עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום עדכנתי את ההודעה תקציב 5500ש"ח א) לנצל את הכל. ב) ניתן לחרוג ב:500 ₪ שימושי המחשב עבודה משרדית (תוכנות כמו ArcGis), עריכת וידאו (לא יודע באיזה תוכנה), HD, חיבור עתידי לTV, לא משחקים. צריך מסך u2311 בעל רזולוציה 1920/1080 (איך ישפיע חיבור עתידי ל LCD?). אין צורך בציוד הקיפי מלבד מסך. שקט 8+ OC לא מתוכנן צריך מערכת הפעלה עדיפות לחנות באזור ראשון לציון ומעט צפונה, ודרומה עד ליבנה. חיבורים מיוחדים: USB3, חיבור עתידי ל LCD, צריך שיתאים לכרטיס TV Hauppauge WinTV HVR-1700 רצוי מארז שחור בעל קווים חלקים (רגוע בלי פיתוחים). אין צורך בשמירה על יכולת שידרוג מלבד אולי כרטיס TV.

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by tomna,

שלום. נתקלתי בבעיה הבאה ביומיים האחרונים: כשאני מעלה את המחשב, עוד לפני העלאת הווינדוס 7, אני מקבל הודעה על המסך שאומרת לי שהמטען לא מזוהה והבטריה לא תטען. ציטוט מההודעה : The AC power adapter wattage and type cannot be determind. The battery will not charge. Please connect a Dell 65W adapter or greater for best system performance To resolve this issue, try to reseat the power adapter הוא נותן לי אופציה לא להציג את ההודעה יותר\ להמשיך בהעלאה\ לגשת להגדרות ביוס או להריץ דיאגנוסטיקה. כשאני מעלה את הווינדוס, הוא באמת לא מוכן להטעין לי את הסוללה.... ניסיתי לחבר מחדש את הסוללה, המטען (לאחר כמה שניות טובות לפריקה), להעלות מחדש את המחשב... שומדבר בנאלי כזה לא פתר לי את הבעיה. המ…

• 0 תגובות
    • 861 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 4000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ פה ושם, משחקים מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה - 8.3 PostgreSQL ברמה די כבדה בשיתוף עם Poker Tracker 3 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במקולים פשוטים וצורב. ישנו כבר מסך E2350T של LG 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8/10 6. האם מ…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום לכולם אני מחפש נייד בארה"ב , בעיקרון חשבתי להיצמד ל Sony ול DELL ואולי לHP . בעל המחשב יהיה אדם שמתגורר בארה"ב אבל יש אפשרות שיחזור לארץ , עניין האחריות הבנילאומית בעל חשיבות בינונית (ולכן מהבחינה הזאת עדיף DELL , לא? ) גודל מסך 15.6 שימוש סטנדרטי במחשב , אינטרנט ,סרטים וכו' (אולי גיימר קליל ) . משקל סטנדרטי (לא קיצוני ) . זמן סוללה ארוך (מהניסיון שלי זהו פרמטר חשוב מאוד גם אם עובדים בעיקר בתוך הבית ) זמן סוללה מקסימלי ככל האפשר. יציאת HDMI חייב , תקן N , האם יש שימוש WIMAX ? האם כדאי להשאיר את האופציה פתוחה? , בלוטוס מומלץ, USB3 אם אפשר . ואם אפשר שהמחשב יהיה מרשים חיצונית . התקציב הינו גמיש (100 פלוס לדו' ) . תודה רבה . נ.ב- אם יש דגם ממש מומלץ שאין ב B…

• 2 תגובות
    • 716 צפיות
  5. הסיפור הוא כזה: הטושיבה הנייד שלי, ששירת אותי נאמנה 4 שנים, מראה סימני גסיסה (שלא נאמר התיישנות) וכנראה אצטרך להחליפו בקרוב. אני לא יכול לוותר לחלוטין על עניין הניידות אז חשבתי לקנות נייד חזק הן מבחינת מעבד והן מבחינת כרטיס מסך למשחקים כמו HD6770M, אבל היות ואיני צריך ניידות וכוח בו זמנית עולה בראשי המחשבה - אולי עדיף לקנות מחשב נייח חזק ובנוסף אליו נטבוק? עוד נקודה רלוונטית - אני סטודנט, ורוב הזמן גר במעונות. עם זאת ברוב סופי השבוע אני נמצא בבית הורי (וגם קרוב לחברים ולחברה). כרגע עומד בבית הורי מחשב שפעם שימש בעיקר אותי וכיום משמש בעיקר את הורי, שכרגע מכיל מעבד E8400, כ.מ. HD4890 ו4GB זכרון (DDR2). הורי צריכים מחשב לשימושי סרטים ואינטרנט בלבד, ואינם זקוקים למפרט חזק ובט…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  6. *השימושים של המחשב הם גיימינג כבד intel core i7 2600k scythe japan mugen 2 intel DP67BA 1TB SATA 2 HITACHI 8GB RAM 1333MHZ GTX 570 thermaltake element S thermaltake litepower 600W true מה דעתכם?

