ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! יש לי מחשב נייד זקן שאני לא מתכוון להחליף בשנה הקרובה. לאחרונה הוא התחיל להתחמם יתר על המידה (אפילו בהשוואה לקיץ הקודם). אשמח לקבל המלצות על משטח קירור טוב וזול יחסית (גבול עליון למחיר - 150 ש"ח). אם יש איזה משטח קירור סופר-מיוחד שעולה יותר, אז אני אשמח לשמוע למה שווה להשקיע יותר בשבילו. תודה מראש לעונים
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לפני כשבוע רכשתי מחשב נייד של חברת DELL מדגם XPS M1530 ובו דיסק קשיח בנפח של 120GB 5400rpm. את המחשב אני אקבל בעוד כשבוע - שבועיים, אבל רציתי לדעת אם אני אוכל להחליף את הדיסק הקשיח שקניתי באחד אחר בעל אותו נפח, אך מהיר יותר (7200rpm)? אם כן איפה עושים זאת? חשוב לציין כי המחשב נקנה בארה"ב. תודה מראש, יגאל
-
- 6 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שיריץ ווידוס חלק שיריץ אמיו אם אפשר גם cs 1.6 1 גיגה ראם לפחות מחשב טוב אופיס חלק (חשוב) תודה
-
- 6 תגובות
- 803 צפיות
-
-
היי חברים, נתחיל מזה שכמו הכינוי שלי אני לא מבין כלום במחשבים. אבל אחרי שנמאס לי מהמחשב מהבר מצווה ולכבוד שחרורי מהצבא אני רוצה להתפנק במחשב חדש כולל הכל (גם רמקולים, מקלדת וכל זה). אז ככה, השימושים העיקריים שלי במחשב הם האזנה למוזיקה, צפייה בסרטים, אינטרנט, פה ושם תוכנות כמו פוטושופ, ומשחקים בסיסיים מאוד (כמו פיפא, מנג'ר וכו'). חשוב לי לציין שוב שאני לא מבין יותר מדי ולכן אני סומך ב-100% עליכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג, אני לא לחוץ אבל רק אשמח אם תציינו לי מה אני מרוויח בחריגה. 2. מה שימושי המחשב? מוזיקה, סרטים, תוכנות ומשחקים בסיסיים (פיפא, מנג'ר), לגבי הגדרו…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד שיהיה גם קל וגם כן למשחקים וגם למוסיקה אני בינתיים מצאתי את זה http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=3412&catcode=425 אבל כמו כן מצאתי את זה שזה יותר טוב ממנו אבל הוא מעט כבד http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=3164&catcode=166 אנא עזרו לי למצוא משהו טוב או שתמליצו לי על אחד מאלה כמו כן יש אפשרות לחרוג מעט מהתקציב בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני מצרף מפרט שבניתי, אשמח לקבל תגובות. מעבד: Intel Core2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB Cache לוח אם: Gigabite ?965P-S3 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E? זכרונות: 512MB Kingston HyperX X2 HD: WD 160GB 7200RPM, 8MB X2 צורב Sony DVD±R DWQ120A x16 Dual Layer מארז Thermaltake Armor Jr VC3000BWS ספק כוח: RockeTeer II 400W Silent (24pin כרטיס מסך - FX5200 128MB, TV, DVI כמה שאלות: כרטיס מסך - לא משחק, רק תוכנות. בחרתי את הכי פשוט. האם זה יוריד מהביצועים ואם כן איזו חלופה ישנה? כרטיס קול - קיים, מחובר ב FIREWIRE. חשוב שהמחשב יהיה מותאם כמה שיותר ל FW מחיר - כרגע עומד על כ 5.5K. איפה אפשר לקצץ? לא מתכוון לעשות OC, חשוב לי בעיקר שיהיה שקט. תודה!
-
- 6 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד של LG LG R405 2.2 ghz 14.1 T7500 3GB NAVIDIA 8400 הוא ברשותי כבר שנה (יש לי עוד שנתיים אחריות ) ולאחרונה אני שם לב שהוא מתחמם . בעקבות זה , הורדתי שבוע שעבר את התוכנה SPEEDFAN , והטמפ' שלו נעה בין 60C (בהדלקה) לבין 75-80C . רציתי לשאול אם זה נורמלי, או שכדאי לשלוח אותו לבדיקת מעבדה .... תודה רבה !
