עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. תקציב עד 3000 ש"ח, רצוי פחות. רמת שקט 6-7, יש לי מסך עם רזולוציה טבעית של 1680X1050, ללא OC וללא מערכת הפעלה חשוב לי לשדרג את הכ. מסך בעתיד למשהו חזק יותר. כמו כן ראיתי שהלוח תומך ב XFAST ל USB 2 האם זה קרוב בביצועים ל USB 3? מעבדIntel Core-i3 2100 3.1Ghz גרסת BOX600 לוח-אםASROCK H61M-VS290 זכרונות1x4GB DDR3 1333Mhz/1600Mhz מחברה מוכרת220 כונן קשיחSAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ190 כונן אופטיBasic DVD-RW, SATA100 כרטיס מסךATI (Sapphire Xtreme) HD5850 1GB GDDR5710 מארזHEC 66RC190 ספק כחSeaSonic 500W : SS-500ET300 סה"כ2600 ש"ח

• 5 תגובות
    • 779 צפיות
  2. שלום לכולם! יש ברשותי מחשב נייד של Dell מסדרת xps1530 שרכשתי לפני כ 3 שנים. אני מעוניין לרכוש עבור הנייד שלי סוללה חדשה ב Ebay, אולם אני לא יודע כיצד לברר מה הדגם המדויק של הנייד שלי. איך מבררים זאת? תודה מראש, יגאל

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  3. Started by ilanb0,

לאחר מספר בדיקות, מצאתי המחשב המצ"ב באיביי. האם הקנייה כדאית? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170639425009

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by snoamsai,

אז ככה יש לי : מעבד : intel core 2 duo 1860 MHz Conroe לוח אם : Asrock 4coreDual Agp x8 pciExpress X4 (כן יש כאלה) זכרון : 2x1 giga ocz ddr2 667MHz gold Edition קשיח: 320g ווסטרן דיגיטל 7200 rpm כרטיס מסך : Nvidia Geforce Gigabyte 7950 GX2 מארז : גנרי פשוט עם מאורר 80 ומאורר 120 . חסר : ספק כוח,צורב כרטיס מסך. אז ככה - הכרטיס מסך שרשמתי הוא כרטיס שנשאר לי בעקבות שידרוג שעשיתי למחשב אחר. ההתלבטות היא כזאת : שימושי המחשב הם אינטרנט ואופיס ואז השאלה האם לקנות ספק כוח גנרי ופשוט ואז אני צריך לקנות גם כרטיס מסך פשוט כי הוא לא יחזיק את מה שיש לי, או לקנות ספק כוח טוב כמו Seasonic 520 ואז אני לא צריך לקנות כרטיס מסך. בכל מקרה התקציב כולל צורב הוא 400-450 ש"ח. האם …

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Jviega,

שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד שיוכל בעיקר להריץ סרטים (720,1080P) בצורה מעולה וגם שיוכל להריץ משחקים בצורה טובה, כמו משחקי אונליין וכאלה למיניהם. שיהיה לו graphic card טוב-מעולה ושיהיה לו ווינדוס באנגלית והגודל מסך לא ממש חשוב לי אבל מעדיף בערך 15-17 וגם שלא יתחמם בצורה כזאת שאני אצטרך לקנות איזה משטח קירור. אין לי כרגע איזשהוא הגבלה בתקציב אבל אני מעדיף שזה יהיה כמה שפחות כסף אבל שיעמוד בתנאים שרציתי בצורה טובה מאוד. אשמח להמלצות!, תודה.

• 2 תגובות
    • 738 צפיות
  6. לצערי, אינני מתמצא בהעדפות החומרה של פוטושופ CS5 (עריכת תמונות בלבד, לא מדובר על וידאו וכו'), ואילו דרישות המערכת הרשמיות עוסקות בשימוש מלא ומקצועי. האם חיוני כרטיס מסך נפרד (לא מקצועי, כמובן, בתקציב הזה, אבל משהו שיתן תמיכת OPENGL)? האם יש עדיפות לNVIDIA על פני ATI, בגלל CUDA או מכל סיבה אחרת? האם יש סדרות עם מסכים שרצוי להתרחק מהם בכל הקשור לעבודה גראפית? אני רוצה להדגיש שמדובר במחשב שיינשא לעיתים קרובות, כך שהיא מחפשת מחשב קטן (13.3") וקל (2 קילו מינוס). זמן סוללה פחות קריטי, לא סביר שהיא תדרש להשתמש בו שעות ללא שקע בסביבה. גם כונן אופטי לא נדרש. חיונית אחריות ליותר משנה, אם נדרשת הרחבת אחריות מן הסתם זה יורד מהתקציב. יש לי כמה דגמים על הכוונת, אך בלי תשובות לשאלות בהת…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. חשבנו ללכת על מפרט דומה לזה כאשר היא חשבה על מחשב נייח (יש מסך) לוח-אםGIGABYTE GA-MA78LMT-S2315 זכרונות4GB DDR3 1066/1333 MHz כונן קשיחSAMSUNG F3 500GB כונן אופטיDVD-RW - SATA115 מארזCoolerMaster Elite 335185 ספק כחFSP 350W : ATX350-PNR אבל בסופו של יום היא מעדיפה נייד... צרכים: גלישה באינטרנט, האזנה למוסיקה, הורדת תוכן האינטרנט, צפייה בסרטי DVD, כתיבת מסמכי Word וכד'. שיעבוד מהר... מעבד ליבה כפולה. לא צריך ליבה גרפית או כרטיס מסך חזק פרט למובנה שיריץ סרטי HD. עדיף 3 שנות אחריות עקב הבעייתיות של ניידים. גודל: לא 10.1" ולא 15.X"... בין 12" ל14". רוב הזמן יישמש בבית ,אבל כנראה יהיה גמיש תקציב - עד 3000 ש"ח. (בכל מקרה יש מערכת הפעלה שבאה עם המחשב אז זה מתקז…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. המפרט q6600 asus p5q הספק Corsair cx 430 הכרטיס שאני רוצה להוסיך הוא Gigabyte ATI Radeon HD 5770 1GB GDDR5 יש חשיבות למאוררים או HD לחישוב ההספק ? ועוד פרט כרגע על ה PC רץ SNOW LEOPARD בלי תמיכה בכרטיס מסך (הכרטיס שישנו כרגע FX550 שאין לי מושג ממתי ) תודה ויום טוב

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. היי, כמה שאלות בבקשה: זהו הלינק למחשב עם המפרט המלא: http://ronlight.co.il/category.asp?cid=538 מעבד: Intel® Core™ i3-2310M 2.10 GHz (3M Cache) זכרון: 2GB DDR3 1333MHz (ולא 4 ג'יגה כמו שמופיע בלינק!) האם ניתן להריץ סביבות פיתוח בסיסיות על מחשב זה? מה לגבי הרצת וירטואליזציות (החינמיות והלא כבדות)? שאלה כללית נוספת: האם המעבדים החדשים של אינטל (Sandy Bridge) אמורים להיות חסכוניים יותר? אם לא, אז מה השיפור בעצם..? תודה רבה מראש!

• 4 תגובות
    • 859 צפיות
  10. קיבלתי מפרט חדש ואשמח לשמוע דעות והצעות לשיפורים.. מעבד: Intel I7 Quad Core I7 2600 3.4GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1261 קירור למעבד: EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN כמות: 1 - מחיר: ₪59 לוח אם: Biostar TH67B H67 Chipset - B3 for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪419 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 2x120mm + FSP EPSILON 80+ 500W כמות: 1 - מחיר: ₪532 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 כמות: 2 - מחיר: ₪217 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪200 כרטיס מסך: PNY nVIDIA QUADRO FX600 1GB GDDR3 PCI-E RETAIL כמות: 1 - מחיר: ₪883 כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black כמות: 1 - מחיר: ₪97 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מ…

