עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הציוד מיודע למשחקים בעיקר יש לי מסך 20WFP של דל ספק seasonic 430 sII הכי חשוב שאפשר יהיה לשחק ברזולוציה הטבעית של המסך 1680 ואין צורך שיהיה מסוגל לסחוב אם פילטרים... אינטל או אמד לא משנה העיקר שיעבוד ויסחוב משחקים אם אפשר שיהיה בלוח USB3 אז מה טוב... מערכת הפעלה ווינדוס7 32 ביט אין דברים מיוחדים... העיקר שיהיה אפשר לשחק משחקים וזהו....

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום, רציתי לדעת האם ב-3-4 חודשים הקרובים יהיו מגמות טכנולוגיות בשוק המחשבים הניידים - מעבדים חדשים, פלטפורמות חדשות וכו'. בסופו של דבר - האם יש טעם לחכות למשהו טוב שמגיע. תודה רבה,

• 0 תגובות
    • 698 צפיות
  3. פתחתי כבר דיון לפני חדשיים,אך הקניה לא יצאה לפועל. אשמח לקבל המלצות עדכניות: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא לחרוג במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? OFFICE, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש OFFICE, גלישה באינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 17" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקי מירוצים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר ו…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by RevBlue,

* מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט חשוב שיהיה חיבור איכותי, עבודה על מסמכים(וורד, אקסל...) לא מצפה להריץ עליו ממש משחקים, אולי קלים יחסית. ואני רוצה שיאפשר לראות סרטים באיכות טובה משהו של 720p, BR יהיה נחמד * גודל המסך? אין משהו ספציפי * משקל רצוי? כמובן כמה שיותר קל, אבל לא אם זה הולך לפגוע מפרט יותר מידי. לא מבין ממש בניידים אז לא יודע משקלים ממוצעים * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אני מניח שתמיד יהיה שקע חשמל אבל זמן סוללה של 5-6 שעות יהיה נחמד. אני יודע שזה תמיד פחות ממה שמפרסמים בגלל מה שאתה מריץ עליו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חושב * בלוטות? לא חושב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320-500GB מינימום, כמו כן מינימום 4G…

• 1 תגובה
    • 565 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4100 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה כללית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis, FEAR 3, COD, BF וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועו…

• 6 תגובות
    • 708 צפיות
  6. Started by ronikoz,

שלום. יש לי מחשב בבית שהמפרט שלו הוא intel core i5 750 2.66ghz gigabyte ga-p55m-ud2 hynix 2gb*2 samsung 1tb hd5850 seasonic 650watt ואני רוצה לקנות מחשב חדש האם שווה לי להחליף לכזה? (ואל תציאו לי בבקשה עוד מפרטים אני רק רוצה לדעת עם שווה לי לזה...) intel core i5 2500k gtx570 western digital 3TB aurora case gigabyte p67a-ud3-b3 וכנראה זיכרונות של 1333 MHZ של 4 GB כפול 2 שווה לי להחליף עליו?

• 10 תגובות
    • 764 צפיות
  7. שלום, הרכבתי לבנאדם שאני מכיר מהעבודה מחשב משחק קצת משחקי מחשב בסגנון של GTA פור-קרי קריסיס , סרטים FULL HD , תוכנות , אינטרנט וכו'ד OC בחיים לא... התקציב היה 3000 שקל (אפשר לקצץ את ה 90 שקל האלה?) [glow=red,2,300]תודה רבה[/glow] אשמח לביקורת מדויקת ובונה. חנות המחשבים שהרכבתי את המפרט מתחייבת להוריד מחיר בהתאים ל KSP אייבורי וכו'ד.. (ככה לפחות כתוב...) http://www.fastup.co.il/images/61987604.jpg

