ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
למיטב הבנתי, המחשבים עם יכולות המולטי-טאץ' לא הגיעו לארץ באופן מלא, כך שהמחשב המרכזי ששווק לציבור הוא הTouchSmart של HP שהיה בעל מסך 12'' וביצועים סבירים. לאחר שיטוט ארוך והשוואות, הצלחתי להגיע לאתר של Dell העולמית ולהרכיב שם מחשב נייד מסדרת Studio 17 בעלות של 944$ (לא כולל משלוח בתוך ארה"ב ואז הגעה לארץ). אני מצרף כאן את המפרט המלא בקובץ DOC, אשמח לקבל עליו חוות דעת! עיקרי המפרט: מעבד i3-330M 2.13GHz עם 3M cache. הארד דיסק 500GB 7200RPM Sata. זיכרון פנימי 4GB Shared Dual Channel DDR3 at 1066MHz. ועיקר העיקרים, המסך: 17.3” HD+ (900p) LED Display with TrueLife™, Camera & MultiTouch חוץ מזה הוא מצוייד בכרטיס גרפי HD של אינטל וכ. סאונד סטנדרטי. העיקרון הוא נייד בעל…
-
- 0 תגובות
- 583 צפיות
-
-
מחפשת לקנות מחשב חדש ללימודים. בעקרון מתלטבת בין כמה דגמים : בראשם - 1.http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=883070 LENOVO YOGA 2 PRO 2.DELL XPS 13 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=816499 3.DELL INSPIRON 7347 FULL HD https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14031 בכללי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימוש בסיסי אינטרנט,אופיס וצפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית: עדיפות שתהיה לו רזולוציה ג…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
התחדשתי לאחרונה במסך 24 -NEC 2470 WNX (מתנה) המערכת הקיימת שלי מכילה לוח של DFI ומעבד AMD 4200 ?X2 64 BIT זיכרון 2 ג' וכרטיס מסך 7800GTX. ע"מ לנצל טוב יותר את המסך, שקלתי להחליף כרטיב ל4780 של ATI, האם ביזבוז? אולי יש טעם משמעותי להחלפת המעבד והלוח קודם לכן? בתודה
-
- 1 תגובה
- 546 צפיות
-
-
-
מחשבים: 1: מעבד: Q8200 זכרון: 4x1GB DDR2 800MHz לוח אם: MSI P43-NEO-F כרטיס מסך: ASUS EN9400GT 1GB DDR2, יש DVI HDMI D-SUB קשיח: Samsung HD322HJ 320GB 7200RPM 16MB cache ספק: EZcool 450W, דגם ATX-450 JSP, מאוור 120 תחתון מארז: EZcool H550, מאוור 200 בצד, אם שליטה על מהירות ותאורה קירור: AC Alpine PRO 7 2: מעבד: E2180 זכרון: 2GB DDR2 800MHz לוח אם: ASUS P5KPL-VM כרטיס מסך: ZOTAC 7200GS 512MB DDR2, יש DVI D-SUB TV-OUT קירור שקט קשיח: Seagate 250GB 7200RPM 16MB cache ספק: ZEUS 520W, דגם PS520GW , מאוור 120 תחתון מארז: EZcool H550, מאוור 200 בצד, אם שליטה על מהירות ותאורה קירור: ZALMAN SZ 3: מעבד: Pentium D805 זכרון: 2x1GB DDR1 400MHz לוח אם: MSI PM8M3-V קשיח…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב. ברצוני לרכוש מחשב בסך של כ-10.000 ש"ח שיהיה הכי טוב למשחקים. שיכלול 2 צורבים של דיוידי מסך 24 דיסק קשיח 1.5 T מארז פוול טאוור וללא כרטיס קול חיצוני, שישאר המובנה. שלא יכלול עכבר ומקלדת, ושיהיה עם ערכת קירור טובה. תודה רבה . פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? לא 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) הכל מהכל 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. רק מסך 24 אינץ' 4. האם יש דבר ספציפ…
-
- 13 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום, איך אפשר לבטל את פעילות הנקודה האדומה במחשב נייד של לנובו ? היא מציקה ממש... כל פעם שאני כותב במקלדת נמחקות מילים\משתנים משפטים.. העכבר פתאום זז למקומות אחרים ונמחקות מילים חייב לבטל אותה איכשהו תודה רבה !!!
