עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by dviralush,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: ESO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין עדיפות מיוחדת, מה שיכנס בתקציב המחשב הנייד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בנוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום, אני מחפש המלצה למחשב נייד לצורכי אוטוקאד סקצ'אפ ווי-ראי(תוכנת רינדור) מסך: 15.6 אינץ משקל: לא קריטי במיוחד רק שיהיה נורמלי סוללה: לא דרוש זמן ארוך במיוחד כמובן שאם אפשר אז עדיף מעבד צריך להיות i7 זיכרון לפחות 6 ג"ב כרטיס מסך צריך להיות די עוצמתי, אני לא מחפש איזה GTX אבל משהו ברמה גבוהה מספיק אשמח לשמוע לגבי המחשב הזה : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=11314&perur=2&t=1&c=320 אני יכול להשיג אותו ב5000 ש"ח. האם הוא שווה את זה או שיש משהו יותר טוב במחיר נמוך יותר? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אורח Axel
    Started by אורח Axel,

היי אני מחפשת לפטופ חדש, אשמח להמלצות:) 1. מה התקציב המקסימאלי? עד אזור ה-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 1. מחשב אישי - עבודה רגילה, בלי גיימינג 2. פיתוח תוכנה - ג'אווה, אנדרואיד (לא מיועד לתכנות, אבל רצוי שיתמוך בו) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אנדרואיד סטודיו,אקליפס- שימוש מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. …

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  4. Started by Rengade,

היי לפני שנתיים קניתי את המחשב הנייד Sony VPC-F 116FX המחשב הגיע עם הבטחה שהסוללה (החזקה יחסית 5500W) תחזיק 3 שעות. בפועל זה פחות משעתיים.. אחרי שנתיים קיבולת הסוללה גם החלה לדאוך וכך גם הזמן שהמחשב יכול לפעול בלי אינפוזיה ישירה של חשמל לכן אני מחפש סוללה רזרבית גדולה, שתחליף את הסוללה הנוכחית. חיפוש בגוגל הראה לי שסוני מוכרת סוללה גדולה עבור המחשב שלי בדגם VPC - BPL21 - אך במחיר משוגע של 250$!!! חנויות רגילות מוכרות ב-200$! מישהו קנה פעם סוללה לסוני ומצא מחירים יותר שפויים? תודה מראש -אלעד

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  5. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 10,000 ש"ח. במזומן. (חריגה מקסימלית 11,000 ש"ח במזומן). 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים (גם קלים וגם כבדים)...הורדות....עבודות לבצפר(מיקרוסופט וורד) משחקיםאתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא.. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא....אני צריך הכל. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא למען האמת. אני בטוח שהחבר'ה פה יודעים יותר ממני. רק…

• 112 תגובות
    • 10.2k צפיות
  6. שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייד. לצורך העניין לנובו. I5 עם מסך ״15.6 וחלונות 8. בכל המפרטים שראיתי החלונות הם 64ביט. חבר שלי שהוא מתכנת אמר לי שלא טוב לקחת 64 ביט כי אין לכל החברות דרייברים לחומרה ולא כל התוכנות עובדות על זה. מצד שני שאלתי מישהו בחנות מחשבים שאמר לי שהמחשבים באים ככה כדי לנצל את כל הזכרון. מה עושים? אשמח לעזרה בנושא ועל הדרך להמלצה על חנות טובה שתוכל למכור לי שגם מתקנת מחשבים במקום באיזור ר״ג,גבעתיים ת״א או באשדוד. עוד משהו - כל הלנובו עם שנה אחריות? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 634 צפיות
  7. חלונות 8 התומכת במסך מגע נראית לי די אטרקטיבית. יש פה שינוי קונספטואלי שיכול לגרות משתמשים רבים בקהילה. הראיה היא כמות הניידים החדשים שעונים להגדרות. למי שאין בעיית תקציב (עד סביבות ה5.5 אלף ש״ח), מה הייתם ממליצים? האם לדעתכם חלונות 8 והאפשרות למסך מגע ישנו משהו בשוק? יקרצו להרבה משתמשים? אם כן מהם הדגמים המומלצים בשוק? האם יש אפשרות לסקירה? מי אלוף כאן בהרמת כפפות? ףישר כח לעוסקים במלאכה ולאתר הכי מקצועי בשפת הקודש בתחום

