ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש משרד לגלישה באינטרנט וכו'. אבל מחשב שיעבוד טוב כשמפעלים תוכנות כבדות כמו אימיול, ותוכנות עריכת מוסיקה. בעיקרון אני רוצה מחשב חדש על מנת ללמוד לערוך מוסיקה. הבנתי שאני צריך כרטיס קול אין לי מושג בזה אבל אני יודע שלמחשב הזה אני יחבר רמקולים altec atp או משהו דומה. מה צריך: מסך נורמלי מקלדת פשוטה עכבר לייזר פשוט (מייקרוספט של ה50 שקל מספיק) רמקולים של ALTEC מה לא צריך: צורב/כונן אחר. יש לי צורב DVD בבית שאני יכול להשתמש בו. אני לא צריך מחשב יפה.... רק שלא יתחמם יותר מידי. וכרטיס מסך לא צריך משהו מפואר, כי גם ככה אני לא משחק משחקים. משו כמו FX5200 יספיק. אבל דגש על הסאונד. שאני יחבר רמקולים כמו ALTEC ATP, שישמעו טוב. ושהכרטיס קול שיהיה מובנה על הלוח שיה…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז אני החלטתי לקנות מחשב חדש סוף סוף, להיפטר מהג'יפה 2 שלי. התקציב שלי הוא 4500, וזה המפרט שיש לי בינתיים: אז מה אתם אומרים על זה ? מה לשנות / לשפר ? בתודה, תומר (פיצול אישיות)
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, שנאי המתח (הקוביה שנמצאת על הכבל בין הנייד לשקע) בנייד של אחי (HP DV6620) רותח, טוב, אולי לא רותח, לגעת בו אפשרי, אבל עדיין הוא חם בצורה משמעותית מהשנאי שלי למשל (DV3). לא יודע להגיד אם זה משהו שהשתנה בזמן האחרון כי הוא רק לאחרונה עבר דירה וזו פעם ראשונה שהוא באמת מזיז את המחשב והכבלים... ולשאלותיי- האם זה מעיד על שנאי שמתקרב לסיום חייו בטרם עת? אפשר לעשות משהו בנידון? צריך בכלל לדאוג? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב חדש ועדיין להשתמש בכמה פריטים מהמחשב הישן p-3 866 כמו שני הארד דיסקים בגודל 100 גיגה כרטים מסך ראדאון 8500 128 של סאפיר צורב וזהו הייתי מעוניין לדעת כמה יעלה מארז,לוח אם טוב,זכרון לפחות 512,ומעבד ואיזה עדיף מיבחינת מחיר! יצוין שאני משתמש במחשב קצת למישחקים והרבה לתוכנות v.j visual וכאלה! תקציב המחיר הןדןת לדברים שבכר יש ברשותי הוא בין 1500 ל-2000 שח
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חבר שלי צריך מפרט נחמד לגיימינג. יותר נכון אח שלו צריך. אח שלו עולה לכיתה ד'. והוא כולה רוצה לשחק כמו בן אדם משחקים כמו GTA SA סימס 2 וכאלה. בניתי לו מפרט בKSP (אפשר לבנות רק בKSP,חובה הרכבה,חובה צורב דיוידי) בניתי משהו נחמד ב4645 ש"ח,אבל בגלל שאנחנו באר שבעיים אנחנו קיבלנו הנחה על המחשב של 110 ש"ח. הינה מה שבניתי: פה יש 7600GS. אם מישהו יכול לשים מחשב נורמלי,עם 1GB זיכרון,רמקולים פשוטים GPT 2.1,מקלדת ועכבר שחורים של לוגיטק,מארז נחמד עם ספק כוח נורמלי מKSP. עד 4500 ש"ח [glow=red,2,300]חריגות עד 100 ש"ח!![/glow] תודה לעוזרים.
