עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Bon bon,

אני בדילמה ... יש לי מחשב כבן 4 שנים אבל טוב, אני משתמש בו כדי לשחק ב fortnite וגם לתכנות והוא סוחב טוב.. אבל ישלי בעיה כאשר אני משחק וגם פותח OBS ועושה RECORD אז ברזולוציות נורמאליות הGPU עולה ל 100 אחוז ו CPU בערך 90. והתוכנת הקלטה פשוט מקליטה זוועה. השאלה אם כדאי לי לשדרג נגיד רק את הכרטיס מסך או כבר ליקנות מחשב חדש ? ואם כן אז איזה ? העדיפות היא כמובן לא לבזבז עכשיו יותר מידי כסף ... אבל אם זה אומר שעוד שנה אצתרך בכל מיקרה להחליף את המחשב אז אין לי בעיה עכשיו להשקיע במחשב חדש. המחשב שלי כרגע : מעבד + מאוורר Intel I5 3470 3.2Ghz + Shagon ARC-118 SV Ball לוח אם Gigabte GA-B75M-D3V צו…

• 2 תגובות
    • 865 צפיות
  2. Started by arik100,

שלום כרגע יש לי: e6750 2x1gb ddr2 667mhz hd4670 אני מעוניין לשדרג את הביצועים במשחקים , ולשם כך עומדות בפניי שני אפשרויות: 1. לקנות 6850 2. לקנות מחשב חדש לגמרי. מה אתם ממליצים? כמובן שהאופציה הראשונה היא העדיפה השאלה היא אם זה באמת יעזור או שזה טיפה בים ועדיף כבר לשדרג. בכל מקרה קנייה של מחשב חדש תהיה בעלות של 3K וכמובן שתהיה AMD בשל עלות-תועלת.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Lord^Lior,

שלום לכולם את המחשב שיש לי כרגע קניתי לפני שנתיים וחצי כמעט - Intel Pentium 4 2.4 ghz mobo - agp x4 generic psu 256 ddr @ 266 Hz geforce 4 mx 440 128 mb השאלה היא כזאת: האם שווה לי להשקיע משהו כמו 1500 שח ברכיבים הבאים: agp geforce 6600 512 ddr @ 400 hz ולוח אם תואם לכרטיס והזיכרון. לא חשוב לי שמשחקים ירוצו על הגדרות מטורפות, אבל שכן יראו טוב וירוצו חלק. כדוגמא, האם המחשב הזה יריץ את HL2 על הגדרות גבוהות בצורה חלקה? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, ותודה מראש.

• 27 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by מלי190,

שלום! יש לי מחשב פנטיום 3 667, זכרון 128 (64*2) , והוא נורא איטי. אינני יודעת את לשדרג את המחשב או לקנות חדש. בעיקרון יש לי מעט משחקים, לא כבדים בכלל ואני גולשת, לפעמים אני עובדת עם פוטושופ ופריהנד ומידי פעם אני מורידה סרטים. לשדרג את המחשב, כלומר להוסיף לו זכרון שזה SDRM, (שיחסית הוא יקר) שבסך הכל יש לי שלושה סלוטים. לוח אם MSI דגם MS-6301.

• 4 תגובות
    • 797 צפיות
  5. היי, כרגע יש לי מעבד AMD ATHLON X2 4400+ זיכרון 2*1GB של OCZ 800mhz ולוח אם של asrock n7live כלומר עם מעבד גרפי 7050 מובנה השימושים שלי הם שימושים סטודנטיאליים, חשוב לי להריץ המון תוכנות במקביל בעיקר מטלאב וויזואל סטודיו, בנוסף פתיחת המון יישומים של PDF דפדפנים, והצגת סרטים ב HD. כרגע המחשב לא עומד בכ"כ הרבה יישומים הוא לא מספיק מהיר בתוכנות וקשה לו להציג מעל 720p. האם כדאי לשדרג ואם כן לאיזה רכיבים כדאי (ביצועים מירביים בתקציב סביר)?

6. Started by Alon Jacobi,

כרגע יש לי: Core i7 - 870 (דור ראשון של ה i7) 16 ג'יגה זיכרון DDR3 לוח אם Gigabyte P55-UD3 כרטיס מסך NVidia GTX460 SSD Samsung 840 EVO 500GB מסך DELL 27 אינץ' ברזולוציית 1440p המחשב נרכש בסביבות אמצע 2010, כך שיש לו כבר ותק של 6.5 שנים. הכל רץ טוב סה"כ בגלישה רגילה וכולי, אבל משחקים חדשים כמובן כבר לא רצים במיטבם, יש קצת screen tearing אפילו בצפיה ביוטוב, וכמובן שאני חושש שמתישהו איזה חלק פשוט יתפגר כתוצאה מגיל מתקדם. חשבתי לקנות מחשב חדש לגמרי מ-0. אבל אז ראיתי את ההכרזה של AMD על ה Ryzen, ושיש את פלטפורמת ה Vega ונראה ש-AMD מתחילה לחזור לעניינים כמתחרה שלכל הפחות אולי תגרום למלחמת מחירים. ונשאלת השאלה - האם כ…

7. Started by ranrubin1,

מפרט : i5 4570 B85N-D3H 8gb ram (4X2) amd sapphire R9 280X 550W fsp radier בעיקר משחק פורטנייט ולול , לא מעבר . הכרטיס מסך מחובר ל2 מסכים ( SAMSUNG 1080P פשוט ו AOC G2460PF 144HZ ) הרצון שלי לשדרג הוא כי המחשב שלי קורס המון בזמן שאני משחק , יש הרבה בעיות במחשב עצמו בין אם אחרי שהמחשב נכנס למצב שינה הוא לא חוזר בלי ריסט . הרבה פעמים הווינדוס נתקע וכבר לא חלק כמו פעם . יש FPS DROPS מה באמת עלי לעשות ? יש דרך לתקן את מה שאמרתי או שאשדרג את המחשב וזהו ?

8. אני פירסמתי כבר אשכול בפורום מעבדים לוחות אם וזיכרונות http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=256640.new#new עד עכשיו אני עובד על מעבד אינטל פנטיום 1.6 רגיל קניתי את המחשב הזה כמעט לפני 6 שנים. לא יודע איזה לוח אם יש לי, אם צריך אז בבקשה תביאו לי לינק לכלי הזה שבודק ואני אגיד לכם מה הדגם שלו. בקיצור אני רוצה ללכת לקנות את המעבד פנטיום 4 3.4 בגלל שהמחיר שלו ממש זול ואני רוצה כבר להתחיל לשדרג את המחשב אבל אין לי כסף לעשות הכל בבת אחת כי אני חייל. בעיקרון הייתי רוצה לקנות AMD כי הם יותר זולים ואני חושב גם יותר טובים אבל זה סיפור כי צריך להחליף את כל הלוח אם בשביל זה. בבקשה תנו לי תשובות וגם ייעוץ מה לעשות אוקיי קצת נתונים בקשר למעבד הוא Socket478 mPGA לוח אם הוא i845…

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. יש לנו נייד HP 2230S INTEL CORE 2 DUO T5870 1GB RAM הסוללה שלו לא עובדת והוא עובד על חשמל והוא צולע. בקיצור אחי סובל ורוצים משהו.. התקציב הוא בערך עד 800 שקל. כדאי לשדרג את הנייד הזה או שלקנות מחשב יד2 נייח? אנחנו רוצים שיפור משמעותי מהנייד הזה. השימושים הם גלישה באינטרנט, סרטים ומשחקים קלים יחסית (רצוי גם שיריץ משחקים חדשים, גם אם זה על LOW זה בסדר)

