ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עריכת סאונד cubase וכד' 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. יש צורך במלא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא. …
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Max Payne 3 Far cry 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אשמח לשמוע את המלצתכם. אני מחפש מחשב יחסית פשוט וזול בעיקר לשימושי אופיס ואינטרנט, ורציתי לדעת אם מבחינת מהירות יש הבדל גדול בין שני המחשבים שבקישורים המצורפים, ואיזה מהם עדיף: א. adscomp.co.il/he/product_h.php?idn=23099&zap=1 ב. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=861993
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות בלבד * גודל המסך? 13 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עד 1.8 קילוגרם * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Blu…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. אשמח להמלצה על מחשב בייתי לשימוש בסיסי ממוצע (אינטרנט, אופיס וכו'), תקציב של 1,500 - 2,000 ש"ח אמור לענות על הסוגייה להבנתי, אינני מעוניין להרכיב מחשב ולבחור חלקים ספציפיים, אלא אשמח להמלצה על מערכת מוכנה שאני יכול לנסוע ללרכוש באחת מהחברות המוכרות בתחום באיזור המרכז. אשמח ללינק ספציפי לרכישת מערכת מוכנה (אין צורך במסך). 2. מעוניין במכשיר משולב מדפסת + סורק + מכונת צילום + פקס. כמות ההדפסה הינה נמוכה, מספר דפים חד ספרתי בשבוע, אשמח ללינק ספציפי לרכישת מוצר מתאים מומלץ, עדיף מאותה החנות מהסעיף הקודם. תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המפרט: Intel Pentium IV 2.4Ghz 800Mhz 512K Box Gigabyte GA-8IK1100 Intel 875P Motherboard (800 Mhz,AGP-P,1394,Dual DDR,RAID,S-ATA,Intel LAN,USB 2) GeiL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3200 ULD Ultra Low Latency Dual Channel Memory Kit Hercules 3D Prophet 9500 Pro Radeon 128MB OEM Maxtor 80GB-8MB-7200RPM ATA133 DiamondMax Plus 9 MSI x52 LITE ON 52x24x52 Mitsuni floppy 1.44 כמה לדעתכם עולה המפרט הזה (בלי מארז)? ??? עכשיו לגבי המארז: אני רוצה לקנות מארז שיחזיק לזמן רב (נגיד שני דורות, כי אני מתכוון לעשות שדרוגים בעתיד) מה אתם מציעים? באו נגיד מארז עד 500 ש"ח :coolman:
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, שלום לכולם אני הייתי רוצה לדעת אם המחשב הבא יכול להריץ את האוקולוס ריפט המחשב הוא: Alienware 17 FHD 17.3-Inch Gaming Laptop (Intel Core i7 4710HQ, 8 GB RAM, 1 TB HDD, Silver and Black) NVIDIA GeForce GTX 970M with 3GB GDDR5 - Free Upgrade to Windows 10 זה הנתונים שלו: http://www.amazon.com/dp/B00XQXZ364/ref=asc_df_B00XQXZ3644240558/?tag=hawk-future-20&creative=394997&creativeASIN=B00XQXZ364&linkCode=df0&ascsubtag=hawk-337018622-20 וזה הדרישות של האוקולוס ריפט: http://www.cinemablend.com/games/Oculus-Rift-System-Requirements-Announced-71938.html הוא יכול להריץ אותו? ואם כן אז האם הוא יפעל חלק וטוב כמו שצריך? אם לא…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? מפרט הכי כדאי אם אפשר לחסוך אז מבורך אבל ממש לא חייבים במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדים סרטים ומשחקים COD NBA 2K11 א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך דל 2007FP רזולוציה 1600*1200 אם אני לא טועה * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? חדשים יחסית. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אפשר לעבור את התקציב ב 200-300 שקל ,אני אודה לכם אם תעזרו לי עם זה.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט תקציבי, שכולל רק לוח אם, זיכרון, מעבד וכרטיס מסך. אני מחפש חלקים שיאפשרו לי לעשות Overclocking מעולה. (מה לעשות, אני לא אדם עשיר) נ.ב Overclocking לכרטיס מסך ולמעבד.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מזה זמן רב שאני מחפש מחשב נייד שישמש כמה שיותר תחליף לנייח, שישאר שמיש לכמה שיותר זמן וכל שאר הדרישות הסטנדרטיות על אמינות. התקציב הוא 5k. לאחרונה Asus N61Jv תפס את תשומת ליבי - דגם חדש עם תג מחיר סביר יחסית: i5-430M 4Gb זיכרון פנימי 16" GeForce GT325M USB3 שנתיים אחריות עולה כ-5k. לעומת זאת יש את Toshiba L505-13Z: i3-330M 4Gb 15.6" Radeon HD 5165 שנתיים אחריות של טושיבה - No Matter What (אחריות שמכסה הרבה סוגי נזק - לא בוודאות שהמבצע הזה עדיין בתוקף) עולה קצת יותר מ-4.5K. הנייד של טושיבה קצת לא מאוזן לדעתי - מעבד די חלש וכרטיס מסך בינוני-גבוה חזק יחסית. מפחיד אותי שהמעבד יחנוק את כרטיס המסך והוא לא ינוצל על הסוף באפליקציות כבדות (או משחקים לצורך העניין). מצ…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
כבר כמה ימים שיש תמונה מאוד מאוד עמומה במחשב וצריך ממש להתאמץ על מנת לראות חלק ממה שמופיע במסך. כאשר המחשב נדלק אז יש מסך עם סמל החברה של ibm שמופיע טוב אבל אז אין תמונה ולאחר זמן מה יש תמונה מאוד מאוד עמומה. לפי מה שראיתי המסף שמופיע הוא מין של הגדרות של ibm. מה לדעתכם כדאי אולי לעשות? אולי זה פשוט משהו שצריך להגדיר במחשב על מנת לתקן? תודה,
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב ישמש לעבודה בתלת מימד וכמו כן שאר השימושים (כגון משחקים). התקציב משתמע מהחלקים ששמתי פלוס מינוס. ואני לא הולך לעשות Overclocking. Intel® Desktop Board DQ35JO Intel Quad Core Q6600 gainward geforce 8800gt 512 2X 2GB kingston/samsung, 800 mhz (זיכרון) 2X320 WD Raid01 או 500X2 (תלוי במחיר). מסך של Samsung 971p (בהנחה שעוד נשאר בחנויות הדגם הזה). עריכה: לגבי כרטיס קול אני ישתמש בכרטיס audigy קיים רמקולים של Creative Inspire 5200 (קיימים גם הם). מקלדת סטנדרטית ועכבר שקלתי לרכוש משהו של Razer. זה המפרט שעבדתי עליו עם מי שאני מזמין ממנו. עכשיו אני עומד כרגע בצומת דרכים. חשבתי לעצמי שאולי אני יכין לעצמי מחשב תומך SLI על-מנת שבעתיד... בוא נניח בעוד…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! ברצוני אולי לרכוש מחשב חדש, ולמרות שאני כן מבין יחסית במחשבים, אני לא רוצה להתחיל להתעסק לגמרי במפרט כי אני לא מבין בזה עד הסוף. יש כמה נקודות חשובות לי מאוד שאני לא רוצה להתפשר עליהם במפרט, ואני קודם יציין אותם. לפני כל זה אני אגיד שהתקציב נראה לי נע בסביבות ה6000 ש"ח, כאשר רצוי לעגל כלפי מטה ולא כלפי מעלה, ועדיף אפילו מפרט ב5000. קודם כל אני רוצה מחשב שקט, ואפילו שקט מאוד. יש לי 4 שנים מחשב שעושה רעש של שואב אבק ודי נשבר לי מזה. זה לא אומר שאני רוצה מאווררים שיפעלו חלש או באיטיות, אבל אני בהחלט רוצה מחשב שיהיה שקט ככל האפשר. לאחר מכן, אני פה ושם משחק משחקים. זה לא אומר שאני רוצה את החומרה והדברים הכי חדישים שיש בשוק, אבל אני כן רוצה דברים שיכולים להחזיק לאור…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות בזמן הקרוב מחשב חדש ועכשיו זה סופי, ולכן אני רוצה לדעת ספציפית על המפרט שלי, עם הוא טוב או לא, ולא להכנס לבלבול כמו שהיה לי מלפני 3 חודשים, אשמח עם תענו לי בהקדם כי אני רוצה לקנות אותו בימים הקרובים. אגב את המפרט בניתי מKSP המפרט הוא כזה: AMD athlon 64 bit 3000+ box 939 pin gigabyte GAK8NS ULTRA 939 ATI\MSI Radeon 9800 pro Sumsung 256 MB 400Mhz X2 Raidmax Scorpio 868 Black Maxtor SATA 80GB
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אהלן וסהלן חברים וחברות יש לי מחשב שמפרטו הוא מעבד e7400 זיכרון 2 גיגה DDR 2 667 ספק כוח 300W ezcool לוח אם p5q-em asus G45 כרטיס מסך HD3400 לשדרג את המחשב הזה ??ומה לשדרג?? בשביל שיריץ משחקים או לקנות מחשב עד 3000-3500 למשחקים
