ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, מוזיקה, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט שלא יסתנוור מהשמש ואור וגודל 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר רזולוציה גבוהה ! * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אם אפשר תאורה למקלדת * משקל רצוי? כמה שפחות...עד 2.6 ק"ג לדעתי משו כזה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה…
-
- 4 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום, אני כבר הרבה זמן מחפש מפרט לגיימינג, ועכשיו אחרי התלבטות עם כמה מומחים וטכנאי המחשבים שלי, רציתי לשאול אותכם אם זה המפרט הכי טוב שאפשר למצוא בחיר של כ- 5200? לי חשוב שיהיה לוח אם, מעבד וכרטיס מסך חזקים במיוחד. אשמח אם תגידו לי אם המפרט שווה אם המחיר או אם אתם יכולים להציע הצעות יותר משתלמות במחיר. הינה המפרט: 1140 ₪ - Intel Quad Core i5 4670K 3.4Ghz LGA1150 765 ₪ - MSI Z87-G45 LGA1150 GAMING 309 ₪ - Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1310 ₪ - NVIDIA GeForce Gigabyte GTX760 Windforce X3 2GB 530 ₪ - SSD Samsung 840 EVO 120GB SATA III 320 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 749 ₪ - NZXT Phantom 410 White + FSP Raider 650W BUNDLE 90 ₪ - LG DVD-RW …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, פרסמתי כבר לא מזמן בקשה, אך הדרישות השתנו והתחדדו מעט . אני צריך מפרט עבור HTPC עםתמיכה ב FULL HD וSURROUND עם יציאה אופטית. כמו כן המארז צריך להיות קומפקטי. הקומפקטיות מוגבלת עם הדרישה לביצועים וליכולת להוסיף חומרה בעתיד: תמיכה במע' הפעלה 64BIT יכולת להתמודד עם תוכנות גרפיות, וכן ADOBE PREMIER PRO ורצוי שיהיה אפשר להוסיף במארז כרטיסים עם חיבור PCIE ( לדוגמא שדרוג כרטיס מסך וכו') אשמח אם המפרט יהיה מרשת מחשבים, ואם לא, אז מחנות על הקו בית פ"ת לנתניה (פ"ת,כפ"ס, רעננה, נתניה וכו') תודה מראש!!!
-
- 7 תגובות
- 976 צפיות
-
-
מעבד Intel Xeon E5620 2.40Ghz , מערכת הפעלה Windows 7 Pro , זיכרון 8G, דיסק קשיח 1.5TB , כונן DVD/RW , כרטיס מסך NVIDIA Quadro FX380 256MB שווה לימינו להרצת תכני HD
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן לכולם, חודשים ארוכים של סקרים וחיפושים הניבו בסופו של דבר 2 דגמים עיקריים: 1520 של DELL וה-6515 של HP. שני המחשבים בעלי כמעט אותו מפרט כמו שנטחן רבות בידי אנשים רבים בפורום זה, אך ההעדפה שלי נוטה לכיוון ה HP.(למרות האחריות הקצרה יותר) השאלה שלי האם כדאי לוותר על ה6515 וללכת על ה-6510 שדומה לו שתי טיפות מים? השימוש שלי יהיה בעיקר לאופיס ולאינטרנט אך מעוניין לשחק במשחקים פה ושם ולכן התמקדתי בכרטיס מסך חזק יחסית. האם השיקולים שלי נכונים או שאני ממש לא בכיוון? אבקש את עזרת המבינים בתחום תודה
-
- 1 תגובה
- 583 צפיות
-
-
שלום לכולם. שני המחשבים הללו די דומים במפרט וגם במחיר. אז: מצא את ההבדלים! איזה מביניהם עדיף? המחשב הראשון: HP Pavilion dv6880ej http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3672909-3745762.html מעבד Intel® Core 2 Duo processor T9300 2.50 GHz , מטמון של 6 MB ברמה 2 כונן דיסק קשיח SATA Hard Disk Drive 320 GB 5,400 סל"ד זיכרון סטנדרטי 3072 MB כרטיס מסך NVIDIA® GeForce 8400M GS משקל 3.10 ק"ג (6.87 ליבראות) לשאר המפרט ניתן להכנס ללינק אבל זה בגדול... המחשב השני: HP Pavilion dv5-1000 Entertainment Notebook PC http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06a/321957-321957-3329744-64354-64354-3744188.html מעבד Intel® Core 2 Duo Process…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי לנובו מסדרת T בן כ-4 שנים. לאחרונה המסך הפך להיות ממש כהה ואמרו לי שלא כדאי כלכלית לתקן אותו. יש בו זכרון 1GB הארד דיסק -250, מטען חדש בשווי 300 ש"ח שכמעט ואין להשיג אותו. מישהו מכיר חנות או אדם באזור השרון אשר יהיה מעוניין לקנות חלקים ממנו או כחבילה? חשבתי למכור הכל יחד כמו שהוא בעלות סימלית של 650 ש"ח...לכסות את ההוצאות שלי בגיל החלקים שהחלפתי ב3 החדושים האחרונים. תודה ...
