ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
מה דעתכם על המפרט הזה? לא הוספתי: מארז, ד.קשיחים וכדומה רק מכיוון שכבר יש לי את מה שאני צריך (במפרט בצד). לגבי קירור המעבד לא הייתי בטוח במה לבחור, אז תעזרו לי עם זה. המעבד מיועד ל-OC בינוני עד גבוה! מעבד Intel Core i5-2500K Box ₪1140 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80623I52500K לוח אם Asus P8P67-M Pro B3 ₪871 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ASMP8P67MP זיכרון G.Skill DDR3 6144MB (2048MBx3) 1600Mhz CL 8-8-8-24 Ripjaws ₪647 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-12800CL8T-6GBRM כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce GTX 570 1280MB DDR5 PCIe ₪1943 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=LEADGTX57013GD5 ספק כח Antec High Current Ga…
-
- 34 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי, ברצוני לקנות מחשב נייד בארצות הברית בסכום של כ700$-750$ השימוש למחשב הוא בעיקר אינטרנט וסרטים וכמו כן גם לחבר אותו לטלוויזית פלאזמה. חשוב לי שיהיו לפחות 6GB זיכרון, בקשר לכרטיס מסך אם אפשרי לשים כ. מסך נחמד של ATI/NVIDIA אז מצויין. גודל המסך צריך להיות לפחות 14' בקשר לאחריות בינלאומית כמובן שזה בונוס, אבל לא חובה מבחינתי. באיזה אתר כדאי לי לקנות? אני מכיר את NEWEGG, אבל אולי אתם אתר יותר טוב. תודה, דניאל.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אך אם יש רכיב טוב יותר שייתן תמורה טובה יותר בהפרש קטן נא להציע ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט בעיקר, צפייב בסרטי HD ומשחקים חדשים שיפעלו לא חייב על הגדרות גראפיקה מקסימאליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 22 רזולוציה 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים: Inspiron n5110 i5-2410M nVidia GT525MDell Aspire 5741G i5-430M 640GBAcer ממה שהבנתי עד עכשיו עיקר ההבדל בינהם הוא דגם המעבד אצל DELL זה 2410m ואילו ב ACER זה 430M השאלה שלי זה איזה מבינהם טוב יותר? ובכלל אם יש למישהו המלצה על מחשב נייד אחר עם מעבד I5 אשמח לשמוע בתודה מראש אלירן
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בעוד כשבוע אני טס לארה"ב לחודש ותכננתי לנצל את ההזדמנות לקנות נייד חדש. התקציב הוא כ-1000$ השימוש העיקרי הוא הרצת תוכנות Adobe, אנימציה ממוחשבת (דו ותלת), תוכנות תלת למניהן (Maya) העדפה למסך 15.4" (משהו באזור) המחשב לא יחליף את הנייח ולכן אשמח אם יהיה לו זמן סוללה מכובד (3+ שעות) מכיוון שאני אשתמש בו לציור ותלת שקלתי לקנות טאבלט (עם או בלי מקלדת) ולחסוך לעצמי להסתובב עם הוואקום בנוסף (יש לי כבר וואקום כך שלא יהיה צורך לקנות). הבנתי גם שהטאבלטים יקרים בהרבה בהשווה לניידים עם אותה חומרה. האם ההפרש במחירים עד כדי כך משמעותי? נניח, כמה יותר יעלה לקנות טאבלט עם חומרה חזקה כמו לפטופ? במקרה ויש מי שימליץ לי על טאבלט הדרישות העיקריות הן wacom digitizer, windows, הגודל מן הסתם יהי…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד LG R410, לאחרונה המסך החל לרצד באופן קבוע. הריצודים הם קווי לרוחב המסך, בצבעים וורודים ולבנים. כמו כן התקלה קיימת עוד לפני הכניסה ל WINDOWS. האם זה מחייב שזו תקלת חומרה? הייתי שמח לדעת אם יש עוד בדיקה, או דרך לנסות להתמודד עם התקלה לפני ששולחים אותו לטכנאי. בתודה מראש,
-
- 6 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אפשר חריגה קטנה כמובן,אני מודע לכך שAMD טובים או כל דבר אחר. אך אני מעוניין בכרטיס מסך של NVIDIA (אם אפשר עם חיבור HDMI) ודיסק קשיח של 1 טרה (יש לי כבר ממחשב ישן) ללא ציוד הקפי,ללא מסך. מעבד של INTEL I7 או I5 (הבנתי שI5 יכול לתת ביצועים של I7). איזור החנות -מרכז (רמת גן,תל אביב ומסביב) תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 861 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) צפיה בסרטים עריכה גרפית (עוד לא יודע בדיוק במה אעסוק-דו/תלת מימד ואיזה תוכנות..) תכנות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 זה טוב באופן כללי מעדיף מחשב חזק ומהיר מאוד. מוכן להשקיע בסביבות ה-5000(מוכן גם יותר אם יש מחשב ששווה את זה). אשמח לקבל דעתכם על http://wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?pcatid=453&mid=788687&cid=5762 מתלבט בעיקר בגלל העניין של המקלדת. אני הולך לתכנת עליו הרבה. השאלה אם החוסר נוחות של המקדלת כפי שטוענים בסקירה זה כזה נורא ואם זה משהו שמתרגלים אליו? והאם המחיר שווה את המחשב?
