ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
* תקציב: 1100 דולר בערך. * מטרות המחשב? לימודים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3' עד 14'. מאט. * רזולוציית המסך? מינימום Full HD. רצוי כמובן פאנל IPS. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. תאורה אחורית יכול להיות נחמד. * משקל רצוי? כמה שפחות, בלי קפיצות לא פרופורציונאליות במחיר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. מינימום יום עבודה, פלוס מינוס 7-9 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי SSD. * כונן אופטי? אין צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: יש…
-
- 0 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב נייד מדגם LE50-5LSE בן כ4.5 שנים - כבר זמן רב אני חש שהוא מתחמם מאוד - בדקתי עם everest וטמפ' שלו נעה בין 44-49 מעלות! האם טמפ' גבוהות כאלה יכולות לגרום לנזק למחשב? ואם יש לכם הצעות איך לקרר את המחשב (ללא קניית גוף קירור חיצוני - כי אני לא רוצה להשקיע כסף נוסף במחשב זה)?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. יש לי לפטופ של סמסונג. בן שנה וחצי ואין עוד אחריות. כאשר מחברים לחשמל יש אייקון של טעינה אבל האחוז לא עולה בכלל. מה הבעיה? איך מתקנים? מישהו יכול להמליץ על מעבדת תיקונים אמינה וזולה במרכז?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתחיל ללמוד בקרוב באוניברסיטה ואני אשמח לעזרה ויעוץ במה עדיף לי לקנות לפטופ או מחשב נייח. אני צריך לפטופ אולי בשביל השיעורים וכדי ללמוד עם חברים מחוץ לבית, מצד שני אני אוהב לשחק במחשב ולא יודע עד כמה הלפטופ יכול להיות נוח וחזק מספיק. אשמח אם תוכלי לעזור לי בהתלבטות ותודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני רוצה לקנות מחשב נייד, קל וקטן. הבחירה הראשונה והטבעית שלי היא IBM X40. האם מישהו יודע לספר לי על אלטרנטיבות? חשוב שהמחשב יהיה אמין מאוד, ושהשירות בארץ יהיה מעולה. תודה מוטי
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט שמעוניין לקנות לפטופ כי שלי כבר לא מתפקד, תקציבי הוא סביב ה 3000 שקל ואיני יכול לעבור את ה 3500. יש אפשרות לקנות מאילת. מטרות המחשב הן בראש ובראשונה שפות תוכנה יותר כבדות כמו MATLAB ו VHDL של קווארטוס ופייטון עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (כמו פוטושופ) גודל מסך מינימלי הוא 14 אבל עדיפות 15.6 חשוב לי מסך איכותי, בשל הנוחות ל numpad. מעדיף כמובן מחשב שקל יותר לדוגמה הטושיבה שנעה סביב 2.2 קילו, ועדיף כמובן זמן סוללה ארוך חחחח יודע שזה המון דרישות. אין צורך ברישיון לווינדוס ראיתי את המחשב הנ"ל "15.6 Toshiba Satellite L50-B-2C8 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=…
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום אני מתלבט בין שני מחשבים לקניה בארץ לצורכי לימודים הכוללים עבודה עם תוכנות תלת מימד כגון solid ו ansis דרישות שוות ערך למשחקים בינוניים כמו כן דרישות בסיסיות וורד, אקסל, אינטרנט וסרטים. דרישות: גודל מסך -14" כ. מסך- טוב משקל עד 2.5 ק"ג זמן סוללה של 3 שעות לפחות אין צורך ביציאות מיוחדות בלוטות -רצוי גודל מינימלי של כונן קשיח- 320 GB יספיק צורב DVD-אין הכרח האם נדרשת אחריות בינלאומית -לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי-לא סוני- http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTITSOVGN21&Cat2Cat1ID=60&Cat2ID=0 lenovo http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTITY4300&Cat2Cat1ID=34&Cat2ID=76&aff=Zap〈=he הצעות נוספות יתקבלו בברכה חג שמח
-
- 1 תגובה
- 810 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי כרגע בארה"ב והוא מחפש לקנות לפטופ ב-1000-1300 דולר לפני שהוא חוזר. הדברים העיקריים שחשובים לו הם שיהיה כרטיס מסך חזק יחסית (נפרד הכרחי בכל מקרה, לא OB), כך שבמידה והדבר לא מיקר משמעותית את המחשב, מפרט עם ה-8600 ולא ה-8400 יהיה טוב. דבר שני שלא ישקול יותר מדי (לא הרבה מעל 3 קילו). כרגע הסתכלנו על שני אלה: Dell XPS M1530 HP Pavilion dv 6770SE אשמח לשמוע דעתכם על השניים הנ"ל, והצעות משתלמות אחרות. בכל מקרה, חובה שלמחשב תהיה תמיכה בארץ. תודה, ערן
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שהוא לא 10 דרישות - אופיס עם 3 טאבי פיירפוקס וסדרה ברקע
-
- 1 תגובה
- 684 צפיות
-
-
מחפש לפטופ עם מסך 15' שיתאים לעבודה עם Solid Works, מדובר בשימוש בסיסי יחסית למהנדס מכונות ולא לעיצוב גראפי. אפשר גם לחרוג מ-4000(עד 5000) אם זה ממש קריטי.
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לפטופ לאחותי שתקנה אותו בארה"ב ותביא אותו לארץ. התקציב: 500$ גודל: 15.6 או 14 מעבד: עדיף core i3/5 זיכרון: 4GB ומעלה הארדיסק: גודל פחות קריטי אבל רצוי 7200RPM אה וכמובן חשוב העיצוב והצבע, עדיפות לסגול.. אם לא אז שחור. ראיתי בנתיים את זה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/778886-REG/Lenovo_114155U_ThinkPad_Edge_E420_14.html איך הוא?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הנ"ל לא נדרש לעבודה מקצועית אלא ללימודים קולנוע בסיסיים במסגרת בית הספר. צריך להריץ פרמייר ופוטושופ. אני מבין שהתקציב בעייתי משהו אבל אין אפשרות. להגדיל תקציב.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אין לי מושג איך הולך העניין הזה של קניית לפטופים, אם אפשר להרכיב מפרט כמו כשקונים מחשב רגיל, או אם זה בא רק בחבילות שלמות, אני מניח שפה זה המקום לשאול את זה בכל מקרה אני צריך לפטופ, בסביבות ה-3000 עד 3500 בשביל עבודה עם פוטושופ ומשחקים פרימיטביים יחסית (civilization 4, simcity 4 לדוגמא) חוץ מזה צריך גם עכבר. אני לא יודע איך המחירים של המחשבים הנישאים, אם 3000 זה פחות או יותר המחיר בשביל מחשב פשוט אז אני אקח את זה, אבל אם אפשר לשפר את היכולות הגרפיות במחיר לא גבוה אז אני אשקול. בנוסף אני כמובן צריך גם לדעת כמה זמן בטריה, משקל ודברים כאלה תודה עריכה: עכשיו חשבתי שאולי חשוב גם באיזה תוכנות בדיוק אני אשתמש: פוטושופ cs 2-3 אילוסטרייטור cs 2 פלאש האחרון מדיה פלייר וקוויק ט…