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריכה לפטופ לגלישה באינטרנט,אולי הורדת מוזיקה(בלי סרטים) , עבודה בסיסית באופיס. אני לא עובדת במשרד או סטודנטית. לשימוש ביתי סטנדרטי אך לא איטי מדי ברגע שנפתחים כמה טאבים.. כמה RAM כדאי לי שיהיה במחשב 4 או 8GB? כי זה מה שמייקר לי את החיפוש. התקציב שלי עד 2000ש. מסך 12.5-14 אינץ ווינדוז וסוללה יחסית טובה (מיני 3 שעות..) תודה יעל
-
- 25 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד חדש ( Dell XPS 1330 ) יש לי תחושה מוזרה שהוא מעט איטי, כיצד אוכל לבדוק זאת? המלצות לתוכנות בנצ'מרק? תודה מראש, יניב.
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 3500 - 4000. מעבר לכך - לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה אונליין, הקרנת סרטונים בפורומים מקצועיים, עבודה מחוץ לבית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שימוש במצלמת ווב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן. 8. האם ישנה העדפה לר…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
תראו באתי היום עם דוד שלי לחנות מחשבים ישר אמרתי לו לקחת AMD המוכר כל הזמן אמר שamd מתחמם מהר והוא ישרף לנו כל יומיים ורק מי שיודע להתעסק עם כל הקטע של החומרה אז הוא צריך לקנות את זה כאילו מישהו שמבין במודינג וכל זה צריך לקנות מעבד כזה...ואז הוא הציע prescot ישר אמרתי לו שזה בכלל אין מה לדבר הדבר הזה הוא תנור חימום אז המוכר אמר שאני צודק אבל בגלל זה הוא מביא איתו מאוורר חזק מאוד ומארז קשיח שככה לא יהיה רעש של המאוור...מה אתם חושבים? לפני שאתם רואים את המפרט המחשב הוא בשביל דוד שלי ולבן שלו שהוא בן 8 ככה שלא צריך כרטיס מסך טוב במיוחד והמחשב הוא בעיקר למשחקים קטנים ולראות בו טלויזיה... וזה המפרט: מה אתם אומרים?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הדגם הוא: Lenovo G505 Model Name: 20240 האם המקוריות באיביי באמת מקוריות? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 958 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב לבית בתקציב של עד 2000 ש"ח. המחשב ישמש בעיקר לצרכי אינטרנט, שימוש בתוכנות אופיס שונות ואולי פה ושם איזה סרט. מדובר בגדול על מחשב לצרכי סטודנט לשימוש בסופ"ש כאשר אני חוזר הבייתה. קיימת אפשרות שאצטרך לעבוד עם תוכנת Matalab שקצת מעמיסה על המחשב לדעתי. הייתי שמח לקבל מפרט למחשב אשר יהיה מספיק טוב לצרכים הללו ואם ניתן אשמח אם תמליצו לי על חנות בה אוכל לקנות אותו. תודה רבה, ניר
-
- 9 תגובות
- 626 צפיות
-
-
פשוט הוא עושה לי שאין לו הכול וצריך להזמין וזה עולה משלוח ובלאגן אז הוא נתן לי אפשרויות ופשוט מה שראיתי שממלצים פה אז אמרתי לו שיזמין עם יש פה חלק שכדאי בדחיפות לשנות אני ישנהה יש לי עד מחררר עכשיו הכי חשוב לי לדעת בקשר לספק והזיכרון איך הם ? זה השנוי שעשיתי במפרט כרטיס מסך - Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe 540 מעבד - Intel Pentium Dual Core E5300 2.5GHz 2Mb 800Mhz Bo 325 לוח אם - Gigabyte GA-G31M-ES2L 244 זיכרון - KINGSTON DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz 360 *-כונן קשיח Samsung 500GB 16MB 7200RPM SATA II HD502IJ Spinpoint F1 280 ספק 400W thermaltake 300 שקל בהתחלה זה הייה ככה השנוי שהוא עשה לי שזה יותר באיזה 150 שקל בערך כרטיס מסך - Sapphire ATI Radeon HD4830 51…
-
- 4 תגובות
- 602 צפיות
-
-
אשמח אם תעזרו לי להרכיב מפרט לחבר שלי. התקציב שלו הוא 7000 שקל. לא כולל מסך ולא כולל פרטים נילווים (מקלדת, עכבר וכו'...). אני רוצה לעזור לו כי כל פעם הוא קונה בתקציב גבוהה והוא יכול לקנות במחיר כזה משהו הרבה יותר טוב ממה שהוא מתכנן. אודה לכם אם תעזרו לי בעזרתי. בתודה מראש אלדד. ;D
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
סתם אני מחפש לשפר אותו עוד קצת... בין 1000 ל-2000 ש"ח... לקראת חנוכה אני מחפש תוספות למחשב שלי.. מה אתם אומרים? הנה המפרט.. Pentium 4 3.0 Ghz 2Mb Cache 64 bit 2*512 MB DDR 2 A-Data Gigabyte 8I-915P-Duo+Sound Card 8 ch Western Digital 160 GB 8Mb Sata SAPHIERE ATI Radeon X700 PRO 256 MB Toshiba DVDRW +/-R x16 Dual layer תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 743 צפיות
-
-
WD 500GB 7200RPM 16MB SATA2 OCZ DDR2 VISTA PERFORMANCE 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL5 ASUS DVD DVD-E818AT WHITE+BLACK 18X SATA GIGABYTE RADEON HD4870 512MB DDR5 PCI-E ANTEC Sonata III BLACK 500W Intel Core 2 Quad Processor Q6600 2.4GHZ BOX Stepping G0 GIGABYTE EP43-DS3L Intel P43 מה אפשר להוריד בלי לפגוע יותר מידי בביצועים? המטרה של המחשב היא משחקים וסרטים עם חיבור לטלוויזיה, והתקציב 3500-4000 וגם אין לי מושג איזה קירור למעבד לקחת.. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 660 צפיות
-
-
יש לי את המחשב samsung ativ 4 np470r5e. לרוב אני משתמש בו בבית תקנו אותי אם אני טועה אבל עדיף להוציא את הסוללה של המחשבים הניידים ולחבר אותם ישירות לחשמל וכך לשמור על הסוללה אבל בדגם הזה הסוללה לא נשלפת באופן רגיל. מישהו יודע איפה היא נמצאת?