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
במחשב שאני מתכוון לקנות כתוב: מחשב איכותי הכולל חיבור 1.4 HDMI לאיכות צפיה מושלמת (uid, במסכי LCD TV או פלזמות) בממיר של עידן + בטלויזיה שלי יש יציאה של HDMI. זה אומר שניתן לחבר בינם בעזרת כבל ולראות את מסך המחשב בטלויזיה?
-
- 0 תגובות
- 478 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות ולחסוך אבל שהביצועים יהיו טובים בכל מקרה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג כלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MW2,BFBC2,Counter strike לא חובה להריץ על הכי גבוה את הBFBC2 אני מאמין שבתקציב הזה אפשר להריץ את MW2 על הכי גבוה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 וגם L…
-
- 11 תגובות
- 890 צפיות
-
-
Acer Aspire 3810TZ. יש לו שקע מיקרופון ואוזניות, אבל שקע האוזניות לא מגיב. הרמקולים ממשיכים לעבוד גם כשמחברים אוזניות. לידו יש ציור של אוזניות וכתוב SPDIF. יכול להיות שזו רק יציאה אופטית? נראה לי מאוד מוזר. אלא אם כן - היציאה דפוקה וצריך לתקן אותה. למרות שמאז שהמחשב נקנה זה ככה.
-
- 1 תגובה
- 776 צפיות
-
-
זקוק לחוות דעת על המפרט הבא - למרות שאני די סגור עליו רעיונות לחלקים חלופיים זולים יותר יתקבלו בברכה מכיוון שזהו מחשב לצרכי פרנסה ואיני רוצה שיפתח כאן דיון נוסף על ג'יפורס נגד קוואדרו אז אגיד זאת מעכשיו- רק כרטיס ג'יפורס להציע.תודה לכל מי שיעזור באמת מעריך זאת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כעקרון,אפשר לחסוך במידה וחומרה חלופית אינה מורידה מביצועי המחשב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו מקצועית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Avid media composer…
-
- 9 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום רב, שמי יעל ואני עתידה להתחיל ללמוד באוקטבר הקרוב לימודים שהם הומאניים במהותם. אני מעוניינת לרכוש לפטופ בגודל 13.3". השימוש יהיה בעיקר כתיבת עבודות office ואינטרנט- כלומר יישומים בסיסיים. אני מחפשת מחשב שלא יהיה כבד-רצוי מאד מתחת ל-2.5 ק"ג (כולל הסוללה) כמובן. דבר נוסף שמאד חשוב לי הוא משך האחריות (3 שנים) וזמן הסוללה. עדיף מסך מאט/ anti glare. התקציב הוא עד 3500 ש"ח. בנוסף המפרט בו אני מעוניינת הוא: core i3 3/4 GB 320 GB וכפי שציינתי שלוש שנות אחריות. בעיקרון אני מתלבטת בין שני מחשבים: lenovo thinkpad edje e320 מדובר בדגם חדש מתוך סדרה קיימת שיצא בגודל המבוקש. ממש הגיע בימים האחרונים לארץ ועוד לא נמצא בכל החנויות. היתרון הוא שיש בו טראק פוינט, מקשים נפרדי…
-
- 18 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
לכל באי הפורום שלום רב, רציתי לקבל את המלצותיכם לרכישת מחשב נייד בסכום של עד 3500 לצורכי עבודה משרדית. הדרישות מהמחשב הן כדלקמן: מסך - 13.3 משקל - פחות מ-2.4 עם עדיפות לכמה שיותר קל. דיסק קשיח - לפחות 300 ג'יגה. אורך חיי סוללה - לפחות ארבע שעות עבודה, אם אפשר יותר, מה טוב. אחריות - שלוש שנים. כרגע אני שוקל את ה-ThinkPad Edge אותו רכשתי לעצמי כסטודנט, אני חושב שהוא עונה לכל הקריטריונים הנדרשים מהמחשב החדש לו אני זקוק. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. שלכם בכבוד רב, ובתודה מראש לכל העונים, ליאור.
