ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?19 אינץ' 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?COD:MW2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיס…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני מנסה לבנות מחשב גיימינג בתקציב של עד 5,800 שקל לא כולל דיסק קשיח(כי יש לי), מארז בסביבות 300-350 שקל וקירור אוויר בסביבות 300 שקל עד עכשיו מה שאני מתלבט לגביו זה אם לקנות ryzen 5 2600x עם vega 64 oc או לקנות ryzen 5 2600 עם rtx 2070 windforce תמונות של המחירים מצורפות עם שאר הדברים מתכוון לקנות בחנות ivory,tms,ksp,plonter
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני כרגע סטודנט ואני מחפש לפטופ שיתאים להרצה של משחקים עכשווים. לא צריך חיית ביצועים אבל גם לא מחשב חנוק. מבחינת הקריטריונים, מסך - אני מתלבט בין 13 ל15. העדיפות היא ל15.6, אבל אם יש מחשב שמצדיק את המחיר עם 13' אז לא תהיה בעיה. משקל - לא קריטי. חיי סוללה - כמה שיותר, יותר טוב. אבל אני מדבר על מינימום שעתיים של עבודה ללא ספק.. מעבד,כרטיס מסך, זיכרון - בהתאם לדרישות המשחקים העכשווים.. הארדיסק - חצי טרה+ ויש לי שאלה נוספת, אני כרגע על Vaio vgn-nw250f . מתי שאתם מציינים דגם מסוים או לאו דווקא, האם יהיה הבדל משמעותי בין השניים? הסיבה העיקרית שאני רוצה להחליף אותו היא שהוא קצת עייף. לא סוחב כמו פעם ומשחקים כבר חנוקים אצלו ממש.(אני משתמש בו כבר שנתיים). מה שכן אני אוהב בו,…
-
- 1 תגובה
- 806 צפיות
-
-
אני לא יודע אם רובכם מכירים את האתר www.ksp.co.il אז רציתי ממכם שפשוט תשוטטו באתר ותרכיבו לי בבקשה מחשב הכי טוב שאפשר בסך 5000ש"ח הפריטים שלא כל כך חשובים לי שיהיהו הם מקלדת עכבר מסך אני רוצה שהמחשב יהיה טוב למשחקי מחשב בצורה הכי טובה שתוכלו להפיק מ5000 הש"ח בתודה מראש יוסי הררי ;D
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני מתעניין בקניית מחשב חדש. מלבד גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה וצפייה בסרטים (לשם כך מספיק גם מחשב ישן שמריץ גרסת שקר כלשהי של לינוקס..), אני משתמש במחשב גם לצרכי תכנות וגישה למאגרי נתונים, ולעיתים גם למשחקים (אבל מזה פחות אכפת לי). אני מעוניין גם להקים דומיין פרטי בבית שיעבוד בוירטואליזציה על המחשב שאקנה (זה די חשוב לי גם לצרכי עבודה). בכל אופן, לפני שאקנה את המחשב, רציתי להתייעץ (כפי שכתוב בכותרת ) לגבי הזכרונות. מה לדעתכם עדיף: הרבה זכרון DDR2, או מעט DDR3 (כלומר להשתמש באותו כסף, רק לקנות DDR3 במקום 2. מן הסתם זה יספיק לפחות זכרון)? אשמח לתגובות מנומקות (ולא בסגנון "אם אתה רוצה ליצור הרבה אובייקטים בזכרון תקנה נפח גדול יותר, ואם אתה רוצה מהירות תקנה זכרון ע…
-
- 1 תגובה
- 654 צפיות
-
-
היי (: בזמן האחרון החלטתי סופית שאני רוצה מחשב נורמלי לגיימינג, לאחר שהסתכלתי קצת על מחירים וחלקים הרכבתי את המפרט הזה: https://pcpartpicker.com/list/NF8z4q ניסיתי למצוא את החלקים האלה\חלקים דומים לקניה בארץ, אבל גם לtms לא היה, והחלקים שכן היו להם יקרים בהרבה יותר מהמחירים בחו''ל, ככה שבמקום לשלם 5500 ש''ח (כולל מסך וshipping) יצא שם 6800 (כולל מסך) ואני ממש לא מוכנה להוסיף את הכסף הזה. אז אני ככל הנראה אני הולכת להזמין את החלקים ולהרכיב בבית. אני רוצה חוות דעת על המפרט ושתגידו מה צריך לשדרג לכן מילאתי את הטופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 עם חריגה של עוד 500 2. מה שימ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב וחג שמח! חברה של אחותי מחפשת לפטופ במסגרת התקציב שבכותרת. * מטרות המחשב? לעבודות משרדיות בעיקר (הוא ישמש אותה כסטודנטית) וצפייה בסרטים * גודל המסך? 15.6 זה האופטימלי * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי,אבל שלא יהיה מהגרועים * גודל מינימלי של כונן קשיח? היא רוצה דיסק קשיח גדול ככל האפשר,אז אני מניח ש250GB * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?אין העדפה לחברה מסויימת,אבל עדיף אמינה ככל האפשר אגב,אבא שלה בדק לה מספר דגמים,אשמח אם תתנו עליהם חוות דעתכם: 1. gigabyte w576v 2.1 ghz 2. hp compaq presario cq61-260eg 3. gigabyte m 576 4.gigabyte i 576 5.hp compaq presario cq61-140eg שוב תודה רבה וחג שמח
