עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הסיבה לכותרת המוזרה הזאת היא שלפני כמה זמן פתחתי דיון בפורום המעבדים ובסופו הבטחתי לאנשים את המפרט של המחשב… עשיתי שיעורי בית, בדקתי והתעדכנתי (לפחות החלק הזה כבר מאחוריי) והרי התוצאה: מפרט שהתאמתי בעצמי. אחריו יבואו הנימוקים והשאלות. Intel core I7 S1155 2600 3.4Ghz BOX Asus P8P67 PRO 2X4GB Corsair Vengeance Dual Channel CL8 CMZ8GX3M2A1600C8 Western Digital black 1TB 64MB cache Sata3 6Gbps – שניים כאלה. Saphire ATI Radeon HD 5670 GDDR5 1GB ספק כוח: Corsair 750W TX Windows 7 professional english OEM כונן DVD SATA. (יש לי 3 שזרוקים באיזה מקום, אני כבר אסתדר איתם). מארז: צריך המלצה. סביר להניח שהאנשים הנחמדים פה ירצו להמליץ לי להחליף חלק מהחומרה. אני מאמין שלא יהיה טעם כי יש…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by hugo1,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 19 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר ו…

3. אחרי לבטים רבים, הרכבתי מפרט שאני מתכוון לקנות מIQPC באשדוד. הנה המפרט: מקלדת ועכבר: [..] LOGITECH WIRELESS DESKTOP 2.4GHz MK-250 - זמין במלאי ₪148 מסך: [..] SAMSUNG LCD 24" BX2450 LED 2ms HDMI WIDE - זמין במלאי ₪1399 מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 450 AM3 (3.2GHz) - BOX - זמין במלאי ₪419 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪324 זיכרון: [..] KINGSTON 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪245 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1226 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪106 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - זמין במלאי ₪290 מערכות הפעלה: [..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM - זמי…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. שלום. חבר שלי קיבל מעבד Q9450 והוא רוצה לבנות סביבו מפרט בתקציב של 1500 ש"ח , ואם חייב חריגה אז עד מקסימום 2000 ש"ח. המחשב מיועד לאינטרנט ואופיס , וגם מעט סרטים. אשמח לעזרה, תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום, אני מעוניין ברכישת מחשב בחנויות Ivory או KSP ואני מתקשה קצת בהרכבת המפרט הנה הנתונים: 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה ממש חשוב אז ניתן (לא ביותר מידי 100 -200 שקל) אבל רצוי שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1024*1028 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? BLACK OPS, ASSASSIN CREED 2 , Mafia 2, GTA IV ומשחקים חדשים אחרים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהו…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  6. * מטרות המחשב? אינטרנט, משחקים קלים, צפיה בסרטים, עריכה גרפית, קצת פוטושופ * גודל המסך? 14-15 * משקל רצוי? עד 2.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיחזיק באיזור השעתיים בצפיה בסרטים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות לHDMI אבל לא חובה * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 300 * צורב DVD? עדיף שיהיה * אחריות? עדיפות ל3 שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell אבל פתוח לעוד הצעות בין המחשבים שאני מצאתי: Dell N5010 i3 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n5010-370m.htm Lenovo G560 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6232&CatCode=315 ולגבי לנובו- הבנתי שהיא חברה לא כל כך יציבה ואמינה, מה אתם אומרים? Samsung R540 http://www.wallashop…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. אני מעוניין בעזרה בבניית מפרט לחבר מערכת חזקה לגלישה באינטרנט עם מספר דפדפנים פתוחים 1. מה התקציב המקסימלי? כמה שנדרש למערכת אידיאלית 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב:אינטרנט עם מספר חלונות פתוחים במקביל 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך,מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב :6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)?:לא האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?:לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה :לא ( ו/או הרכבת מחשב בחנות?:כן 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? :אייבורי 10. האם יש בקשות מיוחד…

• 4 תגובות
    • 882 צפיות
  8. המחשב מיועד למשחקים,תכנות, OC בינוני למעבד מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB BOX כמות: 1 - מחיר: ₪1071 לוח אם: Gigabyt GA-P67A-UD3 Socket 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪689 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 2x120mm + FSP EPSILON 80+ 500W - אחריות 5 שנים על הספק כמות: 1 - מחיר: ₪538 זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 i5/AM3 Retail כמות: 2 - מחיר: ₪102 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪200 כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon HD 5850 1GB GDDR5 Vapor-X HDMI Retail כמות: 1 - מחיר: ₪1067 כונן אופטי: SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BL…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. שלום, פתחתי אשכול לגבי בקשת מפרט לגימנינג עם תקציב של רציתי לשאול את השאר מה דעכתם הציבו לי שלוש מערכות 1 intel ו- 2 מפרטי amd התקציב היה 3800 ושם הציבו לי את מערכות ה amd וגם ביקשתי קצת חריגה בתקציב על מנת להציב מערכת intel. סה"כ אני רוצה לדעת מה דעכתם בנוגע לכל מפרט בנפרד... וגם איזה בין שתי מפרטי ה amd יותר טובה (לא מתוכנן oc ממש לא לזמן הקרוב ) מפרט מבוסס amd : AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 TRAY , יחידות 1 ₪727 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=927 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪324 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1588 Transc…

