ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני הולך לעשות קניה בנועה במחיר של 7000 ורציתי לדעת אם המפרט בסדר ואם צריך איזה גוף קירור למעבד או משהו.... (בהתחלה היה לי x1950pro256 אבל הוא מתעקב אז הלכתי על x1900xt256 ואני לא יודע עליו כלכך הרבה...) מעבד - 1270 שח [intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb Box] לוח אם - 685 שח [GIGABYTE GA-945P-S3 CONROE READY] זכרונות - 750 שח [G.Skill DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL 5-5-5-15] דיסק קשיח - 490 שח [WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII] כרטיס מסך - 1650 שח [CONNECT3D Radeon® X1900 XT 256MB GDDR3 with DVI-I + DVI-I + VIVO כונן דיוידי - 120 שח [DVD SONY X16 EXTRA SHORT BLACK] כונן דיסקטים - 50 שח [כונן דיסקטים 1.44] מארז - 320 שח [sunbeam Transformer BLACK] ספק - 380 שח [FSP…
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני עומד לרכוש מחשב חדש והייתי רוצה לקבל כל חוות דעת על הרכיבים המופיעים מטה. אז קודם כל המחשב מיועד לשימושים רגילים אינטרנט אופיס סרטים וכו' בנוסף קידודים ועריכת סרטים באופן חובבני (נכון שעדיף אינטל אך יחס מחיר תועלת לא מצדיק נכון לעכשיו) ו-oc חובבני בעתיד לרמה של 10-20 % אני מניח. ללא משחקים. הרכיבים שכבר קיימים אצלי הם צורב dvd מעולה של פיוניר שברשותי כבר שנה, כונן קומבו חדש, ספק די חדש hec 400watt מסך lcd 19 של aoc כר' tv די חדש של אסוס מקלדתועכבר טרקבול אלחוטיים של logitech וכמובן פלופי שזרוק פה או שם. בנוסף מניסיון עבר יש לי נטייה ללוחות אם של אסוס בגלל יציבות אמינות ורוחב פס יציב בחיבור כל כרטיס לכל סוקט (מניסיון). Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore 860 …
-
- 3 תגובות
- 570 צפיות
-
-
אני מקווה ללכת לקנות את המחשב כבר מחר או מחרתיים, די סגור על רוב הפרטים אבל עדיין מתלבט בין שתי אפשרויות שונות למדי.. מה עדיף מבין שתי האפשרויות הבאות: או להחליף את המעבד ולוח האם ל: המחשב (כמעט) לא מיועד למשחקים (גלישה, הורדות, שימוש בתוכנות שונות..) לכן אני מסתפק בכרטיס מסך משולב, אולי אני אקנה כרטיס מסך נפרד בעתיד אם אני אצטרך.
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני כותב לכם מניו יורק הקפואה. אני לקראת קניית לפטופ ורציתי את חוות דעתכם. זה הלפטופ: http://www.bhphotovideo.com/c/product/653846-REG/Toshiba_PST3AU_01P008_Satellite_T135_S1305WH_Notebook_Computer.html אני סטודנט שלא צריך מפרט מטורף והמחיר מדבר 650 דולר מקסימום. חשוב שיהיה יפה(שיגעון שלי) וטוב. אם יש הצעות אחרות אני אשמח גם תודה!