• 3 תגובות
    • 662 צפיות
  8. שלום, אני קונה מחשב בארה"ב דרך חבר. שנה הבאה אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב מה שמצריך ממני מחשב חזק שיריץ תוכנות לא קלות. אני מחפש מחשב 13.3-14". קל מאד (עד 1.7 קילו) HD 7200 320GB ומעלה מעבד i5\i7 מהדור השני. עדיף עם כונן אופטי וUSB 3. הרבה שעות סוללה (6 ומעלה). התקציב שלי הוא עד 1300$. ראיתי דגמים של ה 830 Toshiba portdege, מישהו מכיר את הסדרה הזו? מה דעתכם? ואיך בכלל toshiba בלפטופים? המון תודה לעוזרים! אני אשמח לקבל הצעות למחשבים אחרים מהטושיבה....

• 5 תגובות
    • 987 צפיות
  9. Started by nnnoammm,

שלום לכולם. אני שוקל לקנות מחשב ASUS K-53E, אך מסתבר שיש לו "אח תאום" בשם A-53E שעל פניו נראה שחולק מפרט זהה אך כ- 400 שקל הפרש במחיר: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=790887 לעומת http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=792496 האם מישהו מחכמי הפורום ידע להסביר לי מה ההבדל בין שני הדגמים הללו? תודה!

• 0 תגובות
    • 707 צפיות
  10. מה דעתכם על המפרט הזה? לא הוספתי: מארז, ד.קשיחים וכדומה רק מכיוון שכבר יש לי את מה שאני צריך (במפרט בצד). לגבי קירור המעבד לא הייתי בטוח במה לבחור, אז תעזרו לי עם זה. המעבד מיועד ל-OC בינוני עד גבוה! מעבד Intel Core i5-2500K Box ₪1140 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80623I52500K לוח אם Asus P8P67-M Pro B3 ₪871 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ASMP8P67MP זיכרון G.Skill DDR3 6144MB (2048MBx3) 1600Mhz CL 8-8-8-24 Ripjaws ₪647 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-12800CL8T-6GBRM כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce GTX 570 1280MB DDR5 PCIe ₪1943 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=LEADGTX57013GD5 ספק כח Antec High Current Ga…

• 34 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. היי, ברצוני לקנות מחשב נייד בארצות הברית בסכום של כ700$-750$ השימוש למחשב הוא בעיקר אינטרנט וסרטים וכמו כן גם לחבר אותו לטלוויזית פלאזמה. חשוב לי שיהיו לפחות 6GB זיכרון, בקשר לכרטיס מסך אם אפשרי לשים כ. מסך נחמד של ATI/NVIDIA אז מצויין. גודל המסך צריך להיות לפחות 14' בקשר לאחריות בינלאומית כמובן שזה בונוס, אבל לא חובה מבחינתי. באיזה אתר כדאי לי לקנות? אני מכיר את NEWEGG, אבל אולי אתם אתר יותר טוב. תודה, דניאל.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אך אם יש רכיב טוב יותר שייתן תמורה טובה יותר בהפרש קטן נא להציע ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט בעיקר, צפייב בסרטי HD ומשחקים חדשים שיפעלו לא חייב על הגדרות גראפיקה מקסימאליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 22 רזולוציה 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מ…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by eliranh,

אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים: Inspiron n5110 i5-2410M nVidia GT525MDell Aspire 5741G i5-430M 640GBAcer ממה שהבנתי עד עכשיו עיקר ההבדל בינהם הוא דגם המעבד אצל DELL זה 2410m ואילו ב ACER זה 430M השאלה שלי זה איזה מבינהם טוב יותר? ובכלל אם יש למישהו המלצה על מחשב נייד אחר עם מעבד I5 אשמח לשמוע בתודה מראש אלירן

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by Erayo,

בעוד כשבוע אני טס לארה"ב לחודש ותכננתי לנצל את ההזדמנות לקנות נייד חדש. התקציב הוא כ-1000$ השימוש העיקרי הוא הרצת תוכנות Adobe, אנימציה ממוחשבת (דו ותלת), תוכנות תלת למניהן (Maya) העדפה למסך 15.4" (משהו באזור) המחשב לא יחליף את הנייח ולכן אשמח אם יהיה לו זמן סוללה מכובד (3+ שעות) מכיוון שאני אשתמש בו לציור ותלת שקלתי לקנות טאבלט (עם או בלי מקלדת) ולחסוך לעצמי להסתובב עם הוואקום בנוסף (יש לי כבר וואקום כך שלא יהיה צורך לקנות). הבנתי גם שהטאבלטים יקרים בהרבה בהשווה לניידים עם אותה חומרה. האם ההפרש במחירים עד כדי כך משמעותי? נניח, כמה יותר יעלה לקנות טאבלט עם חומרה חזקה כמו לפטופ? במקרה ויש מי שימליץ לי על טאבלט הדרישות העיקריות הן wacom digitizer, windows, הגודל מן הסתם יהי…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by erezb84,

שלום, ברשותי מחשב נייד LG R410, לאחרונה המסך החל לרצד באופן קבוע. הריצודים הם קווי לרוחב המסך, בצבעים וורודים ולבנים. כמו כן התקלה קיימת עוד לפני הכניסה ל WINDOWS. האם זה מחייב שזו תקלת חומרה? הייתי שמח לדעת אם יש עוד בדיקה, או דרך לנסות להתמודד עם התקלה לפני ששולחים אותו לטכנאי. בתודה מראש,

• 6 תגובות
    • 898 צפיות
  16. אפשר חריגה קטנה כמובן,אני מודע לכך שAMD טובים או כל דבר אחר. אך אני מעוניין בכרטיס מסך של NVIDIA (אם אפשר עם חיבור HDMI) ודיסק קשיח של 1 טרה (יש לי כבר ממחשב ישן) ללא ציוד הקפי,ללא מסך. מעבד של INTEL I7 או I5 (הבנתי שI5 יכול לתת ביצועים של I7). איזור החנות -מרכז (רמת גן,תל אביב ומסביב) תודה רבה

• 7 תגובות
    • 868 צפיות
  17. Started by guy81,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) צפיה בסרטים עריכה גרפית (עוד לא יודע בדיוק במה אעסוק-דו/תלת מימד ואיזה תוכנות..) תכנות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 זה טוב באופן כללי מעדיף מחשב חזק ומהיר מאוד. מוכן להשקיע בסביבות ה-5000(מוכן גם יותר אם יש מחשב ששווה את זה). אשמח לקבל דעתכם על http://wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?pcatid=453&mid=788687&cid=5762 מתלבט בעיקר בגלל העניין של המקלדת. אני הולך לתכנת עליו הרבה. השאלה אם החוסר נוחות של המקדלת כפי שטוענים בסקירה זה כזה נורא ואם זה משהו שמתרגלים אליו? והאם המחיר שווה את המחשב?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by guy81,

במחשב שאני מתכוון לקנות כתוב: מחשב איכותי הכולל חיבור 1.4 HDMI לאיכות צפיה מושלמת (uid, במסכי LCD TV או פלזמות) בממיר של עידן + בטלויזיה שלי יש יציאה של HDMI. זה אומר שניתן לחבר בינם בעזרת כבל ולראות את מסך המחשב בטלויזיה?

• 0 תגובות
    • 482 צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות ולחסוך אבל שהביצועים יהיו טובים בכל מקרה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג כלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MW2,BFBC2,Counter strike לא חובה להריץ על הכי גבוה את הBFBC2 אני מאמין שבתקציב הזה אפשר להריץ את MW2 על הכי גבוה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 וגם L…

• 11 תגובות
    • 896 צפיות
  20. Acer Aspire 3810TZ. יש לו שקע מיקרופון ואוזניות, אבל שקע האוזניות לא מגיב. הרמקולים ממשיכים לעבוד גם כשמחברים אוזניות. לידו יש ציור של אוזניות וכתוב SPDIF. יכול להיות שזו רק יציאה אופטית? נראה לי מאוד מוזר. אלא אם כן - היציאה דפוקה וצריך לתקן אותה. למרות שמאז שהמחשב נקנה זה ככה.