• 8 תגובות
    • 932 צפיות
  10. Started by rotman,

שלום לכולם , אני מחפש דרך מהירה להעביר קבצים מהנייח שלי לנייד. בנייד (thinkpad T410i ) יש פורט של eSata , השאלה היא איך אני יכול להתחבר איתו לנייח? ראיתי שיש כבל שהוא esata זכר ל sata זכר , השאלה היא איך אני מחבר ולאיפה אני מחבר.... אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי עם זה. תודה.

• 1 תגובה
    • 902 צפיות
  11. Started by *BYZ*,

רקע: הלפטופ חזר מתיקון בגלל שנשפך עליו שוקו עכשיו כשאני מחבר רמקולים אני שומע רק ברמקול אחד. אם אני מכניס את החיבור עד הסוף אני שומע באחד אבל כשאני מכניס עד החצי אני שומע ברמקול השני עשיתי בדיקה של הרמקולים עם mp3 והם בסדר עשיתי בדיקה של הרמקולים המובנים של הלפטופ והם בסדר (עשיתי בדיקה של הרמקול הימני והשמאלים בנפרד) יכול להיות שהחיבור עצמו של הלפטופ נדפק??

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by ngc224,

שלום ! יש לי אפשרות לקנות נייד משומש (יד 2) ב 550 ש"ח מדגם Dell Latitude D620 הבעיה שהכונן האופטי שלו לא עובד, וכנראה אני יהיה חייב לקנות כונן אפטי חדש (עוד 200 ש"ח ?) המפרט המדויק לא ידוע לי, אבל מהחיפושים באינטרנט הבנתי שיש לו 1GB של RAM, לכן צריך להוסיף לו עוד 1G של זיכרון בשביל W7 ... ופה כבר אני לא יודע אם הכרטיס מסך שלו תומך בכלל ב 7 ואם כדי בכלל לשדרג...

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by LiorZi,

שלום, אני מעוניין לקנות את המיני הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-mini-1018.htm רוב הצרכים יהיו פייסבוק \ לימודים \ יוטיוב \ סרטים וכו'... יש לי כמה שאלות: 1. איך המחשב מתפקד בהרצת סרטים (לא full HD, משהו באיזור 720p)? כנ"ל יוטיוב ומשחקי פלאש? יהיה עדיף אם מישהו עם ניסיון עם המחשב יענה לי... 2. מה הקיבולת של מחשבי מיני עם מעבדי ATOM מבחינת RAM? למחשב הזה יש 1GB של DDR3 1333, האם אפשר להוסיף? האם זה יעזור בכלל? 3. המעבד הוא ליבה אחת עם Bus של 667Mhz, אז איזה זכרון הכי מתאים, כלומר מה "התמיכה הטבעית" של המעבד מבחינת זכרון? 1333? 1066? Single \ Dual Channel?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by ארנוןבורנשטין,

אני רוצה לקנות מחדש שיעוד שלו יהיה לעריכת קטי ווידאו. אני אשתמש בפרימייר ואפטר אפקטס. אני לא כ''כ מבין במפרטים וחלקים בתוך המחשב והייתי מאוד שמח לקבל עזרה.

• 3 תגובות
    • 885 צפיות
  15. שלום, אני מחפש מחשב נייד עם GPS מובנה, לצערי לא מצאתי עדיין מחשבים כאלו באתרי המכירות. יש בכלל דבר כזה בארץ? אני מעוניין במחשב לצרכים משרדיים בעיקר, בתקציב של עד 3,500 ש"ח. לא חשוב לי גודל המסך, יכול להיות מ-10 אינץ' ומעלה. מה שכן חשוב לי: 1. יכולת עבודה טובה מבחינת מהירות (לא רוצה להמתין 5 דקות לפתיחת מסמך) 2. זמן סוללה ארוך ככל שניתן (למרות שאם ניתן לחבר למצת ברכב זה פחות קריטי) המחשב הזה בוואלה נראה לי ממש מעולה אבל חסר לו התקן GPS: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKDELL3010 מישהו מכיר מחשב במפרט דומה שכולל התקן GPS? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by Slavadir,

