עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. כפי שהכותרת אומרת: אני רוצה מחשב מבוסס i7 860 כולל מסך עד 5000 ש"ח. זה אפשרי בכלל? שימושים: תכנות, מכונות וירטואליות, פעולות חישוביות כבדות וממושכות, לא OC, לא משחקים. בנוסף, חשוב לי שהמחשב יהיה שקט (לכן ה-Sonata והחלפת מאוורר ה-CPU). לא זוכר אם ל-Sonata יש מאוורר קדמי, אז הוספתי אחד. צרפתי מפרט שהרכבתי באתר "נועה מחשבים" - לא השקעתי בו מעבר ללקיחת דברים שנראו לי במחירים סבירים. הדברים היחידים שחשובים שם הם המעבד (אלא אם כן אתם חושבים שמעבד אחר יהיה יותר טוב), כמות הזכרון (נראה לי שלא אזדקק ליותר מ-4GB בשלב הזה) וגודל ההרד-דיסק (גם כאן, לא נראה לי שאזדקק ליותר מ-1TB). בנוגע למסך - כנראה אקנה את ה-Dell 2209WA. אפשר איכשהו לגלח מהמפרט הזה 1500 שקל? או לפחות 1000?... תודה! I…

• 2 תגובות
    • 829 צפיות
  2. מחשב + מסך 27 ומעלה 5k בייתי גיימינג כולל עריכת וידאו פשוטה תודה

3. בתי לומדת ב"בצלאל" שנה רא/שונה וזקוקה ללוח גרפי אלקטרוני. חשוב שיהיה משטח גדול. חשוב שיהיה באיכות טובה. שמעתי wacom הטובים ביותר. מישהו יכול להמליץ? תקציב עד 1500 ש"ח. אשמח להמלצות.

4. הרכבתי שני מפרטים ב2700 שקל שזה הכי זול שהצלחתי להרכיב... תכננתי על 2500 אבל אני רואה שאין מצב כזה... שני המפרטים זהים למעט המארז אחד מKSP: מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 1 830 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ K8N51GMF-9 s939, NF4, VGA, PCI-E, SATA II 1 510 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 256MB Twinmos CL2.5 2 280 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 80GB SATA 7200 8MB WD800JD 1 345 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 50 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 1 260 מארזים? כמות מחיר סה"כ HEC Compucase CI-6919 400W 1 422 סה"…

• 9 תגובות
    • 736 צפיות
  5. Started by No-One,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?פתוח ויתבאר בהמשך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכונני אחסון, וכרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא על חשבון ביצועים. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? בהמשך יתבאר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם…

6. Started by weirdo,

היי אני צריך המלצה למחשב נייד עד 14" ובתקציב של עד 7000 המחשב לצורכי עבודה (לא תוכנות כבדות מדי אך חשוב שיהיה מהיר חזק ואמין) עד עכשיו היית עם lenovo T61P והוא היה כבד איטי ומסורבל ולא נהנתי מהשימוש בו יותר מדי תודה לעונים ויום טוב

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  7. Started by GZA3,

לפני כחצי שנה קניתי מחשב שהיה נחשב ממש מטורף מפרט: מפרט מחשב: AMD Athlon 64 3200+ (S-939) ASUS A8N-SLI Deluxe (s939) NF4, (2xPCI-E) RAM DDR 400 512MB Kingmax CL3 *4 (2G RAM) SAPPHIRE (ATI) RADEON X850XT Platinum Edition 2*DVI VIVO 256MB 256BIT ENERMAX EG495P-VE Noisetaker 485W CREATIVE 7.1 BLASTER live 24Bit H.D. SATA: MAXTOR 250GB 200GB, WD 200GB H.D. IDE: SEAGATE 120G 60G IDE RAID DVD LG X16 CDRW CREATIVE 52 x 32 x 52 DVD Recorders NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4 AeroCool CoolPanel Black ATX FullTower Supertalent alum MAG TFT 17'' 776 +DVI ZALMAN Ultra Quiet CPU Cooler CNPS7000B-Cu Thermaltake 80MM 4 Channel VR Fan Kit A1873 Case ATi Silencer 5 Rev 2 A…

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by udist,

אהלן, שנאי המתח (הקוביה שנמצאת על הכבל בין הנייד לשקע) בנייד של אחי (HP DV6620) רותח, טוב, אולי לא רותח, לגעת בו אפשרי, אבל עדיין הוא חם בצורה משמעותית מהשנאי שלי למשל (DV3). לא יודע להגיד אם זה משהו שהשתנה בזמן האחרון כי הוא רק לאחרונה עבר דירה וזו פעם ראשונה שהוא באמת מזיז את המחשב והכבלים... ולשאלותיי- האם זה מעיד על שנאי שמתקרב לסיום חייו בטרם עת? אפשר לעשות משהו בנידון? צריך בכלל לדאוג? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by amir88,

1. מה התקציב המקסימאלי? כ 6000 כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג בכמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לגרפיקאי שמעצב משחקים. בעיקר דו מימד ברזולוציה גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). full hd בסביבות 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Anas-Nanas,

