ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה שימושי המחשב ? עריכת סרטים עם ווידאו HD עד 1080 ב 30-120fps א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: פרימייר 6 בעיקר, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?כונן DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?8-6 חשוב שבזמן עבודת אופיס יהיה שקט מאוד, פחות קריטי בזמן עריכה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם המחשב שלי באחריות ואני רוצה להחליף כונן קשיח או להוסיף זכרון, האם אני יכול לפתוח את המחשב ולעשות זאת או שזה יפגע לי באחריות?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אחרי שעזרתם לי לקנות את המחשב המרכזי שלי בבית (שאני מאוד מרוצה ממנו)... הגיע הזמן לקנות מחשב להורים ולאחים שלי... כי אני לוקח את המחשב הקודם איתי אני זקוק למפרט לעבודה מול האינטרנט, כולל יכולת לצפייה בסרטים באיכות 720P ויכולת להרצה של משחקים (CODMW2 וכדומה). זקוק להכל (ציוד היקפי + מסך 19" לפחות). עדיפות לחנות באיזור ראשון לציון. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי את המיני טאבלט של ג'יגהבייט ויש לי שאלות כלליות (לא נוגעות רק לnetbooks) המחשב מגיע עם XP אבל אני שוקל לשנות כי הבנתי שלויסטא יש תמיכה טובה יותר במסכי מגע (מבחינת פיצרים) האם הפיצרים האלו (שאני לא יודע מהם) שווים שדרוג? מה תיהיה ההשפעה על חיי הסוללה? המפרט מספיק? ודבר שני ראיתי את הדיל הבא: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5779&perur=2&t=8&c=195 ואני כנראה יקנה את הזיכרון הזה ויש לי שאלה איך זה ישפיע על חיי הסוללה (אני מניח שההשפעה תיהיה זניחה אבל בכל זאת) אקסטרא זיכרון יגרום לדיסק הקשיח לפעול פחות אבל המודול הנוסף יצרוך חשמל, האם תיהיה השפעה חיובית או שלילית? אם יש למישהו תוכנות מומלצות לטאבלט אני אשמח לשמוע. וקצת אוף טופיק: מישו יודע אם אפשר פשוט לל…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב יקנה בחול. RAM CPU לוח אם כרטיס רשת 1GB מינימום - אם יש רעיונות למשהו יותר מהיר עדיף. (מוכנה לחרוג מהתקציב) HDD לא צריך מארז לא צריך ספק לא צריך ענבר.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%9e%d7%91%d7%95%d7%a7-%d7%94%d7%97%d7%93%d7%a9-%d7%a9%d7%9c-hp-%d7%9b%d7%95%d7%9c%d7%9c-%d7%9e%d7%a1%d7%9a-%d7%9e%d7%92%d7%a2-fullhd-%d7%95%d7%92%d7%9d-%d7%a9%d7%91%d7%91/
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום חברים, לצערי הנסיון שלי בהכרות עם מפרטי מחשב והציוד העדכני בשוק השארתי אי שם בתקופת פנטיום 5 ולכן אבקש סייוע שלכם. אני מעוניין במחשב למטרות משחקים בלבד(יש לי מחשב נייד לכל שאר הצרכים). שום דבר אחר, אי לכך אני לא זקוק לצורב למשל, מספיק לי קורא DVD. למרות זאת אני לא רוצה להשקיע בסאונד בשלב זה ולכן ביצועיי שמע בסיסיים מספקים לי. אין לי צורך ברמקולים, מקלדת ועכבר. המטרה הראשית היא מחשב בעל כרטיס מסך חזק עם צג 22-24 אינצ' טוב ומעבד/זכרון שתומכים בזה. לא צריך משהו מופרע ל10 שנים קדימה כמו כן היתי רוצה מאוד להנות ממסך עם יכולת רענון של 120 וכרטיס מסך שתומכים בתלת מימד (עם משקפיים כחול-אדום) שזו להבנתי אופציה אפשרית בdirectx10 עבור רוב המשחקים החדשים (אני משחק כרגע בעיק…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כשאני לוחץ על הכפתור של שליפת הכונן, הוא יוצא טיפה (2 - 3 ס"מ) ואז אני צריך למשוך אותו, וגם כדי להכניס אותו חזרה פנימה אני צריך לדחוף אותו המחשב רק נקנה לכן אני שואל אם זה בסדר שרב פעולות הכונן נעשות באופן פיזי ולא אוטומתי כמו במחשב רגיל.