עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני זכאי לקנות מספר מוצרים במקום העבודה שלי במחירים מוזלים, והייתי רוצה לבנות את המחשב שלי על בסיסם. מכיוון שאני לא בטוח עד כמה יש תאימות ביניהם וכמה הם מתאימים לצרכים שלי, אני זקוק לעזרתכם, אחרי שאת המחשב הקודם שלי קניתי לפני 4 שנים בעזרתכם הנדיבה, ומאז המחשב משרת אותי נאמנה... 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כן... משחקי מחשב, תוכנות CAD, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solidworks ב) במידה והמחשב מיועד…

• 16 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. Started by HaJ-B,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? המחשב מיועד עבור קולנוע ביתי, עם דגש על ניגון סרטי 4K. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. הכל נדרש. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-8. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות בלבד. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיף ורצוי מאיזור חיפה והקריות. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע…

• 18 תגובות
    • 3.3k צפיות
  3. התקציב נע בין 3000 ל-4000 בלי חריגה, זה המחשב שהרכבתי תגידו לי איך נראה לכם ואם יש מקום לתקן דברים. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪973 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪130 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Front USB3.0 - מחיר מבצע כמות: 1 - מחיר: ₪245 מארז: בקניית מחשב חדש בלבד SilverStone Redline 04 Black USB3.0 + FSP 650W Raider כמות: 1 - מחיר: ₪520 זיכרון: Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪349 כרטיס מסך: Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 WINFORCE X2 RETAIL כמות: 1 - מחיר: ₪917 קשיח למ…

• 12 תגובות
    • 3.3k צפיות
  4. Started by ruler,

חבר שלי החליט לקנות מחשב לעריכה גרפית , עריכת סרטים וצפיה בהם ומדי פעם משחקים . לא מתוכנן אוברקלוק ,חובה שיהיה מסך דק וכרטיס קול לא מובנה שתומך ב 5.1 . כמו כן דרוש כרטיס מסך שיהיה לו tv out התקציב כאמור הוא עד 6500 . לא צריך ציוד היקפי רק מסך ומחשב .בנוסף,דרוש גם צורב דיוידי שיתמוך בכל הפורמטים. חובה שבקדמת המארז יהיו לפחות 2 כניסות יואסבי. תודה מראש.

• 55 תגובות
    • 3.3k צפיות
  5. CPU Intel Core i7 920 2.67GHz, 2664 MHz Physical Memory Total 24574 MB NVIDIA GeForce GTX 260 HD 1TB WD תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. Started by none,

אני רוצה לשדרג את המחשב שלי בכ2500 ש"ח המפרט להלן: Pentium 4 1.5 Ghz socket 423 intel d850GB 256 Rdram Geforce 2 mx 400 Generic Psu 250 generic case אין לי מושג מה כדאי לי לשדרג, הצעות יתקבלו בברכה. אין שמושים עיקריים קצת מהכל תודה מראש!

• 15 תגובות
    • 3.3k צפיות
  7. פרקיי כואבים ובשביל להתרכז בהרצאה כדאי שאסכם את מה שנאמר בה - אז הפתרון הוא כמובן מכשיר הקלדה כזה או אחר. מכונות כתיבה כבר קשה למצוא. אז חשבתי לקנות איזה נטבוק קטן. הייתי בטוח שאוכל למצוא משהו נחמד בפחות מ-1000, אבל כל מה שאני רואה עולה צפונה מ-1400. לא ברור לי למה, עם הפיחות במחירים של מחשבים אין מלא נטבוקים שלפני שנה עלו 1500 והיום אמורים לעלות חצי מזה.. או לפחות איזה שוק יד שנייה. ממה שאני ראיתי, אנשים מוכרים נטבוקים במחיר שהם קנו אותם במקום לחתוך 33-50% מהמחיר... ואז חבר הציע לי רעיון אחר - טאבלט כלשהו עם איזה קייס/מעמד בתוספת מקלדת. הדרישות הן: יכולת הקלדה במעבד תמלילים כלשהו(זה אפילו לא חייב להיות וורד, חשבתי על אופן אופיסים למינהם) טיפ טיפה גלישה בשביל להורי…

• 27 תגובות
    • 3.3k צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? אזור ה-9,000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 9,400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio,Pycharm וכדומה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחקי ה-AAA החדשים (GTAV, BF1..) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בהתאם למסך שאקנה - כרגע מכוון ל-2K 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…

• 20 תגובות
    • 3.3k צפיות
  9. Started by Naor_S,

אז ככה מאז ומתמיד אני זוכר את הפורום הזה כ- נראה לי הכי טוב שיש ברשת (בישראל) הרבה זמן לא הייתי פה, היום נרשמתי מחדש כי גם הרבה זמן לא התעסקתי בכל ה״קטע״ הזה של המחשבים. קראתי פה כמה כתבות ופוסטים לפני שכתבתי את הנושא הזה. אני ידבר ישר ולעניין - אני רוצה לרכוש מחשב חדש וטוב וחזק שבעיקרון ישמש אותי כמעט ורק למוזיקה. אין לי שמץ של מושג איזה מחשב יש לי אבל יש לי אותן כבר איזה 8 שנים ובכל ה-8 השנים החלפתי רק איזה 4-5 חלקים גג - הוא עלה בזמנו בסביבות ה-6 אלף. נכון שהשדרוגים בעקבות ״בלאי״ עם הזמן עלו כסף. אבל זה לא מפריע בגדול. ואני יודע שהטכנולוגיה היום בכלל עשתה מהפכים ובהרבה הרבה יותר טובה. ככה שבתכלס אם אני קונה היום מחשב חדש ב-1000 ש״ח למרות הכל ולמרות שיש סיכונים והחלקים …

• 27 תגובות
    • 3.3k צפיות
  10. אני מבקש לדעת מה הוא זמן האספקה של מערכות מחשב בהזמנה מחנויות האון ליין, כמו TMS , פלומטר STARTPC וכו', או במילים אחרות, האם זמני האספקה התארכו בגלל "משבר" הקורונה, או יש מחסור בחלקים מסויימים בפועל בחנויות. @plonter @Kirill-TMS וכל מי שיכול ורוצה לעדכן. בתודה מראש !

11. Started by Bypass,

שלום לחברי הפורום, ה I5 2500K וה P8Z68 PRO שלי שנקנו ב 2012 עדיין פועלים יפה, אבל אולי הגיע הזמן להחליף, ולא לחכות עוד שנתיים לפלטפורמה החדשה. קניתי לפני שנה GTX 1660 SUPER כדי להחזיר קצת צבע ללחיים של המחשב המתיישן מאוד, אשמור בינתיים את הכרטיס הזה... המסך שברשותי הוא 2K ,DELL U2719D . 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות 5000 (ללא כרטיב מסך), אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים כלליים, עבודה משרדית כאילו, עריכת קבצי RAW ב CAPTURE ONE ופוטושופ, קצת עריכת וידאו ופה ושם מוסיקה, מעוניין בעיקר ביציבות ואמינות לא…

12. שלום רב, אנא עזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8500 +/- 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? SolidWorks, הרכבות כבדות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אי…

13. Started by chameleon,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2000 ש"ח, ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב ביתי להורים מבוגרים, שימוש בסיסי (אופיס, גלישה וכו) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות נמוכה-בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר להגיע עד 10K במידה וממש יהיה הבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - לא ידוע כרגע, מדובר בילד בן 8. למחשב יחובר הגה ודוושות אז כנראה משחקי מירוץ בוודאות, אבל גם משחקים אחרים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 32 אינץ' של סמסונג 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מניח שגבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …

• 15 תגובות
    • 3.3k צפיות
  15. Started by Ani Ken ken,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000. אולי 500. בעיקר חשוב לי שהמחשב יענה על הדרישות שאתן. אם יענה ב4000 מצוין, אני לא מספיק מבין כדי לקבוע מחיר. אם הדרישות שלי גבוהות מדי למחיר הזה אשמח ללמוד מה כן אפשר לקבל במחיר הנ"ל ו/או כמה צריך לשלם בשביל מה שביקשתי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים- red dead redemption 2, assassin's creed odyssey' doom eternal... הייתי רוצה להריץ אותם באיכות גבוהה ועד כמה שאפשר לחזות אז שהמחשב יריץ באיכות טובה גם משחקים שעתידים לצאת לפחות בשנה-שנתיים הקרובות. סרטים. בהמשך כנראה תכנות. 3. האם יש …

16. תקציב: 12 אלף ¤(אפשרות של גלישה מהתקציב עד 500 ¤) + 2500 ¤ לרמקולים (אני חשבתי על ה Z5500) שימושים: שימוש שוטף( גלישה וכאלה) + מוזיקה(לרוב היפ-הופ וראפ מאוד מאוד חשוב המוזיקה) + משחקים (חלק משחקים קלים וחלק כבדים) הכי חשוב שאני אוכל להפעיל כמה דברים באותו זמן כמו למשל לצרוב דיסק ולשמוע מוזיקה לחלץ קובץ מהוינראר ולגלוש באותו זמן בלי שהמחשב יתקע) דרישות: -מחשב שקט שקט -שכל החלקים של הקופסא לפחות יהיו מאותו חנות (כדי שלא אאבד את האחריות) ושהחנות עצמה תהיה אמינה מקצועית ומומלץ בצפון - שלא תתעצבנו שאני אשאל שאלות דביליות -לכתוב מאיזה חנות המפרט הערות: -לא צריך עכבר(יש לי G5) צריך מקלדת ופאד לעכבר אבל אני לא בטוח שזה יתרום משהו לדיוק של ה G5 -צריך מסך למחשב 19" (חשבתי על 20 …

• 37 תגובות
    • 3.3k צפיות
  17. שלום אני צריך מפרט למחשב חדש, בלי ציוד היקפי ב6,000 ש"ח. גם מסך נדרש (לא בתקציב). המחשב צריך להיות סטנדרט ומשהו שיחזיק לשנים הקרובות, כל מה שמשתמש נורמלי צריך. 1 ג'יגה זיכרון, כרטיס מסך חזק (חשוב), מעבד ולוח אם נורמליים ומארז chenbro כחול .. לא צריך - עכבר, מקלדת ורמקולים. אני מבקש שגם תסבירו לי מה בערך כל דבר, כי אני די אאוט לאחרונה בשוק.. תודה.