• 1 תגובה
    • 783 צפיות
  21. זקוק לחוות דעת על המפרט הבא - למרות שאני די סגור עליו רעיונות לחלקים חלופיים זולים יותר יתקבלו בברכה מכיוון שזהו מחשב לצרכי פרנסה ואיני רוצה שיפתח כאן דיון נוסף על ג'יפורס נגד קוואדרו אז אגיד זאת מעכשיו- רק כרטיס ג'יפורס להציע.תודה לכל מי שיעזור באמת מעריך זאת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כעקרון,אפשר לחסוך במידה וחומרה חלופית אינה מורידה מביצועי המחשב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו מקצועית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Avid media composer…

• 9 תגובות
    • 958 צפיות
  22. Started by yaeli555,

שלום רב, שמי יעל ואני עתידה להתחיל ללמוד באוקטבר הקרוב לימודים שהם הומאניים במהותם. אני מעוניינת לרכוש לפטופ בגודל 13.3". השימוש יהיה בעיקר כתיבת עבודות office ואינטרנט- כלומר יישומים בסיסיים. אני מחפשת מחשב שלא יהיה כבד-רצוי מאד מתחת ל-2.5 ק"ג (כולל הסוללה) כמובן. דבר נוסף שמאד חשוב לי הוא משך האחריות (3 שנים) וזמן הסוללה. עדיף מסך מאט/ anti glare. התקציב הוא עד 3500 ש"ח. בנוסף המפרט בו אני מעוניינת הוא: core i3 3/4 GB 320 GB וכפי שציינתי שלוש שנות אחריות. בעיקרון אני מתלבטת בין שני מחשבים: lenovo thinkpad edje e320 מדובר בדגם חדש מתוך סדרה קיימת שיצא בגודל המבוקש. ממש הגיע בימים האחרונים לארץ ועוד לא נמצא בכל החנויות. היתרון הוא שיש בו טראק פוינט, מקשים נפרדי…

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  23. Started by liorbm,

לכל באי הפורום שלום רב, רציתי לקבל את המלצותיכם לרכישת מחשב נייד בסכום של עד 3500 לצורכי עבודה משרדית. הדרישות מהמחשב הן כדלקמן: מסך - 13.3 משקל - פחות מ-2.4 עם עדיפות לכמה שיותר קל. דיסק קשיח - לפחות 300 ג'יגה. אורך חיי סוללה - לפחות ארבע שעות עבודה, אם אפשר יותר, מה טוב. אחריות - שלוש שנים. כרגע אני שוקל את ה-ThinkPad Edge אותו רכשתי לעצמי כסטודנט, אני חושב שהוא עונה לכל הקריטריונים הנדרשים מהמחשב החדש לו אני זקוק. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. שלכם בכבוד רב, ובתודה מראש לכל העונים, ליאור.

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by az456,

שלום לכולם, מבקש המלצה למפרט של מחשב נייד, לשימוש ביתי/משרדי, בעיקר לתוכנות אופיס אבל גם לתוכנות סטטיסטיות יחסית כבדות כמו matlab. לא מריץ משחקים. מסך 15.6" ומטה כדי שיהיה קל לנשיאה. שוקל אפשרות לקנות מחשב שתומך בdocking station כדי להעבירו בקלות מהמשרד לבית - אשמח לקבל הצעות לנייד שתומך באפשרות זו, ולכזה שלא. תודה!

• 1 תגובה
    • 515 צפיות
  25. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד ומתלבט בין HP I7 מהירות 5400 או I3/I5 מהירות 7200 כל שאר הפרמטרים זהים מה יותר חשוב? מעבד או מהירות כונן קשיח? תודה רבה אוהד

• 1 תגובה
    • 534 צפיות

דיונים חדשים בפורומים