עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by norco,

אממ אז ככה, אני דיי חדש בסוגיית הלפטופים. אמרתי לעצמי אני יסתכל מה יש בשוק ואני יבחר...אבל המבחר כל כך גדול ויש כל כך הרבה חתכי שוק שזה בלבל אותי. בכל מקרה הנה הדרישות שלי: 1 ) אני מחפש מחשב שיהיה 14" - זו התפשרות בין גודל לבין קומפקטיות... 13 ניראה לי קטן מידי ו-15 כבד ומגושם מידי 2 ) השימוש העיקרי הוא לימודים - אני מריץ עליו תוכנות כמו matlab וdsp ועוד תוכנות יחסית "כבדות" למיניהן. אני מעוניין שבמידה ויש לי תוכנה או שתיים כאלו פועלות אני יוכל במקביל לעבוד על מסמכי pdf, word, excell וגם לגלוש במספר דפי אינטרנט ושזה יהיה ללא תקיעות. הכיוון שלי הוא מעבד i5 3 ) זכרון - אני מעדיף 4gb. - עקב המפורט סעיף קודם. 4 ) כרטיס מסך לא מעניין אותי - מצידי שיהיה הbuilt in של intel.…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. הי, אני מחפש המלצה לקניית לפטופ בארה"ב, במחיר של עד כ-700$ (ללא מיסים), כאשר היעוד העיקרי הוא לתכנות. שימושים: [list type=decimal] [*] תכנות. [*] גלישה. [*] מוזיקה ווידאו (לא דווקא HD). דרישות: [list type=decimal] [*] אמינות. [*] אחריות בינלאומית - לפי מה שקראתי במדריך ליבוא אישי מארה"ב: עדיף טושיבה, לנובו זה תלוי בדגם ואסוס בסימן שאלה, אבל אשמח לשמוע אם יש עדכון בנוגע לחברה אחרת. [*] זיכרון 4GB , וכמובן עדיפות ל-64Bit. [*] גודל הדיסק הקשיח לא חשוב (אני מניח שגם ככה המינימום הוא כ-250GB). [*] גודל מסך אידיאלי 13-14 אינצ'ים. [*] משקל נמוך (עדיף מתחת ל-2 ק"ג). [*] עדיפות למסך לא מבריק, אבל להבנתי אין מבחר גדול של מחשבים כאלה. לא צ…

• 1 תגובה
    • 797 צפיות
  3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5 אלף. מתאפשרת חריגה לצורך שיפור הנוחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הלפטופ ישומש ללימודי הנדסת מכונות וכל מה שזה כולל, אני לא בטוח באילו תוכנות אני אצטרך להשתמש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? המחשב יהיה בשימוש בכיתה עם אנשים נוספים, חשוב שקט אבל אפשר לוותר על השקט בשביל שיעמוד בדרישות האחרות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ל…

4. הלפטופ ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, צפייה בתמונות, שמיעת מוזיקה ומעט WORD, אשמח להמלצה, ובנוסף לדעתכם בנוגע לסמסונג RV511 חשובה אחריות לפחות לשלוש שנים, יריץ Windows 8, לכן לא פחות מ 2GB זכרון, דיסק קשיח מספיק גם 500GB, גודל מסך סביב ה "15. תודה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by scheinerman,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 דולר - לפטופ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים משרדיים ופוטושופ וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גדול מסך באזור ה15 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 3 תגובות
    • 951 צפיות
  6. שלום, אני נמצא כרגע בארה"ב למשך מספר ימים, אני מבקש המלצה ללפטופ בתקציב של בסביבות עד 1500$. הדרישות שלי: -מסך 13.3" -קל משקל (אזור 1.4 ק"ג ומטה) -מהיר ביותר (חשוב. הלפטופ ישמש בעיקר לעבודה עם מספר יישומים במקביל ועשרות דפי דפדפנים פתוחים, אך לא למשחקי מחשב) -מקלדת נוחה, ושתתאים מבחינת מקשים לאלו שיש בארץ (ZXCV, QWERTY) -שלא יתחמם בשום אזור, גם בעבודה ממושכת -איכות סאונד טובה -דיסק קשיח של 500GB, רצוי SSD גם אם אצטרך לקנות בנפרד. -זמן סוללה סביר -מסך מט, שיהיה ניתן לעבודה בשמש אם יש צורך -זכרון של לפחות 8GB -הבנתי שעדיף רזולוציה גבוהה של 1920 - רצוי 3 פורטים של USB, הרי ברגע שאני מחבר עכבר אלחוטי, אם יש רק שניים יישארו רק אחד וזה לא מספיק לדעתי. -רצוי שתהיה אחריות תקפה …

7. היי חברים אודה לעזרתכם, יש לי מחשב נייח שנקנה לא מזמן במיוחד לעבודה על תוכנות 3D כמו REVIT, LUMION, 3DSMAX, SKETCHUP ועריכה כמו פוטושופ ואילוסטרייטור, להלן המפרט : לוח אם: Asus z370-p מעבד: intel core i7-8700K 3.7 ghz זכרון: GB16 DDR4 דיסק קשיח: KINGSTONE 250 GB SSD Hdd-WD 1tb כרטיס מסך: NVIDIA GEFORCE GTX 1070 ti אני מחפש מחשב נייד שיוכל לתמוך כלפטופ משני כשאני מחוץ לבית (לא לרינדורים אבל לעבודה שוטפת על תוכנות)., אני יודע שהתקציב לנייד לא גבוה אבל אין לי בעיה להוריד במעבד או זיכרון אם אינם חשובים לייעוד המחשב. אלו מחשבים שחשבתי שאולי יתאימו: 1. \h…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. היי חברים כבר כמה שנים שאני רשום לאתר ומקבל וקורא כתבות שמגיעות אליי במייל אך מעולם לא היה לי הצורך לכתוב כאן , אם ככה יש מצב שזאת הודעה ראשונה או בין הבודדות שכתבתי. בעקרון אני איש של מוצרי Intel , אי שם בעברי המעט רחוק עבדתי בחברת IT קטנה בראש העין עוד לפני ש KSP או IVORY הגיחו אל חיינו , כשעוד דיסקים של 80GB היו נחשבים חדשים, 40 מחשבים ביום למשך 6 שנים , בספירה קלה הרכבה של 70500 מחשבים. היום אני עוסק בתחום השרתים והתרחקתי מכל תחום הגיימינג וזאת עם מחשב מלפני 14 שנה . גם לסנדלר נמאס להיות יחף ולכן החלטתי להתייעץ עם בעלי ידע לגבי מחשב שמיועד לגיימינג , מעבדות vmware , ובעיקר VR. מקסימום הוצאה עד 8K (לא מאילת אבל …

• 0 תגובות
    • 969 צפיות
  9. Started by tzahi20,

מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה בסיסית עם תוכנת השרטוט SOLIDWORKS סרטים 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP, IVORY 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עכשיו

10. Started by DIPSET,

שלום, אני נמצא כרגע בארה"ב למשך מספר ימים, אני מבקש המלצה ללפטופ בתקציב של בסביבות עד 1500$. הדרישות שלי: -מסך 13.3" -קל משקל (אזור 1.4 ק"ג ומטה) -מהיר ביותר (חשוב. הלפטופ ישמש בעיקר לעבודה עם מספר יישומים במקביל ועשרות דפי דפדפנים פתוחים, אך לא למשחקי מחשב) -מקלדת נוחה, ושתתאים מבחינת מקשים לאלו שיש בארץ (ZXCV, QWERTY) -שלא יתחמם בשום אזור, גם בעבודה ממושכת -איכות סאונד טובה -דיסק קשיח של 500GB, רצוי SSD גם אם אצטרך לקנות בנפרד. -זמן סוללה סביר -מסך מט, שיהיה ניתן לעבודה בשמש אם יש צורך -זכרון של לפחות 8GB -הבנתי שעדיף רזולוציה גבוהה של 1920 - רצוי 3 פורטים של USB, הרי ברגע שאני מחבר עכבר אלחוטי, אם יש רק שניים יישארו רק אחד וזה לא מספיק לדעתי. -רצוי שתהיה אחריות תקפה …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. צריך להיות חלונות7 64 ביט ו 8 GB זיכרון (?-זה מה שאמרו לי) , המחשב ישמש לעיבוד תמונות,פוטושופ \תוכנות דומות ואולי בהמשך לעריכת וידאו,פחות להצגה במחשב חשבתי על הדל N4030 ולהרחיב זיכרון http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9163&perur=4 אשמח לקבל את הדיעה עליו או המלצה על מחשב אחר מתאים תודה