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
חייב את עזרתכם הוא עונה על רוב הרצונות שלי. יש מתחרים טובים שיש לכם להציע?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
P4 2.8GHz HT 512KB Cache ABit IS7-E AData 256MB DDR 400MHz זוג סטיקים (שוקל להחליף ל-OCZ או GEIL בתוספת 80 שקל) Maxtor 80GB \ 8MB Cache 7200RPM Club-3D Radeon 9200 128MB Microsoft Wireless OPTI + Mouse LiteOn DVD 16x48 Black CompuCase CI-6A19 Floppy חושב שעדיין אסור לוותר... בשורה תחתונה יוצא לי באזור ה- 4100 ש"ח בהנחה שאני קונה את כל הרכיבים משתי חנויות ומבצע הרכבה עצמית - גם על זה אני זקוק לחוות דעה. המפרט די מספק את צרכיי והייתי מעוניין לדעת על איכות המוצרים והאם יש תחליפים טובים במחירים +- זהים תודה
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לרכוש עוד זכרון ללפטופ. העניין הוא שאני רוצה להיות בטוח שאני יכול לבצע רכישה. אני מצרף צילום של SPECCY, שמראה לי (ואני מקווה שאפשר לסמוך עליו) שיש לי סלוט פנוי. בהתאם לכך, רציתי לרכוש סטיק של 4 גיגה (לסך הכל 8 גיגה). האם הכל תקין? ממש תודה!!!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שוב שלום הנה עברו להם כמעט חודשיים מאז שביקשתי לראשונה. דברים השתנו מאז, אמנם לא לגמרי. בהתחלה חשבתי שאקנה רק מחשב, ואז הבנתי שלמטרות שלי, אזדקק גם למסך חדש 22" לפחות. אז הת'רד השלישי והאחרון, עם שינויים קלים, תקציב שונה ועוד ירקות. התקציב: 6500 ש"ח במזומן. המטרה: משחקים כבדים ברזולוציות הגבוהות ביותר האפשריות למסך, ובהגדרות המקסימליות. בנוסף, הורדות, צפייה בסרטים ושימוש יומיומי שוטף. דרוש מסך. לא מתוכנן OC, ואין צורך בכל ציוד הקפי שהוא. שקט, שקט, שקט, ועוד פעם שקט! כמו כן - העיצוב משנה לי גם כן. גם האוורור והקירור במארז צריכים להיות מעולים. אז המפרט, בדומה למה שנתנו לי בת'רד האחרון שהיה מזמן יחסית: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM כמות: 1 - מחיר…
-
- 9 תגובות
- 601 צפיות
-
-
שלום לכולם, בקצרה - אני מחפש בתקציב של כ4.2-4.4K נייד 13" מטעמי ניידות ומשקל, לדעתי זהו הגודל האולטימטיבי שכן המסך איננו קטן מדי עדיין לעבודה מחוץ לבית אך עדיין מאפשר תנאי ניידות טובים. זמן סוללה משופר ביחס למסכים גדולים יותר. מעבר לכך אני נוטה בעיקר לסדרות "עסקיות" אלו עם ניידים מאיכות גימור גבוהה ואמידות גבוהה יחסית - לא סדרה ביתית פלסטיקית ופשוטה יחסית. אני סטודנט להנד' תוכנה ומרבה לתכנת - ג'אווה, C.. ולכן מחפש נייד עם יכולות עיבוד מתקדמות - כמובן בהתאם לתקציב.. בתחילה הייתי מעוניין במעבד I5 430M עם מהירות שעון 2.26-2.53 עם TB, והדבר היחידי שנכנס לי לתקציב שהתלהבתי ממנו היה הווסטרו 3300 - מעבד 430M, מידות נאות, איכות חומר טובה והכל..החסרון בעיניי בו הוא שהוא בכל זאת מג…
-
- 3 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום למומחי הפורום. כל חיי חיפשתי את הזול ביותר (תחביב שלי) והתפשרתי על איכות. זהו, היום אני מחפש מחשב נייד בשביל עצמי שיהיה באיכות טובה. קצת רקע: ביוני 2013 אחרי שביקשתי המלצה למחשב, רכשתי את הלנובו G580 שלי באזור ה-2600 ש"ח ומאז השתמשתי בו כל יום, 18 שעות ביום, בלי יוצא מן הכלל. הוא מחשב טוב, עם מחיר שהיה מצחיק בשביל המפרט אבל היו כמה דברים שהפריעו לי בו, רובם קטנים אבל האחד שעיקרי זה המסך, הוא מכאיב לי בעיניים וגם הרזולוציה נמוכה מדי (1366X720). מה אני מחפש: מחשב באיכות בניה סבירה-פלוס עם פאנל איכותי ורזולוציה של לפחות 1080P, מעבד חזק אבל לא יותר מדי וכרטיס מסך טוב, לא המובנה במעבד. אם צריך, הנה השאלון משרשור החוקים: . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת …
-
- 19 תגובות
- 13.1k צפיות
- 2 followers
-
-
היי טוב, אז לקראת נסיעה לחו"ל אני צריך נייד טוב ובסיסי. קצת מיילים ומצלמה כדי ליצור קשר עם הארץ. משהו בסגנון ה- ASUS הקטן ההוא (אני חושב). בכל מקרה, התקציב הוא 2000 ש"ח ולא שקל יותר. אני מאוד אשמח להצעות כי אני טס בעוד שבוע. אה... וחנויות מנתניה, כי אני רוצה משהו קרוב לבית.
