עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by LiorZi,

לפני 4 חודשים רכשתי בארה"ב נטבוק מדגם 1215B של חברת Asus, המחשב עשה בעיות בעיקר בטאצ'פד (עכבר) ולאחר 4 תיקונים במעבדה החליטו שאי אפשר לפתור את הבעיה ולכן הוחלט לשלוח לי מחשב חדש. מכיוון שכרגע לחברת רונלייט אין את הדגם הנ"ל (יגיע רק עוד 3 שבועות) הם הציעו לי את ה-1215N. את ה-1215B קניתי בעיקר ללימודים ולהרצת סרטי FULL HD, אפשר לומר שהמחשב לא ממש סיפק את הסחורה. בניגוד למה שטוען היצרן - המחשב לא ממש יכול להריץ סרטים באיכות 1080, יש לא קצת frame lost ב-VIDEO LAN והוידאו ביוטיוב בלתי ניתן לצפייה באיכות 1080. לעומת זאת קראתי קצת באינטרט והבנתי שב-1215N עם כרטיס ION 2 יותר עמיד ברזולוציות גבוהות, אומנם המעבד שלו (D525) קצת פחות טוב מזה של ה-1215B (מעבד E-350). ולשאלתי - מה עדיף…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. היי חברים, קצת היסטוריה על המחשב הקודם עד היום היה לי dual core + ASUS 8800 GTS והוא שירת אותי בנאמה מספר שנים עד שלא מזמן הלך לו הלוח אם וכנראה גם הכרטיס מסך, הייתה לי דילמה קשה מאוד האם לקנות מחשב חדש או רק לוח אם וכרטיס מסך ולהסתכן במעבד תקול או רכיבים תקולים נוספים או לקנות מחשב בסיסי מאוד ב2000 ש"ח או מחשב טוב מעולה ב3000 ש"ח - מכיוון שלא מזמן קניתי ספק חדש(Neo Eco 520C 520W Active PFC 12cm PSU) ויש לי הארד דיסק נהדר (WD 1TB 7200 Black Cavier) ויש לי את המארז שלי ואת הכונן DVD כל מה שנותר לי לקנות הוא מעבד, לוח אם, זיכרון, וכרטיס גרפי, את החלקים אני מעוניין לרכוש בחנות KSP בחיפה - להזמין אצלם, לאסוף ולבצע הרכבה לבד. ואלו הם החלקים: Intel Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8…

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by smendler,

שלום לחברי הפורום, אני מבקש את חוות דעתכם לגבי המפרט המופיע בתחתית ההודעה. אופי השימוש המיועד למחשב הוא: 1. מה התקציב המקסימאלי: 3100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : שימוש כללי: אופיס, אינטרנט, צפיה בסרטים, עיבודים גרפיים באמצעות FS ומשחקים בסיסיים 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט ? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 ? 7 6. האם מתוכנן אובר קלוק ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ? כן WINDOWS 7 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית ? לא 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? המחשב מתוכנן להיות בשימוש כ 4-5 שנים אם אפשרות לשדרוגים קלים בעתיד המפרט: מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום חברים, אני זקוק לעזרתכם בבקשה. המטפלת של סבא שלי רוצה לקנות לפטופ בסכום שלא יעלה על 2000-2500 ש"ח. הדרישות הן בסיסיות לחלוטין, מלבד מחשב אמין והמלצה למקום טוב בו אוכל לקנות לה את המחשב(אנחנו מאזור הדרום). אני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי בזה, אני לא חזק בתחום הלפטופים והייתי שמח לשמוע על המלצות שלכם- המון תודה שי

• 1 תגובה
    • 784 צפיות
  5. Started by Lupos,

היי, אני מחפש מחשב נייד שמטרתו בעיקר פיתוח תוכנות עם גרפיקה יחסית מתקדמת + צפייה בסרטי HD. אני בעיקר עובד עם Visual Studio 2010 ומפתח ב-WPF. גודל המסך הרצוי הוא 15.6 בעל רזולוציה מירבית ומשקל 2.5 ק"ג פלוס מינוס. יציאת HDMI הינה חובה ו-USB 3.0. זמן הסוללה פחות קריטי. כונן קשיח 500GB לפחות + צורב. מערכת הפעלה Win7. יש לי תקציב יחסית גבוה מכיוון שהדרישות באמת קצת בעייתיות. הסתכלתי על ה-Dell XPS 15Z אבל יש עליו הרבה תלונות. מה אתם חושבים? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 565 צפיות
  6. Started by SweeT_EviL,