12. ברשותי כיום טלוויזיה CRT 29 אינץ (בעתיד LCD) ישמש לצפיה בסרטים ולגלישה הייתי רוצה שהמפרט יכלול שלט רחוק ואם אפשר מארז קטן שכן הסלון עמוס וכרטיס רשת אלחוטי להעברת תכנים למחשב תודה רבה (אגב מה זה המכשיר נגן מולטימדיה אלחוטי D-LINK DSM-320)

• 8 תגובות
    • 692 צפיות
  13. Started by mei,

היי אנשים, אשמח לקבל המלצה למחשב בסדר גודל של עד 3.5K שמסוגל להריץ Adobe Illustrator , Photoshop. תודה !

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. אפשר למתוח טיפה את התקציב אם זה שווה. המחשב לא מיועד להיות נייד מידי. רוב הזמן יהיה בבית. תודה.

• 0 תגובות
    • 597 צפיות
  15. Started by itamarz_,

המלצה למחשב "שקט" 5000 ש"ח לא כולל מסך. 2GB זיכרון פנימי. דיסק קשיח 250GB מינימום. כרטיס מסך ללא מאוורר. ובכלל מינימום של מאווררים תודה רבה

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  16. אני רוצה את המקסימום הנכון כדי להפעיל את המשחק בצורה חלקה. כמו תמיד התקציב קצת מוגבל. אודה לעזרתכם

• 3 תגובות
    • 936 צפיות
  17. שלום לכולם, מבקש המלצה למחשב עד 2K כולל מסך. מחשב שישמש בעיקר לאינטרנט,סרטים והורדות, אבל גם קצת משחקים בסיסיים. ויש גם עדיפות למארז שקט. אפשר לחרוג קצת מהתקציב, אבל התקציב צריך לכלול בתוכו מסך. חנות באיזור ר"ג והסביבה- עדיף. למישהו יש המלצות ? תודה,

• 3 תגובות
    • 582 צפיות
  18. שלום, אני מבקש המלצה למחשב שיכלול הכל חוץ ממעבד אותו אני אוסיף לבד. ככל הנראה המעבד שאני אקנה יהיה I7-930 (יש אפשרות גם לQ9650). ואני צריך לקנות בארץ את שאר הרכיבים כולל הרכבה. מה הייתם ממליצים לקנות עד כ2500 שקל (לא כולל המעבד - יש אפשרות טיפה לחרוג) עיקר השימוש הוא אינטרנט ואופיס אבל אני רוצה שיהיה אפשר לשדרג אותו למשחק בעתיד בלי יותר מדי בעיות (רק כרטיס מסך). המסך שאני משתמש בו הוא DELL 2209. ואני מעדיף שיהיו יציאות USB 3.0. אשמח לקבל המלצות למה כדאי איזה מעבד לבחור ואיזה רכיבים לקנות תודה!

• 2 תגובות
    • 529 צפיות
  19. שלום לכולם, בחודשיים הקרובים (תלות בנתב"ג) אני עומד לעבור מטעם מקום העבודה למאוריציוס. מלבד המחשב הנייד שלי (של מקום העבודה) אני רוצה לקחת איתי מחשב (נייח מיני או נייד) לשימושים פרטיים - סרטים, סדרות וגיימינג "קל" (1440P - משחקי באטלפילד לדוג'). התקציב הוא כ-10K (ש"ח) עם אפשרות לחרוג במידה והתועלת שווה את העלות. אין צורך בציוד היקפי, אין צורך במערכת הפעלה ולא באופיס. מבחינת רכיבים, עדיף שהמחשב יהיה עם כמה שפחות חלקים "נעים" למרות שהמחשב יעלה איתי למטוס ושיהיה WIFI מובנה. חשוב לי שיהיה מחשב אמין (עד כמה שאפשר) מאחר ומימוש אחריות יהיה קצת בעייתי ולקנות במאוריציוס פחות רלוונטי בגלל היצע נמוך ומחירים גבוהים. דוגמה למחשב מיני שעלה כאופציה הוא…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. שלום. אני צריך מחשב (רק קופסה ללא שום ציוד מסביב) לשימוש של: גלישה באינטרנט צפיה בסרטים וסדרות גם בFHD 1080 צריך לתחבר למסך FHD 42 עם HDMI לDVI שיהיה מחומרה איכותית. רוצים להוציא בסביבות 3000שח (אפשר לחרוג אם הסכום לא מספיק ואפשר גם לחסוך אם המחשב מספיק לכל השימושים) מפרט מאחת החנויות בחיפה (KSP, נעה מחשבים, פנדה) איפה שיוצא סה"כ הכי זול. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 545 צפיות
  21. Started by Warchief,