1. מה התקציב המקסימלי? 1400 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גלישה, קידוד וידאו לעיתים רחוקות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). פיירפוקס וקידוד וידאו לעיתים רחוקות ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה…

• 2 תגובות
    • 919 צפיות
  17. אני רציתי לדעת איך יודעים מה הקיבולת המקסימלית של המחשב נייד שלי בכמות זכרון איך אני יכול לדעת ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by barak91990,

שלום אני חדש אני צריך מפרט למחשב לאחי הקטן : 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב המקסימלי הוא עד 2300 ניתן לחרוג ב500 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? השימושים העיקריים של המחשב הם…

• 3 תגובות
    • 863 צפיות
  19. הייתי רוצה לברר מספר דברים: 1. האם כל החלקים מתאימים אחד לשני ואין איזו בעיה של התנגשות מסויימת בין חלקים. 2. האם לוח האם יתאים למעבד? 3. עד כמה קירור המעבד והמארז קריטיים לתפקוד המחשב? אם אקח קירור ומארז זולים במאתיים שקל או יותר אז המחשב יתפקד מהותית פחות טוב? זה המפרט: Intel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪870 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2353 מאוור Cooler Master Hyper N520 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪224 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1660 Gigabyte GA-P55-USB3 P55 CHIPSET Socket 1156, יחידות 1 ₪627 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1591 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות …

• 3 תגובות
    • 888 צפיות
  20. Started by garydia1,

שלום רב, יש ברשותי מחשב נייד של IBM מסוג ThinkPad T30 ומותקן בו כרטיס רשת NETGEAR 54 Mbps Wireless PC Card WG511v2 אני מעוניין לשדרג את הכרטיס רשת לבעל מהירות גבוהה יותר. האם זה אפשרי? ואם כן, האם כדאי לעבור לכרטיס רשת בחיבור USB או להשאר עם חיבור ה - PC Card הקיים?

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  21. Started by avz,

שלום אקווה שתוכלו לעזור. אני מחפש את המדריך למשתמש (USER MANUAL) למחשב נייד ישן HP EVO N1020V. כל ניסיונותי לחפש באינטרנט, כולל באתר של HP, הצלחתי למצוא את המדריך ותחזוקה ותיקון, לא את המדריך למשתמש. האם יש למישהו מחברי הפורום או מישהו יודע היכן ניתן למצוא? לעזרתכם אודה.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by avz,

שלום אשמח אם תוכלו לעזור לי ואפילו במידע בלבד. יש לי מחשב די ישן - HP COMPAQ EVO N1020V - מותקן בו מודול זכרון של 512MB אבל המחשב מזהה רק 214MB. ניסיתי להעביר את המודול לסלוט השני, אבל המחשב לא מזהה אותו בכלל וכלל לא מתחיל לעלות. אשמח לקבל מידע מה ניתן לעשות/לבדוק כדי לפתור את הבעיה. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. חשוב שיהיה מערך רייד בפנים, רצוי עם דיסקים מהירים, שקטים ועמידים. רצוי כפול-מעבדים. וכ. מסך חזק מספיק.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by cznmuh,

שלום לכולם אז ככה זה השילוב שאני רוצה AMD Phenom II x4 965 Box +ASUS ATI RADEON EAH5850 +4G RAM השאלה שלי אם הוא יצליח להחזיק משחקים... בלי צוואר בקבוק חושב לציין שהמחשב רק למשחקים..... אני משתמש במסך LCD 19איינץ סופר תודה לכול העוזרים

• 2 תגובות
    • 748 צפיות
  25. אהלן, קראתי את המדריך אז אני יודע בערך מה צריך לעשות ולכן אני רוצה לשאות כאן שאלות ספציפיות לגבי המחשב... לצערי אני לא זוכר כרגע את שם הדגם במדויק (אאל"ט DV6 זה שם סדרה ולא שם של דגם ספציפי...) בכל מקרה במחשב יש כרגע שני זכרונות של 1GB DDR3 ב800HZ , מה שאני רוצה לעשות זה לשדרג, לפחות ל3 אולי כבר ל4... כרגע הזכרונות הם של SAMSUNG. מה שאני רוצה לשאות זה ספציפית לגבי הדגם הזה, איפה אני מחליף את ה RAM והאם זה מסובך ? לפי המדריך בכל מקרה זה לא אמור להיות מסובך במיוחד, אבל אני בכל זאת רוצה לנסות ולהבין כדי לדעת למה לצפות. שאלה אחרת שיש לי היא מאיפה מומלץ לקנות זכרונות וכמה זה צפוי לעלות פחות או יותר ? אם אני רוצה 2 של 2GB כמה זה אמור לעלות ? האם אני יכול לקנות אחד של 4G…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים