ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם התקנתי לאחותי ווינדוס 7 ULTIMATE ואז שמנו לב שאין לתוכנה אפשרות לזהות את קורא הכרטיסים המליצו לנו על תוכנת EVEREST אבל אין לי מושג מה לעשות איתה ? האם כדי להכנס לאתר החברה לעידכונים של המחשב (BIOSׂ) , מה לעשות , המחשב עובד מהר יותר .... נ.ב מקווה שאני בפורום הנכון ....
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני כרגע נמצא באילת עד יום שבת, אני עובר מחנות לחנות ולא מצליח להתפקס על מחשב. השימוש בעיקר יהיה ללימודים: Core i5 4-8 GB ddr3/4 לא חייב כרטיס מסך, אם זה מוביל אז אין צורך שיהיה קל! פחות מ 2 kg עדיפות למסך 14,למרות שגם 13.3 יכול להיות סביל שיהיה כולל מערכת הפעלה ועדיפות לשלוש שנים אחריות. אם אפשר בבקשה עזרה כי הזמן שלי מן הסתם באילת קצוב חח. תקציב בין 1800-2500 להשתדל בלי חריגה ואם כן גג 100 שקל חריגה.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SIMS 3 , PES 2013,NEED FOR SPEED 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד שישמש בעיקר עבור אינטרנט, תיכנות, סרטים עבודה עם הרבה תוכנות יחסית "כבדות" בו זמנית (אני מהנדס תכנה) משחקים אני לא משחק ככה שכרטיס מסך לא בעל חשיבות גדולה. מאוד חשוב לי שהמסך יהיה כמה שיותר איכותי. התקציב שלי זה +- 5000 שח, לאחר חיפוש קצר בזאפ המחשבים שנראו לי מתאימים: LG F1-224DE 1.73Ghz 512MB 15.4" Dual Core [5300] MSI S420 1.86GHz 512MB 14.1" CORE DUO 2.1KG [4850] ACER TM4222WLMI 1.66GHZ 512MB 15.4" CORE DUO [5600] ACER ASPIRE 5601WLMi 1.6Ghz 1GB Dual Core 15.4" [5750] Acer Aspire 5101WLMi AMD Turion 64 MK36 2.0GHz 15.4" [4450] מה אתם חושבים?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חברים,אשמח בבקשה להמלצות על מחשב נייד למעצבים גרפיים מתחילים,צריכה לקורס חדש שאני מתחילה. וגם שלא יהרגו לי אתה הכיס.(תקציב של עד 5000)
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין להשקיע במחששב נייד חזק. כרגע יש לי את הלנובו N200 אבל הוא גדול15.6 וכבד ואני לא כל כך מרוצה מזה. אני רוצה להחליף למשהו קטן(אבל לא יותר מדי) אני מזמין מחו"ל את המחשב אמרו לי שהCORE I7 באולטרה בוק הוא שתי ליבות והוא לא חזק במיוחד? באם זה נכון? הציעו לי גם אופציה שניה הTHINKPAD X220 TABLET אני ממש התלהבתי ממנו אבל הוא גם שתי ליבות.. השאלה שלי במה אתם ממליצים? והאם אין מחשב שהוא קטן עד 14.1" עם 4 ליבות? בגדול אני לא איזה גרפיקאי אבל שאני מרנדרר קובץ וידיאו או דברים כאלו אני רוצה שהמחשב יסחוב אם כבר אני משקיע הרבה כסף אני רוצה גם תוצאה... יכול להיות שהמחשבים האלו מספיק חזקים לכן אני שואל פה אתכם בגלל שאני לא מבין בחומרה כל כך ובביצועים... תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקיי רכשתי את הasus g73jh עם CORE I7 5870 6 GIGA RAM 640 GIGA 5400 RPM אחרי התיעצות בכמה פורומים שלחתי את המחשב למעבדה והחלפתי את הכונן קשיח ל7200 RPM והוספתי עוד 2 ג'יגה זיכרון אתמול התקנתי GTA עבד לי נחמד על הגדול גבוהות יחסית ממוצע של 30FPS היום נכנסתי למשחק המשחק לא עובד את ה20FPS זה הגיוני שהמחשב הזה לא צריך להריץ את המשחק הזה?או שזה בעיה אחרת? שעשיתי BANCHMARK במשחק זה רשם לי שרק 26 אחוז מהמעבד היו בשימוש ו40 אחוז מהכרטיס מסך?זה קשור? תודה מראש..
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חבר חזור מניו יורק עוד שבועיים והוא יכול להביא לי משם מחשב נייד. תקציב 1000$ +- בעיקר לאינטרנט . word , סרטים/סדרות/מוזיקה. * גודל המסך? 13-14 אינץ * משקל רצוי? 1-1.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מומלץ ארוך 6-7 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) USB 3 * בלוטות? מה זה? * גודל מינימלי של כונן קשיח ? לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? צורב * כונן Bluray? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן (עדיפות ל3 שנים) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מומלץ * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מפרט למשחקים בערך ב5000 6000 כמובן לא חייב לנצל את כל הסכום חשוב לי השקט והקירור של המחשב אני לא צריך מחשב שיריץ כל משחק על ההגדרות הכי גבוהות אבל שיריץ משחקים לפחות לשנה שנתיים הקרובות ואופציות לשידרוג בעתיד לא מתוכנן OC אני מעוניין במארז הזה: http://tms.co.il/product/4565 או http://tms.co.il/product/5398 כמובן אם המארזים האלה לא יוכלו לקרר\להיות שקטים אני אוותר במידה ולא נוצל כל הסכום אפשר להכניס מסך 19-20 תודה
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ראשית אתחיל את הדיון לפי הכללים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עיצוב גרפי (עריכת תמונות, ציורים דיגיטלים, וכו') ולעיתים רחוקות משחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מיועד בעיקר ל-Photoshop ו- Illustrator ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לרוב משחקי אונליין פשוטים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, הרכבתי לעצמי את המפרט הבא: בד Intel Core i3-3220 Ivy Bridge Tray ₪525 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=II33220T לוח אם Gigabyte GA-H77M-D3H ₪434 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=95H7701 כונן קשיח Seagate Barracuda ST2000DM001 3.5" 2000GB SATA3 64MB ₪464 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST2000DM001 זיכרון Kingston Hyper-X GENESIS 4096MB DDR3 1600MHz CL9 ₪201 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23756G מארז כולל ספק Antec NSK2480 Silver 380W ₪513 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=NSK248…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
טיפה התבלבלתי עם כל הכרטיסים שיש אז רציתי לדעת: יש לי חריץ הרחבה בלפטופ Type II PCI Express Card Bus 34/35. אני צריך כרטיס רשת אלחוטי עבורו (הכי פשוט שיש). יש דבר כזה? או שכולם PCMIA? לא מעוניין ב-USB. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
משדרג את המחשב למטרות גיימינג, הרצת משחקים כבדים כמו destiny 2 ו-COD MW4 מה שאני קונה: RAM: Patriot Memory VIPER 4 Series 3000MHz (PC4 24000) 16GB Dual Channel DDR4 Kit PV416G300C6K (Motherboard: GIGABYTE B450 AORUS M (AMD Ryzen AM4/M.2 Thermal Guard/HDMI/DVI/USB 3.1 Gen 2/DDR4/Micro ATX/Motherboard Processor: AMD Ryzen 5 2600 Processor with Wraith Stealth Cooler - YD2600BBAFBOX SSD: Kingston A400 SSD 480GB SATA 3 2.5” Solid State Drive SA400S37/480G - Increase Performance מה שיש לי: (Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 760 @ 2.80GHz, 2794 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s Motherboard:Gigabyte P55M-UD2 (Storage: (2*) Model Inte…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרת הפורום בהמלצה על מפרט למחשב רב תכליתי בתקציב עד 4,200 ש"ח. תודה מראש, 1. מה התקציב המקסימאלי? ------------------> 4200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ---------> לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ---> עד תוספת של כ-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ---> רב תכליתי: משרדי, תכני HD וצפייה בהם בטלוויזיה , תוכנת AUTOCAD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ----> משחקים אינם מטרה עיקרית של המחשב, אבל אם אפשרי הייתי מעוניין שתהיה אפשרות להריץ משח…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש נייד שישמש אותי בבית. אין בעיה של משקל או סוללה. חשובה האחריות. השימושים העיקריים הם אופיס, איטרנט וזהו פחות או יותר. והוא יהיה מחובר ברשת אלחוטית. חשבתי להוציא עד 4000. להלן דוגמה למחשב שנראה לי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1801&CatCode= ש"ח מחירו 3700 ש"ח מה דעתכם ?
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אנשים, סימסטר הבא אלמד עיצוב אינטראקטיבי בגרמניה, אז אני מחפש לפטופ שיישמש אותי בלימודים. חבר שגר ביוסטון אמר שהוא יוכל לרכוש לי את המחשב שם בbest buy, אז חשבתי ללכת על לפטופ של DELL בגלל האחריות הבינלאומית. צריך להיות לפטופ חזק (לא מק!), שיעמוד בעומס של תוכנות אדובי וגם בעבודה ב3D, מסך כ15 אינץ'. חבר עזר לי בחיפוש בבסט-ביי והמליץ לי על Dell - 15.6" Precision Notebook - 8 GB Memory and 500 GB Solid State Drive http://www.bestbuy.com/site/dell-15-6-precision-notebook-8-gb-memory-and-500-gb-solid-state-drive/1309498642.p?id=mp1309498642&skuId=1309498642&st=categoryid$pcmcat247400050000&cp=1&lp=3#tab=buyingOptions אשמח לביקורות על המפרט של המחש…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
זקוק להצעה למפרט עבור מחשב HTPC מערכת הפעלה ניתן גם לינוקס דרישות 1. השמעת מוזיקה ע"י חיבור למערכת סטריאו. 2. חיבור לטלויזיה 3. הצגת סרטים 4. אפשרות להקלטה. מה שיותר שקט במסגרת המחיר בתודה מראש
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5.2K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג וקצת עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: COD AW NFS RIVSLD GTA V -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אסור 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?מסך לא כולל במפרט רזולוציה טבעית לא ידועה(אבל זה מסך 21 אינץ רחב * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?כל הסוגים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר גבוה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, …
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי, יש לי כרגע i7-950 מהדור הראשון שהתחיל לגסוס והחלטתי שהגיע הזמן להיפטר ממנו ולהחליף את השילוש. השימושים העיקריים של המחשב הם פיתוח, סרטים/סדרות ומידי פעם משחקים. כרגע מחוברים אליו שני GTX460 בSLI שאני לא מתכנן להחליף בזמן הקרוב, אז תמיכה בSLI היא הכרח. אני מעדיף מעבד עם מכפלה פתוחה בשביל לאפשר OC בעתיד, וכמובן כמה שיותר future proof יותר מוצלח. מצד שני, אני לא רוצה לבזבז כסף על שטויות שלא באמת ייתנו לי כלום. התקציב שאני מכוון אליו הוא 3-3.5 אלף לכל היותר. כבר הרבה זמן שאני לא עוקב אחרי שינויים בתחום, אבל קראתי קצת והרכבתי לעצמי מפרט: http://www.tms.co.il/preview/spec/75eabt8j יש הצעות לשיפור?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זה המפרט: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=28753 אני יודע שיש אנשים שלא ילכו ליד שניה, אבל אני מעוניין למכור אותו או לבצע עסקת טייד אין על חלקים למחשב נייח, כמה הוא שווה כיום? תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חבר'ה, מה שלומכם? ברשותי מחשב ניייד מבוסס SSD. הקשיח איטי להחריד ( אלא מה....) ולכן אני מעוניין להחליפו. ה-SSD מבוסס חיבור בשם ZIF ( מאין כבל לבן ושטוח) ומשיטוט ולמידה מהרשת הבנתי שיש שתי אופציות שדרוג/החלפה: 1) כרטיס CF עם תושבת מתאם אליה מתחבר כבל הZIF. 2) דיסק קשיח בעל חיבור PATA שכבל הZIF מתחבר ישירות אליו. אלו דיסקים בגודל 1.8' והם נמצאים בעיקר בIPOD-ים ( לא טאצ'). שאלתי: היכן ניתן לרכוש את הפריטים הללו? לא מצאתי ברשת אף מקום שמוכר דיסקים קשיחים לIPOD אלא רק את המכשיר עצמו. גם לא מצאתי מקום שמוכר את הכרטיס CF עם המתאם. אני מעדיף לשדרג לדיסק הקשיח 1.8 אבל בכל מקרה, למישהו יש מושג היכן ניתן לרכושאת את הפריטים הללו? תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן, החלטתי לרכוש בעוד כחודש מחשב שיתאים למשחקים לטווח הרחוק. -אני לא אוהב את ATI במיוחד עקב הPhysX שיש לNvidia. -שיקולים: 1.תקציב - בסביבות ה6000 ש"ח (המערכת תפעל או על ה32" שיש לי או על 24" שאני אקנה בהמשך או שניהם) 2.מטרות המחשב - להיות מחשב משחקים שיחזיק מעמד 3-5 עם שידרוגים מינוריים (כמו רק כרטיס מסך) 3.אין לי צורך בציוד היקפי , אולי בהמשך דברים פשוט שיראה יפה יותר כמו תאורה וצעצועים כאלו 4.אין לי דרישות למחשב שקט , ואני יודע לדאוג לענייני חום וקור. 6.יש לי העדפה לNvidia על פני ATI , לגבי מעבדים אני רוצה להתייעץ איתכם. 7.אני יודע להרכיב כל דבר לבד וכמובן כל מה שקשור למערכות הפעלה. 10.אני לא מעוניין לעשות OC 11.אני מעוניין לשחק מחשקים ברזולוציה של לפחות FULL HD - 192…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד חדש, דרישות: שיטוט אינטרנט ניגון 1080P בלי גמגומים יציאת HDMI מסך 14-13 רצוי עם כונן אופטי אך לא חובה. משקל עד 2 קילו לפחות 2GB זכרון מעבד כפול ליבה אין שום חשיבות לאיכות רמקולים וטביעת אצבע. מה יש לכם להציע ? תודה לעוזרים עריכה: תקציב עד 4000 ש"ח, מקווה למצוא משהו יותר קרוב ל3000.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בעיקרון השימוש שלי במחשב הוא תיכנות (כלל תיכנות גרפי), מעט גרפיקה, אינטרנת, מעט משחקים (לא אכפת לי שיהיו על מינימום), סרטים ויש מעט גם עבודה אינטנסיבית. אני החלטתי ללכת על ה HP6160ea, אבל לא יכלתי להתעלם מהמעבד שהוא רק 1.66GH לעומת ה HP6186 שזה 1.83GH. העיניין הוא שאני מעדיף את ה 6160 בגלל המחיר. השאלה היא אם יש סיבה הגיונית להוסיף עוד 1000 ש"ח בשביל לקבל את מה שה 6186 מציע, כי אני לא בטוח עד כמה זה שווה את התוספת, ואני לא רוצה לבזבז את כל הכסף שלי על הבדלים לא משמעותיים (רק אני צריך לציין שגודל הכונן הקשיח לא מהווה לי הבדל)? עוד שאלה קטנה. ב HP6160 הDVD הוא LIGHTSCRIBE? זה לא משמעותי אבל סתם מעניין לדעת.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-