• 52 תגובות
    • 3.3k צפיות
  18. לאחרונה קניתי לפטופ, אני מעוניין לחבר אותו למסך ולרמקולים שלי באופן אלחוטי כלשהו, בשביל צפייה בסרטים/סדרות בעיקר. מהי האופציה הטובה ביותר עבורי? התעניינתי ב-chromecast אבל הבנתי שאין לו יציאת audio, הוא מוציא ישירות למכשיר שמחובר ב-hdmi, והוא פחות מתאים כי אני רוצה לעשות duplicate למסך והוא פחות טוב בזה. הצעות בבקשה! עריכה: אני יודע שפורום ניידים לא מתאים ב-100% לשאלה, אבל אני מניח שיש עוד אנשים עם ניידים שנתקלו באותה סוגייה.

• 11 תגובות
    • 3.3k צפיות
  19. Started by along21,

שלום, אני מתכנן לקנות נייד לצרכי אופיס ואינטרנט עם מסך גדול (17"), המוכר המליץ לי Dell Inspiron 5748 וראיתי שיש 2 אופציות מעבד I5 במחיר 3008 (השבוע אהיה באילת) http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=23192 ומעבד I7 + כרטיס מסך Nvidia GeForce GT 840M במחיר 3466 http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=23194 האם שידרוג המפרט מצדיק את תוספת המחיר של 460 ש"ח האם זהו מבאמת דגם מוצלח - ראיתי קצת וראיתי ביקורות לא רעות.. תודה

• 0 תגובות
    • 3.3k צפיות
  20. המפרט הנוכחי הוא: enermax 525w asus a8n32deluxe corsair ddr400 2gb hd 4870 AMD 4200+ מסך 22 1650X1080 אני רוצה לשדרג ל: מעבד Intel Core i5-750 Tray I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-H55M-USB3 זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 8-8-8-24 Gold OCZ3421K אשמח להצעות\ הערות ליעול או להוזלה אוליי לגבי הלוח אם

• 3 תגובות
    • 3.3k צפיות
  21. אשמח במפרט למחשב ללימוד תכנות, התקציב מוגבל ולא חובה מחשב חזק 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימוד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…

• 16 תגובות
    • 3.3k צפיות
  22. Started by snir_the_king,

אני כבר שבועיים מנסה לבנות מפרט..בלי ציוד היקפי ובלי מסך..בבקשה תעזרו לי...

• 34 תגובות
    • 3.3k צפיות
  23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000 (אפשר לחרוג לטובת שיפור משמעותי) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כללי, יתכן שישמש לתכנות בעתיד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף מחשב לא גדול בלי אורות מיוחדים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…

• 21 תגובות
    • 3.3k צפיות
  24. אני מעוניינת לקנות מחשב נייד, יחסית קטן (עד 14'') שהתצוגת מסך שלו תהיה טובה לתמונות. (קיבלתי פירוט על התצוגה שאני יודעת שאני צריכה: לפחות 90% srgb, משמע לפחות 90% מהצבעים של תקן לוגי srgb דלתא 4.5 ומטה - זה סטיית צבע בעצם מצב אופטימלי זה דלתא 1 משמע המסך מסוגל להפריד צבעים בקפיצת מדרגה אחת בלבד. בהירות 280 ומעלה וחשוב חשוב חשוב אחידות של בהירות, תאורה לא אחידה גורמת לסטיות צבע.) אשמח להמלצות על מחשבים, ואם אני לא בתקציב או שיש לי בקשה שהיא לא הגיונית אשמח לפירוט והצעות חלופיות

• 21 תגובות
    • 3.3k צפיות
  25. אהלן! הנה המפרט של המחשב שלי כיום: לוח-אם: DELL (לפנטיום 4) מעבד: Intel P4 S487 1.7 GHz. ספק-כח: ג'נרי 250W. זכרון: SDR 265MB. אופטיים: DVD-ROM, DVD-RW (מחוברים ע"י IDE). הארד-דיסקים: 80GB, 20GB (מחוברים ע"י IDE). כרטיס -מסך: GeForce 4MX 440 64MB. :sleep: :sleep: :sleep: :sleep: :sleep: :sleep: טוב, אז ככה: יש לי 3K להוציא על רכיבים שתאימים יותר בכיוון של ביצועי מערכת ולא משחקים (ולכן הכרטיס נשאר כמו שהוא). 1. לוח-אם: Asus: P5B Deluxe. מחיר: 1135 ש"ח. 2. מעבד: שמתאים ללוח-אם מבחינת תאימות לאו.סי ולתקציב: Intel Core 2 Due E6300-Box מחיר: 1030 ש"ח. עכשיו נותרו לי 835 ש"ח על זכרון של 1G וספק של 400W. יש הצעו…

• 33 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים