עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by evy,

שלום אני מעוניין ברכישת מחשב נייד במחיר של עד 4000 שח המתאים לשימוש כללי, אינטרנט, Office, סרטים, מוזיקה ולפעמים עריכת תמונות (חובבני) ב lightroom. דרישות: מסך 15.6 , נפח אחסון 512 לפחות, אחריות 3 שנים, עדיפות ל 16gb זיכרון, כולל מערכת הפעלה. ראיתי את ארבעת הדגמים האלו, אשמח להמלצותיכם: https://ksp.co.il/m/uin/66233?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/66404?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/62745?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/74248?ref=select בדגמים של אסוס ולנובו נדרשת הרחבת האחריות ל 3 שנים ככה שאני לוקח את זה בחשבון.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. ASUS ZenBook 14 - UX431FA-ES74 Ultra Thin & Light Laptop, 4-Way NanoEdge 14” Full HD, Intel Core i7-8565U, 8GB LPDDR3 RAM, 512GB NVMe PCIe SSD, Wi-Fi 5, Windows 10, Silver Blue, יוצא 3200 (כולל ה500 ש"ח של המיסים) וזה המחשב בKSP שעולה 3400 ההבדלים העיקריים זה - -באמזון 512 SSD, לעומת 256 בKSP -מעבד i7-8565 באמאזון, לעומת i5-10210U בKSP זה לפחות ההבדלים שאני הצלחתי לזהות. מאיפה כדאי לקנות? https://ksp.co.il/?select=.7272.&kg=&list=1&sort=1&glist=1&uin=76728&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. שלום רב ותודה לעוזרים. מבקש המלצה למחשב נייד לאדרכלית אוטקאד דו מימד. קנייה מתוכננת עד מחר 2/12 תקציב כ5000 אין צורך לנצל, רק כמה שצריך בשביל הדרישות. (אם יש צורך בחריגה פתוח להצעות) אין חשיבות למשקל ולבטריה, (ישמש כנייח, אבל אל תציעו נייח בבקשה) דרישה שישרת בצורה החזקה והמהירה ביותר. מסך רצוי 17.3 אלא אם יש בחירה משמעותית הרבה יותר משתלמת ב 15.6 כרגע המועמד המוביל , עד מחר ב4750, האם הבחירה נכונה? https://ksp.co.il/?select=.268..271..159..413..5274..447..442.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=68325&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= @napoleon45 אשמח…

4. אני מעונין לרכוש עבורי מחשב נייח לעבודה בידור וגימינג שיחזיק אותי ל 3-4 שניים ממבצעי אמזון בסיבר מנדי. לא רוצה את הדברים הכי חדשים אבל רוצה שהמחשב יחזיק אותי ויהיה ניתן לשדרוג התקציב 1000 דולר אבל ניתן לחרוג המטרה היא לנצל את המבצעים התוכנית הייתה לעשות את הרכשה הזו בסוף 2020 אבל אם קצת עזרה שלכם ובמידה וזה משתלם אולי אעשה זאת השנה המטרה היא לקנות את כל החלקים ואז לעשות את ההרכבה בארץ תודה.

• 0 תגובות
    • 725 צפיות
  5. Started by 10ziv,

שלום חברים, אני מעוניין אחרי 8 שנים בערך לשדרג את המחשב שלי . המפרט שלי כיום הוא: i5 2500k 16gb gtx 980 ti קירור mugen 3 256sdd+1tb seasonic 750w (לא זוכר בדיוק את הדגם) מארז haf 932 בגדול אני רוצה לשדרג את המעבד,לוח אם וקירור. זיכרונות חבר מביא לי, SSD גם לא צריך,ספק כח מספיק לי ולגבי מארז אני עדיין לא בטוח כי בגדול הוא טוב אבל הוא בלי פילטרים בכלל והוא ממש מושך אבק:D כן הייתי רוצה לבדוק גם מארז טוב שתציעו לי, או שכן כדאי להשאר איתו? המחשב יהיה בשביל משחקים. תודה. בכל מקרה אני מוסיף את השאלון שאתם מבקשים: . מה התקציב…

6. Started by shlomia,

מחפש לרכוש לבן 12 מחשב למשחקים. המטרה - מחשב שיחזיק לפחות לשלוש שנים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. חריגה רק אם יש בעיה במפרט או שלא עומד במטרה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וקצת עבודות בית ספר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כרגע. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חובה אבל כמובן ששקט יותר זה מבורך. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו ה…