-
- 6 תגובות
- 681 צפיות
-
-
המחשב יידרש לעבודות גרפיקה, בעיקר פוטושופ ופרי-הנד (אולי קצת וידאו אבל לא מקצועי)וכמובן לאינטרנט סרטים וכו' האם יש דברים חזקים מדי או חלשים מדי? מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤1118 לוח אם: ASUS P5B DELUXE ¤1044 כרטיס מסך: ASUS PCI-EX GeForce 8600GT 256MB DDR3 128 BIT DUAL DVI HDTV TV/O - DX10 - RETAIL ¤904 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤376 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤211 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ¤458 מארז: THERMALTAKE ECLIPSE ( BLACK) RHM040-1AW w/o PSU ¤769 ספק כוח: COOLERMASTER EXTREME POWER 430W : RS-430-PMAR ¤262 הרכבת מחשב: ********* ללא הרכבה **…
-
- 6 תגובות
- 613 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד. השימוש העיקרי במחשב יהיה תכנות בvisual studio ועוד כמה תוכנות. המחשב הראשון: הדגש המחשב הזה הוא על המעבד החזק. אבל ההארד דיסק איטי. המחשב השני: במחשב הזה ההארד דיסק יותר מהיר, יש גיגה יותר זכרון וכרטיס מסך טוב. אבל המעבד פחות טוב. מה יותר כדאי? המחירים די אותו הדבר... ומה בנוגע לסוללה? למי יש יותר שעות עבודה? תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מפרט המחשב הורכב ב-KSP הוא אינו כולל מארז מכיוון שיש לי כבר את gigabyte aurora מבקש את חוות דעתכם: Core i7 920, s1366, 8MB Box 1525 Gigabyte EX58-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2000+, 3xPCI-E 1070 3x1GB OCZ Platinum XTC Triple Channel 365 Sapphire HD 4850 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 575 Seagate 1TB 7200 RPM, 32MB Sata II- ST31000528AS 440 Hec Cougar 550W 12 CM Ultra Quiet Fan Modular 485 SAMSUNG 2333SW 23'' LCD 5ms 1:20000 DVI WideScreen 1073 סה"כ 5533
-
- 6 תגובות
- 682 צפיות
-
-
1. מה התקציב ? 3500 ש"ח כולל הכל, התשלום בכ.אשראי (תשלומים). 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך CRT 17, מקלדת ועכבר (אין צורך באלחוטיים), רמקולים, כרטיס טלוויזיה ומדפסת (פשוטה ללא סורק מכונת צילום וכו'). בנוסף יש צורך בכונן דיסקטים וכן צורב DVD 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צריך רק את הדברים שציינתי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? בעקרון חשבתי על P4 אבל מוכן לשמוע גם הצעות אחרות. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא במיוחד . 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? יש צורך רק בהרכבת המחשב, את כל ההתקנות אני אעשה לבד. 8. האם יש צרכים מיוחדים כל…
-
- 6 תגובות
- 708 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי ללמודים ולמשחקים.... עכשיו יש לי כמה דרישות שהייתי רוצה לראות בו... קודם כל שהמשקל הכולל שלו לא יהיה כבד מדיי סביב ה3 קילו... כרטיס מסך- הייתי שמח למצוא אחד של geforce 9600 או יותר טוב גודל מסך עדיפות ל 15.6 כמובן שיהיה לו wifi ואם אפשר גם bluetooth זה בגדול הדברים היותר חשובים לי שיהיו.... וכמובן של חברה אמינה שיש לה אבא ואמא פה בארץ... התקציב הוא סביב ה4500 אבל אפשר להתגמש אם צריך.... תודה רבה רבה לעזורים....