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום, אני דיי ממוקד על המחשב שאני רוצה לקנות Dell Inspiron 7520 - מעבד מעולה, מסך מט FHD, זכרון בנפח גדול והמחיר לא רע ביחס לביצועים. כרגע הוא נמכר בארץ על מערכת הפעלה 7, ראיתי באתר של דל העולמי שהם מתחילים לעשות מכירות מוקדמות של המחשב הנ"ל ועוד עם מערכת הפעלה 8, השאלה שלי מתי המחשבים האלה יגיעו ארצה והאם כדאי לחכות למחשב שהוא אותו דבר פשוט עם מערכת הפעלה יותר חדשה, אין לי בעיה לחכות עוד חודש. בתודה,

• 28 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. שלום, הייתי רוצה לשמוע חוות דעת של מי שיש לו ניסיון או ידע בנושא - אני רוצה לקנות מחשב http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2224&CatCode=315 נותנים לי אותו ב- 2700 ש"ח. אבל הוא מגיע עם מערכת הפעלה ויסטה מובנת (Home Basic ), המחשב יוכל להתמודד עם המערכת הזאת? או שכדאי להמשיך לחפש מחשב שמגיע ללא מערכת הפעלה ולהתקין עליו XP?(למרות שהבנתי שיש בעיות של התאמת דרייברים ל- XP) תודה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום לכולם, חיפשתי ושוטטתי (וגם התייעצתי): 1. זכותכם להרגיש מבולבלים - מיקרוסופט, אינטל, HP ועוד... מבולבלים גם הם ושוק החומרה הבסיסי עדיין לא מוכן לממשק הגרפי של ויסטה. 2. "אם תגלוש, תמצא" - גלשתי, דיברתי בטלפון, שלחתי דוא"ל - אנשי החומרה מטילים את השאלות על אנשי התוכנה שמטילים את האשמה על יצרני הניידים וכו'. 3. אם אתם יכולים להתאפק, תתאפקו - הצרכים החדשים (שקשה למצוא גירסא מהימנת שלהם ברשת) בעיקר עדיין אינם בסיסיים במערכות מחשב מוכנות: במחשבים ביתיים וניידים המוצעים למכירה באתרי הצעות המחיר למיניהם. אז מה כן: 1. מעבד - intel duo 2 core - הדגש הוא על ה-2, מכיוון שקיים גם intel duo core. שגם הוא עם שתי ליבות, אממה, אינו תומך ב-64 ביט, אלא ב-32. 2. זיכרון ראם - 1,024 מ"ב מ…

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  11. Started by k534d,

אני צריך טאבלט שנח לכתוב עליו, שמריץ חלונות\לינוקס חשבתי על surface הבעיה שהמחירים שלהם מאוד גבוהים בארץ. יש איזה חלופה טובה בארץ?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by SOME12,

שלום, לפני כ5-6 שנים רכשתי את הנייד שלי (IBM THINKPAD T43P). הרכישה כללה אחריות מורחבת ל5 שנים, וזיכרון (אז זה היה הרבה) של 2GB. היום אני מרגיש שהגיע הזמן להחליף את הנייד למשהו חדש. אני מרוצה מאוד מTHINKPAD וחשבתי לרכוש אותו שוב, העניין הוא שמאז שIBM מכרה את חטיבת הניידים שלה לLENOVO קיבלתי הרבה פידבקים מעמיתים שאיכות המחשבים שלהם ירדה. (אין לי מושג אם זה נכון אבל זה מה שאומרים...) אני אשמח להמלצה על מחשב נייד. התקציב הוא סביב 10000 ש"ח. שימושים עיקריים: הרצת מערכת ההפעלה UBUNTU בעיקר. חשוב שיגיע בנוסף עם חלונות 7 ולא עם גרסאות קודמות. חלונות 7 צריכה להיות לא HOME. יישומים משרדיים (גלישה, הרצת תוכנות ניהול עסק, אופיס וכדומה). יכולת להריץ סרטי HD באיכות של 108…

