ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
מרכיב מפרט לחבר שקונה לבן שלו (גיל בר מצווה) , לא מעוניין להמתין עד מבצעי BF רוצה להזמין עוד השבוע אם יתאפשר. אני מעט חלוד וכבר לא ממש מעודכן ולכן כל עזרה / מפרט / עצה יתקבלו בברכה 🙂 ברשותי זכרונות (DDR4 3200 32GB - כן אני יודע שזה הרבה אבל הם בסטיקים של 16 כ"א וכדאי בטח להשאר בדואל) , ספק חדש באריזה של אנטק 620 מודולרי HCG , קשיח מכאני 2TB. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ,אפשר לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ולימודים לנער 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול …
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-
-
המחשב התחיל לגסוס לצערי הגיע הזמן להחליף... התקציב באזור ה5K עדיף לא לחרוג. לא מתוכנן OC המחשב ישמש בעיקר לעריכה גראפית - וגם אבל פחות למשחקים. אין צורך בציוד היקפי פרט למסך, אבל כן רצוי להוסיף התקן לקריאת כרטיסי CF השקט חשוב בצורה בינונית (לא צריך שקט לחלוטין, אבל גם לא טרקטור) אשמח גם למפרט נוסף עם אופציה לWin7. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד עם מסך 13.3-14 שישמש ללימודים. בעיקר אינטרנט ותוכנות משרדיות. אני גם רוצה שהוא יוכל להריץ סרטי HD בלי גמגום ושתהיה לו יציאת HDMI. בנוסף, זמן סוללה גבוה יהיה נחמד. ושיהיה מתחת ל-2 ק"ג. לא איכפת לי אם כרטיס המסך יהיה מובנה או לא, המעבד יהיה נחמד אם יהיה i5. אבל הדבר הכי חשוב מבחינתי הוא שתהיה לו תאורה במקלדת, אני ממש סובל עם הלפטופ הקיים שאין לו כי בחושך זה בלתי אפשרי. ראיתי את האסוס U35JC כמועמד מעולה אבל אז גיליתי שאין לו תאורה במקלדת. בנוסף ראיתי את הטושיבה M645 אבל אז גיליתי שכמעט ואין להשיג אותו בארץ. בנוסף, יש לציין שחשובה לי אחריות יבואן רשמי ולא ייבוא מקבילי. תודה מראש לעוזרים!!!!!!
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-
-
הנטבווק (12.1") הזה עם המעבד הכפול E-350 של AMD וכ.גרפי בנוסף (AMD 6310), נראה ע"פ הפרסומים הכי משתלם בתחומו. רק לא מצאתי איפה אפשר להשיג אותו בארץ, למרות שבחו"ל הוא כבר מאפריל על המדפים.. מישהו יודע איפה אפשר להשיג אותו בארץ?
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב HTPC - שמטרתו העיקרית תיהיה להקליט! והחלקים שכבר יש בידי הם: P-4 3.0Ghz Presscott socket 478 Gigabyte ATI Redeon 9700Pro מארז HDD WESTERN DIGITAL 80GB Windows Media Center 2005 --- עכשיו אני לא יודע איזה כרטיס טלויזיה לקנות? מה ההבדל בין PVR-150 לבין PVR-250 לבין PVR-350 ? ומה עוד צריך בישביל מחשב כזה? איזה לוח ואיזה זכרון תמליצו לי? חשבתי על הלוח הזה: http://www.kotech.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=64
-
- 13 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום חברים, ברצוני לקנות מחשב חדש בתקציב של 5 אלף ואני צריך כמעט את כול הרכיבים. המחשב הוא בעיקר לעבודה עם תוכנות שדורשות מעבד טוב ולא למשחקים, אני מתכנן קצת אוברקלוקינג ובעיקר הכי חשוב שתהיה אפשרות לשדרג בעתיד. מה שיש לי בנתיים זה: מארז - יש כבר - חינם! ספק - Thermaltake 400Watt XP480 BULK - 235 לוח אם - Gigabyte GA-965P-S3 - 865 כרטיס קול - על הלוח אם - חינם! מעבד - Intel Core 2 Duo E6300 - 1199 זיכרון - Patriot PDC22G5300LLK 2x1GB - מקבל מארה"ב - חינם! הארד דיסק - Western Digital WD1600JS - 340 כרטיס מסך - Palit 7300GS - 324 מקלדת ועכבר - Logitech Dinovo Laser - מקבל מארה"ב - חינם! מסך - Neovo F419 - 1455 רמקולים - לא יודע עדיין... צורב - LG H10A - 177 פלופי - ג'נרי - …
-
- 14 תגובות
- 969 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג 200$ במקרה של שיפור משמעותי באופן מובהק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, עבודה עם Android Studio בעיקר, צריך מהירות מקסימלית לקימפול והרצה של תוכניות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Android Studio. השימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קצת Dota2, אפשר לפנק בכרטיס מסך אבל לא על חשבון הדרישות האחרות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
הרכבתי את המפרט הבא עם חריגה של 100 ש"ח (שדורשת טיפול ) *לא מצאתי לוח אם שתומך בדיסק SATAII זה קריטי?? ואני מקובע על הכרטיס מסך והייתי שמח להכניס כרטיס קול פשוט, דבר שהתקציב לא ממש מאפשר. המחשב יוזמן בקרוב ואני מבקש את עצותיכם בבקשה !! תודה ;D
