ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,444 דיונים בפורום זה
-
המחשב מתוכנן להחליף מחשב קיים, כך שרוב החלקים כבר קיימים. (מארז, ספק 400W (אם יספיק), מסך CRT איכותי מאוד, וכל השאר) לא יהיה OC בשום שלב. Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪507 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2522 Arctic Cooling Alpine 7 Pro CPU Cooler , יחידות 1 ₪59 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1288 G.Skill F3-10666CL9D-4GBNQ 4GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 1 ₪267 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1941 GigaByte ATI Radeon 5850 Overclocked 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪749 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1220 MSI H61MU-E35 B3 H61 CHIPSET מוצר חדש באתר - במלאי, יחידות 1 ₪400 http://www.rsm.c…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום השאלה שלי היא - האם כדאי לחכות 1-2 חודשים להשקות חומרה חדשות שיגרמו לירידת מחירים ? המחשב הוא לגיימינג+סרטים.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני גם צריך חנויות זולות באיזור המרכז (נתניה) תודה.
-
- 8 תגובות
- 658 צפיות
-
-
המפרט יהייה לשימושים ביתייים ולמשחקים לא רציינים כמו אסטרטגיה למינהם\ קאוטר סטרייק וזהו. עדיפות לאינטל.
-
- 5 תגובות
- 594 צפיות
-
-
רציתי לדעת מה דעתכם על המחשבים האלו. השימושים שלי הם לצפיית סרטי HD (בינתיים ללא חיבור לטלויזיה, אלא ע"ג המסך של הנייד). משחקים לא יהיו על המחשב הזה. גם לא Photoshop וכל זה. אלא יותר עבודה משרדית. אבל עם דגש ענק על צפייה בסרטים וטלויזיה DVB-T. כמו כן, הנני חובב טכנולוגיה ודיי קשה לי להתפשר על איכות. אז אני אוהב תמיד לקחת את ה-כי טוב. מחשב ראשון: Lenovo G570 מעבד: Intel i5 2410m זיכרון: 2G DDR3 הארדיסק: 320GB כרטיס מסך: ATI 6370m חיבורים: USB 2.0 / HDMI / VGA / E-SATA מערכת הפעלה: Free Dos אחריות: 1 שנים מחיר: 2850 ש"ח הוספה של אחריות ל 3 שנים - 350 ש"ח נוספים. סך הכל: 3200 ש"ח מחשב שני: Dell N5110 מעבד: Intel i5 2410m זיכרון: 4G DDR3 הארדיסק 640GB כר…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי המחשב הישן שלי מ-2012 גוסס ואני צריך מחשב גיימינג בינוני. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000, ללא חריגה (למעט מערכת הפעלה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עד 1080p באיכות גבוהה (לא "אולטרא"), עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן SSD מלפני שלוש שנים, לא בטוח אם כדאי להכניס אותו למחשב חדש... 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? …
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
שלום, הגעתי להחלטה שהיגיע הזמן להחליף את ה P4 הישן שלי. הרכבתי בעצמי את המפרט, אני רוצה דעות עליו בבקשה, התקציב שלי הוא עד 3.5K. הינה המפרט: שם מוצר סה"כ AMD ATHLON XP 2500 BOX RETAIL ¤540.00 EPOX 8RDA3+ REV 3.2 ¤550.00 SAMSUNG DDR 512MB 400mhz ¤600.00 POWERCOLOR 9600XT 128mb ¤930.00 WD 80/7200 SATA 8MB ¤450.00 HEC 300ART ¤180.00 NOA COBRA Gaming PC SILVER ¤230.00 מחיר כולל : ¤3,480.00 יש לי גם כמה שאלות.. 1) האם ההבדל גדול בין HD SATA ל ATA? כי אולי עדיף לקנות ATA. 2) מה ההבדל בין הספק של HEC ER ל HEC ART? 3) האם החנות נעה אמינה? מי…
-
