עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Dolev Dahan,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לא רלוונטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג / עריכת וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. 9. מתי מתוכננת ק…

2. Started by THX,

ראיתי כבר כמה מחשבים ונדלקתי על המראה של ה HP Pavillion אז ככה תקציב 5000+ המחשב הוא בעקרון לעבודה עם אופיס אינטרנט ועבודה לפעמים עם פוטושופ על איזה מעבד אתם ממליצים משהו שיעבוד טוב עם הפוטושופ אבל לא שיתחמם יותר מידי זכרון אני מניח 512 מסך 15 אינץ' כרטיס מסך הבנתי שרדאון השאלה איזה דגם הארד דיסק נניח 40 ג'יגה צריך שיהיה firewire כונן קומבו כונן DVD+צורב DVD כרטיס רשת מובנה ושיהיה גם wireless צריך גם מודם רגיל למצב שאהיה במקומות שיש רק חיבור לאנלוגי צריך אפשרות לחבר כרטיסי זכרון של מצלמה דיגיטלית+יציאות usb זהו בגדול אני פנוי להצעות תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by davidcohen,

היי אני רוצה לקנות נטבוק ורציתי לדעת קצת על ההבדלים בין סוגי המעבדים. MV-40 N450 Z520 הבנתי שה Z520 יותר חלש מה N450 אבל אני לא מצליח להבין איך ה MV-40 נכנס לתמונה. הוא יותר חזק מה Z520 ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. אני צריך מפרט במחיר של 9000 ש"ח המפרט לא יכלול ציוד הקפי בכלל לא צריך מסך המחשב יהיה מיועד למשחקים רציתי לדעת אם שווה לי לחכות עוד כמה זמן שיהיה שיפורים בחלקים..?? לדוגמא: ה ג'יפורס 8800 וכו' תודה לכל העוזרים

• 24 תגובות
    • 999 צפיות
  5. Started by Cupid Me,

חבר'ה איזה אתרים עם מפרטים מומלצים בעברית אתם מכירים חוץ מזה ומ-פי סי און (www.pcon.co.il) ? תודה,

• 5 תגובות
    • 999 צפיות
  6. Started by nigger84,

שלום, רציתי לשדרג זיכרון ללפטופ dell inspiron n3010. כמה זיכרון לדעתכם אפשר לשים בכל slot? (אני רוצה לשים 8, אבל אם אפשר יותר, למה לא...) התצורה כרגע היא: MEMORY : 4096MB (2X2048) 1333MHZ DDR3 DU INTEL I5-430M 2.26GHZ ואיזה זיכרון כדאי לקנות (איזה חברה, מהירות וכו') תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  7. Started by barmazm,

סבא וסבתא שלי צריכים מחשב - לבדוק אימיילים , להתקשר בסקייפ לילדים בחו"ל, לראות סרט פה ושם כשהנכדים באים. מה כדאי לקנות ? נייח או נייד ? (כרגע יש נייח פנטיום 2 - כבר לא סוחב) יש רעיונות למחשב ספציפי? מכירים דברים שיעזרו להם כאנשים מבוגרים להסתדר בקלות עם המחשב?

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  8. Started by ishapach2,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 כולל מסך, לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? PS, משחקים הגדרות גבוהות-בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 24" 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפש…

• 1 תגובה
    • 999 צפיות
  9. Started by rubus,

לחברי הפורום שלום רב . אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש שישמש אותי ללימודים (תכנות-ביולוגיה). נקרתה בפניי הזדמנות לקנות מחשב בקליפורניה אשר קרובים יוכלו להביא לי בהגיעם לארץ בעוד כחודש (קצת יותר), ולכן חשבתי שזמן טוב לרכישה עצמה יהיה עכשיו. חשוב שהמחשב יהיה שקט (יש לי חבר עם מחשב גיימינג שכל פעם שהוא מפעיל את המחשב בכתה זה נשמע כמו מטוס ממריא) אך עדין הייתי רוצה אופציה למשחקים. אני קצת לא החלטי בנוגע לטווח המחיר, בגדול רציתי להוציא בסביבות 4500 שקל על הקנייה. * מטרות המחשב? לימודים, גיימינג קל (משחקים לדוגמא: starcraft 2, civilization 5). * גודל המסך? 13.3-14 * משקל רצוי? לא מאד חשוב, 4.5 ומטה. אם יש סיבה טובה שתוביל לחריגה, אשקול זאת. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומל…

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  10. שלום, הרכבתי את המפרט הבא מ-NEWEGG: Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz LGA 775 95W Processor ASUS P5E3 Deluxe/WiFi-AP ATX Intel Motherboard CORSAIR XMS2 DHX 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory BFG Tech GeForce 9800 GTX(G92) BFGE98512GTXE Video Card אשמח לקבל חוות דעת לגבי הרכיבים הנ"ל. כמו כן אני צריך גם המלצה לספק ומארז מהארץ. תודה רבה.

• 15 תגובות
    • 999 צפיות
  11. שלום לחברי הפורום אשמח לחוות דעתכם על מפרט למחשב שייעודו העיקרי הוא עריכת וידאו, עריכת סאונד ומיקסים 1. תקציב מקסימלי של 6.5K א) אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך-ניתן לחרוג ב 1000 שקל 2. המחשב משמש לעריכת וידאו וסאונד כאשר יש לקחת בחשבון שיתבצעו עליו המרות וידאו ברזולוציה של HD, 2K ו-4K כשהמהירות היא גורם חשוב בעבודת ההמרה. א) תוכנה עיקרית לעריכת וידאו - Avid Media Composer, ואדובי אפטר אפקטס(Adobe AE) לגימור ב) המחשב לא מיועד לגיימינג -הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של שני המסכים שיחוברו למחשב היא 1920X1080 -הגדרות גרפיות גבוהות 3. אין צורך בציוד היקפי 4. אין צורך בכונן דיסקטים ו- CDROM 5. השקט מאוד חשוב: בסולם של 1 עד 10- 8 6. מתוכנן אוברקלוק…

• 0 תגובות
    • 999 צפיות
  12. שלום לכולם, אחרי 8 שנים של המפרט שלי (אפשר לראות מתחת לאווטר) הגיע הזמן לרכוש משהו עדכני (כן אחרי שהלך הארד דיסק, ספק, וכ.מסך ) המפרט הנ"ל אמור לרוץ כמה שיותר זמן, כמו המחשב המוחלף בערך. וזו הסיבה שאני רוצה ללכת על I7, אני מבין שלטווח הקצר הוא בזבוז, אך לטווח של 5 שנים ומעלה אין לי ספק שהוא משתלם יותר. המפרט הכי נורמאלי שהצלחתי להרכיב סביב התקציב והצרכים הוא : מעבד : I7 920 Box לוח אם : Asus P6T SE זכרונות : 3GB 1600Mhz - אחת החברות הידועות כוננים קשיחים : 2X500 GB Samsung - בשביל לעשות RAID. (יתווסף עוד כונן קיים של 160) כרטיס מסך : Powercolor Vapor-X 4890 1GB DDR5 ספק כוח : Enermax modu 525 / corsair 550W / pc&cooling 500W מארז : Antec P193 - פה יש בעיה,…

• 10 תגובות
    • 999 צפיות
  13. Started by orninyo,

שלום אני רוצה לקנות משטח קירור לנייד: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1686&CatCode=443 מספר שאלות לגבי זה: 1. האם למישהו יש נסיון עם אחד כזה ויכול להגיד לי אם הוא מרעיש או שקט? 2. האם העובדה שהמאווררים בנייד שלי נמצאים מתחת המחשב יפגעו ממשטח הקירור שמאווררו נמצאים כיוון הנגדי? 3. האם השימוש במשטח הקירור יגרום למאווררי המחשב לעבוד במהירות יותר נמוכה (מצב מנוחה) ובכך פחות להרעיש ? תודה.

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  14. Started by Fateless,

שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי בשדרוג המחשב. טופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד וסרטים/סדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch Dogs, Witcher 3, Dragon Age Inquisition וכל הכותרים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

• 7 תגובות
    • 999 צפיות
  15. Started by yoni_h,

להלן המפרט: מעבד: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+ לוח אם: Gigabyte GA-M55SLI-S4 (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) זיכרון פנימי: 2X512MB + KINGSTON 2GB = 3GB כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 9400 GT (1024 MB) דיסק קשיח: WDC WD2500KS-00MJB0 ATA Device (232 GB, IDE) ספק כוח ומארז ג'נריים כפי שאתם רואים, מדובר במחשב די ישן. בכל זאת, האם אוכל לקבל עליו משהו? אולי אפילו על חלקים ממנו? מה אתם אומרים? למרות שהמחשב ברשותי כבר כמה שנים טובות, הוא עדיין מציג ביצועים טובים למדיי ועובד כמו ביום קנייתו. לא זכורות לי אי אלו בעיות איתו ואני לא חושב שתהיה איתו בעיה גם בשנים הקרובות. יש טעם לפרסם אותו? ואיפה? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 999 צפיות
  16. Started by Sliderpain,

שלום לאחרונה שמתי לב שהלפטופ שלי קצת מזייף כאשר אני מריץ עליו משחקים, הוא מעולם לא היה מיועד להריץ משחקים כבדים אלא יותר משחקי קאזואל. המפרט שלו כרגע הוא: dell Inspiron N5110 i3 2330M 2.2 GHz Intel HD Graphics 3000 DDR3 4GB RAM חשבתי על הנושא ואני שוקל להוסיף לו עוד 4GB לראם אבל אני לא רוצה לבזבז את הכסף על זה אם זה לא ישפר שום דבר. האם מישהו יכול להמליץ לי מה לעשות? דעות או אנשים שניסו בעבר? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  17. לקראת הבלאק פרידיי התחלתי לחשוב מה עדיף. נייד אייסר ניטרו 5 מחו"ל, סביב ה3 אלף שקל, או מחשב דסקטופ ביתי ללא מסך שיקנה בארץ בסכום דומה. הניידות לא חשובה, אבל לא יזיק מארז קומפקטי. מה דעתכם? אפשר למצוא מחשב נייח במחיר דומה שבאמת יתן יתרון משמעותי מבחינת ביצועים על פני הלפטופ? המפרט של האייסר: Acer Nitro 5, Intel Core i5-7300HQ, GeForce GTX 1050 Ti, 8GB DDR4, 256GB SSD תודה מראש לעונים!

