עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, אחרי הרבה קריאה(רובה בסתר) גם פה וגם בפורום בחול, הגעתי למפרט שהרכנו אני ואחי הגדול(זה המשתמש שלו) לרכוש לי מחשב חדש בעיקר לטובת גיימינג וגם כתיבת קוד (אני סטודנט למדעי המחשב). יש לי כמה שאלות שגם אחרי חקר מעמיק לא הגעתי לתשובה קונקרטית. חשוב לציין כי התקציב שלי מוגבל. את המחשב אני הולך לבנות כפרוייקט אישי, אף פעם לא בניתי מחשב וזה נראהלי כיף, אני אעזר במדריכים ברשת ואני מאמין שיהיה בסדר כרטיס מסך: אני מתלבט אם לחכות שיצאו גרסאות קירור צד שלישי ל5700XT או לרכוש כרטיס יד שנייה 1080TI במחיר זהה, החשש שלי מה1080TI הוא שרוב הכרטיסים הללו נוצלו לכרייה ואני לא רוצה לרכוש כרטיס "שבור", אם כי לגבי AMD, אני מניח שרק בעוד חודש יגיע…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by Tov_Tov,

אוקי לאחר חשיבה ארוכה ובעיות שהיה לי עם KSP ( אין להם את הזכרונות והם יגיעו רק בעוד איזה חודש וחצי) החלטתי לקנות במקום אחר אבל אני לא ידוע איפה, כרטיס מסך אני קונה מKSP כי רק להם יש את ה R9800PRO של MSI וכל השאר אני קונה מחנות אחרת ( אני לא יודע עם זה דבר חכם לעשות :\ אבל אין לי ברירה ) בקשר לזכרונות תכננתי לקנות מKSP אבל זה לא הסתדר ולכן עכשיו אני צריך להשקיע 400 שקל יותר בזכורונות השאלה שלי האם ב מחיר של 1600 שקל אני יכול לקנות 2*512 DRR 500 של חברה אחרת ומשהו יותר טוב לOC או ש A-DATA מספיקים. בדקתי מספר מקומות והנה התוצאות: על איזה חנות אתם ממליצים ולהסביר למה, אחריות שירות וכו' .... נ.ב אני משלם במזומן

• 6 תגובות
    • 790 צפיות
  3. Started by sweepstake,

מחשב לשימוש ביתי (אינטרנט, אופיס, סרטים...). לא מיועד להריץ משחקים רציניים. לא צריך מסך/רמקולים/מקלדת/עכבר. בניתי את המפרט הבא ע"ב הודעות שקראתי בפורום: מעבד AMD Athlon 64 X2 3800+ Socket AM2 Box AMD1184 לוח אם GIGABYTE GA-MA69VM-S2 38470 כונן קשיח Westren Digital WD800AAJS 80GB 800AAJS 2 X זיכרון SAMSUNG DDR2 512MB 667Mhz CL5 M378T6553CZ3-CE6DE צורב LG GSA-H62N X18 DVD GSA-H62N מארז כולל ספק HEC 6A19B 300W 6A19B ויש לי כמה שאלות: 1. מה ההבדל בין לוח האם הנ"ל לבין GIGABYTE GA-M61SME-S2? 2. מה ההבדל בין כל דגמי הכוונים הקשיחים של WD בנפח 80GB? 3. לגבי הזכורונת - אני כל הזמן נתקל במונח "DUAL-CHANNEL". מה זה אומר, עד כמה זה משמעותי? אולי עדיף לי בכלל לקנות רק סטיק אחד ש…

• 6 תגובות
    • 544 צפיות
  4. Started by חובב,

שלום יש לי מחשב נייד N 150 זה נטבוק אטום 1.6 ו 1 גיגה זיכרון למי שלא מכיר. המסך שלו תקול אך המחשב עולה עם מסך חיצוני. הבעיה היא שיש שידור למסך רק לאחר שהווינדוס עולה, השאלה האם יש אפשרות לגרום למחשב לשדר למסך החיצוני בהפעלה הראשונית, כלומר להתעסק עם הביוס ולהתקין ווינדוס בעזרת המסך החיצוני???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by marikth,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000- אם יש הבדל גדול אפשר טיפה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים בסיסיים בעיקר אופיס וכו'. יש לי אופיס אבל לא יודע אם צריך חלונות מעותב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by ron63841,

מחשב נייח למשחקים עד 6000 שקלים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציה המירבי הוא 6000 ש"ח ולא מתאפשרת חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים. דוגמאות: Valorant, League of Legends בעיקר ולפעמים משחקי Single Player טובים למשל Cyberpunk 2077 כשיצא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רמת חשיבות של 8 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו,…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Classify,

