עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, גילוי נאות - אני עוקב אחרי הפורום הזה כבר כמעט שנה ונחשף לרמה הגבוהה של העצות הטכניות והאנשים שתמיד שמחים לעזור. אז היום (!) נרשמתי סוף סוף ואשמח ביום מן הימים לעזור לאחרים כמו שעזרו לי.. אני הולך לקנות מחשב בקרוב (שבוע - שבועיים) ורציתי לקבל המלצה למפרט. עברתי כבר על המפרטים המומלצים שהופיעו בדיונים קודמים ויש לי כמה תובנות (ראו בהמשך) אבל בגדול אני די קלולס כי לא קניתי מחשב כבר כמעט 6 שנים (וגם אז, זה היה לפ טופ...) אז הנה התשובות לכמה שאלות נפוצות: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 6000 ש"ח לא כולל ציוד היקפי או מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 6500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב- מ…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by אביב ויינברג,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 13400 ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימיניג כבד , הרצת תוכנות כמו : VisualStudio , OracleVMWare. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך יש הכל. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן דיסקים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאד חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? יש העדפה למחשב גדול ומארז יוקרתי. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/או…

3. . מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי בהתאמה לצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט בטכניון (הולך להיות המחשב העיקרי שלי למטלות, תיכנות, קריאה, הרצאות וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by benasoor,

מטרות המחשב? אינטרנט ,קצת משחקים אבל בעיקר תוכנות לסרטוט OFFICE אינטרנט והתוכנות הבאות שהם התוכנות הכבדות יחסית:Mastercam, Ansys, Hydromotion, Pneumotion, Inventor, Autocad * גודל המסך? 14-15.6 עדיפות ל 15.6 (מעדיף לשפר דברים אחרים ושיהיה המסך הרגיל 15.6) * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה לא הכי חשוב כי המחשב יותר לשימוש בבית או בכיתה עם מטען או אפשר לקנות סוללה יותר גדולה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אשמח ל USB 3 * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא יש לי חוק…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by wakafa,

שלום לכולם! מחפש מפרט: 1. תקציב מקסימלי : 2000 ש"ח א. לנסות לחסוך ב. ניתן לחרוג עד 500 ש"ח 2. שימושים עיקריים: תכנות ומשחקים לא כבדים במיוחד, שימוש תדיר א. חובה: visual studio, eclipse ב. חובה: league of legends - כרגע משתמש במסך 17 inch עם רזולוציה מקסימאלית 1280X1024 -הגדרות בינוניות\גבוהות 3. במידה וניתן במסגרת המפרט (אך לא חובה), מסך (אין העדפות ספציפיות) 5. השקט לא הכרחי ~3 6. לא נדרש OC 7. לא חובה מערכת הפעלה, עדיף (אך לא חובה) הרכבה בחנות 8. אין העדפה לחנות, הקנייה מתבצעת באילת (אז המחיר ללא מע"מ) 9. הקנייה (הזמנה) מתכוננת לשישי הקרוב ה19.12.14 10. (לא חובה) חיבורי אודיו מרובים 11. מבחינתי המחשב צריך להחזיק בדיוק שנתיים וחצי מהיום ולהתפגר 12. אי…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by zbeng,

לא צריך מסך המחשב הוא לא למשחקים אלה רק לאינטרנט ולתוכנות לא ממש חזקות לא צריך מחשב חזק אבל משהו יציב שיוכל לעבוד הרבה זמן רצוף תודה...

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by YTZ,

אהלן, שוב עולה הסוגיה בנוגע לקניית נייד מארה"ב. הצרכים שלי הם כלליים (משרדיים, תכנות וכו'), בתוספת משחקים קלים-בינוניים. גודל מסך עדיף 15.6" עם רזולוציה כמה שיותר גבוהה אחריות בינלאומית חובה זמן סוללה כמה שיותר ארוך ועדיפות למקלדת מוארת. אני יכול לקנות מחנויות פיזיות ומאתרים: http://www.newegg.com http://www.bestbuy.com http://www.frys.com http://www.tigerdirect.com/ http://www.buy.com/ הנה מחשב לדוגמא: http://www.frys.com/product/7161832?site=sr:SEARCH:MAIN_RSLT_PG ו- http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834131305 בינתיים הכי טוב שמצאתי. עוד אחד: http://www.buy.com/prod/samsung-np700z3ah-14-ultrabook-intel-core-i5-i5-2450m-2-50-ghz-silver/227218435.html?…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום, ברשותי ThinkPad X200 עם מעבד P8600 של INTEL אני מפעיל במחשב כמה מכונות וירטואליות באמצעות VMWARE בביוס של המחשב בתפריט CPU יש שתי אופציות שכרגע הם Disabled (ככה המחשב הגיע מהחנות) האופציות הן: Intel ® Virtualization Technology Intel ® VT-d Feature האם כדאי להפוך את האופציות ל Enable? מה היתרונות והחסרונות של כל אפשרות? תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום, אני צריך שני מפרטים למחשבים שישמשו בעיקר לעבודה משרדית אך גם למשחקים פה ושם. התקציב לראשון כולל מסך (לא LCD) הוא באזור ה-4000-4500 השני כולל מסך LCD הוא באזור ה-5000-5500. שני המסכים 17 אינץ'. משהו שמעניין אותי לדעת הוא למה במפרטים רק ממליצים על Athlon? אינטל פשוט פחות טובים או שיש איזשהו הסכם פרסומי כלשהו? ועוד שאלה היא מאיפה המחירים בלוחות המפרטים? אם לא ניתן לפרסם על גבי הפורום (שלדעתי ניתן הרי אין פרסום כלשהו של החברה) אשמח לקבל בהודעה פרטית. ושאלה אחרונה שאם לא מתאימה אשאל במעבדים, היא מהו ה-Athlon64 הזה? הוא 64Bit? ומה ההבדל בינו לבין אינטל עם פי 2 Ghz? (לצורך העניין ה-3Ghz). תודה רבה רבה מראש, אורן.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by orgabay87,

שלום לכולם, שמי אור ואני מתגורר בניו יורק ולכן חשוב שאציין שכל הרכיבים יקנו בארה"ב דרך אמזון או newegg. אני מחפש לשלב בין גיימינג לhtpc ואני זקוק למעט עזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 דולר. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 דולר חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD ומשחקים כבדים ובעתיד אולי תוכנות גרפיות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Diablo 3, Call of duty וכו' -מהי הרזולוציה הטבעי…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by omri44,

שהכרטיס מסך יהיה מדהים והכי חשוב מעבד קוואד. בלי היקפי,סלי מסך רק כונן נטו.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by shabo or,

מחשב אסוס נייד עלה לי 2,700 ללא מערכת הפעלה, המחיר היום עדיין 2,700 ללא מערכת הפעלה. בכמה מציעים למכור את המחשב? בשימוש שנה בדיוק (12 חודשים) הגיע ללא מערכת הפעלה ואני התקנתי את המערכת הפעלה (win 10) ולא הרצתי עליו משחקים ודברים כבדים, רק דפדפן. צירפתי תמונה של המפרט והכל.. ממה שאני רואה הוא גם אזל במלאי בהרבה חנויות פה בארץ.. אשמח לדעת כמה מציעים למתחר. מצב כמו חדש באמת בלי שריטה אחת ולא הרצתי עליו דברים כבדים ככה שגם בחומרה הוא כמו חדש. הוא כולל טביעת אצבע ומערכת הפעלה (מציין שאת המערכת הפעלה לא קיבלתי עם המחשב, אני התקנתי)

13. Started by danaL,

מה דעתכם על מפרט המחשב הנייד הבא? ועל המחיר (בהנחה שמשדרגים את הזיכרון)? תודה רבה!! LG Series K2-999E Processor Intel® Core2 Duo Processor ~ T5500(1.66GHz), 667MHz FSB, 2MB L2 Cache Operating System Windows® Vista Home Chipset Mobile Intel® 945GM Express Memory 512MB DDR2(667MHz, Up to 2GB) Display 15" XGA(1024x768) Graphics Intel® GMA950 (up to 256MB) HDD 120GB(SATA) ODD DVD Super Multi Dual Layer (DVD-R/RW, +R/RW, RAM) Communications Wireless Intel® Pro/Wireless 3945BG / MSI(802.11b/g) WLAN Antenna Dual Antenna Modem 56kbps Modem LAN 10/100MB Ethernet Input Device Keyboard Full Size 87Keys or 88Keys Pointing Device Tou…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by xgamer,

היי, אשמח לקבל המלצה לגבי מחשב בעל מסך 13". המחשב הולך להיות מיועד לעבוד משרדית (אופיס ו WIFI). דבר שמאוד חשוב הוא זמן הסוללה וכונן CD מובנה. מחיר 3000-3500 חשבתי על המחשב dell vostro 13.3 370m עם שדרוג של הסוללה ל 8 תאים. מה אתם אומרים? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  15. היי ברצוני לקנות מחשב נייד אני מתחיל ללמוד עוד מעט הנדסת מכונות אין לי דרישות מיוחדות פשוט שהוא ישמש אותי ללימודים קצת לראות סרטים ושיריץ פיפא טוב יותר מזה אין שימוש בו על איזה מחשב תוכלו להמליץ לי בקשר לתקציב עד 4000 וכמובן אם יש מחשב בפחות אני אשמח תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  16. Started by Saar Barel,

אהלן, אני מתכנן לקנות מחשב נייד לגיימינג ודיי מתלבט בין 3 דגמים שונים https://docs.google.com/spreadsheets/d/15pIyKs1LqBHNslCH2dvMJ-eYODcpTFn2RR4qXcI-5MI/edit#gid=2064781029 אשמח לעצתכם, איזה דגם (ASUS/DELL/LENOVO) ולמה? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by bratwa_tut,

* מטרות המחשב- עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (כמה שיותר כבד), צפיה בסרטים, * גודל המסך - 15 + * רזולוציית המסך - כמה שיותר גדולה יותר טוב HD FHD * משקל רצוי - לא משנה כל כך * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - שיעבוד לפחות שעתיים וחצי על סוללה בצפייה בסרטים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - HD 500G לפחות * כונן אופטי- עדיף שיהיה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? -לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא חייב יכול להתקין לבד * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא שיהיה רק מחשב מצוין * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)- עדיך שישהיה כמות זיכר…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  18. יש לי רק בקשה, אני לא מעודכן לגבי הכרטיסי מסך ולגבי המעבדים שיש היום כי פשוט אין לי זמן לזה אני בצבא אם מישהוא יכול לעשות לי סדר בדברים אני אשמח אני רוצה מחשב שיהיה אפשר להריץ בו משחקים כבדים ולגלוש כמובן **שיהיה זיכרון 4 גיגה

19. מעבד P4 3GHZ L2 2MB לוח אם ABIT SG-80 661FX זיכרון 256MB DDR400 כונן קשיח MAXTOR 80GB 133ATA כונן ASUS DVD כונן 1.44 ---------------------------------------------- המחשב מצויין לאינטרנט הוא בסדר סביר מאוד אבל יש בעיה קטנה הזיכרון מוגבל מאוד !!!!!! רק 256 בקושי זז !!!! יש לי אפשרות לשדרג זיכרון ל 1024MB DDR1 ב 140 ש"ח או לקנות לוח אם מבוסס G31 וזכרונות 4 GBב 430 ש"ח תוספת קטנה של 290 ש"ח ... מתלבט אם זה הכרחי בשביל אינטרנט ומשחקים בהגדרות נמוכות. ואלה הלוחות שהציעו לי: PALIT - http://pulser.kz/?tovinf=67401 GIGABYTE - http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=6770&catcode=&AdCat=&parentid= וזכרונות יש MICRON ויש KINGSTON בתדר 800MHZ נפח 2GB כפול 2 . השימו…

20. Started by aradgonen,

שלום כולם! אני מתכוון לרכוש מחשב נייד של HP דגם G62-234DX אני רואה במפרט שהכל טוב ויפה... המחשב מגיע עם 4GB זכרון DDR3 ומעבד I3 אך כרטיס המסך הוא של אינטל מדגם: Intel® HD graphics ככה כתוב בבסט ביי.. כרטיס המסך מגיע כמובן עם HDMI ורמקולים של Altec Lansing משהו כזה... וזכרון מורחב בעזרת המחשב עד 1696MB עכשיו בקיצור אני לא יודע אם כרטיס המסך יספיק לי כי אני רוצה להפעיל משחקים בסיסיים ככה.. האם הוא יתאים? בתודה מראש, ארד גונן נ.ב. אם יש לאחד מכם רעיון על מחשב יותר טוב עד 550$ אז אתם מוזמנים לכתוב..

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. Started by alex7777777,

לאחר עדכון מווינדוס 7 לווינדוס 10 הכונן הפסיק לקרוא דיסקים (הוא מוציא אותם החוצה) ורושים לי הודעה Plese insert a disc into driver E ניסיתי כל מיני דיסקים ושום דבר. יש לי מחשב נייד של acer כונן דיסקים פנימי שהגיע עם המחשב של pioneer

22. רקע: עד היום השתמשתי בעיקר ב-Dell D400 (שקניתי משומש לפני כ-4.5 שנים). הוא שירת אותי די נאמנה, אפילו שהינו איטי מעט לטעמי. הבעיה העיקרית שלי איתו היא שזמן הסוללה קצר מאוד, ולמרות שהחלפתי אחת - זה לא עזר הרבה. בפועל אני עובד תמיד על כבל כוח... אז הגיע הזמן להחליף. תקציב: חשבתי על 2,000 ש"ח; אוכל להתגמש לכיוון 3,000 עבור משהו כדאי, בלי להזיע הרבה; מעל 3,000 אני כבר מזיע הרבה. היכן יירכש: עדיפות ליד שניה בארץ; אח"כ יד שניה eBay או אם אין מנוס אז יד ראשונה בארץ. מטרות המחשב: עבודה משרדית (MS/LibreOffice, קבצי PDF וכו'),. סיכוי נמוך שארצה לבצע עליו עבודת פיתוח תוכנה (Eclipse וכו') - נראה שאוותר על זה כי אינני קונה מכונה חזקה. ייתכן שארצה להריץ עליו לינוקס ולא רק/לא בעיקר חלונו…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום! אז המחשב הנוכחי שלי שרף 3 כרטיסי מסך ועכשיו נראה שגם את הכרטיס מסך המובנה של המעבד /: (אם למישהו יש מושג למה זה יכול לקרות אשמח לדעת) אז אין אופציה אחרת והגיע הזמן לרכוש מחשב חדש. הרכבתי מפרט כלשהו ואשמח לחוות דעת עליו ועל מספר שאלות שיש לי. השאלות שלי: 1. הייתה לי התלבטות בכרטיס מסך בין GTX1660 Super ל RTX2060, אני חושב שאקח את הRTX אבל עדיין יש לי שאלה. ראיתי שבפלונטר הGTX עם Duel Fan של GALAX עולה 50 שקל פחות מהSingle Fan של Gainward עבור אותו דגם. רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע, סתם קביעת מחירים שרירותית של המותג או שיש עניין של ביצועים מאחורי זה? כי בכללי לא עדיף 2 מאווררים על אחד ושה2 יותר זולים אז בכלל? …

24. שלום לכולם, דרוש מפרט מחשב להרצת סימולטור טיסה (Microsoft Flight Simulator X). כמו שידוע לרובכם, הסימולטור דורש מעבד חזק, ולכן אחת הדרישות היא לכלול מעבד חדיש (עדיפות לi7 כתלות באפשרות מבחינה תקציבית). המחשב יריץ Windows 7 64bit, את הסימולטור בליווי מספר תכנות הנלוות לו (לא משמעותיות כ"כ) ולפעמים משחקים. אני מעוניין שהעסקה תכלול את המחשב עצמו ומסך 22" , מומלץ בטכנולוגית LED. כמו כן, אני מעוניין גם בכרטיס מסך חדש וחזק שיתן ביצועים טובים (מומלץ מבית nVidia). המחשב הוא לכ4-5 שנים ככה שחשוב שיהיה חזק גם לטווח הארוך, וגם עם הרבה זיכרון (4-6GB). אני לא יכול לחרוג מהתקציב, שהוא 5K, ואם אפשר בפחות - אדרבה. החנות לא קריטית, אני לוקח את המפרט לגורם פרטי. OC אני לא יודע אם אעשה או ל…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. היי לכולם לאחר חופשה קצרה ומחקר ארוך הגעתי למפרט הזה עבור מחשב שישמש אותי בעיקר לעבודה מול שוק ההון ז"א לראות הרבה גרפים בו זמנית. הערה כללית אני מעדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. אשמח לשמוע את דעתכם כי אני רוצה לשלוח אותו לביצוע כבר השבוע. מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 קירור למעבד Zalman 7500 Aluminum-Cooper S775 לוח אם Asus P5E זיכרונות ‏2x2GB Corsair DHX TwinX CL4‎ דיסק קשיח Western Digital 500Gb 16MB AAKS שניים במערך RAID כרטיס מסך Sapphire ATI HD 4670 512MB DDR3 PCIe צורב ‏AD-7200S DVD±RW x20, DL x8 Black Sata‎ מארז Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 3xAntec TriCool 120mm Included ספק כוח CORSAIR ‏HX 520W Active PFC 12cm Fan Modular‎ מקלדת ועכבר MICROSOFT ‏Wir…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.