• 1 תגובה
    • 999 צפיות
  18. שלום, חשבתי על דרך לגרום לסוללה להתרוקן ולהטען שוב ושוב. חשבתי על פתרון: גם כשהמטען מחובר לנייד, הוא ישתמש בסוללה עד שהיא תגיע ל20% ורק אז הוא יטעין אותה וכך שוב ושוב. האם ניתן לעשות זאת דרך ה WINDOWS XP? תודה מראש לעונים.

• 14 תגובות
    • 999 צפיות
  19. Started by naki,

ישמש לאופיס כרום יוטיוב ויחובר הרבה למקרן 14 אינץ' סוללה שתספיק סביב 5 שעות שימוש ssd 256 אם אפשר להגדיל נפח בתוספת תשלום עדיף מאוד מה שמבלבל זה המעבד... בתקציב זה יש i3 סלרון ועוד דגמים שני לא מכיר.. נוטה ללכת על לנובו... ישנה חנות מומלצת או ksp הקרוב לביתך? תודה

20. Started by axon,

אני שוקל לקנות את הדגם הנ"ל Asus N550JV-CN191H לעיצוב גרפי ו 3D http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=211182 למטרות עבודה משרדית רגילה ( כן קצת מוגזם ) ולעבודות תכנון גרפי תלת מימד עיצוב מוצרים בתוכנות כמו rhino ו סולידוורקס והרבה Photoshop האם יש דגמים מקבילים במחירים טובים יותר ? מישהו מכיר את החנות הזאת ? אני מתכנן לרכוש המחשב השבוע אז אשמח לשמוע דעות אם מישהו מכיר את הדגם , הרעיון שהוא יהיה חצי נייד בעיקר לעבודה במשרד ובבית. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 999 צפיות
  21. Started by Aviv Barlev,

שלום, אני אמלא כאן את השאלון, לפני כמה ימים פירסמתי כאן הודעה שכרגע אפשר למחוק אותה. http://hwzone.co.il/community/threads/559702-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-3000-%D7%A9-%D7%97 תקציב: עד 3000 ש"ח חריגה אפשרית: 500 ש"ח אוקיי, השאלון: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפייה בסרטים (חשוב שהמסך יתאים לסרטי HD) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ', חשוב שיהיה מאט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? דרוש מקלדת הנוחה להקלדות מרובות, הלקוחה הינה קלדנית במקצועה. וכמו כן גם Touchpad שיהיה נוח. * משקל …

• 0 תגובות
    • 999 צפיות
  22. שלום לאחותי יש עוד מעט בת מצווה והיא רוצה מחשב חדש שיריץ לה משחקים ברמה של sims 2 +- + הרבה תוכנות כמו איסיקיו מסנגר skype ומלא כאלה בלי האטה במהירות המחשב המחשב צריך לכלול 80 גיגה מנימום +1 גיגה ראם מנימום+מסך lcd ואם יש מקום מעבד כפול ליבה נ.ב אין צורך במארז יפה או משהו כזה עריכה: צרין צורב דיוידי..שחכתי... וצריך שהמחשב יחזיק משהו כמו שלוש שנים+תמיכה בויסטה

• 13 תגובות
    • 999 צפיות
  23. מעוניין במחשב לשימושי אינטרנט (גלישה באתרים, צפייה בסרטונים) ו-OFFICE בסיסיים. הופניתי למפרט הבא של IVORY - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9355 אודה על התייחסותכם למפרט. האם הוא מתאים? האם מומלצים שינויים כלשהם? האם המחיר הוגן? מעולם לא רכשתי מחשב מ-IVORY. האם הם מומלצים? (סביר להניח שאקנה באחד מהסניפים בת"א או בר"ג). כמו-כן אודה על המלצות לגבי חנויות נוספות באזור גוש דן. תודה!

• 4 תגובות
    • 999 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD ועבודה עם תוכנות עריכת סאונד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר cubase באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).רזולוציה: 1680X1050, אינץ: 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד…

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  25. Started by ramivei,

שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב THINKPAD EDGE E520 והבנתי שיש להם IMAGE קטן שממנו ניתן לשחזר את המערכת. העניין הוא שהמערכת באה עם WIN 7 HOME ואני יכול להתקין WIN 7 PRO חוקי. רציתי לדעת מה ההבדל בין השניים ואם שווה להשקיע זמן ומאמץ בהחלפת מערכת ההפעלה? והאם לאחר החלפת מערכת ההפעלה אוכל לשים אותה כנקודת שחזור. אשמח אם תענו לי על השאלות תודה

• 5 תגובות
    • 999 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.