-
- 0 תגובות
- 732 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? נצלו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, אינטרנט וקצת פוטושופ א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) משחק מדי פעם, מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? civilization v, gta iv, crysis 2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
צהריים טובים, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 ש"ח. נשקול חריגה קטנה אם זה ממש הכרחי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב עבור ילד בן 10. קצת אופיס ללימודים ואינטרנט. משחקים עד כמה שניתן. ברור שבתקציב הזה אין יכולות גיימינג מטורפות, ובשביל זה יש לו אקסבוקס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. מסך 24 אינץ' לפחות. מקלדת ועכבר בסיסיים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. רק שלא יהיה טרקטור…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם הציעו לי מפרט מחשב ואני לא יודע אם זה טוב....אם משהו ברכיבים לא משהו או שהמחיר יקר תגידו לי ולמה אני צריך מחשב טוב שיחזיק לי לכמה שנים טובות,אני לא גיימר אלא מוריד מידי פעם משחקים ומשחק אבל לא באובססיביות המחשב בעיקר לאינטרנט,תוכנות,עריכה וצפיה במולטימדיה טוב...זה המפרט: לוח אם: GIGABYTE 8IPE1000G מעבד: INTEL PENTIUM IV-2.8GHZ 800 PRESCOTT 1MB כ.מסך: GE FORCE 5 FX5200 128mbDDR + TV OUT הרד דיסק: HDISK 80 GB 7200 כונן דיסקטים: 1.44 זיכרון: 256 MB DDR PC400 של מקרון(2 יחידות כאלו-כלומר סה"כ 512 מגה) מארז: MIDITOWER ATX P4 צורב: CD-R 52*32*52 IDE של LG סה"כ: 3250 אחרי הנחה מה אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 863 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K, מתאפשרת חריגה אבל מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות בעיקר, עבודה עם כל מיני IDEs (visual studio code, eclipse, visual studio community) ריבוי משימות, הרבה חלונות של כרום ב- stackoverflow 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 51 תגובות
- 9.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי המפרט הבא - מעבד - DualCore Intel Core 2 Duo E4400, 2000 MHz לוח אם - Gigabyte GA-945GM זיכרון - KINGSTON 2X1GB,DDR2,667 Ghz כרטיס מסך - MEDION RADEON x1550 512MB (אל תשאלו מה זו החברה - מצאתי בזמנו בזול,איזו חברה קוריאנית שפשטה כבר את הרגל) דיסק קשיח - WD 320GB 8 MB BUFFER SATA + WD 160GB IDE . את המפרט הזה הרכבתי לא ביוקר לפני כשנה וחצי. כעת עולה הצורך להתקדם לכרטיס מסך טיפה יותר משוכלל. המטרות של רכישת כרטיס מסך חדש - לסחיבת משחקים דוגמאת RAVEN SQUAD,CRYSIS ואסטרטגיות חדשות . בנוסף - עבודה על עיצוב אתרי אינטרנט (דבר שמצריך עבודה שוטפת מול פוטושופ,פלאש ותוכנות תלת מימד כדוגמת MAYA,RHINO ו-3DSMAX) . 1. השאלה - האם כדאי לי להשקיע את כספי ברכישת כרט…
-
- 5 תגובות
- 655 צפיות
-
-
מעבד Intel Xeon E5620 2.40Ghz , מערכת הפעלה Windows 7 Pro , זיכרון 8G, דיסק קשיח 1.5TB , כונן DVD/RW , כרטיס מסך NVIDIA Quadro FX380 256MB
-
