ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,339 דיונים בפורום זה
-
היי כולם, לפני שאני קונה את המפרט הבא, אשמח להתייעץ איתכם אם כדאי לשנות משהו (ואם כן למה). אני מתכנן להעביר ספק כוח מהמחשב הישן שלי (S12G-650 SSR-650RT) ולכן לא נכלל במפרט זה (הוא בן 5 שניפ, האם יש צורך לשקול בספק חדש במידה והוא עדיין תקין ופעיל?). אני מעדיף שילוב של מעבד אינטל + כרטיס NVIDIA בעקבות ניסיון רע עם AMD וצורכי עבודה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10k ניתן לחרוג עד 12k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כגון witcher 3,Assassins creed odyssey', Far Cry. תכנות בעיקר עם VS, צורך בהרצת מכונה וירטואלית לצרכי עבודה (סביבת לינו…
-
- 2 תגובות
- 780 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום ותודה מראש! אני מעוניין להרכיב מחשב שישמש גם לעריכת וידאו/תמונה (פרמייר+פוטושופ) וגם למשחקים. לא אכפת לי מיופי או "מגניב" - המחשב הולך לשבת בפינה בחדר... כן חשוב לי מאוד: שקט (שונא מאווררים מרעישים) ואמינות לאורך זמן. מחיר: 4000 שח, אלא אם יש סיבה ממש טובה לדעתכם להעלות קצת. אגב, האם יש מבצעים ייחודיים בבלאקפריידי שנוגעים למחשבים נייחים ששווה להלחץ ולקנות את המחשב במיידי? תודה רבה ! חגי
-
- 5 תגובות
- 976 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב עד 6500, חריגה עד 7 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש בידי ספק antec hcg650w gold אם יש צורך לרכוש חדש ארכוש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שלא יהיה צפוף מדי או גדול מדי, rgb יתקבל בברכה 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 1600X AM4 Box - מבצע בלאק פריידי בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪ 331 לוחות אם: Gigabyte B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 282 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 8G 3000 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1D3000C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 152 מארזים: IPPON Case Thunder 2 Black/White + ANTEC PSU 550W NEO ECO MODULAR 80+ Bulk With New PC Only! כמות: 1 - מחיר: ₪ 339 כונני SSD: Samsung SSD 256GB SM961 M.2 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 208 כרטיסי מסך: Palit GTX1650 StormX OC 4G GDDR5 128bit כמות: 1 - מחיר: ₪ 698 הרכבת מחשב: הרכבת כסף (חינם!…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חברים, אחרי שראיתי כל מיני הצעות למפרטים בנושאים אחרים כאן בפורום הרכבתי מפרט שאני חושב שהכי מתאים לי במסגרת התקציב. אני צריך חוות דעת סופית לגבי המפרט לפני הקנייה בעיקר לגבי 2 דברים שאני מתלבט לגביהם. 1. SSD האם שווה להוסיף 100-150 שקל ולהחליף את מה שבחרתי באחד מהכוננים האלה ? (פשוט ראיתי שהם גם מאוד מומלצים) ADATA XPG SX8200 במחיר של 659. Samsung 860 EVO במחיר של 600. 2.מארז חשוב לי מאוד שהמארז יהיה שקט יחסי מאוורר,מרווח ונגיש לניקוי אבק (מצטבר אצלי המון). האם ה-P8 מספיק לזה ? לא מפריע לי למתוח עוד קצת את התקציב אם יש מארז שממש יותר מומלץ. ושאלה נוספת לא צריך קירור למעבד ? לא מתוכנן OC. המחשב מיועד לש…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא עד כ-4,000 ש"ח עם חריגה עד 500 ש"ח מעל לתקציב זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות, גיימינג (לא חובה את המשחקים הכי חדשים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף כמה שיותר שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ארצה להתקין …
-
- 3 תגובות
- 868 צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך מחשב לתוכנות כמו - פוטושופ, פרמייר ואפטר אפקטס. חשבתי על המחשב הזה באמזון, על פניו נראה מצוין, אבל אני לא מכיר את המעבד. https://www.amazon.com/-/he/dp/B07TXFG6R8/ref=sr_1_5?qid=1575011377&refinements=p_n_feature_five_browse-bin%3A13580788011%2Cp_n_condition-type%3A2224371011%2Cp_36%3A-80000&rnid=2421885011&s=computers-intl-ship&sr=1-5 מה דעתכם? יש לכם המלצות אחרות? תודה
-
- 5 תגובות
- 843 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח עד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי תיכנות + משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? וינדוס 8. האם…
-
- 0 תגובות
- 721 צפיות
-
-
