ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
אהלן חבר'ה, מבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט עד 3000 ש''ח למטרות סרטים, מוזיקה, אנטרנט, עבודה עם אופיס, תוכנות למתכנתים כמו ויז'ואל סטודיו וכד'. זיכרון 4G, כונן 500G, צורב, אין עדיפות למעבד אינטל או AMD רק שיהיה 4 ליבות, כ. מסך סביר עד פשוט. אין צורך במסך. מעדיף מ RSM תודה.
-
- 2 תגובות
- 546 צפיות
-
-
שלום, חבר מעוניין במפרט מחשב לשימושי BI, תחקור נתונים ומשחקים. 1. תקציב מקסימלי 4000 ש"ח במידת הצורך ניתן לחרוג ב- 200 ש"ח. 2. שימושים עיקריים במחשב תחקור נתונים מקבצי DB ואקסל ענקיים, תכני HD משחקים (מתכנן על BF3) ואינטרנט. · מערכת ההפעלה במחשב תהיה Windows 7 64bit. 3. יש צורך בציוד היקפי - עכבר +מקלדת (הסט הכי טוב שניתן להשיג ב 100-150 ש"ח - אין צורך באלחוטיים) 4. חשיבות השקט של המפרט 8. 5. מתוכנן אוברקלוק. 6. אין צורך לכלול מערכת הפעלה במפרט. 7. איזור מגורים מרכז. 8. נראה לי שיש חשיבות לתמיכה ב- SATA3. 9. המפרט/הצעה צריך לכלול דיסק קשיח בנפח 1000G לפחות. מעבד I5-2500K, לוח ASROCK PRO3 Z68, 8GB זיכרון בסיסי, ספק כח עם אחריות ל 5 שנים, מארז ENERM…
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מיני נייד, גודל מסך עדיף 10-10.1, סוללה 6 תאים, 250GB, זכרון ראם 1GB, מערכת הפעלה WIN7STARTER, קישוריות WIFI. כמו שכתוב בכותרת, תקציב 1200 ש"ח לכל היותר. המחשב מיועד לאינטרנט ולעבודה מרובה באופיס בלבד. אודה לעזרתכם, חיים.
-
- 1 תגובה
- 922 צפיות
-
-
אהלן חברים. אני צריך תשובה לשעה הקרובה. אחותי צריכה מחשב נייד לחו'ל (שישמש אותה בחו'ל). היא רוצה ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים. רציתי לדעת האם המחשב הזה יספיק לה http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K50IE/#overview היא לא צריכה משהו סופר מקצועי. רק שתוכנות בסיסיות של עיצוב יעבדו לה. תודה
-
- 13 תגובות
- 956 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים ברזולוציה גבוהה - 1080P. מארז ספק והארדיסק כבר יש, כרטיס מסך כנראה יהיה 5850 מכאן חשבתי אם כדאי לקחת מפרט לOC כמו זה: I5 2500K Scythe Mugen 2 + Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 ₪1882 או מפרט בלי אפשרות OC I5 2500 BOX+ Biostar H61MH H61 Chipset - B3 ₪1230 משתלם להוסיף עוד 650 ש"ח בשביל עוד 1.5GHZ~ למעבד? (יהיה שיפור במשחקים?) הP67 לא ממש נחוץ חוץ מהאפשרות שלו לOC, אין לי SSD וUSB3 לא ממש חשוב לי, ככה שהביוסטאר יספיק לא? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני משדרג את המחשב שלי למפרט הבא : Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB Z68X-UD5-B3 s1155 Core i3/i5/i7 HD 6950 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP X2 crossfire Corsair Hydro H70 High Performance Dual-Fan Liquid ddr3 2gb x 2 ספק כוח 550W המחשב מיועד לגיימינג וברצוני לקבל חות דעת לענין המפרת והאם יש צורך בלשפר משהוא ו/או להוסיף משהוא? בתודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המפרט הזה הוצע לי ב2500 ש"ח (ללא מע"מ והוא מתבסס על המפרט המומלץ באתר מקסימום גיימינג-מינימום מחיר http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=135015§ion=293&target=%D7%9E%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D%20%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92,%20%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D%20%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8 ) המפרט: לוח אם - woodworth uATX DDR3 DH61WW מעבד - intel core i3-2100 3m 3.10 GHz LGA10D זיכרון - 2GB DDR3 1333 שני כרטיסים. דיסק קשיח - 500GB SATAII 7200 כרטיס מסך ATI SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 D.DVI-I HDMI DP ספק כח ZALMAN Power Supply ZM600-ST אשמח לדעת על ההבדלים בין שני המפרטים, איזה מפרט עדיף, מה אפשר לשפר והאם המחיר כדאי? (התקציב הוא עד 3K…
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כרטיסי מסך: sapphire hd5830 xtreme 1GB GDDR5 sapphire hd5850 xtreme 1GB GDDR5 - אני יודע שזה אבל שימו לב לתקציב ולמפרט [המעבד בעיקר !] ספקים: ENERMAX NAXN 450W SILVERSTINE STRIDER 500W ACTIVE PFC SINGLE RAIL 12v 34a SEASONIC ss-500ET 500WATT 80 PLUS BRONZE מעבד : e7400 2.8Gh Core 2 Duo לוח אם : Gigabyte Ep43-ud3l כרטיס מסך : NVIDIA 220GT 1GB זיכרונות : 2GB RAM 800Hz DDR2 דיסק קשיח : 500GB ספק : TECH 450W 12CM FAN EZCOOL מארז : המארזים הפשוטים [אבל הגדול מביניהם] של ivory תקציב גג 900. ועל הדרך מאיפה הכי זול לי ?
-
- 7 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש-התקציב עד 4000 שקל עם מסך 15.6 שיתאים לסרטים,פוטושופ,מאיה ומשחקים קלים חשוב שהמפרט יהיה רלוונטי וטוב גם לעוד שנתיים לפחות המחשב ישמש גם כמחשב הנייח שלי בחלק מהזמן כיוון שאני לא מתגורר עם ההורים ההתלבטויות הן בין הלנובו הזה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12767 כאשר החשש שלי לגביו זו האחריות שהיא רק לשנה םא זאת אני וחשב שניתן בתשלום להאריך את האחריות אם יש למישו מידע על זה והשני הוא הדל הזה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12504 מה לדעתכם עדיף? תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 611 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך, אבל 2500 זה הגג. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר אופיס וסרטי HD וקצת משחקים, אין לי בעיה לשחק בהגדרות הכי נמוכות שיש רק שאפשר יהיה לשחק א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?קיים 22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים ברזולוציה נמוכה רק שיעבדו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים,…
-
- 5 תגובות
- 776 צפיות
-
-
לפני כשנה קניתי מחשב שהומלץ לי בפורום לשימושים הנ"ל . זקוק למחשב נוסף לשימושים הנ"ל ( SC2 לא משוחק הרבה ) מסך סמסונג P2350 מערכת הפעלה WIN 7 32 BIT חשבתי על המפרט שבקישור http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2657 בלי הכרטיס מסך ולהעביר את הכרטיס הנוכחי שלי 9800GT למחשב החדש . אפשרות נוספת המפרט שבהמלצות הפורום ( בלי כרטיס מסך) בקישור http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=135019§ion=293&target=רב%20תכליתי אשמח להצעות אחרות או לשינויים במפרט עצמו
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיפות לסביבות 2000 אבל אם השדרוג משמעותי עד 2500 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?עבודה משרדית, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך הקיים הוא 22 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רמה טובה עד שנתיים-שלוש קדימה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מס…
-
- 4 תגובות
- 542 צפיות
-
-
היי החלטתי שאני רוצה מחשב בסלון שיתחבר רק לטלויזיה עם שקע HDMI, כרטיס קול סטריאו, כרטיס רשת אלחוטי, HDD של חצי טרה או טרה, כונן DVD (לא צריך שיצרוב) השימושים במחשב יהיו אך ורק צפייה בסרטים/סדרות דרך הטלויזיה והסטריאו בסלון. ראיתי את המחשב הבא באתר של אייבורי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4005&CatCode=1 ב685 שקלים, דיברתי איתם בטלפון והציעו לי להוסיף קצת כסף בשביל הDVD והכרטיס מסך ואז זה יהיה 985 ש"ח אבל הנציג מכירות התעקש שמעבד ATOM לא מספיק טוב כדי להריץ סרטים. האם זה נכון? תודה רבה על העזרה!!
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את זה: http://www.amazon.com/G53SW-XA1-Republic-Gamers-15-6-Inch-Gaming/dp/tech-data/B004X5XL3Q/ref=de_a_smtd יש אחריות?