- 0 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום, אחרי הרבה עצות טובות מאנשים חכמים כאן ובמקומות נוספים, ואחרי שכבר קניתי מסך T220P (זול בטירוף לתמורה) וראיתי שאפילו הנטבוק החלשלוש שלי מסוגל לשנע עליו את כל 1920x1200 הפיקסלים ולגלוש בצורה משביעת רצון (חיברתי ביניהם עם ה-D-Sub), החלטתי להצטמצם למפרט שפוי, בלי שום גחמות ל-OC מיותר, אבל כן עם השקעה ברכיבים שיאפשרו לי לשדרג בעתיד בלי להיפטר מהכל (נניח וארצה להתפנק פעם במשחקים, אחליף מקס' לוח/מעבד/זכרון ואקנה כ"מ). אני מצרף תמונה מ-KSP למפרט של 1970 ש"ח - אנא התייחסותכם המוערכת - רוב תודות! הערות: המעבד בכוונה הכי חלש (נראה לי מספיק, מקס' אשדרג בעתיד בלי כאב לב), הלוח הוא מינימלי שכולל DVI (חשוב לי לאיכות תצוגה), ומכיוון שאולי גם אחליף לוח בעתיד, לא רוצה להשקיע ביות…
-
- 5 תגובות
- 697 צפיות
-
-
"בוקר" טוב חברים, דוד שלי בדיוק דיבר איתי ואמר לי שהוא רוצה לקנות מחשב לילדים שלו שעולים לכיתה ז' (או משהו כזה) והם צריכים את המחשב לעבודה משרדית בעצם של אינרנט ואופיס וכמובן קצת משחקים פה ושם של FIFA ודברים דומים. אמממ המחשב הוא בתקציב של עד 2500 ש"ח, ותשתדלו שלא לחרוג מהתקציב. אין צורך במסך או ציוד היקפי. ואולי גם אין צורך ב HD. רק דבר אחד הייתי רוצה שיהיה במחשב הזה וזה מעבד לפחות BARTON 2500. להשתדל מאוד שלא עם קירור סטוק (תפו תפו תפו). כמובן שעל המחשב להיות AMD ולא אחר. (לא עם תקציב כזה) 256DDR יספיקו לדעתי. הערה: אומנם המחשב לא יצטרך להריץ FAR CRY ב 1024*768 אבל אני רוצה שהוא יריץ משחקים בכבוד וברמה סבירה. תודה לכל העוזרים
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך המלצה למפרט מחשב ביתי עד 4000 ש"ח, מה שחשוב לי שהמעבד יהיה אינטל פנטיום (לא סלרון),2.8 או 3. רמקולים עכבר פשוט מקלדת פשוטה מארז פשוט וכל שאר הדברים שמחשב צריך לגביי מסך - אני צריך מפרט אחד עם מסך דק שיגיע אפילו עד 4500 (כי מסך דק יקר יותר) ומפרט שני עם מסך שטוח crt עד 4000. תודה מראש...
-
- 1 תגובה
- 828 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה מחשב בעיקר לצפיה בסרטים, אינטרנט וכו', כי אני לא משחק במשחקים. (לא HTPC). חשוב לי קודם כל שהמארז יהיה שקט ונוח לתפעול, ושיהיה קירור שקט למעבד. עדיף מעבד אינטל, אבל זה לא קריטי. (במידה ויש הפרש קטן בביצועים לעומת המחיר). בלוח צריך להיות יציאת אודיו SPDIF קוואקסיאלית, כרטיס רשת. לוח של אסוס או גיגהבייט. ספק כוח מתאים. זכרון של 4 גיגה. הארדיסק של W.D 1TB. כרטיס מסך עם יציאת HDMI. מסך כבר יש לי (Samsung 2949HS). אני מקרית גת. תקווה שלא שכחתי כלום, תודה ענקית למי שעוזר
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב שישמש לעבודות אופיס אבל גם מעט משחקים ויאפשר עריכת וידאו בתוכנת liquid למשל. האם המחשבים האלה יתאימו http://www.mashav.com/hardware/notebook_data.htm#A100-847 http://www.mashav.com/hardware/notebook_data.htm#IN-RC03-1288 עם הרחבת זיכרון של 1g הכרטיס מסך בטושיבה הרבה יותר מוצלח וגם המסך עצמו שבדל הוא קצת בעייתי ונראית השתקפות רבה.
-
- 7 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שהוא לא 10 דרישות - אופיס עם 3 טאבי פיירפוקס וסדרה ברקע
-
- 1 תגובה
- 713 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מקווה שאני במקום הנכון. יש לי מחשב שכבר קצת זקן, 5-6 שנים, ואני רוצה לבדוק האם יש אופציה משתלמת לשדרג אותו. באופן עקרוני המחשב עובד סבבה לגמרי, אבל מדיי פעם בא לי להוריד איזה משחק חדש ואז הוא כבר לא סוחב (האמת גם את black ops שיצא ב2010 לא הצלחתי בזמנו להריץ). אציין שאני ממש לא גיימר אבל מדיי פעם מתעורר החשק למשחק FPS טוב, שירוץ גם כמו שצריך. אז להלן הנתונים, ותגידו אם אפשר לעשות משהו...... (מבחינת תקציב אין לי ממש קנה מידה, אני מניח שזה צריך להיות מספיק זול כדי שזה יהיה עדיף על קניית מחשב חדש) תודה!
