ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
שלום לחברי הפורום, אני מתחיל תואר שני במנהל עסקים באוקטובר הקרוב, וזקוק למחשב לצרכי לימודים בלבד. יש לי כבר בבית מחשב גיימינג מצויין של אסוס (G75) אז צרכי המחשב הביתיים שלי מסודרים. אני צריך מחשב רק לסיכומים בזמן השיעור, גלישה מינימלית באינטרנט כשמשעמם קצת ואולי סרטים פה ושם כשממש ממש משעמם, וזהו ממש. המטרה שלי לחסוך בכסף על דברים שאני לא צריך. אם תיהיה אפשרות אני יכול לשלוח מחשב מ-ebay אם זה יחסוך עוד כסף. רק מה, אני לא רוצה לקנות זבל ויש שם הרבה זבל בחוץ. בעבר היה לי MSI Wind והוא שימש אותי בצורה מצויינת ואפילו בחר למות במועד נהדר (עם סיום התואר הראשון) =) כל המלצה תיבחן ותילקח בחשבון. תודה מראש לעונים! גיל.
-
- 0 תגובות
- 848 צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצה למחשב נייד לשימוש ביתי. בעיקר גלישה באינטרנט וצריכת מדיה. צריך להיות מסוגל לחבר לטלוויזיה כדי לנגן סרטים. תקציב באיזור ה 3.5k. המחשב לא מיועד להיות ממש נייד, אז יש עדיפות למסך גדול ומקלדת גדולה שיהיה יותר נוח. מערכת ההפעלה צריכה להיות כלולה במחיר. אולי אני אחבר אותו לרמקולים חיצוניים בשביל לנגן מוזיקה. רוצה לקנות בשבוע הקרוב באיזור המרכז. אני חושב ש 8GB RAM יספיקו לי. עדיפות למפרט עם SSD בשביל המהירות ואולי גם דיסק HDD נוסף בשביל קיבולת. תודה מראש על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד מסך - 13-14 אינץ סכום - 3000- 4500 שימוש משרדי ביתי אופיס מצגות סרטים וקצת פיתוח חשוב לי גם זמן סוללה סביר לפחות 4 שעות עבודה וכמובן שירוץ טוב לפונקציות האלו כל השאר לא מאוד קריטי לי
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני משתמש בגרסה ישנה של התוכנה, הנה הדרישות מבחינת חומרה: https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-AutoCAD-2012.html ברור שכל מחשב נייד מודרני יספיק. הפרט היחיד שאני לא בטוח בו זאת הדרישה של הכרטיס מסך. איזה כרטיס מסך יספיק?
-
- 0 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום לכולם! מחפש המלצה למחשב נייד, המטרה המרכזית תהיה שימוש בלימודים אבל אשמח אם יוכל להפעיל גם כמה משחקים מהפחות דורשים. משקל - עדיף פחות מ2.5 קילו, אבל אפשר לחרוג חובה סוללה שתחזיק יותר משעתיים של שימוש משרדי גודל מסך - עד עכשיו היה 15" והספיק, אפשר יותר אבל עדיף שלא פחות התקציב הוא בסביבות ה2500, עדיף פחות אבל אפשר לחרוג במקרה והמוצר יצדיק זאת תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס, סרטים (נדרשת יציאת HDMI) ומוזיקה. * גודל המסך: 14'-15' * משקל רצוי: עד 3 ק"ג פחות או יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא. רוב הזמן המחשב יהיה מחובר לחשמל * בלוטות: רצוי ביותר * גודל מינימלי של כונן קשיח: 160GB * צורב DVD: חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית: חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא יש לי אפשרות לרכוש בדיוטי פרי אם צריך. תודה רבה!
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת . כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך?15" * משקל רצוי?רצוי נמוך, אך לא מפריע * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?חשוב מאוד, כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו)לא * בלוטות?לא * גודל מינימלי ו…
-
- 0 תגובות
- 512 צפיות
-
-
נתנו לי לבחור בין ה-3 לפי הטבלה והמפרט. הצרכים זה מחשב חזק לעבודה, גם VMWARE WS ועליו מספר מחשבים וירטואלים. לא חשוב לי המשקל ואני כן מעדיף מסך גדול ככל האפשר, לא חשובה עלות. חשוב סוללה עם זמן עבודה ארוך ככל האפשר. בסופ"ש אנצל את המחשב גם למשחקים במידה ואפשר. Model Inch Usage Weight Processor Graphics Memory Storage Dell Latitude 7370 13" Lightweight 1,2 kg Intel® …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? עד כ- 3500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך- מקסימום ביצועים לרף שאני אצטרך במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 מטרות המחשב? עבודה משרדית, תכני FHD בצפייה במחשב ובחיבור למסך פלאזמה 54 FHD, הורדות אימיול, צפייה ישירה בתכני FHD. לא מיועד לגיימינג * גודל המסך? 15 אינץ' ומעלה * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? משהו סביר, יהיה בעיקר בבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?- כן, FHD USB3 * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- עדיפות למהיר (7200) לא חשוב הנפח,יחובר לחיצוניים. * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? כתלות במחיר-לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום וברכה מבקש המלצה למחשב נייד 14 אינץ' בתקציב סביב ה-1500 שקלים שימושים רק לגלישה באינטרנט ראיתי הרבה דגמים בזאפ של ASUS בתקציב הנ"ל אך לא יודע מה עדיף מביניהם .. או שיש משהו אחר שעדיף? מעדיף מעבד I3 לא צריך מערכת הפעלה (אתקין לבד) אודה לעזרה תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי ביקש ממני לחפש מחשב נייד בשבילו. פירוט: המחשב מיועד לעבודה באופיס, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים, ומשחקים ממש קלים גודל מסך: אין גודל ממש מועדף אבל נוטה יותר לכיוון ה-17" אך אם ההבדל במשקל משמעותי עדיף 15" משקל: כמה שיותר קל בתקציב הנתון וכמובן כפי שרשמתי מעל אפשר לשנות את גודל המסך בכדי להפחית משקל. זמן סוללה: לא יודע מה נקרא ארוך אבל העדיפות היא זמן סוללה ארוך. יציאות מיוחדות: האם ההשפעה על המחיר הוא משמעותי? אם לא אז לדעתי עדיף להכניס את כל היציאות הסטנדרטיות בימינו HDMI,DVI בלוטות': האם זה משמש לתקשורת עם הטלפון הנייד בלבד? מה ההשפעה על המחיר? כונן קשיח: 160GB מינימום צורב DVD: כן אחריות: כמובן שעדיף כמה שיותר.. הבנתי שתיקונים עולים הון תועפות. העדפה לחבר…
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - עד 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - עדיפות לחיסכון ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן מלבד אחריות. אנא ראו סעיף 12. 2. מה שימושי המחשב? - גלישה, סרטים, סדרות, תוכנת מסחר במניות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - תוכנת מסחר במניות, לא יודע עדיין ספיציפית איזה אבל תהיה כתובה ב-.NET. שימוש תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - כן, אין צורך בכרטיס מסך נפרד. כל עוד מה שיש על הלוח תומך HD, זה מספיק. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש ל…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, הגיע הזמן להחליף את המחשב השולחני שלי וחשבתי על הרעיון של קניית מחשב נייד קטן וקל, שיחובר בבית למסך גדול יחסית, מקלדת ועכבר. כך אני אהנה מהיתרון של מחשב נייד עם שימוש נוח בבית. הדרישות שלי הן: * מטרות המחשב? שימושים כללים בעיקר. גלישה באינטרנט, אופיס (בעיקר אאוטלוק אם זה משנה), מוסיקה, סרטים, תכנות חובבני. התוכנה הכי כבדה לדעתי שאני משתמש בה היא גיטר פרו. * גודל המסך? עד 13.3". חשוב שיהיה קטן. * משקל רצוי? עד 2 קילוגרם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא יודע מה נחשב ארוך, אם הוא יחזיק זמן כולל של 3 או 4 שעות (השימוש בו לא יהיה רציף) זה יהיה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות 3 יציאות usb (לא משנה אם usb2 או usb3), יציאת hd…
-
- 0 תגובות
- 585 צפיות
-
-
שלום מבקש מחשב שיעמוד בדרישות התוכנה Autodesk Inventor 2020 https://knowledge.autodesk.com/suppo...ntor-2020.html אלו דרישות המקסימום שהייתי רוצה שיתמוך (רק עם 16GB זיכרון) ומסך "15.6 For Complex Models, Complex Mold Assemblies, and Large Assemblies (typically more than 1,000 parts) CPU Type ¹ Recommended: 3.30 GHz or greater, 4 or more cores Memory Recommended: 24 GB RAM or greater Graphics Recommended: 4 GB GPU with 106 GB/S Bandwidth and DirectX 11 compliant See the Certified Hardwar…
-
- 0 תגובות
- 504 צפיות
-
-
מחשב שיוכל להריץ תוכנות שרטוט (תיב"ם) במחיר עד 6000 ש"ח. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
* תקציב? עד 2000 עם אפשרות לחרוג עד 300, רצוי לחסוך. * מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט וצפיה בסדרות, שום דבר מעבר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רצוי מסך 15 או 15.6, לא חשוב מבריק או מט. * רזולוציית המסך? לא קריטי, רזולוציה טובה יותר תתקבל בברכה תמיד, אבל אני חושב שאפילו 720X1280 יספיק. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? משקל נמוך זה תמיד יתרון, אך היות והמחשב לא יצא כנראה מהבית, גם מחשב כבד הוא לא שובר-עסקה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, אף שכן רצוי מאוד שהסוללה תהיה יותר גדולה מ-4 תאים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין צורך ב-SSD, אם נכנס בתקציב זה נחמד, אבל בעקרון אין טעם. ק…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
גג שבגג עד 2500. לשימושי אינטרנט ואופיס, שום דבר מעבר מסך 15.6 ראיתי שיש מחשבים ניידים שבאים עם ווינדוס או עם אופיס, אז זה מיותר מבחינתי אם זה מוסיף במחיר תודה עריכה: ראיתי שיש שאלון כדי למקד את הבקשה. כל שאר הנתונים לא מעניינים אותי. פשוט המקסימום שאפשר להוציא בתקציב הזה. עריכה2: לאחר שיטוט קצר הגעתי לזה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva&cat=5783 מעבד i3 3 שנים אחריות מסך 15.6 יש רעיונות יותר טובים?
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
* מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, * מסך מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - לא קריטי, רצוי FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - רגיל * משקל רצוי? - לא קריטי, רצוי קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)- רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDM I, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) -לפחות חצי טרה * כונן אופטי? כן…
-
- 3 תגובות
- 822 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד מתנה למישהו ולאחר שיטוט באתר ראיתי הרבה המלצות על Compaq CQ61 הבעיה איתו שאחריות שניתנת עליו היא שנה אחת בלבד והבנתי שבניידים האחריות היא נושא חשוב. ראיתי באתר של KSP מחשב ASUS X50GL שעליו האחריות היא שנתיים. הצרכים מהמחשב הם אינטרנט לרוב חיבור לטלוויזיה להקרנת סרטים יהיה נחמד ביותר ואם אפשר גם משחקים בקטנה. כמו שאמרתי התקציב הוא 3000 פחות או יותר, בלי חריגות גדולות. אשמח להמלצות נוספות והבהרות. תודה רבה, דניאל.
-
- 2 תגובות
- 781 צפיות
-
-
רכישה בישראל - עד 3,500 ש"ח מטרות המחשב - עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפיה בסרטים * גודל המסך - 15, מט * משקל רצוי - 2-2.7 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI, USB3 * בלוטות - כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - HDD 500GB * כונן CD/DVD? צורב - צורב * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - DELL,ASUS תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
להפעלה ביתית לצפייה בסרטים והפעלת אופיס ואינטרנט (לא לגיימרים!) מסך 15 אינצ' כולל DVD משקל עד 3 קילו
-
- 1 תגובה
- 965 צפיות
-
-
עם לפחות 3 שנות אחריות, הקנייה תתבצע מ-KSP. תודה לעוזרים * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית (מחשב לסטודנט לראיית חשבון). * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? פחות מ-2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא. * בלוטות? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) 500G HDD * כונן CD/DVD? צורב? כן. * כונן Bluray?…
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום, אני צריך בבקשה המלצה למחשב נייד, תקציב גג - 3000 שקל מסך 15 או 16 אינצ - משקל בהתאם. צרכים: וורד, גלישה באינטרנט, וצפיה בסרטים (עדיף HDMI) סוללה - שתחזיק זמן סביר, 3 שעות זה אחלה. מעדיף מחשב של דל אם אפשר, הקניה תעשה בארץ.
-
- 0 תגובות
- 674 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לגלישה, MSN ו-ICQ בלבד! התקציב הוא לא גדול, רק 3500 ש"ח, אבל בשביל הצרכים שלי מהנייד אין מאמין שאפשר להשיג משהו במחיר. אז בבקשה תמליצו לי על מכשיר נייד (עם כרטיס רשת אלחוטי) עד 3500 ש"ח (ובבקשה אל תביאו לי סתם קישור לאתרים של וואלה וכו', כי אני לא מבין בניידים ואני רוצה לדעת למה כדאי לי לקנות דווקא את הנייד הנ"ל). אין צורך בצורב DVD.
-
- 2 תגובות
- 786 צפיות
-