-
- 15 תגובות
- 969 צפיות
-
-
ביקשתי עזרה בשבוע שעבר לגבי מחשב נייד לסטודנט (תודה ל- chevy על העזרה) אבל עכשיו אני מעלה את הבקשה שוב כי שיניתי קצת את הדרישות. פרמטר חשוב מאוד עבורי היה מקלדת נומרית אבל אני מבין שזה מצמצם את האפשרויות למחשב "15.6, כבד יותר ומסורבל. מצאתי פתרון למקלדת הנומרית (ראיתי שיש כזו שמתחברת ב- usb) כך שכרגע זה לא מהווה מגבלה. אשמח להמלצות לפי המפרט המעודכן הבא: מטרות המחשב? לימודים (בעיקר אופיס למיניהן) ואינטרנט (גלישה וצפייה בטלוויזיה). יחד עם זאת, שיישאר רלוונטי לאורך זמן. מחיר? עדיף סביב 2,000 ש"ח (אפשר עד 2,500 ש"ח). גודל וציפוי המסך? "14. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עכשיו כבר אין. משקל רצוי? עד 2kg.האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע עשוי להספיק. כונן קשיח? ממוצע עשוי להספיק.…
-
- 4 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בעיקר לעריכת וידאו קלה ומוזיקה. נתקלתי במחשב נייד הזה: HP 15-dw2013nj מפרט: מסך 14 FHD 1920X1080 מעבד Intel® Core™ i7-10510U זיכרון 16GB דיסק 512GB SSD M.2 NVME כרטיס גרפי (משולב) NVIDIA® GeForce® MX330 (2 GB GDDR5 המחיר הממוצע הוא סביב ה3200 (בלי מערכת הפעלה) מה אתה אומרים? מחשב טוב? אמין? תודה.
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אהלן. אני עובד עם אוטוקאד, פוטושופ, לייטרום (הרבה פעמים במקביל). בנוסף - עובד עם תוכנות מייקרוסופט אופיס השונות - גם הן פתוחות במקביל לתוכנות המצוינות לעיל. אני גולש כבד, עם לא מעט טאבים פתוחים בדפדפן. עובד מהבית - פותח תוכנות שונות ומשונות להשתלטות על שרתים מרוחקים. פתוחים לי כמה קליינטים של VPN במקביל. אני לא משחק , בכלל ... רק עובד וגולש. צריך מפרט שמבחינת מעבד, זיכרון ולוח אם , יענה על כל הדרישות שמעל , ויספיק לפחות ל 4 שנים הקרובות (המחשב כרגע עם QUAD CORE Q6600 בן 5 שנים, אולי אפילו יותר). בנוסף - חשוב לי כרטיס מסך שיתמוך בחיבור שני מסכים במקביל - אז שתי יציאות DVI או HDMI די נחוץ . אשמח לתגובה nirtzen
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום! יש לי מחשב של HP PAVILION ZV5000 יש לו 512 זיכרון ואני רוצה לשדרג ל1 ג'יגה רציתי לדעת איך זה הולך,אני מוסיף לו עוד 512 או שאין מקום ואני צריך לקנות 1 ג'יגה? ואם כן איזה סוג של זיכרון אני צריך להזמין לנייד הזה? לגבי הסידירום הוא פשוט הלך ואני רוצה להחליף ,איזה סוג של סידירום אני צריך להזמין לנייד הזה? אף פעם לא החלפתי חומרה של ניידים,זה צריך להיות מסובך להחליף זיכרון וסידירום? תודה רבה לכל מי שיעזור
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
-
אחרי הרבה שנים שלא חידשתי דבר במחשב, אני צריך מחשב שמצד אחד יריץ משחקים כבדים וחדשים על ההגדרות הכי גבוהות, פילטרים, רזולוציות וכו'... ומצד שני גם יהיה בעל כוח עיבוד רב כי אני בד"כ עובד עם מיליון תוכנות בו זמנית (מלא חלונות בדפדפן, מלא תוכנות למיניהן, כולל לפעמים תוכנות כמו פוטושופ וכאלו לעריכת סרטים) ואני מצפה לאפס המתנה לתגובה מצד המחשב... בקיצור - שהכל ירוץ חלק. צורב DVD וציוד היקפי למינהו לא נדרשים, כמו כן OC לא בא בחשבון בכלל... בניתי מפרט, ואחרי הרבה שינויים והחלטות הגעתי לדבר כזה: מ-KSP: Core 2 Duo E6300 Asrock ConRoeXFire-eSATA2 s775 945P DDRII 667 2xPCI-E Crossfire 2*512MB TwinMOS Hitachi Deskstar 80GB SATA II HEC Compucase CI-6A21 JSP-TECH PS-05 BIG FAN…
-
- 14 תגובות
- 969 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3500-4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?בטווח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?תכנות + גיימינג א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?22 אינץ 1680x1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו?modern warfare, starcraft2 * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מ…
-
- 12 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום. זקוק להמלצה לגיימינג שכוללת, מארז וכל רכיביו, רמקולים איכותיים, וסט מקלדת ועכבר איכותיים. כל זה יתחבר למסך DELL U2410 אני זקוק למפרט הכי טוב שאפשר לבנות. התקציב עד 10K מקסימום כולל הכל. המחשב יעבוד לרוב על משחקים ותוכנות... ביקשתי בעבר מפרט אך לשמחתי התקציב עלה.