-
- 20 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני נמצא בצבא ואני רוצה לקנות מחשב נייד בשביל להרוויח קצת כסף מהאינטרנט בזמני החופשי ולהעביר איתו את הזמן, הבעיה היא שהתקציב שלי הוא די נמוך (באזור ה300 דולר) ואני לא ממש מבין בכל המחשבים הניידים שקיימים, אז אני צריך את עזרתכם פה אני צריך מחשב מהארץ או מחו"ל (אייבי וכאלה) שיוכל להפעיל אינטרנט בקלות (עם WIFI) וצפייה ישירה, ואם אפשר אז גם תוכנות כמו TeamViewer יהיה מצויין, כי אז אני אוכל להפעיל מחשב רציני יותר דרך המחשב הנייד. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) וגם צפייה ישירה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה לי, רק שלא יהיה ממש קטן. * רזולוציית המסך? כמה שיותר יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שיו…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? ללימודים (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?)כרגע לא יודע אבל ישחק, צפיה בסרטים, ופוטושופ תוכנה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי?2.5 עד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( HDMh * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) * כונן אופטי?כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
למה עד היום אי אפשר להרכיב מחשב נייד לבד והכל בא בתור חבילה במחיר מופקע שבאותו הזמן מחשב נייח עם חומרה דומה יעלה גרושים? אני מסתכל על מפרטים של ניידים ופשוט בא לי להקיא מהעובדה שהם עולים כמות כזאת של כסף
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום כולם, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי. עיקר השימוש לי הוא עריכת וידאו בAVID, אפטר אפקטס ואני מעוניין להתחיל ללמוד אנימציה 3D. אני לא עורך וידאו ועיקר השימוש לי בAVID הוא רינדור לכן, אני לא מתכוון להשקיע בכרטיס גרפי ייעודי לעריכה. אני לא יודע אם זה רלוונטי, אבל חלק מהעבודה שלי הוא עם דיסקים חיצונים המחוברים בESATA או בUSB3. חשבתי לשדרג את המעבד ואת הדיסק עליו יושבת מערכת ההפעלה לדיסק SSD. התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח. המפרט הנוכחי שלי הוא: מעבד [table][tr][td]AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 Tray לוח אם [table][tr][td]Gigabyte MA-770TA-UD3 AMD770 CHIPSET זכרון [table][tr][td]Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 (שניים) כרטיס מסך [table][tr][td]Sapphire ATI Ra…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי הביא לי נייד של HP PAVILION 9700 כדי לבדוק אם ניתן לתקנו. המחשב לא נדלק כלל. כשלוחצים על POWER, נדלקים כל הנורות ונכבים לאחר שניה. ניסיתי הוצאה של סוללה וגם זה לא עזר. יש עצות נוספות? תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום , יש לי נייד MSI MEGABOOK S420 לאחרונה הייתה בעיה עם ההארד דיסק אז החלפתי אותו אחרי שהחלפתי אני רוצה להתקין וינדוס אבל הוא רושם לי reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key ניסיתי דרך USB ודרך דיסק וינדוס רגיל ושיניתי את הסדר עדיפויות בביוס אבל זה לא עוזר ... תודה
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב אז אני ממש לפני קניה אני רוצה OK על המפרט ואם יהיה אפשר להוזיל את המחיר ב-100-200 שקל זה יהיה נחמד.... מעבדים Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe BOX E6750B ¤ 1042 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-S3L Conroe Support GP35S3L ¤ 533 1 מארזים Raidmax APEX 2x120mm No PSU ¤ 170 1 ספקי כוח Corsair 450W 33A @ 12V CMPSU-450VXEU ¤ 455 1 זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤ 250 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 443 1 כרטיסי מסך Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail ¤ 1626 1 צורבים LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 179 1 הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1 משלוחים לכל הארץ שליחת מחשב עד 5000שח שליח עד …
