עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by GuyD,

. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ועריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Light room | Adobe After Effects | Premiere |Photoshop | illustrator שימוש כבד יומיומי כמעט לפרנסה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. תוכנות ADOBE בעיקר - לא למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 3 מסכים של 1080P לעבודה במקביל -לאילו הגדרות ג…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים , צפיה בסרטים, * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI USB 3 * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אבל גם HDD 7200 סבבה * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי * כונן Bluray? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק לא מק

• 3 תגובות
    • 909 צפיות
  3. היי! כידוע לכם (או לא) אני מתכנן רכישה של 7800GTX בקרוב, ולכן עלי להחליף את הלוח אם (AGP) ואני מנצל את המצב לעשות שדרוג כולל. כמה לדעתכם יעלה המחשב הבא? מעבד: אינטל פנטיום 4 2400MHZ 533MHZ באס, ליבת נורט'ווד. לוח אם: אסוס P4S533-MX. זכרון: סטיק של 512MB של מיקרון ועוד סטיק גנרי של 256MB. שניהם PC2100. כרטיס מסך: רדיאון 9800 פרו של הרקולס האגדית (עם קירור נחושת עם לד כחול וכו'...). דיסק קשיח: 80GB 2MB באפר, 7200 סל"ד של מקסטור. מארז של סימבדה (לא זוכר דגם)+ספק 480W גנרי. 1.44MB פלופי גנרי. כרטיס FIREWIRE עם 3 פורטים. עכשיו אני לא בטוח לגבי הכוננים האופטיים... יש לי צורב CD של ARTEC X48X24X48, צורב DVD של NEC דגם ND1100 וכונן DVD של LG X48X16. עכשיו, אני אעדיף לשמור את חלקם…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. ואולי כמה משחקים יחסית קלים מידי פעם. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  5. Started by Dimebag Darrell,

בעיקרון הבנתי שאני צריך מחשב חזק, זאת אומרת, 8RAM עם מערכת הפעלה של 64ביט ומעבד חזק כדי שיחזיק תוכנות. אני לא הטיפוש שמשחק במשחקים. אז כרטיס מסך לא מעניין אותי. אפילו אם הוא מובנה בלוחאם אז גם זורם כל עוד אני יכול לראות במחשב סדרות ושיט. תזרימו לי מפרטים טובים עד 3K שזה הגבול יעני. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך אז לחסוך. הרי אני לא מחפש כרטיס מסך מטורף ועוד כל מה שנלווה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה עד 3500 כזה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם סאונד ובעתיד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן וא…

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  6. שלום לכולם. המטען של המחשב הנייד שלי הלך לעולמו. מדובר על מטען 19V ו 3.42A (אני מניח שזה אומר 65W אבל לא כתוב). בחברה (פוג'יטסו סימנס) מציעים לי מטען חדש "מקורי" סביב ה 400 שח. וזה נשמע לי לא מעט, בהתחשב בכך שיש לי גם נסיון רע איתו. בחנויות מצד שני ראיתי שזה סביב ה 250 שקל, למטען אוניברסלי, אבל עם פרמטרים שונים המתח הוא אותו מתח (ואני מניח שזה מה שחשוב) אבל הוא על 90W וזה אומר 4.74A רציתי לדעת אם זה מסוכן למחשב והוא חייב להיטען רק עם מטענים זהים, או שזה רק אומר שהוא יטען יותר מהר, או... לא יודע. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 706 צפיות
  7. Started by pringles,

המחשב לא לאוברקלוק בעיקר מישחקים סרטים אינטרנט ומוזיקה כמות. מוצרים סה"כ AMD ATHLON XP 2500 ORIGINAL BOX 592 ש"ח ABIT NF7 2.0 Nforce 2 AMD 479 ש"ח GEIL 512 PC3200 400MHz DDR SDRAM 518 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB special version שלוש שנים אחריות נשלח תוך 24 שעות - קירור לכונן קשיח : ללא מאוורר 472 ש"ח SAPPHIRE 9600XT 256 mb DDR TV OUT DVI 1,215 ש"ח LITE ON 52X32X52 RETAIL 238 ש"ח BENQ DVD-ROM 16x48 RETAIL 252 ש"ח 3R SYSTEM NEON Light Silver 278 ש"ח Tsunami 350 Watt 150 ש"ח AOpen KB-833 27 ש"ח Microsoft® Wheel Mouse Optical OEM 65 ש"ח Creative Insp…

