עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ScreameR,

ללא צרכים מיוחדים מבחינת ביצועים, שיריץ Windows 7 חלק. כן חשוב שיהיה: קל. אלגנטי (בכל זאת, לחברה שלי). עדיפות גדולה מאוד מאוד ל-KEYPAD. מסך 15". התקציב: סביבות ה-3000 שקלים. תודה מראש ושבת שלום

• 1 תגובה
    • 751 צפיות
  2. מה עדיף, Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪250 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 OCZ SSD Agility 3 60GB 525/475 IOPS 50000 Sata 3, יחידות 1 ₪637 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2793 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪114 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 NZXT M59 Plus 3x120mm + Antec TruePower Trio 650Watt ברכישת מחשב חדש !, יחידות 1 ₪599 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3088 GigaByte GeForce GTX570 1280MB GDDR5 Ultra Durable, יחידות 1 ₪1570 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3159 הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1 ₪50 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56…

• 3 תגובות
    • 908 צפיות
  3. Started by avishem,

שלום לכולם, אני נוסע לארה"ב בשבוע הבא, ומעוניין להחליף את המחשב הנייד הנוכחי שלי (dell xps m1730). אחלה מחשב אבל נשרף לו אחד מכרטיסי המסך ולא עובד יותר ה-SLI כך שהוא מקרטע לי ברוב המשחקים. מטרת המחשב הנה להיות מחשב נייד למשחקים מכל הסוגים כבדים יותר ופחות (crysis 2, NFS, assasins creed brotherhood) בראש ובראשונה ולאחר מכן שאר הדברים. הצורך הנו בשל העובדה שיש לי 2 בתים שרוב תזוזת המחשב הנה מהבית לאוטו, פריסה בבית השני ומשחק כשהוא מחובר לחשמל. הייתי קונה 2 מחשבים אך זה מעצבן לסנכרן כל פעם בין השמירה של המשחקים. ואני רגיל לתצורה הנוכחית עם המחשב הזה וזה עובד אחלה. לא צריך סוללה מעבר לחצי שעה. חייב רזולוציה של 1900X1080 ומעלה. עדיפות למסך 17". עשיתי חיפושים רבים באינטרנט, קרא…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. שלום לכולם, ברשותי מחשב LG R410-L225 מחשב יחסית ישן וחלש בעל מעבד: Intel® Pentium Dual Core T3400, 1MB L2 Cache, 2.16GHz, 667MHz FSB לאחרונה התחלתי לעבוד עם תוכנות עריכה כגון lightroom ופוטושופ והמחשב ממש איטי וכבד. אני מחפש מחשב חזק ומהיר, ואני אנסה להיות כמה שיותר ספציפי בכדי שתוכלו להמליץ לי עברתי, ראיתי וקראתי והעדיפות היא למעבד i7 הארד דיסק יחסית גדול, אבל בנקודה הזאת אני יכול להתפשר כי אני עובד עם HD חיצוניים. מבחינת משקל - עדיפות למשקל נמוך, אך אני יכול להתפשר על משקל עבור מחיר נמוך. חיבורים של USB 3 - חייב לפחות אחד. זיכרון - עדיפות ל 8MB. אין לי שום צורך במחשב למשחקים. גודל מסך - לא פחות מ 13.1. תקציב - בסביבות 4000, עדיף פחות, במידה ויש משהו ממש …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. אני לא יודע אם זה בתת פורום המתאים, אבל זה נראה לי הכי קרוב. יש לי מחשב בן 4 שנים,Q6600 , לוח GA-P35-DS3R, זכרון 2GB 800MHZ וכרטיס מסך 8800GTS. השימושים שלי במחשב הם הרבה תוכנות שפועלות בו זמנית (10+ שולחנות פוקר +עוד כל מיני דברים אחרים ברקע) + משחקים (רזולוציה 1680X1050 כיום, וכנראה תוך כמה זמן 1920x1200), לאו דווקא החדשים ביותר אלא 2010+ (יש עדיין משחקים בQUEUE). מצד אחד המחשב לא עגלה, מצד שני אני ממש רוצה לשדרג אותו, חשבתי להחליף את הכרטיס מסך לGTX570 + ספק חדש שאצטרך (הנוכחי 500 של TT שלדעתי לא יסחוב) + SSD, ולהשאיר את השאר כפי שהוא , בעצם לדחות את הקנייה של המעבד (2600K)+זכרון+לוח - חסכון של 3K. האם משחקים חדשים שיוצאים היום יעבדו לי כמו שצריך לדעתכם, או שהחלקים היש…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. הי, לא מזמן קיבלתי מחשב חדש, המפרט שלו : מעבד Intel Core i5-2310 2.90GHZ לוח אם Intel H61M-VS זכרון ( Kingston 2GB DDR3 1333 ( x2 הרדיסק WD 1T SATA3 1333 כרטיס מסך GeForce DDR3 GT 220 1GB HD ספק כח 520W כונן LG DVD-RW NS40 SATA X22 BLACK והמסך SENSE 22" LED התחלתי לשחק על המחשב, והמשחקים החזקים - CRYSIS2 , GTA IV , רצים רע מאוד, ואפילו במשחקים כמו TF2 אני מרגיש ששהמחשב לא מחזיק חלק לגמרי, כיאילו ברגע שיש יותר מידי פרטים במסך הוא מתחיל לקרטע. עכשיו אני לא מבין בזה כל כך אבל אני מרגיש שהכרטיס מסך מוריד מהפוטנציאל ביצועים של המחשב, אני רוצה לשדרג אותו בתקציב של 800 שקל גמיש. אני אשמח לדעת אם אני באמת צודק והכרטיס לא מתאים ברמה לשאר המפרט, אם לא למה, ומה כן משפיע, ואם כן אז…

