ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,338 דיונים בפורום זה
-
שלום איזה מחשב עדיף אסוס יותר חדשני ולדל דיסק גדול ושלש שנות אחריות אבל יקר יותר השימוש העיקרי לתכנות צפיה בסרטים וגלישה תודה
-
- 0 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום לפורום המעולה! אני צריכה מחשב נייח לשימוש משרדי שכולל עבודה גם בתוכנות גרפיות (כגון אינדיזיין), ובתוכנות שעובדות חזק על מסדי נתונים. אין צורך בעריכת וידאו או סאונד. אין צורך במשחקים. לא מק, המחשב חייב להיות מבוסס מערכת הפעלה חלונות בשביל חלק מהתוכנות הספציפיות. המפרט לא צריך לכלול מסך. פירוט לפי השאלות של הפורום: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות 2000-4000 שקל. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, תוכנות גרפיות כגון אינדיזיין, תוכנות לעבודה במסדי נתונים (משהו ספציפי לא מוכר). אין צורך בעריכת וידאו או עריכת סאונד או במשח…
-
- 1 תגובה
- 918 צפיות
-
-
שלום חברים קניתי את HP OMEN באילת ואני עדיין יכול לבטל עסקה ביומיים הקרובים ראיתי שבפורום אתם ממליצים על Y540 וכמעט לא ראיתי המלצות על ה OMEN איזה מהם עדיף עם אותו מפרט ?.. HP Omen 15-DC1003NJ / 6WD86EA Lenovo Legion Y540-15IRH 81SY006JIV ההפרש במחיר ב KSP בסביבות 400 שקלים איזה מהם עדיף? תודה מראש לעונים
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8K - חריגה עד 9K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג לשנתיים שלוש קדימה , סרטים ואינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צורב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7-8 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? - לא רלוונטי = רצוי מארז שלא צובר אבק ושקט 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכב…
-
- 18 תגובות
- 5.3k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? 3000₪ האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל) בעיקר עריכה גרפית ומשחקים כלליים יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה בפרמייר ופוטושופ בתדירות יומיומית, משחקים כמו lol או מיינקראפט מדי פעם 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אוסיף לזה עכבר ואוזניות אבל לא קריטי לי הסוג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אני אוהב לעבוד בשקט ולא תמיד עובד עם אוזניות 6. האם ישנה הגבלה או העדפה…
-
- 2 תגובות
- 981 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5K חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? dual boot של windows לגיימינג ו-ubuntu לפיתוח תוכנה, בדגש על deep learning. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ASUS GEFORCE RTX 2070 TURBO TEAMGROUP GX2 1TB SSD DRIVE 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רמת רעש סבירה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין צורך ב-RGB, במידה ומתא…
-
- 0 תגובות
- 787 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד עם ווינדוס XP יותר טוב עם יציאה של 9 פינים מה הן האפשריות ? אין צורך לשאול למה אני צריך דווקא ווינדוס XP, יש לי תוכנה ישנה שנתמכת רק ע"י ווינדוס XP
-
- 17 תגובות
- 3.9k צפיות
- 2 followers
-
-