-
- 1 תגובה
- 927 צפיות
-
-
מה דעתכם? מה יש לצפות למצוא בסכום כזה? מהסתכלות על לוחות יד שניה אני רואה שהרוב פנטיום 3.. המצב באמת עד כדי כך רע, או שיש לצפות למשהו נורמלי בתקציב?
-
- 4 תגובות
- 696 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד. התקציב שלי נע בסביבות 3,000 ש"ח. השימושים העיקריים הם וורד, אקסל, סרטים (הרבה), ואינטרנט (המון). אני רוצה מחשב שיגלוש מהר כי אני מוריד לפעמים (בהורדות ישירות, לא באימיול). שיראו טוב מאוד! את הסרטים (לא HD, לפחות לא כרגע). שיהיה לא כבד במיוחד ונוח שלא עושה בעיות כל הזמן (לפי ההיכרות שלכם כבר עם ניידים). עד היום השתמשתי ב XP ואני מתכונן גם לשים על הנייד את מערכת ההפעלה הזאת ולא את הויסטה. אני לא מבין כלום בניידים רק בנייחים אשמח מאוד אם תכוונו אותי. כמו"כ אשמח לדעת על חנויות שכדאי לקנות בהם (אני מעדיף עם אחריות יצרן אלא אם כן מדובר בהפרש רציני במחיר ובחנות שהאחריות שלה ממש טובה). בתודה מראש יונתן.
-
- 3 תגובות
- 582 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב אפשר לומר בלתי מוגבל.. רק לא ברמה של הבדיחה הלא מוצלחת של 3 כונני בלו-ריי כמו שעשו בטופיק שלי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים וקלים, צפיה בסרטים, קולנוע ביתי, עריכה גרפית דו מימדית, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה? מסך (אחד ענק! המחשב ישמש אפילו ברוב הזמן לסרטים!), מקלדת גיימרים, עכבר לייזר, רמקולים (Z-5500), כרטיס טלוויזיה אפילו כדי שאוכל לחבר את המחשב לממיר ולמכור…
-
- 9 תגובות
- 719 צפיות
-
-
מאיפה אפשר להזמין בטריות לא מקוריות ללפטופים? אני מחפש בטריה לא מקורית (שעובדת אך הרבה יותר זולה) ללפטופ fujitsu siemens amilo xi 2428 ומצאתי באיביי רק מקורית מישהו יכול לעזור לי למצוא באיביי בטרייה הרבה יותר זולה שתתאים ללפטופ? לא אכפת לי כמה זמן היא תחזיק או כמה שעות. כל מה שחשוב זה שהיא תעבוד תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום רב, בגדול זו כל השאלה שלי. קניתי מחשב נייד עם AMD Turion 64 X2 Mobile והייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין המעבד הזה לבין המעבד השני של AMD. ובכלל, הוא כל-כך שונה מה INTEL Core 2 Duo? בתודה מראש, שבוע טוב. דימה.
-
- 6 תגובות
- 853 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5500 (עדיף לא לחרוג) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג בהחלט -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, CRYSIS 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - (שני מסכים) מסך ראשי - 24 אינצ' 1920*1080, מסך משני - 1680*1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? זיכרון 5. עד כמה חשו…
-
- 1 תגובה
- 966 צפיות
-
-
שלום רב. נתקלתי ב"מבצע" הנ"ל: http://2buy.yad2.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=4926630&came=3906 לא כתוב כלום על לוח אם ומעבד. אלא דווקא על סוג הDVD. זה מזכיר לי את הימים של ECS + DURON 1700 מולחמים שנמכרו בתור "AMD 3100PRO+" אני מציע להתקשר לדילר ולשאול אותו פרטים על מעבד, לוח אם ואחריות.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-