-
- 6 תגובות
- 673 צפיות
-
-
ברשותי דיסק קשיח חיצוני, WD My Passport ובו דיסק של 2TB . האם ניתן להחליף את הדיסק הקיים בדיסק פנימי אחר בעל קיבולת גבוהה יותר? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אז אחרי 6 שנים הגיע הזמן לקנות מחשב חדש, בהתחלה הצצתי קצת ב KSP בקטגוריה של "מחשבי גיימינג מומלצים" והמחשב הזה צד לי את העין הן מבחינת המפרט והן מבחינת התקציב. הדרישות שלי מהמחשב הן בעיקר גיימינג, משחקים חדשים וגם קצת ישנים, סטייל wolfenstein\call of duty\GTA\NFS\far cry וכו' לאחר יום יומיים של התלבטויות התחלתי להשתעשע עם הרעיון של להריץ את רשימת החלקים באמאזון כדי לראות מה ההפרשים ובגלל שיש לי אופציה שיביאו לי אותם מארה"ב לקחתי את זה יותר ברצינות וגיליתי שאני יכול לחסוך מעל 4000 ש"ח בקניה של החלקים האלה מאמזון (למעט מארז שאקנה בארץ). בגלל שהידע שלי כבר לא מה שהיה ואני לא באמת מעודכן בכלום, רציתי להתייעץ איתכם הא…
-
- 6 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני מחפש שהיא יבואן רשמי ולא יבוא אישי, כלומר אחריות מלאה עד הבית, מחיר נוח יחסית והרבה דגמים שחלקם בתצוגה. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם, ערב טוב. אני סטודנט שזקוק למחשב נייח חדש. משיטוט קצר ברשת, הבנתי שזה ה-מקום להתייעצות ובניית מפרטים, אז ככה: השימוש במחשב יהיה בסה"כ סטנדרטי, ויכלול לרוב עבודה משרדית, כשהדבר הכי כבד שהמחשב יצטרך להריץ יהיה ככל הנראה 2 סרטי HD (כבדים) במקביל. בכל זאת, אשמח לקחת קצת אקסטרה ולוודא שלמחשב יהיה 0 תקיעות בכל שימוש - ככה שנגדיר שאשמח אם המחשב יוכל להריץ באופן חלק משחקים יחסית חדשים, כמו לדוגמא ג'י.טי.איי 5. 1. מה התקציב המקסימאלי --------------3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -------- לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? --------------500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ספציפיקציות שה…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב עבור תלמיד תיכון שלומד תכנות ומשחק במחשב 20% מהזמן, אבל לא מדובר במפלצת גראפיקה. צריך גם מסך בסביבות ה22". הכי חשוב שיהיה מחשב אמין, שלא יצטרך להגיע לתיקון תוך שנה-שנתיים. תודה רבה לעוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביב ה200 ש"ח אבל רק אם השיפור משמעותי. גמיש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 80% ללימודים, עבודה עם office. 20% משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Office וגלישה באינטרנט תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג,…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
אז כמו שכתבתי בנושא, יש לי בעיית התחממות חמורה. המחשב כבר בן 5 שנים, ומסתבר שהבעיה היתה קיימת מאז ומתמיד, רק שבזמנו עבדו עם מסכים קטנים יותר, ותוכנות שפחות מאמצות את הכרטיס מסך, אז זה היה מורגש פחות. הבנתי שבהפעלת המשחק סימס, הוא היה קורס, והיה נדרש להניח אותו על מגש קירור עם מאווררים נוספים כדי למנוע קריסה. פתחתי את המחשב, ניקיתי את כל האבק שהצטבר, כולל בחריצים של הצלעות קירור, וגם על כנפי המאוורר. המאוורר כמובן פועל, ושומעים אותו מגביר סל"ד כאשר מאמצים קצת את הכרטיס מסך. החלפתי גם משחה תרמית. עדיין, לא עוזר שום דבר. במאמץ, הפעלת סרט HD למשל, או רינדור של עריכת סרטון ב-movie maker, הכרטיס מסך מתחמם עד שמגיע ל-105 מעלות(!) ואז המחשב קורס. נגעתי בגוף הנחושת והוא …
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים אני אשתדל לפרט ככל הניתן: 1. התקציב הוא 3500 שקלים, אם יהיה צורך מסויים לשידרוג אפשר למתוח אותו בעוד איזה 150-200 שקל 2. השימוש הוא בעיקר לעיצוב גראפי, עבודה עם לוח ציור תוכנות עיקריות: פוטושופ ואילוסטרייטו פרימייר ואפטר, זאת אומרת עריכת וידאו, נדיר יותר, אבל הייתי רוצה לשמור את זה כאופציה להיתפח בעתיד (אם מדובר בעלות נוספת גבוהה, אפשר להוסיף כאופציה) נכון לעכשיו מחובר אליו מסך ישן יחסית שישודרג רק בעתיד אז כניאה שאין רזולוציה רצויה. 3. אין צורך בציוד היקיפי 4. אין צורך לכלול כונן אופטי, כמו מו כן הנפח הרצויי להארד דיסק הוא 1T 5. מבחינת שקט, קשה לי להגדיר אבל אני חושב שכל עוד הוא לא נישמע כמו טרקטור (בדומה למאוררים עם לכלוך) אז זה סביר למדי 6. לא מת…
-
- 6 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אז ככה,אני מאוד מתלבט איזה מחשב כדאי לי לקנות,אני מעוניין לקנות מחשב לגיימינג רציני,לא צריך מחשב יענו הכי טוב באיזה 6000 שקל אלא מחשב בתקציב של עד 4000 שקל וההתלבטות הראשית שלי האם לקנות מחשב נייח או מחשב נייד,בבקשה תעזרו לי.....
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
יש לי תקציב של 2900 אבל אני מעגל ל 3000 שקל. "מחשב למשחקים,אני לא יעשה OC,אני רוצה שכל המשחקים הכבדים יפעלו אליו כגון Crysis,COD4 וכו... אני גם יגלוש גם באינטרנט וישמע מוזיקה. ואני לא רוצה שהוא יעשה הרבה רעש כי שלי עכשיו עושה המון!!
-
- 6 תגובות
- 640 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? - התקציב הינו 3000 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית , סימולטור טיסה של מיקרוספוט , סרטים לעיתים רחוקות , אימיול , עריכת וידאו ביוליד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר אלחוטיים, רמקולים, כרטיס טלוויזיה. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו:, כונן דיסקטים, 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? עדיפות למארז לא גדול במיוחד. משהו כמו המארזים הנחמדים של HP לא בגודל …
-
- 6 תגובות
- 655 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב שישמש בעיקר לאינטרנט, אופיס ומשחקי ילדים (פעוטות) ואולי קצת סרטים. הייתי מעוניין במפרט עם הדגשים הבאים: 1. מסך 19'' טוב. 2. כרטיס מסך OB. 3. זכרון של 2GB שיהיה מוכן לויסטה למרות שכרגע מתוכנן לתמוך ב-XP. 4. מקלדת ועכבר אלחוטיים סבירים. 5. שהמפרט יהיה מחנות באיזור המרכז אלא אם כן יש משלוח עד הבית. תודה מראש על העזרה,
-
- 6 תגובות
- 652 צפיות
-
-
חברי קהילת HWZONE חזק! אני מעוניין לשמוע המלצות לגבי מחשב חדש. ההורים שלי עוברים דירה, ואנחנו מחליפים מחשב. אני חייל, אז קשה להגיד שהייתי מאוד מעורב במחירים ומפרטים בזמן האחרון. כמה דברים שחשוב להגיד - המחשב צריך בעיקר להיות עמיד. כמה שפחות החלפות, כמה שפחות תיקונים - להורים שלי לא יהיה כל כך ראש לזה. זה אומר - כדאי שיהיה שקט. מעבר לזה, הוא חייב להריץ פוטושופ ולהקרין סרטים (לא חייב HD - עדיף שכן). אני אשחק בו מפעם לפעם בדברים כבדים יותר, אז כדאי שהוא יוכל להגיע לרמות כאלה, אבל אם זה יקר מדי - אפשר להסתדר גם אם פחות. תודה מראש! 1. תקציב: 3500 ש"ח תקציב מקסימאלי: 5000 ש"ח 2. שימושים: סרטים (תדיר), עבודה משרדית (תדיר), Photshop\Illustrator (מזדמן), SketchUp (מזדמן) משחקים (מ…
-
- 6 תגובות
- 826 צפיות
-