ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,444 דיונים בפורום זה
-
שלום, אבא שלי קיבל מהעבודה לפטופ חמוד לקראת החג , בעיה קטנה שיש לו כרטיס מסך מעפן - Mobile™ Intel® Graphics Media Accelerator X3100 רציתי לשאול אם במחשב הספציפי הזה ניתן לקנות כרטיס מסך חיצוני ולשים במקומו, הבנתי שבדגמים מסויימים של ניידים אפשר לעשות כך. דגם המחשב Compaq 610 Notebook PC של HP אפשר לראות את המפרט שלו כאן - http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/sm/WF06b/321957-321957-64295-3955548-3955548-3958407-4049154.html תודה רבה לעוזרים! וחג שמח
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? מחשב לצורכי מסחר בבורסה כולל גרפים אבל לא עריכת גרפים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תוכנות מסחר וגרפים שמייצגים מחירי מניות ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). פרנסה בהחלט ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אין עניין במשחקים * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. הא…
-
- 6 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש ברשותי מחשב נייד דגם : LG F1 והמחשב נתקע בתהליך הפוסט ,גם לאחר הוצאת זכרונות וניקוי מגעים לעומת זאת כשמדליקים את המחשב רואים את הלוגו של LG אבל אז הוא נתקע יש שהוא לעשות בעניין ? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 813 צפיות
-
-
אני לא יכול להוסיף יותר מהמחיר הזה..אם יש לכם חלקים יותר טובים במחיר זול יותר אז בבקשה לכתוב פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 4000 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים עד כמה שאפשר 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צריך רק צורב 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כ…
-
- 10 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום, כמו שאתם יודעים יש לפטופים מ2K עד 12K (כמובן שיש מעבר אבל לא נהיה קטנוניים). באוק' 2012 אני מתכנן להתחיל ללמוד באב"ג ואני אהיה הראשון בבית שלא לומד קל"ב אז אני לא יודע בדיוק מה אצטרך מהלפטופ שלי. נניח ואין גבול לתקציב - מה אצטרך לתת לו דגש בלפטופ? יש גדלי מסך מומלצים יותר ללימודים? (אני מניח ש10" לא יהיה נוח מדיי). בתור סטודנט לתכנות - צריך לשים דגש על רכיב מסויים? מעבד חזק? הרבה RAM? מאיזה משקל המחשב נהיה מעמסה מדיי ולא נוח להסתובב איתו? מעבר לזה יש חברות שההרכבה שלהם גרועה או איכות החומרים נמוכה? תודה מראש, Zinger777.
-
- 10 תגובות
- 8.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש להרכיב מחשב בKSP המיועד לגיימינג, סרטים ועבודה כללית עם תוכנות כמו SPSS ועוד כמה. התקציב שלי הוא 6500 עם חריגה עד 300-400 שקל והתקציב הוא צריך להיות כולל מסך בין 22-24 אינצ', את האמת אין לי אפילו הערכה מה הגודל והצורך במסך שנע בגדלים האלו, אני עובד עם מסך של 15 אינצ'(לפטופ). חשוב לי לציין שאני מחפש להרכיב מחשב שאין צורך לשדרג אותו בשנה וחצי הקרובות לפחות, חשוב לי הביצועים מבחינת גיימינג ואיך שאומרים שפשוט יסחוב בלי להתקע. כמו שציינתי בתקציב