עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5 אלף ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מומלץ לחסוך, אבל לא על חשבון ביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן כלל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אחסון תמונות וסרטונים, גלישה באינטרנט וצפיה בסרטי HD (לרוב בSTREAMING) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מיועד לגיימינג- -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 4, watch dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24". 1920x1200. -לאילו הגדרות גרפיות מיו…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by amirw6,

היי אני מחפש מחשב שמיועד למשחקים בתקציב של עד 3K לא כולל מסך, אבל אני כן מעוניין לרכוש רמקולים עם איכות טובה,לא מתוכנן OC בעקרון חשוב לי שמשחקים כמו BIOSHOCח INFINTIE או GTA V ירוצו על ההגדרות הכי גבוהות, בנוסף ממש חשוב לי מחשב שקט הפעם.. ההעדפה שלי לקנות מאייבורי אני יודע שאין עליהם ביקורות טובות אבל סה"כ זה נוח ויש להם אחריות לטווח ארוך ובסה"כ הייתי מרוצה מההזמנה הקודמת.. תודה מראש רק חשוב לי לציין שהפעם האחרונה שגלשתי פה הייתה לפני 8 שנים כך שאני לא מבין כלום ממה שהולך כיום בשוק . מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by adamkat,

אני צריך את המחשב בעיקר לאינטרנט אבל רוצה שהוא יהיה זריז. שום משחקים או תוכנות כבדות. תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Rיה,

מה שידוע זה מסך 17 שטוח כרטיס מסך 6600 gt לא בטוח איזה יצרן של הכטיס אולי gigabyte מעבד s-939amd 3200 venice core זיכרון 512 אם אפשר אז יותר צורב דיוידי ללא כונן דיסקטים עם מקלדת רגילה ועכבר של מיקרוסופט(ב-40 ש"ח בערך)ולוח אם איכותי והכי חשוב כרטיס קול איכותי (dj)וכל השאר...אם שחכנו ללא רמקולים

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. יש לי נייד ASUS A8Js וכנראה הכרטיס מסך שלו הלך, בדגם של הנייד הזה אני יכול להחליף מעבד ומעבד גרפי...איפה אני מוצא חנויות שמוכרות כרטיסי מסך כאלו בארץ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Avivsa,

המחשב קצת יקר, סביר להניח שאני יוריד מהמפרט קצת כדי להוזיל את המחיר. המחשב נועד ל-2 חברים, אחד שמשחק אבל מוכן להתפשר ואחד שלא משחק אלא משתמש במחשב באינטרנט וכו' אבל רוצה שהמחשב יחזיק הרבה זמן (במיוחד עם הויסטה) המפרט: לוח אם: P5LD2VM Asus (לא לשנות ללוח מפירמה אחרת) מעבד: Conroe Core 2 dou- 2600Ghz זכרון: Kingstone 2*1024- 667Mhz- DC דיסק קשיח: Western Digital 250GB SATA II 16MB 7200RPM WD2500KS כרטיס מסך (אפשר לשנות לכל דבר לא משנה איזה- עד 500 שקל): nVIDIA GeForce 7300GS 256MB Pine XFX- מה אתם אומרים עליו? 256 ביט! מארז: רגיל + תוספת 190 שקל למארז הגדול של איבורי- מה אתם אומרים עליו? כונן: צורב דיוידי של נק X 16 מסך: SAMSUNG 730B עכבר: מיקרוסופט איך המפרט? באותו מחיר י…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אני מתלבט בין שני מחשבים: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10537 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8028 השאלה עם המחשבים האלו יריצו לי סרטים 1080p ? ואיזה מחשב מבין השניים כדי לי לבחור ? תודה לעוזרים !