• 5 תגובות
    • 538 צפיות
  7. Started by Morfium,

שלום, חבר שלי מעוניין לקנות מחשב למשחקים, אשמח לעזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך כלום 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט…

• 32 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש שאמור לשמש להכנת עבודות (סטודנט), משחקים (לא כבדים מדי אבל מה שיש שירוץ טוב), סרטים (HD). פעם בכמה שנים אני רוצה לקנות מחשב ומוצא שאני ממש לא מעודכן בכל מה שהולך... אני חושב שאני רוצה 4GB זיכרון, ומעבר לזה אני לא ממש יודע מה אני צריך. חשוב לי בעיקר המעבד (אין לי מושג מה ההבדל בין i3 ל i5), כרטיס המסך (אין לי מושג מה אומר כל דגם), לא צריך להתפוצץ עם המארז, לא רוצה להשקיע כסף מיותר בעיצוב, המחשב נמוך ולא רואים אותו גם ככה. אךכן חשוב שיהיה מארז טוב ופונקציונלי עם קירור סביר ולא רועש. אני גם לא יודע אם צריך ספק כח נפרד או שאפשר להסתפק במה שמגיע עם המארז. ולטופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. …

• 14 תגובות
    • 785 צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי - 5000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 300-400 2. מה שימושי המחשב - משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Need for speed, Portal 2, Duke nukem 2 ו-כדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) - 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב - גבוהות 3. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 - לא קריטי אך שיהיה שקט 7. יש צורך לכלול הרכבת מחשב בחנות? - כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - אזור חיפה והקריות 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבו…

• 10 תגובות
    • 825 צפיות
  10. שלום מבקש הערות על המפרט, נועד לשימוש כללי, כולל גיימינג, על מסך 22' (1050X1680 אולי קצת יותר). הקנייה תהייה מנעה מחשבים. בגדול הוא מבוסס על המפרטים המומלצים, אבל לא מצאתי בנעה את ATI (Sapphire Xtreme) HD5830 1GB GDDR5 אז סתם הכנסתי משהו במחיר דומה, אשמח להמלצה על כרטיס אחר באותו מחיר. על מה אפשר להתפשר לטובת הורדה במחיר או שיפור לכרטיס מסך: ספק - לא יהיה שום OC, אולי רק שדרוג קטן של הכרטיס מסך בעתיד מארז- צריך להיות מאוורר ואיכותי ולא מאד רועש, אבל לא צריל שקט מוחלט - 6 בסולם 1-10 קרור - בהתאם למה שכתוב על ספק ומארז. דיסק 500G מספיק אבל לא להתפשר על ביצועים Arctic Cooling Freezer 11 LP, יחידות 1 ₪80 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=9064 Intel Bearup Lake …

• 6 תגובות
    • 717 צפיות
  11. Started by bagetrek,

שלום לכולם הייתי מעוניין לקבל הצעה לשילוש חדש. אני מעוניין במעבד 2500K ואני מעוניין לבצע OC ברמה שהיא לא אקסטרים . הקירור שאני הולך להעביר מהמחשב הקיים הוא ה- MUGEN 2 . מה שאני צריך זה לוח שיתאים לצרכים שלי . לא משהו בומבסטי ויקר . חשבתי על תמיכה ב- SLI אבל אני לא בטוח בזה עדיין .. התקציב הוא כמובן 2K אבל אני אבקש לחסוך אם אפשר . ספק הכוח + כ.מסך מה שמופיע במפרט כרגע יועברו למחשב החדש יחד עם המסך . אני מתכוון לקנות ב- IQPC . תודה רבה .

• 9 תגובות
    • 728 צפיות
  12. הנה מפרט שבניתי מ TMS חנות שאני מעדיף אותה אלא אם יש לכם משהו אחר מומלץ יותר זהו המפרט הכי חסכוני שיכולתי לבחור בו אז ככה כמה דברים שהם חייבים להופיע -I52300 i5 2500 מעבד 4 ליבות חובה 4 גיגה זיכרון HDMI+ DVI הארד דיסק מינימום 500 GB לוח H שיכול לנצל את ליבת הגרפיקה של המעבד בקשר לספק מצידי שיהיה הכי ג'נרי שיש כי אין כוונה להוסיף כרטיס גרפי בנפרד(אולי בעוד חצי שנה-שנה) וגם אם כן 400 וואט זה מעל ומעבר האם הGPU המובנה יוכל להריץ FIFA ב 1650-1080? לפחות בהגדרות ביניניות חיפשתי גם מארז יפה לסלון שוכב או קוביה במחיר הכי זול אבל רובם באים עם ספקי 300 וואט מעט מאוד מאווררים ולא מאפשרים להתקין כרטיס גרפי יעודי בעתיד מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה וה…