צריך להכנס מסך, מקלדת, עכבר, אני שוקל גם להכניס רמקולים אבל זה באמת אפציונלי. אחד המפרטים שהצלחתי לבנות לבד: 1 Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 Tray 31000 מעבד אינטל 1 Arctic Freezer i30 CPU Cooler 23491 מא…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למשחקים כבדים מאוד אז החלטתי שהמפרט יכלול מסך CRT וכרטיס מסך 7900GT ולפחות ג'יגה זכרון. ובלי SLI בלי מקלדת עכבר ורמקולים ושיהיה לינק לחנות. תודה גיל.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
GIGABYTE GA-945P-S3 לוח אם E6300 מעבד X1950 Pro Extreme 256MB, GDDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E כרטיס מסך 1GB DDR2 667 TWinmos פעמיים 160GB/250GB Westerndigital דיסק קשיח 400W Enermax Liberty ספק איך המפרט? צריך לשנות משהו אם אני רוצה למשחקים ב VISTA? בקשר לכ.מסך, אני אקנה בעוד שנה DX10
-
- 6 תגובות
- 708 צפיות
-
-
היי לכולם... כתבתי עבר שאני סגור על המפרט הבא: מעבד intel core i5 3.3mhz s1155 6mb gpu core tray לוח אם: gigbyte H61M-D2-B3 S1155 זיכרון 2x4 corsair value dual channel cl 9-9-9-24 (total 8GB כרטיס מסך sappire hd6950 2GB GDDR5 DUAL BIOS DVD : LG GH-24NS X24 מארז: ANTEC ONE HUNDRED gaming ספק כח SEASONIC 620W S12II-620 מסך- דל U2312HM ULTASHARP 23" ips מה שקצת הפריע לי ושהמוכר הסב את תשומת ליבי זה הלוח אם... הוא אומר "השקעת 1000 ש"ח במעבד ו1000 בכ.מסך ולוח אם אתה קונה ב300 ש"ח? בזמנו הצעתם לי לא להשקיע על לוח אם. האמת אינני מתכוון לעשות אובר קלוקינג אלא רק להשתמש במשחקים כבדים מאוד. יש סיבה לשדרג את הלוח אם לסדרת Z68? זה יתן שיפור בביצועים?
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס, סרטים, סטרימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? DVD, HDD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם …
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכה דיגיטלת - מזדמן(תחביב) AFTER EFFECT, PHOTOSHOP, ETC…. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.(COD, Battle Filed, Etc….) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות/גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 7 תגובות
- 740 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מעוניין במפרט ללא ציוד היקפי וללא מסך (רק מעבד, לוח, זכרון (לפחות 1 גיגה), כרטיס מסך (לא משהו מפוצץ), הארד דיסק וספק). השימוש העיקרי שלי הוא גלישה באינטרנט, הורדות קבצים (בכמויות - הארד דיסק גדול), מולטומידיה (סרטים, מוזיקה), גרפיקה (2\3 תוכנות פתוחות במקביל), הרבה חלונות פתוחים (תוכנות, דפדפנים.. וכו,), ומדי פעם ממש קצת משחקים בעיקר און ליין.
-
- 1 תגובה
- 630 צפיות
-
-
http://cgi.ebay.com/T500-Lenovo-ThinkPad-P8400-15-4-WSXGA-ATI-HD-LCD-3YW_W0QQitemZ170293795233QQcmdZViewItemQQptZLaptops_Nov05?hash=item170293795233&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1234|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1308|301%3A1|293%3A1|294%3A50 תודה למשיבים.