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש המלצה למפרט של מחשב נייד, לשימוש ביתי/משרדי, בעיקר לתוכנות אופיס אבל גם לתוכנות סטטיסטיות יחסית כבדות כמו matlab. לא מריץ משחקים. מסך 15.6" ומטה כדי שיהיה קל לנשיאה. שוקל אפשרות לקנות מחשב שתומך בdocking station כדי להעבירו בקלות מהמשרד לבית - אשמח לקבל הצעות לנייד שתומך באפשרות זו, ולכזה שלא. תודה!
-
- 1 תגובה
- 512 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד ומתלבט בין HP I7 מהירות 5400 או I3/I5 מהירות 7200 כל שאר הפרמטרים זהים מה יותר חשוב? מעבד או מהירות כונן קשיח? תודה רבה אוהד
-
- 1 תגובה
- 525 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לסטודנטית בעלות זולה ביותר. מבחינת שימושים מדובר על גלישה באינטרנט וOFFICE, אפילו סרטים לא מעניין אותה. אין בעיה למפרטים של AMD או INTEL. חנויות מסביב לחולון בעיקר. מבחינת אופציות שכבר ראיתי, אם אין מפרט מורכב זול יותר, מה עדיף? IVORY http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode= http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7432&CatCode=1 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5497&CatCode=3 KSP http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=holon&comp=30 - אפשר לבצע שינויים במפרט כמו מעבד ולוח. http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=holon&comp=3 WALLASHOPS http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWDG415800 - הכי…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
למפרט הבא איזה כרטיס מסך עדיף? מארז 100 GAMING ANTEC ANTEC HCG-520 520W ספק כח לוח DH67CL B3 H67 DDR3 INTEL מעבד אינטל 3.4GHz 8MB CORE I7 1155 QUAD 2600 קרור למעבד Arctic Freezer 13 זכרון KVR KINGSTON 4GB X2 DDR3 1333MHZ צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS Samsung - 2TB Spinpoint F4EG 32MB SATA II HD204UI כר.רשת 1G LAN מובנה בלוח האם כ.קול 5.1 מובנה בלוח האם מסך A0.3 U2311H 1:10000DCR 8MS(GTG) 23" DELL איזה כרטיס עדיף - Nvidia GeForce 460GTX 1G-5 GIGABYTE או ASUS - GTX550 Ti 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E
-
- 11 תגובות
- 938 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב נייד פשוט (לא INTEL ATOM) לגלישה באינטרנט בצורה חלקה. תקציב : עד 1200 שקל. תודה על העזרה חברים
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום למומחי הפורום. הגיע הזמן, וצריך לשדרג את המחשב. ככה: המחשב מיועד למשחקים, עבודה שוטפת (וורד, אינטרנט, פוטושופ לעיתים נדירות), ותכני HD. אני מחפש מעבד, זכרונות, לוח אם, כרטיס מסך, דיסק קשיח וספק כוח (או מתאמים לספק כח ישן, יש לי 500W). אין צורך במארז, וכונן DVD. לא מתוכנן אוברקלוק (בלא מתוכנן אני מתכוון אף פעם) אז קירור סטוק הוא יותר ממספיק. והמסך הוא 32" עם רזולוציה של 1920X1080. מגבלת התקציב שלי היא 3500 ש"ח, עם מקס' 100 ש"ח חריגה. אין בעיה של רעש, והמארז הקיים עושה עבודה טובה בסינונו. אין בעיה לקנות את הרכיבים ממספר חנויות, אני מתכנן להרכיב את המחשב לבד. מה שכן, ישנה העדפה לחנויות באזור רחובות, או מהיבואן "גראנד אדוונס". תודה לעוזרים!