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000 ש"ח - 7,500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת סרטים כבידה יחסית, פרימייר ואפטר אפקט, קצת פוטושופ ולייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן ssd של טרה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קצת חשוב - לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15 אינצ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן. אני מחפש נייד אמין וזול ללימודים במחיר בסביבות 2,000 ש"ח, עם חריגה של מקסימום 500 ש"ח. אני מאוד מעדיף לקנות אותו בבאר שבע, אבל זה לא דיל ברייקר. הכי חשוב לי שיהיה אמין ויסחוב אופיס וגלישה בלי להתפגר. * מטרות המחשב: בעיקר אופיס, ואינטרנט. לגיימינג רציני כבר יש לי נייח סביר. * גודל המסך- לא עקרוני, הבנתי ש13-15 אינץ' זה סטנדרטי.... * רזולוציית המסך- לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- לא * משקל רצוי- רצוי קל, לא עקרוני. * האם נדרש זמן סוללה ארוך- לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? הכי טוב אם יש גם יציאת VGA וגם HDMI, אבל זה לא יפול על הנושא הזה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- לפחות 500GB, רצוי יותר. מבחינת סוג, אני בכנות ל…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום וברכה, אודה להמלצה ל2 ניידים שאני מתכוון לרכוש כעת (3 אופציות) חשיבות כללית: ללא מערכת הפעלה וללא אופיס+אחריות 3 שנים בבית הלקוח עדיפות ללנובו+SSD חובה אין חשיבות לאופק שדרוג 1. תקציב 2500, מיועד לגלישה וסרטים, לאדם מבוגר, מפרט 15" 2. כנ"ל כמו 1, אבל 17", האם יש צורך לעלות בתקציב יותר מ-500 ש"ח? 3. נייד לסטודנטית, מפרט חזק 14-15" תקציב עד 4500 אם יש הצדקה, אז אפשר לחרוג קצת מעדיף את התמורה הטובה ביותר לתקציב תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום שלום, מה שלומכם אני חדש פה ובאתי להתייעץ קצת לגבי מחשב חדש שאני מתכוון לקנות 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! אז כמו שכתוב למעלה 4.5 אבל עשוי להתגמש קצת האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? התקציב שם בשביל להשתמש בו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1024X1280 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מכל ה…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, שנה טובה! ברצוני להתייעץ איתכם לגבי מפרט שהמליצו לי עליו לגיימינג כבד. מי שהמליץ לי עליו הוא מנהל בפורום אחר. נשמע מדבריו שיש לו ניסיון רב בתחום. הוא הסביר לי שהספק שבחר במפרט הוא כדי שיבוא זמן שבו ארצה להחליף את כרטיס המסך, לא אצטרך להחליף ספק. אשמח לדעת את חוות דעתם של חברה שמנוסים בבניית מפרטים. תודה רבה. הנה המפרט: מק"ט מוצרים כמות מחיר AR5-1600B AMD Ryzen 5 1600 AM4 BOX 1 ₪954 GAB350G3 Gigabyte AB350-Gaming 3 / AM4 1 ₪484 C16G3000C15VLP Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Ve…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה התקציב המקורי מההורים הוא 3100 ש"ח (ואל תשאלו למה דווקא 3100 ככה זה ) יש עוד 1000 ש"ח שאני מוסיף מכספי מה שנותן 4100 ש"ח. אני בעיקר גיימר (אם יש לי את האמצעים ) ובנוסף גולש הרבה באינרנט (פורומים etc.) ובשנה הקרובה (י"ב) יש לי גם איזה פרוייקט תיכנות 5 יח"ל אם זה משנה לצרכים שלי מהמחשב הרכבתי לי אם כך מפרט אשר נראה כך: אתם יכולים לשים לב שיש חריגה קצת מהתקציב וזה בגלל שהחלטתי להוסיף עוד מכספי וללכת על ג'יגה