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. היי, אני מחפש מחשב שישמש אותי גם לגיימינג וגם לתכנות, ניסיתי להתייעץ עם אנשים וכרגע קצת עברתי את התקציב שתכננתי. כמה פרטים כליים: 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב: 6.5k, אפשר לחרוג ל 7k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושי המחשב: בעיקר משחקים, תכנות ותכני HD . בתכנות יכול להיות שיהיו על המחשב מכונות וירטואליות (אחת או שתיים במקביל) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי הדור הבא: watch dogs, gta v ועוד הרבה... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אשמח לשמוע מה אתם אומרים על שני המחשבים עבור מחשב לשימושי אינטרנט איזה עדיף ואם בכלל .. תודה מחשב נייד DELL, מדגם Inspiron N5030 לוח אם: Intel GM45 chipset מעבד: Pentium Dual Core T4500(2.30GHz,800MHz,1MB) זיכרון: 2048MB (1x2048) 1333MHz DDR3 Dual Channel גודל דיסק: 320GB Serial ATA (5400RPM) 3 שנות אחריות של DELL!!! מערכת הפעלה WINDOWS 7 כלולה במחיר! מחשב נייד DELL, מדגם Inspiron N5030 טכני: כללי יצרן: DELL דגם: IN-RD09-4635 צבע: שחור לוח אם: Intel GM45 chipset מעבד: Pentium Dual Core T4500(2.30GHz,800MHz,1MB) זיכרון: 2048MB (1x2048) 1333MHz DDR3 Dual Channel גודל דיסק: 320GB Serial ATA (5400RPM) כוננים 8X DVD+/-RW Drive CDRW/DVD Combo חריצי הרחבה 3-in-1 Media …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. Started by david6655,

שלום, אני עומד לקנות מחשב מחוץ לארץ ואני צריך את המפרט המתאים מחיר- עד 7K שימוש במחשב- בעיקר גיימינג רמת חשיבות השקט- מ8-10 -אין צורך בOC -אין צורך בציוד היקפי וגם מערכת הפעלה -אין לי חנות מועדפת כי אני קונה מחוץ לארץ הערות- החלקים שהייתי רוצה שיהיו במפרט הם: מעבד I7+.... כרטיס מסך GTX 680 , קירור מחשב על בסיס מים (לא חובה אבל עדיף) , מארז עם עיצוב יפה וגם שתהיה לו שליטה ידנית במאווררים(לא חובה אבל עדיף) -הייתי רוצה שתיתנו לי 3 סוגים של מפרטים תודה רבה לעוזרים!!! ;D

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by feel,

דגם מחיר כמות AMD ATHLON 64 3000+ 754 BOX 770 ¤ 1 GIGABYTE GA-K8NE NFORCE4 754 490 ¤ 1 SAMSUNG 1024MB 533MHZ DDRII 600 ¤ 1 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 530 ¤ 1 GIGABYTE 6600 256MB DDR 128 BIT TV/DVI BULK PCI-EXPRESS 700 ¤ 1 NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 300 ¤ 1 COMPUCASE CI-6A19 BLACK 370 ¤ 1 סה"כ: ¤ 3760 כמה שאלות : 1 - מה עדיף - סטיק 1 של 1024 או 2 של 512 ? 2 - האם מארז 6A19 יחזיק את המערכת ?

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום לכולם, גילוי נאות - אני עוקב אחרי הפורום הזה כבר כמעט שנה ונחשף לרמה הגבוהה של העצות הטכניות והאנשים שתמיד שמחים לעזור. אז היום (!) נרשמתי סוף סוף ואשמח ביום מן הימים לעזור לאחרים כמו שעזרו לי.. אני הולך לקנות מחשב בקרוב (שבוע - שבועיים) ורציתי לקבל המלצה למפרט. עברתי כבר על המפרטים המומלצים שהופיעו בדיונים קודמים ויש לי כמה תובנות (ראו בהמשך) אבל בגדול אני די קלולס כי לא קניתי מחשב כבר כמעט 6 שנים (וגם אז, זה היה לפ טופ...) אז הנה התשובות לכמה שאלות נפוצות: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 6000 ש"ח לא כולל ציוד היקפי או מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 6500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב- מ…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. מטרות המחשב? עבודה, תוכנות ייעודיות לעבודה עם קבצים גדולים ובסיסי נתונים. * גודל המסך? 13" * רזולוציית המסך? כמה שיותר.. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? קל יחסית. פחות מ-2 קילו, וכמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מאוד. לפחות שבע שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? ברור. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חובה SSD. לפחות 128 גיגה, עדיף 256. * כונן אופטי? לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...): 16GB זיכרון (או לפחות אפשרות להרחבה עצמית עתידי…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by IdoShamriz,