• 24 תגובות
    • 5.1k צפיות
  10. Started by leoleo,

להלן המפרט של המחשב שברשותי לשימוש ביתי: אינטרנט,מוזיקה, משחקי ילדים ומעט סרטים.. להערכתי קניתי אותו ב-2009 והוא מבוסס על המלצות שקיבלתי כאן. GIGABYTE 975G-DS3 INTEL CORE 2 CPU 4400 2.00GHZ 2048MB MEMORY NVIDIA GEFORCE 7300GT WDC WD2500KS יש גם כונן DVD של LG המארז עדיין מעולה והמאוורר שקט ביותר. בסה"כ הוא מתפקד היטב אך לאחרונה אני מגלה יותר ויותר שהוא נתקע. יותר נכון, האינטרנט נתקע. האם מומלץ לשדרג חלקים או להחליף כבר את הכל? אשמח להתייחסותכם.

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by ztz,

יש לי כרטיס מסך fx5200 ואני רוצה לקנות כרטיס מסך טוב ויש לי לוח אם פנטיום 4 שתואם ל-agp , האם יש כרטיסים טובים שיחזיקו הרבה זמן או שעדיף לי לקנות כבר לוח אם עם pci-e ? ואם כן לשדרג אז יש לוח אם עם pci-e שתואם לפנטיום 4??

• 6 תגובות
    • 696 צפיות
  12. Started by איתמר,

שלום אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך שלי מעדיף כמה לשלם כמה שפחות ואני מתלבט איזה לקנות לפי מה שהבנתי הכרטיסים של ATI יותר טובים כיום. אבל ראיתי עכשיו באתר שהביאו איזה קישור לסקיי פי סי שהכרטיסים של NVIDIA מחברת LEADTEK מאוד זולים אז אולי עדיף אחד מהם אז אני ישמח לכל עזרה שאני יקבל

• 5 תגובות
    • 573 צפיות
  13. Started by vmaddog,

אני שואל עבור חבר, עבור מפרט שלדעתי הרכבתי לו בעזרתכם, זה מה שיש לו e8400 Gigabyte ga ep43-dsl3 Gigabyte 9600 gt 512 chieftec 550w psu OCZ 2x2 DDR2 800 האם ניתן לבצע שדרוג כזה שיהיה ניתן לשחק במשחקים החדשים באופן סביר+ ובעוד שנה+- לקנות מחשב חדש אפשרות מועדפת או לקנות מחשב חדש.

• 2 תגובות
    • 737 צפיות
  14. Started by omery000,

לשדרג מחשב עכשיו או לחכות למעבדי Haswell ולכרטיסי מסך של AMD השנה? אני מפחד לחכות עם השדרוג הרבה זמן שהערך של המחשב שלי עכשיו לא ירד הרבה.. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 947 צפיות
  15. היי, ברשותי מחשב שרכשתי לפני כ-4 שנים, ואני מעוניין לשדרג/לקנות חדש כדי לשחק משחקים כמו shadow of the tomb raider על מסך 1440x2560 במקום המסך FHD שיש לי כרגע. עכשיו השאלה היא האם לקנות מסך+כ.מסך חדש ולשלב במפרט הנוכחי או לקנות מחשב חדש? אני חשבתי על כרטיס 1070 כאופציה, מה דעתכם? תקציב:5,000 ש"ח לנצל?: כן המחשב לגיימינג: Shadow of the tomb raider מפרט נוכחי: תמונה למעלה

16. Started by hardgore1,

הי, אני מתעניין עכשיו ב ssd. אמרו לי שיש מספר גבהים (*גובה פיזי) ושכדאי לשאול, שלא יהיה פדיחות שזה לא נכנס פיזית במחשב -מה הגובה המקסימלי שאפשר לשים בלפטופ זה? תודה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by ghgh1,

היי חברה, יש לי מחשב HP קצת מיושן שהדגם שלו הוא 6910P. מחשב מעולה בשביל הצרכים שלי... לפני כמה זמן דוד שלי שידרג את המחשב שלו והעביר לי את ה6510B הישן שלו - מחשב דיי זהה לשלי רק עם חומרה טובה יותר. ב6910P שלי יש כרטיס מסך ATI Mobility Radeon X2300. ב6510B אין כלום. עכשיו השאלה היא כזאת: האם אפשר להעביר את הכרטיס מסך מהלפטופ הראשון לשני? (אמנם כרטיס מינימאלי ביותר אך עדיף מינימום מאשר כלום,לא? ) יצא לי בעבר לפרק ולהחליף חלקים במחשבים נייחים אך לא יצא לי להתעסק בניידים. ניסיתי לבדוק בעצמי אבל לא מצאתי פרט שיכול להסגיר לי תשובות בכל מקרה, אלה הדגמים של לוחות האם של המחשבים: 6910P - HP 30C1 6510B - HP 30C0 לפי מה שיצא לי לראות אני חושב שיש למחשב השני סלוט ריק…

• 3 תגובות
    • 937 צפיות
  18. אני הולך לקנות מחשב נייד ב3000 שקל לשימושים קלים (office, אינטרנט , שיתוף הדפסה עם המחשב הרגיל ופשוט שיהיה נייד) יחסית אבל אני לא רוצה שיתקע אני אוהב הרבה זיכרון ולפי דעתי 2 GB מספיק(המחשב שלי בבית עובד בלי VM ופשוט לא ניגש לHD אין כמעט צוואר בקבוק של הHD) הרבה מציעים סביב המחיר הזה וMSI PR600R2 מושך לי את העיניים יש לי כמה שאלות: 1) MSI (אייבורי) כמעט כל מי שאני שואל אומר להתרחק כשאני שואל למה התשובה היא... ככה כי זה אייבורי\החלקים שלהם לא טובים רציתי לדעת מה לא טוב בשירות שלהם? קניתי אצלם כבר שני מחשבים במחיר טוב ותקלה שהיתה אחרי כמעט שנתיים נפתרה במקום(החליפו חלק) (ואני יודע שמי שלא מבין בכלל במחשבים מנסים לעבוד עליו(ניסיתי להיראות שאני לא מבין בכלל וניסו למכור לי …

• 0 תגובות
    • 664 צפיות
  19. שלום, אני מרכיב לחברים מפרט לשימושים ביתיים פשוטים: גלישה, אופיס, מוסיקה, ניהול תמונות, וידאו ביתי (לא עריכה יוצאת דופן) התקציב: 2500 ש"ח אבל עם שאיפה לרדת לכיוון ה-2000. הרכבתי את המפרט הבא - אנא עזרתכם - האם אפשר לצמצם לכיוון ה-2000 ש"ח? מעבדים AMD Phenom II X2 250 AM2+/AM3 ¤480 לוחות אם Gigabyte GA-MA78GM-US2H AM2 ¤463 מארזים Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP ¤165 ספקי כח SeaSonic 400W SS-400ET-APFC-F3 ¤263 זיכרונות G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL5-5-5-15 ¤295 כוננים קשיחים Samsung 500GB HD502HI EcoGreen F2 16MB ¤280 כוננים אופטיים LG GH22NS X22 Sata Black ¤117 מקלדות Genius EasyTouch Optical 2 Multimedia Keyboard + Mouse HEB/ENG ¤67 שרותי מעבדה הרכבה של מחשב חד…

• 6 תגובות
    • 613 צפיות
  20. שימושי המחשב הם מאוד בסיסיים - אינטרט, אופיס ואולי לראות בו סרטים לעיתים רחוקות. האלמנטים החשובים הם שיהיה שקט כי הוא יהיה בחדר שינה, ושיורכב בחנות באיזור תל אביב כי הבחורה שהוא נועד לה מחוסרת רכב. יש לה מסך עכבר מקלדת ורמקולים.