• 3 תגובות
    • 628 צפיות
  13. Started by nimrodl,

שלום , אני מעוניין לקבל המלצה למחשב נייד חזק (לצרכי עבודה) עם מסך 17" ומעלה ( לא מפריע לי המשקל שלו ) תקציב עד 7,000 תודה

• 3 תגובות
    • 646 צפיות
  14. שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב לעבודה משרדית - גלישה באינטרנט, אופיס ומעט משחקים קלים (שחמט), התקציב הוא באזור ה-2,000 ש"ח אבל לא חובה לנצל את כולו. בניתי את המפרט הבא, איך הוא יהיה מבחינת שקט? יש משהו שכדאי להחליף? יש שילוב עדיף של ספק/מארז? Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪500 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2522 Arctic Cooling Alpine 11 Rev2 CPU Cooler Socket 775 1156, יחידות 1 ₪79 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1901 Intel DH61WW Socket 1155 H61 CHIPSET, יחידות 1 ₪300 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2554 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪203 http://www.rsm.co.il/pro…

• 3 תגובות
    • 501 צפיות
  15. Started by atm972,

יש לי מחשב יחסית חדש ( שנתיים לערך ) של קומפאק ( פרסריו CQ60 ) שעובד בטמפרטורות מאוד גבוהות. התקנתי תוכנה שנקראת SpeedFan והיא מראה לי שברגיעה המחשב נימצא על 95 מעלות לערך ובעבודה על 100 מעלות לערך...\ זה לא קצת מטורף ? זה בכלל תקין ? מה עושים ? ( כן...ניקיתי את המאווררים , שמתי משטח קירור....שום דבר לא עוזר ! ) אנא אנא עזרתכם !!! ??? ??? ???

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  16. Started by edeenn12,

המחשב ישמש למשחקים והחריגה היא מקסימום 3100 [table][tr][td]מעבד: [/td][td] AMD Phenom 2 965 3.4Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Tray כמות: 1 מחיר: ₪670 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד: [/td][td] Thermaltake BigType Value Pack for 775/AM2/AM3 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪70 [/td][/tr][tr][td]לוח אם: [/td][td] Gigabyte GA-MA770T-UD3 AM2/AM3 כמות: 1 מחיר: ₪351 [/td][/tr][tr][td]מארז: [/td][td] CoolerMaster Storm Scout כמות: 1 מחיר: ₪350 [/td][/tr][tr][td]ספק כוח: [/td][td] Seasonic PSU 520W Active PFC 80+ Retail כמות: 1 מחיר: ₪351 [/td][/tr][tr][td]זיכרון: [/td][td] Crucial 2GB (Single Stick DDR3-1333 CL9 כמות: 2 מחיר: ₪92 [/td][/tr][tr][td]קשיח…

• 4 תגובות
    • 531 צפיות
  17. Started by Kiwovo,

כותרת.. תודה!

• 4 תגובות
    • 695 צפיות
  18. עבור משחקים בהיקף בינוני, שימוש בחלונות רבים והקרנת מספר סרטים HD בו זמנית, וכן שימוש משרדי. המחשב אמור לתמוך ב- 64 ביט, sata3, usb3 , רזולוצית מסך 1920x1080, ולאפשר שדרוג. מבוקש מעבד אינטל , 6 ג'יגה זיכרון, וכן ספק כח ומארז בהיקף שקצת עולה על הנדרש מבחינת הספק ויכולת קירור. ניתן לחרוג מהתקציב כדי לקבל תוצאה איכותית יותר ביחס לתוספת המחיר.

• 2 תגובות
    • 518 צפיות
  19. עברתי על המפרטים המומלצים אך חסרה לי אינפורמציה בקשר למפרט רב תכליתי שאמור להיות חזק (משחקים רק מפעם לפעם אך חובה שיעבדו ברמה כלשהיא) אך עיקר החשיבות היא שקט. בינתיים החלטתי על החלקים הבאים: Intel i7 2600 (אין צורך ב-K?) Scythe Mugen II Asrock Z68 Pro 3 או Asus P8P67 B3 8GB 1333MHZ DDR3 - האם יש איזושהיא תועלת ב-1600 בהתחשב במחיר? NZXT Phantom או Lancool K62 (עדיין מתלבט - הכי חשוב השקט) כוננים יש כבר אשמח לביקורת על הנל וכן ייעוץ לגבי כרטיס גרפי עם קירור פאסיבי וספק כח שיתמוך במערכת. ניתן גם לחרוג מהמחיר.

• 4 תגובות
    • 718 צפיות
  20. אני צריך מחשב חזק שיוכל להריץ אוטוקאד ותוכנות חזקות אחרות. אז צריך מחשב עם מעבד I3 או I5 ובין 3GB ל4GB זיכרון. הארק דיסק אפשר 320GB. חיבור HDMI סוללה חזקה. גודל מסך רצוי 15.6" אפשר גם איזה אינץ' או 2 פחות. טווח מחירים בין 2000-3000

• 0 תגובות
    • 768 צפיות
  21. Started by ramipaykin,

1. מה התקציב המקסימלי? 5000 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000-1500 -לא חייב לבזבז הכל חח- 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר לגראפיקה! בעיקר דו מימדית! אני מצייר בעיקר בפוטושופ סיאס5 ברזולוציות ממש גבוהות והמון שכבות. ייתכן עבודה בתלת מימד בעתיד אבל זה לא ממש פונקציה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש לי מסך dell U2410 ultrasharp אז אני לא ממש צריך.. כמו כן יש לי וואקום טאבלט אינטוס4 אז גם לא צריך =] אם יש עכבר מיוחד אז מגניב.. סה"כ- לא ממש צריך. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? יש לי צורב רגיל שהוא סה"כ סבבה.. וכונן דיסקטים? יש לזה שימוש בכלל עדיין ?! חח 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לצ…

• 13 תגובות
    • 946 צפיות
  22. קודם כל המחשב הוא לא בשבילי, אלא למטרה חשובה בהרבה. אני יודע שזה לא הרבה כסף, אבל כל מחשב שיוכל להריץ וורד עם כניסת USB יהיה מעולה. מטרות המחשב: רק לעבודות משרדיות ובית ספר, משחקים וכל השאר אני לא מאמין שהוא יצטרך. גודל המסך: באמת לא משנה, העיקר שיהיה נוח לצפייה. משקל רצוי: גם לא משנה. האם נדרש זמן סוללה ארוך: זמן ממוצע של 3 שעות יהיה מספיק בהחלט. האם יש צורך ביציאות מיוחדות: USB, כדי לחבר DOK או HDD. צורב DVD: כן, יהיה נהדר. האם נדרשת אחריות בינלאומית: אפשרות.. ושוב אני רוצה לציין, המחשב האולטרה נייד הזה בא לשרת מטרה מאוד חשובה, חוץ מצורכי לימודים אין לו שום שימוש. אם דרושה הסתייגות במחיר אנא הודיעו לי, כאשר יש עדיפות על המחיר הנמוך ביותר שאפשרי. תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by yr,

באופן כללי: אני מעדיף מעבד של אינטל מסדרת מעבדי ה-I למיניהם. המחשב מיועד לשימוש משרדי בתוכנות אופיס, גלישה באינטרנט ומעט צפייה בסרטים, לכן אין צורך בכרטיס מסך מעבר לזה המשולב על הלוח אם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח אם יתאפשר לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6-7 לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש …

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. המפרט מתבסס ברובו על אחד מהמדור מפרטים מומלצים כאן. athlon II X3 450 coolerMaster 120mm AC freezer 7pro rev.2 Gigabyte GA-Ma78LMT WD 500gb 7200 Sony Nec ad7260s gainward GeForce GT 430 1gb ddr3 Huntkey Hespers h403 kingston 2x2gb cl9 1333mhz [סה"כ 2150] יש משהו שהייתם משנים בו לטובת איכות יותר טוב או התאמה מוצלחת יותר בין הרכיבים? [ניתן לחרוג טיפה מהסכום אבל לא להתפרע] תודה

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  25. Started by edeenn12,

[table][tr][td]מעבד: [/td][td] Intel Quad Core I5 2400 Quad Core 3.1GHZ 1155 6MB BOX כמות: 1 מחיר: ₪906 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד: [/td][td] EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN כמות: 1 מחיר: ₪54 [/td][/tr][tr][td]לוח אם: [/td][td] Biostar TP67B+ P67 Chipset - B3 for 1155 כמות: 1 מחיר: ₪509 [/td][/tr][tr][td]מארז: [/td][td] Gigabyte AURORA, No PSU, ATX, Aluminium body, Fan X3 120mm Blue Led, GZ-FSCA1-ANS, Black - בקניית מחשב חדש בלבד מעל 3000 ש"ח כמות: 1 מחיר: ₪299 [/td][/tr][tr][td]ספק כוח: [/td][td] Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail כמות: 1 מחיר: ₪397 [/td][/tr][tr][td]זיכרון: [/td][td] Crucial 2GB (Single Stick DDR3-1333 CL9 כמות: 2 מחיר:…

• 5 תגובות
    • 652 צפיות

דיונים חדשים בפורומים