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  13. Started by The Father Simon,

יש לי שתי אפשרויות בנוגע למעבד ולוח אם, מה עדיף מבחינת ביצועים? שניהם בערך אותו מחיר: 1) מעבד - Core i3 550, 3.2GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray ולוח אם - ASUS P7H55-M PRO s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, VGA, DVI, HDMI, PCI-E 2) מעבד - Core i3 2100 3.1Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray ולוח אם - ASUS P8H61-M LE B3 (LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI במילים אחרות עניין ה-Chipset הוא בנוגע ליציאות שהוא תומך בהם וגם יש להתאים את ה-Socket שמוגדר ללוח למעבד? תודה לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  14. התקציב שלי הוא 4000 שח למחשב כולל הכל ומסך 19 או 22 מעוניין שתמליצו מה עדיף מבחינת לוח-מעבד-כרטיס כל שאר החלקים פחות חשוב אופציה 1: מעבדי +‏AMD Phenom Quad-Core 9950 Socket AM2 לוחות אם למעבדי ‏AMD GIGABYTE MA790X-DS4 AM2+, 790X, DDR2 1066, PCI-E, ATI CrossFireX כרטיסי מסך ASUS 9500GT Magic 512MB GDDR2 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E אופציה 2: מעבד Amd Athlon64X2 (AM2) 5400+ 2.8Ghz Dual Core Energy לוח אם Gigabyte GA-MA78GM-S2H - AMD 780G Socket AM2+ - HDMI - mATX כרטיס מסך Radeon HD4850 512MB 256bit - Gigabyte איזה חלופה יותר חזקה למשחקים? האם יש חלופה מועדפת כאשר רוצה לראות סרטים ב HD? האם יש חלופה מועדפת כאשר המסך הוא יותר מ 19"? בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 637 צפיות
  15. חבריה שלום רכשצי מחשב נייד בעל נפח 250G האם יש מניעה לחלק את הHD למחיצות כמו במחשב הנייח או שהפעילות זהה בנושא אשמח לקבל חות דעת בברכה

• 5 תגובות
    • 791 צפיות
  16. Started by roma4k,

אח"צ טובים, קיבלתי אתמול את המחשב הנייד עם הארד דיסק של 250 ג'יגה. זה הגיע עם מחיצה אחת של 223 ג'יגה ושניה של 9 - מחיצת גיבוי. השאלה שלי היא אם אפשר איכשהו לחלק את המחיצה הגדולה לכמה מחיצות? איך עושים את זה? אגב, יש הבדל מעשי שמשפיע על ביצועי המחשב כתלות בכמות המחיצות? שמעתי משהו לגבי פוטושופ שיש לו צורך או עדיפות לעבוד על מחיצה שונה מזאת שעליה מותקנת מערכת ההפעלה. תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. שלום, המחשב דל E4300, עם XP מותקן ויכולת שדרוג לויסטה עסקים (ובהמשך כמובן לWIN7). רציתי לדעת איך אני יכול ליצור מחיצה (partitioning) בהארד דיסק, כך שמערכת ההפעלה תהיה בכונן אחד וכל המסמכים והמדיה בכונן השני. האם זה משהו שאפשר לעשות לבד? האם אני צריך טכנאי עבור זה? תודה

• 4 תגובות
    • 720 צפיות
  18. Started by Diana0000,

היי, קניתי מחשב נייד חדש (ותודה לכל העוזרים...) בזמן קנית המחשב לא ציינתי שאני רוצה שיחלקו את הדיסק ל- 2 מחיצות כי חשבתי שכך מגיעים המחשבים. בפועל במחשב שלי יש כונן אחד בלבד. החברה שקניתי דרכה אומרת שהם יכולים לסייע לי בכך מרחוק אך הם לא לוקחים כל אחריות על נזק שיגרם למערכת ההפעלה. רציתי לשאול האם כדאי לי לבקש מטכנאי שיחלק לי את הכונן ל- 2 מחיצות. מה המעלות והחסרונות בכך. תודה מראש!!