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  7. Started by spotash,

עיקר העבודה איתו תיהיה ליצירת מוסיקה, כמובן שגם גלישה באינטרנט ואיזה סרט או סידרה פה ושם.. אין צורך בציוד היקפי, קיים גם כרטיס קול שאני מעביר מהמחשב הקודם. רצוי עם כמה שיותר זיכרון פנימי ומעבד חזק. יש צורך בצורב DVD. התקציב גמיש. תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by k22,

שלום אחיין שלי הביא לי לפטופ לההשים לו וינדוס 7 הבעיה היא שאין לו את הדיסק של הדריבירים של הלוח אם הבעיה היא שאני לא מוצא את הדריברים זה מחשב דגם satellite a505 מישהו יכול להביא לי הורדה של הדריברים? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 501 צפיות
  9. 1. תקציב שלי הוא כ4500 ש"ח (מעדיף כמובן לרדת מה-4000). 2. שימוש עיקרי זה סרטים, אינטרנט וOFFICE. אולי אשחק משחקים בעתיד אולי לא ... בכל מקרה רוצה משהו ממש חזק כדי שגם WINDOWS 9 וOFFICE 2014 ירוצו בכיף אצלי במקביל לצפייה בסרט HD מדור חדש בשנת 2014 ... קיצר מחשב שיחיה כ- 5(!) שנים. 3. מקלדת, עכבר, צורבי DVD אני לוקח מהמחשב הנוכחי שלי. הרכבתי את המפרט הבא : אבקש שתביעו את דעתכם אם זה משתלם (מבחינת המחירים), אם החומרה "מנגנת" טוב אחת עם השנייה. תציעו לי אלטרנטיבות של "השילוש הקדוש". גם אין לי קירור - תציעו משהו ... מעבד: INTEL CORE i7 S1155 2600 3.4Ghz - TRAY - ₪1225 לוח אם:ASROCK Z68 PRO 3 - ₪679 זיכרון:CORSAIR VENGEANCE 8192MB (4096MBX2) 1600 CL8 : CMZ8GX3M2A…

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by DexoSez,

שלום 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אם זה לא יפגע יותר מידי בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב משחקים כבדים, תיכני HD ואינתרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המחשקים הכי כבדים... -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? אם יש אפשרות למארז טוב ושקט במזגרת התקציב אז אני אשמח 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7…

• 3 תגובות
    • 810 צפיות
  11. Started by ENKM,

מסך יש 22" 1920X1200 צריך מקלדת ועכבר. תקציב מפרט: 3000. שימושים: משחקים, סרטים ומוסיקה.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by liorbm,

לכל באי הפורום שלום רב. רציתי לקבל את המלצותיכם בנוגע למחשב לסטודנטית. הדרישות הן כדלקמן: תקציב - 3700 ש"ח. מטרות המחשב - עבודה משרדית, צפייה בסרטים, האזנה למוזיקה גלישה באינטרנט ומעט משחקים קלים. גודל מסך - 15.6, ניידות זוכה במקרה זה לעדיפות משנית שכן הסטודנטית אינה הולכת להתנייד איתו הרבה וגודל המסך משמעותי עבורה. משקל - רצוי כמה שיותר נמוך. זמן סוללה - לפחות 3-4 שעות ללא טעינה. יציאות מיוחדות - אין צורך ביציאות מיוחדות. בלוטות' - רצוי, אך לא הכרחי. צורב DVD - רצוי, לא הכרחי. אחריות - לפחות שלוש שנים. אין העדפה לחברה כלשהי. בתודה מראש לכל העונים והמסייעים, ליאור.

