ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אשמח לחוות דעתכם עבור המפרט המצ"ב שמיועד לעריכה גרפית דו מימד + ציור אני מתלבט בעיקר לגבי הלוח האם לקחת Gigabyte B360M D3H שהוא עם יותר חיבורים אך צ'יפסט נמוך יותר, או Gigabyte Z370M DS3H שהוא עם ציפסט מתקדם יותר (אם אני לא טועה מאפשר המהרה - למרות שלא צפוי כרגע) בנוסף, האם ספק הכוח אכן איכותי או שיש משהו אחר מומלץ וסתם הערות כלליות אשמח מאוד לקבל את הערותיכם. מפרט זה הורכב ב - www.wellcom.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i5 8400 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 797 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪ 102 לוחות אם: …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני חדשה בפורום (מצאתי אותו במקרה בעזרת גוגל) ואשמח לקבל עזרה בבחירת מחשב נייד ללימודים מאחר ואני לא מבינה יותר מדי במחשבים נתקעתי עם מגוון רחב של אפשרויות שאני לא יודעת מה מתאים לי.החברות שמהן אני רוצה את המחשב הן- DELL,ASUS,TOSHIBA הדרישות הם: -המחשב יהיה המחשב היחיד שאני אשתמש בו ללימודים, אבל רוב הסיכויים שלא יהיה לי צורך לקחת אותו איתי, אלא הוא יהיה בעיקר לשימוש בבית. גודל 15.4". -המחשב צריך להיות מחשב טוב וחזק,לא בתור משהו זמני הייתי רוצה שהוא ישאר איתי גם לאחרי הלימודים מאחר ושוב הוא המחשב היחידי. -חשוב מאוד שהוא שיעבוד מהר, לא יתקע בפתיחה רבה של חלונות. -הוא ישמש בעיקר לכתיבת מאמרים, לראות סרטים, מוזיקה (לא תוכנות כבדות במיוחד). -כמה שיותר קל, זמן סוללה כמה…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אפשר בבקשה לקבל חוות דעת? האם הייתם עושים משהו אחר בתקציב הזה +- ? מיועד בעיקר לשימוש ביתי ותכנות. וגם רוצה שיריץ משחקי מחשב. תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב יהיה בעיקר למשחקים אך יתפקד גם לשימושים כלליים ובין היתר גם לשימוש במספר תוכנות במקביל לצורך לימודי מדעי המחשב. זה בשביל חבר והוא מעוניין שכל המשחקים יעבדו חלק בהגדרות הכי טובות בו מכיוון שהוא יבלה הרבה ברכבת שיעביר תזמן. תקציב? הבנתי שעד 7000 חשוב לו מסך 15.6 רזולוצייה 1920 בלה בלה הוא לא אמר לי לשאול אבל השאלה עד כמה באמת משתלם להוציא על מחשב נייד שכמו שאני מניח שכולנו יודעים לא משתווה לנייח ואחרי שנה אחת בודדות סביר להניח שכבר לא כל המשחקים יעבדו בו חלק, בניגוד מנייח שיכול בכיף להחזיק 3 שנים בקנייה חכמה. לאחר חפירה קטנה מצאתי 2 דגמים מעניינים https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13255 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14446 השאלה היא, האם ההבדל בין השניים…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן ! אני צריך מפרט למחשב חדש עד 6000 שקל (לא יותר) לא כולל מסך, מארז, וציוד נלווה (מקלדת, עכבר, רמקולים). המחשב מיועד בעיקר למשחקים, אבל אני נותן יותר עדיפות לחלקים האחרים מאשר לכרטיס מסך (בגלל שבקרוב יצאו הכרטיסים החדשים וחבל לזרוק סכום גדול של כסף). אני לא מבצע OC משוגעים אבל בהחלט יש אפשרות שאני ישתמש בזה בעתיד. תודה רבה מראש.
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לבית שמיועד לשימוש בסיסי של גלישה באינטרנט ואופיס. בהתבסס על המפרט המומלץ למחשב ביתי מתקדם יצרתי את המפרט הבא ואשמח לשמוע את חוות דעתכם. מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 6100 3.7Ghz 3MB Cache s1151 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H110M-PLUS D3 LGA1151, Intel H110, DDR3, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב Kingston ValueRAM 8GB DDR3 1600Mhz CL11 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 1 צורבי DVD: צורב פנימי Asus DRW-24F1MT DVD±RW x24 Black Sata OEM 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Antec 300W …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, נא להתעלם מהדיון הקודם שלי (מחכה שימחקו אותו או משהו), שיניתי את הדרישות אחרי שקראתי קצת תגובות פה בפורום אני מחפש מחשב לגיימינג, סביב ה4500, המחשב צריך לכלול מעבד i5 (כנראה ה4590), 8 GB RAM וכרטיס מסך אני שואף ל GTX970. חוץ מזה צריך SSD של 128, וצריך HD של 1TB. דרישה חשובה - שהמארז יהיה עד גובה 43.5 סנטימטר. אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אפשר לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - כמה מאות שקלים, אם זה מה שיעשה את ההבדל בין GTX970 או לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - ביתי, תכנות ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיק…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימושי סטודנט (אינטרנט ואופיס) משחקים (לא קלים אבל גם לא הכבדים ביותר משהו משהו באמצע לכיוון משחקים כבדים) וצפייה בסרטים * גודל המסך? 15.4 אם יש הבדל משמעותי במחיר (שבא על חשבון ביצועים) אפשר גם יותר קטן * משקל רצוי? לא מאוד חשוב, שיהיה כמה שיותר קל אבל לא במחיר גבוה מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?בסביבות 3 שעות + זמן טעינה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא חייב אבל אם יש זה יהיה נחמד * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא פחות מ - 250 gb * צורב DVD? כן * האם נדרשת …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן אנשים. אני רוצה לבנות מחשב גיימינג חזק (לא עוצמתי ברמות אבל מכובד וחזק) בתקציב של 3000. תקציב מקסימאלי 3000. המחשב לגיימרים ועריכה גרפית. אין צורך בציוד הקפי. אין צורך לכלול SSD 256 GB שיש לי כבר אחד שקניתי בן פחות משנה, עכבר מקלדת רמקולים צורב ומסך מחשב. שקט חשוב בסולם של 7. לא מתוכנן אוברקלוק. אין צורך לכלול מערכת הפעלה. אין העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית אבל אולי כן כדאי מחנות עם מצבעים לקראת יום שישי השחור. לקראת יום שישי השחור. אין בקשה מיוחדת. חשוב לשמור על אופציה שיהיה אפשרי לשדרגו בעתיד. תודה לכל העוזרים D: נ.ב: יום שישי השחור מתקרב עלינו בשבוע הבא, אני יכול לבנות את המחשב אולי במחירים זולים יותר בקייאספי הבנתי שיש שם הנחות.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, מכרה שלי מחפשת מחשב חדש לרגל לימודיה (הומניסטיים לגמרי - פסיכולוגיה-מנהל עסקים) ומבקרת באילת בסופ"ש, ורוצה לנצל את זה לרכישת מחשב. הדרישות: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) כאמור - לימודים, עבודה משרדית נטו. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רצוי מאט, לא חובה. 13-14". * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנ…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני טס בקרוב לארה"ב וברצוני לקנות מחשב נייד. תקציב: עד 1000$. ראיתי כאן המלצות רבות על דל ולכן החלטתי בסוף ללכת על ה Vostro 1500 (למישהו יש המלצה על דגם אחר של דל אני פתוח להצעות). מטרות: אינטרנט, אופיס, ומשחקים (שיריץ משחקים בצורה סבירה) נכנסתי לאתר העולמי של דל על מנת לקבל תמונה כוללת על המחירים והמפרטים: Intel® Core 2 Duo T5470 (1.6GHz, 2MB L2 Cache, 800MHz FSB) Genuine Windows® XP Home 15.4 inch Wide Screen XGA LCD Display with TrueLife 2GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz, 2 DIMM 120G 5400RPM SATA Hard Drive 8X CD/DVD Burner w/ double-layer DVD+R write capability, w/ Roxio Creator 128MB NVIDIA® GeForce 8400M GS Dell Exclusive MediaDirect Instant P…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי, קניתי בבלאק פריידי כ. מסך חדש וגיליתי שלספק הנוכחי שלי אין חיבור PCIE של 8 פינים, אלא רק 2 של 6. הספק הוא HX620, שנקנה לפני כ-7-8 שנים. בפועל יש לו מסילת 12V אחת של 48A, אז חשבתי לקנות מתאם של 6 פינים ל8 פינים, אבל נראה שמפחדים מהמתאמים האלה נורא ולא הצלחתי למצוא מתאם כזה בשום חנות אינטרנטית בארץ. העובדה שלא מצאתי מחבר כזה באתרים והתגובות של "תראה, זה עובד, אבל לפעמים הכבלים האלה מתחממים יותר מידי ונמסים", גרמו לי לחשוב שאולי כדאי להביא ספק חדש וזהו (עוד הוצאה ). הרכיבים העיקריים במפרט הם: i7-8700k GTX 1080 SSD + 2HDDs מאוורר 230mm + 3x120mm ממה שראיתי במפרטים שפורסמו פה יש את ה TX650m, הRM5…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). * גודל המסך? "13-14 * משקל רצוי? הכי קל שאפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שוב, כמה שיותר במסגרת התקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא חובה, עדיף. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה איזה, אפילו 320 יספיק. * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם אפשר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בגדול אני צריך מחשב לעבודה רגילה, לא משחקים, אופיס ואינטרנט. הדגש הוא על משקל ולא לעבור את ה "14. תודה רבה !
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן חברים! אני מעוניין לקנות מחשב קטן שייתחבר ב-HDMI לטלוויזיה בסלון (לאו דווקא הסטיקים הקטנים, אפשר מארז קטנצ'יק). חשוב מאוד: שהמחשב יצליח להתמודד עם ניגון קבצי וידאו (גם סטרימינג וגם מתוך הארד דיסק) ב-4K בלי היק-אפס. חיבורים דרושים: HDMI, USB 3, ETHERNET. חשוב שיגיע עם Windows 10. אני צריך שהמחשב יעמוד בדרישות הנ"ל בלי שום בעיה ולא צריך טיפה יותר. עדיף שיהיה כמה שיותר זול. אשמח במיוחד לעצות מנסיון אישי! תודה מראש!!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2750 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסדרות\סרטים, דברים בסיסיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום,3 אנשים המליצו לי על 3 מפרטים 2 די דומים אבל יש אחד שונה וזה ממש חשוב לי בבקשה עזרה ! התקציב שלי הוא 3000 ש"ח http://imgur.com/a/XnSWS#0
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
המפרט לא מיועד למשחקים אבל אני לא רוצה לסגור את האופציה לחלוטין ולכן חשבתי להכניס כרטיס מסך פשוט אך טוב. זה רק מפרט ראשוני אשמח לקבל הצעות לשיפורים. ושוב... המחשב לא מיועד למשחקים אלא יותר לסרטים, מוסיקה ועיבוד מוסיקה, אינטרנט וכו'... 1 AMD Athlon 64 (3200+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 1,337.96 ש"ח 1 A-DATA 512MB DDR PC3200/400 - C2.5 523 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8NF-9 - 939 (nForce4x) - ATX 709.70 ש"ח 1 WD 160GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA 618.92 ש"ח 1 NEC DVD-RW NEC 3520A x16 (WHITE) DUAL LAYER - bulk 424.43 ש"ח 1 .NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 53.33 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6a21 400w ATX SUPER MIDI (Black & Blue) TOWER CASE 497.87 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצה לנייד עד 3K במקסימום, אם הוא יהיה יותר לכיוון 2K זה יהיה מעולה האחרון שהיה לי הוא Asus U31S עם תוספת זכרון, אז משהו בוייב הזה מטרות המחשב - בעיקרון סטודנטיאלי (קל, חיי בטריה ארוכים, מסך לא גדול, שימוש משרדי) אבל מכיוון שאני עורכת וידאו אשמח אם יהיה ניתן שהוא לא יקרוס בפתיחת וידאו באיכות 4K או בשימוש קל עם פרימייר\אפטר אפקטס\פוטושופ גודל המסך, האם חשוב מסך מבריק או מאט - 13.5'' כזה עובד טוב, אז משהו באיזור הזה. לא משנה מבריק או מאט. רזולוציית המסך - לא קריטי דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא חושבת שיש משקל רצוי - עד 2.5 ק"ג, רצוי יותר לכיוון ה2 …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי פה אתגר, לנסות לבנות לחבר טוב מפרט חזק למחשב שמבוסס על i7-6700 שכבר יש לו. יהיה שם גיימינג, והוא יחבר את כל זה למסך ענק בסלון וישתמש בו גם לראות סרטים, סדרות וכו׳. הקאץ׳ הוא שהמחשב צריך להיראות לא כמו מחשב ענק, אלא יותר כמו משהו שיזרום עם שאר האסתטיקה של הסלון, או לכל היותר ייראה כמו קונסולה. הוא כרגע בארה״ב, והתקציב מקסימום 600 דולר. הנה מה שהרכבתי: לוח אם: ASRock H170M-ITX/ac Mini-ITX (מחיר 105 דולר) לקחתי את הלוח הזה כי הוא Mini-ITX במחיר סביר שתומך ב802.11ac WiFi: זיכרון: G.Skill Ripjaws 4 series 16gb (8x2) DDR4 2400 CAS15 (מחיר 75 דולר) יש במחיר דומה גם של A-Data XPG Z1 וPNY Anarchy, אם הם עדיפים. …
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התוכנה hp on screen display היא טובה למחשב הנייד שלי?יש לי מחשב נייד של hp עכשיו היה לי אותה במחשב מותקנת ומחקתי אותה להוריד אותה מחדש ? אני התקנתי את התוכנה לפני חודש ומחקתי אותה אתמול כאילו המחשב הנייד שלי צריך את התוכנה הזו?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר עד כבד ב-visual studio,eclipse ו-intellij ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 2k2018 , Assassin's Creed, overwatch -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני חושב ללכת על המסך הזה https://www.tms.co.il/vp228h -לאילו הגדר…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זה מחשב שנועד לאח הקטן שלי לא צריך ציוד היקפי נוסף חוץ מהמסך לא יבוצע אוברקלוק למחשב -זה לא מחשב שנועד לי אז אני לא יילך לבדוק למה הוא באמת מסוגל ניסיתי לבנות מפרט מksp אבל יצא שאו שאני לוקח כרטיס מסך 6200 או שאני יורד לחצי גיגה זיכרון וחורג בשביל כרטיס יותר טוב תודה לעוזרים עריכה: צריך גם הרכבה למחשב
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, מבקש את עזרכתם ברכישת מחשב נייד. אינטל I5 או I7, לפחות 8GB ראם, 1000GB זכרון, אין חשיבות לגודל המסך אם כי עדיף 15.6, בסביבות 4K רצוי פחות. אין צורך לתת יותר מידי חשיבות לגרפיקה, שכן המחשב נועד לצורכי לימודים בעיקר. אך חשובה מאוד העמידות (דהיינו חברה טובה אשר תספק גם אחריות ארוכה) והיכולת להריץ תוכנות כבדות, סרטים וכו'. תודה!!
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש בתקציב של 3500 - 4000 שקל ללא מסך למשחקים ! יש לי כרטיס מסך Radeon 9800 pro האם כדאי להשאיר אותו או לקנות חדש תודה !
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היתה "כתבה" בדמארקר (יותר קופי פייסט מקומיונקט שנשלח מאשר כתבה..) על הוצאה של ליין חדש של מחשבים מטעם אייסר אחד הוא מחשב רגיל אך אולטרא נייד (12 אינץ) בסביבות ה 4.5 וגם על נטבוקים של 11.6" למישהוא יש מושג מתי זה יגיע בפועל ?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-