ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם\ן, כבר שאלתי בעבר מה ההבדל בביצועים בין ניידים לנייחים עם חומרה דומה, אבל כשקרוב הרגע לרכישת נייד חדש, יש כבר שאלות קונקרטיות יותר. המחשב הנייד שלי, שגוסס כבר כמה שנים (Dell studio 1747) לאחר שירות נאמן, יוחלף בקרוב במחשב נייד אחר. השימושים העיקריים הם עריכת תמונות ווידאו, אולי קצת רנדור בתלת מימד (והרבה יישומים פתוחים בו זמנית). מצד אחד אני מניח שיש צורך בחומרה חזקה בדומה למחשבי גיימינג, אבל מצד שני אני מניח שיש צורך בכוח עיבוד שהוא לאו דווקא מחויב המציאות בגיימינג, שם עדיף להשקיע יותר בכרטיס מסך חזק. ההתלבטות שלי היא בין מעבד מרובע ליבות כדוגמת i7-7700 שאמנם רץ במהירות שעון גבוהה יחסית לבין i7-8750H שעובד בתדר נמוך יותר,…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, הגעתי למסקנה שאני צריכה מחשב נייח, חזק ואמין אחרי שנים של לפטופים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000. מעדיפה לא להגיע לסכום כזה, אבל אם זה הכי זול שאפשר למצוא לדרישות שלי, אשקיע. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, הורדת סרטים, סדרות, ספרים וגלישה סטנדרטית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, כל הפריטים שצויינו 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר. מחשב ביתי בסופו של דבר. לא צריכה את המח…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עומד בפני בנייה של מחשב. את כל המשחקים שלי אני קונה דרך פלטפורמות כמו steam וכו'. אני בכלל לא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה שהשתמשתי בדיסק. תכל'ס, אם הייתם קונים/בונים היום מחשב.... הייתם טורחים לקנות כונן אופטי?
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי?6000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?7000 2. מה שימושי המחשב? בעיקר משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודע מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין חנות ספציפית אני טבריה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מוקדם או החודש או ב10/9 10. האם יש בקשות מיו…
-
- 6 תגובות
- 941 צפיות
- 1 follower
-
-
הי מעוניינת לרכוש נייד דק וקל מסך 14 אינץ' לצרכי עריכה פשוטים ובעיקר הרבה עבודת מצגות מסמכים ואינטרנט. דגש על קל ודק עמיד ובטריה שעומדת בכמה שעות טובות. בעלות בין ה3 4 k מתלבטת לגבי שני הדגמים האלה בעקבות חיפוש שעשיתי. Asus VivoBook S14 S410UN Asus Zenbook UX430UN אשמח לחוות דעת יתרונות חסרונות. תודה מראש@
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איך המחשב הזה, לצורכי יוטיוב, אינטרנט, פייסבוק? אין לי דרישות נוספות.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Intel Core i5 8500 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 Gigabyte B360M DS3H Corsair DDR 4 8G 2400 CL14 Vengeance LPX Red (סה"כ 16 ג'יגה ראם) ************** Palit Geforce GTX 1070 Dual 8GB GDDR5 VR Ready Samsung 256GB M.2 SSD NVME - PM981 Seagate HDD 2.0TB 64MB SATA3 Barracuda Corsair Carbide 100R Silent Mid Tower Black ANTEC psu 550W Neo Eco Modular 80+ 4900 ש"ח. ****** ברשותי סלוט נוסף זהה הערות\הארות אחרונות לפני הרכישה? הבנתי שיצא דור חדש של כרטיסים אבל הדדליין שיש לי זה גג עוד 3-4 שבועות ומעדיפים ממש שארכוש אותו בימים הקרובים. תודה רבה על העזרה -------------------------…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מחפשת מחשב לתוכנות:פרימייר - עדיפות ראשונה, פוטושופ ולייטרום לא לפרנסה אבל לעבודה שוטפת. מחפשת גם מסך מתקדם אבל זה זניח יותר לעומת המחשב התקציב דל!! מעדיפה באיזור ה3500₪ למחשב שוקלת גם אפשרות של נייד אם זה מוזיל אשמח מאוד לקבל עזרה לייעוץ סמדר