שלום לכולם לאחרונה התחלתי ללמוד את שפת התכנות java בבית הספר, וזו השנה השנייה שאני לומד את שפת התכנות c# ויש לי בעיה גדולה והיא שהמחשב שלי וגם המחשב בבית הספר איטיים מאוד. ההרצה לוקחת הרבה זמן, הם כל הזמן נתקעים וקורסים וקשה מאוד לעבוד ככה. לכן חשבתי לעבור למחשב נייד שאני אוכל לקחת לבית הספר ולעבוד איתו... אני באמת צריך מחשב אבל לתכנות, לא משנה לי משחקים או דברים כאלה.. האם מישהו יכול להמליץ לי על מחשב טוב ? נ.ב לא משנה לי אם מהארץ או מחול, שיהיה חברה שאני אוכל לסמוך עליה ושלא יעבור את ה 3000 שקלים אם זה אפשרי ... תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by benasoor,

מטרות המחשב? אינטרנט ,קצת משחקים אבל בעיקר תוכנות לסרטוט OFFICE אינטרנט והתוכנות הבאות שהם התוכנות הכבדות יחסית:Mastercam, Ansys, Hydromotion, Pneumotion, Inventor, Autocad * גודל המסך? 14-15.6 עדיפות ל 15.6 (מעדיף לשפר דברים אחרים ושיהיה המסך הרגיל 15.6) * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה לא הכי חשוב כי המחשב יותר לשימוש בבית או בכיתה עם מטען או אפשר לקנות סוללה יותר גדולה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אשמח ל USB 3 * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא יש לי חוק…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by wakafa,

שלום לכולם! מחפש מפרט: 1. תקציב מקסימלי : 2000 ש"ח א. לנסות לחסוך ב. ניתן לחרוג עד 500 ש"ח 2. שימושים עיקריים: תכנות ומשחקים לא כבדים במיוחד, שימוש תדיר א. חובה: visual studio, eclipse ב. חובה: league of legends - כרגע משתמש במסך 17 inch עם רזולוציה מקסימאלית 1280X1024 -הגדרות בינוניות\גבוהות 3. במידה וניתן במסגרת המפרט (אך לא חובה), מסך (אין העדפות ספציפיות) 5. השקט לא הכרחי ~3 6. לא נדרש OC 7. לא חובה מערכת הפעלה, עדיף (אך לא חובה) הרכבה בחנות 8. אין העדפה לחנות, הקנייה מתבצעת באילת (אז המחיר ללא מע"מ) 9. הקנייה (הזמנה) מתכוננת לשישי הקרוב ה19.12.14 10. (לא חובה) חיבורי אודיו מרובים 11. מבחינתי המחשב צריך להחזיק בדיוק שנתיים וחצי מהיום ולהתפגר 12. אי…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by diablo4u,

שלום לכולם, אני מחפשת מחשב נייד בגודל 12 אינץ' עם תחנת עגינה. חשוב מאד - לא מדובר בתחנת עגינה של USB אלא בתחנה קבועה (כמו שצריך).. שמתי עין על ה-Z1-BRAVE של LG אבל בשתי חנויות אמרו לי שאין בשבילו תחנת עגינה (כמו שאני רוצה), אשמח לקבל מידע ממישהו שיודע אחרת.. וכמובן כל פרט על כל מחשב אחר עם תחנת עגינה יתקבל בברכה.. תווווווווווווווווווווווווודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6 אלף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה מקסימלית של 500 שקלים(עם העדפה ברורה שלא לחרוג). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יצירה/הקלטת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קיובייס, אבלטון, ריפר, פרוטולס, לוג'יק. ב)-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בס…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by חובב,

יש ברשותי מחשב ישן אני רוצה רק להחליף את המעבד זיכרון ולוח אם וכל זה עד 1000~ חריגות קטנות ביותר . מיועד לשימוש משרדי בלבד וכל שאר הרכיבים מתאימים ללוח אם(חיבורי SATA). הרכבה לבד. אשמח להמלצות של שילובים של השלושה חשוב שיהיה לטווח ארוך והאם כדאי לחכות קצת שיצאו סדרות חדשות של מעבדים- בסופו של דבר אין לאן למהר המחשב עובד מעולה עם XP אך ווינדוס 7 כבר לא ממש אפשרי עקב זכרון פנימי 512(שבמחיר שלו עדיף לא להשקיע).