זיכרון. אני מתכנן להגיע עם המפרט הזה ל-3200+. אני לא צריך צורב ולא צריך SATA כי ה-HD הזה לא ילך אלי בכל מקרה אני אשתמש ב-WD120 שיש לי כרגע. אין כרגע קירור נוסף כי עוד לא החלטתי על מה ללכת, אבל זה לא משנה כרגע. עכשיו, לאחר שהשינוי במחירי ה-A64 הגיע ג…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים, אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט מחשב 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הרצת מכונות וירטואליות, משחקים, וגראפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ (תדיר), VMWARE (כבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.WOW , CSGO , BATTLEFIELD 3 ובכללי משחקים חדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאיל…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה חודשים הזמנתי מחשב נייד מחנות ששמה נייד נייד, הדגם הוא Lenovo carbon gen 9 20xw004yiv. לדעבוני גיליתי שהם שלחו לי דגם לא נכון, ובעצם דור 8: Carbon gen 8th 20u90002iv. אחרי ריב ממושך בטלפון הם הסכימו להחליף לי את המכשיר, אמרו שכרגע יש להם gen 10 בלבד. דיברנו על דגם Gen10 21bc0093iv, אבל במקומו הגיע 21cb000gus, המחשב הוא מסך טאץ, והוא כבד בצורה משמעותית מהמחשב דור 8 שקיבלתי, ממש לא 1.13 ק"ג, יותר בכיוון של מאק פרו שזה מעל 2 ק"ג, הם טוענים שמה שמפורסם באתר זה 1.13 קג ללא הסוללה. לפיכך לא הסכמתי לקבל את המחשב ונשארתי עם הדור 8, בעיקר בגלל המידות שלו, הוא יותר דק ומשמעותית ויותר קל. אני מחפש באינטרנט עדות למחשב שבהיותו יותר מג…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש - וחשבתי להשתמש בכמה חלקים מהמחשב הישן (מארז, ספק כוח והארדיסק) המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית, אבל אני גם מתכנן לשחק עליו משחקים (צריך שהוא יחזיק לשנתיים הקרובות עם הגדרות נמוכות) ביקשתי לפני שבועיים מפרט למחשב חדש, אבל ההצעות שקיבלתי חרגו מעט מהתקציב והמארז היה בינוני. בעקבות זאת חשבתי על האפשרות של שימוש בחלקים מהמחשב הישן. האם המפרט הבא נשמע הגיוני? * מארז (ישן) CompuCase 6A19 (תיאור המוצר) * ספק כוח (ישן) Enermax 500w (תיאור המוצר) * כונן קשיח (ישן) Seagate 1TB (תיאור המוצר) * זיכרון (חדש, כבר נקנה) 8GB Kingston (תיאור המוצר) מוצרים שעדיין לא קניתי (בהתבסס על השרשור הקודם שפתחתי) * מעבד Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tr…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מעוניין להרכיב מפרט מחשב לתכנות שיעבוד בצורה מהירה וחלקה עם 40 חלונות פתוחים, קומפילציה כבדה, מכונות וירטואליות, Docker, באמצעות הזמנה של חלקים בסיסיים ויקרים יותר מחו"ל (כגון מעבד, זכרונות וכו) ששם המחירים בד"כ יותר זולים ולבצע השלמות בארץ. אין צורך בגיימינג אז לא צריך כרטיס מסך מיוחד. אבל אני כן מעוניין לעבוד עם 2 מסכים. אני לא מספיק מבין בהרכבת מפרטים אבל אני לומד מהר ואשמח לעזרתכם האם הרכיבים מתאימים אחד לשני? האם צריך רכיבים נוספים? וכדומה. כל תגובה תתקבל בברכה. חשבתי על מעבד: AMD Ryzon 7 3800X זיכרון: CORSAIR Vengeance LPX 64GB פעמיים המוצר הזה לוח אם: שיתמוך במעבד ובזיכרון (וגם כולל WIFI אבל לא חובה) …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב שישמש בעיקר לפעולות בסיסיות האמת... אני לא גיימר או אחד שמתעסק עם תוכנות כבדות כלשהן, סה"כ מחשב שיצליח להריץ חלק ומהר כמה דפי אינטרנט וכמה תוכנות שעובדות בו זמנית (אייסיקיו, מדיה פלייר, סריקה של אנטיוירוס וכו'..). האמת שאני אסתפק בכרטיס מסך שיריץ לי יפה