-
- 5 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
תודה מראש הדרישות הם לסרטים גלישה באינטרנט ומעט משחקים(לא צריך כרטיס מסך וציוד היקפי) המטרה כמובן שהמחיר יהיה כמה שיותר קרוב ל2000 אז בלי סתם דברים מיותרים תודה למי שיכול אפשר גם שני סוגים אחד מבוסס אינטל ואחד amd דרישות:הארד דיסק 160 גיגה ,זיכרון 1 g למי שיכול להמליץ על מסך 19 אינץ מסך רחב חח בצבע שחור לא יקר אז גם תודה ומחירים ושם החנות יעזרו גם
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מתלבטת בין I3 ל I5 חייב להיות אינטל, מהיר בעיבוד תמונה, HD 250, צורב DVD. המחשב לא מיועד ל Photoshop אלא ניהול אלבומי תמונות משפחתיים ולעבודה משרדית וגלישה וכן גיבוי לכל שאר מחשבי המשפחה. חייב להריץ WIN7 Ultimate ו- Office2007
-
- 1 תגובה
- 694 צפיות
-
-
אני רוצה להשתדרג בלפטופ (שלי כבר בן 5, של אייסר והוא עבד בצורה מצויינת). להלן התשובות הנדרשות: מטרות: עבודה בכלי אופיס, וגם משחקים שונים (אני לא גיימר מטורף אבל אני אוהב לשחק), כמו כן עריכה גרפית בפוטושופ. גודל מסך: אני מעדיף את ה-17.3 מאחר והמשקל הוא לא פונקציה. מבריק/מט: לא משנה לי. רזולוצית מסך: לא מבין בזה כל כך. דרישות מיוחדות: אין. משקל רצוי : לא משנה לי כל כך מאחר ואני לא מטייל איתו בכל יום. זמן סוללה: עדיף כזה שיחזיק אתה שעתיים בלי טעינה. יציאות מיוחדות: VGA, HDMI, Card Reader Bluetooth - רצוי גודל מינימלי וסוג: 1TB אין צורך ב SSD כונן אופטי - כן, צורב. תמיכה בתחנת עגינה - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - מספיק לי אחריות שאני אוכל לתקן אותו בארץ האם בתקציב צרי…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מערכת בנה לך מחשב הכוללת את המוצרים: ¤ 7080 : SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 320GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3320620AS מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-S3 REV3.3 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL צורב DVD: NEC DVDRW AD-5170A DOUBLE LAYERED X18 - WHITE מארז: ANTEC P180-S ANODIZED ALUMINIUM SUPER MID TOWER CASE w/o PSU ספק כוח: ANTEC NEO HE (HIGH EFFICIENCY) 430W -------------------------------------------------------------------------------- ס…
-
- 30 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עגלת הקניות מכילה את הפריטים הבאים: הסר כמות מוצרים סה"כ AMD Sempron 64 (3000+) - [AM2]- RETAIL 308.76 ש"ח ASUS M2NPV-VM (nForce 430) - mATX לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 548.80 ש"ח 1GB NCP DDR II - 667 - NCP Original לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 446.70 ש"ח Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM S-ATA II 337.35 ש"ח ASUS DVD-RW 1814BLT LightScribe x18 (Black) - SATA- RETAIL לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 236.67 ש"ח .NEC CD-ROM X52 84.23 ש"ח SONY 3.5 FLOPPY DISK (SILVER) DRIVE - 1.44 58.20 ש"ח COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (white) TOWER CASE 319.78 ש"ח סך הכל לתשלום: 2,340.48 ש"ח סך הכל לתשלום במזומן שטרות: 2,270.27 ש"ח
-
- 10 תגובות
- 921 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש שמיועד לשימושים ביתיים ובעיקר למשחקים. התקציב שלי הוא בערך 3500 - 4000 שקל. חבר בנה לי את המפרט הבא - 1. INTEL CORE 2 DUO E6750 2.66GHZ 1333MHZ 4MB 64BIT LGA775 BOX 2. ASUS P5KC (QUAD READY) P35 FSB 1333MHZ HD AUDIO GBL DDR2 + DDR3 3. KINGSTON DDR2 1GB 800MHZ CL5 PC2-6400 KIT 4. LEADTEK PX8600GTS EXTREME GEFORCE 8600GTS 256MB DUAL DVI PCI-E 5. W.D WD3200AAKS 320GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER 6. DVDRW NEC-7170A x18 DUAL LAYER BLACK IDE BULK מארז חדש כבר יש לי בבית, וכן מקלדת חדשה ומסך חדש. ככה שברשימה הזו מופיעים רק הרכיבים שאני מחליף \ מוסיף. כמו כן יש לי שני הארדיסקים אחד של 80 GB ואחד של 160 GB. השאלה היא האם לא כדאי לוותר על ה-HD של ה-3…
-
- 1 תגובה
- 483 צפיות
-
-
טוב אז יש לי כזה מחשב לוח אם abit SG-80 מעבד CELERON D 3.06 GiGA HARTZ ספק כוח של 400 וואט 512 RAM כרטיס מסך ASUS AH2600PRO (זה רדיאון HD 2600 PRO אבל לחיבור AGP 8X ) יש לי שני הארד דרייבים אחד 80 GIGA והשני 144 ..... יש לי תקציב עד 5000 ש"ח (זה המקסימום.... ) מוכן להחליף הכל..... אין לי העדפות יתר לחברות למיניהן..... לא אכפט לי מהרעש והצבע..... גם ככה אני לא מחזיק את המחשב דלוק בלילה. OC בטח! איך אפשר מחשב טוב וזול יחסית בלי OC? התקנת מערכת הפעלה (ומערכת הפעלה) אני לא צריך הרכבה במעבדה - אולי אבל אפשר בלי... המטרה היא להוציא מהמחשב את המקסימום (להריץ COD 4 על המקסימום (1024*768) או CRYSIS על בינוני..או HL2 EP 2 עם בערך 70-100 FPS.....בלי תקיעות.... על 1…
-
- 5 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אני רוכש לפטופ ואחרי סינון והמלצות הגעתי ל2 הדגמים הללו [h=1]Lenovo Y70 Touch[/h]עמוד הבית: http://shop.lenovo.com/il/en/laptops/lenovo/y-series/y70-touch/ [h=1]Gigabyte P37W[/h]עמוד הבית: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5349#ov המחשב יקנה בחו"ל. בגדול אני נוטה יותר לגיגהביט משום שחיי הסוללה של הלנובו קצרים משמעותית. מצד שני גם לא מצאתי מקומות בארץ שמספקים תמיכה טכנית למחשבי גיגהביט. בכל מקרה אשמח להתייחסות לגבי 2 הדגמים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בסמסטר הקרוב אני מתחיל את הלימודים באוניברסיטה, ובשביל זה אני מתכנן לקנות לי מחשב נייד כדי להקל לי על החיים. אם כבר אני קונה לעצמי אחד, אני רוצה שהוא יהיה גם מספיק חזק כדי שאני לא אהיה צריך להשתמש במחשב המשפחתי. לכן חשבתי לקנות את הasus n10j. הוא מספיק קטן וקל כדי לקחת אותו איתי לכל מקום. לאחר שדרוג הסוללה הוא יכול לספק זמן עבודה ארוך. השימוש שלי הוא המון גלישה באינטרנט, עבודה עם כמה יישומי אופיס במקביל, מידי פעם אפילו visual studio ולא מעט צפיה בסדרות טלוויזיה וסרטים (כאשר הוא מחובר למסך גדול, לא על ה10 אינץ' שלו). וחוץ מהדברים האלה, הניידות היא משהו שחשוב לי. ולכן הn10j נראה אטרקטיבי. את ההזמנה אני מתכוון לעשות מebay, מה שאומר שהתקציב הוא בערך 750$ לנייד, ועוד בערך 100$…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CSS TF2 CS L4D2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום למומחים, אני צריך laptop לאופיס ואינטרנט עד 5500 ש"ח. בעבודה אני עם thinkpad R50 ואני די מרוצה (אבל לא נופל מהרגלים [איפה לעזאזל כפתור ה windows]). אז יש עדיפות ל ibm אבל לא מהשוואה. בנוסף אני נוסע לארה"ב וראיתי שהמחירים שם הרבה יותר זולים (אפילו ישר באתר של ibm/lenovo http://www-131.ibm.com/content/home/store_LNV_PublicUSA/en_US/notebooks/index.html). מה דעתכם האם כדי לקנות שם? הטיסה ביום ראשון בלילה... תודה.