תקציב: 7,000 שקלים חריגה: עד 1,000 השימושים: גיימינג כבד וקצת סרטים האם אבצע אוברקלוקינג? לא חלקים שאין צורך לכלול במפרט? מערכת הפעלה נפח איחסון SSD/HDD: עד 1.5 TB גג ציוד היקפי נכלל בתקציב שיש צורך: מסך 2K/4K העדפות ספציפיות למארז: סירקולציית אוויר טובה, לא גדול, חלון צד ואשמח ללדים האם יש צורך בכונן דיסקים? לא, אנחנו ב 2020 חשיבה על שדרוג עתידי? לא יודע, סומך עליכם העדפה לחנות? לא הערות: אשמח למסך IPS ולא TN ובכללי מחשב מאוזן מבחינת עלות/תועלת. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי, כרגע אני משתמש במחשב נייד של לנובו Legion Y530 ואני חושב להחליף אותו ל2 נייחים (ההורים גרושים, הסיבה של מחשב נייד מההתחלה). כרגע יש מפרט שהגעתי ואשמח לדעת אם יש למישהו מה לשפר בו או תחליף למפרט טוב באותו מחיר. תקציב: עד 7500 לשניהם ביחד. (3750 בערך ל1). רצוי כמה שיותר זול בביצועים הטובים ביותר. שימוש: גיימינג בעיקר, גם ב-vr. חשוב שתהיה לפחות כניסה אחת של USB 3 בשביל המשקפי מציאות מדומה. המפרט: https://www.tms.co.il/87678 תודה לעוזרים 😁
-
- 1 תגובה
- 847 צפיות
-
-
חג שמח חברים יקרים חוזר להתייעצות לאור ההמלצות המצוינות בעבר להורים של אישתי יש מחשב נייח של DELL בן 5 שנים - מודל Dell Vestro 270 מצרף פירוט של רכיבי המערכת של המחשב. המחשב מתחיל לקרטע ולהתאמץ בשימוש השוטף - שימור משרדי וגלישה מאומצת באינטרנט עזרתכם באיתור הרכיבים המומלצים לשדרוג המחשב לטובת אותם השימושים. סכום ייעודי לשדרוג - 1500 ש"ח מקווה שאני בפורום הנכון (אם לא - אשמח להכוונה/העברת לפורום הרלוונטי) תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - האם 5000 ש"ח יספיקו? אם מומלץ להשקיע יותר, אשקיע יותר אם לדעתכם זה כדאי. 2. שימוש: תוכנות adobe Creative suite, ותוכנות autodesk (כמו autocad ו revit) צריכות לפעול במקביל על מסכים שונים, עם קבצים גדולים. חשוב מאוד שהכל ירוץ מהר מהר מהר. 3. ללא ציוד הקפי. ללא מסך. 4. מניח שצריך כונן SSD אחד למערכת וכונן SSD נוסף לנתונים שצריך להיות יותר מTB אחד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. ללא תוכנות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? א…
-
- 2 תגובות
- 999 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ש"ח, חריגה מועטה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, צפייה בסרטים (הכל ב-4K) ועבודה משרדית פשוטה. אני מעוניין לשחק בכותרים נוכחיים תחת הגדרות הגרפיקה הטובות ביותר. המחשב יחובר למסך מחשב ולשתי טלוויוזיות (פרטים למטה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים זקוק למפרט מחשב לבן דודה שלי (בן 16) תקציב: 5000 ש"ח דרישות: גיימינג כבד, שימוש בתוכנות עריכה (פוטושופ ועוד) הוא ביקש מעבד I7 9700k וכרטיס מסך gtx1660ti של asus rog strix בתכלס אנחנו לא מבינים הרבה ונשמח לשמוע תובנות/הצעות חדשות אם הן רלוונטיות אין צורך במסך,מקלדת,עכבר וכו'. לא צריך אורות למחשב או כל גאדגט/תוסף אחר. *במקרה, קרוב משפחה שלנו יורד השבוע לאילת (יום חמישי 1.2) אם זה עוזר, אחלה. לא פעם ראשונה פה אז תודה רבה מראש, אשמח למפרט ראוי בהקדם. מחכה לעידכונים! 😀 ציטוט
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש לקנות מחשב נייד להדמיות אני צריך שיהיה בו מעבד I7, כרטיס מסך טוב, 8 GB מה ההמלצה איזה חברה? ואיזה סוג?
