ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב חדש (כולל מסך) בתקציב שלא עולה על 3500 ש"ח. המחשב מיועד לשימוש ביתי ויריץ משחקים בסיסיים (לילדים) כך שלא צריך כרטיס מסך טוב. רציתי לשאול כמה שאלות: 1)כמה באמת מהירות הזכרונות משנה ב DDR III? האם יש הבדלים משמעותיים בין DDR III 1333Mhz לבין DDR III 2000Mhz? 2)האם כדאי לי לקנות כרטיס מסך חיצוני או שעדיף להסתפק בכרטיס מסך מובנה? 3) האם כדאי לשדרג ל i5 או i7? האם יש הבדלים משמעותיים? אני מצרף מפרט שהיה נראה לי סבבה. אם תוכלו להגיד לי מה אתם אומרים אני אשמח מאוד. התקציב הינו 3500 ש"ח. למיטב ידיעתי המחשב שאני צריך אמור לעלות פחות אך התקציב נועד לקנות חלקים איכותיים כדי שאוכל לפתוח דלת לשידרוגים עתידיים.המחשב לשימוש ביתי לילדים אין העדפות מיוחדות…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. לפני יומיים הדלקתי את הנייד וראיתי שבמקום להעלות את מערכת ההפעלה הוא מנסה להיכנס ל- DELL MEDIA CENTER. לאחר דקה בערך הוא רושם שהוא נכשל בפעולה ומכבה את עצמו. מישהו מכיר? מישהו יודע מה אפשר לעשות? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
https://www.wellcom.co.il/14395 שלום לכולם, אשמח לשמוע הצעות לשיפור בחלקים ובמחיר .
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, המחשב הינו לשימוש ביתי רגיל - אינטרנט, סמכים....(לא משחקים). מערכת הפעלה ואופיס יש לי בנמצא (חוקיים למי שתהה) ולכן אוכל לחסוך בנקודה זו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 כולל מסך של 21 אינצ' (אם יש הנחת מזומן מה טוב) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר כמובן לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר בכ- 200-100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית אבל ברצוני לקנות גם מסך HD 21 אינצ' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר עם עדיפות לאלחוטי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא קריטי 6. …
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברצוני לשדרג את המחשב שלי, היום ניגשתי לחנות מסויימת וקיבלתי הצעת מחיר: - מעבד אינטל Core 2 Duo 6300 1.86/2mb מחיר 958 ש"ח. - לוח אם אסוס P5B 965P מחיר 667 ש"ח. - כ. מסך Gygabite 7300GT Pci-E 256MB מחיר 371 ש"ח. - זיכרון KINGSTON 1GB DDRII 667MHz מחיר 305 ש"ח. - דיסק קשיח WD 250GB SATA-II 16MB מחיר 395 ש"ח. מחיר כולל: 3113 ש"ח. כל שאר הציוד שלי. (מארז, כ. קול וכו') מה אתם אומרים? המחיר שווה?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך המחשבים האלו בכללי? מי יותר טוב לעבודות משרדיות? חשובה המהירות. יותר נייח אך עם אפשרות להתנידות. בקונפיגורציות האלה: http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTDS1535NB&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=0 http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTDLE6400N&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=0 עם הרחבת דיסק קשיחצ ל160GB וזיכרון ל-4. איך האתר הזה באמינות בכלל? תודה (:
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
מעבד Intel Pentium Dual-Core E2160 Box ¤344 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE2160 לוח אם GIGABYTE GA-P31-S3G ¤341 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39275 כונן קשיח Seagate ST3250624AS 250GB SATA2 ¤316 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10832 זיכרון SuperTalent DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 ¤445 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=T800UX4GV5 כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 9600GT Sonic 512MB PCIe ¤886 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=28622 