• 6 תגובות
    • 920 צפיות
  11. Started by Skeith,

שלום רב, אני מעוניין לקנות לפטופ של טושיבה, דל או לנובו מארה"ב ואני מחפש אתרים טובים שאפשר לקנות שם (ולהביא לארץ כמובן). עד לפני כמה ימים היה לי את www.circuitcity.com אך האתר הפסיק לעבוד מאיזו שהיא סיבה. אשמח לתגובות

• 5 תגובות
    • 794 צפיות
  12. תגידו לי מה אתם חושבים אחרי הרבה זמן ועזרה ממכם ואחלה יעוץ הגעתי למפרט הבא Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪507 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2522 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=103 Intel BLKDH67CL-B3 Socket 1155 H67 CHIPSET דגם מתוקן B3, יחידות 1 ₪460 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2349 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 ₪228 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 Sapphire ATI Radeon 5850 Xt…

• 6 תגובות
    • 679 צפיות
  13. שלום לכולם, אני עורך וידאו, בתוכנות הבאות : אפטר אפקטס AFTER EFFECTS פריימייר ADOBE PREMIERE פוטושופ ADOBE Photoshop אביד AVID MEDIA COMPOSER שיתאים לעבודה, לרינדור, בעיקרון, הוא יהיה על XP 64 ביט או WIN 7 תלוי בתאימות של כל התוכנות . תודה לכולם

• 2 תגובות
    • 706 צפיות
  14. Started by ophiravina,

השימושים הם :גלישה פטושופ מוסיקה סרטים ומשחקים (PES 11,BLACK OPS וSAN ANDRES) ההתלבטות בין : http://www.ivory.co.il/product.asp?p...03&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?p...37&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?p...35&CatCode=315 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap....OKNPR540JT01IL תודה לעוזרים ואם לישהו יש עוד מחשבים בסגנון (או יותר טובים אבל שיתאימו למחיר) שיציע

• 2 תגובות
    • 612 צפיות
  15. אז ככה יש לי נייד והיום שדרגתי לו את הזכרון, סטיק אחד של 4GB. המחשב הוא ASUS 1215B עם מעבד E-350 של AMD: http://www.amd.com/us/products/notebook/apu/ultrathin/Pages/ultrathin.aspx#/3 השאלה שלי היא האם הייתי צריך לקנות 2 סטיקים כל אחד של 2GB או כמו שעשיתי, סטיק אחד של 4GB? בנוסף האם המעבדים / לוחות של הנטבוקים בכלל תומכים ב-DUAL CHANNEL? ואם כן, כמה זה משפר ה-DUAL של 2X2 לעומת SINGLE של 4? יש הבדל משמעותי שאני בכלל מסוגל להרגיש?

• 4 תגובות
    • 800 צפיות
  16. מחשב נייד בעיקר בשביל עבודות משרדיות ושימוש בתוכנות כגון AUTOKAD. גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא במיוחד, שיהיה מומצע +- * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)HDMI * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GM * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא עדיפות למפרט מ KSP אך אם יש משהו טוב יותר, אשמח. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום, אני עורך וידאו בCINEMA 4D, ב3DS MAX, באפטר אפקטס CS5, בBoujou ובתוכנות שפחות דורשות כוח עיבוד וחומרה טובה כגון פוטושופ וסוני וגאס. קראתי את המאמר בסטיקי:"הודעה לגראפיקאים". רציתי לקבל המלצה למפרט שיוכל לעבוד עם התוכנות האלה פתוחות (CINEMA 4D ו3DS MAX לא יהיו פתוחות ביחד, כמובן, אני משתמש בכל אחד בנפרד לשימושים שונים) שכח העיבוד שלו יצליח להקטין את זמן הרינדורים, ושהמחשב לא יחליט לצאת מהכרה כשאני סוגר אחת מהתוכנות. המפרט אמור לכלול מסך להלן תשובות לשאלות כפי שמפורטות בסטיקי "-=כללי פורום מפרטים=- נא לקרוא לפני פתיחת נושא" 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב, אבל אם התקציב מאפשר ביצועים גבו…

• 14 תגובות
    • 3.9k צפיות
  18. Started by BenSalem2,

מחשב נייד רצוי מאוד מאוד מאוד של DELL שיהיה מהיר ויחזיק להרבה זמן לצורך לימודים אינטרנט ומשחקים נמוך-בינוני

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  19. Started by Spiderpaz,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צור…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  20. שלום, אני מעוניין להזמין מחשב נייד של Lenovo Thinkpad מחו"ל וברצוני לבדוק האם הדגם הרלוונטי זוכה לאחריות בארץ. חיפשתי וחיפשתי דרך האתר של Lenovo ולא מצאתי בשום מקום מהו ה-type של המחשב שברצוני להזמין. רעיונות?

• 4 תגובות
    • 773 צפיות
  21. אשמח לקבל המלצה למחשב נייד קל מאד (סביב 1.5) עם מסך לא פחות מ-13.3 שמספיק חזק לתוכנות גרפיקה. תקציב: סביב ה6,000 והאם הlenovo x300 טוב לתוכנות גרפיקה? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 630 צפיות
  22. שלום לכולם, אני מעוניין לבנות מחשב חדש בתקציב של 5000 ש"ח (חריגות אפשריות). המחשב מיועד לעבודות פיתוח, עיבודים מתמטיים והרצת מכונות וירטואליות לשימוש יומיומי ועל כן הדגש הוא על ביצועים וריבוי משימות. חייב זיכרון 8GB. אין צורך בציוד הקפי או כרטיס גרפי (בעתיד אוסיף כרטיס NVIDIA חזק לניצול CUDA Cores). אני מתכנן לבצע OC קל/בינוני בשלב ראשון לשיפור ביצועים. אם אפשר לשלב כונן SSD במפרט זה יהיה נהדר. תודה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימלי? 1200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו, רק אם אפשר לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט וכמה תוכנות קלות(סי שארפ , פוטושופ) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: אני לא רוצה שום משחק במחשב 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?אין צורך בצורב ומערכת הפעלה 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין…

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  24. אהלן חברים, אני סטודנט שנה ג' להנדסת חשמל בבן גוריון , מחפש מחשב שקט (רמה 9 כלומר שקט מאד) בעל יכולת חישובת מהירה יחסית בשביל תוכנות לשימוש בתחום של CHIP DESIGN - QUARTOS,MODELSIM etc אני קונה את המחשב בתקווה שישרת אותי גם לאחר התואר למרות שאני לא יודע איזה צרכים יהיו לי אז... עיקר העבודה שלי עם המחשב היום היא: אינטרנט, אופיס, סרטים וכו' (דברים שבשיגרה ללא משחקים) ובנוסף התוכנות שצייניתי קודם. התכוונתי להשקיע במחשב בסביבות ה- 2000 שקל אין צורך בציוד היקפי כלשהו, בנוסף אשמח להמלצה למחשב הישן שלי שדורש החלפת ספק כוח והרחבת זיכרון ל2 גיגה (יש עליו כרגע 1 גיגה והוא קצת צולע עם WIN 7)... יש לו לוח אם של GIGABYTE - GA-G33M-S2, מעבד של אינטל - CORE 2 duo cpu e6550 2.3 ghz ושני ה…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by LielZ,

רכשתי לפני כ3 4 חודש מחשב נייד מסוג ASUS G73JH עכשיו הכול טוב ויפה אבל יש לי בעיה רצינית במגע של העכבר אני מזיז את העכבר הוא זז נתקע ואז קופץ למקום במסך אני יכול ממש להתאמץ כדי להזיז אותו מעט וקשה להגיע איתו למקום מסויים בלי שהוא יקפוץ או יתקע מה יכולה להיות הבעיה?

• 1 תגובה
    • 566 צפיות

דיונים חדשים בפורומים