עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מה עדיף, Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪250 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 OCZ SSD Agility 3 60GB 525/475 IOPS 50000 Sata 3, יחידות 1 ₪637 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2793 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪114 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 NZXT M59 Plus 3x120mm + Antec TruePower Trio 650Watt ברכישת מחשב חדש !, יחידות 1 ₪599 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3088 GigaByte GeForce GTX570 1280MB GDDR5 Ultra Durable, יחידות 1 ₪1570 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3159 הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1 ₪50 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56…

• 3 תגובות
    • 905 צפיות
  2. Started by hutorihunzu,

אהלן, אני רוצה לקנות מחשב חדש שעיקרו יהיה אופיס, מוזיקה וסרטים יעני מחשב משרדי. להלן הטופס: (יש כמה דגשים בסוף שממש חשובים לי מהמחשב) 1. מה התקציב המקסימאלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף פשוט לא לחרוג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר סרטים בHD מוזיקה ואינרטנט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ככה'נ אני מתכוון…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by elephant,

שלום חברים, אני מתחיל ללמוד הנדסת מכונות ואני מתכוון לקנות את -[Lenovo ThinkPad Edge E420 הוא מצוייד בכרטיס גרפי אינטגרלי - Intel HD Graphics 3000 מישהו יודע אם הוא יכול להריץ - solidworks בצורה טובה?? תודה לכל המשיבים.

• 0 תגובות
    • 784 צפיות
  4. Started by sapir386,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4650 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל המשחקים הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).-1920x1200 T240 (FULL HD( -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…

• 5 תגובות
    • 775 צפיות
  5. Started by braveman,

שלום, ברשותי נייד של Dell דגם Inspiron 1525, ואם הבנתי נכון את everest אז יש לי שני סלוטים של זיכרון וכרגע בכל אחד יש לי צ'יפ של 1GB DDR2 667MHZ. השאלות שלי הן ככה : 1) יש לי ווינדוס 7 32 ביט - האם אני ארגיש הבדל בין 3 ג'יגה ל-4? 2) אם אני משרדג ל-3 ג'יגה, כמה זה משמעותי שהצ'יפים לא באותו גודל (אחד של 1GB ואחד של 2GB )? 3) האם יש טעם לקנות זיכרון יותר מהיר מ-667 ? כי קראתי מישהו בפורום של דל שאומר שבכל מקרה בגלל מהירות ה-BUS של הלוח אם זה חסר טעם, אבל אני לא בטוח אם הבנתי נכון.... תודה.

• 1 תגובה
    • 663 צפיות
  6. Started by god0nline,

אהלן, יש לי צורך בשדרוג המחשב הקיים שלי, לא בבניית מחשב חדש לחלוטין. 1. התקציב שלי נע בין 4000 ל-5500 שקל, כשאשמח אם לא יהיו חריגות ממנו (גם אני לא רואה סיבה, אני צריך מרכיבים מסויימים בלבד). 2. המחשב ישמש לעריכה תלת מימדית, וכן ב VFX, בתוכנות הבאות : Adobe : After Effect, Premire, Photoshop, Illustrator, Encore בנוסף בתוכנת התלת מימד Autodesk Maya. אני עובד עם התוכנות האלה באופן קבוע, ולרוב נאלץ להשתמש בהן בו זמנית, מה שלפעמים מאט לי את העבודה במחשב. 3. אין שום צורך בציוד היקפי. אני כרגע עם מארז Thermaltake Armor+ MX Middle Tower שמעולה לצרכים שלי, ואשמח אם לא יהיה צורך לקנות חדש. בנוסף אין לי צורך בכוננים פנימיים (יש לי TB 1 פנימי לצורכי עבודה ואני עובד עם כוננים חיצו…

• 31 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. הי, לא מזמן קיבלתי מחשב חדש, המפרט שלו : מעבד Intel Core i5-2310 2.90GHZ לוח אם Intel H61M-VS זכרון ( Kingston 2GB DDR3 1333 ( x2 הרדיסק WD 1T SATA3 1333 כרטיס מסך GeForce DDR3 GT 220 1GB HD ספק כח 520W כונן LG DVD-RW NS40 SATA X22 BLACK והמסך SENSE 22" LED התחלתי לשחק על המחשב, והמשחקים החזקים - CRYSIS2 , GTA IV , רצים רע מאוד, ואפילו במשחקים כמו TF2 אני מרגיש ששהמחשב לא מחזיק חלק לגמרי, כיאילו ברגע שיש יותר מידי פרטים במסך הוא מתחיל לקרטע. עכשיו אני לא מבין בזה כל כך אבל אני מרגיש שהכרטיס מסך מוריד מהפוטנציאל ביצועים של המחשב, אני רוצה לשדרג אותו בתקציב של 800 שקל גמיש. אני אשמח לדעת אם אני באמת צודק והכרטיס לא מתאים ברמה לשאר המפרט, אם לא למה, ומה כן משפיע, ואם כן אז…