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מיכוון שאני לא מעודכן בחומרה כמה כמה שנים טובות אני צריך עזרה בלהבין איזה מפרט יכול להריץ לי את המשחק Simcity 2013 באופן חלק ובהגדרות גבוהות במינימום עלות. אפשר מפרט יד שניה (כלומר, לחפש בלוחות השונים מפרט שעונה / קרוב למפרט שתמליצו). או מפרט מחנות (כזאת שיכולה למכור גם רכיבים ישנים). תקציב , עד 1000 ללא מסך כמובן אך כולל דיסק קשיח - אפשר עם קיבולת מינימלית - למערכת הפעלה ולמשחק. אפשר לחרוג מהתקציב עד 500 ש"ח. ללא ציוד הקפי. אם התקציב נמוך מידי , פשוט אשחק על הגדרות/רזולוציה נמוכים יותר. צירפתי את דרישות המערכת המומלצות מהאתר: [TABLE=width: 511] [TR] [TD][/TD] [TD]RECOMMENDED SPECS[/TD] [/TR] [TR] [TD]PROCESSOR:[/TD] [TD]INTEL CORE I5 OR FASTER[/TD] [/TR] [TR…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
זה המפרט ארחיב למה אני שואל אם כדאי להשקיע כמות כזאת של כסף. בעיקרון ב2022 קניתי מחשב שלפחות אז חשבתי שהוא יהיה טוב. מסתבר שהרכיבו לי לוח אם שהוא תומך רק DDR 4 ועכשיו זה מגביל אותי. בנוסף הספק כוח של 750 W בלבד שזה לא מספיק לכרטיסים חדשים. הכרטיס הוא RTX 3060 שזה כרטיס זבל לכל הדעות. בנוסף יש לי מסך גרוע שהוא אמנם 4K אבל מוגבל ל60 HZ וזה מורגש מאוד. המעבד הנוכחי שלי זה: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i9-12900K 3.20 GHz הראם שידרגתי לאחרונה לDDR 4 32 GB עם 3200 MHZ. לא רואה הרבה הבדל. יש משחקים שעכשיו סוחבים קצת יותר טוב אבל רק ב1080P חשבתי ללכת לסניף שלהם איפה שאני גר ולבקש מהם שרק יחליפו לוח אם וספק ואני אוכל לקנות RTX 5080 אבל חשבתי שאולי חבל על הכסף וכדאי לקנות מחשב חד…
-
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
- 2 followers
-
-
הי אני צריכה מחשב לצפייה בסרטים בסלון צרכים: אין צורך בTV Card. חשוב שיהיה שקט שיהיה מספיק מקום לסרטים מארז מתאים לסלון יהיה נחמד אבל לא הכרחי חיבור אוזניות וusb מקדימה (די סטנדרטי אבל בכל זאת) לא ישחקו משחקי מחשב עליו כרטיס רשת אלחוטי ממחשב ישן אז יש צורך במקום בשבילו 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסרטים בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג בכלל -אילו …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי לכולם אני צריכה לקנות מחשב חדש. בהתחלה שקלתי ללכת על מחשב נייח, אבל עכשיו אני שוקלת גם את כיוון המחשב הנייד ככה שאני אוכל לקחת אותו גם לאוניברסיטה. המחשב נועד למשחקים כגון World of warcraft, sims 3, Heroes of newreth וכל מיני הרחבות שעלולות לצאת להם בעתיד. אני מחפשת מחשב שיוכל להריץ את המשחקים הללו בצורה חלקה בהגדרות הגבוהות. בנוסף לכך, הוא ישמש לגלישה באינטרנט, לתוכנות בסיסיות ללימודים כמו אופיס וכאלו ואולי קצת סרטים. שימו לב שברצוני להשתמש במחשב לפחות ל3-4 שנים הקרובות, ככה שחשוב לי שהוא יהיה חזק יחסית כדי להריץ משחקים שעתידים לצאת (רובם בסגנון המשחקים שכתבתי למעלה). בנוסף לכך, חשוב לי שתהיה מקלדת שקטה ורכה ומחשב שקט יחסית. העיצוב פחות חשוב כל עוד זה לא איזה משהו…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר STARCRAFT 2 זה היעוד העיקרי הכי חשוב שהמשחק ירוץ מושלם בלי שום נפילות בFPS על הגדרות גרפיקה בינוניות (אם אפשרי בגדר התקציב אם לא אשמח אם תוכלו להסביר כמה צריך להוסיף בשביל לממש את זה) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 מסך 22 אינץ' 16:10 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן אנשים , תודה מראש למי שעוזר ! אז ככה : המחשב הוא למשפחה של אחותי - בעיקרון אף אחד מהם הוא לא גיימר או משהו שמתקרב לזה אפילו . המחשב הוא יותר לאינטרנט , סרטים , משחקים לילדה (בינתיים אין לה שנה אפילו) ואולי משחקים בסיסיים לבעל . התקציב כמו שאמרתי הוא 3,500 הם רוצים מסך LCD 17 רמקולים , מקלדת ועכבר כמובן . במידה ויש חריגה שלא תעבור את ה4000 שקל . תודה לעוזרים.
