עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. עבור מחשב מדיה שישמש ב 99% מהזמן לנטלפליקס וקבצי וידאו מהדיסק הקשיח. 1) האם בשביל לנגן בצורה חלקה סרטים של 4k באיכות גבוהה בקבצי mkv בנפחים גדולים של כמה עשרות ג'יגות יש צורך בכונן ssd, או שניתן להסתפק בדיסק קשיח רגיל שעולה פחות ועם נפח גדול יותר? 2) האם בכונן הנפרד שישמש את מערכת ההפעלה יש הצדקה לרכוש כונן m.2 nvme, או שגם כונן sdd sata רגיל יהיה מספק?

• 2 תגובות
    • 684 צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 ומתאפשרת חריגה אבל לא נראה לי שיש צורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית. המחשב מיועד לשימוש מקצועי ולפרנסה של צלמת. כרגע התוכנות העיקריות הן פוטושופ ולייטרום. (יש מצב שבעתיד גם עריכת וידאו אבל לא משהו משמעותי) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מומלץ שיהיה שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …

3. Started by roei7,

דווח פורסם לפני 3 שעות (נערך) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 חריגה 200 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (סיאס,פורטנייט,גיטאיי 5). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, מקלדת,עכבר+פד,אוזניות. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, מעבד Core I7 8700 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב חשוב שיהיה מחשב די שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו ה…

• 0 תגובות
    • 776 צפיות
  4. שלום, אני מנסה למצוא מחשב לאישה מבוגרת (70) ללא משפחה קרובה שיכולה לעזור. מחפש מחשב ממש פשוט (לגלישה ברשת בעיקר). חשבתי על תקציב עד 2000 בערך כולל מסך (היא לא משלמת, אין לה כסף בכלל). אבל כמה שיותר זול יותר טוב. המחשב צריך להיות כולל מסך ואביזרים היקפיים (מקלדת, עכבר ורצוי רמקולים). אם אפשר במסגרת המחיר גם מערכת הפעלה, אך אם לא אז אני אסתדר ואתקין לה (בסדר עדיפות נמוך). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ 2000 שח,יש אפשרות אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Jenia Yvgeni,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000-8000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים,עריכת סרטונים בפריימר/דווינצ'י 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בSSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חצי קלאצ' 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? חשוב שהמארז יראה טוב כי הוא נמצא במקום נראה לעין ומאוד חשוב כמובן שהכל יקורר כמו שצריך(קירור מים) 7. האם האם יש צור…

• 0 תגובות
    • 677 צפיות
  6. Started by roei7,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 חריגה 200 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (סיאס,פורטנייט,גיטאיי 5). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, מקלדת,עכבר+פד,אוזניות. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, מעבד CORE I7 8700 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב חשוב שיהיה מחשב די שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנו…

• 1 תגובה
    • 892 צפיות
  7. עם חריץ לכונן אחד או אוליי שתיים אם אין הרבה פער במחיר. ואיזה כונן הכי מומלץ בתקופה זו לגודל של 256-500GB?

• 0 תגובות
    • 655 צפיות
  8. היי מחפש מחשב חזק מאוד . אפשרות ל 2 כרטיסי מסך, המון חריצי PCI-E ... 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? רוצה לומר לא מוגבל אבל לא מפלצת - 15K-19K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, תלת מימד, רינדור, 3DS MAX, MAYA, NUKE, SUBSTANCE PAINTER, DAVINCI RESOKVE 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום לכולם! אני רוצה לקנות מסך חדש ורציתי להתייעץ איזה מסך הכי יתאים לכרטיס מסך במסגרת התקציב שלי. נתחיל מזה שהמחשב שלי מורכב מ2070 SUPER ו- 3600X. בנוסף אני רוצה להשקיע בסביבות ה1000-1500 ש"ח. אציין שהייעוד הוא לגיימינג. בעיקר משחקי רשת כגון COD, CSGO. PUBG, RDR2 ולכן חשוב לי מאוד שיהיה עם 144HZ. בנוסף אשמח גם לדעת האם כדאי ללכת על 1080P או 1440. הבנתי כבר שעם 1080 אני אקבל ביצועים טובים יותר אבל אם ב1440 אני עדיין אקבל ביצועים טובים אז אולי שווה לוותר על קצת FPS תמורת תמונה טובה יותר. אשמח לחוות דעת מאנשים בעלי ניסיון עם כרטיס דומה. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 985 צפיות
  10. סה״כ מחיר - 7504 ש״ח תודה רבה!

11. שלום חברים, כבר המון שנים לא בתחום החומרה העדכנית. צריך בבקשה מפרט מחשב כולל הכל עד 4K. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K - גמיש במידה ויש צורך ממשי - אם כן אשמח לראות גם כזה שלא חורג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כללי בתוספת גיימינג בסיסי (בעיקר MineCraft אולי עוד משהו קליל בעתיד) ועריכה בסיסית. לכן כנראה דגש על מעבד וכרטיס מסך ביניים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 27 פשוט (דל, סמסונג) אני מניח שיספיק, ורמקולים נחמדים כי המחשב יושב במרכז הסלון. …

12. היי לכולם, לפני כ 8 שנים בערך רכשתי את המחשב שלי דרך המלצות בפורום הזה, היה כלכך מוצלח שאני חוזר שוב. במהלך התקופה שידרגתי את המחשב ואת החלקים ששידרגתי ארצה לשמור, פירוט החלקים EVGA GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0 8GB - כרטיס המסך שיש לי וארצה להשאיר WD 1TB*3 - דיסקים קשיחים HDD Samsung evo 860 ssd 500GB יש לי גם ספק כח חדש אבל נראה לי שהוא לא יתאים לבניה ואשאיר אותו במחשב הישן(ANTEC VP500P) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, גג 4500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - COD WZ למשל וכאלו …

13. שלום מעוניין במחשב לשימוש ביתי / home office שעליו אוכל לעבוד עם תוכנת lightroom או דומה לצורך סריקה ואחסון צילומים ושיקופיות. בעל יכולת שדרוג עתידית . תקציב סביב 4000 ויכול קצת להמתח. תודה למשיבים ולעוזרים . אילן

• 0 תגובות
    • 648 צפיות
  14. Started by napoleon45,

היי שבוע טוב לכלולם ! בעקבות המהלך של ASROCK, גם חברות לוחות אם MSI וגם ASUS יאפשרו המהרה ( OC ) של מעבדי אינטל ללא סיומת K על לוחות אם ללא ערכת שבבים Z. הכל בתלות בלוח אם ומערכת קירור. לפרטים - https://www.kitguru.net/components/motherboard/joao-silva/asus-and-msi-will-also-allow-overclocking-of-non-k-cpus-on-non-z-motherboards/

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by mo_si,

שלום לכולם אשמח לעזרתכם רכשתי חלקי מחשב ונשאר לי מארז אשמח לעזרה בבבחירתו. לא ככ מבין בזה אבל מה שחשוב לי במארז 1. שיהיה לו אוורור מובנה טוב שלא צריך להוסיף או כמה שפחות. 2. גודל סביר לא גדול מידי עדיף קטן אבל צריך מקום ללפחות 1 ssd ו2 hdd. 3. לא מרעיש מידי. מחשב נמצא בסלון. 4.במידה ויש לו אורות לד שתהיה אפשרות לכבות אותם איכשהו. 5. כמובן מחיר עדיף באיזור ה300 שח פלוס מינוס אפשר לחרוג אם זה ממש שווה את זה 6. מקום לכונן דיסקים לא חובה מה שחשוב מהמפרט של המחשב לצורך החלטה מעבד 3800x לוח אם gigabayte aorus x570 elite כרטיס מסך xfx radeon 5700 עם 2 מאוורים חשבתי על כמה אפשרויות אבל אם יש רעיו ות נ…

16. Started by Boris1,

אני צריך מחשב בעיקר לעבודה עם תוכנות כמו After Effects ו Android Studio שיוכל להריץ משחקים כמו CS warzone. התקציב הוא כ 6 אלף ש"ח. בניתי את המפרט הבא ואשמח לחוות דעת ובנוסף לדעת האם אני צריך להוסיף כרטיס קול או ציוד רשת. ולשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K עם אפשרות לחריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה עם תוכנות כמו After Effects ו Android Studio שיוכל להריץ משחקים כמו CS warzone 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיס…

• 0 תגובות
    • 781 צפיות
  17. Started by user1552,

אשמח לדעת איך המפרט הזה.

18. היי חברים, אני מאוד אשמח לעזרה שלכם מכיוון שאני לא מבין הרבה בעולם המחשבים. אני מחפש לבנות מחשב שיעזור לי לDAY TRADING שאני עובד בו כבר כבר חודשים מהבית. בנוסף בסופ"ש פה ושם אני ארצה לשחק משחקי יריות כמו ה BF V או הCALL OF DUTY . אני לא מחפש הכי גיימינג שיש . זה יותר לעבודה במסחר יומי. רציתי לקנות לפטופ חזק שלMSI או משהו. אבל יש לי כבר נייד Microsoft Surface Laptop 2 עם 8GB RAM.. I5אבל אני שם לב שהוא מתחמם הרבה שאני עובד. לעומת שאני רק משתמש בו לרשום דברים בWORD או דברים של OFFICE או אתרים.. אני על המחשב הרבה שעות ביום בין אם זה למחקר או למסחר . אבל חושב שאם יהיה לי מחשב נייח חזק . זה יגרום למחשב SURFACE להשאר לתקופה יותר ארוכה. הייתי מעדיף נייד כי אני טס (לא בתקו…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום! אשמח להמלצות על מפרטים למחשב נייח למשחקים ושימוש כללי עד 5000 שקל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, אפשר לחרוג בכמה מאות בודדות אם יש סיבה טובה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (Quake Champions, DOOM, Starcraft2, etc), תכנות, ושימוש כללי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיף כמה שיותר שקט (לא בשביל מטרה ספציפית, הוא יהיה בחדר עבוד…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by Roeebaeloha,

אהלן חברים, אני צריך לבנות מפרט עבור מחשב גיימינג לילד בר מצווה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב של 6,000 אפשרות חריגה של 500 אולי טיפה יותר אם זה באמת שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר בעיקר גיימינג, אולי בעתיד ירצה לעשות יוטיוב וכאלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין כלום, צריך להרכיב הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין צורך שיהיה שקט במיוחד אך גם שלא יהיה רועש ולא נעים. ממוצע. 6. האם ישנה הגב…

21. Started by adicohen96,

תקציב - עד 3500 עדיף פחות ייעוד - עיקרי - גלישה ואופיס, נוספים- מעט עריכה גרפית ווידאו קלה GTA V מדי פעם אולי תכנות בעתיד הקרוב ציוד היקפי - לא רלוונטי רכיבי בסיס קיימים - לא רלוונטי. שקט - רצוי מערכת הפעלה - אין צורך. ‏העדפה לחנות/אזור קניה - TMS\KSP מועד הקנייה - עוד היום בקשות מיוחדות לחיבורים - TYPE C ‏אופק שדרוג - כן ‏הערות נוספות - 16RAM, עדיף יותר אם נכנס בתקציבSSD 512 בניתי מפרט בלי לקרוא יותר מדיי על כלל החלקים מעבד נראה לי סבבה ואין פה כרטיס מסך אז צריך להוסיף לגבי ה SSD וכל השאר סתם שמתי מה שנשמע לי טוב אשמח להמלצות חדשת\שינויים מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבי…

22. שלום לכולם, יש לי מחשב בן 10 ששימש אותי כ htpc שכמו שניראה לוח האם שלו מת (אין שום נורה דולקת על הלוח כשהספק בחשמל). בדקתי חיצונית את הספק והוא עובד אז מקווה שצודק באיבחון שלי. עכשיו נשאלת השאלה, האם לשדרג את המחשב הישן או לעבור ל Nas? המארז,ספק,דיסקים תקינים. מניח שהמעבד והזכרונות כבר ישנים ולא יתמכו עי הלוחות החדשים(במיוחד המעבד). יש לציין שאני מעוניין במחשב שיוכל להזרים סרטי 4k לאפל טיוי או לשיאומי mi box. פחות צריך את המחשב ככלי עבודה ביומיום (יש נייד). מה המלצתכם?

• 0 תגובות
    • 888 צפיות
  23. שלום, ברשותי מחשב בן 7 שנים. מעבד HP I5-3470 3.2GHz 4GB זיכרון כרטיס מסך ישן לא מצליח לזהות איזה דגם. מתלבט באם לשדרג או לקנות מחשב חדש לילד. כיום משחק פורטניט ( לא במחשב לא הצלחתי להתקן) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים(פורטניט, עבודה משרדית) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי מקלדת ועכבר גיימינג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המ…

• 0 תגובות
    • 832 צפיות
  24. אני צריך מחשב גיימינג בסכום של עד 3000 שקל יש לי כבר מעבד I7 8700K ו240GB זיכרון (אני צריך עוד 240GB) אני צריך לבנות מפרט הכולל כרטיס מסך,מארז,לוח אם,ספק כוח,קירור למעבד....... אשמח לעזרה ממישהו שמבין (;

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. אהלן, אשמח לקבל המלצות למפרטים למחשב עבור צרכים משרדיים בסיסיים. *אין צורך בציוד היקפי כלל (אין צורך בעכבר, מקלדת או מסך). *אין חשיבות למארז יוקרתי או שקט מיוחד בפעולת המחשב. * 1TB הארד דיסק מומלץ. *WINDOWS או OFFICE לא חובה. *הרכבה בחנות. *הזמנה אונליין אפשרית. תודה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 638 צפיות

דיונים חדשים בפורומים