אני אמור להזמין בשבוע הקרוב נייד, הייתי די נעול על ה-15z של דל אבל עכשיו ראיתי שעומד לצאת series 7 של סמסונג שנראה הרבה יותר טוב. אבל בשניהם יש מקלדת עם backlight, על פניו זה סלמתק אבל המקלדות האלה לא באות עם עברית עליהם מן הסתם. ובגלל שהם backlight זה לא רק לחרוט אותיות ואם מדברים על החלפת מקשים אז כבר מדברים על משהו הרבה יותר יקר וגם לא מקבלים ככה מקלדת מקורית, שסביר להניח תיהיה משמעותית גרועה יותר. האם אני חייב מקלדת שהיא לא backlight? או שיש לזה פתרון?

• 1 תגובה
    • 769 צפיות
  7. לשום לכולם! מאוד התרשמתי מהידע הנרחב של חברי הפורום(שגילית רק עכשיו דרך גוגל) לצערי, התקלקל לי המחשב בן ה-4 שלי והגיע הזמן למחשב חדש. הציעו לי את המפרט הבא: http://tms.co.il/preview/spec/s2waregq שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS חדשים, גם קצת SC2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלי…

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  8. Started by amadey,

בעקבות הדיון שפתחתי לפני חודשיים בערך שבו חיפשתי מחשב נייד 13.3` , הגעתי ל 3 דגמים סופים. המחשב הראשון : HP ProBook 4330s I5 2420M השני: HP Probook 6360B והשלישי : lenovo Thinkpad E320 I3 - דגם יחיד בסדרה בעל מסך מט. מבחינת נוחות - ה E320 מנצח לדעתי בגלל ה THINKPAD ( יצא לי לראות את המחשב) אבל מפריע לי קצת עניין המעבד. (באותו מחיר אפשר להביא מחשב חזק יותר + כול הדרישות) HP-ה 4330s מעוצב היטב לדעתי - אבל חוץ מזה אני לא רואה משו "מיוחד " בו. (חיסרון - המחשב מכיל כונן DVD שאין לי בו צרוך) ה 6360B זהה ל E320 מבחינת PAD ( לפחות לפי התמונות). עניין נוסף לא פחות חשוב האחריות : IBM מטפלת במחשבי LENOVO THINKPAD שזה פלוס רציני מבחינתי. בקשר ל HP , אין לי מושג על איכות השירות שלהם …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by dzbeda,

אשמח לקבל חוות דעת על המפרט ואם אפשר להוזיל אותו במקצת באיכות לא פחות טוב אשמח תודה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  10. Started by vadkom,

שלום לכולם. יש לי מחשב נוסף בבית שיש בו לוח אם ABIT AL8\AL8-V . מצאתי משהו שמוכר מכבד D 925 3.0GHZ 4M CACHE . לי יש כרגע מעבד P4 בעל ליבה אחת. האם המאבד הזה יתאים טוב ללוח אם שלי? משהו יודע את הנושא קצת לעומק? לוח אם:http://www.newegg.com/product/product.aspx?Item=N82E16813127208 מעבד:http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=2525999&Sku=CP2-PD-925%20C

• 5 תגובות
    • 762 צפיות
  11. Started by 23fonrt,

שלום, יש ברשותי נייד של TOSHIBA מדגם NB500, בעל 1GB זכרון, אני רוצה לשדרג ל2GB אך לא יודע איזה זכרון לקנות.. - על הזכרון במחשב עצמו רשום pc3-10600s-09-11-b2 במפרט של המחשב מצויין כי הוא מגיע עם זכרון של 1066 האם אני חייב לקנות זכרון במהירות זו? או שמה אוכל לקנות זכרון עם מהירות של 1333? אודה לעזרתכם בנושא