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו רבים בפורום התלבטתי רבות איזה מחשב נייד כדאי להביא מארה"ב. מה שהיה חשוב לי בנייד שארכוש - מסך מט בלבד (מבחינתי המסכים המבריקים לא פרקטים לעבודה יומימית), בנוסף אחריות בינלאומית שתקפה בארץ ואופצייה לתחנת עגינה (לחבר את המחשב למסך , למקלדת ולעכבר הרגילים שאני בבית). התקציב ההתחלתי היה 1000 דולר (ללא תחנת עגינה). לאחר שהייתי סגור על כך שאני רוצה מסך 14 אינץ' - עמדו לרשותי שתי אופציות - Thinkpad T400 וDell E6400. לאחר קריאה קצת באתרים באינטרנט, שמעתי על DELL OUTLET והבנתי שזה אופציה מאד מקובלת אצל האמריקאים לרכוש מחשבים במחירים זולים יותר ואין שום בעיה איתה ובייחוד שמקבלים אחריות מלאה רגילה. למעשה DELL מוכרת באתר הOUTLET ניידים במחיר זול משמעותית ממחיר מוצר ה…
-
- 78 תגובות
- 14.6k צפיות
-
-
היי המפרט שלי כרגע הוא: i7 4770 16gb ram ddr3 1080ti מסך BENQ 144H אני יהיה באילת בזמן הקרוב עכשיו אני שם לב שכל המשחקים החדשים שיוצאים אני כבר לא כלכך עובר את ה100 FPS ואחרי שהתרגלתי לשחק עם 144H זה קצת מציק השאלה שלי היא כזאת אם יש טעם לשפר ל8700K שזה אומר כבר להחליף זכרונות ולוח אם האם זה יתן לי הבדל משמעותי בביצועים? או בכלל לחכות I7 9700K של אינטל למרות שהבנתי שהוא לא ממש יהיה יותר חזק מה8700K ? או בכלל לא לשרדג ולהשארר עם המפרט שלי ? :) מעריך את העזרה שלכם תמיד
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז התייעצות קצת שונה הפעם, לפני המלצה ללפטופ. כיום יש לי לפטופ דל 13" n3010. Core i5 נראה לי מהדור הראשון 8 גיגה ראם (שודרג לפני שנה). בבלק פריידיי קניתי ssd sata 3 וחשבתי לשדרג. ידעתי לפני שיש לי sata 2 במחשב, אבל זרמתי עם זה. אחרי שהזמנתי גם הארד דיסק נייד usb3, התחלתי לתהות שאולי כדאי לשדרג את הנייד. מבחינת ביצועים כיום הוא די מספק אותי. אני משתמש בו בתור מחשב נייח ונייד. בבית הוא מתחבר למסך גדול. מבחינת זמן סוללה הוא קצת יותר בעייתי. לפני שנה גם החלפתי סוללה לאחת שקניתי מאיביי, כיום הסוללה מחזיקה במקסימום שעתיים. ראיתי חברים עם לפטופים חדשים (לא אולטרא בוקים) 15" שמחזיקים מספר שעות בכיף, אולי זה קשור למעבדים החדשים יותר. ולשאלת השאלות: האם יש טעם לשדרג? הסיבות כמו שאמ…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, יש לי כרגע מחשב גיימינג ממוצע אני לא הכי ספץ במפרטים אבל אני לא יודע האם שווה לשדרג את כל המחשב או רק את הכרטיס מסך, יכול להיות שהמעבד שלי מספיק או שעדיף כבר להעיף אותו ואחד חדש יעשה את העבודה? Intel i5 2500 @ 3.6 Gigaybyte H67M-D2-B3 8GB 1330Mhz Sparkle Geforce 560GTX Ti כמובן לשימוש גיימנינג בלבד, האם שווה לקנות מחשב חדש (התקציב שלי למחשב חדש יכול להיות 4000 שקל ולא יותר) או רק כרטיס מסך חדש יספיק? (עד אלפיים שקל) האם יווצר צוואר בקבוק עם כרטיס מסך יותר חזק? כרגע המחשב שלי סוחב יחסית יפה משחקים, אבל אני רוצה באמת לקחת את הביצועים כמה צעדים קדימה כדי להנות