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  19. Started by ferrari,

שלום לחברי הפורום. לא ידעתי לאיזה פורום הנושא מתאים, והלכתי על הפורום שנראה לי הכי הגיוני. אני מבקש סליחה מראש אם הנושא לא מתאים לכאן. אז ככה. - יש לי את המחשב הנייד הבא: DELL LATITUDE D600. המחשב עבר הרבה בחייו, והוא במצב דיי משומש. למרות שהוא עובד מעולה ומספק את הצרכים שלי לגמרי. לפני יומיים כשפתחתי את המחשב (פתחתי את המסך). שמעתי CRACK! וראיתי שהציר הימני שמחבר את המסך למחשב עצמו נשבר!. ויחד עם הציר נשברה חתיכה מה"שלד" המתכתי שאליו מתחברים כל שאר החלקים. מבחינת פעולת המחשב הוא תקין לחלוטין, אך אני מפחד להמשיך לעבוד איתו כאשר הציר שבור... אז עשיתי קצת שיעורי בית וחיפשתי באינטרנט מקרים דומים ומצאתי שאני ממש לי היחיד שבעיה דומה קרתה לו. ואפילו מצאתי שהחלקים האלו (מה שנש…

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  20. Started by gad57,

יש לי מספר מחשבים בבית שאני מעוניין לתקן, עד היום הזמנתי חלקים מEBAY, אך לא תמיד מצאתי את מה שאני מחפש. מישהו מכיר אתר מומלץ וכמובן ששולח לארץ הקודש שניתן לרכוש משם...?

• 1 תגובה
    • 707 צפיות
  21. Started by ldmajor,

מעל קורא הכרטיסים יש דבר כזה שיוצא שנראה כמו קורא כרטיסים או משהו תמונה: http://cameroid.com/5KY5-A1 מישהו יודע מה זה?

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  22. Started by Tommy,

טוב אני צריך מעבד, לוח אם, זכרונות וכרטיס מסך כל זה ב4500 מקסימום חריגה ל 5000 ש"ח אני משחק משחקים במחשב וזה מה שחשוב לי ... תודה !

• 13 תגובות
    • 822 צפיות
  23. Started by אחד שרוצה לדעת,

אני רוצה לקנות מחשב ויש לי שתי שאלות: 1. מהם החלקים שאני צריך לבחור ומה חשיבות כל חלק (מה הוא עושה, במה הוא עוזר, כמה הוא חשוב למחשב ועוד...)? 2. אם אני מרכיב מחשב, האם ישנה הגבלה לחלקים שאני לוקח, אם אני לוקח חלק מסויים האם יש בעיה בלקיחת חלקים מסויימים אחרים? האם אני חייב לקחת חלק מסויים אחר?

• 1 תגובה
    • 836 צפיות
  24. Started by yosi b,

הגיע הזמן לרוקן מחסנים... יש ברשותי מעבד פנטיום 4. במצב טוב. שני סלוטים של ddr של קינגסטון בני חצי gb כל אחד מהם. וכן לוח תואם (למעבד ולזכרונות)של אסוס. +צורב DVD בחיבור הישן (הרחב) השאלה אם יש מה לעשות עם זה בכלל? כמו כן יש ברשותי מעבד Q9550 במצב טוב. שני זכרונות DDR2 של 2 gb כל אחד ולח תואם של אסוס מהסידרה היוקרתית (של אותם ימים..). +צורב DVD מעולה (בחיבור SATA) רציתי לדעת כמה אוכל לקבל על שלושתם (יינתן לפי דרישה עם ספק ג'נרי ומארז ג'נרי...)

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. אני רוצה לפתוח בהתנצלות כי בדיון הקודם שפתחתי לא נתתי ופרטים ובצדק נעלו לי את הדיון. בקשר לנושא אני לא יודע איזה מעבד לקחת , את ה 6700 או את ה6700 QUAD. אין לי בעיה תקציבית. התקציב של ה5000 שקל זה בשביל זיכרונות ספק לוח אם כוננים קשיחים ואולי מארז אם הכרטיסי מסך לא יכנסו ל. praetorian תודה למי שיעזור

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.