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות מחשב חדש וכבר קיבלתי כאן מפרט, אבל רציתי לנסות ולהרכיב לי מחשב כולל כל הציוד ההיקפי(כולל רמקולים מקלדת מסך ועכבר) התקציב שלי הוא בסביבות ה 4500 ואני מנסה כל הזמן לא לחרוג ממנו אבל כל פעם אני עובר אותו ואני לא יודע אם זה משתלם. אז אם אפשר חוות דעת על המפרט הבא וגם מפרטים נוספים בסביבות התקציב הזה, אפשר לחרוג מעט אם זה ממש חיוני.עיקר השימוש הוא משחקים סרטים ואינטרנט. בנוסף לכך רציתי גם הסבר על כרטיסי מסך איזה כדי ולמה? וגם מה ההבדל בין כרטיסי המסך בתחומים של מחיר וביצועים(כלומר למה כדאי כרטיס מסך מסוים ולא אחר). המפרט הבא הורכב ב KSP: [table][tr][td][table][tr][td]מעבדי אינטל[/td][/tr][/table][table][tr][td]Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tra…
-
- 8 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני מתכנן רכישה של מחשב נייח (מיועד בעיקר לפוטושופ, אינטרנט, אופיס וסרטי HD) והתקציב שלי הוא כ-2000 ש"ח (לא כולל מסך וציוד היקפי) הומלץ לי ללכת על הסט הבא בכל הנוגע למעבד-לוח אם (הכולל כרטיס מסך) -זיכרון מעבד AMD: Athlon II x4 Quad Core 640 Socket AM3 3.0Ghz Box לוח אם: ASUS M4A88T-M AM3, 880G, DDR3 1333, VGA ATI HD4250, PCI-E, CrossFireX זכרון: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 הבעיה היא שבדקתי ועושה רושם שהזכרון הזה לא מתאים ללוח אם (בהנחה ואכן הבדיקה שלי נכונה) השאלה היא האם יש משהו דומה (בביצועים ומחיר) שכן יתאים ללוח אם הזה (אני מניח שניתן גם לרדת ברמה של הזכרון בשביל הצרכים של המחשב) או לחלופין אם מישהו יכול להמליץ על לוח…
-
- 5 תגובות
- 535 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד בתקציב של 3000 פחות או יותר (חריגה של כמה מאות שקלים היא אפשרית). אני עדיין לא יודע אם יהיה לי כדאי להזמין מארה"ב, אבל אם זה זה יצא משתלם אז זו אכן אופציה. מטרות המחשב הן משרדיות, ובנוסף צפייה בסרטים ב 720p. אין צורך במשחקים כלל. חשוב שהוא יהיה מהיר ויוכל להריץ תוכנות כבדות יחסית. גודל המסך שאני מעוניין בו הוא 15". מומלץ שיהיה קל כמובן, אבל זה לא באמת משנה. בקשר לסוללה, כמה שיותר, יותר טוב. גודל הכונן הקשיח המינימלי שאני צריך הוא 320GB, אין לי באמת צורך ביותר ואני לא רוצה סתם לייקר. תודה רבה מראש
-
- 1 תגובה
- 643 צפיות
-
-
שלום אני עוד מאת קונה מחשב למשחקים וחשבתי מה אני טיפש שאני אקנה מחשב ב5 וחצי אלף שקל ואזרוק אותו לפח אז מישהו אמר לבוא לפו ולרשום את המפרט טוב מה אני מבלבל לכם את השכל קחו מפרט שאני וחבר שלי בנינו מסך: [..] DELL ULTRASHARP 23" U2311H - זמין במלאי ₪1081 מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1155 3.1GHz 2100 - TRAY ₪530 לוח אם: [..] INTEL COLD LAKE : BLKDH67CL-B3 ₪465 זיכרון: [..] CRUCIAL RENDITION 2GB 1333MHZ DDR3 - זמין במלאי ₪100 כמות:2 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש! - זמין במלאי ₪1315 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪116 מארז: [..] NZXT PHANTOM (WHITE) w/o PSU ₪663 רמקולים ואוזניות: [..] MICRO…
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של טושיבה שמפרטו הוא מעבד I7 720 8GB RAM כרטיס מסך NVIDIA GEFROCE GT 330M דיסק קשיח SSD 120 GB + HHD 640 GB השאלה שלי היא האם אפשר לעבוד איתו על פריימר, אפטר אפקטס, ופוטושופ, גירסה CS5 וכמה בקלות אין לי מושג איך לבדוק את זה מישהו אמר לי בצורה משכנעת שאי אפשר בגלל כרטיס המסך לעומת זאת בדרישות החומרה של אדובי כתוב שצריך שהכרטיס יתמוך בOPENGL 2.0 ובאתר של NVIDIA כתוב שזה תומך בOPENGL 2.1 בקיצור אני מבולבל עד היסוד כי אם זה לא יעבוד אני אצטרך לקנות מחשב אחר כי אין אפשרות להחליף כרטיס מסך וכבר השקעתי המון כסף על המחשב וכו' בבקשה עזרה
-
- 7 תגובות
- 791 צפיות
-
-
