ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
היי, יש לי 2 מחשבים שאני מעוניין למכור ואשמח לעזרה בכמה אני יכול לתמחר אותם במחיר הגיוני למכירה: 1. מחשב נייח תחנת עבודה, נקנה למשרד לפני שנה ובקושי היה בשימוש Dell precision 3660 i7-12700 32GB RAM 512 GB NVMe Nvidia RTX A2000 Windows 10 ברישיון 2. לפטופ של לנובו בן 3. גודל 15.6" i7-10750H 16GB RAM 512 GB SSD Nvidia GTX 1650 4GB Windows 11 ברישיון תודה.
-
- 0 תגובות
- 394 צפיות
-
-
שלום! אני מבקש המלצה למחשב נייד שיהיה בשימוש לשרטוט בסולידוורקס ועבור שימוש ביתי סטנדרטי. דרישות: תקציב: עד 4000 שקל מעבד: i5 לפחות מסך: 15" זכרון: 4gb לפחות יצאות: hdmi צורב אין משמעות למשקל וזמן סוללה. עדיפות ל: lenovo או dell תודה מראש, גלעד.
-
- 1 תגובה
- 733 צפיות
-
-
אני צריך מחשב עם כ.מסך ONBOARD פנל אודיו קימי שיהיה עדכני, כלומר לא ישן מדיי ואם אפשר תמיכה לעתיד כמו למשל DDR3 (לא חייב לכלול DD3 אבל לתמוך כן)
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חג פסח שמח ותודה על העזרה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, חריגה עוד 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט, עבודת אופיס, סרטים ומוזיקה ואחסון קבצים (מחשב דלוק 24/7) - המחשב לא יכבה בכלל. בגלל החום בארץ כנראה צריך מערכת קירור טובה וכמה שיותר שקטה. וספק כח איכותי שלא יתחמם ויתקלקל בקלות. חשוב גם כן העברת נתונים בקצב מהיר USB 3.2 או יותר מהיר. המחשב יתממשק גם לדיסקים חיצוניים/ניידים ושישמש כגיבויי וגם כן לשליפה/אחסון נתונים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא …
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה לגבי השלמה למחשב גיימינג, רכשתי את RTX4090 ו ryzen 9 7950x3d . אשמח להמלצות לגבי שאר הפריטים שצריך, מעוניין במארז מינימלי אורות וכו' לא מעניין, רק אני רוצה לציין ש4090 הוא founders edition אז אולי צריך עוד מאוורר?. האם ספק כח 750 יספיק או צריך יותר ? ואשמח לדעת מה אתם ממליצים לגבי לוח אם וזכרונות. תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 1500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?פלוס מינוס 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? ביתי - אופיס, קצת משחקים (GTA SA, DIABLO) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.אופיס, אינטרנט, סרטים, קצת משחקים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?מקלדת, ע…
-
- 1 תגובה
- 601 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - שיהיה מסוגל להריץ כל משחק באיכות גבוהה, (כרגע אני עם מחשב שלא מסוגל להריץ משחקים אז אין לי משחקים לדוגמה), ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מסך 27 QHD, IPS , brightness>=350 עם height adjustment 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - צריך לכלול הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אם אפשר מבלי לפגוע ביצועים אז כמובן שעדיף …
-
- 0 תגובות
- 412 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה לבניית מפרט למחשב סלוני. 1. מה התקציב המקסימלי? 3200 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? נצלו! במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0! 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גלישה באינטרנט סדרות וסרטים (גם בHD) OFFICE 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מקלדת ועכבר המתאימים למערכת סלונית. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקים צורב כרטיס טלוויזיה 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. יש צורך בכונן קשיח אחד בלבד בגוד…
-
- 5 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב LENOVO G550 עם INTEL CORE 2 DOU T6400 (אם אני זוכר נכון). לאחר ששמתי לב שהמחשב מבצע REBOOT באופן עקבי אחרי שאני מפעיל את INTERNET EXPLORER החלטתי לבדוק את העניין. ההימור הראשוני היה שזה באג באקספלורר אבל חיפוש מהיר ב GOOGLE לא הצביע על קיומו של באג כזה. ההימור הבא היה בעיית התחממות אז התכבדתי והורדתי את HWMonitor ולהפתעתי הרבה גיליתי שהמעבד קופץ לטמפרטורה מדאיגה של 75 מעלות בזמן גלישה באינטרנט ומגיע עד 88 מעלות אם משלבים את זה עם קצת סקייפ ומסנג'ר. יש לציין שאני דואג לפתוח את המחשב כל חודשיים בערך כדי להוציא את האבק שהצטבר במאוורר ובצלעות הקירור. נשאלת השאלה: 1. למה הוא מתנהג אליי ככה? 2. האם מישהו חווה בעיה דומה עם מחשבים מהסדרה הזאת? 3…
-
- 0 תגובות
- 692 צפיות
-
-
מחפש המלצה למפרט למחשב חזק לעבודות עיבוד נתונים שדורשות כוח עיבוד (CPU) והמון גישות לדיסק (עיבוד נתונים בתוכנה שאני כותב). כמו כן, עבודות בפוטושופ ועריכת וידאו. לא ישמש לגיימינג. . מה התקציב המקסימאלי?5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עיבוד נתונים, פוטושופ, עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).עיבוד נתונים כבד (ריצה למשך ימים ברצף) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית …
-
- 2 תגובות
- 606 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר למשחקים וגם ללימדים בשנה הבאה. הכי חשוב שיהיו לו ביצועים טובים. זמן סוללה לא חשוב בכלל ומשקל גם לא לגמרי חשוב אבל ברור שעדיף פחות כבד. אני מחפש משהו בגודל 15" אבל לא מאלה שהם בעצם בגודל של 17" קיבלתי כמה הצעות, אחת מהן היא זו http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5039&CatCode=315 אבל אני לא יודע מה טיבה, אם מישהו יוכל לייעץ לי או לחוות את דעתו אני אשמח מאוד תודה רבה, מוטי
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם, אז כך, יש לי מחשב נייד מבית Acer (דגם: Aspire 5610), יש לי מספר בעיות (מצורפות תמונות): 1. המסך תמיד חשוך, ויש לי כפתורי ניווט של בהירות וניגודיות אך איני יודע כיצד להשתמש בהם! [http://www.2image.us/images/47070DSC01214.JPG] 2. המחשב שלי תומך בחיבור Bluetooth אך שוב איני יודע כיצד להשתמש בפונקצייה. (ישנם 3 כפתורים, האחד להדלקת Wireless, השני להדלקת 3G, והשלישי להדלקת Bluetooth והשלישי, שאני לוחץ לכיוון הWireless האור נדלק ואני יכול לגלוש באינטרנט אלחוטי, אך כאשר אני לוחץ לכיוון ה3G או הBluetooth האור לא נדלק ואין אפשרות להשתמש בפונקציות). [http://www.2image.us/images/658900DSC01213.JPG] 3. בצד הימני של המחשב יש לי כפתורי ניווט (לשלוט בנגן מדיה פלייר וכו'), אך שו…
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
צריך מחשב הכי חזק שניתן להרכיב היום לצורך סימולציות בתוכנות כגון Mathlab,FULLWAVE,BEAMPROP תקציב כולל מסך 8000 ש"ח או פחות. צריך שיהיה כרטיס מסך אבל לא חייבים משהו אליפות כמה שיותר ליבות? כמה ניתן לקנות היום 4,8? המון זיכרון אני לא רוצה שזה יהיה שרת, אלא מחשב פרטי לא מתכנן OC חייב שיהיה קרור טוב ושיהיה שקט יחסית. צריך מסך 19-22 אינץ בסיסי לעבודה, לא צריך רזולוציה מטורפת. שיהיה גם כרטיס מסך סביר למה לא (אין צורך ביותר מ 600 ש"ח לזה). בקיצור מה הכי חזק שאפשר לקנות בכסף הזה, ואני לא צריך, לא מארז מנצנצ ושום שטויות מסביב. כמובן צריך מקלדת ועכבר בסיסיים. ואני צריך גרסה חוקית של WINDOWS 7. חשוב מאוד שעל כל הרכיבים יהיה כמה שיותר אחריות אין צורך לדאוג בנושא שידרוגים בעתיד. קדימ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דרישות: עבודה משרדית כלומר אופיס אינט' וכו אפשרות לחיבור לטלויזיה LCD כמובן חיבור wireless חיי סוללה ארוכים (כלומר כמה שיותר זמן בלי חיבור חשמל) אופציונלי: מצלמת אינט' מובנת וכל זה עד 2.5K
-
- 0 תגובות
- 640 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות BF3 ואני לא בטוח ב100%שהמחשב שלי יסחוב אותו טוב הנה המפרט מעבד PENTIUM DUAL CORE E6600 3.07 GHZ כרטיס מסך SPARKLE GTS450 1GB לוח אם Foxconn G41MXE זיכרונות 2GB 1033 MHZ מערכת הפעלה Windows 7 PRO 32BIT ומסך שהרזולוציה המקסימלית שלו זה 1920X1080 מה כדאי לשפר במחשב כדי שהמשחק יעבוד בצורה חלקה וטובה?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 (עדיף שלא, רק אם זה ממש דורש ומומלץ) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בינוני. אין צורך ב970. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, CodeBlocks ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO, COD, DayZ, ARMA 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות, גבוהות במידה ואני מקבל יות…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3.5K עד 4K אם ממש חייב. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים, התמקדות על חלקים שיחזיקו גם משחקים חדשים הכי טוב שאפשר בייחס לתקציב. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. ללא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? עדיפות למעבד Intel 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבע…
-
- 5 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום, אבא שלי קיבל מהעבודה לפטופ חמוד לקראת החג , בעיה קטנה שיש לו כרטיס מסך מעפן - Mobile™ Intel® Graphics Media Accelerator X3100 רציתי לשאול אם במחשב הספציפי הזה ניתן לקנות כרטיס מסך חיצוני ולשים במקומו, הבנתי שבדגמים מסויימים של ניידים אפשר לעשות כך. דגם המחשב Compaq 610 Notebook PC של HP אפשר לראות את המפרט שלו כאן - http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/sm/WF06b/321957-321957-64295-3955548-3955548-3958407-4049154.html תודה רבה לעוזרים! וחג שמח
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? מחשב לצורכי מסחר בבורסה כולל גרפים אבל לא עריכת גרפים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תוכנות מסחר וגרפים שמייצגים מחירי מניות ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). פרנסה בהחלט ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אין עניין במשחקים * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. הא…
-
- 6 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש ברשותי מחשב נייד דגם : LG F1 והמחשב נתקע בתהליך הפוסט ,גם לאחר הוצאת זכרונות וניקוי מגעים לעומת זאת כשמדליקים את המחשב רואים את הלוגו של LG אבל אז הוא נתקע יש שהוא לעשות בעניין ? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 821 צפיות
-
-
אני לא יכול להוסיף יותר מהמחיר הזה..אם יש לכם חלקים יותר טובים במחיר זול יותר אז בבקשה לכתוב פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 4000 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים עד כמה שאפשר 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צריך רק צורב 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כ…
-
- 10 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום, כמו שאתם יודעים יש לפטופים מ2K עד 12K (כמובן שיש מעבר אבל לא נהיה קטנוניים). באוק' 2012 אני מתכנן להתחיל ללמוד באב"ג ואני אהיה הראשון בבית שלא לומד קל"ב אז אני לא יודע בדיוק מה אצטרך מהלפטופ שלי. נניח ואין גבול לתקציב - מה אצטרך לתת לו דגש בלפטופ? יש גדלי מסך מומלצים יותר ללימודים? (אני מניח ש10" לא יהיה נוח מדיי). בתור סטודנט לתכנות - צריך לשים דגש על רכיב מסויים? מעבד חזק? הרבה RAM? מאיזה משקל המחשב נהיה מעמסה מדיי ולא נוח להסתובב איתו? מעבר לזה יש חברות שההרכבה שלהם גרועה או איכות החומרים נמוכה? תודה מראש, Zinger777.
-
- 10 תגובות
- 8.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש להרכיב מחשב בKSP המיועד לגיימינג, סרטים ועבודה כללית עם תוכנות כמו SPSS ועוד כמה. התקציב שלי הוא 6500 עם חריגה עד 300-400 שקל והתקציב הוא צריך להיות כולל מסך בין 22-24 אינצ', את האמת אין לי אפילו הערכה מה הגודל והצורך במסך שנע בגדלים האלו, אני עובד עם מסך של 15 אינצ'(לפטופ). חשוב לי לציין שאני מחפש להרכיב מחשב שאין צורך לשדרג אותו בשנה וחצי הקרובות לפחות, חשוב לי הביצועים מבחינת גיימינג ואיך שאומרים שפשוט יסחוב בלי להתקע. כמו שציינתי בתקציב צריך להכנס מסך, מקלדת, עכבר, אני שוקל גם להכניס רמקולים אבל זה באמת אפציונלי. אחד המפרטים שהצלחתי לבנות לבד: 1 Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 Tray 31000 מעבד אינטל 1 Arctic Freezer i30 CPU Cooler 23491 מא…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למשחקים כבדים מאוד אז החלטתי שהמפרט יכלול מסך CRT וכרטיס מסך 7900GT ולפחות ג'יגה זכרון. ובלי SLI בלי מקלדת עכבר ורמקולים ושיהיה לינק לחנות. תודה גיל.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
GIGABYTE GA-945P-S3 לוח אם E6300 מעבד X1950 Pro Extreme 256MB, GDDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E כרטיס מסך 1GB DDR2 667 TWinmos פעמיים 160GB/250GB Westerndigital דיסק קשיח 400W Enermax Liberty ספק איך המפרט? צריך לשנות משהו אם אני רוצה למשחקים ב VISTA? בקשר לכ.מסך, אני אקנה בעוד שנה DX10
-
- 6 תגובות
- 714 צפיות
-