כמה סרטים ואולי משחק פה ושם וזה הכל... עד עכשיו הסתפקתי בFX 5200... :-X כמו כן, חשוב שהמחשב יהיה שקט. לא מתוכנן OC. ושוב פעם, אני צריך מחשב שיצליח להסתדר טוב עם "ריבוי פעולות" ועבודה שוטפת חלקה ומהירה... כך שיש דגש על מעבד וזיכרון (אני חושב ???) נקודות חשובות: 1. המחשב יחובר למסך '19 http://www.lge.com/products/model/detail/l1970hr.jhtml LG L1970HR 2. כרטיס הקול מהמחשב הנוכחי אמור לעבור למחשב החדש, כך…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, היות והמליצו לרדת מעניין מחשב all in one רציתי לדעת מה דעתכם על המחשב נייד הזה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=911598 כמו כן יש לציין שהייעוד הוא :בעיקר אינטרנט, צפייה בסרטים ומידי פעם עריכת סרטים ותמונות לכן חשוב שיחזיק מעמד בהעלאת התוכנות הגרפיות ואם אפשר שיכולל גם מסך מסתובב, אשמח לשמוע חוות דעת וגם המלצות לנייד מתאים התקציב הוא : 3,500-4,000 ש"ח תודה מראש לכל העונים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, סופסוף החלטתי לשדרג את המחשב... אז ככה, אני צריך רק מעבד, לוח אם, ספק וכרטיס מסך: AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE AM2 4000+ BOX 390.00 ¤ OCZ DDR2 2048MB 800MHZ Dual Channel Platinium Rev 2 CL4-4-4-15 360.00 ¤ GIGABYTE GA-M61SME-S2 Socket AM2 329.00 ¤ CONNECT3D Radeon HD3850 256MB DDR3 PCIe2.0 799.00 ¤ Xilence Low-Noise 450W 12cm PFC PSU 200.00 ¤ סיכום ההזמנה (ללא תשלומים): 2,078.00 ¤ התקציב ממש לחוץ ולכן כמה שפחות יותר טוב... מספר שאלות: 1. האם אני יכול לקחת מעבד יותר תקציבי (סמפרון) ולא לסבול בביצועים? 2. אני לא מבין כל כך בספקים האם הספק שבחרתי מספיק? אם לא אני צריך את הספק הכי זול שיריץ את המערכת (לא חייב מותג!) 3. הכרטיס הזה נראה לי קצת זול (יש אותו דגם באתר …
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בעיקר לצורכי פיתוח (עבודה ב- visual studio 2010 ותוכנות דומות), מסמכים ואינטרנט. עד תקציב של 2500 שקל (ואפשר גם בפחות) אשמח לקבל ביקורות למחשב הנ"ל. 1. טושיבה, Toshiba Satellite C650-15H http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9336 כתוב שמחשבי טושיבה מגיעים עם ביטוח לשנה, מישהו מכיר ויכול לתת חוו"ד על הביטוח שלהם? 2. Compaq cq62-200sj WU828EA http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5657 על פי מה שבדקתי כמה מחשבי קומפאק כתוב שזכירון הוא 667 MHZ, האם זה אמור להאט את המחשב? תודה רבה לעונים!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט, סרטי FHD, עריכת מסמכי אופיס. (אם יש אפשרות שיהיה מספיק חזק להריץ את Counter Strike החדש). * גודל המסך? 14-13.3 * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה כמה שיותר ארוך, אך גם 4 שעות יספיקו. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. USB 3.0זיכרון מסך? 6-8 GB * גודל מינימלי של כונן קשיח? SSD 256 * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף Windows 8 מתלבט בין אלה : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21249&cf=zap http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21096&cf=zap http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21565&cf=zap
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?priceoffer=31167 איך המחשב הזה שחבר בנה לי בתקציב 4K+- 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21אינץ 1680 1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-