עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? זה הסכום שעוד הצלחתי לגרד אז לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים - BF3, MW3, SKYRIM, BATMAN:AC - בתקציב הזה כמובן שאני מתפשר על הגדרות, אבל בכל זאת מקווה שהם ירוצו ברמה סבירה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20 אינץ…

• 7 תגובות
    • 820 צפיות
  2. שלום חברים, אני מקווה שזה בסדר לפרסם את השאלה באזור הזה של הפורום. אני מחפש מחשב יד שניה ונתקלתי במחשב הזה: Phenom II x2 Dual Core 555 Socket AM3 - מעבד ASUS M2A HDMI - לוח אם 4 GB זכרון DDR2 כונן קשיח - 320 GB צורב DVD מארז שוכב שווה לי לשלם 650 ש"ח עבורו? השימושים שלי זה בעיקר גלישה, סרטים וקצת תוכנות גרפיקה.

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  3. שלום לכולם, אני זקוקה למחשב נייד לצרכי CAD ומעט גרפיקה, לפעמים גם קצת תלת מימד ורינדורים. טווח המחירים שהייתי שמחה להגיע אליו הוא כ-3500 ש"ח, אבל אני יכולה גם לחרוג מזה אפילו עד 4.5K אם ההבדל משמעותי וזה מה שיאפשר לי להשתמש בו ביעילות לאורך שנים רבות יותר. כמו כן אני יכולה להזמין אותו מארה"ב ושחברים יביאו אותו לארץ, אם זה מוזיל את העלויות ובתנאי שתהיה לי אחריות עליו בארץ. * מטרות המחשב? CAD, גרפיקה, קצת 3D, ואני גולשת באופן קצת כבד (נניח 5 חלונות של כרום עם 15 טאבים בכל אחד....) * גודל המסך? גמיש (רצוי מספיק גדול כדי לשרטט בנוחות, אבל לא ענק כדי שיכנס לתיק צד גדול של בחורה בנוחות) * משקל רצוי? גמיש, נראה לי ש-2.5 זה כבר יחסית כבד * הא…

• 9 תגובות
    • 936 צפיות
  4. הי, אני פותחת נושא חדש (מקווה שזה בסדר) כי נתקלתי בכמה מבצעים שנגמרים היום וממש אשמח לעזרתכם בבחירה בין הדגמים שלמטה. מה מבין הארבעה הבאים עדיף, לצרכים הבאים: * מטרות המחשב? CAD, גרפיקה, קצת 3D ורינדורים, ואני גולשת באופן קצת כבד (נניח 5 חלונות של כרום עם 15 טאבים בכל אחד....) * גודל המסך? גמיש (רצוי מספיק גדול כדי לשרטט בנוחות, אבל לא ענק כדי שיכנס לתיק צד גדול של בחורה בנוחות) * משקל רצוי? גמיש, נראה לי ש-2.5 זה כבר יחסית כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גמיש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA ,HDMIוכו)USB 3.0 ו-HDMI רצויים, אבל זה לא קריטי * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח ? כ-500GB, אבל גם כאן זה לא הדבר הכי קריטי * כונ…

• 0 תגובות
    • 707 צפיות
  5. Started by tall978,

שלום לכולם. אני מחפש המלצות ללפטופים. יש אפשרות לקנות בארצות הברית בגדול התקציב 3500 שח גג. אבל רצוי פחות * מטרות המחשב? המטרות לא מוגדרות כל כך. אבל בגדול ללימודים * גודל המסך? 14 רצוי מט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI רצוי * בלוטות? רצוי אבל לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? צריך כרטיס מסך בנוסף למובנה חשוב לי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מאוד חשוב לי חברה איכותית כגון דל אני תכננתי לקנות את הvostro 3450 אבל אני רואה עכשיו באתר של דל שאין את הדגם עם ה500 ג'יגה הרד דיסק באופן מו…

• 0 תגובות
    • 512 צפיות
  6. אני צריך המלצה לנייד פשוט עד 1500 שקל לאמא שלי שיהיה לה לגלישה באינטרנט וזהו . שיהיה מסך נורמלי ולא קטן מידיי . תודה

• 0 תגובות
    • 646 צפיות
  7. שלום לכולם אני סטודנט שנה א' במגמת תקשורת ואני מעוניין במחשב נייד חדש בתקציב של עד 4000 ש"ח. שימוש עיקרי: תוכנות לעריכת ווידיאו (adobe premiere), עריכת תמונות ושימוש שוטף באינטרנט שימוש משני: סרטים ומוזיקה. מסך: שיהיה כמה שיותר שטח עבודה ביצועים כלליים: מעבד מהיר , הרבה זיכרון כרטיס גרפי: כרטיס תומך בעריכת ווידיאו באיכות גבוהה *זה רק ככיוון כללי, כי אני לא ממש בקיע בתחום. אשמח לקבל שמות של דגמים כדי שאוכל להשוות ביניהם ולקבל הכוונה כללית בנושא. תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  8. Started by yan,

מעבדי אינטל Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים Scythe Mugen 3 CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P8Z68-V/GEN3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E זכרונות DDR3 1600Mhz 2x4GB Corsair Vengeance White LP Edition CL9-9-9-24 דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX כונני SSD Corsair Corsair Force Series GT 60GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail כרטיסי מסך ASUS - nVidia GTX460 1GB GDDR5 DX11 2xDVI PCI-E צורבי DVD LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA (Oem) מארזים CoolerMaster HAF X Full Tower ATX Black Case (No PSU) ספקי כוח Corsair TX 750W V2 Active PFC 14cm Fan מקלדות M…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. אהלן, שלום חברים ושיהיה שבוע טוב. אני מחפש לקנות מחשב נייד שישמש אותי לצרכי עבודה יומיומיים. העבודה כוללת בעיקר פיתוח תוכנה (ויזואל סטודיו וכדומה) ושאר ירקות של גלישה באינטרנט מיילים ומה שכולנו עושים. יש לי גם נטייה לעבוד במקביל על הרבה תוכנות אז אשמח אם הזיכרון יהיה בהתאם. חשוב לי להגיד שהייתי מעדיף מחשב נייח חזק - הרי בסך הכל הרבה יותר קשה לפתח על נייד, גם ביצועים וגם סביבת העבודה. אבל לצערי כרגע אין לי משרד קבוע ואני אהיה בנדדיה ככה שהאלטרנטיבה תהיה מחשב נייד. לגבי התקציב - ברור לי שאין גבול, חשוב לי שהמחשב יהיה מספיק חזק לעבודה וישחזיק לי לפחות שנתיים מבחינת הביצועים מול מה שהשוק מציע. אני מוכן להשקיע באזור 4-5 אלף. לא רוצה לעוף על הרכיבים הכי חדשים וחמים בשוק. אין לי…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום לפורום, אני סטודנט שנה א' לאדריכלות ואני מחפש מחשב נייד. תקציב של כ- 5000 ש"ח (עם גמישות של עוד 1000 אך עדיף לחסוך) שימוש עיקרי: בניית מודלים ב Skethcup, הדמיות (Render) ב - Vray וגם פוטושופ שימוש משני: מחשב כללי לאינטרנט, סרטים, ומשחקים גודל רצוי: 15-16 אינטש + - הרבה מהזמן המחשב יהיה בנשיאה ולכן צריך לקחת בחשבון את המשקל והגודל. מסך: מסך LED עם רוזולוציה גבוהה (יש צורך בכמה שיותר שטח עבודה במסך) ביצועים כלליים: מעבד מהיר i7 ומקביל, זיכרון מטמון גבוהה, זיכרון RAM 6 ומעלה כרטיס גרפי: כרטיס תומך בהדמיות ובמשחקים חדשים ( BF3 לדוגמא, למרות שהעדיפות היא יותר לעבודה פחות למשחקים) *אני בטוח ששכחתי נתונים רבים אך בבקשה תתייחסו אל זה רק ככיוון כללי, כי אני לא ממש בקיע בתחום…

• 7 תגובות
    • 790 צפיות
  11. שלום אני צריך מחשב לעבודה משרדית וצפייה בסרטים (1080p) עד 2200 ש"ח בחרתי במעבד דיי חלש בידיעה שאולי אני אשדרג אותו לIvy Bridge שנה הבאה אני לא משחק יותר מדי משחקים, אם כן אני אקנה כרטיס מסך בהמשך 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? עדיף KSP, אבל אפשר להתפשר 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? חשוב שיהיה SATA3 (6Gb) וe…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by ran_ga85,

שלום לכולם. המחשב שברשותי הוא מחשב של hp, מסוג pavillion dv6- 2130. מעבד i5, זיכרון 4 ג'יגה רם, כרטיס מסך של nvidia g-force לא זוכר בדיוק את הדגם אבל יש לו זיכרון 1 ג'יגה משלו. הבעיה היא כזאת: לפני כמה שבועות התחילו פסים מרצדים לאורך המסך, תופעה שהלכה וגברה עד שנהייתה בלתי נסבלת. פניתי לשירות של hp, (המחשב בן שנה וקצת אבל עשיתי אחריות מורחבת ל- 3 שנים) הגיע שליח ואסף את המחשב. לאחר זמן המתנה של כמעט שבועיים כולל שליחויות וכולל תיקון, החזירו לי את המחשב וטענו שהוחלף לוח אם! החזירו לי את המחשב תקין, על פניו, משום שעכשיו, לאחר פחות משבועיים שוב מתחילה התופעה: זה מתחיל מכך שיש הבהוב חלש מאוד מאוד ברקע ומתגבר תוך מספר ימים שבועות לפסים שמרצדים על המסך כך שלא ניתן לעבוד על המחש…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אהלן, אני רוצה להמליץ לכם על אתר של בחור שמדי כמה זמן מוציא גרסאות של תוכנה שכוללת דרייברים לכרטיסי מסך של ATI + דרייבר ל GPU שנמצא על המעבד או במילים אחרות INTEL HD או INTEL HD 3000. הבעיה מתחילה בזה שחברות, במקרה שלי אני עם DELL VOSTRO 3550, לא מוציאות דרייברים מעודכנים לכרטיסי המסך לעיתים קרובות. באתר שמצורף תוכלו למצוא את הדרייבר העדכני, האחרון שהועלה 11.11a. זה הלינק לאתר: http://leshcat.blogspot.com/

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - SKYRIM, FIFIA 2012, COD החדש ועוד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080. גודל מסך 23'. דל 2312HM אם זה משנה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד …

• 6 תגובות
    • 726 צפיות
  15. Started by brz,

שלום וברכה . יש לי שאלה יש ברשותי מחשב נייד HP G7000 שקיבלתי מתנה. ללא לוח . קניתי לוח ועכשיו צריך להרכיב אותו ואני מתלבט מה לעשות אם לקנות נייד חדש שאני לא באמת צריך ככ , או להרכיב אותו . מה שאני רוצה לעשות עם הנייד זה בעיקר סרטים ומשחקים לא מהמשחקים החדשים היום שדורשים המון זכרון וכדו. משחקים כמו IGI2 FIFA 2005 וכאלו . מחשב כזה מעבד DUAL CORE 1.86 2 GB 667 HD 160 יכול להתמודד עם זה ? א) לתקן או לא לתקן ? ב)אולי להוסיף זכרון ? תודה רבה !