לא מזמן יצא עדכון ביוס למחשב הנ"ל שמתקן את הדברים הבאים: 1.enable Discrete AMD VGA fixed mode Support 2.Implement new Fresco USB 3.0 module support 3.Enter S3 and then flash BIOS in OS,system will enter S3 after shutdown. 4.There are some BIOS options will auto-disable after doing some action. 5.Can't Coldboot to USB3.0 ODD when set CD/DVD as first boot device in BIOS 6.The 3rd place bootable device will change to "disable" after some action. 7.USB HDD without electric power can't boot from USB 3.0 port. 8.does not implement XHCI BIOS Handoff Correctly 9.System can't boot EPSA via press "Fn+PowerButton" 10.Brightness hotkey loss pop up after flash BIOS 11.Disable unu…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by yotam360,

השידרוג כולל: 4000-5000 ש"ח כרטיס מסך מעבד לוח אם זיכרונות (4GB) קירור כונן קשיח

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  9. Started by Lev-UFO-Child,

:-[

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. הרבה זמן לא הייתי בפורום ואשמח לעזרתכם. את המחשב הנייח שלי שדרגתי לאחרונה לפני כעשור (אי שם כש-7870XT היה וואו), מאז עברתי לנייד Omen 15 עם 1660ti ומכיוון שסיימתי את הלימודים ויש לי מחשב של העבודה, הגיע הזמן לחזוור לימי הזוהר של מחשב נייח. ועכשיו לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח, אם יש סיבה ממש טובה אפשר לחרוג ל-3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, קצת עריכה גרפית וקצת generative AI. בשאיפה הגדרות med-high 1440p. משחקים לדוגמה: BG3, Oblivion Remastered, Expedition 33, Kingdom Come Deliverance 2 ועוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלד…

11. Started by ToM.v,

אני חדש בפורום.. אני עומד לקנות מחשב חדש, הייתי רוצה לשמוע עוד כמה הצעות מאנשים שמבינים.. מחשב טוב למשחקים!!! הצעות טובות של מפרטים .. תקציב של 4000 ש"ח ללא מסך..! תודה מראש תום..

• 6 תגובות
    • 578 צפיות
  12. Started by RisingStar1,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך כמה שאפשר בלי לפגוע באיכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? HD רגיל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך …

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. המחשב יחובר לטלוויזית LCD 32, היא לא FULL HD ללא צורך בציוד היקפי, המחשב מיועד למשחקים כבדים וצפייה בסרטים. אני רוצה שהמפרט יכיל מעבד Q9550. תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 713 צפיות
  14. Started by oshriel1994,

עד5000 שקל לא מזומן מטרה: משחקים כבדים(call of duty 5, BF 2142( צריך רמקולים העדפה למעבדים החדשים (I7) ולכרטיסי מסך החדשים (סדרת ***9/**2) 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? צריך קירור טוב לא חשוב צבעים(אני עיוור צבעים) 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה ? כן 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? נורמלי 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא

• 6 תגובות
    • 733 צפיות
  15. Started by genia,

.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אני עומד להזמין שני מחשבים. אני מבין במפרטים אבל יש לי שתי שאלות עיקריות; א. אני לא פספסתי חוסר התאמה כלשהו או שלקחתי ספק חלש מדי או משהו. נכון? ב. אשמח לדעת אם יש לכם המלצה לרכיב ספציפי אחר ( ולא "אל תקח ג'יגבייט, הם סתם פח, תיקח zotac [ אני רוצה נימוק ] ) 1. מה התקציב המקסימאלי? 9K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, קומפיילרים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד - VS, Eclipse ב) במידה והמ…

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  17. Started by Pentium D,

הייתי רוצה לשאול האם אפשר לשים שני כרטיסי מסך במחשב אחד? והאם זה משפר את הביצועים בדרך כלשהי? האם אפשר לשים שני דיסקים קשיחים? האם זה מכפיל את הנפח? או האם זה מתחלק לשני כוננים שונים לחלוטין? אתה שואלים מאיפה צצו לי השאלות הללו? הנה התשובה: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=5212604406&category=52475 מצאתי מפרט למחשב, וסתם גם רציתי לשמוע את דעתכם על המחשב הנ"ל. ואם אפשר לתת הסבר קצר וברור מה ההבדל בין מעבד AMD למעבד AMD X2. אשמח גם לקבל קישור שמפרט על המעבד הכפול ליבה של AMD. תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 710 צפיות
  18. היי לכולם אני יתחיל בזה שאני מחפש מחשב לצרכים אלו: צריבת סרטים מסוג DVD בו במקביל גלישה באינטרנט בו במקביל שאי מיול יעבוד ואני מעוניין לא להגיע ל100% CPU אלו הצרכים שלי בעיקר ואולי מעט מעוד משחקים אין לי צורך במסך ובנלווה לזה רמקולים מקלדת עכבר ושות' מה שכן אני מעוניין שהמחשב יהיה שקט מהיר ועצבני וכל זה בתקרה של 3500 שקלים תודה לכל הנוגעים בדבר

