ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח אני רוצה מעבד של אינטל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 3/ Call of duty modern wafare 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה לשחק על איכות High גוד…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב ללימודים אקדמאיים לקרוב משפחה. הדרישות הן מאוד נמוכות, אופיס, מחשב מהיר ותו לא. תחילה חשבתי על הכרום בוק, אבל נדרש שטח אחסון (128 GB לפחות) למוזיקה ולהורדות, קשה להסתמך רק על האינטרנט, ולכן הכרוםבוק די ירד מהפרק וחזרתי ללוינדוס. דרישות: מסך קטן, עד 14 אינץ מעבד מהיר , עדיפות ל intel כונן קשיח (אין בעיה לרכוש מחשב עם שטח אחסון קטן ולהחליף בעצמי לSSD, עלות הכוננים נמוכה מאוד היום) אם אפשר אז כמובן מחשב כמה שיותר דק וקל. אין צורך בכרטיס מסך או ווינדוס. עדיפות לרכישה מארה"ב, אמאזון, ebay, במקרה הזה התקציב הוא 400 דולר (ועם יש דגם משמעותית טוב יותר, אני יכול גם לחרוג בעוד 50 דולר). אשמח מאוד לעזרתכם, ניסתי לחפש בעצמי אך הרוב הגדול של המחשבים הוא 15.6 וזה כ…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני חושב שהגעתי למפרט הרצוי לי - יש לי עוד כמה התלבטויות שפירטתי: המחשב ישמש לאופיס, אינטרנט מהיר, וצפייה בסרטים (חיבור לטלויזיה - בשלב זה לא HD) לא למשחקים ולא OC אין צורך בציוד הקפי יעבוד על אובונטו ועל חלונות 7 (כדאי 64/32? - יש לי retail שכולל את שני הדיסקים) אין צורך במארז/ספק שקטים במיוחד - המחשב בחדר נפרד חסכון במחיר חשוב יחסית בנוסף לדיסק הקשיח הראשי שאקנה אוסיף גם הדיסק הקיים של 120GB Maxtor לגיבוי וכו' ספק seasonic 350 או fsp 400 (האם צריך יותר?) מעבד AMD Athlon II X4 620 Box (או שעדיף לחסוך ולקחת Athlon 250 ואולי להכפיל זכרון, מה יהיה ההבדל בביצועים?) לוח אם Gigabyte GA-MA785GM-US2H - הבנתי שהוא מצויין ל HT ומאפשר שדרוג עתידי) כונן קשיח Seagate ST3500…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - שיהיה מסוגל להריץ כל משחק באיכות גבוהה, (כרגע אני עם מחשב שלא מסוגל להריץ משחקים אז אין לי משחקים לדוגמה), ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מסך 27 QHD, IPS , brightness>=350 עם height adjustment 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - צריך לכלול הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אם אפשר מבלי לפגוע ביצועים אז כמובן שעדיף …
-
- 0 תגובות
- 320 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין להרכיב מחשב שישמש כ- HTPC - יישב בסלון. המטרה צפייה בסרטים וסדרות. יחובר ל - LCD (חשוב שיהיו בו כל היציאות כמובן - HDMI , VGA USB וכדומה.) אני מעוניין שיהיה גם קטן ויפה וגם טוב כמובן , חשוב שיכלול כונן /צורב DVD + אפשרות לחבר שלט. יהיה נחמד אם יהיה ניתן לחבר לממיר או לטלויזיה לצורך הקלטה. תודה מראש לכל עזרה.