שלום, יש באפשרותי לקבל מפרט מאוד מסויים במחיר מאוד מסויים. ככה שהמפרט שמוצג לפניכם אינו פתוח לשינויים. כל אשר אני מבקש הוא את חוות דעתם. המחשב מיועד לילד בן 9 שאוהב לשחק משחקים כבדים וככל הנראה יגדל וישתמש במחשב זה בשנים הקרובות. המפרט: ASUS P5B (965P) - ATX Intel Core 2 Duo 6700 - 2.67 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 512MB TWINMOS DDR II - 667 - TWINMOS Original 2X Gigabyte 7600 GS 256MB DDR - PCX - Retail HITACHI DESKSTAR 160GB 7200 - 8MB (NCQ) SATA II LG DVD-RW GSA-H22N x18 DUAL LAYER (black) - bulk COMPUCASE 6aR6 ATX SUPER MIDI TOWER CASE 25CM FAN-no psu HEC-400W (400TRT) - ATX 2 המחיר: 3449 ש"ח האם המחשב יספק את צרכיו? האם הכ.מסך מספיק חזק, טוב ועדכני? מה דעתכם?…

• 8 תגובות
    • 832 צפיות
  11. בגלל שלנטבוקים - אין כוננים אופטיים. נגיד ויש לי דיסק כלשהו - בעזרת איזו תוכנה ניתן לעשות ממנו אימאג' - כך שאני אוכל להעביר אותו בעזרת DOK למחשב הנייד - ושם להריץ אותו בעזרת DAEMON לדוגמא? שאלה נוספת - יש לי 2 DOKים של סאנדסיק - שתומכים בטכנולוגיית U3 - עכשיו בגלל העובדה שיש לי מחשב נייד , והבנתי שזה יכול לעזור לי , אני אשמח אם משהו יוכל לפרט לי על הטכנולוגיה הזו, ואיך זה באמת יכול לעזור. תודה מראש ^^

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  12. שלום, ברשותי מחשב נייד של toshiba sattlite כבר יותר מ3 וחצי שנים. והחלטתי שהגיע הזמן לפרמט אותו. יש לי 2 אופציות: הראשונה היא לפרמט ואז להתקין דיסק של windows 7 . השניה היא לפרמט בעזרת דיסק toshiba recovery. הדרך הראשונה יותר מוכרת לי. בנוגע לדרך השניה, אני לא כל כך יודע מה הrecovery של טושיבה עושה. האם זה פרמוט רגיל והמחשב יחזור לתפקד כמו בהתחלה? האם אצטרך לייבא את כל הדרייברים הנחוצים במחשב? מהי הדרך העדיפה? האם למישהו יש מדריך לפרמוט נייד של toshiba? דבר נוסף. האם כדאי בהזדמנות זו לפתוח את המכסה התחתון של הנייד ולנקות אבק? תודה. גמר חתימה טובה

• 2 תגובות
    • 798 צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? 2500, האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לשימוש: לימודי תחום הסיסטם התקנת שרתים הקמת מעבדה, בנוסף שימוש משרדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא, בקשה להרכיב את המחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה…

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  14. Started by evia,

המפרט הוא למשחקים. ואני צריך את הויסטה את העותק של הXP שלי הוא נשרט לגמרי וגם לDX10. מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס/חיון מקורי. מחיר: ¤1461 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤654 כרטיס מסך: GECUBE PCI-EX RADEON HD2900XT 512MB GDDR3 512 BIT TV/O VIVO HDMI DVI - R600XT - DX10 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤2142 דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤286 צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-1814BLT DOUBLE LAYERED X18 - LIGHT SCRIBE - BLACK - RETAIL אחריות: שנתיים יבואן רשמי. מחיר: ¤189 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2…

• 10 תגובות
    • 744 צפיות
  15. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לעריכת וידאו ומחפש דגם של i7 עם 16ראם בתקציב עד 3500 4000.אני לא יודע איזה כרטיס מסך צריך,אשמח להמלצה על דגם

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. המשתמשת תעבוד בינתיים על 12 Pinnacle Studio יחד כמה אפליקציות נלוות. לא נראה לי שמדובר במשהו שכולל בתוכו עיבודי תלת-מימד ודברים מסובכים בשלב הזה. כנ"ל לגבי תכני HD. כן מדובר בעסק קטן, ולכן המחשב צריך להיות יציב כמה שנים טובות, בקיצור אני סומך עליכם. השקט לא חשוב כמו האמינות של המחשב. אם השקט והאמינות הולכים ביחד, אין בעיה. זה כבר השטח שלכם. לא נדרש ציוד היקפי. give me your best shot. תודה רבה מראש.

17. Started by kip,

מה התקציב המקסימלי? 1500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: כדי שסבתא תראה את התמונות של הנכדים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. אינטרנט ואופיס. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. לא 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב…

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  18. אני צריך המצלה למחשב נייד בין 12.5 ל13.5 אינטש שלא שוקל יותר מקילו וחצי אין תקציב מוגדר, אז תרגישו חופשי להתפרע אבל איפה שאפשר לחסוך מחיר על דברים בלי יותר מדי תועלת אז רצוי לחסוך השימושים למחשב הם בעיקר עבודה(אני פרופסור) ואני חייב מחשב חזק אמין מאוד שלא יעשה לי בעיות וקומפקטי לנסיעות. אגב חשבתי על אגדת המחשבים בדגם MX11תודה רבה לכולם!!

• 3 תגובות
    • 893 צפיות
  19. בעיקר אופיס, גלישה וקצת משחקי אינטרנט. http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot&uin=12192

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by lowdez,

אז יש את המפרט הבא מTMS CPU Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 M boards Gigabyte GA-P35-DS3 Conroe Support GP35DS3 ¤ 663 Cases NZXT Apollo No PSU Black ¤ 400 CPU Cooling Sunbeam Tuniq Tower 120mm ¤ 267 PSU Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 399 Memory Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12 6400C4 ¤ 650 Desktop Hdd Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 441 VGA Cards XFX Nvidia Geforce 8800GTS 320MB XXX Edition ¤ 1789 ב6060 שקל מTMS כאמור. הסיפור כאן כזה: TMS נמצאים בטיזנאמו ואני נמצא במרכז הארץ, ואני ממש לא רואה את עצמי נוסע אליהם או משלם על משלוח על כל שטיק קטן שקורה לאחד הרכיבים. אי לכך ובהתאם לזאת אני …

• 13 תגובות
    • 782 צפיות
  21. היי, אני נמצא בהלבטות לגבי קניית מחשב ואשמח לשמוע את דעתכם בנושא, ד"א מתנצל מראש אם זה לא הפורום המתאים, באמת לא ידעתי איפה עוד לשים את זה. בשבוע האחרון המחשב שלי שבק חיים והחלטתי לקנות מחשב חדש, לשם כך החלטתי להקדיש 5-6K. הרכבתי לעצמי את המפרט הבא: מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX - זמין במלאי ₪1060 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55M-UD2 ₪645 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - REAPER HPC : OCZ3RPR16004GK ₪483 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1436 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪122 מארז: [..] THERMALTAKE ARMOR PLUS MX ( BLACK+WINDOW) VH8000BWS w/o PSU ₪594 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 500W BRON…

• 5 תגובות
    • 663 צפיות
  22. שלום רב! אני זקוק להמלצה על מפרט למחשב שעיקר השימוש בו יהיה לצורך עריכת גרפיקה (Photoshop CS2+), שרטוט של מכונות בתחום הרפואה והאופטיקה באמצעות תוכנות CAD (AutoCAD, SolidWorks ודומיהן), וכן לצורכי שימושים משרדיים (עיבוד תמלילים, צפיה בוידאו, גלישה באינטרנט וקריאת דוא"ל). עד מחיר של 4500 ש"ח (ללא מערכת הפעלה וללא מסך). השאיפה היא להישאר בגבולות התקציב, אך חריגה עד 5000 אפשרית, במידה ואכן תהיה מוצדקת. חשוב לציין שהמחשב ישמש בעיקר למטרות שפורטו מעלה, ואין תכנון שישמש למשחקים (למעט סוליטר ופריסל) המפרט לא כולל מקלדת\עכבר\רמקולים\מצלמת אינטרנט שכן הם נשארים מן המחשב הישן. המחשב לא עתיד לעבור OC וכן אין חשיבות רבה לשקט (כל עוד זה לא מפריע באוזן כשעובדים עליו, בהמולה של יום רגי…

• 4 תגובות
    • 842 צפיות
  23. שלום, אני מחפש מחשב מיניאטורי שיכול להריץ WIN7 ולנגן YOUTUBE בטלויזיה (כמו סטיק אנדרואיד, אבל עם RJ45 ולא WIFI וכו'). מינימום כניסות ויציאות. נדרש רק RJ45, יציאת HDMI, יציאות USB למקלדת ועכבר (והתקנת WINDOWS) ומתח. האם קיים כזה בשוק ה PC. אם כן - אשמח ללינק לדגמים ומחירים. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אופציה ראשונה: Dell G5 15 9th Generation Intel® Core™ i7 Processor NVIDIA® GeForce® GTX 1660 Ti 15.6-inch FHD Display 256GB Solid State Drive + 1TB Hard Drive 8GB Memory אופציה שניה Dell G5 15 Gaming 8th Generation Intel® Core™ i7 Processor NVIDIA® GeForce® GTX 1060 15.6-inch FHD Display 256GB Solid State Drive + 1TB Hard Drive 16GB Memory ההבדל בינהם הוא בסה"כ 50 דולר. הכרטיס גרפי החזק יותר (GTX 1660 Ti) קיבל ציון גבוה משמעותית במשחק PUBG... השאלה אם בכרטיס המשופר לא ארגיש בחסרון של הזיכרון? (8 ג"ג מול 16 ג"ג) הבנתי גם שהדור התשיעי של אינטל לא ישפיע ממש לטובה בביצ…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Sai,

אמממ מחשב שיהיה מבוסס על מעבד AMD ללא הראד דיסק תודה.. ב3500 שקל ...

• 8 תגובות
    • 930 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.