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום אין לי מושג איך הולך העניין הזה של קניית לפטופים, אם אפשר להרכיב מפרט כמו כשקונים מחשב רגיל, או אם זה בא רק בחבילות שלמות, אני מניח שפה זה המקום לשאול את זה בכל מקרה אני צריך לפטופ, בסביבות ה-3000 עד 3500 בשביל עבודה עם פוטושופ ומשחקים פרימיטביים יחסית (civilization 4, simcity 4 לדוגמא) חוץ מזה צריך גם עכבר. אני לא יודע איך המחירים של המחשבים הנישאים, אם 3000 זה פחות או יותר המחיר בשביל מחשב פשוט אז אני אקח את זה, אבל אם אפשר לשפר את היכולות הגרפיות במחיר לא גבוה אז אני אשקול. בנוסף אני כמובן צריך גם לדעת כמה זמן בטריה, משקל ודברים כאלה תודה עריכה: עכשיו חשבתי שאולי חשוב גם באיזה תוכנות בדיוק אני אשתמש: פוטושופ cs 2-3 אילוסטרייטור cs 2 פלאש האחרון מדיה פלייר וקוויק ט…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב: סטודנט למדעי המחשב, בינתיים אני מתכנת בC ו java לא חושב שזה אמור להשפיע על הדרישות כמו כן גם מקליד לא מעט (ככה שמקלדת גרועה לא תתאים למרות שאני לא צריך משהו מיוחד). אני גולש לא מעט ודי חשוב לי שהמחשב יוכל להריץ משחקים פשוטים לדוגמא פיפא 16 וworld of tanks בצורה טובה (הגדרות בינוניות ומעלה בFPS 30+ יציב). גודל המסך: בין 13.3 ל14 אינצ' ניתן גם 15.6 אם מדובר במחשב טוב. רזולוציית המסך: 1920 על 1080 מעדיף לא להתפשר פה דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין משקל רצוי: מעדיף שיהיה באזור ה2 קילו ומטה, אבל זה לא קריטי לי. האם נדרש זמן סוללה ארוך: יותר משעתיים בעבודה סבירה (גלישה+הקלדה) יספיק האם יש צורך ביציאות מיוחדות: VGA,HDMI, לפחות 3 פ…
-
- 13 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לפטופ לצרכים דיי כלליים, המשמעות היא כרגע בזמן הקרוב תראה בעיקר אינטרנט + משחקים, בעתיד גם לימודים. עדיף שיהיה עמיד למשחקים כבדים, אם יבוא על חשבון מעבד בצורה כזו או אחרת, אספוג זאת. מינימום שטח איכסון לדעתי אסתפק בסדר גודל של 500GB - לא נדרש לי מעבר. הוא יתחבר מדי פעם לטלוויזיה שלי בכבל HDMI כך שעדיף איכות גבוה לשידור. גודל מסך סדר גודל של 10-12 אינצ' לא משמעותי עבורי. לא משנה לי מאט/מבריק. ריזולוציה ממוצעת נדרשת אין צורך בחיבורים מיוחדים זמן סוללה לא נדרש משהו אסטרונומי, רק מיינסטרים. לא איכפת לי איזה חברה, העיקר שתציע את המפרט המשתלם ביותר לתג מחיר. ניתן לפזול לכיוון ה3.3K תודה רבה חבר'ה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אנשים, מעצבת גרפית בעיקר לדפוס (אבל גם ל-WEB) צריכה מחשב חזק וחדש לעבודה. עיקר השימוש הוא פוטושופ, INDESIGN, אילוסטרייטור. אין צורך בכלל בתלת מימד או משחקים ולכן הכרטיס הגרפי אינו קריטי. כן חשוב - מסך איכותי מט IPS, לא רועש מדי, עיצוב נורמלי, לא כבד מדי, רזולציה לפחות 1920x1080, אופציות שדרוג זכרון כונן קשיח. איכות בניה טובה. אופציה לאחריות 3 שנים. כרגע הנטיה שלנו לכיוון ה-Lenovo Legion Y530 עם מעבד i7-8750H, זכרון 16GB בסטיק בודד (במחשבה אולי לשדרג ל-32GB בהמשך), כונן קשיח 512GB SSD M2 (גם כאן כנראה להוסיף SSD נוסף לאחסון), מגיע עם GTX1050 שלהבנתי הוא מיותר, המסך הוא מט IPS עם 72% NTSC (למרות שראיתי ביקורת ביוטיוב שדיווח…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אבא שלי טס לגרמניה ורציתי לדעת אם שווה לקנות שם או לא.