יותר. תודה מראש על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי המפרט הבא: Athlon 64 3200+ DFI nForce4 Ultra-D 2x1Gb eVGA 7800GT Enermax 420W PSU Asus Xonar Essence צורב DVD צורב CDRW 160GB HD שאלתי היא כזאת: האם, במידה ואשדרג את המפרט במעבד-לוח-זכרון-הארד דיסק חדשים אצטרך להחליף גם לספק כוח חזק יותר? אני מעוניין כרגע רק לשפר את ביצועי המערכת במולטי-טסקינג ופחות חשוב לי הכרטיס מסך כרגע למשחקים חדשים. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 747 צפיות
-
-
היי קניתי את המחשב הבא לפני כ4 שנים בערך הוא עשה עבודה טובה אך אני מרגיש שBF3 אי רץ עם הגדרות מאוד נמוכות למה שהתרגלתי.. מה אתם מציעים לי לשדרג או להחליף כבר הכל? מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם ASUS P5QL-E כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD4870 Sonic 512MB DDR5 PCIe זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black ספק כח Enermax Pro82+ 525W כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 7 Pro עכבר אופטי G500 מסך DELL U2410
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט הנכחי שלי הוא: מעבד amd phenom ii 940 לוח gigabyte GA-MA78GM-UD2H זיכרון 2*2G 800Mhz כרטיס מסך gainward radeon 4850glh ספק כח pc power&cooling silencer 500 למחשב מחובר מסך ברזולוציה 1680x1050 וטלויזיה ברזולוציה 1920*1080 ורוב הזמן אני אשחק על המסך 1680x1050. האם בשביל להריץ את המשחק בצורה טובה מספיק להוסיף SSD ולהחליף את כרטיס המסך או שאין ברירה ובשביל לשחק אני חייב להחליף את כל המחשב ?
-
- 4 תגובות
- 541 צפיות
- 1 follower
-
-
אני לא ממש יודע באיזה פורום לשים את השאלה, לכן אני שם אותה כאן כי היא קשורה למפרט המחשב שלי. מפרט המחשב נמצא בקובץ המצורף. מעבד: מבחינת יחס עלות/תועלת לטווח של כשנה עדיף לשדרג את המעבד או לקנות מערך חדש של מעבד INTEL? ראם: האם להעלות את גודל הראם? כ.מסך: ATI 4200 מובנה: האם להוסיף כ.מסך דומה כדי שיעבדו במקביל או לקנות אחד חדש או לעשות מערך SLI/CROSSFIRE וכמובן לקנות לוח.אם אחר. האם ביצועי המחשב מושפעים מרשת האינטרנט? האם מחשב שלא מחובר לרשת יותר מהיר? האם "לא מגיב" זו בעית חומרה או תוכנה? ואיך אפשר לטפל בבעיה זו? כמו כן האם לשמור על המחשב עם תוכנות שונות ומשונות או לפרמט מידי 3-4 חודשים? [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 633 צפיות
-
-
שלום חברי קהילה. לפני שאפתח בשאלה, המפרט שלי נמצא בפרופיל. היום אני מחזיק בלוח אם יחסית לא משהו שנקרא Gigabyte K8nf-9, בלוח אם הזה אי אפשר להכניס הטסינק מתקבל על הדעת וזה בגלל חוסר מקום באיזור המעבד (את Zalman CNPS 8000 אני לא מצליח להכניס!). הזיכרונות עדיין בDDR1 אולם בתחום הזה אני ממש לא רואה בעיה, ddr2 לא בדיוק הוכיח את עצמו. בתחום המעבד, לדעתי אני יוכל עוד להחזיק אבל זה די קשה.. הכרטיס מסך ממש לא משהו אבל גם איתו אני חושב שאוכל עוד לסחוב. עכשיו, באתי לשאול את דעתכם ואני בטוח שאשמע כאן כמה הצעות. האם שווה לי לעשות את השידרוג עכשיו? אם כן מהו? הרי ב3200 ש"ח לא בדיוק הייתי קונה גם לוח אם גם זיכרון גם מעבד וגם כרטיס מסך.. האם יש צורך בלהחליף ספק? יש לי 400W של RAIDMAX, מה…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה אתם ממליצים לשדרג את המחשב או לקנות?אם זה לשדרג תגידו לי במה ואם זה לקנות חדש, הגג זה עד 5000 . ללא מסך וציוד הקפי רק עם ווינדוס. ואין סיכוי שאני צורב ויש לי סיבה אז אל תגידו חבל
-
- 8 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי כרגע המפרט הבא: מעבד: Core 2 Quad Q9650 3.00 Ghz Thermaltake V1 cpu cooler TT-CL-p0401 לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 intel P45 Express הארדיסק: Western Digital green caviar 1tb זכרונות: (יש 2 כאלה) A-Data Vitesta Extreme Edition DDR2 2GB 800+ MHz CL4 כרטיס מסך: Sapphire ATI radeon 4870 Toxic 1GB DDR5 (לא לסתלבט עלי...אני יודע שזה ענתיקה) מארז: CoolerMaster CM 690 RC-690 ספק: Ocz-cxs500w מה אתם אומרים? עדיף לשדרג או לקנות חדש? בכל מקרה חשבתי להשאיר את הספק/מארז/הארדיסק. התקציב הוא 3K וניתן לחרוג ממנו 100-200 ש"ח השאיפה היא לשחק משחקים (כמו GTA V וכדומה)/אינטרנט/ סרטים HD (יש מסך Dell U2412 עם רזולוציה 1920x1200) /תכנות
-
- 6 תגובות
- 856 צפיות
-
-
ברשותי המפרט הבא לוח אם gigabyte p35 ds3l 4gb ddr2 800 MHz Intel q6600@2.4 ghz היה עד לא מזמן סoc ל3.2ghz Ati 4870x2 תקציב 2000 ש״ח השאיפה היא להריץ asseto corsa בהגדרות הגבוהות ביותר ברזולוציית 1920x1200. האם לשדרג כרטיס מסך או ללכת כבר על מחשב חדש? בתודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 962 צפיות
-
-
מחפש לשדרג או להחליף את המחשב הקיים שלי, מעדיף לשדרג אם המפרט באמת יכול להגיע לרמה גבוהה, אם לא אז אין בעיה לקנות חדש ולהביא את הנוכחי להורים:) נקנה לפני 6-7 שנים אם אני לא טועה המפרט הנוכחי: כרטיס מסך: ATI Radeon 4890HD לוח אם: P55M-UD2 ראם: 8GB 1333hrz ddr3 מעבד: I7 860 כונן קשיח: HDD 1000gb ספק כוח: 650w גיימינג כבד ועריכת וידאו ותמונות ברמה חובבנית. תקציב 2000-3000 - לשדרוג 7000 לחדש תודה רבה למי שעוזר:)
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם נראה שהמחשב הישן כבר לא כ"כ סוחב בעלייה סה"כ השימושים העיקריים הם לתכנות - התוכנות שבשימוש הן Visual Studio, Eclipse, Unity, XAMPP, Android Studio זה המפרט הנוכחי מעבד: E8400 3GHz לוח אם: Intel Desktop Board DQ35JO זיכרון: 4GB DDR2 Kingston 400Mhz כרטיס מסך: GeForce 210 512MB די פרה-היסטורי, אבל האם יש משהו שניתן לעשות כדי שהעבודה עם התוכנות הנ"ל תהיה חלקה? כנראה שכדאי בעיקר להוסיף זיכרון ראם, ללכת על 8GB או שיספיק לי גם פחות? סה"כ המחשב מתפקד די טוב, רק מדי פעם כשמפעילים שרת או אמולטור הוא מתחיל להיחנק קצת. תודה מראש :-)
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-