אני נמצא כרגע בארה"ב ובקרוב אחזור לארץ, אני רוצה לנצל את זה כדי להזמין את רוב החלקים למחשב מכאן למעט מארז ומסך. בניתי מפרט מחשב לפי מה שאני מכיר ויודע אבל הידע שלי הוא מאוד בסיסי ואשמח לקבל עזרה אם צריך לעשות שינויים ומה אתם חושבים והאם בכלל אתם מכירים מקום שאני יכול להזמין מפרט דומה בארץ במחיר דומה (לא אילת כמובן..) המטרה שלי היא מחשב בעיקר לגיימינג אבל גם לתוכנות עריכה כמו פוטושופ או פינקל סטודיו וכמובן לשמור לעצמי את היכולת שדרוג בעוד כמה שנים ולא להחליף את הכל מעבד: AMD Ryzen 7 3700X 8-Core, 16-Thread Unlocked Desktop Processor with Wraith Prism LED Cooler מחיר: 1,041 ש"ח https://www.amazon.com/gp/product/B07SXMZLPK/ref=ox_sc_act_title_6?smid=ATVPDKIKX0DER&am…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, רוצה ליצור מערכת מחשב להשמעת מוזיקה וסרטונים. *אין צורך בחיבור לטלוויזיה, נטפליקס או סטרימינג אחר. כן לאינטרנט*. מאפייני המערכת: * נפח דיסק גדול (לפחות טרה) * חיבור קבוע לחשמל * מסך לא מדי גדול - עד 14" * מראה סביר - הולך לשבת על מדף בסלון * מחיר זול * קישוריות: USB, 3.5 mm, HDMI יש כמה אפשרויות: 1. להגדיל דיסק קשיח למחשב נייד איטי וישן (טושיבה 660-115) ולהשתמש בו. החסרונות: כיום המחשב נורא איטי. לא יודע אם החלפה ל SSD בהכרח תפתור את הבעיה. בנוסף, עוד לא מצאתי תשובה חד משמעית האם חיבור נייד לחשמל קבוע זה טוב או רע. 2. טאבלט טוב מחובר לדיסק חיצוני. חסרונות: אותה שאלה על חיבור קבוע לחשמל. בנוסף, במק…
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
שלום חברים, הלנובו YOGA 3 14 שלי מתחיל להתעייף קצת. אני רוצה לקנות מחשב חדש עכשיו כשיש הרבה מבצעים, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת מחשב חדש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ניתן לחרוג אם יש משהו משתלם. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, תכנות ארדואינו, קצת פוטושופ וסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודל…
-
- 16 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחר תקלה בלוח האם במחשב הישן שלי (בן 6) אני חושב לקנות מחשב חדש. השימוש שלי במחשב הוא בעיקר משחקי רשת (CSGO, PUBG, THE CREW2 ועוד) וחשוב לציין שחלק מהמשחקים האלה המחשב הישן היה מריץ על ההגדרות הכי נמוכות שיש וגם זה בקושי. בנוסף יכול להיות שבהמשך ארכוש משחקים חדשים יותר ככה שחשוב שאם כבר אני קונה מחשב חדש הוא יוכל להריץ את רוב המשחקים העדכניים אך מצד שני גם לא רוצה להשתגע כרגע עם סכום ההשקעה. התקציב שלי הוא בין 3000-4000 כשהמטרה לחסוך כמה שיותר. בניתי מפרט בTMS ורציתי להתייעץ עם המומחים פה מה הם חושבים לגביי המחשב הזה- https://www.tms.co.il/83563 אני גם מוסיף כרטיס SSD 480 GB חדש שיש ברשותי. בנוסף חשוב לציין שב…
-
- 3 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי.. שמונה שנים נראה לי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, שמתאים לדור החדש של המשחקים בלי לשחק כל הזמן על הגדרות נמוכות וגם שיחזיק לי שוב את הכמה שנים. אולי גם מסך אם כבר אני משקיע בכרטיס נורמלי מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000, אפשר לחרוג אם יש טעם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושלל עבודות אחרות, זניחות מבחינת עיבוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 1440 ורמקולים 2.1 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב יח…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! אז המחשב הנוכחי שלי שרף 3 כרטיסי מסך ועכשיו נראה שגם את הכרטיס מסך המובנה של המעבד /: (אם למישהו יש מושג למה זה יכול לקרות אשמח לדעת) אז אין אופציה אחרת והגיע הזמן לרכוש מחשב חדש. הרכבתי מפרט כלשהו ואשמח לחוות דעת עליו ועל מספר שאלות שיש לי. השאלות שלי: 1. הייתה לי התלבטות בכרטיס מסך בין GTX1660 Super ל RTX2060, אני חושב שאקח את הRTX אבל עדיין יש לי שאלה. ראיתי שבפלונטר הGTX עם Duel Fan של GALAX עולה 50 שקל פחות מהSingle Fan של Gainward עבור אותו דגם. רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע, סתם קביעת מחירים שרירותית של המותג או שיש עניין של ביצועים מאחורי זה? כי בכללי לא עדיף 2 מאווררים על אחד ושה2 יותר זולים אז בכלל? …
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אנשים, רציתי להתחדש אחרי המון זמן במחשב שאוכל להריץ את כל המשחקים שאני רוצה תודה רבה לכל מי שעוזר לי עם המפרט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 6500 שח ואני גם רוצה להוסיף מקלדת ומסך בכסף. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כל זאנר המשחקים בין קל-בינוני-כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך,מקלדת ואם יש אוזניות מומלצות גם אפשר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
חשוב שיהיה אמין, חזק, מהיר ושקט ככל האפשר. למטרת שימוש כללי, צפייה בסרטים ועריכה גרפית ברמה בינונית (פוטושופ). עדיפות נמוכה לכונן קשיח בנפח 1TB (אם זה משפיע מאוד על המחיר, אז בנפח קטן יותר). תודה רבה לעוזר/ים!