• 6 תגובות
    • 657 צפיות
  8. תקציב - מקסימום 2500 . אם יש ב-2000 או פחות, מה טוב מטרות המחשב - בעיקר אינטרנט ואופיס גודל המסך - 13-16 משקל רצוי - לא קריטי סוללה - שעתיים-שלוש זה בסדר אין צורך ביציאות מיוחדות או בכונן DVD נפח כונן קשיח גם לא קריטי במיוחד איו העדפה לחברה מיוחדת, אחריות עדיף ל-3 שנים (לא צריך בינלאומית) ממש לא חובה שיבוא עם מערכת הפעלה העדפה למחשב שלמישהו יצא להתנסות בו ... תודה רבה :-)

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום, אני חייב מפרט טוב ב3.5K בלי OC מחשב חזק לעבודה עם תוכנות כבדות. שיהיה INTEL כי אני ממש מסתדר איתם. כמו שגם אמרתי לא צריך ציוד הקיפי רק את המחשב. שיהיה גם מינימום 4 GB RAM . במידה וצריך עוד מידע אז אני פה :=] תודה רבה לכל העוזרים אני מעריך את זה

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  10. Started by assafshemesh,

שלום, פתחתי את הנושא הזה בפורום קירור אבל אני רוצה לשאול גם פה. רכשתי לאחרונה מחשב נייד מסוג acer aspire 3820tg, המחשב מגיע עם מעבד i5 ומסך בגודל 13 אינץ. יש לי הרגשה שהמחשב מתחמם קצת יותר מידי, האזור של פתחי האוורור במחשב רותח. לפי תוכנת HWMonitor הטמפ' הממצועת של המחשב היא באזור 40-45 מעלות, אבל לפעמים שהמחשב "מתאמץ" הטמפ' מטפסת עד לאזור ה 75-80, אני לא יודע אם מדובר בתופעה תקינה או לא, מישהו יכול בבקשה לשפוך לי קצת אור בנושא, מה הטמפ' הממוצעת במחשבים ניידים? האם מדובר לדעתכם בתקלה? Uploaded with ImageShack.us כבר ראיתי טמפ' גבוהות יותר ממה שרשום בתמונה השנייה, שוב טמפ' באזור ה- 75-80 מעלות. האזור הכי חם במחשב זה המעבד, למרות שגם על הלוח אם לא הכי קריר. תודה…

11. Started by ScreameR,

ללא צרכים מיוחדים מבחינת ביצועים, שיריץ Windows 7 חלק. כן חשוב שיהיה: קל. אלגנטי (בכל זאת, לחברה שלי). עדיפות גדולה מאוד מאוד ל-KEYPAD. מסך 15". התקציב: סביבות ה-3000 שקלים. תודה מראש ושבת שלום

• 1 תגובה
    • 748 צפיות
  12. אני לא יודע אם זה בתת פורום המתאים, אבל זה נראה לי הכי קרוב. יש לי מחשב בן 4 שנים,Q6600 , לוח GA-P35-DS3R, זכרון 2GB 800MHZ וכרטיס מסך 8800GTS. השימושים שלי במחשב הם הרבה תוכנות שפועלות בו זמנית (10+ שולחנות פוקר +עוד כל מיני דברים אחרים ברקע) + משחקים (רזולוציה 1680X1050 כיום, וכנראה תוך כמה זמן 1920x1200), לאו דווקא החדשים ביותר אלא 2010+ (יש עדיין משחקים בQUEUE). מצד אחד המחשב לא עגלה, מצד שני אני ממש רוצה לשדרג אותו, חשבתי להחליף את הכרטיס מסך לGTX570 + ספק חדש שאצטרך (הנוכחי 500 של TT שלדעתי לא יסחוב) + SSD, ולהשאיר את השאר כפי שהוא , בעצם לדחות את הקנייה של המעבד (2600K)+זכרון+לוח - חסכון של 3K. האם משחקים חדשים שיוצאים היום יעבדו לי כמו שצריך לדעתכם, או שהחלקים היש…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  13. שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד חדש. אני מוכן להשקיע עד 5.5K, אם יש צורך אז עד 6K. המחשב יהיה מחשב יעודי לעיצוב פנים עם התוכנה Dilix Interio. כלומר, יש צורך בכוח עיבוד חזק וכמובן כרטיס מסך מתקדם. בנוסף, המחשב צריך לעמוד בשעות עבודה ארוכות. קבלתי הרבה המלצות על סדרת הThinkPad של Lenovo, מה אתם חושבים? אני אשמח לדגם קצת יותר ספציפי, אם אפשר. מחכה להמלצות. תודה רבה לכולם!