-
- 4 תגובות
- 767 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקלים. חריגה עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (בעיקר למשחקי עולם פתוח, משחקי תפקידים ומודינג), ושימוש באבלטון לייב/תוכנות להפקה מוזיקלית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ועכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בעדיפות ראשונה, כמובן שמעדיף כמה שפחות רעש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס…
-
- 0 תגובות
- 477 צפיות
- 1 follower
-
-
טוב אני חושב שעדיף שאתם תרכיבו לי מחשב! הנה הרעיונות שלי! מעבד amd לוח אם מבוסס nforce2 512 ddr Radeon 9700 (אני לא יכול לחכות ל9500 פרו!!) לא צריך מקלדת, עכבר, רמקולים! לא צריך גם צורב (אני מעביר את הצורב מהמחשב הישן!מבוסס סקזי) אבל אם יהיה איזה 250-300 שקל פנויים אז אני אקנה גם צורב חדש! מארז: אני לא עושה oc ואני לא הולך לגעת במארז! אולי להתקין כרטיס כלשהו או משהו כזה! אז לא ניראה לי שאני צריך מארז tower or full tower אם אתם חושבים שכן אז תגידו! ספק: כמו שאמרתי אני לא הולך לעשות oc אז תציעו משהו שאני אצתרך ולא יותר מדיי!tsunamy350w יספיק? או hec300w ? ואני צריך גם כונן דיוידי! והרד דיסק: wd 80gig 8mb cache שחכתי להגיד שאני קונה גם את ה-lg flatron 700p אבל לא מהתקציב הנ…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, סרטים ושימוש יום יומי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים, GTA V וכד'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? כן, מסך. 4. האם יש ר…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM כמות: 1 מחיר: ¤1442 קירור למעבד: Thermaltake V1 CL-P0401 כמות: 1 מחיר: ¤276 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 מחיר: ¤548 ספק כוח: Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular כמות: 1 מחיר: ¤590 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb SATA II 8MB כמות: 1 מחיר: ¤430 כרטיס מסך: Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 Retail כמות: 1 מחיר: ¤1379 זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 כמות: 1 מחיר:¤465 סה"כ: ¤5130 איך הוא?האים אפשר לשפר אז איך? תודה.
-
- 6 תגובות
- 594 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג , עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים רבי מכר כגון: COD AW ,ACU -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינץ' 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 0 תגובות
- 766 צפיות
-
-
-
שלום לכולם אני מתלבט בין כמה דגמים של מחשבים והתקציב הוא עד 3000 ש"ח הדגמים: Acer Aspire 5732Z-443G http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9608 Compaq CQ61-410EJ http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9809 Lenovo G550 NTD2WIV http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9860 DELL Inspiron 1545 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKIN1545BK441Y השמושים הם אינטרנט ואופיס
-
- 0 תגובות
- 722 צפיות
-
-
מעוניין בהמלצה על מחשב נייד עבור סטודנטית לעיצוב שישמש בעיקר לעבודות פוטושופ (אבל גם לסרטים אופיס וכו') בתקציב של כ 3000 ש"ח (ניתן לחרוג לכיוון 3500 אם החריגה תיתן הבדל מהותי) * גודל המסך - 15"+16" * משקל רצוי- לא ממש קריטי (כמובן שעדיף משקל קל אבל אני מעדיף מקסימום ביצועים למחיר) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - זמן ממוצע + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - עדיף שהיה HDMI ו USB3 (לא חובה) * בלוטות? - לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 500 GB * כונן CD/DVD? צורב? - צורב DVD * כונן Bluray? - אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשה…
-
- 2 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב לעבודה שלי, העבודה מתאפיינת רובה עם תוכנת AUTOCAD ותוכנות אופיס. אשמח לעזרה על מפרט נדרש למחשב חזק. התקציב שלי הוא בסביבות 4000-5000 ש"ח אפשרי לחרוג קצת אם צריך. אין צורך בציוד היקפי כגון מקלת עכשיו ומסך. תודה לכולם.