בהמשך לדיון שפתחתי יעוץ לבניית מפרט מחשב חדש לתכנות - תקציב +5000. ובהתבסס על הדיון מפרט לחישובים מדעיים, מעבד i5, זכרון 4GB, בערך 2500 הרכבתי את המפרט הבא המיועד לחישובים מתמטיים (MATLAB) פיתוח תוכנה והרצת מכונות וירטואליות. התקציב כפי שבכותרת בסביבות ה 5K מבוסס INTEL עם אופציה ל OC ושימוש בלוח אם Z68 כדי לא להוסיף בשלב זה כרטיס מסך יעודי. המפרט כולל 8GB זיכרון ודיסק SSD SATA3 למערכת הפעלה ותוכנות. אין צורך בציוד הקפי כלשהו. מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX - לרוכשי מחשב חדש! ₪1019 לוח אם: [..] ASROCK Z68 PRO3-M ₪578 זיכרון: [..] G.SKILL "XL" 8192MB (2048MBX4) DDR3 1333 CL9 - RIPJAWS-X ₪484 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין ב…
-
- 1 תגובה
- 525 צפיות
-
-
שלום לכולם, דוד שלי החליט להשקיע בLCD וקנה מסך חדש ואיכותי, אני כמשתמש ותיק מאוד ב HTPC, המלצתי לו לרכוש גם הוא מחשב HTPC ע"מ להנות באמת מהמסך שלו, כאשר אני אספק לו את התכנים. דודי הוא לא משתמש כבד, ועד עכשיו השתמש במחשב במקום עבודתו בלבד, ולכן ה HTPC יהיה המחשב היחידי בביתו. הוא צריך שהמחשב יוכל לנגן 1080P, ויהיה עם יציאת HDMI. כמו כן רצוי למידה וירצה לקנות גם מערכת, יציאה אופטית לסאונד. מעבר לכך השימוש במחשב הוא לגלישה באינטרנט, וMS OFFICE. רצוי מארז אלגנטי בצבע שחור. ורצוי מחנות בנתניה אם יש למישהו להמליץ (אם לא אז פשוט KSP). תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בלפטופ, התקציב הוא עד 5000, היה נחמד אם היה פחות, אבל אם לא אז לא. הדרישות הן: 1. מעבד מסדרת סאנדי ברידג'. אם אפשר i7, מעולה, אם לא, אז i5. 2. זיכרון של 6 גיגה לפחות, ואפשרות הרחבה עתידית ל - 16 גיגה. 3. יציאת USB 3, לפחות אחת. 4. כרטיס מסך, אני לא יודע, שמעתי שהכרטיס המובנה של סאנדי ברידג' לא רע. אם אפשר כרטיס יותר טוב, זה כמובן עדיף. הלפטופ ישמש בעיקר לעבודה, תוכנות מתמטיות (matlab) וסטטיסטיות. מבחינת משחקים לא הרבה, אולי football manager ו - pro evolution soccer. תודה !
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
היי, יש ברשותי מחשב Dell n5010 עם מעבד i5 460M וכרטיס מסך HD4650. נקנה בינואר, ועבד מעולה עם משחקים בינוניים. לפני חודש הוא התחיל להתחמם מאוד, סביב 90 מעלות בזמן משחק למעבד וכרטיס ו55 מעלות לדיסק קשיח. החלפתי משחה טרמית, זה מאוד עזר (הוריד ל75 מעלות את המעבד והכרטיס והדיסק ירד ל50 בערך). לצ'יפסט אין heatsink אז לא יכולתי להחליף לו משחה. זה היה לפני חודש, עכשיו זה התחיל להיות עוד יותר גרוע: מעבד כרטיס מסך וצ'יפסט סביב ה95 מעלות בזמן משחק. לאחר כמה דקות הכרטיס עולה ל102 ואז המחשב נכבה. דיסק קשיח סביב 57 מעלות בזמן משחק. מכיוון שהחלפתי משחה טרמית רק לפני חודש וזו כנראה לא הבעיה - מה אני יכול לעשות בנידון? אין עליו אחריות כי הוא נקנה באמריקה וחוץ מזה פתחתי אותו.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעוניין ברכישת מחשב נייד למטרות עריכת תמונות photoshop, lightroom. עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך בסביביות 13" * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * צורב DVD? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell, HP, Lenovo מה המלצתכם?
-
- 2 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום לכולם, מישהו מכיר את המחשב הנ"ל? MSI GTX680 אני צריך מחשב למשחקים כבדים כמו Metro 2033 וכמו כל המשחקים הכי חדשים שיעבדו על ההגדרות הכי גבוהות! חשבתי גם על המחשב של Dell XPS 17 אבל התקציב שלו גדול יותר מהתקציב שברשותי והמחשב של MSI לדעתי נראה טוב ואני צריך את החוות דעת שלכם. תודה זה המפרט שלו מהאתר אייבורי - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7185&CatCode=315 ומהאתר יצרן שלו http://www.msi.com/product/nb/GX680.html
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-