• 2 תגובות
    • 710 צפיות
  14. מדובר במחשב משנת 2007 בערך, בעל המפרט הזה: AMD Athlon 64 X2 4800+ 2500MHZ ASUS M2A-VM בעל תושבת AM2 מהידוע לי 4GB DDRII 800MHZ ATI RADEON X1950 256MB מסך ברזולוציה של 1280*1024 מהידוע לי, גם המעבדים החדשים שמיועדים לתושבות AM2+\AM3 מתאימים ללוח אם הנ"ל כך שאין צורך בשדרוג לוח אם. בעקרון, מה שאני צריך זה מעבד BOX+כרטיס מסך ב800 שקל עם אפשרות לחריגה קלה במידת הצורך, שיתנו בוסט רציני ככל הניתן למחשב הזה לצורכי משחקים. בעיניין אוברקלוק, אולי ייתכן שימוש קל בOC למעבד, לא חובה. רצוי כרטיס מסך עם יציאת HDMI ושיהיה חסכוני יחסית בחשמל [לא ידוע לי איזה ספק יש למחשב, סביר להניח ממוצע] מה דעתכם על הGTS450 כאופציה לכרטיס מסך? המון תודה לעוזרים!

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. היום הגיע אלי הלפטופ החדש vostro 3550 hd6630m לאחר שהתעקשתי שיהיה בו את הכרטיס מסך החיצוני. אך מה גדולה הפתעתי, תחילה חשבתי שהכרטיס אינו עובד כי אני רץ על לינוקס אבל אחרי יום שלם של חפירה ברשת גיליתי שכולם סובלים מזה ודל יודעים מכך, כל סדרת המעבדים הגרפיים הדיסקרטיים שאמורים לפעול תחת מאמץ מחברת AMD כושלים פה ואינם פועלים או שפועלים ולא מתפקדים טוב ב OPENGL. כרגע דל מבטיחים שהם יודעים לגבי הבעיה ושהיא בטיפול אבל אינם נותנים תאריך- הפיתרון יהיה כנראה עידכון ביוס. לפרטים נוספים והתייחסות של דל לנושא: http://www.ideastorm.com/ideaView?id=087700000008XjiAAE&p=6

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by k22,

שלום אחיין שלי הביא לי לפטופ לההשים לו וינדוס 7 הבעיה היא שאין לו את הדיסק של הדריבירים של הלוח אם הבעיה היא שאני לא מוצא את הדריברים זה מחשב דגם satellite a505 מישהו יכול להביא לי הורדה של הדריברים? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 497 צפיות
  17. שלום אחרי שהסתדרתי עם התקציב אני אמשח אם תתנו לי המלצה על מפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך טיפה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג אבל אם אפשר חריגה לא רצינית לציין מדוע כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים עתידיים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3,ACR ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1024 וגודל 22 אינצ -לאילו הגד…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, הזמנתי את המיפרט הזה לחברה שלי (סטודנטית) אני אולי קצת ישחק במחשב אז לקחתי כרטיס מסך חלש כי אני לא צריך יותר מזה...מקסימום נשדרג http://www.fastup.co.il/images/15765942.jpg מה אתם אומרים על המיפרט? דרך אגב איך המסך של המחשב? (אין צורך ביותר יקר מזה ובמיוחד ב DELL...) בלתי אפשרי לעשות שינוים.. תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? [glow=red,2,300]3000 ש"ח.[/glow] א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? [glow=red,2,300]לנסות לחסוך.[/glow] ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? [glow=red,2,300]לא ניתן לחרוג.[/glow] 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? [glow=red,2,300] קצת מהכול,אולי קצת משחקים בשביל להעבי…

19. כבר שנה וחצי שיש לי dell vostro 1015 ואני כעת רוצה להשתדרג. התקציב כמו שציינתי הוא 3.5~4 אלף, ואני מעדיף לקנות בארץ אבל יש אפשרות גם להזמין מאיביי במידת הצורך. השימושים העיקריים הם לבניית אתרים, וקצת עבודות עיצוב אתרים בדו מימד (לא עבודה עם רזולוציה גבוהה אז לא צריך מעבד חזק). המחשב גם ישמש מדי פעם לתיכנות בC++ אבל לא דברים כבדים. וכמובן גם לצפיה בסדרות וסרטים (לא HD) מסך 15.4/15.6 אינץ'. שיהיה כרטיס מסך לא של אינטל (עושה סתם בעיות). לא קריטי הזמן סוללה והמשקל, המחשב יהיה בעיקר בבית. דיסק קשיח מינימום 320 ג'יגה, אבל עדיף יותר. חשוב מאוד שהטאץ'-פאד יהיה נוח. בוסטרו המשטח מגע הוא בין הטובים שיצא לי לראות, הוא דיי חלק והאצבע מחליקה עליו בקלות לא כמו בניידים אחרי שראית…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by attr,

אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב לעריכה, התקציב הוא עד 5000 פחות או יותר. אני מתלבט בין מעבד i-5 לi-7 במיוחד בהתחשב בתקציב שאני יודע שהוא לא ממש גבוה ראיתי בעוד איזה שהוא מקום המלצה לדיסקים קשיחים ssd, מה היכולות שלהם? האם כדאי להשקיע בצורב blue rey? כמובן אני רוצה שהמחשב יאכל קבצי HD בלי בעיות (AVCHD) תודה

• 7 תגובות
    • 877 צפיות
  21. Started by karekupe,

מבקש המלצה למפרט חדש בתקציב של 3200 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תוכנה לעיצוב מטבחים בשם RAUMPLAN http://d3d.co.il/Product.aspx?cid=2&pid=1 - בשימוש תדיר דרישות התוכנה: http://www.d3d.co.il/UserFiles/mifrat_comp_win7(1).pdf (לא להתייחס לנפח ההראדיסק) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - אין צורך במסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 1 6. האם מתוכנן אוברקלו…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. יש לי עכשיו תקופה לחוצה ועד שממנים לי תמחשב זה חייב להעשות בזמן הקרוב אז אני צריך תשובה כמה שיותר מהר איך המחשב הזה : DELL INSPIRON N5110 שמגיע עם כרטיס מסך GT525M ??? הוא עולה לי 3240 שזה הכי זול בארץ נראה לי דבר נוסך זה שלמרות שהמחיר ממש טוב אני לא יודע אם החנות NETBOOKCLUB טובה ? אתם מכירים? מקווה לתשובה כמה שיותר זריז אולי אני יוכל להזמין כבר מחר בבוקר תודה על העזרה ( וכן אני יודע שאני קצת נסחף עם הסמיילים האלה חח)

• 3 תגובות
    • 896 צפיות
  23. חבר שלי נוסע לשנת מכינה לפני הצבא והוא רוצה מחשב נייד לזמן שם, יש לו מבצע מחבר והוא יכול לבחור בין שני המחשבים הנ"ל(השניים הניידים-השמאליים) ]או שבכלל יש מחשבים במחיר הזה או במחיר של עד +300 ש"ח שהם טובים יותר, למרות העלאק הנחה של חבר. תודה רבה רבה על העזרה

• 4 תגובות
    • 818 צפיות
  24. Started by tsr,

[table][tr][td] [table][tr][td]שלום חברים, אני רוצה לקנות לאמא שלי מחשב בתקציב של עד הרשום לעיל, צירפתי טופס בקשה עם כל הדרישות, תודה רבה לכם!! האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: עדיפות לאייבורי, KSP, TMS. תקציב:2800 ש"ח יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: ללא חריגה. יד ראשונה\שניה: חדש. זמן אחריות רצוי: שנה-שלוש. חברת המחשב הניד המועדפת: לא משנה. מערכת הפעלה מועדפת: אם יש אפשרות שיגיע ללא מערכת הפעלה ולהוזיל במחיר - מה טוב. גודל כונן קשיח מועדף: לא משנה. משקל הנייד המועדף: לא משנה. גודל הצג: 14' או 15.6', במידה וישנה עדיפות בביצועים, לא משנה מה גודל המסך. זמן סוללה רצוי: לא משנה. צבע המחשב הרצוי: רצוי שיהיה שחור. אפשרויו…

• 4 תגובות
    • 720 צפיות
  25. Started by liorbm,

לכל באי הפורום שלום רב. רציתי לקבל את המלצותיכם בנוגע למחשב לסטודנטית. הדרישות הן כדלקמן: תקציב - 3700 ש"ח. מטרות המחשב - עבודה משרדית, צפייה בסרטים, האזנה למוזיקה גלישה באינטרנט ומעט משחקים קלים. גודל מסך - 15.6, ניידות זוכה במקרה זה לעדיפות משנית שכן הסטודנטית אינה הולכת להתנייד איתו הרבה וגודל המסך משמעותי עבורה. משקל - רצוי כמה שיותר נמוך. זמן סוללה - לפחות 3-4 שעות ללא טעינה. יציאות מיוחדות - אין צורך ביציאות מיוחדות. בלוטות' - רצוי, אך לא הכרחי. צורב DVD - רצוי, לא הכרחי. אחריות - לפחות שלוש שנים. אין העדפה לחברה כלשהי. בתודה מראש לכל העונים והמסייעים, ליאור.

• 4 תגובות
    • 735 צפיות

דיונים חדשים בפורומים