סה"כ מחיר לכל המוצרים:2332¤ המפרט הורכב באתר:http://skypc.co.il מארז וספק לא בחרתי . לא מבין בזה ומעדיף לראות מה אתם אומרים. הייתי רוצה מארז עם איוורור מספיק טוב למחשב כזה, ואם אפש…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לרכוש מחשב נייד חדש לשימוש יומי,משחקים,סרטים,מוזיקה,אינטרנט המחשב נייד הזה HP Pavilion dv6-6020ej LH776EA עונה לי על כול הדרישות? הכרטיס מסך שלו AMD Radeon HD 6770M עושה בעיות? (ראיתי פה שיש בעיה במעבר כרטיסי מסך) יש משהו יותר טוב במחיר הזה? 4000-5000 ש"ח? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
מה כדי? DELL XPS M1330 או MACBOOK 2.4 שתיהם 13 אינץ ומחיר פחות או יותר אותו דבר (מחו"ל כמובן) עיקר העבודה אינטרנט+אופיס+סרטים (וחיבור לטלויזיה לצפיה בHD) מה עדיף? היה לי נסיון עם MAC OSX כך שזה לא בעיה... השאלה מבחינת חומרה מה טוב יותר האיכות של דל או אפל
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים אחרי שעות של חיפושים וקריאה ברשת, גם בפורום המוצלח כאן, אני שוקל בחיוב לקנות את ה-Yoga Pro 2. הצרכים שלי הם גלישה, אופיס, ואולי MatLab מדי פעם. הכיוון שלי הוא הדגם של ה-i5, עם SSD של 256GB. יש לי עדיין התלבטות קטנה אולי ללכת לכיוון ה-Toshiba Z30. אשמח אם תוכלו לחוות דעתכם לגבי מספר שאלות: 1. כנראה שאקנה את ה-Yoga באילת, ההתלבטות שלי היא בין KSP ל-"נט מחשוב". בגדול המחיר ב"נט" הוא 4620 כולל הרחבת אחריות (ובנוסף הוא בצבע כסוף ולא "קלמנטינה"), לעומת 4860 ב-KSP. ההתלבטות שלי לגבי קנייה מ"נט מחשוב" היא: א. לא מצאתי עליהם ביקורות ברשת. האם מישהו קנה מהם ויכול לשתף? ב. במקרה של DOA, כמו שקרה פה למישהו בפורום (http://goo.gl/orfAPp), האם לא תהיה לי בעיה לממש קבלת מחשב ח…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, הגיע הזמן להחליף את הגרוטאה (בעברה: "מכונת החלומות\תחליף בחורה") פנטיום 3 866. אחרי סקירות עמוקות בפורום וכתבות החלטתי ללכת על מכונה מבוססת AMD ו- Radeon 9700. אני חושש שחלקים מסוימים במפרט שבניתי עלולים להיות מיושנים קצת אז עצות ושיפורים יתקבלו בברכה: CPU : AMD Athlon XP 2400+ Tray CPU [ ¤ 702 ] M/B : Gigabyte GA-7VAX VIA KT400 Motherboard [ ¤ 479.88 ] Memory : DDR-RAM 512MB 2700 OEM Memory [ ¤ 394.35 ] CPU Cooling : Thermaltake Volcano 7 Plus [ ¤ 119.89 ] Hard DiscH : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עריכת סאונד cubase וכד' 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. יש צורך במלא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא. …
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך מחשב ב4500 שקל בלי ציוד היקפי בכלל... תקציב:4500 חריגה מקסימלית:100 מה השימושים של המחשב העתידי (הדגש בצבע אדום את מה שנכון לגביך) משחקי רשת, משחקים כבדים, עבודה משרדית, עבודה גראפית, עריכת מוסיקה, קידוד וידאו, מערכת HTPC, אחר (נא לציין) - במקרה של גיימינג יש לציין אילו משחקים ברצונך לשחק. - במקרה של עבודה גראפית או עריכה כלשהי יש לציין באילו תוכנות הינך משתמש. GTA IV ICY TOWER חחח.. GTA IV CRYSIS ASSASIAN CREED 2 בעתיד ... וכל המשחקים החדשים שיצאו :] (OC = OverClock) האם לקונה יש ידע בביצוע OC או שהוא מעונין ב OC מהחנות למחשב החדש? **למי שלא יודע מזה או מעוניין בהרחבה על העניין יש מדריך למטה** אם אתם מבצעים OC: על איזה חלקים תרצו לעשות את ה-OC? אני אבצע בעתיד..…
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, צפיה בסרטים באיכות HD * גודל המסך? 15.6 העדפה למאט , לא קריטי * רזולוציית המסך? רצוי FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל עדיפות לאחריות טובה בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL ASUS תודה רבה !
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, במקביל ליצירת נושא זה אני עובר ברשת על מדריכים שונים ופורמים שונים לקבל פרספקטיבה טובה יותר בעצמי על הנושא אך הייתי שמח לשמוע מחברי הפורום דעות שונות גם כן על העניי, מומלץ מניסיון אישי. מחשבים ניידים עם מפרט המותאם למשחקים הם מצרך שעל פניו נראה ממש אטרקטיבי וריווחי מכל הצדדים. מיותר יהיה למנות את היתרונות של מחשב נייד פשוט שניתן לנייד אותו ולעשות בו כל שימוש בכל מקום.. ובמחשבים ניידים המיועדים למשחקים גם האפשרות.. של לשחק את כל המשחקים שבעבר היו אקסלוסיבים למחשבים שולחניים גם על מחשבים ניידים. השאלה שלי היא כזו: אין זו שאלה שכיום ניתן להריץ כל משחק על מחשב נייד המותאם לכך.. לא משנה מפרט כרגע.. בין אם הוא עולה 4-5 אלף או 7-8. אבל מה שבאמת חשוב לי לדעת זה, האם מחשב…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב לכולם, אני אשמח אם תעזרו לי למצוא נייד אמין וטוב עם אחריות של 3 שנים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 ומעלה וכונן רגיל. * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם זה בגדר התקציב ולא פוגע באיכות אם לא אז לא חשוב. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה אמינה וטובה. ו 3 שנים אחריות ואם אפשר אז שהמסך יהיה מט. תודה רבה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב ישמש לצורכי משחקים חדשים ואינטרנט אז חשוב שהוא יריץ את המשחקים בצורה חלקה ושיהיה שקט(לא כזה חשוב בעקרון) ללא ציוד הקפי חשוב שיהיה באזור המרכז בעדיפות בראשון וגם בבקשה את האתר שהרכבתם את המפרט תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Seasonic M12II-620 (SS-620GM) 620W MSI P67A-GD55 (B3) INTEL I5 2500K SСYTHE Mugen 2 (SCMG-2100) MSI PCI-Ex N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC 1024MB GDDR5 (256bit) (880/4200) (2 x DVI, mini HDMI) (N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC) Kingston DDR3-1600 4096MB PC3-12800 HyperX (KHX1600C9D3/4G) את השאר יש לי.. לא רשמתי מחיר כי המחשב לא נקנה בארץ.... אשמח לשמוע הערות
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שיעבוד עם 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 10 64bit 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אם יש מארז…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז כמו שכתוב בכותרת, רציתי לדעת מה אתם אומרים על המבצע הבא: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&uin=7975 כמובן שזה מחשב פשוט, אבל למשתמש הביתי שמחפש מחשב זול למטרות משרדיות זה מחשב מספיק לכל הדעות. מחיר המחשב בזאפ הוא כ400-600 ש"ח יותר יקר. צריך רק להוסיף שם ג'יגה זכרון. מה אתם אומרים?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי הביא לי נייד של HP PAVILION 9700 כדי לבדוק אם ניתן לתקנו. המחשב לא נדלק כלל. כשלוחצים על POWER, נדלקים כל הנורות ונכבים לאחר שניה. ניסיתי הוצאה של סוללה וגם זה לא עזר. יש עצות נוספות? תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300~400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים , עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - cs:go left4dead 1/2 bo2 battelfield 3/4 gta iv tf2 ועוד.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 1280X1024 19 בעתיד אני יקנה מסך FHD 22/23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רוצה גבוה, …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אבא שלי קנה מחשב נייד חדש:asus k550la-xx101d עכשיו זה בא עם FREEDOS ועשיתי דיסק של WIN7 BOOTABLE ואני לא מצליח לפתוח את הBIOS כל פעם שאני מדליק תמחשב ניפתח לי רק אפשרות להעלות את הFREEDOS
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, אני צריך מחשב חדש למשחקים עם אפשרות לעשות OC, אבל חשבו (הכי חשוב) שיהיה שקט. אני צריך שיכלול: לוח-אם, מעבד, זיכרון, מארז, ספק, כרטיס מסך וכמובן קירור טוב למעבד לכרטיס מסך ולמארז (שקטים כמובן). ההרכב שלי (ללא פיתרון קירור) מ-KSP: Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 1 1870 D975XBX (Bad Axe) s775 Conroe, DDRII 667, 2xPCI-E 1 1230 1GB TwinMOS 2 1260 X1950 Pro Extreme 256MB, GDDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E 1 1320 HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 1 240 Liberty ELT400AWT 400W 1 490 סה"כ 6410 אז ככה, אין פה קירור. ולזה נשאר עוד 600 ש"ח... (אפילו יותר אם צריך). עוד משהו בלי קשר לתקציב, אני צריך מקלדת+עכבר, חוטי, לא מתוחכם יותר מידי, לא צריך 1000 כפתורים נו…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-