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 (500 - חריגה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תיכנות JAVA וWEB, שימוש יומי יומי (סרטים, אינטרנט) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות לקל משקל אבל לא על חשבון מפרט 7. האם…
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
-
-
DELL Vostro V5590-7095 16 ראם קשיח 256 SSD מעבד I7 חובב צילום יעוד המחשב לעבודה עם פוטושופ (עריכות קלות לתמונות בלבד) ולייטרום
-
- 0 תגובות
- 583 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 5000 אבל אני רוצה להוסיף מקלדת אוזניות ומסך בכסף. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג כבד וקל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בכסף צריך מקלדת אוזניות ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ברמה בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,500 במקרה ויש שיפור משמעותי בחומרה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ופיתוח, battlefield v, modernwarfare 2, fortnite, etc, 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, 24\25 1080, בעתיד אעבור ל27\1440, תודה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) N\A 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפ…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חכמי הפורום היקרים. לאחר שנים של הזנחה, החלטתי לחזור לתחום הגיימינג בקטנה. אשמח לשמוע את המלצתכם הראויה. להלן הפרטים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4800 - חריגה נוספת רק אם הבדל הביצועים גדול מאוד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל בינוני, יהיה מחובר למסך 22 אינץ fullhd 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בינתיים לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6.…
-
- 19 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אשמח לחוו"ד על המפרט הבא (יש לציין שאין לי צורך בכרטיס מסך חזק, עיקר השימוש שלי הוא תכנות מקבילי). מעבר לחוו"ד כללית, אשמח לדעת האם עדיף באופן משמעותי לקחת את ה- fractal meshify c במקום המארז שמופיע, תודה מראש לעוזרים: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen RYZEN 9 3950X AM4 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪ 3795 קירור למעבדים: Noctua NH-D15SE-AM4 CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 365 לוחות אם: Gigabyte X570 AORUS ELITE כמות: 1 - מחיר: ₪ 874 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Vengeance LPX Black CMK32GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 618 מארזים: be quiet! Case PURE BASE 500 Windo…
-
- 0 תגובות
- 424 צפיות
-
-
מהו התקציב המירבי לרכישת המחשב? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 מתי מתוכננת רכישת המחשב? היום מהם שימושי המחשב? (ציין בפירוט מה תעשה עם המחשב, איזה תוכנות/משחקים תפעיל וכו'): גיימינג כבד, תכנות כבד, האם תבצע המהרה (OverClocking) למחשב? (ציין את הרכיבים): פחות רלוונטי האם יש חלקים שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח או mvme ציין את הרזולוציה וקצב הרענון של המסך שבבעלותך/תרצה לרכוש או ציין את דגם המסך: QHD 144Hz האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מהמפרט? לא האם יש העדפות ספיציפיות למארז? NZXT H710 Matte White האם יש צורך בכונן דיסקים? לא האם יש חשיבות לשמירה על שדרוג עתידי? כן חשבתי על …
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
מחפש נייד לאשתי שתתעסק בעיקר בעבודה משרדית. גודל מסך 15.6, מעבר לזה אין דרישות נוספות. חשבתי על המחשב הזה Acer Aspire 5 slim 15.6 אשמח להמלצות על מחשבים נוספים, תודה
-
- 21 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, קודם כל אני רוצה להגיד שממש אוהב את האתר והקהילה שעזרו לי לרכוש כמה מחשבים בשנים האחרונות (בשבילי, המשפחה והחברים). ועכשיו לפואנטה: מעוניין לקנות מחשב לילד, בעיקר ללימודים קצת, לגלישה וכו', אבל גם שיוכל לשחק כמה משחקים פשוטים. התקציב כ-3000 ש"ח-+ עם מסך. מכוון לקנות בזמן הבלאק פריידי השבוע. ותודה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-+ - חריגה עד 500 ש"ח אם יש הבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר ללימודים לילד וגיימינג קל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, הכול (עכבר, מקלדת, רמקולים ומ…
-
- 0 תגובות
- 548 צפיות
-