-
- 9 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
צהריים טובים. אשמח להמלצה ללפטופ ביתי, לצרכי אופיס, אינטרנט, טלוויזיה (חיבור HDMI ל-4K) ומשחקים (ברמה של פורטנייט - לא משחקים תובעניים מידי). תקציב ~3500 ש"ח. כולל מערכת הפעלה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצה ללפטופ לילדים בבית, שיישמש גם ללימודים וגם למשחקים. התקציב כ-4.5K אין חשיבות למשקל, כי אמנם יהיה לפטופ, אבל תמיד יישאר בבית תודה
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל גג (800$) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יש הצדקה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-100$. רק אם ממש כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כולם עבודה משרדית+עריכת וידאו קלה+עריכת סאונד+מעט גיימינג+צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בגדול את המשחקי FPS שהוא יצליח להריץ -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, כידוע אופיס דיפו יצאו במבצע לפטופים ללא מע"מ. סקרתי את האתר שלהם והגעתי לשלישיה של מחשבים בסכום 2400-2700 ש"ח. המחשב יהיה לאימי, והשימושים היחידים שלו יהיו בבית קצת גלישה, סרטים וכו'. לא יצא מהבית. כולם עם מסך 15.6, 4 ג'יגה זיכרון, ושניים מהם עם מעבד I5 ואחד מהם מעבד I3. על איזה מהשלושה אתם ממליצים? HP, G6-1120Sj(LS290EA מחשב של HP, מעבד I3 אבל עם אחריות ל-3 שנים. 2670 שקל במבצע. Acer, AS5750-2414G50 מחשב של ACER, הפעם עם מעבד I5 ואחריות לשנה. 2400 שקל במבצע. Packard Bell, TS11HR-011IL מחשב של פאקרד בל, גם מעבד I5 ואחריות לשנה. 2500 שקל במבצע. שווה להוסיף כסף בשביל השלוש שנים אחריות? אפילו שמדובר במעבד נחות יותר.. והם ידוע על חברה שבד"כ יותר מוצלחת בנייד…
-
- 14 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום חברים חבר מתחיל ללמוד הנדסת מכונות וזקוק ללפטופ שיוכל להתמודד בקלות עם אתגרי SolidWorks. בנוסף הוא גיימר, לכן חשוב כרטיס מסך טוב, וכמובן מסך 15 אינצ'. לגבי משקל, גבול עליון של ~2 עד 2.5 קילו. לא משנה מסך מגע\מט,מבריק. כמובן שעדיף סוללה כמה שיותר טובה, אבל זה לא פקטור מכריע. ההבדל בין הארדיסק 5400 ל7200 באמת מורגש? עוד דבר, הלפטופ אמור לכלול גם מערכת הפעלה. http://ksp.co.il/?uin=24442 Toshiba Satellite P50-B-103 http://ksp.co.il/?uin=21689 Lenovo IdeaPad Y510P http://ksp.co.il/?uin=24023 Lenovo IdeaPad Y50-70 אשמח לקבל המלצות\הערות\הארות
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
חבר שלי רצה שאני אברר לו לגבי לפטופ, התקציב שלו 2000 שקל והוא ישתמש בו בעיקר לפייסבוק, אינטרנט בכללי, מוסיקה וleague of legends. * מטרות המחשב? אינטרנט, מוסיקה, league of legends * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב מדי, כל עוד זה גודל סביר ולא משהו קיצוני * רזולוציית המסך? לא חשוב מדי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא צריך * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא כלכך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה מדי, כמובן שום דבר קיצוני. מעל 300-400 ג'יגה זה יספיק * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף אבל לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?+300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לפטופ להורים שלי (בני 70) - שימוש:סקייפ/גלישה באינטרנט/אופיס/צפייה בסרטים(מעונין לחשוף אותם לקודי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? FHD זה במק…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-