשוב לי במחשב: 1. שלא יכביד על העיניים, לכן אני מניח שכדאי לי מסך של לפחות 15.6" 2. שלא יהיה כבד מדי, ייתכן שארצה לקחת אותו לנסיעות 3. בטריה שתספיק לזמן ממושך, גם בטווח הארוך (ב HP בערך תוך חצי שנה הבטריה כבר לא הייתה שווה כלום) 4. חשוב מאוד - שהמחשב לא יתחמם - ה HP מתחמם כ"כ עד כדי שאני לא יכול להשתמש במקלדת שלו וחייב לחבר מקלדת חיצונית. 5. שהמקלדת תהיה נוחה לשימוש, מקשים לא צפופים מדיי ומסודרים בסדר הגיוני. 6. שיהיה מהיר מאוד - אני אמנם כלל לא גיימר, אבל אני רוצה שהוא יהיה מסוגל להריץ במקביל עשרות עמודים של דפדפנים פתוחים, ותוכנות אופיס, ותוכנות עריכה אחרות, למשל פוטושופ. כיום אני מריץ כרום על ה HP והוא ק…
-
- 26 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, צפיה בסרטים * גודל המסך? 13.3" * משקל רצוי? 1.3 - 1.7 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * כונן CD/DVD? צורב? נדרש * עדיפות למסך מט, אך מוכן להתפשר תודה על העזרה! עדכון: לא מעוניין בUltrabook, אבל חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר קל ודק. מטרה נוספת למחשב היא פיתוח (VS). והתקציב עלה ל6500. בינתיים לאחר חיפוש בזאפ מצאתי את זה: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18163&cf=zap
-
- 0 תגובות
- 558 צפיות
-
-
היי, השאלה בכותרת. אני מעוניין במחשב מיני לחיבור לטלוויזית LED של פיליפס 46''. אני ארצה להריץ ממנו סרטי FHD, השאלה אם מחשב כזה יעמוד בזה? חשבתי או על האקסטרימר הזה או על ה-ZOTAC הזה מה דעתכם? יש אפשרויות אחרות/טובות יותר?
-
- 3 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום רב: אני מבקש המלצה למיפרט לפי הדרישות הבאות: עיבוד כבד של אודיו. הרצת סימולטור טיסה משוכלל (x-plane) למי ששמע. ומי שלא לא ראה סימולטור כזה. יכולת הרצת מספר תוכנות לא בעת ובעונה אחת. (אני מתכוון להתקין 512Gזיכרון DDR2). חיבור לטלויזיה לצורך הקלטה. לא יודע אם זה קשור אבל זה אחת מהדרישות. אלו הדברים העיקריים. התרציב יהיה בסביבות 6000. אפשרי גם קצת יותר. כמה שאלות הבהרה אם אפשר. 1. האם זה נכון שמעבדי AMD מתחממים פחות וצורכים הרבה חשמל? אם כן ההעדפה היא לAMD. 2. האם טכנונולית PCIxp היא רק של אינטל? 3. האם שווה כבר ללכת על מעבד 64 bit? 4. האם כדאי ללכת כבר על DDR2 או שזה לא ממש משנה. (הבנתי שזה משנה במחיר.) אודה לכל מי שיכול לעזור.
-
- 7 תגובות
- 974 צפיות
-
-
זיכרונות יש, כרטיס מסך יש, דיסק קשיח יש, מקלדת ועכבר יש, בשורה התחתונה. צריך המלצה למעבד (שמתי עיניי על ה C2D 6600). לוח אם שיתמוך בו ספק כח שיעמוד גם מול ה 8800GTX. ומארז שיכיל כמובן את ה 8800GTX. תודה לכל עוזר.[br]פורסם בתאריך: 22.04.2007 בשעה 13:39:40 הדבר האחרון שאני רוצה לעשות הוא ספאם, אך בבקשה עיזרו לי.