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 ש"ח, אלפיים שקל עבור חריגות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? יצירת סרטי תלת מימד בבלנדר מה שאומר שימוש בCycles GPU Render Engine. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך או שתיים בגודל 27 ברזולוציית 4K IPS, לא חייב להיות כלול במחיר הכולול של המחשב.(עדיף dell אבל אם יש לכם ניסיון טוב עם LG/SAMSUNG או חברה אחרת אז אשמח לשמוע הצעות) זרועות עבור המסכים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום מבקש עזרה לנייד חדש : 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000-5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית ותכני HD וקצת גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה סבירה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כנראה שלא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה …
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב גיימינג נייח בעלות של כ 5.5K: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 +/- 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה לגודל, עדיף ללא אורות מיותרים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איזה מזל שהמחשב שלי שבק ממש לפני Black Friday 😅... תקציב - 2500-3000, ניתן לחרוג מעט אם משתלם ייעוד - עיקרי - גלישה ואופיס, נוספים- שרת פלקס ועריכה גרפית ווידאו (בעיקר פוטושופ, קצת פרימייר/אפטר אפקטס- רזולוציית FHD) ציוד היקפי - צריך גם מקלדת ועכבר אלחוטיים. לא חייב להיות חלק מהמחשב, אבל אם יש המלצות- זה יהיה מצוין רכיבי בסיס קיימים - לא רלוונטי. שקט - מעדיף שכן גודל - אין ממש הגבלה. מעדיף קומפקטי. איו צורך בתאורה מערכת הפעלה - כן, וינדוס 10 (לא ממש בקיא בסוגי הגרסאות) העדפה לחנות/אזור קניה - אזור המרכז (פתח תקווה). אין חנות ספציפית אבל חשובה לי האחריות ונורמות השירות (הייתי מעדיף מחשב עם אחריות בבית הלקוח) …
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 שח ואפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים , עריכת תמונות (Lightroom, photosjop) וקצת וידאו (פעם בשנה) השאר גלישה, יוטיוב וכו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כוננים קשיחים ו SSD אין צורך. יש לי מספר כוננים קשיחים שאעביר ו שני SSD שקניתי - אחד NVME ואחד SATA 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחש…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? פחות מ5000, אין עניין למקסם את התקציב, אשמח שתחסכו לי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות בעיקר, וקצת פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 14-15.6 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מ…
-
- 16 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
שלום, בסוכות השנה קניתי מחשב נייח (על בסיס Ryzen 5 3600) ועכשיו אני מעוניין לקנות מחשב נייד. אני סטודנט להנדסה ולכן חשבתי על מחשב עם מסך מגע, היום אני משתמש בטאבלט 10.1" והוא קטן וחלש ולכן אני רוצה להשתדרג. השימוש העיקרי יהיה גלישה באינטרנט ואופיס, ובדרך כלל יהיו כמה מסמכים/דפי אינטרנט פתוחים במקביל. מעבר לזה אין צורך בתוכנות מיוחדות או גרפיקה/משחקים. מצאתי באמזון את הLenovo Flex 14 2-in-1 (בארץ נקרא c340) במחיר טוב של ~2000 ש"ח קישור לאמזון המחיר מאד זול יחסית לארץ ויש בחירה בין i5 לRyzen 5 ונראה לי שהRyzen עדיף אבל אשמח להמצתכם. פעם ראשונה שאני קונה מחשב נייד ובכלל מאמזון אז אשמח לכל עזרה\דעה בנושא. טופס: …
-
- 0 תגובות
- 927 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 9000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עריכת סרטים ועריכה גרפית - Avid 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שני מסכים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים מארז + ספק Raider RA650, יש מערכת קירור למעבד מצורפת תמונה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מ…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחשב לגמייניג+ עריכת תמונות ווידאו | תקציב: 6,500 אפשר לחרוג "טיפה" אין צורך בציוד הקפי חשוב שיהיה שקט אין צורך במערכת הפעלה קניה בחודש הקרוב אין צורך להתחשב בשידרוג עתידי המפרט הזה נבנה בעזרת המפרטים מדור המפרטים המומלצים אך בוצעו בו שינויים בהתאם לתקציב והעדפות מעבד: Intel® Core™ i7-9700 Coffee lake Tray מאורר למעבד: Arctic Freezer 34 לוח אם: Gigabyte Z390 Gaming X (rev. 1.0) ATX זיכרון: HyperX FURY DDR4 RGB 2666MHz 2x16GB דיסק SSD: Samsung 860 QVO 1TB SATA III SSD דיסק קשיח: Western Digital WD Red WD20EFAX 2TB כרטיס מסך: Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER ספק כוח: Cooler Master MWE…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
התקציב המירבי 4500 שח שימוש משחקים אין צורך בציוד היקפי שקט פעולת המחשב - חשוב אין רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט אין הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו יש צורך לכלול מערכת הפעלה תאריך קנייה - בחודשים הקרובים חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב יש כמה מפרטים פה שרציתי בוסף חוות דעת עליהם https://ksp.co.il/t/A4V3ny עוד אפשרות https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=23643 או זה https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=236168
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-