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שימושים עיקריים: אינטרנט וצפייה באיכות HD, עובד מדי פעם עם פוטושופ ועריכות וידיאו, אבל ברמה ביתית בלבד, לא מעמיס קבצים כבדים. שימושים נוספים: מדי פעם נותן בראש עם Dirt3 חריגה עד 200. המפרט הוא ללא ציוד היקפי, בנוסף יש לי ספק כוח Chiftec 750W שאוכל להשתמש בו. מארז CM690 שאוכל להשתמש בו. כונן דיסקים גם יש. הנה הפריטים שהרכבתי עד כה, הסתכלתי בין הדיונים השונים בפורום והלכתי לפי החלקים המומלצים. אשמח להצעות לשיפור וכו', תודה! מעבדי אינטל Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור Scythe Ninja 3 CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל H61M-E23 B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרונות DDR3 1333…
-
- 6 תגובות
- 755 צפיות
-
-
לקנייה מיידית! תודה מראש לכל המסייעים! מבקש מפרט ב-2.5K לצפייה בסרטים ותמונות באיכות HD ושימושים ביתיים (וגם למשחקים) כתבתי זאת בסוגריים כי זה לא השימוש העיקרי של המחשב. אני משחק מידי פעם COD7 , ועוד... אך לא "גיימר". ללא מסך מאחר ויש לי מסך של EIZO מדגם FORIS FS2331 בגודל 23 אינצ' 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, שימושים ביתיים וגם משחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD7 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 E…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב מזדקן במקצת שאני רוצה לרענן ולשדרג. המחשב משמש ביום יום לצרכי אופיס אך מדי פעם גם למשחקים. המפרט הנוכחי: מעבד: intel 2duo e6300 כרטיס מסך: ati sapphire pci-e x1950xt 256mb לוח אם: abit ab9 96sp זכרון: 4gb g.skill 800cl4 כוננים קשיחים: 500GB - WD5000AAKS-00A7B2 ATA Device ST31000333AS 1000 GB WD2500YS-01SHB0 - 250GB Seagate FreeAgent XTreme USB Device [Hard drive] (1500.30 GB -חיצוני לגיבוי ספק: antec neo 500 (לא חושב לשדרג) מארז: antec p180b (לא חושב לשדרג) מערכת קירור לכרטיס מסך: arctic cooling accelero x-2 (לא חושב לשדרג). המערכת לאחרונה איטית ואני מבקש לשדרג את המעבד, הלוח, כרטיס המסך והזכרון הפנימי. מבקש מערכת טובה שתתמוך גם בגיימינג אבל בעיקר שתיתן תמורה…
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום לכולם, הגיעו 2 מחשבים מבחינת צרכיי לישורת האחרונה: DELL 3350 Lenovo ThinkPad Edge 13 0217-3yG 4GB החסרון של הדל- סוללת 4 תאים ומשקל כבד (2 ק"ג) אך מאידך כולל צורב החסרון של הלנובו- מראה חיצוני לא משהו- לא מכיר מספיק את המוניטין של לנובו לעומת דל. אודה לקבלת הערותיכם והארותיכם בטרם ארכוש אחד מהם. לציין כי חשוב שהמחשב יהיה קל ואמין תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי לפטופ גרוטאה ותהיתי אם יש בכלל אפשרות לשים לו כרטיס מסך (ואם כן, מה הדגם הכי מתקדם שהוא יעמוד בו). הדגם הוא MSI Megabook M-660 או 662 (אני לא סגור, אבל הם כמעט זהים), צ'יפסט intel 945gm. יש כרטיס מסך מובנה intel gma 950 שלא תומך ב T&L כך שאני לא יכול להריץ אף משחק החל משנת 2005, האם בדגם הזה ניתן בכלל להחליף כרטיס מסך? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 640 צפיות
-