• 0 תגובות
    • 583 צפיות
  16. Started by erbrt,

שלום חברים, המחשב שלי כבר בן +3, ומתחיל להראות סימנים של חולשה, את המפרט הנוכחי אפשר לראות בצד. רוב השימוש שלי איתו זה לצרכי לימודים (MATLAB, SOLIDWORKS וכו'), אבל מידי פעם כשיש לי טיפה זמן אני משחק בו. אני מעוניין להשקיע כמה מאות שקלים בלבד (בתקווה לא לעבור את ה-1000) כדי שהוא יחזיק את השנתיים שנותרו ללימודים ואז כבר אקנה מחשב חדש חזק יותר, מה שאני חשבתי לעשות זה לשדרג את הכרטיס מסך (אולי ל4870 יד שניה?) ואולי את המעבד במידה וזה אפשרי. בקיצור אני רוצה שהוא יוכל להריץ משחקים בצורה נורמאלית בזמן שנותר לי ללימודים... מה אתם אומרים? אשמח להמלצות נוספות! תודה.

17. Started by razaviv007,

שלום יש לי בערך עד 4 אלף שקל לקנות מחשב נייד. אני צריך מחשב לעבודה (בניית אתרים) ואינטרנט, צפייה בסרטים ב HD ו FULL HD ושזה ירוץ חלק, שתהיה אפשרות להפעיל את זה על מסך טלוויזיה עם כבל HDMI באיכות טובה ובלי תקיעות, כמו כן שיהיה מהיר מאוד וידע לתפקד גם כשיש עומס של חלונות, כמובן שבסדר גודל של מחיר כזה ארצה גם אפשרות להריץ משחקים על איכויות טובות, משחקים כמו COD נגיד. אם אפשר בבקשה חברה שלדעתכם טובה ולא עושה המון בעיות, בנוסף אם אפשר גם חנות שממנה אתם חושבים שכדאי לקנות. חשבתי על משהו נחמד שאפשר לעשות, 16 ג'יגה בלבד של SATA או איך שלא קוראים לזה, שעליו אשים רק את המערכת הפעלה, ועוד איזה 750 או טרה של זכרון בשביל שאר הדברים שיהיו על כוננים אחרים, האם זה כדאי ונכון? מישהו עשה א…

• 3 תגובות
    • 578 צפיות
  18. היי אני רק אציין שלפי מה שהבנתי בגלל איזושהם הצפות מחירי ההארדיסקים בשמיים, אז נראה לי הגיוני לחכות שהכל ירגע ויעבור ואז לרכוש אחד? 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית,תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? בגדול, החריגה נועדה לציוד הקפי סביר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח, אני אשתמש בישן עד שהמחירים יחזרו להיות נורמאליים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? א…

• 3 תגובות
    • 646 צפיות
  19. Started by shaniniki,

שלום, מתלבטת בין שני מחשבים ניידים, למטרות לימודים בעיקר, הרבה אינטרנט, אופיס, וקצת סרטים בצפיה ישירה . אני לא מוצאת חוות דעת על המחשבים האלה בשום מקום.... ??? אנא עזרתכם: 1. מחשב נייד "15.6 Fujitsu LifeBook AH531-7 2.1GHz קיים באיבורי ב2090 ש"ח כולל מערכת ההפעלה. ההתלבטות היא: אני לא רואה הרבה דגמים של החברה הזאת באינטרנט ואת הדגם הזה בכלל אין בשום מקום חוץ מאיבורי, זה דגם ישן? המעבד מספיק בשביל הצרכים שלי? והמחיר סביר עבור התמורה? 2. מחשב נייד Lenovo IdeaPad U350 2963-E2G עולה 2285 ש"ח כולל מערכת הפעלה. כלומר הפרש של 200 ש"ח , אמנם הזכרון עבודה ודיסק קשיח קטנים יותר, אבל המעבד חדש יותר, השאלה היא עד כמה הנתונים האלה משמעותיים לצרכים שלי? עדיף ללכת על מעבד…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום לכולם, אמא של חברה שלי היא מורה ולאחר שמת לה המחשב היא צריכה מחשב חדש... דרישות: מכיוון והיא מורה היא צריכה מתעסקת עם דברים בסיסיים office ואינטרנט. דרישות לגבי מסך 22 אינץ והיא מתעקשת שזה יהיה כולל רמקולים. מבחינת מעבד אני חשבתי ללכת על core i3 החדשים. (לפי מה שאתם מבינים אני מעדיף בשבילה מבוסס אינטל). כמו שמצויין בכותרת התקציב הוא עד 2K לא יותר מזה. נ.ב זה רק אני או שהמכירים של HD קפצו ממש... תודה רבה לכל העוזרים.

21. שלום לכולם , אני קצת התנתקתי מעולם החומרה לאחרונה ואני כבר פחות מעודכן לגבי רכיבי החומרה שיש היום בשוק לכן אני פונה אליכם לעזרה קטנה. . מה התקציב המקסימאלי? - סביב 1600-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - תלוי ברכיבים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - סרטים, שימוש יומיומי למשפחה ללא משחקים כבדים ושיתמוך בHD . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - המחשב לא מיועד למשחקים כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) ש…

22. שלום אבקש חוות דעתכם על מפרט למחשב ביתי לשימוש כללי (אינטרנט, קצת משחקים לא high end, פוטושופ, מוזיקה וסרטים). עלו המפרט ללא מסך כ-4000 ש"ח. שאלות לגבי המפרט למטה. מארזThermaltake V3 window black ספק כוחThermaltake TR2 RX 550W 12V 2.2PFC לוח Gigabyte GA-PS7-DS3-B3 מעבד Intel Core I5 2600 / 1155 TRAY מאוורריםZalman CNPS-7000V-AL SI 775/1156 AMD temp cont דיסקSeagate HDD 1TB 32MB SATA IIF3 זיכרוןCorsair DDR 3 4G/1333 Value כרטיס מסךGigabyte GTX550 Ti GV-N550OC-1GI Retail צורב DVDRW LG GH22-NS70 X22 SATA Bulk Black 1. אני מודאג קצת מהמארז כי חשוב לי מארז שקט. איך המאווררים לדעתכם? 2. דיסק SATA מספיק או שמומלץSATA 2? 3. בכללי מה כדאי…

23. תקציב- 3500~2500 עדיף כמה שפחות מחפשת מפרט שיתאים לעבודה בקיובייס ובין היתר גם למשחקים לא כבדים כמו הירוס וכד'. אין צורך בציוד היקפי.. =]

• 9 תגובות
    • 866 צפיות
  24. אהלן, מאחר ואני זקוק למחשב חדש, אני בוחן אפשרות של בניה מאפס של מכונה מתוך מטרה לבנות מחשב שיעמוד בגבורה בכל מה שאני יכול לזרוק עליו. המפרט הזה נבנה מתוך שימוש במה (שלדעתי) עונה לצרכים שלי (האמת יש לי חשש שזה אפילו קצת יותר מכך), ואני אשמח לחוות דעת והצעות לייעול. לפני הכל, השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא נריב על כמה שקלים אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב? השימוש התובעני ביותר יבוא ממשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -משחקים: התובעניים כרגע יהיו Battlefield 3, Skyrim (אני צופה ומצפה שייצאו עדכוני טקסטורות וכו' ל- Skyrim שיעלו את הדרישות של…

• 6 תגובות
    • 805 צפיות
  25. שלום, אני מקבל הנחה משמעותית אם אקנה מרשת מסויימת. לאחר שבחנתי את הניידים שיש להם, הגעתי למסקנה שאין לי צורך ביותר מI3 ואני חייב אחריות 3 שנים. מצאתי את המחשב הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7421&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7692&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8310&CatCode=315 אני פחות אוהב HP כי האמינות שלהם גרועה לדעתי אבל יש 3 שנות אחריות... אשמח לדעות וביקורות. תודה.

• 2 תגובות
    • 661 צפיות

דיונים חדשים בפורומים