היי אני מחפש עבור חבר המלצה למחשב All in one (מקווה שזה המינוח הנכון), הכוונה שלי היא למחשב שהוא בעצם רק מסך סגנון iMac רק PC.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מעט מאוד פוטושופ ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - עבודה משרדית, אופיס וגלישה באינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by tsukivi,

שלום חברים, נפלה אצלי ההבנה שבלית ברירה המחשב בן ה-8 שלי צריך לעבור ולשמש כ-HTPC בסלון.. אודה לעזרתכם בחיפוש המפרט הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל זה התקציב כולל הכל.. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בקטנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תוכנות תלת מימד, זה מכסה גם שימוש משרדי וצפיה ב-HD אני מאמין א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר בsketchup כולל ביצוע רינדורים (מבוססי CPU, מכאן שרצוי מעבד i7) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, …

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. המחשב מיועד לסרטים HD 720 1080 ולגלישה. (יש בבית ראוטר אלחוטי וטלוויזיה FULL HD 42) חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט במיוחד. תודה מראש על העזרה!

• 1 תגובה
    • 626 צפיות
  24. שלום לכולם. אני מבקש המלצה על מפרט מחשב לסלון. ניסיתי לחפש לבד ואני קצת מבולבל מהאפשרויות. אני מעוניין במחשב בעיקר למוזיקה וסרטים שיחובר לטלויזיית LCD ע"י קאבל HDMI. משהו במחיר נמוך כמה שאפשר (אבל איכותי- מקסימום נוסיף קצת). חשוב לי שיהיה שקט. מעוניין לגלוש דרכו גם באינטרנט. כמו כן שאלה- האם אני מחבר את הרמקולים ישירות למחשב או יש לחבר לרסיבר ומהרסיבר לטלוויזיה? חשוב לי שתהיה איכות שמע ממש טובה אז זה די חשוב (לשמע DOLBY 5.1, האם צריך כרטיס קול נפרד?). האם אני צריך כרטיס מסך נפרד לאיכות HD או שמספיק לוח אם עם חיבור HDMI? חשוב לי שיהיה שקט מאוד, וקריר. כמו כן אם יש המלצה למעבד של אינטל (core 2 due) אני אשמח כי יש לי הנחה עליהם. כנראה שאשתמש במערכת הפעלה XP. אם אפשר חלקים…

• 8 תגובות
    • 619 צפיות
  25. Started by d10,

שלום לכולם, ברצוני לקנות מחשב mini pc לשימוש ביתי. ראיתי שניתן להזמין מחשב כזה מחו"ל במחיר הגיוני. הבעיה שיש מבחר גדול של מחשבים כאלה עם חומרה שונה. איזה יצרן ואיזה הרכב של חומרה עדיף לי לבחור? הבנתי שמבחינת החומרה הכי חשוב זה לבחור מעבד. כי זיכרון פנימי ואחסון פשוט בוחרים מבחינת הגודל בלי להתעמק במי היצרן שלהם, כי המחשבים באים כבר מורכבים. המחשב מיועד לשימוש ביתי רגיל אבל אני מעדיף מחשב שלא יהיה הכי פשוט אלה קצת מעבר ביכולתיו שיספיק לדברים יותר חריגים בעתיד וגם שיחזיק יותר זמן.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.