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by dudi.lankri,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר/כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקרון הכל, משחקים החדשים שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? 4.…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אז קיצור קניתי מחשב חדש... וזה המפרט שלו: CPU- Athlon 64bit +3000 939pin CPU Cooler- tt Venus +12 Matherbord- ASUS A8N SLI DELUX Memory- GEIL 512MB DDRAM 400MHZ Video Card- GIGABYTE 6600GT 128MB PCI-E DDR III + TV OUT HD- WD 160GB 7200RPM SATA 8MB LG DVD X16X48 Floppy Drive 3.5" 1.44MB Case- RAIDMAX SCORPIO 868 Blue 420W

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם, יש לי מחשב קיים שמשמש כHTPC לצפייה בסרטים ע"ג LCD 37". במפרט הקיים היום סרטי HD נתקעים (עוצרים ואז ממשיכים וכו'). אני רוצה לשפר המפרט הקיים בחלקים (גם מיד שניה) עד 250 ש"ח. מתלבט במה כדאי להשקיע את התקציב (מעבד, זכרון, או כ. מסך). המפרט הקיים - לוח אם תומך בתושבת 478. מעבד סלרון 330 - 2.6GHZ. זכרון - 768מ"ב, מהירות - 400MHZ. כ. מסך - AGP geforce 5200 128mb. במה כדאי לשים התקציב ? תודה רבה לעוזרים !

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייח למשחקים נטו, ברשותו מחשב נייד ליישומי אופיס ואינטרנט והוא צריך מחשב למשחקים חדשים כמו gta iv, fifa ואחרים בעלי דרישות גבוהות יותר. התקציב שלו בסביבות 3000-3500. יש לו מסך מחשב 19'' ולכן אין צורך במסך, כמו כן יש לו רמקולים, עכבר ומקלדת בבית ולכן התקציב מיועד נטו למחשב (מארז, לוח אם, מעבד, כ.מסך, הארד דיסק, כ.זיכרון, ספק...) אם אני לא טועה הרזולוציה המקסימלית שלו היא 1024*1280 או 1440*1080. הגדרות המשחקים בינונית-גבוהות. השקט של המפרט לא קריטי. לא מתכוון לבצע המהרה במחשב הזה. לא צריך מערכת הפעלה. הוא גר בחיפה, אין חנות מועדפת (יש את אייבורי, ksp, פריבל...) בינתיים אין צורך בשדרוג בעתיד למחשב הזה. האם עדיף בטווח מחירים האלה מחשב של amd מאשר של in…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. מפרט לחבר של חבר... למיטב הבנתי, אילו הדרישות: 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח אבל ניתן לחרוג מעט אם יש הצדקה של ממש. עד 4K אבל השאיפה היא בהחלט לכיוון ה-3K במידת האפשר. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: עבודות אוניברסיטאיות עם אופיס וכלים סטטיסטים בעיקר, שימוש ביתי, מדיה וגיימינג מזדמן. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. SPSS, EXCEL וכדומה. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). שימוש יומיומי במסגרת העבודה. חשוב ביצועים טובים - לא חייב להיות ברמת נאסא. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. מסך FHD…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום , אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש בתקציב של 3500-4500 שקל ללא חריגה. מטרות המחשב: עבודות משרדיות, משחקים כבדים, צפיה בסרטים , עריכה בסיסית גודל המסך: גודל המסך לא רלוונטי אבל עדיף גדול דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מעעדיף מקלדת מלאה הכוללת numpad האם נדרש זמן סוללה ארוך?: לא חייב. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא Bluetooth? לא משנה גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1000GB כונן אופטי? לא משנה האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אפשרי האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים