ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, יש לי בעיה להגדיר את הקונפיגורציה עבורי והמשפחה שלי. כמעט שלא משחקים - רק פיפא ומשחקי דוס ישנים. מצד שני יש רצון להכנס לעריכה של וידאו דיגטאלי ועבודות גראפיות בפוטו שופ וקורל דרו. רוצים גם שתהיה אפשרות להקלטה של מיני דיסק וזה אומר יציאה אופטית. כמו כן מה המשמעות של לקיחת לוח גיגה בייט בהשוואה ל אביט. ושאלת השאלות: האם גדאי לקחת סיכון לקניית החלקים בחנות טובה (למשל זיגזג) והרכבה לבד? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הגיע זמנו של הסנדלר לקנות חליפה... אני מחפש נייד זול וגדול כתחליף למחשב שולחני לשימושים בסיסיים מאוד ומועטים - מיועד להוריה של אשתי שעושים את צעדיהם הראשונים בגלישה, עריכת מסמכים וקצת צפיה בתמונות וסרטים. 1. מה התקציב? עד 3500 ש"ח אך עדיף פחות. 2. מטרות המחשב? מיועד לפנסיונרית ללא רקע במחשבים - שימושי אופיס קלים וגלישה מזדמנת. גג שעה ביום. 3. גודל המסך? רצוי גדול ככל האפשר עם טקסט קריא וברור. 4. משקל רצוי? לא חשוב כלל 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חשוב כלל 6. יציאות מיוחדות? לא חשוב כלל, אם כי S_VIDEO יהיה נחמד. 7. בלוטות? נחמד - לא קריטי. 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב כלל 9. צורב DVD? רצוי - לא הכרחי. 10. האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא 11…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מחפש לקנות מחשב נייד מסך 13 אינץ בעיקר לעבודה על אופיס. עד 2500 שח תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי שלום יש לי מסך 4K 28 ואני מעוניינת במחשב גיימינג שיתאים לו ויהיה אפשר לשחק גם מחשקי 4K אני גם סטודנטית לעיצוב גרפי, UI\UX וצריכה כמובן שזה יתאים גם לעריכה גרפית עם פוטושופ AI וכו ובכללי לעריכות ווידיאו ותוכנות כבדות. לפני הבנתי ולפי מה שחקרתי אני צריכה מעבד i7 או i9 וכרטיס מסך Nivdia GeForce 3080 או 3090 שיוכל לעבוד עם 4k מחשבים ניידים עם מפרט כזה מאוד יקרים אז אני מעדיפה כרגע נייחים. לבאג יש להציע לי מחשב OMEN 30L GT!13-0010nj יש לו מעבד i9 10900k, כרטיס מסך 3090 32 זיכרון ראם וכרטיס SSD של 1 טרה בית ואני לא חושבת שיש כונן קשיח נוסף. הם אפילו הזמינו אותו לחנות (עוד לא שילמתי) הוא עולה בערך 13700...והם עושים לי 18 תשלומים ללא ריבית…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני זקוק לשדרוג רציני של מערך הגיבוי הרישתי שלי -- לא מדובר בחיבור USB או ESATA, אלא במארז המתחבר ישירות לנתב באמצעות כרטיס רשת. כיום יש לי מארז צנוע של 500GB (דיסק אחד, IDE, המובסס על ה-HD363 שסקרתי לפני כשנתיים וחצי -- http://www.netcheif.com/Reviews/HD363N/HD363N.htm). הפעם אני זקוק לנפח של בערך פי 4, ובמקום לרכוש מארז מוכן של 2TB כמו זה של WD בעלות של כ-2,000 שקל ויותר (מחירים ב-ZAP כאן -- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=703720, אני שוקל לבנות מערך כזה לבד. בניית מערך איכותי מרכיבים סטנדרטיים לא תעלה הרבה פחות, אבל המערך הזה יהיה הרבה יותר גמיש וניתן יהיה לשדרג אותו יחסית בקלות. כמערכת הפעלה אשתמש ככל הנראה ב-FreeNAS שתאפשר לי גם לבצע RAID בין הדיסקים. כיוון …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בקניית מחשב נייד ללימודים - המחשב ישמש רק לכתיבת סיכומים ושיעורים בזמן ההרצאות ואלה הפרטים : * מטרות המחשב? מחשב נייד לסטודנט * גודל המסך? עד 13 אינץ * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? נדרש זמן סוללה אורך ( 5 - 6 שעות ) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של הארד דיסק ? לפחות 250GB * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ללא מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב בתקציב של עד 7000 ש"ח. התקציב הוא גם למחשב עצמו, גם למסך, וגם לרמקולים, מקלדת ועכבר(רמקולים מקלדת ועכבר ברמה ממוצעת בלבד) השימוש העיקרי יהיה גיימינג- וחשוב שיריץ משחקים כבדים. -אין תכנון לעשות אוברקלוקינג -אין צורך במערכת הפעלה -אין חשיבות רבה לרעש- אך כמובן שעדיף שיהיה שקט תודה- כ"צו
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מעוניין לקנות מחשב למשחקים. יש לי כבר מארז, ספק והארדיסק רגיל. תודה מראש! 1. תקציב מקסימאלי: 3500 ב. אפשר לחרוג קצת. 2. משחקים: (WITCHER 3, ASSASINS CREED לדורותיו, וכו'). ב. רזולוציה מקיסמלאית FULL HD, מסך טלויזיה 42" ומסך נוסף של 32" 3.אין צורך בציוד היקפי. 4. יש מארז FULL TOWER ANTER 300, יש HD, אבל אם נכנס בתקציב SSD אז רוצה להוסיף, יש ספק 750W ZALMAN 5. שקט לא חשוב לי בכלל. 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. אין צורך במערכת הפעלה. 8. איזור מגורים - פתח תקווה או ראשון 9. אקנה את המחשב ברגע שאקבל מפרט. 10. כרטיס מסך צריך לפחות שתי יציאות (בשביל שני מסכים). 11. מעדיף לשמור על אופק שדרוג.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. קיבלתי מפרט מחנות מחשבים מסוימת ורציתי שתיתנו לע הערכת מחיר לכמה המפרט הזה שווה... הינה המפרט.. מעבד: אתלון 3200+ (939) זיכרון:256X2 pc3200 dual הארדיסק: IDE (לא אמר לי חברה) 80GB 7200RPM 8MB BUFFER מסך : 17" שטוח H1731 AOC צורב: DUAL LAER DVD+- ספק: HEC 400W כרטיס מסך: GEFORCE 6600GT לוח אם : (בוקשי הבנתי את הכתב של המוכר אבל הינה זה) K8N4FI של MSI תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , אני חלש מאוד בטכנולוגיה ואשמח לעצתכם. רוצה נייד לשימוש כללי (אינטרנט , סרטים) אבל גם שיריץ תכנות לעריכת תמונות וקצת וידאו (אין לי תוכנות ספציפיות בראש). רוצה נייד חזק יחסית שיריץ הכל בלי לגמגם וכשאני אומר הכל אני לא מתכוון לתכנות סופר כבדות שצריכות כוח עיבוד מטורף אבל בכל זאת שייתן לי מרווח נשימה אם אריץ משהו יותר תובעני, הנטייה שלי היא להשאר עם נייד מספר שנים ולא לשדרג מהר. מסך שיהיה לפחות 15 אינץ ואיכותי יחסית בגלל שמצלם (יודע שאין מה לצפות יותר מידי ממסך של נייד בקטע ) אשמח לרמקולים יחסית איכותיים מבחינת ווליום וצלילות. משקל לא משנה לי כי לא מתנייד איתו, זה תחליף למחשב רגיל. אחריות טובה של שלוש שנים ושאדע שיש מי שיטפל במקרה ש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לחבר למחשב הנייד שלי מצלמת וידאו שיש לה רק חיבור של FIREWIRE (קטן) או וידאו (כבל קומפוננט צהוב, אדום, לבן). האם קיים מתאם כלשהו שמצד אחד תהיה כניסת USB ומצד שני החיבור/ים שפורטו מעלה?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב מיועד לאחות קטנה, ז"א משחקים לא כבדים מידי, עבודות, אינטרנט, סרטי DVD וכולי הוא כרגע טיפה חזק מידי אבל הכוונה היא לקנות משהו שיחזיק לצרכים שלה למשך זמן מה מתוכנן אוברקלוק לא רציני מידי (ככל הנראה העלאת הבאס ל200 וזהו) בקשר לדברים שמיד קופצים לעין - אין צורך ביותר מ40 ג'יגה, ואין צורך בסאב-וופר - מעבר לזה אני אשמח לשמוע כל הערה (רק אם אפשר בלי הערות בסיגנון "בשביל מה היא צריכה את זה") CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU Motherboard : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50D) CPU Cooling : Vantec AeroFlow VA-4-C7040 AMD Hard Disc : Western Digital 40GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 Video Card : G…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים פרוטי לופס 11 ועתודה יענו עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). FL STUDIO 11 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: cod, csgo,gmod,batman,minecraft -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24+ או לפטופ 17.3 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב במפרט דומה לזה: http://www.computeruniverse.net/products/e90271670/d2/specifications/fsc-esprimo-mobile-v5535-m550-vista-hb.asp (ההבדלים הם בסוללת 6 תאים ו-HD בגודל 120MBבמה שמוצע לי). השאלה היא, האם המחשב יסחב את הויסטה? ומה עם סרטי HD 720p? הוא מוצע לועד עובדים במחיר של 1675 ש"ח (כן, זאת לא טעות). השימוש שלו יהיה לאינטרנט, OFFICE, וצפיה בסרטים והוא יתנייד רק בתוך הבית (חדר-סלון-מרפסת). בתודה מראש, ושנה טובה...