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by erashel,

אני רוצה מחשב לצבא, שישמש לאינטרנט,סרטים(גם HD), ומשחקים בקטנה(בעיקר מנגר) אני לא רוצה מחשב עם מסך 15, זה גדול מדי חשבתי על נטבוק ASUS 1215N או 1215B שאני לא מצליח להבין מה עדיף מהם, הבעיה עם הB גם שהוא עדיין לא בייבוא רשמי אני לא יודע אם כדאי נטבוק אבל, אם זה באמת מספיק מהיר, מצד שני קשה למצוא NOTEBOOKS עם מפרט טוב ועם מסך שהוא לא 15.6 אז אני צריך המלצות, אם למישהו יש נסיון עם הנטבוק תקציב: 2.5K מקסימום, עדיף פחות - יותר לכיוון ה2 *מעדיף שיהיה גם יציאת HDMI

• 0 תגובות
    • 589 צפיות
  13. Started by Psy,

[מדובר במחשב ישן DV1000] כשאני מנסה להפעיל את המערכת (במצב רגיל ובמצב בטוח) עוד לפני שהווינדוס עולה אני מקבל את המסך הכחול עם הודעת שגיאה שלמטה כתוב: בהתחלה זה היה מופיע אחרי הרצת הווינדוס (XP) אחת לכמה זמן, הספקתי להריץ בדיקת שגיאות לדיסק. כרגע הווינדוס אפילו לא מספיק לעלות ומתקבלת ההודעה. הוצאתי את הכרטיסי זיכרון (ישנה תופעה אחת לפחות שגורמת למסך כחול שקשורה לכרטיסי זיכרון) ניקיתי והחזרתי, כנ"ל עם ההארדיסק. הרצתי בדיקת דיאגנוסטיקה להארדיסק דרך הביוס - הראה שהוא תקין. הכנסתי דיסק של ה WIN XP שהותקן על המחשב, הוא מזהה את הבוט דיסק, לוקח לו הרבה זמן עד שהוא מתחיל לעלות אבל ברגע שהוא סופסוף עולה ישר קופצת ההודעת שגיאה שציינתי - מה שאומר שלא ניתן אפילו לפרמט את הכונן ו\או ל…

• 0 תגובות
    • 527 צפיות
  14. Started by gal555,

לקראת BF3 וMW3 החלטתי לשדרג את המחשב. התקציב הוא עד 1000 ש"ח המפרט: E5200 2.5ghz@3.7ghz oc gigabyte ep43-ds3l 3GB RAM CORSAIR HX520W MODULAR 320GB HDD AMD RADEON HD4830 SAPPHIRE NZXT APOLLO dell u2311H 1920x1080 אני אקנה את החלקים מKSP

• 5 תגובות
    • 704 צפיות
  15. Started by genia,

יש לי ווסטרוו 3550 ומשום מה הhdmi out וה- bluetooth לא עובדים.. הדריברים הכי עדכניים מותקנים(אחרי הסרבול של ההורדה שלהם מהאתר של דל) אבל כשאני מחבר את הHDMI לא קורה כלום. לגבי הBLUETOOTH - אין אפשרות לשנות שום הגדרה שלו כמו לכבות או להפעיל או משהו וכמובן שלא לחבר ציוד כזה או אחר - רק אשף העברת קבצים. אשמח לעזרה בנושא..

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  16. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפיה בסרטים בשפה הסינית ! * גודל המסך? 15-17 * משקל רצוי? סטנדרטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) רצוי שיהיה HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 או משהו בסגנון * צורב DVD? לא חובה למען האמת, אבל זה די סטנדרט בגודל הזה, לא ? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חבר ביקש ממני להמליץ לו על מחשב נייד הגבול העליון של התקציה הוא 2000 ש"ח אין צורך בכרטיס מסך מיוחד או נפח אחסון גבוה במיוחד הוא צריך אותו בשביל אינטרנט ("שהיוטיוב יזרום, יזרום שוטף"), עבודה משרדית ("אבל שיהיה מהיר" היא אחת הדרישות) השאיפה של…

• 4 תגובות
    • 979 צפיות
  17. Started by mikets,

מבקש המלצה למחשב חזק למתכנת: מסך 15.6" לא מבריק רזולוציה פחות מ-FullHD , אידאלית - 1600X900 מעבד i7 כרטיס מסך טוב דיסק קשיח - כמה שיותר מהיר וגדול.

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  18. -התקציב הוא עד 4500 ש"ח -העדפה אם אפשרי לחסוך טיפה -שימוש יומיומי אינטרנט סרטים ואופיס וכמובן משחקים -הרזולוציה המקסימלית של המסך שלי 1280x1024 כמובן שיש אפשרות שאני יחליף מסך בעתיד אך לא כרגע -כמובן העדפה להגדרות גבוהות במשחקים -ציוד עקפי אני מחפש עכבר ומקלדת בצבע שחור -רכיבים לא צריך הם: מסך ורמקולים. -מערכת הפעלה לא מחייב -אוברקלוק לא -חנות מועדפת באזור פתח תקווה והסביבה -בקשות מיוחדות אין אבל אין לי בעיה אם תמליצו על משהו שאתם חושבים שאולי אני יכול לעשות או לשפר וכדומה... -לגבי שידרוג העדפה שלי שהמחשב ינסה להחזיק לשלוש שנים... הערה חשובה לגבי המארז!!! הגובה המקסימלי שהוא יכול להיות הוא 48 ס"מ. תודה רבה לכל המגיבים מראש!

19. Started by barmiz,

שלום אני רוצה לקנות מחשב אבל התקציב הוא נמוך בבקשה תביאו לי מחשב טוב 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים שיעבדו טוב עד כמה שאפשר ואני צריך גם מסך בגלל זה זה קצת תקציב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אך ורק משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: BF3, קרייסיס. GTA4, Red Orchestra 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) אין לי מס…

20. Started by DimRah,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים שיריץ BFBC2 סביר, צפיה בסרטים HD 1080p, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיוכל בהתאם לצרכים האחרים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI, DVI * בלוטות? אפשר * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB מהירות 7200 * כונן CD/DVD? צורב? חייב צורב DVD * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי ביותר! * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה כמה שיותר איכותית בהתאם לצרכים בהתאם לתקציב. תודה רבה לכל העוזר!!!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. איך Windows 7 ירוץ על מחשב נייד מבוסס ATOM N270 לפי דעתכם? אם כן, האם starter לפי דעתכם ירוץ יותר טוב מאשר Ultimate (שהוציאו לו הרבה שטויות)? הדגם הינו MSI U100/1GB RAM תודה

• 6 תגובות
    • 868 צפיות
  22. שלום , אני צריך עזרה לגבי רכישת מחשב -בארה"ב עד -500 $ . אלו 4 הדגמים שנראים לי מתאימים . הםא יש דברים שיכולים לפסול אחד מהדגמים ? האם חלקם מומלצים יותר או פחות : [list type=decimal] [*]Lenovo - IdeaPad Laptop / Intel® Pentium® Processor / 15.6" Display / 4GB Memory / 500GB Hard Drive – Silver 369$ http://www.bestbuy.com/site/Lenovo+-+IdeaPad+Laptop+/+Intel%26%23174%3B+Pentium%26%23174%3B+Processor+/+15.6%22+Display+/+4GB+Memory+/+500GB+Hard+Drive+-+Silver/2762943.p?id=1218349684658&skuId=2762943 [*]ThinkPad Edge 030255U Notebook AMD Athlon II Dual-Core P360(2.30GHz) 15.6" 2GB Memory DDR3 1066 320GB HDD 7200rpm DVD±R/RW ATI Radeon HD 4250 495$ http://www.new…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים(לא חובה על הרזולוציה המקסימאלית אבל כן שואף לרזולוציה טובה פלוס), סרטים בחיבור נוסף ל-LCD ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין איזשהם תוכנות ספציפיות, לרוב תוכנות שיתוף קבצים ולעיתים אופיס. אם זה קשור, אז אני משתמש לא מעט בתוכנות מדיה(VLC Media Player לדוגמא) לצפייה בסרטי Bluray כבדים בטלוויזיה, אותה אחבר מכרטיס המסך של המחשב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …

• 3 תגובות
    • 804 צפיות
  24. Started by Cilay,

שלום, שימושים: גלישה, משחקי פלאש, סרטי HD, חיבור לLCD עם HDMI , תוכנות אופיס וכדו'. חשוב לי שהמחשב פשוט יטו מבחינת גלישה והמערכת הפעלה, שהכל ירוץ חלק חלק ויסחוב לכמה שנים הבאות בכיף. מעדיף מעבד של אינטל, אם אפשר איזה CORE I3 בתקציב, אבל פתוח לשמוע גם הצעות אחרות. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 822 צפיות
  25. Started by david_comp,

מ

דיונים חדשים בפורומים