- 28 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים הכבדים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1020X1980 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכ…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היה לי מחשב פנטיום 4 1.8 GHZ עם ג'יפורס 2 והמעבד נשרף. ההורים שלי נתנו לי 1500 שקל ללכת ולקנות ולשפר את המחשב. הארדיסק 40GB יש לי מהמחשב הישן ( אם כי לא כ"כ מהיר ) ועוד הארדיסק 40GB שנתנו לי ( אני לא חושב שהוא SATA ). כלומר הארדיסק לא צריך כרגע. המחשב מיועד לעבודות בעיקר של שמיעת מוזיקה והפעלת הרבה ישומים בבת-אחת ( מסנג'ר, אקספלוררים, ויסטה, WMP ). אבל גם למשחקים אבל לא על האיכות הגבוהה ביותר אפשר גם על נמוכה... אני לא ממש משחק במחשב אלא יותר מדבר עם אנשים. יש 2 מפרטים שחשבתי עליהם, האחד כפול-ליבה אך עם 512 זכרון והשני חד-ליבה אך עם 1GB זכרון. Athlon64 3500+ (Socket AM2) ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E 512MB TwinMOS X 2 Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCo…
-
- 9 תגובות
- 738 צפיות
-
-
מפרט בסיסי למדי, יתווסף אליו כרטיס מסך HD6670 וכונן דיסקים אחר. השימושים הם פיפא וגאנז וגלישה באינטרנט, אופיס בלבד. איך זה? http://www.tms.co.il/preview/spec/79uqrnhp
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב? לא מוגבל באמת, אך שפוי. עד 6-7 אלף, אם יש צורך. אם מחשב של 2-4 יעשה את העבודה, אין בעיה. 2. מטרות המחשב? לעבודה כבדה עם מוסיקה והקלטות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כרטיס קול טוב לא צריך 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אם אפשר, כרטיס קול של ASUS 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? מאד חשוב שקט 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה תספיק 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? מעבר לכרטיס סאונד מאד איכותי ושקט, לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? הכי שקט שאפשר 10. האם מתוכנן OC? אם כן - ע…
-
- 9 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לייעוץ בבחירת מחשב לשימוש כתחנת מדיה ביתית. המחשב יושב באופן קבוע בסלון ומחובר לטלוויזיה, לפיכך נדרש שיהיה קטן ככל האפשר. על המחשב להיות בעל נפח הארד-דיסק גדול (כ-750 ג'יגה לפחות). ייעודו המרכזי הוא לאחסן כמויות גדולות מאוד של תמונות (כ-100,000 כיום), קבצי מוסיקה וסרטים. בנוסף המחשב משמש לגלישה באינטרנט ולכתיבת מסמכים, ובמקרים רבים נדרשים חלונות רבים הפתוחים במקביל. המחשב אינו משמש כתחנת משחק למשחקים הדורשים משאבים רבים. יציאות נדרשות - HDMI, VGA, כמובן USB3. יש צורך בצורב DVD. אין צורך במערכת הפעלה שתגיע עם המחשב - אטפל בזה בעצמי. לגבי התקציב - עד 2000 ש"ח. כמובן שעדיף כמה שיותר נמוך..... תודה רבה וחג שמח! עמית - - - תגובה אוחדה: - - - המליצו ל…
-
- 4 תגובות
- 976 צפיות
-
-
תראו יש לי התלבטות ואני לא יודע מה לעשות . יש לי נייד ישן LENOVO 3000 V100 שהוא בגודל 12 אינטש ויש לי את ה LENOVO IDEAPAD S10E 41875QG שאני רציתי לרכוש אבל ביטלתי ברגע האחרון . יש לי התלבטות היא קשה . הנייד הישן הוא LENOVO 3000 V100 צריך סוללה וגם וינדוס חדש מקורי .זה יעלה בסביבות 500-700 שייח . הנייד החדש שרציתי לרכוש הוא LENOVO IDEAPAD S10E הוא עולה בסביבות 1700 שייח . מה לעשות ?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי לפני 4 שנים. כרטיס מסך כבר לא משהו. הוא נהרס.. יש לו כל מני ARITIFACTS וחום גבוהה. כתוצאה מ - ARITIFACTS הורדתי את השעונים של הכרטיס (under-clock) כדי שלא יהיו ARITIFACTS וכדי שהכרטיס יוכל לסחוב עוד זמן עד שאמצא כרטיס להחליף אותו. מאורר על 100% כבר חודש+ כי הטמפרטורה עלתה משמעותית, 51 IDLE. מגיע ל- 69 מאמץ. לא ניסיתי לשרוף אותו אז לא העמסתי יותר מדי. מעבד OC ל- 3.5 קירור למעבד בתמונה המצורפת. מאורר קטן מקדימה (מכניס אוויר), מאורר גדול מאחורה( מוציא אוויר). מאוורר על המארז 25 ס"מ מכניס אוויר מהצד. צריך כרטיס מסך חדש שיחליף ויהיה יותר טוב ושקט מ- 8800 GT. המליצו לי על Gigabyte GeForce GTX 460 דעתכם לגבי הגרסאות - 1GB עם Memory Interface 256bit וגם 32ROPs…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש והתקציב שלי הוא עד 5000 ש"ח (כמובן שאם אפשר בפחות אז מה טוב כי הסכום הזה זה ממש קצה היכולת שלי) יש מספר דברים שחשובים לי במחשב 1) קצב עבודה - שיהיה מהיר וכמובן שלא יתקע 2) שיהיה יחסית שקט 3) התוכנות העיקריות שאני עובד איתן היום הן: אינטרנט, מוזיקה וסרטים, פוטושופ, teamviewr , emule וutorrent (ואני רוצה להשאיר לי אופציה גם במידה ובעתיר ארצה תוכנות קצת יותר כבדות כמו אוטוקאד וכאלה) בכל מקרה אין משחקים כבדים על המחשב. 4) לא יודע אם זה משפיע על הכרטיס רשת - יש לי 100 מגה של הוט המפרט ההתחלתי שאני ראיתי כאן באתר שנראה לי הוא http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137632§ion=293&target=רב-תכליתי רק שיש מספר נקודות לגביו: 1) יש להוסיף מ…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי לכולם יש לי מחשב נייד שקניתי לפני כשנה וחצי Lenovo legion y520 I5HQ 7th Gen NVIDIA Geforce GTX 1050 RAM 8gb אני חושב להחליף מחשב כי אני מתחיל ללמוד ואצטרך יותר ניידות והוא דיי כבד ומגושם , אז התחלתי להסתכל על מחשבים אחרים ושקלתי לנצל את ההזדמנות ולהשתדרג (חשבתי על אפשרות לקנות מחשב נייח לגיימינג ונייד קטן אבל זה יוצא יותר יקר ממחשב חדש) בכל מקרה, כשהסתכלתי על מחירים של מחשבים ניידים הבנתי שמעבד I7 או כרטיס מסך חזק יותר מוסיפים לי אלפי שקלים למחשב ולא ציפיתי לזה זה המחשב הראשון שלי לגיימינג אחרי הפסקה של כמה שנים ואני ממש נהנה לשחק בו לאחרונה שיחקתי FARCRY 5 , The witcher 3, gta v, r6s, csgo, pubg בכולם ה…
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
רק תגידו לי איפה כדאי לקנות. ואם אין בארץ אז איזה חנות שולחת אותו מחו"ל בתודה אורן.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני יודע שזה מעט overkill, זה נועד לידידה שלי שהיא צלמת (בעיקר סטילס) במקצועה ומשתמשת במחשב המון. היא צריכה מחשב חזק שיריץ את כל התוכנות עריכה שלה ויהיה עמוס בהמון טרות של מידע בכל רגע נתון. עד עכשיו היה לה מחשב עם I7 דור רביעי, GTX650, 16GB RAM, וזה לא הספיק לה (היא עורכת כמות מאוד גדולה של תמונות במקביל) וזה מחשב שאמור להישאר רלוונטי ב-7~10 שנים הקרובות. התקציב הוא איזור ה-7K הפעם האחרונה שהרכבתי מפרט רציני הייתה למחשב שלי לפני מעל ל-7 שנים (עדיין חי ומחזיק יפה) לכן אשמח לדעת מה דעתכם כל המפרט שהרכבתי: מארז: https://ksp.co.il/?uin=58766&select=.1041..130 (אגב כתוב פה שיש "אפשרות הרחבה" לכמות מס…
-
- 31 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כגון: BF4 ודמויו מבחינת דרישות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).רק משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (Ultra) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני חושב על קניית נייד בארה"ב (ניו יורק סיטי) האם יש לכם נסיון בקניית מק/ בדגמים: macbook /macbook pro תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני חדש פה ואני רוצה מפרט למחשב(ללא מסך,קירור,דיסק קשיח,וצורב). המחשב מיועד בעיקר לגיימינג כבד כגון CRISIS BIOSHOK וכן הלאה... אני מתכוון להשאר עם המחשב כמה שנים טובות. התקציב שלי הוא 5000 ש"ח אהה ואני לא מתכוון לעבור לויסטה. ועם בבקשה אפשר להרכיב את המפרט באתר SKYPC.CO.IL(לא חייב) תודה
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים אני מחפש המלצה למחשב נייד, הוא לאמא שלי. לרוב, לשימושים של משתמש ממוצע. גלישה, עבודה במיילים ובמקסימום עריכת תמונות (שלשמה גם אני רוצה שיהיה איך לחבר מסך נייח שיש בו רזולוציה טובה העיקר. איזון צבע סביר לא חייב משהו הכי טוב שיש.) שיהיה יחסית קליל שאם היא תרצה לעבוד איתו במקום אחר בבית לא תהיה לה בעיה להביא אותו למטבח למשל. חיי סוללה ממוצעים זה סבבה. השימוש בעיקר נייח. אז אם יש דרך שהיא לא תשבעם המחשב במצב פתוח (כי אז היא תראה את המסך פעמיים) אלא שיעבוד במצב סגור כמו נייח זה יהיה טוב. אם צריך איזה ציוד של מקלדת או תושבת מיוחדת בשביל זה אשמח לקחת אותם בחשבון גם. כי כדי לעבוד במצב סגור כנראה נצטרך לחבר איזו מקלדת חיצונית. …
-
- 5 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום לכולם!!!! אני גיימר כבד שאוהב לשחק משחקים על הפרטים הכי גבוהים הבעיה שהתקציב שלי לא הכי גבוה בעולם כדי לקנות כרטיסי מסך מהדור החדש כגון להוציא 2500 שקל על GEFORECE 6800 GT... אבל בניגוד להרבה בנצ'מרקים שאתרי חומרה מרצים על רזולוציות גבוהותאני משחק על רזולוציה של 1024 על 768 אשר נחשבת לנמוכה יחסית... לכן אני לא יודע לעמוד האם המשחב הבא שהזמנתי מזיג- זאג יריץ לי על הרזולוציה הנ"ל את המשחקים על פרטים מלאים וחלק... כי בנתיים המשחב שלי ממש ישן ומקרטע. הנה המפרט: AMD 64 3000+ EPOX 8KDAJ 1024 TWINMOSS PC3200 400 MHZ SAPPHIRE 9800 PRO ( שוב אין כסף ליותר יקר אבל האם ב 1024 על 768 הוא בסדר? ) WD 80 GB SATA POLO 3 IN 1 TT COOLER CHIFTECH TOWER CASE W0035 TT 410W SILENT בבקשה …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הת'רד הקודם שלי קצת נכנס למקום שאני לא ממש יודע איך ממשיכים ממנו, אז ביקשתי מד"ר נוב שימחק אותו (בקרוב אני מקווה). החלטתי לנסות שוב ומהתחלה. אז קודם כל התנצלות: אני מתנצל בפני כל מי שקרא את הת'רד ופגעתי/העלבתי אותו או שנשמעתי לו כפוי טובה/מרגיז וכו'. באמת שלא התכוונתי אני כרגע נמצא בנקודה בעייתית ובמצב מאוד מביך ומסובך. מצד אחד אין לי שום הבנה ולו הבסיסית ביותר בחומרת מחשב (אני בקושי יודע את ההבדל בין זכרון לדיסק קשיח), מצד שני אני לא יכול להרשות לעצמי לעשות טעויות. כרגע אין לי מגבלות תקציב. גם מחשב ב20K יכול ללכת, אם אני יראה שיתרונותיו מצדיקים את המחיר. בשביל שהכול ילך קתצ יותר חלק, ישבתי עם הצוות שלי וניסחנו במדיוק ככול שניתן מה אנחנו צריכים. 1. מה התקציב? האם הוא למזו…
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-מה התקציב המקסימלי? 2700 -מה הם מטרות: משחקים, גלישה, סרטים -יש לי מסך 1440*900 - אין צורך בציוד היקפי -חשוב לי שיהיה שקט 8 -לא מתעסק עם אוברקלוקינג -לא כולל מערכת הפעלה הבנתי שאמורים לצאת בקרוב כרטיסי מסך חדשים, שווה לחכות? באיזו חנות כדאי לקנות? אני גר ברמת הגולן לצערי הרב... תודה!
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
-