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חברים אני צריך את עזרתכם ליעול המפרט שלי (שזה עתה קניתי) להלן המפרט: CPU: INTEL CORE 2 DUO E6600 2X4MB CPU Fan: SUNBEAM TONIQ TOWER 120mm Motherboard: ABIT AW9D-MAX Power supplay: CORSAIR 520W HX היו מבעוד מועד - RAM: NCP 4G DDR2 533Hz היו מבעוד מועד - Hard Disk: SATA=> MAXTOR 80G 8MB + WD 160G 8MB - לא יודע אם הלוח תואם SATA II... היה מבעוד מועד - Graphics Adapter: ATI SAPPHIRE X1900XT (PCI-E) 512MB Sound Card: abit AudioMAX HD 7.1 KeyBoard: Logitech G15 Gaming Mouse: Logitech MX Revolution היה מבעוד מועד - Monitor: MAG 19" T906W (DVI) 8ms Headphone: Speed Link Home Editon Case: GIGABYTE 3D AURORA 570 - SILVER המודגשים מובנים גם לי שהם אינם שיא האיכות ולכן…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני האמת גם מחפש המחיר של 5000 כולל מסך תגידו מה אתם חושבים ואם כדאי לחפש משהו יותר זול נ.ב. וגם אם כדאי לבקש מהם לעשות אובר קלוקינג נ.ב. אני גם הולך להריץ לינוקס על המחשב [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי יש לי מחשב נייד של ASUS דגם 4 ג'יגה.. רציתי לחבר אותו למסך בעזרת יציאת הVGA הבעיה היא שהמסך של הנייד שבור איך אני מגדיר שהו ישדר ישירות לויג'אי בימקום למסך שלו כי הוא מתתחיל לעלות אני רואה את הבוט מתחיל ואחרי זה מסך שחור.. מה עושים? יש איזה הגדרה בביוס או משהו שניתן לעשות ?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, זה המפרט בינתיים : https://www.yahavpc.co.il/build?id=OBEHHZCW0442Q9 אני לא מתכנן לעשות OC ואני יודע שהקירור הנוזלי כאן קצת מיותר, הוספתי אותו לצורכי אסתטיקה כמה שזה נשמע מוזר קצת, אשמח לחוות דעת *יש במפרט גם מסך *
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
-
אהלן, עקב אילוצים אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי כמחשב desktop לכל דבר. הדרישה היחידה היא שכרטיס המסך יהיה של nvidia [דרישות תוכנה]. המחשב מיועד לעבודה במשך רוב שעות היום, אז צריך מקלדת טובה ומסך כמה שיותר גדול. אין השפעה לגבי המשקל, מחיר, סוללה וכו'. זה יהיה הנייד הראשון השלי אז בנוסף כמה שאלות טפשיות: - ראיתי כמה ניידים שבאים ישר עם raid. אין בעיה לגשת לביוס ולבטל את זה? - בנוסף, האם אני אמור להתקל בבעיות מיוחדות בשימוש הצפנה מלאה (טרוקריפט) בגלל שזה נייד? באילו אתרים אפשר למצוא ביקורות על ניידים, עברתי על cnet ו newegg. תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות ולחסוך, אבל לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אי אפשר ולא נראה לי שיש צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית ופיתוח (visual studio, VM), סרטים, וכו'. בעתיד גיימינג (משחקים חדשים - למשל battlefield 4) - בעתיד אקנה כרטיס מסך בסביבות ה-550 ש"ח 3. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - כרגע 1680x1080, בעתיד כנראה 1920x1280. 4. לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - הגדרות גרפיות גבוהות במשחקים, אבל לא הכי גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני קונה השבוע מחשב בשווי 10000 שקל... הייתי מעוניין לדעת אם הרכיבים שקניתי משתלמים..ואם לא אז רכיב חלופי בבקשה.... המחשב הוא למשחקים ותוכנות גרפיקה...התקציב הוא 10000 שקל מעבד- amd 3700+ 64 san diego לוח אם - gigabyte k8n ultra 9 (אין באפשרותי לקנות DFI!) זיכרון - super talent 1g DDR400 (שתי יחידות) דיסק קשיח- WD 250GB sata II 16MB מארז- Chenbro 61164 כ. מסך- leadtek G-force 7800 GT צורב- DVD RW NEC 3550 מקלדת- SUNBEAM MULTIMEDIA עכבר- logitech MX 518 מסך- MAG 19" 996PFS אל פסק- sustainer 600 WatT ספק כוח- Enermax 420 WaTt אשמח אם תאמרו לי אם הרכיבים טובים!!! תודה לכולם!!!
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-