-
- 2 תגובות
- 578 צפיות
-
-
* מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים ותמונות * גודל המסך - אני מניח שמעל 12 ועד 15 אינצ'. חשוב שהמסך יהיה ברור, עדיפות למסך מט למרות שגם מבריק בא בחשבון. * משקל רצוי - לא כולכך משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - 4 שעות עבודה רצופה נשמע נחמד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא יודע איזה יציאה יש לטלוויזיית LCD, אז כזאת, אם אפשר * בלוטות - לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 120 ג'יגה * צורב DVD? - כן! * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא! אבל אחריות ארוכה רצויה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL וLenovo חשוב שהמחשב יהיה אמין מאוד, עם מבנה חזק ואיכותי. אודה לכם להמלצות שכן אני צריך לקנות ביומ…
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
שלום כולם! בעקבות ההידלקות שלי על התלת מימד של nVidia, החלטתי ללכת על הכרטיס מסך שלהם 470 Geforce GTX ועל מעבד Intel Core i7-930. אני צריך בבקשה שתעזרו לי להשלים את שאר המפרט (לוח אם, זיכרונות, הארד דיסק וכו') לא כולל מסך (אני חייב ללכת על Samsung LCD 2233RZ בשביל תלת מימד). בנוסף אני לא ממש יודע של איזה חברה לקנות את הכרטיס מסך: Asus, Gainward וכו'... (זה משנה בכלל?) התקציב הוא עד 7K (כולל הכרטיס מסך והמעבד שכבר נוגסים 3K לפי דעתי). אני מקווה שזה יספיק. גמיש טיפה. המטרה העיקרית של המחשב היא משחקים בתלת מימד, אבל כל מחשב שמספיק טוב למשחקים יהיה מספיק טוב גם לתיכנות וצפיה בסרטים וכו'... הוא לא חייב להיות סופר שקט כי הוא נמצא בחדר עבודה ולא בחדר שינה. (אבל לא צריך רו…
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב הש…
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד עם: -מסך 17" -2 GB ראם -120GB לפחות בדיסק הקשיח -מעבד C2D תקציב : עד 2000$ שזה בערך 7000 ש"ח אני צריך המלצה גם לדגם ספציפי של מחשב וגם לחנות טובה בארץ שאפשר לקנות את המחשב הזה. עדיפות לחנויות באיזור ירושלים ומרכז הארץ. תודה מראש, ניב
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? לא א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (סידרת BF סרטים הורדות וכו) עריכת סרטים קלה ומוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 בעיקר במשחקים חלק מהזמן אני רוצה לחבר את המחזה למסך טלויזיה גדול 47" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות גבוהות 3. הא…
-
- 22 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב? 3000, ניתן לחרוג 2. מטרות המחשב? סרטים, עבודות משרדיות ומשחקים ברמה בינונית 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?CM 690 9. האם חשוב שקט? עד כמה? שיהיה שקט, הוא ליד המיטה 10. האם מתוכנן OC? כן, במטרה למתוח את המעבד כמה שאפשר מתוכנן לעבוד על מסך 24" בעתיד. תודה
-
- 4 תגובות
- 576 צפיות
-
-
כמו שרשמתי בכותרת אני זקוק להמלצה ללפ-טופ זול וטוב, אם יש זול יותר מהתקציב שרשמתי, והוא יתפקד כמו שצריך אז זה יהיה מצויין. הגודל לא קובע, אפילו עדיף שיהיה כמה שיותר קטן (קומפקטי כזה). המחשב ישמש בעיקר לחומר משרדי ולא למשחקים וסרטים (אולי קצת סרטים) ואיך אפשר שבלי מוזיקה. 40-60GB יספיק בהחלט (זה אפילו יותר מדיי). נ.ב אם יש מכרזים/פומביות על מחשב טוב אז אשמח לקבל לינק. תודה מראש לכל עוזר.....!
-
- 3 תגובות
- 985 צפיות
-