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=20397 https://ksp.co.il/?uin=22809 תתעלמו מהמחירים, המחשב של DELL זול יותר ב300 ש"ח וגם מקבלים את האוזניות שבקישור. ראיתי שהבדל העיקרי הוא שבלנובו יש SSD ובDELL אין.. האם הSSD הוא מרכיב משמעותי? בDELL יש גם 3 שנים אחריות, עד כמה זה חשוב? כמו כן, האם יש עדיפות לקנות בבאג ולא בKSP/IVORY מחבינת אמינות? בתודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לצרכים של גלישה,microsoft office, visual studio וקצת משחקים (minecraft לא יותר) וב visual studio לא דברים כבדים מידיי. מסך: 10.1-15.6 אינץ זיכרון: מינימום 256 ג"ב , מעדיף SSD או משולב (רק העדפה) זיכרון RAM: מינימום 4 GB זמן סוללה רצויי: כמה שיותר ארוך. מינימום 4 שעות מסך: עדיף מגע. רזולוצייה: מינימום 1366*786 משקל: עד(!) 2.3 קילוגרם. חברה מועדפת: אין. (לגבי אסוס שמעתי שלהרבה יש תקלות במחשבים החדשים שלהם זה נכון? ) אם יש למישהו המלצה על חנות מסוימת זה יעזור.. (חוץ מivory ו bug שאני יודע שהם אמינות אני לא ממש מכיר עוד חנויות אמינות). תודה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך כמובן, אבל לא יותר מדי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Borderlands 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (כמה שניתן) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים, dell inspiron n5110 ו-asus a53s. בשני המקרים מדובר על הדגם עם מעבד I7 2670QM, מסך 15.6, 8GB זכרון. להלן קישורים: http://www.fre.co.il/pl_product~5152135~39~89.htm http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=4583 ה-asus הוא טיפה יותר חזק מבחינת מהירות מעבד והכרטיס מסך שלו טוב יותר, אך הוא גם יקר יותר. האם לדעתכם ההבדל בביצועים שווה את ההפרש, ובכלל מה דעתכם על שני הדגמים האלו? אם יש הצעות אחרות בתקציב של עד 4500 ש"ח, אשמח לשמוע. השימוש העיקרי של המחשב הוא עבודה על תוכנות adobe cs5, ועריכת וידאו על avid. חשוב לי שהמעבד יהיה 4 ליבות ולא 2 כי התוכנות של אדובי יודעות לנצל את זה, ואין לי כרגע צורך במסך גדול יותר. כמובן, אם …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בקרוב נוסע לארה"ב ומעוניין לקנות שם מחשב נייד, כרגע ראיתי 3 דגמים שמוצא חן בעייני: http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9371547&type=product&id=1218093383198 http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9371565&type=product&id=1218093379352 http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9371556&type=product&id=1218093379440 רציתי לדעת מה עדיף, מבחינת מפרט, ולאיזה מחשב יש את היחס תמורה-מחיר הכי טוב. השימושים הם בעיקר לצורכי עבודה כלומר אינטרנט/אופיס/תיכנות(בניית אתרים) שימוש קל מאוד ובסיסי ב Photoshop. אולי בבית גם למשחקים (אם יהיה אפשר) המחשב ישמש גם בשביל פגישות עסקים מחוץ לבית, לכן זמן סוללה דיי חשוב.. במחשב הרא…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השימוש של המחשב הוא בסלון כמחשב נייח רגיל (לא HTCP) אך מחובר כל הזמן למסך טלוויזיה 32 אינצ'. 1. התקציב המקסימאלי הוא 2,500 עד 2,600 מקסימום. 2. השימושים הצפויים של המחשב הינם אינטרנט, אופיס, שיתוף קבצים (עובד כל הזמן), סרטים (כולל HD), שירים וכו' המחשב לא מיועד לגיימינג כלל. 3. אין צורך במסך, אין צורך ברמקולים, אך יש צורך בעכבר ומקלדת אלחוטיים שיקלטו כמו שצריך קצת מרחוק. 4. אין צורך בכונן דיסקטים. 5. השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 בין 7 ל- 8. 6. אין כוונה לעשות אוברקלוק כלל. 7. יש צורך לכלול מערכת הפעלה ווינדוס 7 והרכבת מחשב בחנות. 8. אני מתגורר באזור ירושלים אך הבנתי שיש חנויות שעושות גם משלוח. 9. הבקשות המיוחדות הן: חיבור HDMI למסך (כאמור מחובר לטלוויזיה), אופציה ל…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לפורום האהוב עליי! אני צריך בבקשה שתרכיבו לי מפרט למחשב לאחותי עד 2500 ש"ח (AMD כי הם זולים) ושיהיה לו קירור סביר כדי שלא ישרף לי פתאום. אני כמובן צריך את המחשב עם מסך 17" אבל לא של חברה מעזאזל אלא משהו סביר שלא יעשה נזקים (PROVIEW הם טובים וזולים כמו שהבנתי). לא אכפת לי שכרטיס מסך (רצוי 64 מגה), כרטיס קול וכרטיס רשת (חובה) יהיו ONBOARD. ואם תוכלו הארד דיסק של 40 ג'יגה. זהו, סך הכל המחשב למשחקים לא רציניים ובעיקר לאייסיקיו ואינטרנט. אני סומך עליכם שהמחשב יחזיק טוב בלי נזקים תודה!!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: Intel Quad Core I5 2320 Quad Core 2.8GHZ קירור: Zalman CNPS-7000V-AL SI 776-1156-AMD דיסק קשיח: Samsung HDD 1.0TB 32 MB SATA 2 לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ זכרון: Crucial 4GB DDR3 -1333 X 2 כרטיס מסך: Sapphire ATI 6870 1024 \ 1GB GDDR5 Pci-E HDMI
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב הקיים כנראה לא מתאים למשחקים כגון CRISIS 3, או MASS EFFECT 3. שייך לבן שלי שהינו חייל והוא מעוניין להחליט בין רכישת מחשב חדש או שדרוג הקיים. ציוד היקפי + מסך + מערכת הפעלה קיימים בידינו. המארז מצויין ולא נדרש אחר. זכרון הוא לא בעיה וגם לא כונן אופטי. עיקר הבעיה היא במעבד ובכרטיס ואולי גם לוח אם. הייתי מגדיל לו גם את הקשיח. אז האם שדרוג החלפים עדיף? להלן התצורה הנוכחית: [table] [tr] [td] מעבד: [/td] [td] Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Conroe BOX - [/td] [/tr] [tr] [td] לוח אם: [/td] [td] Gigabyte GA-P35-DS3L [/td] [/tr] [tr] [td] מארז: [/td] [td] ANTEC SONATA II 450W [/td] [/tr] [tr] [td] זיכרון: [/td] [td] Kingston Original 1GB DDR2…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני שנה בדיוק קניתי מחשב חדש - חוץ מכרטיס מסך כי היה לי Sapphire Radeon 7850 dual-x ( שקניתי משומש) עכשיו הכרטיס מסך שלי התקלקל ( התחיל להקריס את המחשב כל פעם שאני נכנס לfortnite לגרום למסך לקפוא ואז חייב לעשות restart ואז גם התחיל לעשות את זה סתם) אז עכשיו אני רוצה לקנות כרטיס מסך, בתקציב של 500-1000 ש''ח - המטרה של המחשב זה בעיקר gaming, אבל אני לא מחפש לשחק דברים כבדים רק דברים קלילים כמו fortnite וfifa ולא אכפת לי להיות על הגדרות ממוצעות ולא high מצרף את המפרט של המחשב שלי ( כי שמעתי שצריך שהכרטיס מסך יתאים בצורה טובה ללוח אם) Quad Core i5 7500 3.4Ghz + ASUS H110M-K DDR4 S1151 8GB Crucial DDR4 2400Mhz CL…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, למרות שלפי דעתי השאלון מיותר במקרה הזה, (בגלל שהשאלות שלי קשורות למפרט שכבר יש לי, אשר מצורף בהמשך) בכל זאת הוספתי: (כי מסתבר שבלי השאלון אף אחד לא קורא את השאלה) 1. מה התקציב המקסימאלי? תקציב מקסימלי 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, מעדיף לשלם 4k על המחשב, אם אין שיפור משמעותי בתמורה ל1K הנוספים אז עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות - דרושה יכולת להחזיק את התוכנות Photoshop, Lightroom בצורה מלאה וחלקה לגמרי. עריכת ווידאו ואנימציה באיכות Full HD - דרוש שהרינדור יהיה מהיר ככל שניתן, גם אם מוסיפים אפקטים דרך האפטר או הפר…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-