• 4 תגובות
    • 737 צפיות
  13. Started by K0sTa,

שלום אני מחפש מחשב למשחקים ב4 עד 4 וחצי אני צריך גם מסך אבל זה לא נכנס לתקציב כך שאשמח לקבל המלצות על מסכים ...

• 12 תגובות
    • 872 צפיות
  14. Started by liorbm,

לכל באי הפורום שלום רב. לפני כחודש וחצי פתחתי פה בפורום אשכול דומה לאשכול זה אך במסגרת תקציב נמוכה ב-1000 ש"ח. עדכנתי את המחיר בכותרת ואף מצאתי לנכון לפתוח אשכול חדש שכן האשכול הישן לא זכה להמשך שרשור כלל. להלן המפרט המבוקש: מטרת המחשב - עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וצפייה במולטימדיה. גודל מסך - 13.3 אינטצ'. משקל רצוי - כמה שיותר נמוך, המחשב לא אמור להוות Workstation נייחת אלא ניידת. זמן סוללה - רצוי שיוכל לפחות ארבע שעות ללא טעינה, לנסיעות ופגישות עסקים. יציאות מיוחדות - אין צורך ביציאות מיוחדות. בלוטות' - עדיף שיהיה. גודל מינימאלי של כונן קשיח - לפחות 340 ג'יגה. צורב DVD - לא הכרחי. אחריות בינלאומית - לא נדרשת. חברה מועדפת - אין. משך אחריות - שלוש שנים לפחות. נקודה קר…

15. Started by attr,

אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב לעריכה, התקציב הוא עד 5000 פחות או יותר. אני מתלבט בין מעבד i-5 לi-7 במיוחד בהתחשב בתקציב שאני יודע שהוא לא ממש גבוה ראיתי בעוד איזה שהוא מקום המלצה לדיסקים קשיחים ssd, מה היכולות שלהם? האם כדאי להשקיע בצורב blue rey? כמובן אני רוצה שהמחשב יאכל קבצי HD בלי בעיות (AVCHD) תודה

• 7 תגובות
    • 883 צפיות
  16. בוקר טוב אנשים המחשב השולחני שלי החליט שחם לו מדי והוא הפסיק להידלק. לפני כן הטמפרטורה של המעבד היו על כ55-65-70 מעלות צלזיוס. בכיין. בכל השנה האחרונה, הוא סבל מתקיפת ארטיפקטים כך שלא יכולתי לשחק כמעט בשום משחק, ללא באגים מוזרים ומכוערים. (אגב, אם כבר, מה יכולה להיות הסיבה למוות בטרם עת?) אז הוחלט לקנות מחשב נייד חדש, ובדרך כלל יש תקציב מוגדר, אבל אני לא ממש יודע ומבין במחירים אז אין לי מה להגיד בנושא, אבל כמובן, כמה שפחות, יותר טוב. השימושים שלי במחשב הם בעיקר: אינטרנט והורדות סרטים פוטושופ קליל פה ושם ואולי מדי פעם כשמאוד משעמם, לשחק קצת במשחקים שאני לא יודע אם מהווים קושי כלשהו למחשבים של היום (משהו סטייל BATTLEFIELD2, אולי COD4- לא דברים כבדים …

17. Started by karekupe,

מבקש המלצה למפרט חדש בתקציב של 3200 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תוכנה לעיצוב מטבחים בשם RAUMPLAN http://d3d.co.il/Product.aspx?cid=2&pid=1 - בשימוש תדיר דרישות התוכנה: http://www.d3d.co.il/UserFiles/mifrat_comp_win7(1).pdf (לא להתייחס לנפח ההראדיסק) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - אין צורך במסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 1 6. האם מתוכנן אוברקלו…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. יש לי עכשיו תקופה לחוצה ועד שממנים לי תמחשב זה חייב להעשות בזמן הקרוב אז אני צריך תשובה כמה שיותר מהר איך המחשב הזה : DELL INSPIRON N5110 שמגיע עם כרטיס מסך GT525M ??? הוא עולה לי 3240 שזה הכי זול בארץ נראה לי דבר נוסך זה שלמרות שהמחיר ממש טוב אני לא יודע אם החנות NETBOOKCLUB טובה ? אתם מכירים? מקווה לתשובה כמה שיותר זריז אולי אני יוכל להזמין כבר מחר בבוקר תודה על העזרה ( וכן אני יודע שאני קצת נסחף עם הסמיילים האלה חח)

• 3 תגובות
    • 899 צפיות
  19. Started by liad88,

שלום לכולם, אשמח לקבל הצעה למחשב נייד בעל מסך גדול 15.6" ומעלה. לא חייב להריץ משחקים כבדים. ורוב הזמן הוא יהיה שולחני. אשמח להצעות של עד 1500 ש"ח אלא אם חריגה של 100 שקל יעשו הרבה הבדל גדול במחשב. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 525 צפיות
  20. Started by 2Fluffy4U,

אשמח להצעה למפרט רב תכליתי בתקציב היחסית קטן הנ"ל.. 1700. התקציב לא כולל ציוד היקפי. אני חושב כרגע על משהו בסגנון מעבד חזק יחסית לתקציב, עם כרטיס מסך מובנה.. ובהמשך אולי אחבר לו 8800GT שיש לי על מחשב אחר.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מפרט ראוי ב - 1500 יתקבל בשמחה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, משחקים קלים (SIMS, יחסית ישנים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש יומיומי תדיר, אינטרנט, ריבוי לשוניות, אופיס. ב) במידה והמחשב מיועד לג…

• 35 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. חבר שלי נוסע לשנת מכינה לפני הצבא והוא רוצה מחשב נייד לזמן שם, יש לו מבצע מחבר והוא יכול לבחור בין שני המחשבים הנ"ל(השניים הניידים-השמאליים) ]או שבכלל יש מחשבים במחיר הזה או במחיר של עד +300 ש"ח שהם טובים יותר, למרות העלאק הנחה של חבר. תודה רבה רבה על העזרה

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  22. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, אשמח לעזרה בנושא תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם נראה שאפשר לחסוך במשהו, אז רצוי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח נוספים .2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט, לצפיה בסרטים, כתיבת קוד תוכנה, וקצת למשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים יותר יהיו Civilization 5 ו-heroes 5. בעיקרון המשחקים לא אמורים להיות כבדים מדי -מהי …

23. שלום לכולם! זה המפרט שבניתי: [table][tr][td]מעבד: [/td][td]Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 מחיר: ₪849 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד: [/td][td]Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 מחיר: ₪111 [/td][/tr][tr][td]לוח אם: [/td][td]Gigabyte GA-Z68P-DS3 כמות: 1 מחיר: ₪518 [/td][/tr][tr][td]מארז: [/td][td]SilverStone Precision Black X2 120MM + FSP 600W Bronze - ברכישת מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪499 [/td][/tr][tr][td]זיכרון: [/td][td]Kingston 4GB DDR3 1333 - מחיר חם כמות: 2 מחיר: ₪104 [/td][/tr][tr][td]קשיח למחשב שולחני: [/td][td]Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 מחיר: ₪252 [/td][/tr][tr][td]כרטיס מסך: [/td][td]Sapphire ATI 69…

• 2 תגובות
    • 741 צפיות
  24. כבר שנה וחצי שיש לי dell vostro 1015 ואני כעת רוצה להשתדרג. התקציב כמו שציינתי הוא 3.5~4 אלף, ואני מעדיף לקנות בארץ אבל יש אפשרות גם להזמין מאיביי במידת הצורך. השימושים העיקריים הם לבניית אתרים, וקצת עבודות עיצוב אתרים בדו מימד (לא עבודה עם רזולוציה גבוהה אז לא צריך מעבד חזק). המחשב גם ישמש מדי פעם לתיכנות בC++ אבל לא דברים כבדים. וכמובן גם לצפיה בסדרות וסרטים (לא HD) מסך 15.4/15.6 אינץ'. שיהיה כרטיס מסך לא של אינטל (עושה סתם בעיות). לא קריטי הזמן סוללה והמשקל, המחשב יהיה בעיקר בבית. דיסק קשיח מינימום 320 ג'יגה, אבל עדיף יותר. חשוב מאוד שהטאץ'-פאד יהיה נוח. בוסטרו המשטח מגע הוא בין הטובים שיצא לי לראות, הוא דיי חלק והאצבע מחליקה עליו בקלות לא כמו בניידים אחרי שראית…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 12,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ברמה גבוה מאוד עם 3D-vision, ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד בעיקר לגיימינג ב 3D-vision -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים ובעלי הדרישות הגרפיות הכבדות ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…

• 3 תגובות
    • 751 צפיות

דיונים חדשים בפורומים