-
- 1 תגובה
- 640 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד מאוד ישן אבל עושה את העבודה שאני צריך ממנו. הבעיה היא שהדיסק הקשיח משמיע רעשים שלא מוצאים חן בעיני מידי. לא משהו חריג מאוד ואני צריך לקרב את הראש למחשב על מנת לשמוע אותם אבל אם שמתי לב אליהם זה אומר שזה רעש חריג (כאמור, יש לי את המחשב הרבה מאוד זמן). גם אם הוא לא משמיע רעשים חריגים לא אכפת לי לקנות דיסק קשיח נוסף רק כדי להיות בטוח. הבעיה היא שאני לא יודע איזה דיסק יתאים ואם ניתן בכלל למצוא דיסקים כאלה היום. זה הדגם של המחשב - http://www.notebook-driver.com/specs/lg-r400-series-notebook-specifications/ וזה הדגם של הדיסק הקשיח שיש לי היום - hitachi hts541680j9sa00 איזה דיסקים יכולים להתאים? כל מה שאני רואה שניתן לקנות הוא בנפחים הרבה יותר גבוהים …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם מה אתה אומרים על המחשב הזה? מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 STEPING G0 - BOX ¤1354 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤531 מסך: EIZO FLEXSCAN LCD 19" S1931S ¤2299 כרטיס מסך: BFG PCI-EX 2.0 GeForce 8800GT OC2 512MB GDDR3 - RETAIL ¤1390 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD2500YS ¤378 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H55NB X20 - BLACK ¤159 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz CL5 ¤285 כרטיס קול: CREATIVE SB LIVE 5.1 ¤113 מארז: ENERMAX CHAKRA ECA3052 MID TOWER CASE +25cm FAN BLACK / RED w/o PSU ¤344 מקלדת: GENIUS SLIMSTAR 100 ULTRA SLIM KEYBOARD ¤55 עכבר: LOGITECH MX-518 GAMING GRADE OPTICAL MOUSE ¤244 רמקולים ואוזניו…
-
- 4 תגובות
- 729 צפיות
-
-
אני מעוניין רק ב: מעבד לוח אם זכרונות צורב DVD מארז פשוט אני רוצה גם מפרט של P4 וגם של AMD תודה לכם ולא צריך גם עכבר ומקלדת וכל הציוד ההקפי
-
- 10 תגובות
- 918 צפיות
-
-
הי חברה אז ככה, הגיע הזמן לקנות מחשב חדש, התקציב - עד סביבות 1200 ש"ח (אני מניח שאפשר לחרוג ב100-200 ש"ח) ואת האמת שאין לי מושג מאיפה להתחיל, והיות שיש פה אנשים מבינים, קיוויתי שאוכל לקבל פה עזרה השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט+מסנג'ר+תוכנת טלויזיה (דרך כרטיס טלויזיה) שפתוחה 24\7 (כלומר המחשב משמש גם כטלויזיה כל הזמן שהוא פתוח), משחקים אני לא משחק במחשב, בשביל זה יש PS3 אין צורך בשום ציוד היקפי, מדובר על מפרט נטו. אפשר לומר שהשקט של המפרט חשוב, אבל אם זה בא על חשבון ביצועים, אפשר לוותר על זה. אם אני מסתדר עם הטרקטור הנוכחי, אני אסתדר עם כל דבר... OC לא מתוכנן, ולגבי מערכת הפעלה - אין צורך. חנות ספציפית - לא ממש משנה לי, מה שיהיה הזול ביותר יילך תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 930 צפיות
-
-
חבר עומד לחזור מחו"ל והוא מעוניין ברכישת נייד כתחליף לנייח. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות, משחקים כבדים, צפיה בסרטים, תכנות. * גודל מסך רצוי: 15"~. * משקל לא קריטי * בעל יציאת HDMI * BT,WIFI * מינ' 500GB HDD * צורב DVD. * בעל אחריות בינלאומית. אני מניח שכ. גרפי חזק משמעו פגיעה בחיי הסוללה אך אשמח לקבל המלצה לנייד בעל הסוללה החזקה ביותר שעומד בקריטריונים הנ"ל. תודה וערב טוב!
-
- 1 תגובה
- 846 צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב HTPC חדש צריך בבקשה עזרה בבחירה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסרטים באיכות FHD , גלישה באינטרנט, הורדות, 4K, 3D 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת קומבו (Logitech דגם K400 וכדומה) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? -5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8חייב להיות מאוד שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפ…
-
- 3 תגובות
- 840 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני שאני בכלל מתחיל לחשוב מה מתאים לי ומה התקציב, יש לי מספר שאלות חשובות, אשמח לקבל תשובות: 1. אחריות - יש אופציה להבאת מחשב מארה"ב, האם יש חברה שנותנת אחריות בינלאומית שתהיה תקפה גם בארץ ? 2. מסך - ראיתי שיש אופנה של מסכים רחבים. אם אני לא מתכוון לצפות בסרטים בכלל, האם יש לכך יתרון כלשהו ? האם זה זול / יקר יותר ? - אני לא ממש צריך מסך 15", האם מסכי 14" קלים יותר וזולים יותר ? (אלו יתרונות מבחינתי) 3. סוללה - יש חברות או דגמים שמצטיינים בזמן סוללה ארוך במיוחד ? 4. HDD - ראיתי שהסטנדרט בניידים הוא 5,400, האם שדרוג ל-7,200 יהיה יקר מאוד ? תודה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
נייד די זקן, איטי. דגם HP 2230S מפרט INTEL CORE 2 DUO T5870 1GB RAM הסוללה שלו לא עובדת אז הוא עובד על חשמל בלבד כרגע. כמובן שאין אחריות.. כמה הדבר הזה שווה? וכמה יעלה מחשב יד2 שיהיה עדיף עליו בהרבה?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מתכוון לקנות מחשב בסביבות המחירים 2800-3000 ש"ח שישמש בעיקר לישומים קלים עד משחקים ביינונים.. רצוי מפרט מKSP אני לא צריך מסך רמקולים מקלדת ועכבר. תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 540 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש, ישמש אותי בעיקר לאינטרנט ואופיס, חשובה לי גם זמן סוללה שלו שיהיה לפחות 4 שעות להלן המחשב שמצאתי , האם 4000 ש"ח זה מחיר טוב למפרט כזה מדוע DELL + HP יחסית מאוד זולים ל TOSHIBA האם הניידים של DELL נחשבים לטובים, אני שמעתי עליהם בעיקר דברים לא טובים, האם אתם יודעים כמה זמן מחזיקה הסוללה שלו מחשב נייד דל DELL Inspiron N3010BKi33 מידות: משקל: 1.98ק"ג. מידות (מ"מ): ג-23.9,ר-33,ע-3. מעבד: Intel Core i3-330M 2.13Ghz. זיכרון: 3GB DDR3 1333Mhzניתן להרחבה ל 8GB כונן קשיח:500GB SATA 7200RPM . כרטיס גרפי:Intel Graphics Media Accelerator HD כרטיס קול: High Definition Audio. רשת: 10/100. רשת אלחוטית: Wireless 802.11g/n + …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב! אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מחשב נייד (יד ראשונה) קטן- 10- 12 אינץ' (עדיף שיהיה קל). לא יהיה צורך להתקין עליו תוכנות כבדות- המקסימום זה אופיס ואקרובט רידר. אין צורך שיהיה חזק יותר מדי- ישמש בעיקר למסמכי WORD ואינטרנט. אבל חשוב כמובן שיחזיק זמן רב עד כמה שאפשר ושיהיה מחברה אמינה ואחריות לפחות שנתיים. עדיף גם שהסוללה תחזיק מעמד יחסית הרבה זמן. התקציב הוא עד 1600 ש"ח פחות או יותר. אשמח להמלצות, מקומות שכדאי לקנות בהם (באיזור ת"א והמרכז). אין צורך במקום אחסון רב- יספיקו גם 60 GB אם עדיין קיים דבר כזה וזה יכול להוזיל במחיר. תודה רבה מראש ושבוע טוב!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, ברצוני לקנות מחשב שיהיה מרכז בידורי לבית. (אפשר לחבר את הממיר של הטלוויזיה יתמוך HD , אפשר לחבר למגבר ולמערכת שמע) ראיתי מוצר של ACER שעולה 9K עם המפרט הבא: GFORCE7600 250GB PENTIUM 2 DOU VIIVE תומך בכל כרטיסי הזכרון תומך BLUETOOTH יש WIRELESS תומך גם ווידאו וגם אודיו HIGH DEFINITION מארז יפה (נראה כמו DVD) ושקט האם יש מפרט עם מארז יפה ושקט לסלון בתקציב נמוך יותר? למארז של ACER אין אפשרות לשים כרטיסי הרחבה. מה מומלץ? האם יש עוד חברות שבונות דברים כאלו (כמו ACER)? בנוסף, אם מותר לשאול, באיזה חנות כדאי לקנות מחשב כזה או מפרט כזה? תודה רבה
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-