7. אני סטונדט להנדסה מכונות עובד הרבה עם סוליד ובעתיד עם מאטלב. הזמנתי מחשב ואני פתאום לא בטוח שהוא מפסיק חזק בגלל הכרטיס מסך השאלה אם הוא מספיק חזק לדרישות שלי או שצריך לבטל את ההזמנה ולהחליף לאותו מחשב עם כרטיס מסך חזק יותר כמו MX 230 או שאולי לחפש מחשב אחר תודה רבה https://ksp.co.il/?select=.268..271..159..211..2185..5274..5156..442.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=75228&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= זה המחשב שהמזנתי

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום חבריי המלומדים, אני מקווה שלא עברתי או אעבור על אף אחד מחוקי הפורום. אתחיל מזה שאני סטודנטית בבצלאל שנה א' באמנות ולא נדרש ממני אבל אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד. אני לא מבינה בכלל בנושא הזה אז אני באמת מבקשת עזרה... חשוב לי שהמחשב ישמש אותי לטווח ארוך של לפחות 4 שנים, שיהיה מסוגל להחזיק את תוכנות אדובי ושאוכל לחבר לו פד איור. בגדול אני רק לומדת כרגע לעבוד על התוכנות אבל אני לא רוצה להיות מוגבלת מבחינת המחשב שלי. מעדיפה שהוא יהיה מסוגל לעמוד בהכל בגבורה מבלי שבשנה ג' אצטרך להחליף אותו ומצד שני אין לי צורך במחשב הטוב ביותר בשוק כי האמנות שלי לא מתבצעת אך ורק במחשב וחבל לי על הכסף. כסף- תקציב לא יותר מ5,000 ש"ח וגם זה נשמע לי מופרז אבל שוב…

9. Started by Vikvik,

שמעתי הרבה על השירות הטוב של Dell. אם זה מעניין מישהו, תקראו לתגובות של אנשים שנתקלו בשירות זה . אני בהלם! https://amp.spot.im/production.html?spot_im_highlight_immediate=true&spotId=sp_bCM1sWqH&postId=Dell#amp=1

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. היי מה עדיף מבחינת תועלת ועלות ? 1. https://www.newegg.com/global/il-en/obsidian-black-acer-nitro-7-an715-51-73bu-gaming-entertainment/p/N82E16834316724?item=N82E16834316724&source=region&nm_mc=knc-googleiladwords-global-pc&cm_mmc=knc-googleiladwords-global-pc-_-pla-_-gaming+laptops-_-N82E16834316724&gclid=CjwKCAiA5o3vBRBUEiwA9PVzasWfBlzonK-yEBN6DoZUFpwbPiUGnbmz9e-ojhbu55O8CGjA_gExOBoCX1oQAvD_BwE 2.https://www.newegg.com/global/il-en/black-msi-gl-series-gl73-9rcx-029-gaming-entertainment/p/N82E16834155244?Item=N82E16834155244 3.https://www.intel.com/content/www/us/en/products/devices-systems/laptops/gaming-media-laptops/msi-gamin…

11. Started by captaincaveman,

אז הגיע הזמן למחשב חדש. למעט מעבד חדש שיצא (3950x) ואולי (גדול) כרטיסים גרפיים חדשים של AMD, לא אמורות להיות הפתעות בזמן הקרוב. ולכן אין הרבה סיבות לא לבנות את המפרט כבר עכשיו ולנסות לדוג מציאות לכשיצוצו. אז הכיוון הוא כזה: 3950X, לוח אם 570x, זיכרון מהיר (נגיד 3200 בתזמונים נמוכים) בנפח 32gb כרטיס מסך הכי חזק שיש שהוא לא titan, איחסון מהיר בנפח מספיק גדול למשחקים - נגיד 2TB. לגבי קירור, אלך על קירור מים כמובן ולכן לוח האם והכרטיס המסך צריכים להיות כאלה שיש להם בלוק. מארז לא כזה משנה לי, אבל צריך להיות מספיק מרווח לקירור מים ולסה״כ 600mm של רדיאטורים. ציוד היקפי לא צריך. השימוש הוא גיימינג עם עבודה מהצד (קימפול, מכונות וירטואליות וכו׳). …

12. היי כולם, לפני שאני קונה את המפרט הבא, אשמח להתייעץ איתכם אם כדאי לשנות משהו (ואם כן למה). אני מתכנן להעביר ספק כוח מהמחשב הישן שלי (S12G-650 SSR-650RT) ולכן לא נכלל במפרט זה (הוא בן 5 שניפ, האם יש צורך לשקול בספק חדש במידה והוא עדיין תקין ופעיל?). אני מעדיף שילוב של מעבד אינטל + כרטיס NVIDIA בעקבות ניסיון רע עם AMD וצורכי עבודה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10k ניתן לחרוג עד 12k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כגון witcher 3,Assassins creed odyssey', Far Cry. תכנות בעיקר עם VS, צורך בהרצת מכונה וירטואלית לצרכי עבודה (סביבת לינו…

13. שלום ותודה מראש! אני מעוניין להרכיב מחשב שישמש גם לעריכת וידאו/תמונה (פרמייר+פוטושופ) וגם למשחקים. לא אכפת לי מיופי או "מגניב" - המחשב הולך לשבת בפינה בחדר... כן חשוב לי מאוד: שקט (שונא מאווררים מרעישים) ואמינות לאורך זמן. מחיר: 4000 שח, אלא אם יש סיבה ממש טובה לדעתכם להעלות קצת. אגב, האם יש מבצעים ייחודיים בבלאקפריידי שנוגעים למחשבים נייחים ששווה להלחץ ולקנות את המחשב במיידי? תודה רבה ! חגי

14. Started by AlphaML,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב עד 6500, חריגה עד 7 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש בידי ספק antec hcg650w gold אם יש צורך לרכוש חדש ארכוש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שלא יהיה צפוף מדי או גדול מדי, rgb יתקבל בברכה 7. האם האם יש צורך לכלול …

15. מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 1600X AM4 Box - מבצע בלאק פריידי בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪ 331 לוחות אם: Gigabyte B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 282 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 8G 3000 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1D3000C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 152 מארזים: IPPON Case Thunder 2 Black/White + ANTEC PSU 550W NEO ECO MODULAR 80+ Bulk With New PC Only! כמות: 1 - מחיר: ₪ 339 כונני SSD: Samsung SSD 256GB SM961 M.2 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 208 כרטיסי מסך: Palit GTX1650 StormX OC 4G GDDR5 128bit כמות: 1 - מחיר: ₪ 698 הרכבת מחשב: הרכבת כסף (חינם!…

16. שלום חברים, אחרי שראיתי כל מיני הצעות למפרטים בנושאים אחרים כאן בפורום הרכבתי מפרט שאני חושב שהכי מתאים לי במסגרת התקציב. אני צריך חוות דעת סופית לגבי המפרט לפני הקנייה בעיקר לגבי 2 דברים שאני מתלבט לגביהם. 1. SSD האם שווה להוסיף 100-150 שקל ולהחליף את מה שבחרתי באחד מהכוננים האלה ? (פשוט ראיתי שהם גם מאוד מומלצים) ADATA XPG SX8200 במחיר של 659. Samsung 860 EVO במחיר של 600. 2.מארז חשוב לי מאוד שהמארז יהיה שקט יחסי מאוורר,מרווח ונגיש לניקוי אבק (מצטבר אצלי המון). האם ה-P8 מספיק לזה ? לא מפריע לי למתוח עוד קצת את התקציב אם יש מארז שממש יותר מומלץ. ושאלה נוספת לא צריך קירור למעבד ? לא מתוכנן OC. המחשב מיועד לש…

17. Started by Wunderbar,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא עד כ-4,000 ש"ח עם חריגה עד 500 ש"ח מעל לתקציב זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות, גיימינג (לא חובה את המשחקים הכי חדשים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף כמה שיותר שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ארצה להתקין …

18. אני צריך מחשב לתוכנות כמו - פוטושופ, פרמייר ואפטר אפקטס. חשבתי על המחשב הזה באמזון, על פניו נראה מצוין, אבל אני לא מכיר את המעבד. https://www.amazon.com/-/he/dp/B07TXFG6R8/ref=sr_1_5?qid=1575011377&refinements=p_n_feature_five_browse-bin%3A13580788011%2Cp_n_condition-type%3A2224371011%2Cp_36%3A-80000&rnid=2421885011&s=computers-intl-ship&sr=1-5 מה דעתכם? יש לכם המלצות אחרות? תודה

• 5 תגובות
    • 846 צפיות
  19. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח עד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי תיכנות + משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? וינדוס 8. האם…

• 0 תגובות
    • 723 צפיות
  20. אני נמצא כרגע בארה"ב ובקרוב אחזור לארץ, אני רוצה לנצל את זה כדי להזמין את רוב החלקים למחשב מכאן למעט מארז ומסך. בניתי מפרט מחשב לפי מה שאני מכיר ויודע אבל הידע שלי הוא מאוד בסיסי ואשמח לקבל עזרה אם צריך לעשות שינויים ומה אתם חושבים והאם בכלל אתם מכירים מקום שאני יכול להזמין מפרט דומה בארץ במחיר דומה (לא אילת כמובן..) המטרה שלי היא מחשב בעיקר לגיימינג אבל גם לתוכנות עריכה כמו פוטושופ או פינקל סטודיו וכמובן לשמור לעצמי את היכולת שדרוג בעוד כמה שנים ולא להחליף את הכל מעבד: AMD Ryzen 7 3700X 8-Core, 16-Thread Unlocked Desktop Processor with Wraith Prism LED Cooler מחיר: 1,041 ש"ח https://www.amazon.com/gp/product/B07SXMZLPK/ref=ox_sc_act_title_6?smid=ATVPDKIKX0DER&am…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. היי, רוצה ליצור מערכת מחשב להשמעת מוזיקה וסרטונים. *אין צורך בחיבור לטלוויזיה, נטפליקס או סטרימינג אחר. כן לאינטרנט*. מאפייני המערכת: * נפח דיסק גדול (לפחות טרה) * חיבור קבוע לחשמל * מסך לא מדי גדול - עד 14" * מראה סביר - הולך לשבת על מדף בסלון * מחיר זול * קישוריות: USB, 3.5 mm, HDMI יש כמה אפשרויות: 1. להגדיל דיסק קשיח למחשב נייד איטי וישן (טושיבה 660-115) ולהשתמש בו. החסרונות: כיום המחשב נורא איטי. לא יודע אם החלפה ל SSD בהכרח תפתור את הבעיה. בנוסף, עוד לא מצאתי תשובה חד משמעית האם חיבור נייד לחשמל קבוע זה טוב או רע. 2. טאבלט טוב מחובר לדיסק חיצוני. חסרונות: אותה שאלה על חיבור קבוע לחשמל. בנוסף, במק…

22. Started by godis,

שלום חברים, הלנובו YOGA 3 14 שלי מתחיל להתעייף קצת. אני רוצה לקנות מחשב חדש עכשיו כשיש הרבה מבצעים, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת מחשב חדש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ניתן לחרוג אם יש משהו משתלם. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, תכנות ארדואינו, קצת פוטושופ וסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודל…

• 16 תגובות
    • 3.3k צפיות
  23. Started by Tal13,

שלום לכולם! לאחר תקלה בלוח האם במחשב הישן שלי (בן 6) אני חושב לקנות מחשב חדש. השימוש שלי במחשב הוא בעיקר משחקי רשת (CSGO, PUBG, THE CREW2 ועוד) וחשוב לציין שחלק מהמשחקים האלה המחשב הישן היה מריץ על ההגדרות הכי נמוכות שיש וגם זה בקושי. בנוסף יכול להיות שבהמשך ארכוש משחקים חדשים יותר ככה שחשוב שאם כבר אני קונה מחשב חדש הוא יוכל להריץ את רוב המשחקים העדכניים אך מצד שני גם לא רוצה להשתגע כרגע עם סכום ההשקעה. התקציב שלי הוא בין 3000-4000 כשהמטרה לחסוך כמה שיותר. בניתי מפרט בTMS ורציתי להתייעץ עם המומחים פה מה הם חושבים לגביי המחשב הזה- https://www.tms.co.il/83563 אני גם מוסיף כרטיס SSD 480 GB חדש שיש ברשותי. בנוסף חשוב לציין שב…

• 3 תגובות
    • 638 צפיות
  24. Started by Majh,

שלום לכולם, אחרי.. שמונה שנים נראה לי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, שמתאים לדור החדש של המשחקים בלי לשחק כל הזמן על הגדרות נמוכות וגם שיחזיק לי שוב את הכמה שנים. אולי גם מסך אם כבר אני משקיע בכרטיס נורמלי מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000, אפשר לחרוג אם יש טעם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושלל עבודות אחרות, זניחות מבחינת עיבוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 1440 ורמקולים 2.1 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב יח…

25. שלום! אז המחשב הנוכחי שלי שרף 3 כרטיסי מסך ועכשיו נראה שגם את הכרטיס מסך המובנה של המעבד /: (אם למישהו יש מושג למה זה יכול לקרות אשמח לדעת) אז אין אופציה אחרת והגיע הזמן לרכוש מחשב חדש. הרכבתי מפרט כלשהו ואשמח לחוות דעת עליו ועל מספר שאלות שיש לי. השאלות שלי: 1. הייתה לי התלבטות בכרטיס מסך בין GTX1660 Super ל RTX2060, אני חושב שאקח את הRTX אבל עדיין יש לי שאלה. ראיתי שבפלונטר הGTX עם Duel Fan של GALAX עולה 50 שקל פחות מהSingle Fan של Gainward עבור אותו דגם. רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע, סתם קביעת מחירים שרירותית של המותג או שיש עניין של ביצועים מאחורי זה? כי בכללי לא עדיף 2 מאווררים על אחד ושה2 יותר זולים אז בכלל? …

דיונים חדשים בפורומים