-
- 2 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום לכל מי שעובר פה, (וגם למי שלא). לאחר 4 שנות שירות, נפח המחשב שלי את נשמתו. תהא נשמתו צרורה בצרור החיים. במותו הוא לקח עימו מידע רב ערך, אבל כפרות. לרגל המאורע, אני מחפש לו יורש ראוי. התקציב ליורש הוא כ 5000 שקלקלים. אני צלם, והמחשב מיועד לפוטושופ, (וגלישה באתרי פורנו). לא למשחקים, ולא לשעשועים. לעיבוד תמונות דו מימדיות וזהו. וגם לגלישה באינטרנט כמובן. וכתיבת מיילים לחותנת. וזהו. (אה, שכחתי: 1. אין לי צורך במסך. הוא עדיין חי וקיים. 2. המחשב הישן היה מחובר למערכת ישנה, ודרכה שמעתי מוסיקה. אני מניח שזה יהיה גורלו של המחשב החדש, ככה שגם רמקולים איכותיים לא חשובים לי. 3. אין לי מושג מה עדיף: שני כונננים של עד ~150GB, או אחד של ~300GB? בקיצור - אני מחפש מחשב לעבודה. סוסו…
-
- 6 תגובות
- 667 צפיות
-
-
מקורות: http://tech.walla.co.il/?w=/4009/1835893 http://www.sony.co.uk/product/vn-z-series/tab/overview
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המפרט מיועד למשחקים, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, האזנה למוזיקה ואפשרות ל OC קל. יש צורך במקלדת ועכבר. אין צורך ברמקולים (יש לי ATP3). מה דעתכם על המפרט הבא: לוח אם GIGABYTE GA-945P-S3 566.00 ¤ כרטיס מסך GeCube X1950Pro 256MB GDDR3 PCI-E 1,086.00 ¤ מעבד Intel Core 2 Duo E6400 Box 1,214.00 ¤ זכרון G.Skill DDR2 2048MB 667Mhz CL5 1,253.00 ¤ דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB 405.00 ¤ צורב LG GSA-H22 X18 DVD * צבע לבן 214.00 ¤ מארז מחשב כולל ספק HEC 6A19B-400 400W 414.00 ¤ מאוורר JSP-Tech EZPF-12025 21.00 ¤ מקלדת Logitech Cordless Desktop EX110 190.00 ¤ סה"כ : 5,363.00 ¤ האם עדיף לקחת זכרונות של TWINMOS שעולים כ 100 שקל פחות ? תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7240&CatCode=1#. המחשב מיועד למשחקים מוזיקה סרטים אינטרנט ועבודות. המשחקים הם:call of duty black ops,world of warcraft,fifa 2011,nba 2010,rome,worms,gta תכנאי מחשבים אמר לי לשפר את הכרטיס מסך של המחשב את הספק ואת הזיכרון ל4gb. את הכרטיס מסך הוא אמר לי לשנות לsapphire ATI radeon 5850 1gb אבל את הספק ואת הזיכרון הוא לא אמר לי למה לשנות. למה כדאי לי לשנות?כמובן שלא יהיו במחירים גדולים אלה משהו במחיר סביר ושיהיה טוב. תודה לכל העוזרים
-
- 12 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום, אימא שלי טסה לניו יורק בקרוב והיא רוצה לקנות שם לפטופ, אז היא אמרה לי שהתקציב הוא בערך 900 דולר. אז אני לא מכיר חנויות טובות ללפטופים חוץ מ B & H. אז אני רוצה בבקשה עזרה במציאת לפטופ טוב מהחנות הזו או כל חנות אחרת. הלפטופ צריך להיות מן הסתם כמה שיותר מהיר וחזק וגם אני ארצה שהוא יפעיל לי משחקים כמה שאפשר (COD4 ועוד כאלה שלא דורשים יותר מדי) ואם זה נכנס לתקציב אז שיהיה מעבד ל בערך 2.4-2.5 GHZ ועם 4 GB זיכרון ודיסק קשיח של 320 GB וכמובן כרטיס מסך שיריץ את המשחקים שאני צריך, וסוללה כמה שיותר חזקה כדי שאני אוכל להשתמש בלפטופ בנסיעות ארוכות וסתם בלי להצטרך לחבר לחשמל כל הזמן. אהה וגם אם יגיע עם זה VISTA 64 ביט זה יהיה נחמד (למרות שיהיה שדרוג חינם ל7 אבל אין לי מ…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-