-
- 9 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום רב. החודש התייעצתי רבות בקשר לקניית מחשב נייח לאפטר. כאן המקום להודות לאנשים רבים שהגיבו, ובפרט Roy.T ובפרט על שעזר לי לבנות מפרט לנייח! ההתלבטות הבאה זה באם כדאי לי לקנות נייד ליד נייח. תמיד הייתי עם נייח, אבל אני עובד כגרפיקאי במשרה קבועה וכפרילנס בשעות הפנויות, יתכן ונייד תהיה תשובה טובה מול לקוחות שאני אעמוד מולם או בין נסיעות. נייד נהרס מהר בהשוואה לנייח? מה סיפור של הסוללת חיים שלו, שאני מבין שצריך להחליף כל 3-4 שעות, האם הוא יכול לעבוד קבוע על חיבור חשמל? זהו המפרט הסופי לנייח שאני שוקל לקנות. http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=572385cc1cad2 וזהו לינק למפרט שמצאתי למחשב נייד, הוא עולה 1000 שקל יותר, וח…
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
ברצוני לקנות את המארז הזה https://www.coolermaster.com/catalog/legacy-products/cases/elite-120-advanced/#image-Item10 ורציתי לדעת אם הלוח אם הזה תואם למאז https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-DS3H-rev-10#kf
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
- 1 follower
-
-
אשמח בעזרה בבחירת מחשב נייד: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 חריגה של 500 מעדיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לצורך לימודים של עיצוב גרפיקה, adobe, photoshop, illustrator, indesign, animate, acrobat 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה מסויימת 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כנראה שלא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
בעקרון אני צריך מחשב גם לגיימינג וגם לילימודים ללימודים אני משתמש בתוכנה VirtulBox ומשחקים אני משחק cs go call of duty gta v battlefield אמרו לי שהמפרט הזה יספיק לי אבל אני מעדיף לשמוע עוד חוות דעת לפני שאני קונה
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 (כמה שיותר זול) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק אם זה משהו חשוב מאוד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.assassin creed 4,battle field 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן לקנות מסך טלויזיה חדש של 27-32 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-
-
מה אתם חושבים על המפרט המצורף בתמונה ? התקציב הוא 4500 אם סטייה של 100 שקל המחשב מיועד לגיימינג תודה
-
- 9 תגובות
- 969 צפיות
-
-
http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_2065_2942&products_id=22470&PHPSESSID=5459d909c00105312d5cafe5d5483c8a
-
- 5 תגובות
- 969 צפיות
-
-
האם המפרט הבא שווה את המחיר ? לצרכים ביתיים (windows xp,internet,office) לאיזה מעבד מקביל ה AMD Duron 2000 ? מפרט טכני: מארז:ATX Case 300Watt + 2 USB לוח אם Elite K7SOM + 4 USB מעבד AMD Duron 2000 זכרון 256MB DDR דיסק קשיח : 60GB 7200 כוננים: CD-Rom x 56 ,FDD 1.44MB כרטיס מסך: Sis 64MB o\b כרטיס קול: 128 Wave o\b כרטיס רשת: 100\10 הכנה ל ADSL או רשת ביתית מקדלת + עכבר + רמקולים מחיר: 1250
-
- 7 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנטית לאדריכלות, מחפשת דגם לפטופ שישרת אותי נאמנה בשנים הקרובות. 1. התקציב המקסימלי הוא 7,500 ש"ח, מעדיפה למצוא דגמים יותר זולים, מעוניינת לרכוש בארה"ב. 2. המחשב ישמש לעריכה גרפית ובעיקר לתכנון אדריכלי. התכנות שאני עובדת עליהן באופן די תדיר (השימוש בתכנות משתנה בהתאם לפרויקט שאני עובדת עליו באותו רגע, בסוף כל סמסטר השימוש הרבה יותר מסיבי): Adobe (פוטושופ, אילוסטרייטור), AutoCAD, AutoCAD Civil 3D, GIS, Rhino 3D, וכנראה יתווספו עוד.. 3. מעדיפה מחשב שקט עד כמה שאפשר (אם כי אני מבינה שבזמן שהמחשב ירנדר הוא לא יהיה שקט) 4. אין לי צורך במערכת הפעלה (יש לי ווינדוס חינם מהלימודים) 5. מעדיפה לרכוש את המחשב בארה"ב (יותר זול משמעותית…
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-