• 2 תגובות
    • 861 צפיות
  8. היי, אני מחפשת המלצה למחשב נייד חזק לעבודה עם סקצאפ, ויריי אוטוקד ופוטושופ. אשמח לתגובה בהקדם.. (לפני תחילת סמסטר חורף :))

• 0 תגובות
    • 633 צפיות
  9. Started by michael30,

שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב ללימודים שלי בבית ספר לא משהו חזק במיוחד רק שיפעל מהר וחלק ולא תקוע ממש חשוב. * מטרות המחשב? אני ישתמש הרבה באופיס וכדומה לא מעבר לזה שלא יהיה לכל מיני משחקים וחרטות והמחשב ישמש אותי להרבה שנים שיהיה חזק מספיק. * גודל המסך? אני מעדיף מינימום 13 מקסימום 15 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גם לא כל כך משנה כמה שיותר יותר טוב אבל שלא יהיה איזה 3 שעות חח * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חשוב כל כך * בלוטות? גם לא חייב אבל רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא נורא אם יהיה 250GB אבל עדיף יותר * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא יודע מזה אבל שיהיה אחריו…

• 0 תגובות
    • 801 צפיות
  10. Started by mr-g,

היי לכולם, בהמשך לדיון פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=543809.msg4639950#msg4639950 אני חושב ללכת על הדגם של dell latitude e5430 עם הרזולוציה של 1600x900. רציתי לדעת אם למישהו יש את המחשב הזה ויכול לתת חוות דעת בעיקר בנושאי המסך, רעש מאוורר ונוחות המקלדת. דבר נוסף שאולי יכול רלוונטי למי שמתכנן לקנות מחשב בתקופה הקרובה, שווה לחכות למבצעים שאולי יהיו בחודש דצמבר או שאין חיה כזו והמחיר לא ממש הולך להשתנות? תודה.

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. המפרט מיועד למשחקים בינוניים ולחיבור הטלוויזיה למחשב בשביל לראות סרטים ... המחשב צריך גם לכלול מסך דק , לפחות 512 מגה זיכרון, לפחות 100 ג"ב hard disk , צורב די וי די איכותי , מארז מגניב וכל השאר לשיקולכם ... תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by galgalgal2001,

המחשב פשוט מדהים! קטן קטן אבל טוב! מפרט: מעבד N280 מערך גרפי : GMA950 זיכרון DDR2 : 2G העיצוב שלו מושלם הוא קל מאד. 9 וחצי שעות עבודה במצב המתאים (לא באמת 9 וחצי אבל בסדר) והכי חשוב שהמקלדת חסינת מים (לא שאני אנסה לבדוק את זה) עכשיו אני מתחיל להתקין עליו משחקים. רציתי לשאול על הדרך לגבי הווינדוס. אם אני כרגע יש ווינדוס XP רגיל בברית. מה יקרה אם אני אתקין ווינדוס 7?

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  13. Started by אנונימי1,

שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב גיימינג ב4000 שקלים מksp אשמח מאוד להצעות, תודה. העדפות: כרטיס מסך nvidia מעבד intel אחסון 1 tb ssd (לפי התקציב) זיכרון ddr4

• 1 תגובה
    • 737 צפיות
  14. יש לי כבר מארז ומסך, ואני רוצה להזמין את החלקים הבאים: Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb BOX Zalman CNPS9700 LED 110MM Fan Plus ZM-STG1 Silver Grease ASUS Commando Intel P965 Socket 775 Corsair Dominator 2GB Kit PC2-6400 DDR2-800 CL4 Twin2X2048-6400C4D Seagate Barracuda 320GB 3.5 7200Rpm 16MB SATA II Leadtek nVIDIA GeForce 8800GTS 320MB PCIe ASUS DVDRW DRW-1814BLT x18 Sata Retail Zalman Fatal1ty FC-ZV9 ZALMAN ZM-NBF47 Northbridge cooler Thermaltake Smart Case Fan Blue LED 120mm A2018 האם יש מקום לשינויים דרסטיים? תגובות יתקבלו בברכה.

• 6 תגובות
    • 612 צפיות
  15. היי בקרוב אני קונה מחשב חדש, אז בניתי מפרט: CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1290.94 ] 1 Motherboards for Intel : Asus P4P800 Deluxe Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,S-ATA,RAID,1394,5.1 Sound,3Com G-LAN,USB 2) [ ¤ 779.42 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3200 Golden Dragon Series Dual Channel Memory Kit [ ¤ 799.98 ] 1 Hard Discs : Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 645.37 ] 1 Video Cards : Hercules 3D Prophet 9800XT 256MB Retail Video Card [ ¤ 3297.44 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Liteon 16/48 Retail [ ¤ 214.95 ] 1 Cas…

• 2 תגובות
    • 826 צפיות
  16. Started by ZeppeliN,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2500 שקל במזומן. 2. מטרות המחשב? משחקים, לא מאוד כבדים! בעקרון המחשב (השדרוג) לMoH: Airborne 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא X: 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? יש לי כונן קשיח (250GB SATA2 של מקסטור), יש לי צורב DVD של סמסונג , יש לי זכרון ראם - 2*512MB DDR2 667MHZ 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? INTEL וכרטיסי מסך של ATi אבל לא חובה. אתם המומחים 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? המארז לא צריך להיות מיוחד, אבל הקירור חייב להיות טוב!!! שיהיה שקט וטוב! 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית,…

• 5 תגובות
    • 723 צפיות
  17. שלום, אני קונה בקרוב מחשב חדש, תקציב של 9,000 שקל. בנתיים זה מה שבניתי: מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 1690 גוף קירור למעבד Zalman CNPS8700 NT 290 לוח אם Asus P5N-D SLI nForce 750i 820 זיכרון פנימי G.Skill 4GB Kit DDR2 PC8500 1066MHZ 620 דיסק קשיח WD5000AAKS 460 צורב LG GSA-H55L 165 כרטיס מסך ASUS EN9600GT GeForce 9600GT 1Gb PCIe 1040 כרטיס מסך שני ASUS EN9600GT GeForce 9600GT 1Gb PCIe 1040 מארז Gigabyte Aluminium 3D Aurora Black Blue Led 590 ספק כוח Thermaltake ToughPower 600W W0103 500 מסך LG L227WT 1825 אני לא בטוח לגבי הכרטיסי מסך וזה... שמעתי ש8800 יותר טוב.. אבל אני קונה את הגרסא של ה1GB... בקיצור אני צריך חוות דעת על המחשב ומה כדאי לשנות. תודה. 1. מה התקצ…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by uman7,

שלום השבוע אני קונה מחשב אני מבקש שיהיה שקט מאוד כי שמים אותו בסלון... הוא יהיה לעבודות משחקים לילדים קטנים מוזיקה וסרטים. תודה רבה

• 9 תגובות
    • 693 צפיות
  19. שלום לכולם!!! אני חדש באתר לכן תסלחו לי אם אני יעשה שגיאות פה ושם אני לא מבין גדול במחשבים אבל אני רוצה לקנות מחשב חזק מאוד למשחקים וגם שיהיה כזה שישרת אותי ב4 - 5 השנים הקרובות אני מתכוון מבחינת האפשרויות לשידרוג לטווח הרחוק, אז ככה התקציב שלי הוא 5,000 המפרט צריך להכיל את כל הרכיבים שיש במארז בלבד, מסך יש לי 22 אינץ' של חברת NEON לא יודע פרטים נוספים אין צורך בכונן דיסקטים ובצורב דיוידי במפרט אין צורך במערכת הפעלה או בתוכנות אחרות השקט של המחשב חשוב לי בצורה די קריטית התיעצתי עם מספר אנשים והבנתי שהקירור של המחשב משמעותי ביותר ככה שגם זה מאוד חשוב לי אין לי מושג מה זה בכלל אוברקלוק אני לא מתמצא בזה אני גר במגדל העמק ( בצפון ) ויש לי העדפה ל"נועה מחש…

• 5 תגובות
    • 873 צפיות
  20. AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box Venice DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Sapphire ATI Radeon X850 XT PCIe 256MB 512Mb OCZ Enhanced Latency CL-2-3-2-6 REV 3 X2 Westren Digital SATA 80GB 8MB 7200 RPM THERMALTAKE 430W TR2 PFC + 2 FAN + PCI-E + SATA +24/20 pin + Cable sleeving סה"כ:6655 מה דעתכם עליו.. ? כדאי להחליף משו?

• 7 תגובות
    • 715 צפיות
  21. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? עד 2000 ש"ח עם אפשרות לחריגה קטנה מטרות המחשב? בעקרון שימוש בסיסי (אינטרנט, אופיס), אבל אם מסגרת התקציב תאפשר, אז הרצת משחקים משחקים לא כבדים במיוחד (שנת 2006-2007). המסך הוא 17 אינץ'. האם אתם צריכים ציוד הקפי? ללא ציוד הקפי. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? רק צורב DVD פשוט האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא האם חשוב שקט? עד כמה? לא יותר מדי לא מתוכנ…

• 2 תגובות
    • 657 צפיות
  22. הי, אני מחפש דגם של lenovo שיוכל למצות טוב את יכולות המגע של WIN8 למטרות עבודה (מחיר לא השאלה כרגע). בחיפושים אינסופיים במדורי סקירה הבנתי שלא בטוח שאני מצליח למצוא מחשב אחד שעונה על הדרישות. אשמח לקבל עצה ממישהו שמכיר טוב את הכלים הללו כדי לקבל החלטה הטובה ביותר במצב הנתון: 1. Lenovo X1 Carbon Touch - החיה הרעה של המחשבים הנישאים. מחשב אולטרה לייט עם תג מחיר מטורף אך עם יכולות שמצדיקות את זה. הבעיה שלו שהמסך לא מסתובב והופך לטאבלט. תקנו אם אני טועה אבל לא נראה לי הגיוני לעבוד עם מסך מגע שנמצא מאחורי מקלדת. 2. X230 Tablet - מכשיר שבכל מובן אחר עונה לדרישה - הופך לטאבלט, בטריה מעולה, תחנת עגינה ועוד. הבעיה - דגם ישן. מגיע עם Win7 (מה הטעם במסך מגע בכלל) USB2 ועוד כל מיני נ…

• 31 תגובות
    • 5.9k צפיות
  23. אני צריך מחשב נייד שיהיה ברובו בבית וישמש ללימודים, מדי פעם אקח אותו איתי ללימודים. חשבתי לקחת גודל 15 כדי שיהיה לי נוח עם המקלדת והמסך מאחר ורוב הזמן המחשב יהיה בבית. אתם חושבים שעדיף 14? אני יודע ש14 יותר נייד אבל ניראלי שיהיה פחות נוח לשימושים שלי. בכל אופן, אני רוצה מחשב שיהיה נוח לכתיבה, חובה ssd 256 ג'יגה יספיקו, ו8 ג'יגה זיכרון לפחות. אם מישו רכש מחשב או יודע על אופציה שהיא די בטוחה מבחינת הצרכים זה מצויין. אם אפשר אז שלמחשב יהיה זמן סוללה סביר. התקציב הוא עד 5 אלף, אם אפשר להביא בפחות אז מה טוב. חשוב שהמחשב יהיה נוח ועם מקלדת נוחה. תוכנות כבדות ומשחקים לא יהיו על המחשב. המקסימום הוא שאחבר אותו לטלוויזית 4k על מנת לראות סרטים. בקיצור…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by shesek,

אהלן. אני מחפש מפרט לשני מחשבים, אחד מהם מיועד לשימוש יום-יומי, יריץ לינוקס, השימוש הוא בעיקר פיתוח (תכנות), גלישה באינטרנט, IRC, כמה שרתים שירוצו לשימוש מקומי (כמה דברים די כבדים, סקריפטים שירוצו ברקע, דאטאבייסים גדולים וכו', צריך הרבה כוח עיבוד), הארדיסק בסביבות 100-200 ג'יגה יספיק לי. התקציב הוא 6000, כולל מסך השני מיועד למשחקים וסרטים, וכנראה יהיה מחובר למקרן. אני גם עומד להשקיע במערכת סאונד (עוד כמה אלפים, על זה אני אשלח הודעה בפורום המתאים), אז צריך כרטיס קול שידע לנצל את היכולות האלה, הארדיסק עם טרה. התקציב הוא 15000, כולל מסך וציוד היקפי (שני המחשבים יחלקו אותו ציוד היקפי, מלבד המסך) הערה לגבי הכרטיס קול - את המוזיקה שלי אני שומע מהלינוקס, את הסרטים מהווינדוס. אני…

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by rsigall,

שלום, לאחי יש מחשב נייד Lenovo ThinkPad T61 8892-79G, עם Windows XP SP2. למחשב יש כרטיס מסך nVidia quadro NVS 140M. הרזולוציה הרגילה של המסך היא 1400x1050. הבעיה היא שהכל קטן מדי, גם אם משנים את ה-DPI (למשל ל-120DPI). אם משנים רזולוציה, לרזולוציה קטנה יותר, התמונה "נמרחת" ודי מעוותת. כאשר אני נכנס אל "לוח הבקרה של nvidia" יש שם אופציה בשם "השתמש בשיטת nvidia לשינוי גודל". כאשר אני אומר לו שלא ישתמש בזה, אז הוא משאיר שוליים שחורים ברזולוציות נמוכות יותר. מישהו יודע מה אפשר לעשות כדי לשנות רזולוציה ושהתמונה לא תימרח ותתעוות, ושנראה גדול יותר? בתודה מראש, רון.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.