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-
-
רקע - אני משתמש במספר מחשבים כשאחד מהם משמש כראוטר ותחנת הורדות, עד לאחרונה שימש בתפקיד P3 ישן עם 256M זכרון וכרטיס VOODOO עתיק. לאחרונה הוא שבק חיים ומכיון שהסידור מוצא חן בעיני אני רוצה לרכוש מערכת חדשה. האתגר - אני רוצה להמציא מינימום!!!! כסף על המחשב הנ"ל, יש לי מערכת נוספת המיועדת למשחקים וכול מה שאני צריך מהמחשב ה"חדש" הוא שהוא יתמוך בXP, מעבר לכך לא מענינות אותי אפשרויות השדרוג או יכולות נוספות, יש כמובן כבר צורב, עכבר וכיוב, כל מה שדרוש הוא לוח אם, זיכרון ןמעבד. מה האפשרויות? ברוך
-
- 6 תגובות
- 759 צפיות
-
-
צירפתי את המפרט שהרכבתי למטה. בעקרון פשוט לקחתי מהמפרטים המומלצים All Around מינימלי, אבל החלפתי את הזכרון במקום 2GB ל-4GB המטרה של המחשב היא בעיקר לשמש לעבודה יומיומית - וורד, פאורפוינט ולראות סרטים. הייתי רוצה שהוא גם יהיה מסוגל להריץ משחקים, אבל זו לא המטרה העיקרית שלו ואין דרישה שהמשחקים יהיו באיכות הכי טובה. בתור מישהו שלא מבין כלום במפרטים, עלו לי כמה שאלות: 1. ההחלפה הזאת של הזכרון אפשרית? היא לא דורשת שינוי אחר במפרט? 2. ראיתי שבדרגה הבאה של ה All Around יש קירור למעבד. במפרט הזה זה לא דרוש? שמעתי שמועות על התחממות של מעבדי AMD? 3. המחשב יהיה מסוגל להריץ משחקים ברמה בינונית? נניח בדרישות של starcraft 2 (http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=189528) ה…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, סוף השנה הגיע, והשנה החלטתי לרענן את הציוד שלי. בין הדברים הזקוקים לריענון - נייד חדש. מחפש דגם קל וקטן של לנובו - מסך בסביבות 13-14 אינץ', שיהווה פשרה טובה בין גודל לביצועים. למה לנובו אתם שואלים? שום סיבה מיוחדת, למעט העובדה ש לי זה עדיין מזכיר את ימי הthinkpad העליזים של IBM. אז כפי שאמרתי, מחשב קטן לכל השימושים מסך 13-14, עדיפות למט, משקל נמוך, יציאות וסוללה לא כל כך מעניינים גודל כונן לא משנה - אבל כן משנה שיהיה SSD. אופטי ממש לא, מערכת הפעלה עדיף שכן אבל לא ממש חייב. תקציב סביב ה 3-4, אבל אם אין כל כך היצע בכיוון אז אין לי בעייה לחרוג למעלה. מישהו מכיר מחשב טוב ואיכותי שעונה על הדרישות? (chevy, השמועות אומרות שאתה שולט בעניינים). תודה לכולם …
-
- 18 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
האם ישנו מחשב כף יד שכולל בתוכו את כל האפשרויות של מחשב רגיל ושל נייד? בעיקר, מש שחשוב לי, זה גלישה טובה ונוחה באינטרנט. כל הדברים במחשב כף יד קטן.
-
- 2 תגובות
- 624 צפיות
-
-
שלום לכולם נעים מאוד. אני מעוניין לקנות מחשב מבוסס i7 תווך מחירים 6-7k, ללא מסך. המחשב מיועד למשחקים, סרטים. נכנסתי לksp ובניתי מפרט בסכום זה, ללא ידע מסוים מה יותר טוב?, מה עדיף?, האם צריך מערכת קירור? והגעתי למסקנה שצריך עזרה. האם עדיף i7 על פני מעבדי אקסטרים מהדור לפני? אז תודה רבה לכל העוזרים. נ.ב עשיתי חיפוש בפורום אבל לא הגעתי למסקנה מה עדיף.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. רציתי לברר אם יש אפשרות לחבר בדרך כלשהי מעבד\כרטיס מסך חיצוני למחשב הנייד. לדוגמה, כרטיס מסך שנועד למחשב נייח, האם יש דרך לחבר אותו למחשב הנייד ללא הלחמה?