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש״ח, גמישות במקרה חריג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, קריאת ספרים, תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך לכלול מערכת הפעלה או אופיס. המחשב יריץ ארץ׳ לינוקס בלבד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, הלפטופ מיועד לטינאייג'רית. השימוש העיקרי יהיה צפייה בסרטים/סדרות בסטרימינג, ולכן חשוב WiFi מתפקד (לי באופן אישי הייתה בעייה קשה בעבר עם notebook של HP) ואיכות חומרה טובה מספיק לוידאו חלק. דרוש מסך גדול (15.6 אינץ' או 17) אבל מחשב לא כבד מדי (עד 2.5 ק"ג). אני חושב שוידאו לא מצריך כרטיס מסך מאוד חייתי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. אין לי מושג כיצד, אם בכלל, משפיע כרטיס רשת בלפטופ על תפקוד ה-WiFi, אז למי שמתחשק מוזמן להרחיב. אין חובה לנצל את כל התקציב. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפ…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, החלטתי לקנות מחשב חדש כי אני לא מרוצה מהביצועים של המחשב הישן שלי והמסך שלי התקלקל. צירפתי את המפרט של המחשב הישן למקרה וזה משנה. אשמח אם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט שיתאים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 7 אלף ש"ח. חריגה של עד 1000 ש"ח במידה ומדובר בשדרוג משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב משמש למשחקים ולצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? דרושים שני מסכים ורמקולים (אני מעוניין לרכוש גם מדפסת, אבל לא נראה לי שזה נחשב ציוד הקפי). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אחותי מעוניינת ברכישת מחשב חדש לשימושי גרפיקה בניתי לה איזה מפרט השאלה מה דעתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6k ניתן לחרוג עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בתוכנות : Illustrator Photoshop InDesign Premiere After Effect 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך …
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתכנן לקנות מחשב נייד בזמן הקרוב , לצרכי למידה , אינטרנט, וקצת סרטים. אני אלך על סדרת הטינקפד של לנובו ביד שניה. אני נורא מתלבט בין שני הצעות מחשבים שראיתי: X201, מעבד i5 , כונן ssd 240 g, זיכרון פנימי 8 g ram ddr. מצד שני דגם הx220 אותו מעבד, כונן ssd 80g, זיכרון פנימי 8 g. שניהם אותו מחיר , אני מתלבט בין המפרט הטוב יותר של הx201 לבין החדישות של הx220.. יש לציין שחשוב לי שהמחשב ישרוד לי לשנה- שנתיים הקרובות וירוץ חזק בלי תקיעות מיותרות.. אשמח לקבל הסבר בכללי על הדגמים הללו של טינקפד, אורך חיים, עוצמה ,מהירות, ודברים שצריך לבדוק לפני שקונים מחשבים כאלו שנמצאים בשימוש כבר תקופה. תודה לכולם.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בניתי מפרט לאחי, מחשב לשימוש ביתי בסיסי (אינטרנט, אופיס, אחסון תמונות ומסמכים וזהו בערך). הוא צריך מסך גדול עם רמקולים (מעל 22 אינץ). עדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט תקציב עד 2500 ש"ח כולל המסך. מצ"ב המפרט שלי, אשמח להערות / הארות.אם יש לכם המלצה למפרט יותר טוב אשמח לשמוע. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151v2 CM8068403377308 - Intel - Intel Core i3-8100 Coffee Lake Quad cores CPU - 3.6 GHz - Intel UHD Graphics 630 - Socket LGA1151v2 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... בעיות אספקה - שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 641/628 ₪ לוחות אם - Intel L…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות מהירה עריכת וידאו full hd גיימינג עתידי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך - לא אקנה כי הגיימינג הוא עתידי - אשתמש כרגע ב Geforce 570 שיש לי דיסק קשיח יש לי כונני SSD עוברים אבל הם לא משמעותיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ביחוד במאמץ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא אבל …
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 אפשרי חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ורק גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ 1-10, 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי צריך המלצה לשדרוג של מפרט קיים כדי שיתאים לגיימינג ב-4K על הגדרות גבוהות במינימום כסף, מפרט קיים: מעבד: Intel Core i5-3470 לוח: Gigabyte H67 זיכרון: 4GB DDR3 כ. מסך: Inno3d GTX 1060 להלן המפרט שחשבתי עליו: מעבד: Ryzen 5 1400 לוח: MSI B350 זכרון: SK hynix 2x8GB DDR4 2400Mhz כ. מסך: GTX 1080 ti
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, צריך מחשב לסטודנטית עד 2.5K (אופיס, וורד ואינטרנט). שיהיה קליל בתיק וסוללה סבירה. הכיוון הוא להזמין את המחשב הזה עד הבוקר מ- KSP במבצע: https://ksp.co.il/?uin=46259 מה דעתכם ? האם נכון לחכות עד BL הקרב ובא במקום ?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחשב לשימוש בתוכנות אוטוקאד,סטראפ, מטלב, עיבוד נתונים די כבד, לא משחק בו כלל. תקציב 5000 עם חריגה של 500 לפה ולשם אין צורך באביזרים, מסך וכדו... תודה לעוזרים😀
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מפרט למחשב עבור אנימציה ועיצוב גרפי לאישתי עד 6K. בעיקר ל - After Effect. (יכול להיות שבעתיד גם cinema 4D) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנימציה, עיצוב גרפי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או ה…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500-5000 שח, רצוי לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות, עריכת מוזיקה, משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן DVD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, בערך 8 מ-1 עד 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב (חינם ב- TMS להבנתי) 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המח…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, מחפש נייד למטרת לימודים כלליים, אולי קצת גיימינג אבל זה לא העדיפות. גודל: עד 14", אולי גם 15.6 כל עוד הוא עומד ברזולוציה מספיק חדה (תצוגה טובה חשובה מאוד). כובד: עד 2 קילו. מחיר: עד 3000, חריגה של 200 ללא מערכת הפעלה. מפרט נדרש: i5-8250, 8 gb ddr, 256 ssd לפחות, 150 mx במידת האפשר, ומחשב עמיד ומוכח בשוק עם ביקורות קיימות. כמו כן מחשב יחסית פריק שניתן לשדרג לו זכרון בעתיד ללא הרבה בעיה. מאמין שזה מספיק הסבר. מתכוון לקנות עד סוף החודש ולכן פתוח להצעות מיום הרווקים או bf. אין לי בעיה שזה ישאר כתרד פתוח להצעות לפטופים משתלמים בחודש זה.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אשמח לחוות דעתם למפרט הבא עבור מחשב גיימינג נייח + נפח אחסון גבוה + תוכנות אך ללא מסך וציוד היקפי. מגיע ל 8,000 ש"ח. עקרונית אני חי עם תג המחיר הזה אך לא רוצה לחרוג ממנו. השאלה היא האם יש במפרט משהו לא הגיוני / לא מתאים / מבוזבז? תודה. מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i5 8500 / 1151 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪ 1045 קירור למעבדים: Noctua NH-D15 CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 353 לוחות אם: Gigabyte Z370M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 405 זכרונות RAM: DDR4 16G / 2400 CL17 Kingston כמות: 1 - מחיר: ₪ 652 מארזים: NZXT S340 BLACK/BLUE MID TOWER כמות: 1 - מחיר: ₪ 350 ספק…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
התקציב הוא 3200 בערך, מה דעתכם על המפרט הבא? הלכתי על AMD, פעם ראשונה בחיי. קצת מפחיד, אבל ביחס ביצועים-מחיר הוא בהרבה מעל אינטל.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-