• 6 תגובות
    • 700 צפיות
  19. שלום לכל העוזרים אני מעוניין כבר מחר לקנות מחשב ולכן מבקש את דעתכם וביקרת לגבי מפרט שבניתי על סמך מידע ברשת 1. מה התקציב המקסימאלי? 5300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.DOOM,DARK SOULS 3,WATCH DOGS 2,PREY,FARCRY PRIMAL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080…

• 6 תגובות
    • 930 צפיות
  20. Started by Hillit Wahlberg,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, עבודה משרדית, צפייה ב-HD, הורדות. לא גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 (יישב עם הממיר ויחובר לטלוויזיה) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן למערכת…

• 6 תגובות
    • 609 צפיות
  21. אז ככה אחרי יותר מחודשיים של בירורים זה המחשב שבגיע אלי (ויעבור שינויים כמו הוספת הכוננים האופטיים שכבר יש לי, הוספת שתי קתודות והחלפת המאווררים): E6300 945P-S3 Supertalent 1024 DC (512X2) 667 CL3+Heat Sink Sapphire X1950Pro 256MB Samsung 160GB SATA2 8MB Sunbeam Transformer Black Hec 400TRT וזהו. מה אתם אומרים? סה"כ 4560 ש"ח.

• 6 תגובות
    • 754 צפיות
  22. אחי זקוק למחשב נייד ללימודים (עבודה משרדית) ומשחקים קלים. המחשב יקנה בארהב. הסוללה צריכה להיות חזקה 3 שעות לפחות, רצוי כמה שיותר. גודל המסך מינימום 13 אינץ, לא משנה רחב או לא, רצוי לא מבריק אך גם מבריק זה בסדר. משקל לא מעל 3 קילו רוצוי פחות. חייב להיות אפשרות הרחבה לאחריות בין לאומית כדי לתקן בארץ במקרה של תקלה לא להתייחס למכס במחיר. תודה מראש ערן. ערכתי את התקציב מחדש לאחר שבדקתי מחירים

• 6 תגובות
    • 723 צפיות
  23. אז ככה, אני צריך מפרט עד 2.5K (אם אפשר בפחות זה יהיה נהדר, למרות שקשה לי להאמין) למשחקים, גלישה והורדות בשביל ידידה. אני ניסיתי להרכיב מפרט ותכף אראה אותו אבל הוא לא משהו בכלל למשחקים אז חשבתי לבקש עזרה מהמומחים יותר במפרטים. קודם כל השאלון מהסטיקי- תקציב- 2.5K, אם אפשר בפחות זה טוב. מטרות המחשב- בעיקר משחקים, גלישה, הורדות. בקיצור רגיל כזה, אבל בעיקר משחקים. ציוד היקפי- רק רמקולים, עדיף של 2.1 האם יש דבר ספציפי שלא צריך- לא, שיהיה צורב DVD, אין צורך ביותר מעל. העדפה לחלק או חנות- מחשב מבוסס AMD, השאר סומך עליכם. האם נושא הקירור והעיצוב חשוב- שיהיה מקורר ברמה סבירה ולא יהפוך לתנור אחרי שעתיים משחק... מערכת הפעלה חוקית או הרכבה- לא, אני דואג לזה. צרכים מיוחדים- ל…

• 6 תגובות
    • 746 צפיות
  24. Started by Hellcat,

Prossesor: AMD Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE Motherboard: ABIT KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II Memory: 1024MB DDR-RAM (512MB*2) Storage:WD 160GB 7200RPM 8Mb Buffer SATA II Maxtor 40GB IDE 7200MB (for storage) Graphics Card: Sapphire Radeon X800GTO² Limited Edition 256MB 256Bit 16 PipeLines DVD Burner: LG GSA-4120B Floppy etc. Power Supplier: Enermax 485W EG495P-VE FMA 20/24Pin Power Supply Case: ANTEC PlusView 1000 AMG Metallic Gray SOHO File Server Mouse: Logitech MX1000 Around 9 Fans זה המפרט שלי. מה אתם חושבים עליו? אני בדרך כלל משחק משחקי מחשב או עושה עבודות גרפיות...

• 6 תגובות
    • 900 צפיות
  25. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1804 לוח אם: ASUS P5B DELUXE ¤1132 מסך: VIEWSONIC 19" VX922 2ms DVI ¤1932 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTX TDH 768MB GDDR3 384 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤3685 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA150 ¤593 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H10N DOUBLE LAYERED X16- BULK ¤206 זיכרון: GEIL 2048MB (1024MB X2) DDR2 ULTRA 800MHz DUAL CHANNEL KIT WITH COOLING CL-4-4-4-12 ¤2077 מארז: THERMALTAKE SOPRANO BLACK MIDDLE TOWER CASE SERIES VB1000BNS w 400W THERMALTAKE PSU ¤641 מחיר סופי לאחר הנחה: ¤11876 (שווי ההנחה: ¤194) עכשיו השאלות שלי הן כאלה: 1. האם אני צריך קירור נוסף למחשב? 2. …

• 6 תגובות
    • 654 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.