• 4 תגובות
    • 680 צפיות
  21. Started by Mantis,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בעיקרון עדיף עד 2000 אך נראה לי זה קצת מגביל אז אפשר עד 2500 בשביל מפרט שיתן תמורה הולמת תמחיר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לאמא בעיקר לעבודה משרדית (יוטוב,גלישה,אופיס...) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…

• 29 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. שלום! אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש משפחתי רגוע (בלי ילדים): אופיס, אינטרנט בסיסי, קצת מוסיקה וסרטים ב-DVD. החלטתי לשים דגש על קומפקטיות מכיוון שאין צורך (לדעתי) בקירור מאסיבי לשימושים אלו. התקציב עומד על 2500 ש"ח (לא כולל מסך ומדפסת, אותם אקנה בנפרד). ברצוני להרכיב מפרט מבוסס AMD Sempron 2800 או 3000. 1. האם מארז מיני או מיקרו יספיק לקירור מערכת רגועה כזו? 2. אם כן - האם מישהו יכול להמליץ על מפרט בהתאם לגודל המארז (ובעיקר על מארז כזה)? המחשב ירכש ככל הנראה מ NOA או מ-KSP (או כל ספק רציני אחר באזור חיפה-עמקים שאתם מכירים). תודה.

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום, המדובר במפרט כמעט מלא כי דברים כמו צורב ו CD אני לוקח מהמכונה הישנה. המארז שיש לי הוא מארז Full Server Tower ישן ולא ידוע אבל הוא בגובה של כמעט מטר שלם (מה שגורם לכל האנרמקסים בגובה 60 ב"מ להראות כמו בייבי ויש לו פוטנציאל מודינג אינסופי בערך. הקיצור יש לי עוד איזה התלבטות קלה אבל זה פחות או יותר הסיפור הסופי: AMD Athlon XP 2000+ Tray CPU 704.59 Thermaltake Volcano 7 CPU Cooler 108.12 Gigabyte GA-7VA VIA KT400 Motherboard 527.43 Samsung Original Memory 512MB 2700 890.43 Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD 698.75 Leadtek Winfast Geforce 4 TI4200 MyVIVO 128MB DDR Video Card 1,274 LG Flatron F900B NEW Flatron Monitor + USB Hub …

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. היי, אני יודע שזו שאלה קצת מוזרה אבל היא נובעת מהתעקשות של אבא שלי לקנות לאמא שלו (סבתא שלי) מחשב נייד. סבתא שלי מן הסתם תחבר את המחשב הנייד לחשמל כל הזמן ואני יודע שזה הורס את הסוללה של הנייד תוך כמה שבועות (לפחות זה מה שקרה עם הנייד הישן שלי). אני יודע שהפתרון האידיאלי היה תחנת עגינה אבל זו לא בדיוק אופציה כי כל הרעיון הוא שהיא תוכל להעביר את המחשב מהשולחן לספה למיטה וחוזר חלילה. האם יש איזשהו פתרון לבעיה מלבד לנסות ולשכנע אותה שללא תטעין את הנייד בכל נקודת חשמל שהיא מזהה? אני אשמח לתשובות שליליות כמו גם לחיוביות.... חג שמח אריק

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. Started by barbone,

היי לכולם... כתבתי עבר שאני סגור על המפרט הבא: מעבד intel core i5 3.3mhz s1155 6mb gpu core tray לוח אם: gigbyte H61M-D2-B3 S1155 זיכרון 2x4 corsair value dual channel cl 9-9-9-24 (total 8GB כרטיס מסך sappire hd6950 2GB GDDR5 DUAL BIOS DVD : LG GH-24NS X24 מארז: ANTEC ONE HUNDRED gaming ספק כח SEASONIC 620W S12II-620 מסך- דל U2312HM ULTASHARP 23" ips מה שקצת הפריע לי ושהמוכר הסב את תשומת ליבי זה הלוח אם... הוא אומר "השקעת 1000 ש"ח במעבד ו1000 בכ.מסך ולוח אם אתה קונה ב300 ש"ח? בזמנו הצעתם לי לא להשקיע על לוח אם. האמת אינני מתכוון לעשות אובר קלוקינג אלא רק להשתמש במשחקים כבדים מאוד. יש סיבה לשדרג את הלוח אם לסדרת Z68? זה יתן שיפור בביצועים?

• 4 תגובות
    • 677 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.