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ברשותי IBM T43P, למי שלא מכיר - זה לא ממש T43 רגיל, אלא מחשב עם כרטיס מסך נפרד של ATI עם 128 מגה זכרון ומסך UXGA. לאחרונה המחשב קופא מידי פעם וממשיך - קראתי קצת על התופעה ולאחר התייעצות עם כמה מומחים נראה שיש סדק בלוח האם ושנדרשת החלפה שלו. האם יש מעבדות מומלצות לבצע החלפה כזו באיזור המרכז? [בבקשה בלי המלצות על IBM הראשית, המחיר שם להחלפה כזו שקול לקניה של IBM T43P חדש...] נתקלתי בטכנאי שהציע להחליף את לוח האם באחד שזהה ללוח האם הקיים, אלא ששם לכרטיס המסך יש 64 מגה של זכרון. האם ההבדל יהיה משמעותי? תודה מראש רון.
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום. לפני כשנתיים פלוס מינוס קניתי מיני-לפטופ של דל, דגם אינספירון מיני 1018. מיום קניה המחשב היה איטי. איטי לא בקטע של לוקח לו עוד כמה שניות לפתוח תוכנה מסוימת או שהמחשב עולה לאט - פשוט איטי. תגובה איטית לפתיחת הדברים הכי "קלים" - 15-30 שניות להעלות קובץ וידאו ב Media Player Classic, כשאני רוצה לשנות שם לקובץ ואני לוחץ עליו כפתור ימני בשביל להגיע ל Rename, לוקח לזה בערך 10 שניות. העכבר לעיתים מגיב בצורה מעצבנת, הדפדפן לא זז גם לא באתרים שכוללים טקסט בפשוט בלבד. חשבתי שככה זה כל המיני-לפטופים - פשוט מחשב שנועד לקבצי וורד, צפיה בסרטים וזהו, אבל אחרי שראיתי במחשבים של אחרים שזה לא כמו אצלי, עלה בדעתי שאולי פשוט יש לי מערכת הפעלה לא מתאימה, "כבדה מדי", אבל זה פשוט נראה לי מ…
-
- 1 תגובה
- 795 צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך מפרט למחשב, הנה הפרטים המלאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, משחקים, עריכת מסמכים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד למשהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NBA, MANAGER וכד' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי אני רוצה המלצה ללוח למעבד איי 5 ובכלל המלצה למפרט למחשב טוב שיעבוד עם איי 5 לצורך עריכת סרטים שימוש בתוכנות סאונד ושיהיה כמה שיותר מהיר הסכום שיש לי הוא 2700 שקל ואני לא צריך מסך
-
- 4 תגובות
- 562 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למפרט מחשב חזק למשחקים בסביבות 4500 ש"ח שיכלול את i5 760 וHD 6870 אני מתכוון לשחק ב bf bc2, cod black ops, nfs ועוד משחקים בסגנון.. וכמובן שהם יעבדו חלק על hige וברוולוציה גבוהה תודה
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייח ישן (2011) והגיע הזמן לחדש . אני מחפש מחשב נייח ,מעוניין להרכיב מארז וזה הפרטים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב-1000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות ,התקנת מכונה וירטואלית, docker , סרטים באיכות HD , משחקים ברמה סבירה , אפשרות לחיבור של המחשב לטלוויזיה רזולוציה טבעית של המסך הראשי - 1440*900 3. האם יש צורך בציוד היקפי - 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - מסכים,מקלדת,עכבר,רמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולה…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח להמלצה למחשב שיהי בשימוש מעט לתוכנות אדובי [כפוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור], מעט לאופיס ולגלישה וצפייה בסרטים. התקציב כבכותרת עם אפשרות לחריגה קלה! חשוב שהמחשב יהיה די שקט וקריר [כלומר, הוא לא חייב להיות ללא רחש, אך יחסית שקט ומקורר שיהיה ניתן להשאירו דלוק בלילה] אין צורך בציוד נלוה [כמסך, מקלדת, עכבר ורמקולים]! ולא מתוכנן OC אני זקוק לזה די בדחיפות ואודה לכם מאוד על כל עזרה!