-
- 21 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן שאני שוקל להפוך ל-NAS. המפרט הקיים הוא: 1. לוח אינטל 8I945GMF 2. 2 גיגה זכרון. 3. מעבד חד ליבה של אינטל 3GHZ. 4. דיסק 2 טרה של WD מהסדרה האדומה ושני דיסקים של 1 טרה מהסדרה הירוקה. המחשב יחובר לרשת הביתית בלבד וישמש להזרמת תכני HD במקביל ל-2 מקורות (כל אחד עם תוכן אחר). יותקן עליו Win8, uTorrent, Yes Streamer, Plex. אחת מהמטרות היא לחסוך עד כמה שניתן בחשמל. מה דעתכם?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחר בבוקר אני מזמין מחשב אחרי הרבה שינויים ועזרה פה בפורום הגענו לאחלה מפרט וניצול מלא של כל שקל ,לא מתכוון כרגע לשנות מפרט אבל רציתי לדעת האם בכלל יש הבדל במעבדים החדשים ? אם אני יקח i5 4490 או שמגיע עם 3.2Ghz או i5 של Skylake הנמוך מבניהם שמגיע עם 2.7Ghz יהיה בכלל שיפור ? בתכלס זו תוספת של 350 שקל כולל ההפרש מחיר בלוח אם אז שווה או לא ?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה אני מחפש מחשב נייד גיימינג לא כל כך חזק שירציץ קצת BF וCS GO קצת דוטא ועוד אולי משחקים יותר כבדים כי יש תאופצייה להריץ אותם נתקלתי במחשב הנייד הבא Acer Predator Helios 300 , מחירו נע סביב ה2500 ליד 2 שממש קורץ לי המפרט שלו 15.6" Full HD, Intel Core i7-7700HQ CPU, 16GB DDR4 RAM, 256GB SSD, GeForce GTX 1060-6GB, VR Ready, Red Backlit KB, Metal Chassis, G3-571-77QK הוא שווה קנייה ?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני צריך מפרט למחשב. אני צריך שהמחשב יהיה חזק למשחקים (גיימר כבד) ללא ציוד היקפי-ללא מסך, ללא רמקולים, ללא מקלדת, ללא עכבר... המפרט צריך להיות חזק אבל משתלם עד 5000 ש"ח. תודה מראש.
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לחבר , כולל הרכבה , חשבתי על משהו בסיגנון הזה : CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 565.41 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA3 NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Dolby Sound, LAN, USB 2.0) [ ¤ 523.35 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 512MB 2700 Value Memory [ ¤ 514.01 ] 1 CPU Cooling : Spire FridgeRock CPU Cooler for AMD [ ¤ 50.62 ] 1 Hard Discs : Western Digital 60GB 7200 rpm ATA100 HDD [ ¤ 409.34 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1619.9 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW [ ¤ 259.6 ] 1 Mouse : …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אבא שלי החליט כי הוא רוצה לקנות לעסק שלו מחשב נייד. המחשב הוא לעבודות רגילות של מסמכים גדולים, אינטרנט, וכו'...כמובן שלא עם כ.מסך דרעקי - שתהיה "תמיכה" עתידית. המחשב צריך לכלול: - מסך 14 מינימום, מומלץ 15 - 256MB זיכרון - 30GB מומלץ יותר כמובן - כ.מסך הגון - CDROM\DVD - העדפה לצורב+CD, ואם ישנה אפשרות אפילו לצורב DVD () - כונן Floppy - *מומלץ* - סוללה ל3 שעות. - משקל יחסית לא כבד (3kg זה סביר? ) - חיבורים : USB/Firewire/S-Video-OUT וגם את ה-PCMCIA או איך שלא קוראים לו.. / מדפסת.. וכו'... תקציב כאמור : 6500 ש"ח. ניתן לחרוג עד 7000. כמו כן, יתקבל החזר מע"מ בצירוף חשבונית מס - כך שהנטו שישולם יהיה כ- 6000 ש"ח מקסימום. Bring it on people. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לדעת מה דעתכם על Packard Bell DOT S2.it/130. צרכים: גלישה באינטרנט, מוזיקה וסרטים פרטים: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8388 המחיר לא מה שצוין אלא: 1500 ש"ח (399$) אשמח אם תמליצו לי על דגמים נוספים בתקציב ולצרכים. בתודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-