-
- 3 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב עד 6000 שקלים כולל מסך למשחקים כבדים כגון Crysis,Bioshock ועוד.. תודה מראש לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
בקשה למפרט, תקציב 6300 ש"ח, ללא חריגה. שימושים: עריכה גרפית ותלת-מימד, משחקים, סרטים איכות HD במסך "46, OC בערך 25%. בקשות מיוחדות: שיהיה מבוסס Ci7, לוח אם של ג'יגהבייט. זיכרון כנראה יהיה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4796 התקציב הוא לא כולל זכרון אז אין צורך. קירור טוב למעבד.
-
- 2 תגובות
- 663 צפיות
-
-
בשבוע האחרון רכשתי לפטופ של דל מדגם STUDIO 1558 החדש (אחריות באתר הלקוח ל3 שנים). בחרתי בדגם הזה מכיוון שהוא המחשב הכי משתלם עם המפרט הכי מוצלח (אני גרפיקאית ועורכת) לתקציב שלי, ומכיוון שקיבלתי המלצות על הניידים של דל מחברים. להלן המפרט: http://www.blaptop.co.il/index.asp?productid=4477#prodtop מהרגע שקיבלתי את המחשב, לא הפסיקו לצוץ בעיות. דבר ראשון ספק הכוח קיצר ונשרף. דל ישראל החליפה אותו בספק תקין (השירות שלהם אדיב, אמנם לקח כמעט שבוע להחליף עקב מדיניות השירות- שאומרת שהם פותחים קריאה לתקלה, זה עובר למעבדת יעל מחשבים ואז הם שולחים את החלק עם UPS). הדבר השני שקרה הוא בעיות תוכנה: המחשב נותן הודעת שגיאה this is not a valid win 32 application כשמנסים להתקין עליו את הדריב…
-
- 11 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי, הייתי שמחה לקבל עזרה בנידון אני מחפשת מחשב עם כמה מאפיינים - תקציב: 3300 ש"ח - מסך גבוה (אם יש כזה מונח). - SSD או אפשרות להרחיב לSSD - יציאת HDMI - מעבד i5/i7 - צורב - 8GB מינימום הערות: המחשב אמור להתאים לעבודה על תוכנות יחסית כבדות (תכנות וקימפולים).
-
- 0 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום לכולם, מה שלומכם היום? אז ככה.. חברתי מעוניינת במחשב.. התקציב עד 1500 ש"ח, כמובן לא כולל מסך או ציוד היקפי... מיועד לשימושים משרדיים (אינטרנט, מוסיקה, אופיס)... השאלה העיקרית.. האם בסכום שכזה - עדיף לחפש מחשב מורכב כבר בעיתונים/אינטרנט (דבר שאני די לא אוהב) או להרכיב לבד, בעזרתכם כמובן, מפרט (דבר שאני מאוד מעדיף בכלליות)? המחשב יקנה ככל הנראה מסקיי.פי.סי (קרובים לבית+ניסיון מאוד טוב איתם) אשמח לשמוע מפרטים מומלצים, לפי מה שראיתי בפורום מצאתי את המפרט הזה (שנבנה ע"י hw_joe ) מארז וספק-כוח : CompuCase 6K60 + HEC 300AR-TF 300W - כ-230ש"ח (מארז קטן-מימדים, ונאה) לוח-ראשי : Gigabyte GA-945GCM-S2L 945GC+GMA_950-Based - כ-300ש"ח מעבד-ראשי - אפשרות 1 : Intel Pentium Dual-Cor…
-
- 10 תגובות
- 696 צפיות
-