-
- 12 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום, השימושים עיקריים - עריכת וידאו, צפייה בסרטים ושמיעה MP3. המשחק היחידי- SIMS בעתיד (בעוד שנה - שנה וחצי) אני חושב להפוך את המחשב לHTPC כרגה לא חושב על OC. בניפרד, אם אפשר - המלצה לגבי מסך רחב ב 1500 ש"ח. תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 744 צפיות
-
-
אוקיי יש לי מחשב די מיושן ואני מחפש לקנות מחשב חדש מה שאני עושה עם המחשב זה בעיקר עבודה משרדית (גלישה באינטרנט, עיבוד תמלילים, תכנות) אבל מצד שני אני גם רואה סרטים על המחשב ומפעם לפעם אני משחק איזה משחק אני רוצה מחשב שבתקציב הזה (עד 5000 ש"ח, מסך וציוד היקפי כבר יש לי) ייתן לי ביצועים מעולים בעבודה שוטפת , גרפיקה וסאונד מצויינים, וכן שאת רוב המשחקים הבינוניים-כבדים אני אוכל להריץ בלי בעיות אם אפשר גם המלצה לחנויות זה יהיה נהדר! בבקשה תתנו תשובה מהר כי אני מתכוון כבר לקנות ביום ראשון (מחרתיים) **יצויין כי אני משלם רק מזומן כלומר אני רוצה חנות לבוא ולקחת ולא לקנות באינטרנט
-
- 9 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, קראתי קצת במומלצים וחיפשתי בהודעות קודמות אבל לא מצאתי משהו שממש פוגע בול. אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט HTPC לאחותי, בתקציב של 3.5K (אבל אפשר למתוח ל-4 אם אין ברירה). הנה מספר פרטים חשובים: * המחשב יקנה ללא מסך ויחובר למערכת קולנוע ביתית (די.וי.די + 5.1 רמקולים + טלוויזיית LCD) שכבר קיימת בבית. * מעבד אינטל (E4400 נראה לי בסדר, אין צורך ב-E6600 נכון?) * לוח אם מתאים שיסחוב גם HDMI * מארז שקט וקירור שקט גם - המחשב יוצב בחדר השינה. * מקלדת ועכבר אלחוטיים - כדי לא למתוח חוטים. * אין צורך בכרטיס טלוויזיה - אין ולא יהיה חיבור לכבלים בבית. אשמח מאד לקבל המלצותיכם והצעותיכם, תודה,
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מאוד נהנה לקרוא את הפורום וללמוד ממנו. הגעתי להחלטה לקנות HTPC לאחר שקניתי פנסוניק PY800 FULL HD. צריך מערכת שתתאים למסך, אין ברירה. מה נדרש? יכול לנגן קבצי HD בצורה חלקה ללא בעיה, עם יציאת HDMI. להעביר סאונד DTS על כל גוניו. הרכיבים מותאמים לעבודה על הפלזמה החדשה, עם יכולת לעבוד ב HD. ללא משחקים בכלל, בשביל זה יש מחשב שולחני. ללא כרטיס טלביזיה, בשביל זה יש יס מקס. יכולת להתחבר לרשת, להורדת קבצים וגלישה. דיסק קשיח 500 GB מארז HTPC כמובן שקט, חשוב מאוד. תקציב - כמה שפחות, באמת. אני מניח שלדרישות שלי 2500-3500 יספיקו. ללא OC. ודבר אחרון, המלצות מאנשים שקנו בחנות מסויימת והיו מרוצים ממנה, חשוב לי לדעת שיש לי גיבוי תודה רבה וחג שמח
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
3500 למשחקים ללא ציוד הקפי וללא כונן DVD... תודה מראש, עריכה: איך זה? מעבד: AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX ¤551 לוח אם: ASUS M2N ¤480 כרטיס מסך: PALIT Geforce 8800GT 512MB GDDR3 ¤1339 דיסק קשיח: SAMSUNG 160GB 8MB 7200 RPM - SP1654N ¤299 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ¤348 מארז: RAIDMAX SAGITTA II BLACK + WINDOW + FSP 400W ¤518 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤117 מחיר סופי: ¤3652 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 2 תגובות
- 563 צפיות
-